Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-21, 19:37   #2371
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Mi też teraz wyszły leukkocyty i liczne bakterie, pewnie się nie obejdzie bez antybiotyku. Też nie mam żadnych objawów, nic mnie nie boli, nie piecze, nie swędzi, ale siostra mi mówiła, że są bakterie, które powodują że zapalenie przechodzi się bezobjawowo U mnie to raczej nie kwestia źle pobranego moczu, bo to już kolejny raz. Biorę też luteinę dopochwowo, ale nie sądzę, żeby to miało jakiś wpływ.
dzikasliwko, ja pisałam o badaniu czystości pochwy, Ty też?
Stary 2015-07-21, 19:50   #2372
201802011557
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
monik46 - mam multi gyn w domu to chcesz to zerknę na ulotkę co piszą o ciąży

Tu masz wszystko napisane
http://www.multi-gyn.com/faq.html

Dziewczyny ogromnie Wam dziękuje za miłe słowa odnośnie mojej Oliwki. Chyba się nią przechwaliłam bo dziś taką scenę złości i amoku mi urządziła że mnie ugryzła w palca
Pierwszy raz jej coś takiego się zdarzyło. Był u nas synek koleżanki i ładnie się bawili do czasu gdy wpadli na pomysł rywalizacji (ja mam większą wieżę, moje auto jest szybsze itp) Oliwka wkurzyła się i w tej złości zaczęła zabierać zabawki koledze. Na co ją odesłałam do pokoju. A ja z tym chłopcem zbierałam klocki. Ona przyszła i zaczęła nam wyszarpywać bo się bawi, wzięłam ją za rękę i kazałam jej iść do pokoju i się uspokoić i ona mnie wtedy w kciuka ugryzła
Ja w szoku bo nigdy tak nie robiła. Dałam ją do pokoju. Chyba z 20 min tam siedziała. Na zmianę krzyczała i płakała. Potem do niej poszłam. Przeprosiła mnie (aż miała spazmy), przeprosiła kolegę i super sie zaczęli bawić puzzlami. A ja do teraz jestem jakaś zszokowana jej zachowaniem Macierzyństwo nie jest łatwe
Dzięki Ci bardzo od dzis zaczynam kuracje. Z tego co piszesz to masz bardzo grzeczna córeczke, nawet jestem w szoku ze przez tyle czasu dopiero pierwszy raz jej sie zdazyło sie pokazac różki Dzieci w tym wieku potrafią napsuć krwi i wiekszosc dzieciaków jakie znam i znałam w tym wieku to do aniołków nie należą hehe. powiem nawet że z moją lekko nie miałąm do 3 roku życia rzadko kiedy udało mi sie przespac normalnie noc, a i za dnia pokazywała swoje płacz, pisk, stawianie na swoim, nawet kopniaki itd. ale udało mi sie jakos dojsc z małym nerwusem do ładu. Teraz to nie mogę narzekac jest bardzo grzeczna, chyba swoje wyszalała juz. Tez bardzo sie cieszy zę będzie miała rodzeństwo, cały czas chodzi i zaglada czy brzuszek rosnie he, jak leżę to nakrywa kocykiem zeby dzidzius miał cieplutko i przytula sie do brzuszka Mam nadzieje że następnym maleństwem nie bede przechodzic takiej katorgi)
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 19:59   #2373
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
dzikasliwko, ja pisałam o badaniu czystości pochwy, Ty też?
A skąd! O moczu No kalafior
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 20:08   #2374
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Hej

Powiem Ci, że to zależy od Twojego lekarza. Ja miałam 150, też myślałam, że to nieznaczne przekroczenie, ale jednak przekroczenie. Moja lekarka mi powiedziała wtedy, że nawet jakbym miała 130 to trzeba by zacząć uważać na to co się je i zaleciałby konsultację diabetologiczną, bo cukrzyca ciążowa jest bardzo poważną chorobą i może prowadzić do wielu powikłań u dziecka. Może diabetolog uznałby inaczej. Moja diabetolog dziś na kontroli mi powiedziała, że norma dla ciężarnych na czczo jest do 90, ale gdy raz na jakiś czas zdarzy się przekroczenie, to nic się nie dzieje. Dopiero gdyby kilka dni z rzędu utrzymywałby się w granicy 100, to trzeba by myśleć o insulinie... Także zalecenia zaleceniami, a lekarz lekarzem... Zobaczymy co powie Twój. Jeśli masz glukometr, to może spróbuj zmierzyć parę razy na czczo i godzinę po posiłku i zobaczysz jak organizm reaguje. Albo zrób hemoglobinę glikowaną, ona pokaże Ci stężenie cukru w organizmie z ostatnich 8-10 tygodni. jeśli będzie poniżej 6.0% to jest okeej
Dzikasliwka-dziękuję
Stary 2015-07-21, 21:19   #2375
fasterka90
Zadomowienie

Dobrze że jutro rano mam wizytę bo coś dziwnie mnie brzuch boli... Może jelita bo znów dawno w WC na dłużej nie byłam. Mam nadzieje że to tylko jelita..
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 21:24   #2376
cynamon_
Zakorzenienie

Wstawiam mój bebenek z dzisiaj
Stary 2015-07-21, 21:26   #2377
cynamon_
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1437506777792.jpg (53,6 KB, 37 załadowań)
Stary 2015-07-21, 21:29   #2378
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monik46 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny i mi sie chyba jakas infekcja szykuje , wczoraj wieczorem zaczeło mnie troszke swędzieć i dzis nie przestaje , smaruje cały czas kremem clotrimazole. Mam tez MULTI-GYN zel ktorego uzywałam przed ciaza i zawsze pomagał, ale teraz nie wiem czy mozna niby nie ma nic o tym zeby nie mozna było. Czy ktoraś z was uzywała go w ciazy na infekcje? Do lekarza mam do piero za tydzien i nie wiem co robic?
ja wiem ze clotrimazolum jest bezpieczny, bo sama go uzywalam ostatnio tylko w tabletkach dopochwowych bo mi gin zaleciła, chociaz nic nie swedzialo ani nie pieklo. ale stwerdzila ze mam za duzo wydzieliny i to nie jest fizjologiczna i kazala pchać, więc pchalam ;p

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość

widze ze temat porodu zaczyna sie pojawiac, dziewczyny czy Wy moze wiecie jak to jest , chce rodzic SN o ile natura mi pozwoli, ale wolalabym miec znieczulenie - czy oni daja wlasnie zewnatrzoponowe? po nim slyszalam ze 12godzin i tak trzeba leżeć ??? kurcze liczylam ze nie ma jakichs rystrykcji po znieczuleniu
no wlasnie skoro tak jest to ja jednak chyba nie chce tego znieczulenia ;p

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
super brzucholek

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-07-21, 21:51   #2379
Gaabbi
Wtajemniczenie

Z tym z z o różnie mówią. Jedni, że można wstawać od razu, inni, że leżeć 12h.
Nie wiem od czego to zależy.
Tam, gdzie ja rodziłam, dziewczyny miały leżeć 12h. Jedna się nie zastosowała i miała przedłużony pobyt w szpitalu w związku z silnymi bólami głowy.

Wróciłam niedawno od ginki. Mam już pessar założony. Na razie go w ogóle nie czuję. Mam nadzieję, że tak też będzie przez najbliższe 3 miesiące
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 22:00   #2380
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
widze ze temat porodu zaczyna sie pojawiac, dziewczyny czy Wy moze wiecie jak to jest , chce rodzic SN o ile natura mi pozwoli, ale wolalabym miec znieczulenie - czy oni daja wlasnie zewnatrzoponowe? po nim slyszalam ze 12godzin i tak trzeba leżeć ??? kurcze liczylam ze nie ma jakichs rystrykcji po znieczuleniu
Ja miałam ZZO czyli epidural czyli znieczulenie w kręgosłup.
Podanie nie boli. Jedynie co to trzeba się nie ruszać podczas podawania. U mnie wyglądało to tak że siedziałam na łóżku i w takiej pozycji mi go podali. Nie czułam podawania.
U mnie to było z "dozownikiem" tzn. jak czułam znów ból to prosiłam o dodanie.
Mnie znieczulili całkowicie tzn. przestałam czuć skurcze. Ale są 2 szkoły. Jedni znieczulają na amen i wtedy położna mówi kiedy przeć a inni znieczulają aby jednak coś było z tych skurczy czuć.
Akcja na sali porodowej u mnie trwała 45min (ale miała używane kleszcze bo mała źle się ułożyła) więc to że po zzo rodzi się wiele godzin to też nie jest prawda.

Co do leżenia to pierwsze słyszę. Urodziłam o 16.30 a o 19 sama chodziłam. Sama też byłam pod prysznicem.

Po nie odczuwam żadnych skutków ale spotkałam się z opiami że mogą boleć plecy, głowa itp.

I teraz bardzo chcę znów tak się znieczulić. Po co mam czuć ból wywracający flaki na drugą stronę
Acha - swoje trzeba i tak odcierpieć bo podają od jakiegoś tam rozwarcia więc do tego momentu trzeba się nacierpieć.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 22:01   #2381
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Tam, gdzie ja rodziłam, dziewczyny miały leżeć 12h. Jedna się nie zastosowała i miała przedłużony pobyt w szpitalu w związku z silnymi bólami głowy.

Wróciłam niedawno od ginki. Mam już pessar założony. Na razie go w ogóle nie czuję. Mam nadzieję, że tak też będzie przez najbliższe 3 miesiące
Jak to szybko leci... W przyszłym tygodniu zaczynam 6 miesiąc. Dopiero sprawdzałam test i był to 5 tydzień W ogóle ostatni rok przesunął błyskawicznie.

Polecam solone truskawki
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 22:04   #2382
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez monik46 Pokaż wiadomość
Dzięki Ci bardzo od dzis zaczynam kuracje. Z tego co piszesz to masz bardzo grzeczna córeczke, nawet jestem w szoku ze przez tyle czasu dopiero pierwszy raz jej sie zdazyło sie pokazac różki Dzieci w tym wieku potrafią napsuć krwi i wiekszosc dzieciaków jakie znam i znałam w tym wieku to do aniołków nie należą hehe. powiem nawet że z moją lekko nie miałąm do 3 roku życia rzadko kiedy udało mi sie przespac normalnie noc, a i za dnia pokazywała swoje płacz, pisk, stawianie na swoim, nawet kopniaki itd. ale udało mi sie jakos dojsc z małym nerwusem do ładu. Teraz to nie mogę narzekac jest bardzo grzeczna, chyba swoje wyszalała juz. Tez bardzo sie cieszy zę będzie miała rodzeństwo, cały czas chodzi i zaglada czy brzuszek rosnie he, jak leżę to nakrywa kocykiem zeby dzidzius miał cieplutko i przytula sie do brzuszka Mam nadzieje że następnym maleństwem nie bede przechodzic takiej katorgi)
To nie jest tak że ona jest aniołem bo nie jest. Jest niegrzeczna, stroi fochy ( i w domu i publicznie), potrafiła rzucać wszystkim co miała pod rączką, pyskuje itp. Ale to chyba normalne zachowania.
Nigdy mnie nie ugryzła bo była zła.
Miałam z nią jeszcze pogadankę podczas usypiania. Oby zrozumiała że mnie to zabolało (nie tylko fizycznie ale i psychicznie)

Oby dolegliwości szybko przeszły

Cytat:
Spory i fajowy

Stary 2015-07-21, 22:10   #2383
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Podanie nie boli. Jedynie co to trzeba się nie ruszać podczas podawania. U mnie wyglądało to tak że siedziałam na łóżku i w takiej pozycji mi go podali. Nie czułam podawania.
Mnie znieczulili całkowicie tzn. przestałam czuć skurcze. Ale są 2 szkoły. Jedni znieczulają na amen i wtedy położna mówi kiedy przeć a inni znieczulają aby jednak coś było z tych skurczy czuć.
Akcja na sali porodowej u mnie trwała 45min (ale miała używane kleszcze bo mała źle się ułożyła) więc to że po zzo rodzi się wiele godzin to też nie jest prawda.

Co do leżenia to pierwsze słyszę. Urodziłam o 16.30 a o 19 sama chodziłam. Sama też byłam pod prysznicem.

Po nie odczuwam żadnych skutków ale spotkałam się z opiami że mogą boleć plecy, głowa itp.

I teraz bardzo chcę znów tak się znieczulić. Po co mam czuć ból wywracający flaki na drugą stronę
Acha - swoje trzeba i tak odcierpieć bo podają od jakiegoś tam rozwarcia więc do tego momentu trzeba się nacierpieć.
Dzięki za opis ZZO synka rodzilam na "żywca" teraz mieszkam w Niemczech i tutaj znieczulenie podczas porodu jest na porządku dziennym, takze jak wszystko będzie szło dobrze, ale będę bardzo cierpieć to o nie poproszę
Stary 2015-07-21, 22:17   #2384
lexie42
Zakorzenienie

cynamon ładniutki ten Twój brzuszek

Ja dzisiaj zauważyłam u siebie taki twardszy brzuch. Tzn nie cały czas. Rano jak wstałam, mąż dotknął brzucha na dole i mówi, że jest twardszy niż zwykle. Później w dzień schizowałam czy mi brzuch nie twardnieje, ale przy chodzeniu góra nad pępkiem jest troszkę twardsza od dołu. Ale przy siedzeniu jest normalny. Wieczorem przy położeniu się na plecach znowu pojawił się twardy brzuch pod pępkiem, ale dosłownie po chwili przeszło. Może to są te skurcze Braxtona? Żadnego bólu przy tym nie czuję.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 22:21   #2385
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

A przy jakim rozwarciu podają zzo?

Cytat:
Dzięki za opis ZZO synka rodzilam na "żywca" teraz mieszkam w Niemczech i tutaj znieczulenie podczas porodu jest na porządku dziennym, takze jak wszystko będzie szło dobrze, ale będę bardzo cierpieć to o nie poproszę
A nie podobał Ci się poród na "żywca"?

Ja znowu wychodzę z założenia, że skoro zostaje tylko załóżmy 30-40min bóli, które muszę znieść (a są do zniesienia), to po co sobie i dziecku aplikować jakąś chemię. Ale ja jestem generalnie anty lekowa Im mniej chemii w organizmie (tyczy się to również używania kosmetyków, jedzenia itd.), tym wg mnie lepiej

Oczywiście rozumiem też kobiety, które panicznie się boją bólu i decydują się na jego uśmierzenie. To każdego indywidualna sprawa. Nie mniej jednak, zawsze mówię, że warto pewne kwestie przemyśleć, bo ŚWIADOMOŚĆ jest najważniejsza

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj zauważyłam u siebie taki twardszy brzuch. Tzn nie cały czas. Rano jak wstałam, mąż dotknął brzucha na dole i mówi, że jest twardszy niż zwykle. Później w dzień schizowałam czy mi brzuch nie twardnieje, ale przy chodzeniu góra nad pępkiem jest troszkę twardsza od dołu. Ale przy siedzeniu jest normalny. Wieczorem przy położeniu się na plecach znowu pojawił się twardy brzuch pod pępkiem, ale dosłownie po chwili przeszło. Może to są te skurcze Braxtona? Żadnego bólu przy tym nie czuję.
Ja też nie czułam żadnego bólu podczas skurczy, jak byłam z Hanią w ciąży A jednak na patologii wylądowałam. Te skurcze Braxtona, to chyba jednak trochę później mogą się pojawić i chyba nie są tak częste tzn. nie pojawiają się kilkukrotnie w ciągu dnia.
Pewnie wszystkiego się dowiesz, jak będziesz na wizycie u swojego gina.
Od chyba 28tc już powinni robić ktg przed wizytą (albo po) więc wszystko będzie jasne
edit.: teraz doczytałam, że badanie ktg w ciąży nie jest obowiązkowe.
Ja miałam i będę miała co wizytę od 28tc.

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2015-07-21 o 22:26
Stary 2015-07-21, 22:26   #2386
201802011557
Konto usunięte

No właśnie jeśli jest możliwość sobie ulżyć podczas porodu to czemu by nie skorzystać. Ja tez pierwsze r odzilam bez znieczulenia bo się bałam, powikłań. Zwijalam się z bólu i teraz trochę żałuję że nie skorzystałam z takiej możliwości. Ostatnio dużo znajomych rodzilo i wszystkie ze z nieczuleniem i żadna nie miała problemu. Tak więc i ja sobie myślę ze tez teraz sie zdecyduje.
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 22:26   #2387
cynamon_
Zakorzenienie

Gaabi, hmm czy mi się podobał, trudne pytanie, napewno czuje się dumna z siebie ze dalam rade całkiem naturalnie bez żadnych ingerencji medycznych urodzić, ale ból nie ma co ukrywać, nigdy tak dużego nie doświadczyłam, nie chce powiedzieć ze mam traume czy coś, ale przez pierwsze kilka lat mowilam ze jezeli zdecyduje się na drugie dziecko to zrobię wszystko zebym miala cc, nawet bylam gotowa zapłacić kupe kasy w prywatnej klinice teraz po 4 latach trochę mi przeszło
Stary 2015-07-21, 22:37   #2388
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yasminnn Pokaż wiadomość
Nie napisalam wczesniej, ale to moje pierwsze dziecko i zyje w przekonaniu, ze będzie to dla niego najbezpieczniejsze rozwiązanie.
Na podstawie mojego poprzedniego porodu uważam tak samo.

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja nie cwicze, ale chciałam. niestety boje sie tak na wlasna reke na YT, zeby czyms nie zaszkodzić młodemu. za to koszę trawnik co 2 tyg, to jakiś ruch mam

i uwaga, wczoraj miałam iść właśnie kosić, ale powiedziałam mamie żeby mi skosiła taki pasek niedaleko drogi, bo jest nierówny i ciężko mi tam pchać kosiarkę(ktora i tak jest bardzo lekka, bo to elekryczna wiec praktycznie jej nie czuc ze sie ja pcha/ciagnie) , i mama poszła kosić i przejechała tam żmije a potem drugą... więc ja osrana, nie zbliżałam się tam, musiała mi skosić prawie pod dom, i dopiero wtedy zaczęłam kosić dalej.

ej to dobrze ze mama ci teren oczyścila z tych zmij

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Kochane dzisiaj moja STUDNIÓWKA
!

Wczoraj na wieczór mój Guziczek się tak przemieścił w brzuszku, że z mężem wielkie oczy zrobiliśmy bo wypchneła na maksa głowkę? pupcię? plecki? No nie wiem co to było ale jak to zobaczyłam to aż się popłakałam ze wzruszenia bo dociera do mnie jaka ona jest już duża

Kurczę No ciężki orzech macie do zgryzienia...Jest jeszcze trochę czasu a nóż widelec gdzieś usłyszycie jakieś piękne imię i od razu będziecie wiedzieć, że to to

Yasmin ja też chodzę do CMS, tylko do pani doktor Co ta teściowa wymyśla :P zamiast koperty to można iść do psychiatry i zapłacić za skierowanie heh...Wybrałaś może już szpital albo jakiś Ci zaproponowali?

przeczytałam wielokrotnie bardzo obszerny imiennik. Obawiam sie ze znam wszystkie polskie imiona

Cytat:
Myślę że na pewno u nas zazdrość się też pojawi.
Chociaż powiem Wam że mnie córa zaskoczyła bo pytałam ją ze 2 dni temu. Co będzie jak Antoś będzie płakał i wołała mama i ona też będzie płakała i wołała mama. Do kogo mama ma iść. I Oliwka mnie zaskoczyła bo powiedziała że do Antosia bo on będzie malutki. Taaaka mądra
No ale teoria teorią a praktyka wyjdzie w praniu

słodka

Cytat:

Bolało zakładanie?

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 22:45   #2389
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Gaabi, hmm czy mi się podobał, trudne pytanie, napewno czuje się dumna z siebie ze dalam rade całkiem naturalnie bez żadnych ingerencji medycznych urodzić, ale ból nie ma co ukrywać, nigdy tak dużego nie doświadczyłam, nie chce powiedzieć ze mam traume czy coś, ale przez pierwsze kilka lat mowilam ze jezeli zdecyduje się na drugie dziecko to zrobię wszystko zebym miala cc, nawet bylam gotowa zapłacić kupe kasy w prywatnej klinice teraz po 4 latach trochę mi przeszło

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość

Bolało zakładanie?
samo zakładanie nie boli. Mnie boli za to gmeranie w szyjce jako takie, bo mam guza w zatoce douglasa
Stary 2015-07-21, 22:56   #2390
yasminnn
Przyczajenie

[QUOTEYasmin ja też chodzę do CMS, tylko do pani doktor Co ta teściowa wymyśla :P zamiast koperty to można iść do psychiatry i zapłacić za skierowanie heh...Wybrałaś może już szpital albo jakiś Ci zaproponowali? [/QUOTE]

A wiesz co, wstępnie miał być w rudzie śląskiej, ale dzisiaj kontaktowałam się z centrum medyczne ESKULAP i wywarli na mnie super wrażenie. Klinika całkowicie prywatna, wiec SN jak i CC jest 100% płatne
yasminnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 23:03   #2391
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość

Ja myślę że to te skurcze właśnie są.

Cytat:
A przy jakim rozwarciu podają zzo?

A nie podobał Ci się poród na "żywca"?

Ja znowu wychodzę z założenia, że skoro zostaje tylko załóżmy 30-40min bóli, które muszę znieść (a są do zniesienia), to po co sobie i dziecku aplikować jakąś chemię. Ale ja jestem generalnie anty lekowa Im mniej chemii w organizmie (tyczy się to również używania kosmetyków, jedzenia itd.), tym wg mnie lepiej

Oczywiście rozumiem też kobiety, które panicznie się boją bólu i decydują się na jego uśmierzenie. To każdego indywidualna sprawa. Nie mniej jednak, zawsze mówię, że warto pewne kwestie przemyśleć, bo ŚWIADOMOŚĆ jest najważniejsza

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Ja też nie czułam żadnego bólu podczas skurczy, jak byłam z Hanią w ciąży A jednak na patologii wylądowałam. Te skurcze Braxtona, to chyba jednak trochę później mogą się pojawić i chyba nie są tak częste tzn. nie pojawiają się kilkukrotnie w ciągu dnia.
Pewnie wszystkiego się dowiesz, jak będziesz na wizycie u swojego gina.
Od chyba 28tc już powinni robić ktg przed wizytą (albo po) więc wszystko będzie jasne
edit.: teraz doczytałam, że badanie ktg w ciąży nie jest obowiązkowe.
Ja miałam i będę miała co wizytę od 28tc.

Chyba przy ok 4cm rozwarcia.
I to nie jest przecież tak że boli tylko chwilę. Ja miałam szybki poród i skurcze bolesne tylko przed porodem. Ale czasowo to wyglądało tak że bolesne skurcze zaczęły się koło północy a urodziłam o 16.30.
Skurcze były co 2minuty.
Bolało jak cholera (bez epiduralu czułam na skali do 60 i ledwo żyłam) a po skakały mi do ponad 200 - wtedy chyba bym zemdlała na żywca bo nawet nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić
Ale każdy inaczej odczuwa ból.

Pytałam się swojego polskiego ginekologa o epidural a on mi powiedział że po to to jest aby ulżyć w bólu i jak tylko mogę abym korzystała.
U dentysty mało kto robi zęby na żywca tylko się znieczula aby nie bolało.

Stary 2015-07-21, 23:11   #2392
yasminnn
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Kochane dzisiaj moja STUDNIÓWKA
!

Wczoraj na wieczór mój Guziczek się tak przemieścił w brzuszku, że z mężem wielkie oczy zrobiliśmy bo wypchneła na maksa głowkę? pupcię? plecki? No nie wiem co to było ale jak to zobaczyłam to aż się popłakałam ze wzruszenia bo dociera do mnie jaka ona jest już duża

Kurczę No ciężki orzech macie do zgryzienia...Jest jeszcze trochę czasu a nóż widelec gdzieś usłyszycie jakieś piękne imię i od razu będziecie wiedzieć, że to to

Yasmin ja też chodzę do CMS, tylko do pani doktor Co ta teściowa wymyśla :P zamiast koperty to można iść do psychiatry i zapłacić za skierowanie heh...Wybrałaś może już szpital albo jakiś Ci zaproponowali?
Byłam przekonana o szpitalu w Rudzie Śląskiej. Natomiast dzisiaj kontaktowałam się z prywatną klinika Eskulap w Bielsku. Zarówno CC jak i Sn są płatne. Po rozmowie, stwierdzam, że chcialabym włąsnie tam rodzić.
yasminnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 23:18   #2393
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja myślę że to te skurcze właśnie są.

Chyba przy ok 4cm rozwarcia.
I to nie jest przecież tak że boli tylko chwilę. Ja miałam szybki poród i skurcze bolesne tylko przed porodem. Ale czasowo to wyglądało tak że bolesne skurcze zaczęły się koło północy a urodziłam o 16.30.
Skurcze były co 2minuty.
Bolało jak cholera (bez epiduralu czułam na skali do 60 i ledwo żyłam) a po skakały mi do ponad 200 - wtedy chyba bym zemdlała na żywca bo nawet nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić
Ale każdy inaczej odczuwa ból.

Pytałam się swojego polskiego ginekologa o epidural a on mi powiedział że po to to jest aby ulżyć w bólu i jak tylko mogę abym korzystała.
ok
ja tylko napisałam, jak to wygląda z mojej perspektywy.
zęby też leczę bez znieczulenia
Stary 2015-07-21, 23:30   #2394
tylkokasia
Moderator

Cytat:
ok
Widać jesteś mega odporna na ból

Stary 2015-07-22, 07:34   #2395
india_love
Raczkowanie

Cytat:
ok
A ją na dzień dobry u dentysty żądam wiadra znieczulenia. Inaczej nie przystępuję do zabiegów. U mnie odporność na ból, w skali 1 do 10, wynosi -100. Na porodówce to chyba poproszę o ciężarówkę znieczulenia. Boję się bólu panicznie. Pewnie też dlatego, że w najbliższej rodzinie było wiele przypadków choroby onkologicznej i zobaczyłam na własne oczy czym jest ból. Stąd chyba ten lęk.

Tak czy inaczej Gaabbi podziwiam
Stary 2015-07-22, 08:03   #2396
fasterka90
Zadomowienie

Ja zęby jeśli zwykle leczenie to bez znieczulenia, ale jak kanałowe to już z :p mój dentysta chyba nawet by nie zaczął u nikogo kanałowego bez znieczulenia. Miałam kilka zabiegów po których ponoć chodzi się po ścianach z bólu, mnie to niezbyt ruszyło. Kilka dolegliwości że lekarze się pytali "jak to,to pani stoi na nogach?" więc myślę że poród jest do przeżycia jeśli chodzi o ból. Bardziej boje się stresu,jakiś komplikacji, tego na jaką położną, lekarza trafię, tych wszystkich zabiegów wokół-bo dla mnie są krępujące żeby nie powiedzieć że ponizające. Ogólnie samego rodzenia niż tego bólu. Ale jak czytam jak wygląda cc bez takiej pełnej narkozy to chyba jeszcze gorzej.
Czekam już na autobus na wizytę, przejechać rano Wrocław to jakaś masakra. Brzuch przestał boleć, teraz jestem juz pewna że to były jelita więc jestem spokojna
Jadę zobaczyć moją księżniczkę
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-22, 08:24   #2397
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
A ją na dzień dobry u dentysty żądam wiadra znieczulenia. Inaczej nie przystępuję do zabiegów. U mnie odporność na ból, w skali 1 do 10, wynosi -100. Na porodówce to chyba poproszę o ciężarówkę znieczulenia. Boję się bólu panicznie. Pewnie też dlatego, że w najbliższej rodzinie było wiele przypadków choroby onkologicznej i zobaczyłam na własne oczy czym jest ból. Stąd chyba ten lęk.

Tak czy inaczej Gaabbi podziwiam
A ja zauważyłam, że próg bólu i odporne miejsca na niego sporo mi się zmieniły podczas ciąży. Wcześniej miałam bardzo wrażliwie nogi, co odkryłam podczas usuwania naczynek laserem. Dostałam podwójną porcję znieczulenia, a i tak kwiczałam. Natomiast zęby leczyłam bez znieczulenia. Mój rekord wynosi 3 borowane zęby podczas 1 wizyty. Nawet dentystka powiedziała, że mnie podziwia. Po 2 operacjach onkologicznych i naświetlaniach nawet nie wykupiłam leków na ból. Jakieś 10 godzin po operacji sama wzięłam prysznic w szpitalu, a moje koleżanki z sali jechały na kolejnych kroplówkach przeciwbólowych (byłam operowana jako 3 i ostatnia się wybudziłam). Nie wzięłam nawet głupiego Ibupromu. Raz tylko zażyłam tramal, gdy podczas naświetleń dostałam zapalenia korzonków w szyi i zapalenia jakiegoś nerwu pod łopatką. Nie mogłam leżeć na plecach, bo napierniczał mnie nerw pod łopatką, poza tym po leżeniu na nowo musiałam zbierać się przez korzonki. Na boku i brzuchu też nie dałam rady spać przez rany pooperacyjne i poparzenia. A chodzić nie miałam siły. No więc tylko tablety na ból, bym mogła zająć jakąkolwiek pozycję. Gdy zakładałam warkoczyki na włosach, laska, która mi robiła fryzurę, też na mnie dziwnie patrzała. Powiedziała, że niektóre dziewczyny podczas naciągania włosów potrafią płakać z bólu, a mnie to nawet nie ruszyło. Nie odczułam żadnego bólu. A teraz jest tak, że od początku ciąży nie depiluję brwi, bo mnie to strasznie boli...
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-22, 08:51   #2398
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Cześć
Witam się dziś imieninowo i kreatywnie
Nie wiem, czy kogokolwiek to zainteresuje ale poczyniłam dziś rano rameczkę na zdjęcie z usg
Załączam wzór i zdjęcie jak wyszło gdyby komuś pomysł się spodobał
Ja do swojej ramki zrobiłam sobie wydruk 10x15 cm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20150722_001.jpg (52,0 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ramka.jpg (13,0 KB, 10 załadowań)

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-22, 08:53   #2399
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Ja zęby jeśli zwykle leczenie to bez znieczulenia, ale jak kanałowe to już z :p mój dentysta chyba nawet by nie zaczął u nikogo kanałowego bez znieczulenia. Miałam kilka zabiegów po których ponoć chodzi się po ścianach z bólu, mnie to niezbyt ruszyło. Kilka dolegliwości że lekarze się pytali "jak to,to pani stoi na nogach?" więc myślę że poród jest do przeżycia jeśli chodzi o ból. Bardziej boje się stresu,jakiś komplikacji, tego na jaką położną, lekarza trafię, tych wszystkich zabiegów wokół-bo dla mnie są krępujące żeby nie powiedzieć że ponizające. Ogólnie samego rodzenia niż tego bólu. Ale jak czytam jak wygląda cc bez takiej pełnej narkozy to chyba jeszcze gorzej.
Czekam już na autobus na wizytę, przejechać rano Wrocław to jakaś masakra. Brzuch przestał boleć, teraz jestem juz pewna że to były jelita więc jestem spokojna
Uwierz ze w trakcie porodu, będzie Ci koło tyłka latalo ze ludzie zagladaja Ci co chwile między nogi, że pielęgniarka robi lewatywe, ja. np do tego wszystkiego wymiotowalam jak kot także takie fizjologiczne sprawy naprawdę na nikim nie będą robily wrażenia
Stary 2015-07-22, 08:55   #2400
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
A skąd! O moczu No kalafior
Prawie mi się wszystko zgadzało w Twoim komentarzu, oprócz tego ze mocz był prawidłowo pobrany
Cytat:
Wstawiam mój bebenek z dzisiaj
Porządny brzuszek

Dziewczyny fajnie że dyskutujecie i różnych za i przeciw znieczuleniom na porodzie, ja nic nie dodam od siebie póki co, ale chętnie czytam
Cytat:

Mnie na przykład bardziej przeraża samo wbijanie igły ze znieczuleniem, dlatego zeby lecze na żywca

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Ja zęby jeśli zwykle leczenie to bez znieczulenia, ale jak kanałowe to już z mój dentysta chyba nawet by nie zaczął u nikogo kanałowego bez znieczulenia. Miałam kilka zabiegów po których ponoć chodzi się po ścianach z bólu, mnie to niezbyt ruszyło. Kilka dolegliwości że lekarze się pytali "jak to,to pani stoi na nogach?" więc myślę że poród jest do przeżycia jeśli chodzi o ból. Bardziej boje się stresu,jakiś komplikacji, tego na jaką położną, lekarza trafię, tych wszystkich zabiegów wokół-bo dla mnie są krępujące żeby nie powiedzieć że ponizające. Ogólnie samego rodzenia niż tego bólu. Ale jak czytam jak wygląda cc bez takiej pełnej narkozy to chyba jeszcze gorzej.
Widzę, że mamy podobne lęki mnie też bardziej póki co przerażają te wszystkie sprawy okoloporodowe niż sam ból, no i w ogóle drże czy wszystko pójdzie ok....

Fajnie, że brzuch już się uspokoił. Kciuki za wizytę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości