|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Cytat:
|
|
|
#2372 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
od dzis zaczynam kuracje. Z tego co piszesz to masz bardzo grzeczna córeczke, nawet jestem w szoku ze przez tyle czasu dopiero pierwszy raz jej sie zdazyło sie pokazac różki Dzieci w tym wieku potrafią napsuć krwi i wiekszosc dzieciaków jakie znam i znałam w tym wieku to do aniołków nie należą hehe. powiem nawet że z moją lekko nie miałąm do 3 roku życia rzadko kiedy udało mi sie przespac normalnie noc, a i za dnia pokazywała swoje płacz, pisk, stawianie na swoim, nawet kopniaki itd. ale udało mi sie jakos dojsc z małym nerwusem do ładu. Teraz to nie mogę narzekac jest bardzo grzeczna, chyba swoje wyszalała juz. Tez bardzo sie cieszy zę będzie miała rodzeństwo, cały czas chodzi i zaglada czy brzuszek rosnie he, jak leżę to nakrywa kocykiem zeby dzidzius miał cieplutko i przytula sie do brzuszka Mam nadzieje że następnym maleństwem nie bede przechodzic takiej katorgi )
|
|
|
|
|
#2373 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2374 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2375 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze że jutro rano mam wizytę bo coś dziwnie mnie brzuch boli... Może jelita bo znów dawno w WC na dłużej nie byłam. Mam nadzieje że to tylko jelita..
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiam mój bebenek z dzisiaj
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super brzucholek
|
|
|
#2379 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tym z z o różnie mówią. Jedni, że można wstawać od razu, inni, że leżeć 12h.
Nie wiem od czego to zależy. Tam, gdzie ja rodziłam, dziewczyny miały leżeć 12h. Jedna się nie zastosowała i miała przedłużony pobyt w szpitalu w związku z silnymi bólami głowy. Wróciłam niedawno od ginki. Mam już pessar założony. Na razie go w ogóle nie czuję. Mam nadzieję, że tak też będzie przez najbliższe 3 miesiące
|
|
|
|
#2380 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Podanie nie boli. Jedynie co to trzeba się nie ruszać podczas podawania. U mnie wyglądało to tak że siedziałam na łóżku i w takiej pozycji mi go podali. Nie czułam podawania. U mnie to było z "dozownikiem" tzn. jak czułam znów ból to prosiłam o dodanie. Mnie znieczulili całkowicie tzn. przestałam czuć skurcze. Ale są 2 szkoły. Jedni znieczulają na amen i wtedy położna mówi kiedy przeć a inni znieczulają aby jednak coś było z tych skurczy czuć. Akcja na sali porodowej u mnie trwała 45min (ale miała używane kleszcze bo mała źle się ułożyła) więc to że po zzo rodzi się wiele godzin to też nie jest prawda. Co do leżenia to pierwsze słyszę. Urodziłam o 16.30 a o 19 sama chodziłam. Sama też byłam pod prysznicem. Po nie odczuwam żadnych skutków ale spotkałam się z opiami że mogą boleć plecy, głowa itp. I teraz bardzo chcę znów tak się znieczulić. Po co mam czuć ból wywracający flaki na drugą stronę ![]() Acha - swoje trzeba i tak odcierpieć bo podają od jakiegoś tam rozwarcia więc do tego momentu trzeba się nacierpieć.
|
|
|
#2381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle ostatni rok przesunął błyskawicznie.Polecam solone truskawki |
|
|
|
|
#2382 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Nigdy mnie nie ugryzła bo była zła. Miałam z nią jeszcze pogadankę podczas usypiania. Oby zrozumiała że mnie to zabolało (nie tylko fizycznie ale i psychicznie) Oby dolegliwości szybko przeszły Spory i fajowy
|
|
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
synka rodzilam na "żywca" teraz mieszkam w Niemczech i tutaj znieczulenie podczas porodu jest na porządku dziennym, takze jak wszystko będzie szło dobrze, ale będę bardzo cierpieć to o nie poproszę
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
cynamon ładniutki ten Twój brzuszek
![]() Ja dzisiaj zauważyłam u siebie taki twardszy brzuch. Tzn nie cały czas. Rano jak wstałam, mąż dotknął brzucha na dole i mówi, że jest twardszy niż zwykle. Później w dzień schizowałam czy mi brzuch nie twardnieje, ale przy chodzeniu góra nad pępkiem jest troszkę twardsza od dołu. Ale przy siedzeniu jest normalny. Wieczorem przy położeniu się na plecach znowu pojawił się twardy brzuch pod pępkiem, ale dosłownie po chwili przeszło. Może to są te skurcze Braxtona? Żadnego bólu przy tym nie czuję.
|
#2385 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja znowu wychodzę z założenia, że skoro zostaje tylko załóżmy 30-40min bóli, które muszę znieść (a są do zniesienia), to po co sobie i dziecku aplikować jakąś chemię. Ale ja jestem generalnie anty lekowa Im mniej chemii w organizmie (tyczy się to również używania kosmetyków, jedzenia itd.), tym wg mnie lepiej Oczywiście rozumiem też kobiety, które panicznie się boją bólu i decydują się na jego uśmierzenie. To każdego indywidualna sprawa. Nie mniej jednak, zawsze mówię, że warto pewne kwestie przemyśleć, bo ŚWIADOMOŚĆ jest najważniejsza ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
A jednak na patologii wylądowałam. Te skurcze Braxtona, to chyba jednak trochę później mogą się pojawić i chyba nie są tak częste tzn. nie pojawiają się kilkukrotnie w ciągu dnia. Pewnie wszystkiego się dowiesz, jak będziesz na wizycie u swojego gina. Od chyba 28tc już powinni robić ktg przed wizytą (albo po) więc wszystko będzie jasne ![]() edit.: teraz doczytałam, że badanie ktg w ciąży nie jest obowiązkowe. Ja miałam i będę miała co wizytę od 28tc. Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2015-07-21 o 22:26 |
|||
|
|
|
#2386 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie jeśli jest możliwość sobie ulżyć podczas porodu to czemu by nie skorzystać. Ja tez pierwsze r odzilam bez znieczulenia bo się bałam, powikłań. Zwijalam się z bólu i teraz trochę żałuję że nie skorzystałam z takiej możliwości. Ostatnio dużo znajomych rodzilo i wszystkie ze z nieczuleniem i żadna nie miała problemu. Tak więc i ja sobie myślę ze tez teraz sie zdecyduje.
|
|
|
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
Gaabi, hmm czy mi się podobał, trudne pytanie, napewno czuje się dumna z siebie ze dalam rade całkiem naturalnie bez żadnych ingerencji medycznych urodzić, ale ból nie ma co ukrywać, nigdy tak dużego nie doświadczyłam, nie chce powiedzieć ze mam traume czy coś, ale przez pierwsze kilka lat mowilam ze jezeli zdecyduje się na drugie dziecko to zrobię wszystko zebym miala cc, nawet bylam gotowa zapłacić kupe kasy w prywatnej klinice
teraz po 4 latach trochę mi przeszło
|
#2388 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ej to dobrze ze mama ci teren oczyścila z tych zmij ![]() Cytat:
przeczytałam wielokrotnie bardzo obszerny imiennik. Obawiam sie ze znam wszystkie polskie imiona ![]() Cytat:
słodka Cytat:
|
|
#2389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() samo zakładanie nie boli. Mnie boli za to gmeranie w szyjce jako takie, bo mam guza w zatoce douglasa
|
|
|
|
|
#2390 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTEYasmin ja też chodzę do CMS, tylko do pani doktor
Co ta teściowa wymyśla :P zamiast koperty to można iść do psychiatry i zapłacić za skierowanie heh...Wybrałaś może już szpital albo jakiś Ci zaproponowali? [/QUOTE]A wiesz co, wstępnie miał być w rudzie śląskiej, ale dzisiaj kontaktowałam się z centrum medyczne ESKULAP i wywarli na mnie super wrażenie. Klinika całkowicie prywatna, wiec SN jak i CC jest 100% płatne |
|
|
|
#2391 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Chyba przy ok 4cm rozwarcia. I to nie jest przecież tak że boli tylko chwilę. Ja miałam szybki poród i skurcze bolesne tylko przed porodem. Ale czasowo to wyglądało tak że bolesne skurcze zaczęły się koło północy a urodziłam o 16.30. Skurcze były co 2minuty. Bolało jak cholera (bez epiduralu czułam na skali do 60 i ledwo żyłam) a po skakały mi do ponad 200 - wtedy chyba bym zemdlała na żywca bo nawet nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić Ale każdy inaczej odczuwa ból. Pytałam się swojego polskiego ginekologa o epidural a on mi powiedział że po to to jest aby ulżyć w bólu i jak tylko mogę abym korzystała. U dentysty mało kto robi zęby na żywca tylko się znieczula aby nie bolało.
|
|
|
#2392 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tylko napisałam, jak to wygląda z mojej perspektywy. zęby też leczę bez znieczulenia |
|
|
|
|
#2394 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
#2395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak czy inaczej Gaabbi podziwiam
|
|
|
#2396 |
|
Zadomowienie
|
Ja zęby jeśli zwykle leczenie to bez znieczulenia, ale jak kanałowe to już z :p mój dentysta chyba nawet by nie zaczął u nikogo kanałowego bez znieczulenia. Miałam kilka zabiegów po których ponoć chodzi się po ścianach z bólu, mnie to niezbyt ruszyło. Kilka dolegliwości że lekarze się pytali "jak to,to pani stoi na nogach?" więc myślę że poród jest do przeżycia jeśli chodzi o ból. Bardziej boje się stresu,jakiś komplikacji, tego na jaką położną, lekarza trafię, tych wszystkich zabiegów wokół-bo dla mnie są krępujące żeby nie powiedzieć że ponizające. Ogólnie samego rodzenia niż tego bólu. Ale jak czytam jak wygląda cc bez takiej pełnej narkozy to chyba jeszcze gorzej.
Czekam już na autobus na wizytę, przejechać rano Wrocław to jakaś masakra. Brzuch przestał boleć, teraz jestem juz pewna że to były jelita więc jestem spokojna Jadę zobaczyć moją księżniczkę
|
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2398 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Witam się dziś imieninowo i kreatywnie ![]() Nie wiem, czy kogokolwiek to zainteresuje ale poczyniłam dziś rano rameczkę na zdjęcie z usg ![]() Załączam wzór i zdjęcie jak wyszło gdyby komuś pomysł się spodobał ![]() Ja do swojej ramki zrobiłam sobie wydruk 10x15 cm
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Prawie mi się wszystko zgadzało w Twoim komentarzu, oprócz tego ze mocz był prawidłowo pobrany
Porządny brzuszek Dziewczyny fajnie że dyskutujecie i różnych za i przeciw znieczuleniom na porodzie, ja nic nie dodam od siebie póki co, ale chętnie czytam Cytat:
Cytat:
mnie też bardziej póki co przerażają te wszystkie sprawy okoloporodowe niż sam ból, no i w ogóle drże czy wszystko pójdzie ok....Fajnie, że brzuch już się uspokoił. Kciuki za wizytę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

U mnie to raczej nie kwestia źle pobranego moczu, bo to już kolejny raz. Biorę też luteinę dopochwowo, ale nie sądzę, żeby to miało jakiś wpływ.

Macierzyństwo nie jest łatwe
od dzis zaczynam kuracje. Z tego co piszesz to masz bardzo grzeczna córeczke, nawet jestem w szoku ze przez tyle czasu dopiero pierwszy raz jej sie zdazyło sie pokazac różki
O moczu

A jednak na patologii wylądowałam. Te skurcze Braxtona, to chyba jednak trochę później mogą się pojawić i chyba nie są tak częste tzn. nie pojawiają się kilkukrotnie w ciągu dnia.
a potem drugą... więc ja osrana, nie zbliżałam się tam, musiała mi skosić prawie pod dom, i dopiero wtedy zaczęłam kosić dalej.

mój dentysta chyba nawet by nie zaczął u nikogo kanałowego bez znieczulenia. Miałam kilka zabiegów po których ponoć chodzi się po ścianach z bólu, mnie to niezbyt ruszyło. Kilka dolegliwości że lekarze się pytali "jak to,to pani stoi na nogach?" więc myślę że poród jest do przeżycia jeśli chodzi o ból. Bardziej boje się stresu,jakiś komplikacji, tego na jaką położną, lekarza trafię, tych wszystkich zabiegów wokół-bo dla mnie są krępujące żeby nie powiedzieć że ponizające. Ogólnie samego rodzenia niż tego bólu. Ale jak czytam jak wygląda cc bez takiej pełnej narkozy to chyba jeszcze gorzej.
mnie też bardziej póki co przerażają te wszystkie sprawy okoloporodowe niż sam ból, no i w ogóle drże czy wszystko pójdzie ok....