|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Moderator
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII
Cytat:
Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2015-07-22 o 22:42 |
|
|
|
|
#1442 |
|
Raczkowanie
|
ok, dzięki. Jutro robię drugie podejście do rosmanna
czy może w Hebe jest wiekszy wybór ziaji i Green Pharmacy?
|
|
|
|
#1443 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczny czy polecacie jakas odzywkę do loków taką kremową. miałam juz kilka odzywek na loki do układania, ale nic nie moze się równać z Pantene :/ teraz jestem na etapie pianki John Frida czy jakos tak ale tez nadaje się do smieci
kiedys mogłam pieknie ułozyc loki a teraz nie mam czym
|
|
|
|
#1444 | |
|
Moderator
|
Mnie Ziajki akurat siostra kupiła w ich firmowym sklepie, jak masz taki w swoim mieście to polecam bardzo zajrzeć bo ceny są niskie
Co do reszty to już dziewczyn musisz pytać bo ja niestety nie orientuję się gdzie co w Polsce kupić. Z Ziajek super jest też maska ziaja kolor, trochę wody dokapać i b/s pierwsza klasa.O jeszcze mi sie przypomniała odżywka cien z lidla repair and care - ma tylko silikon lotny, glicerynę panthenol i makadamię, jakieś 4 złote kosztuje a fajna jako baza do wzbogacania, d/s, b/s czy maseczka. Używam jej b/s na zmianę z ziają ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
o tą https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ie-jedwab.html albo nawilżający mus pantene, aczkolwiek ja akurat preferuję ziaję - tania, ładnie pachnie, dobrze działa i jest wydajna. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2015-07-23 o 00:33 |
|
|
|
|
#1445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-ceramidy.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-pszenicy.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-rycynowy.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...acja-miod.html Ja Ziaję kupuję w ich sklepach/stoiskach firmowych lub w marketach. Na pewno są w E.Leclercu (nawet taniej niż w sklepach firmowych), chyba w Realu też widziałam kiedyś, ale nie jestem pewna, może to był inny sklep. I czaaasem jakaś się zdarzy w Superpharmie. W Rossmannie nigdy jej nie widziałam, w Hebe chyba też nie. Może w Naturze są, ale też nie mam pewności. |
||
|
|
|
#1446 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli w sumie dobrze, że nie kupiłam migdałka, nie lubię kokosa na włosach i dlatego nie brałam.Tak, na Zielonej Oczywiście jeśli ktoś chciałby wypróbować tę maskę to służę pomocą ![]() Cytat:
Cytat:
Ja polecam Joanny i Farmony Mnie Ziaja nie podchodzi nie wiem czemu. A te w/w mam różne i uwielbiam i czasem też jako d/s stosuję
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ją kupiłam w aptece "Dbam o Zdrowie".
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, można się do was przyłączyć po długiej nieobecności?
![]() Miałam duże problemy osobiste przez pól roku, włosy zaniedbałam, przeżyłam nieudane farbowanie, potem drugie u fryzjera w przeciągu tygodnia i tak zrujnowałam dwa lata pracy Z gęstych fal mam suche, rzadkie Aż nie robię zdjęć od kilku miesięcy. Teraz wracam do naturalnego koloru (pierwszy raz od wielu lat) i zaczynam walkę o powrót do kondycji.Wczoraj miałam pierwszy sukces i po dwugodzinnych zabiegach ![]() Obecnie testuję Amlę Jasmine. Jednak większość składu to parafina. W ogóle nie wiem czy to był dobry pomysł
|
|
#1449 |
|
Moderator
|
Kryzys zażegnany - z pomocą gliss kura z kolagenem i maski dr organic, jupi
Muszę spróbować tego gliss kura z jedwabiem, stara wersja miała super skład, nowa trochę gorzej ale może będzie to coś warte. We wszystkim zmieniają składy - Tresemme, Vo5, alberto balsam, gliss kur... i wszystko na gorsze.Ja Amlę Jasmine nawet lubiłam, fajnie zabezpieczała przed utratą wilgoci i obłędnie pachniała *.* Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2015-07-23 o 12:10 |
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
A jak używałaś w takim razie?
|
|
#1451 |
|
Moderator
|
Jakieś 20 minut przed myciem niewielką ilość, podobnie jak naftę kosmetyczną.
|
|
|
|
#1452 |
|
Moderator
|
Jakieś 20 minut przed myciem niewielką ilość, podobnie jak naftę kosmetyczną.
|
|
|
|
#1453 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za rady dziewczyny
Amle Jasmine też używałam. Przed myciem zawsze. Oleje trzymam długo, czasami cała noc, czasami parę godzin. Przy Jasmine starałam się zużyć jak najszybciej po tym jak przeczytalam skład a zapach jak dla mnie zdecydowanie za intensywny... z domu nie wychodziłam a z tym czymś na włosach
|
|
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam w szoku po opisie o orientalnej nucie. Wytrzymać z tym całą noc to koszmar.Ja od dawna olejuję włosy, ale właśnie nie jestem do końca pewna czy tą parafinę traktować jak olej
|
|
|
#1455 |
|
Moderator
|
Przecież Amla Jasmine pachnie przepięknie i świeżo. Jak nakładałam ją na noc to od razu mi się lepiej spało, a tż to nie mógł przestać zachwycać się tym zapachem. To chyba najładniej pachnący kosmetyk jaki miałam, mojej mamie również zapach się podobał
Jedyne co mi naprawdę cuchnęło to nivea long repair - musiałam ją wyrzucić bo bolała mnie po tym głowa i miałam mdłości, śmierdzi gorzej niż szare mydło, ale ja nienawidzę mydlanych zapachów i jak się jakaś kobieta np. w autobusie wypsika perfumą o takim smrodku to zaraz mam ból głowy gwarantowany. Tż też takiego zapachu nie znosi, jest w stanie przeżyć czarny olej sezamowy ale nivei totalnie nie Moim zdaniem producenci nie powinni perfumowac kosmetyków takimi kontrowersyjnymi aromatami bo niektórym to zwyczajnie uniemożliwia stosowanie specyfiku.
|
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
Haha, moje włosy reklamują umiejętności cięcia kręconych włosów przez praktykantkę z salonu Mysi, która właśnie została pełnoprawną fryzjerką.
Edytowane przez krolewna_smieszka Czas edycji: 2015-07-23 o 23:41 |
|
|
|
#1457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2. ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
||
|
|
|
#1458 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() kusi mnie guma go2b. nie wiem jak ze składem..., czy mogłaby któraś kobietka skomentować? ![]() Skład: Aqua, Isopropyl Myristate, Oleth-10, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Octylacrylamide/Acrylates/Butylaminoethyl Methacrylate Copolymer, Palmitic Acid, Stearic Acid, Butylene Glycol, Ceteth-2, Parfum, Cera Microcristallina (Microcrystalline Wax), Aminomethyl Propanol, Phenoxyethanol, Peg-90M, Propylene Glycol, Parfum, Methylparaben, Propylparaben, Mel, Acrylates/C10-30/Alkyl Acrylate Crosspolymer, DMDM Hydantoin, Potassium Sorbate, CI 142090, CI
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
co sądzicie o Tigi Foxy Curls Contour Cream? dziś pierwszy raz testuję, mam nadzieję, ze da efekty podobne jak żel lniany, ale na razie włosy jeszcze mi nie wyschły. Ostatnio sporo suszyłam włosy na szczotce, ale zrobiło się tak gorąco, że mogę dla odmiany wydobywać skręt
|
|
|
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1461 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1462 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
Odkryłam lepszy sposób na zawijanie w koszulkę - tak jak ktoś tutaj mi poradził, teraz zawijam włosy wyprostowana, tak jak potem są naturalnie ułożone. Loczki mam o wiele lepsze, skręt się trzyma tylko teraz mam problem taki, że włosy przy skalpie są baaaardzo przyklapnięte...Podpinani e niczym nie wchodzi w rachubę bo musiałabym to zrobić na całej głowie a mi się włosy odkształcą...Ostatnio jako bs użyłam zielonej schaumy z trzema kroplami oleju i do ds już nic nie dałam,ale włosy były super. Dziś dałam odżywkę zieloną z lidla i kroplę oleju i już tak fajnie nie jest...Ale za to z kremem z bootsa się bardzo lubimy, nakładany na bardzo mokre włosy jest super
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
#1464 |
|
Moderator
|
Ja z lidla lubię niebieską, zielona jest mocno humektantowa i bardzo puszy. Siedzę z czerwoną szamponetką na głowie, ciekawa jestem co wyjdzie bo nigdy szamponetek nie miałam. Wzięłam jeszcze czekoladowy brąz w razie czego, generalnie jedna starczy mi na jakieś 4 użycia a kosztowała jedyne półtora funciaka, więc dobry interes
Gorsza sprawa że chodzę na basen 2x w tygodniu i boję się co to będzie jak na basen pójdę
|
|
|
|
#1465 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny dostalam od mamuski taki oto krem do wlosow, ponoc pani w sklepie sie nim zachwycala. Uzywala go juz moze ktoras
?Btw. joanna ma sliczna nowa grafike na zelach do wlosow
|
|
|
|
#1466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale na basenie chyba masz czepek, prawda? Więc co ma się stać?
|
|
|
|
|
#1467 |
|
Moderator
|
To jest szamponetka w buteleczce jak szampon, producent pisze że na 3 użycia alem i pewnie starczy na dłużej.
http://www.foreveramber.co.uk/wp-con...onditioner.jpg No właśnie nie mam bo na ten basen u mnie się czepka nie zakłada, przynajmniej nie ma wymogu i nikt w czepku nie pływa, więc tylko związuję włosy. Nawet jak ma sie czepek to czasami wody naleci, chyba że ma się gumowy ale ja gumowego nie mogę bo zaraz jakies wypryski się robią. Już od biedy można pływać tak żeby głowy nie zamoczyć ^^ Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2015-07-26 o 14:14 |
|
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, jak z trwałością tych Twoich szamponetek, ale bez przesady, woda się aż tak szybko kolorowa nie robi raczej po szamponetkach. Farbowałam szamponetkami na czerwienie i woda była lekko różowawa przy myciu, ale na basen bym się chyba normalnie wybrała. Toner by schodził i bardzo barwił wodę, ale szamponetka nie powinna aż tak. |
|
|
|
|
#1469 |
|
Moderator
|
Jak nałożyłam maskę to szamponetka nie zeszła, ale nie użyłam szamponu - maska też nie była zabarwiona. No ja pierwszy raz szamponetką robiłam a pamiętam jak czerwone farby potrafiły przez kilka myć barwić wodę i się trochę obawiałam że przy basenowej wodzie by bałaganu narobiło
fajna sprawa z tym, można trochę zmienić kolor bez niszczenia włosów.
|
|
|
|
#1470 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
dawno mnie nie było, pewnie nikt mnie już nie pamięta... ale liczę na uprzejmość ![]() ![]() ostatnio byłam u ekofryzjera, tak sądziłam, że będzie się lepiej obchodził z włosami niż "zwykły" (lepiej w znaczeniu delikatniej) no i naturalniej, bez slsów, silikonów, polimerów i innych takich. nie zawiodłam się, więc szczerze polecam, tyle że to niestety droga impreza ![]() ja na przykład częściej niż dwa razy na rok nie mogę sobie pozwolić czesał mnie szczotką TANGLE TEEZER i polecił mi ją jest dość droga, więc chciałam się poradzić Was przed zakupem - wiem, że ogólnie do kręconych polecamy grzebienie nie szczotki i grzebieniem się dotąd czesałam z dobrym skutkiem ale włoski rosną, mają już 60 cm i czasem się splączą tak, że grzebień nie daje rady, zwlaszcza w wietrzne dni poradzicie mi co z tą szczotką?
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

czy może w Hebe jest wiekszy wybór ziaji i Green Pharmacy?

i tak zrujnowałam dwa lata pracy
Z gęstych fal mam suche, rzadkie
i wszystko na gorsze.

Byłam w szoku po opisie o orientalnej nucie. Wytrzymać z tym całą noc to koszmar.