Odżywki do włosów

Ziaja Intensywna Pielęgnacja Włosów, Odżywka do włosów farbowanych `Intensywny kolor olej rycynowy`

E-Glamour.pl
bialastokrotka.pl
Ziaja odżywka intensywny farbowane olej rycynowy - 200ml ml 7046242

Nasi użytkownicy zostawili 54 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Summer
    17 marca 2024 o 19:20
    Znów polubiłam odżywki bez spłukiwania
    Od bardzo, bardzo dawna nie używałam odżywki "bez spłukiwania", bo miałam z nimi takie doświadczenia, że często obciążają włosy i wydłużają czas ich schnięcia. Tą odżywkę kupiłam bez czytania etykiety, zrobiłam to dopiero przed pierwszym użyciem, ale jednak postanowiłam użyć. I bardzo dobrze! Odżywka okazała się być bardzo sprzyjająca moim włosom: jest lekka, wcale nie obciąża, ślicznie pachnie, a włosy schną normalnie. Układają i rozczesują się dobrze, są wygładzone i sypkie. Wydajność bardzo dobra, a zapłaciłam niecałe 4 zł. Co do ochrony koloru, to nie widzę różnicy, generalnie na to nie narzekam. Ja nie przepadam za kosmetykami Ziaji, z większością z nimi miałam niemiłe doświadczenia, ale ta odżywka jest trafiona!
  • 23 lutego 2024 o 10:02
    Skutecznie chroni kolor farbowanych włosów
    Odżywkę do włosów farbowanych Intensywny kolor marki Ziaja kupiłam wraz z szamponem, ponieważ uważam, że kosmetyki z tej samej serii przynoszą najlepsze efekty. Odżywkę jak i szampon z serii Intensywny kolor zaczęłam stosować bezpośrednio po wykonanym farbowania profesjonalną farbą u fryzjera. Odżywka jest produktem bez spłukiwania. Jednak producent dopuszcza zastosowanie produktu w tradycyjny sposób czyli spłukując ją po 3-5 minutach - przy założeniu, że włosy są obciążone. Stosowałam odżywkę zarówno w formie bez spłukiwania oraz spłukując ją i uważam, że obie formy są dobre. Efekty działania odżywki przy codziennym użytkowaniu (bez spłukiwania/ze spłukiwaniem) są zadawalające, ponieważ kolor włosów nie uległ zmianie. Ponadto włosy po użyciu produktu są miękkie i gładkie. Odżywka stosowania w opcji bez spłukiwania po wymyciu i lekki osuszeniu włosów ręcznikiem jest dla mnie zdecydowanie bardzie skuteczna w zakresie odżywienia i wygładzenia włosów. Produkt podobnie jak szampon zawiera składnik Heliogenol, który jest odpowiedzialny za ochronę koloru farbowanych włosów. Co ważne odżywka zawiera aż 95% składników pochodzenia naturalnego. Odżywka jest wydajna jeśli jest stosowana w opcji bez spłukiwania. Porównując ten produkt z innymi o działaniu chroniącym kolor włosów, które stosowałam dotychczas muszę przyznać, że wypada on najlepiej. Opakowanie produktu jest proste i wygodne w codziennym użytkowaniu. Cena odżywki jest przystępna.
    Zalety:
    • chroni kolor farbowanych włosów przed wypłukiwaniem
    • odżywia i wygładza włosy
    • produkt można stosować jako odżywkę bez spłukiwania i ze spłukiwaniem
    • zawiera 95% składników pochodzenia naturalnego
  • 10 lutego 2023 o 13:22
    Fajna odżywka za niską cenę
    To jedna z odżywek do których wracam. Z racji wieku muszę dość często farbować siwiejące już odrosty, co niestety źle wpływa na kondycję moich włosów. Dlatego koniecznością stało się "ratowanie" ich poprzez odżywki. Firma Ziaja do tej pory wypuściła na rynek mnóstwo dobrych kosmetyków, dlatego bez wahania sięgnełam po odżywkę do włosów farbowanych. Jak dla mnie ma ona mnóstwo plusów: jest wydajna, przyjemnie pachnie, kolor rzeczywiście dłużej utrzymuje się na włosach. A jeśli mowa o cenie - rewelacja. Włosy są odżywione, nawilżone i co najważniejsze - nie tracą koloru.
  • 10 lutego 2023 o 11:05
    Tania i bardzo dobra
    Bardzo lubię tę odżywkę. Włosy po niej bardzo ładnie się układają, są nawilżone, nie plączą się, ładnie pachną. Muszę zaznaczyć, że używam tej odżywki spłukując ją. Mam długie, bardzo długie włosy, więc muszę użyć jej dość dużo. Wynika to też pewnie z tego, że ta odżywka ma bardziej wodnitą konsystencję. Kiedy chcę dać włosom odpocząć od ciękich odżywek i masek wybieram właśnie tę z Ziaja ponieważ jest lekka a i tak czuję, że włosy są odżywione i ochronione. Nie ma problemu z jej dostępnością, cena jest przystępna. Tylko niestety w moim przypadku nie jest wydajna i tylko dlatego odejmuje jej jedno gwiazdkę.
  • 5 września 2020 o 10:04
    Nie działa
    Nie dość, że produkt do wydajnych nie należy, gdyż prawie połowę opakowania trzeba wylać, aby pokryć włosy. To dodatkowo nie robi kompletnie nic, ani nie przedłuża koloru jak i nie ma żadnych działań jako zwykła odżywka do włosów.