|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Schudnąć 20-30kg część III
Dzień dobry
W końcu wtorek ![]() Miałam wczoraj ciężki dzień w pracy. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej. Ja chcę już swój urlop ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj lepiej się czuję, tylko został mi katar i trochę osłabiona jestem. Cytat:
Jeszcze takiej nie widziałam ![]() Zazdroszczę ![]() Ja też chciałabym wcisnąć się w moje stare jeansy ![]() Mam nadzieję, że w święta będę wyglądać jak milion dolarów ![]() Musi być dobrze, ćwiczę i trzymam dietę. Miłego dnia |
||
|
|
|
#4142 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Untouched, no jakas taka dziwna, miala takie wasy jak chrabaszcz. Jeszcze takiej nie widzialam
![]() A co do spodni, to pomalu do celu, ja juz mam ponad pol roku przygody z dieta za soba wiec to nie takie hop siup. Wszystko na spokojnie. Ty tez w koncu wymienisz spodnie na mniejsze ![]() Moj jadlospis - owsianka ze startym jablkiem, cynamon, mleko 1,5 %, orzechy wloskie szt 4, kawa - jajecznica z dwoch jaj, papryka ( 1/2), pomidor ( caly), cukinia ( 1/2), brokul + kromka razowca - gulasz wolowy robiony bez dodatkowe tluszczu, bez smietany i bez maki - szaszlyk z kurczaczkiem i duza ilsocia warzyw ![]() + chce dzis zrobic intervalowy trening z FB, a wieczorem rower min 15 km
![]() Edytowane przez Unex Czas edycji: 2015-07-21 o 09:41 |
|
|
|
|
#4143 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale dzięki takim kalkulatorom kalorii widzisz czy nie odpuszczasz sobie zbyt często i nie staje się to normą. Wszystko skrzętnie w moim Fitatu zapisuję, nawet jakieś grzeszki, chociaż na początku miałam opory sama przed sobą czasami sie do nich przyznać. Ale jestem tylko człowiekiem, nie będę żyła tylko o chlebie i wodzie. |
|
|
|
|
#4144 |
|
Rozeznanie
|
Słynny pasztet warzywny mi spleśniał w lodówce i musiałam wyrzucić. TYLE ROBOTY!
W tym tygodniu znowu przy zyciu trzymaja mnie obiadki przygotowane w niedziele, zaplanowane sniadanka i drugie sniadanka. Tylko kolacje sa spontaniczne, ale dzieki niedzielnym zakupom jakies skladniki w lodowce sa. Generalnie coraz mnie chodze do sklepow w tygodniu co bardzo mnie cieszy. W przyszlym tygodniu mam troche wolnego to bede gotowac na biezaco i moze wreszcie jakis rezim cwiczeniowy wprowadze. Poki co rower do pracy |
|
|
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mam pasztet z ciecierzycy. Poprzedni był z pieczarkami, ten jest z papryką. Wczoraj byłam na zumbie. Kocham zajęcia z kolesiem. Ma taką energię...
|
|
|
#4146 | |
|
bez kija nie podchodz
|
W ogole nie wiem jak lidl w PL, ale z mojego lidla warzywa i owoce to porazka, raz kupilam banany, ktore nie mogly dojrzec przez miesiac i splesnialy. Kiwi to samo, mozna bylo nimi okna wyjbijac. Cytryny maja taka gruba skore i malo soczyste sa.
Ostatnio kupilam papryke, piekna z wierzchu, jak rozkroilam to byla splesniala w srodku. Cebula po 3 dniach robi sie miekka i jak sie rozkroi to jest zepsuta Juz nawet nie probuje, lubie lidl, ale ich warzywa to porazka. Ja szamam sniadanie, a pozniej bede cwiczyc. Choc mam zakwasy po wczorajszym rowerze
|
|
|
|
#4147 |
|
Wtajemniczenie
|
ja się w Lidlu nacięłam ostatnio na kalafiora, tyle robali w nim siedziało że masakra
w biedronce nie mam takich przygód z warzywami, ale też nie zawsze trafię na ładne :/
|
|
#4148 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
HAHA, ja go zrobilam z ciecierzycy, chyba cos czytac nie umiem. No nie wiem, dzisiaj wyciagnelam i byla plesn, troche sie tego obawialam. Caly czas utrzymuje ze byl zbyt rozmokniety. Chyba przez cukinie, ktora po starciu wylala z siebie duzo soku. Zrobie drugie podejscie, ale tym razem w mniejszej ilosci Cytat:
Ja to bym chciala miec mozliwosc czestego odwiedzania miejsc takich jak na przyklad kleparz w Krakowie czy Targ Pietruszkowy. W takich miejscach przynajmniej mozna kupic cos wiecej niz tylko kalafiory i papryki oferowane przez markety Niestety, nawet do warzywniaka nie zawsze sie wyrobie, a co do Targu Pietruszkowego to zbieram sie i zbieram, ale jednak w sobote rano zawsze cos ciekawszego mam do roboty (czytaj, odsypianie)
|
||
|
|
|
#4149 | |
|
bez kija nie podchodz
|
No to nie wiem, najwidoczniej moj lidl tu jest do d**y
![]() ja teraz staram sie kupowac warzywa w warzywniaku i sa o niebo lepsze.
|
|
|
|
#4150 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety, niby mam blisko lidla, ale w takim niewygodnym miejscu, więc nie byłam tam od 3 miesięcy. ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
|
|
#4151 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4152 |
|
Konto usunięte
|
Sabasza- Ja zaraz lecę do kuchni gotować obiadki na 4 dni. Mam 4 dni na 7, więc wstawanie o 5. Dzień wczęsniej zrobienie sobie jakiegoś 1 i 2 śniadania mnie tak nie męczy, ale z obiadem to nie chce mi się myśleć, więc robię na zapas
Dziś już prawie ok z kręgosłupem Po gotowaniu na najbliższe dni śmigam na rolki |
|
|
|
#4153 | |
|
Konto usunięte
|
Cześć
![]() Padam ![]() Właśnie skończyłam sprzątać, zrobiłam pranie i mogę odpocząć ![]() Cytat:
![]() To będzie piękny dzień gdy wymienię spodnie na mniejsze ![]() Ja po warzywa i owoce chodzę na rynek. Wcześniej moja mama chodziła na rynek i teraz ja też chodzę na rynek po jajka, warzywa, owoce
|
|
|
|
|
#4154 | |
|
bez kija nie podchodz
|
A ja dzis robie tarte dietetyczna z kurczakiem, szpinakiem i pomidorami
|
|
|
|
#4155 |
|
Rozeznanie
|
[1=15fbf25984e7133984742ef f4c4169aacf1167cc_5ed82ba 6a0637;52167620]Sabasza- Ja zaraz lecę do kuchni gotować obiadki na 4 dni. Mam 4 dni na 7, więc wstawanie o 5. Dzień wczęsniej zrobienie sobie jakiegoś 1 i 2 śniadania mnie tak nie męczy, ale z obiadem to nie chce mi się myśleć, więc robię na zapas
[/QUOTE] Ha, ja mam dokladnie tak samo. Z gory przygotowuje obiady, zeby nie myslec, nie planowac, nie tracic czasu codziennie. Chodzi tez o to, ze jesli cos mi wypadnie, a wypada czesto, i nie jestem w stanie ugotowac to zostaje z niczym. Wieczorem tez przygotowuje sobie sniadanie i drugie sniadanie na kolejny dzien. Jezeli nie uda mi sie z jakiegos powodu tego zrobic, bo np wroce bardzo pozno do domu, to przynajmniej nie ma takiej tragedii jak z obiadem, bo sniadanie szybciej mozna sobie rano sklecic
|
|
|
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lidl? Nie kupuję tam owoców. Zazwyczaj w biedronce i nigdy nie narzekałam. Często także na targach, ale z tym bywa różnie. Dziś znów zumba. Jak wczoraj i w poniedziałek. Lubię te zajęcia. Choć jeszcze się gubię. No i moje ruchy z tańcem mają malo wspólnego. W piątek zobaczymy, czy zacznę chudnąć ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Ja robiłam soczewicę z puszki i uważam, ze jest lepsza niż ugotowana samemu. Nie wiem jak z ciecierzycą, ale pewnie podobnie
|
|
|
#4157 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Ja wlasnie skonczylam trening z FB, bo rozpadalo sie u mnie i nie mialam szans na rower
|
|
|
|
#4158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4159 |
|
Rozeznanie
|
Kilka tygodni temu pisalam, ze wazenie sie co tydzien to zdecydowanie za czesto. Ale zmienilam zdanie
Regularna kontrola wagi swietnie pomaga w okresleniu co jest dla nas dobre, co na nas dziala, a co nie ![]() Ten tydzien byl u mnie dziwny, poluzowalam sobie troche, ale zrobilam to kilka razy. Pilam wiecej alko niz do tej pory na diecie (nie tak duzo jak dawniej, ale jednak wiecej niz powinnam), bo przeciez tak dobrze dietka mi szla, wiec jak sie nadarzyla okazja no to czemu nie... Z niezrozumialego dla mnie powodu pilam mniej wody. Zjadlam tez pare rzeczy, dla ktorych ciezko bylo mi okreslic kalorycznosc wiec robilam to na oko (do tej pory staralam sie takich dań unikać). Ogolnie czulam, ze nie byl to jakis zly tydzien, ale nie byl tez zbyt dobry. Ciekawilo mnie jak to sie odbije na wadze, czy to sie odbije no i sie odbilo. Jestem oczywiscie szczesliwa bo zaliczylam spadek, ale jednak niewielki, ale dzieki temu ze waze sie co tydzien to wiem co taka sytuacje spowodowalo. Nagradzanie sie jest fajne, luzowanie sobie czasem jest fajne, ale dieta to jednak praca nad soba i wyrzeczenia. Wiem, wiem, oczywista oczywistosc, ale jednak tak sobie mysle, ze strasznie trzeba uwazac, zeby nie dac sie poniesc fali "jedna pizza mnie nie zabije" ![]() No wiec na dzisiaj raportuje 81,4 Edytowane przez Sabasza Czas edycji: 2015-07-24 o 10:04 |
|
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Jestem 1. Waga dzisiaj 80,5 Moze za tydzien 7 z przodu-zobaczymy. Brakuje mi okolo 5,6 kg do wagi sprzed 4 lat Waga sie ciesze..ale mam troche stresu przedslubnego,duzo na glowie do zalatwienia, martwi mnie kwestia finansowa, sobote spedze w pracy aby dorobic.. na wakacje nigdzie razem nie pojedziemy, podroz poslubna oczywiscie odpada z braku urlopu.. ech.. Musialam pomarudzic ![]()
|
|
#4161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widzisz Ilo, jednak przedslubna goraczka zaczyna cie doganiac i dlatego ja ci kobitko radze, trzymaj sie diety, ale nie schizuj juz bo wesele jest wazniejsze i nie ma co sobie dokladac zmartwien |
|
|
|
|
#4162 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
Poszukuję grupy do wspólnego odchudzania. Ale tak na serio - motywacja, zdrowa dieta i ruch, a nie chwalenie się ile lodów dziś zjadłam ![]() Czy można się przyłączyć ? Chce schudnąć 12-20kg. |
|
|
|
#4163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bardziej mnie doluje niz ten slub praca (duzo mam stresu w niej) oraz to ze koncem sierpnia mam krotki urlopik -oczywiscie sama bo tz wtedy nie moze urlopu a po slubie nigdzie nie pojedziemy razem.. smutno mi troche z tego powodu bo chcialabym chociaz tydzien razem. A odnosnie slubu to smutno mi ze z przymiarkami/organizacja jestem sama. Bliska mi siostra mieszka 400 km ode mnie, mama 50 km ode mnie(a i tak wiem ze by mi nie pomogla w tej kwestii) a tutaj mam tylko rodzine tz-eta na miejscu..a nie moja ![]() I chcialabym by ktos z rodziny chodzil ze mna na przymiarki itd.. pomagal wybrac to i tamto a jestem z tym sama. Tz-eta na przymiarki nie targam przeciez. ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
Ile masz lat? wzrostu? ile wazysz? ![]() Tutaj ganiamy za lody ![]()
|
|
|
#4164 | ||
|
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
![]() przeczytaj pierwszy post i wyslij wiadomosc do Melonade ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- U mnie 78,0 ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- W sumie nie rozumiem troche bo, wazylam sie w srode ( zawsze to robie kontrolnie) i bylo 77,8. A od tego czasu nie bylo ani grama grzesznego jedzenia, cwiczenia w normie i wsio na cacy.
![]() Edytowane przez Unex Czas edycji: 2015-07-24 o 10:41 |
||
|
|
|
#4165 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Napisz ile masz wzrostu, jaka waga wyjsciowa, robisz juz cos w kwestie utraty wagi? Cytat:
A tak serio, takie majty to polowa twoich gosci plci zenskiej bedzie miala na sobie na twoim weselu, takze tym sie nie przejmuj, nawet w miare szczuple dziewczyny takowe zakladaja, zeby nic sie spod sukienek nie ulewalo.Brzuch to wg mnie kwestia cwiczen, musisz zaczac rzezbic sylwetke, sama wiesz ze bez tego utrata wagi nie bedzie taka spektakularna. Ja tez to widze po sobie, 13kg w dol a ten brzuch, ta skora... to nie jest to co powinno byc. Obie musimy juz zaczac nad tym pracowac, zeby potem nie zalowac jak bedzie za pozno na duze zmiany. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4166 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za miłe przyjęcie.
Lat 25, wzrostu mam 167 i ważę 79,6 kg Najwięcej w życiu ![]() Mam zespół policystycznych jajników więc i troszkę wolniej będę zrzucać, ale nie mam zamiaru się zniechęcać i zwalać winy na chorobę. Bo to czekolada zmniejsza mi ciuchy ![]() A co robię ? Dieta - taka jak w zasadach wątku. Zdrowa, rozsądna. Nie wierzę w głodówki i magiczne tableteczki. Za stara na to jestem ![]() Od jutra ruszam z treningami, bo dopiero dziś wróciłam do zdrowia po l4. Planuje 3-4 razy w tyg. ćwiczenia z Mel B. Mam płytę na ps4 i daje mi to wiele możliwości treningu. A dziele się tym z Wami będzie moją główną motywacją. |
|
|
|
#4167 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Sabasza, a co do jedrnosci skory, to Ty doc szybko chudniesz ( patrzylam w tablelke i nieraz 1,5 kg w tydzien) nie, ze Ci cos zarzuam, bo to super, ale moze jednak za szybko i skora ne nadaza? Bo ja zrzucilam jakies 11,5 mnie wiecej i moze skora ma sie calkiem niezle bym powiedziala.
|
|
|
|
#4168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymaj sie z nami, a zanim sie obejrzysz znowu bedzie 6 z przodu
|
|
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
Oh, ważycie się... Wiedziałam, ze o czymś zapomniałam
|
|
#4170 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do skory to tez moj blad bo ja NIE cwicze, no taka prawda. Znak dla mnie, zeby czas wziac sie do roboty. Druga sprawa zwiazana ze skora to tez jednak moj wiek, no nie mam juz dwudziestu paru lat i ta skora nie jest juz naturalnie tak jedrna. No ale, to tylko kolejny dowod na to, ze trzeba zaczac trenowac
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

Ja niestety troszkę za bardzo poluzowałam sobie podczas tego weekendu i jak patrze na moje jedzonko/napitki w MFP za ten weekend to się za głowę chwytam. Na szczescie w tygodniu latwiej jest mi trzymac rezim, to moze sie odrobie 
w biedronce nie mam takich przygód z warzywami, ale też nie zawsze trafię na ładne :/

HAHA, ja go zrobilam z ciecierzycy, chyba cos czytac nie umiem.