Mamusie styczniowe 2016, cz. II - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-26, 08:21   #1441
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Ja cotton balls dla malucha robię, będzie biało-żółto-szaro-zielone Ostatnio robiłam do głównego pokoju i tylko muszę sobie zamówić lampki z ebay do nich takie na baterie Fajnie to się robi, polecam
Sama je robisz? Super! Pewnie w ten sposob z balonem co sie lampy robi. Moze warto sprobowac

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Dziewczyny orientujecie sie moze jak to jest ze stomatologiem w ciazy??? Znieczulenie jest normalnie dozwolone, wyrywanie, plombowanie itd?

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-07-26 o 07:18
Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 08:25   #1442
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Ostatnio gdzieś widziałam koszulkę z napisem "Moje dziecko nie potrzebuje twoich rad" Nie któraś z Was to wrzucała?

Ja kupiłam taki na 0-3, do tego od dziewczyny kupuję kurteczkę+spodenki 0-3 i kombinezonik 68. Ale i tak liczę na ciepłą zimę
Na olx itp. dużo osób sprzedaje takie właśnie wkłady do wózków
Mi się podobają ubranka typowo chłopięce. Ostatnio prawie kupiłam śpiochy z piratami i w sumie żałuję, że ich nie wzięłam. Jak będę mieć córkę to będzie chodzić ubrana jak chłopczyk, przynajmniej na początku, póki się matka nie ogarnie

Ja cotton balls dla malucha robię, będzie biało-żółto-szaro-zielone Ostatnio robiłam do głównego pokoju i tylko muszę sobie zamówić lampki z ebay do nich takie na baterie Fajnie to się robi, polecam
Ja wrzucałam Kuzynka mi wysłała że mi po porodzie taką kupi

Dla mnie jak dziewczynka wyjdzie w piratach to jest ok, ale jak chłopczyk wyjdzie z księżniczką i w sukience to wtedy nie jest ok

A co do cotton.. masz jakiś filmik jak to robić?

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Ja teraz myśle o jakiś naklejkach dla młodej, ale chyba bardziej na meble. Szczegolnie taka z miarka wzrostu zeby w razie przeprowadzki poszła z nami. My ciagle nie na swoim

Ja jak nie miałam na działce to mi plecy po dwóch dniach wysiadły. Ole przebierasz zapewne 4/5 razy dziennie. Takiego malucha czasem nawet co godzinę-dwie.
My też nie na swoim. Ale z miarki daty mogę spisać i w nowym miejscu znowu przykleić i poprzepisywać

No właśnie że nie 4/5 razy dziennie tylko jak była mniejsza to nawet co 2h bo zależy czy po zmianie pampersa na czysty nie uwidziało jej się zaraz żeby kupę zrobić Do tej pory ma tak że jak poczuje czyściutki pampersik to kupę uwali. A często po zmianie brudnego jeszcze w nowiutki znowu poprawi
Zastanowię się jeszcze

Co do dawania rad - jeśli ktoś się mnie pyta to ich udzielam. Ale nie wpierniczam się z łapami do wózka i z tekstem 'a gdzie czapeczka/rękawiczki/szaliczek itp?!' Jeśli ktoś przychodzi i mówi słuchaj mam problem może masz rozwiązanie to wtedy gdybamy I moim zdaniem rady powinny na tym polegać.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny orientujecie sie moze jak to jest ze stomatologiem w ciazy??? Znieczulenie jest normalnie dozwolone, wyrywanie, plombowanie itd?
Chyba jest wszystko dozwolone oprócz antybiotyków
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 08:57   #1443
kinga1701
Zakorzenienie

Co za pogoda, wczoraj zimno 16 stopni, zimny wiatr, w nocy jeszcze gorzej a dziś słoneczko i 24 stopnie jak na razie.

hariett pokaż jak Ci wyszły te cotton balls co już masz, z czego je rozbiłaś, i co miałaś, za podstawę do owijania? Ja robiłam sobie sama takie kule dekoracyjne w ten sposób, fajnie wyszły i tez myślałam, żeby samemu zrobić, tylko nie wiem co za podstawę, bo baloników to mogę nie nadmuchać takiej samej wielkości.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 08:59   #1444
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

A u mnie wczoraj było 32 st. nawet w porywach do 35. Mega burza wieczorem i w nocy i dziś upragnione 17 st <3
Stary 2015-07-26, 09:00   #1445
Dotka90
Zakorzenienie

U nas wczoraj 36 stopni i upał, a dziś 17 stopni i leje
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 09:08   #1446
kinga1701
Zakorzenienie

Mam pytanie wogule nie związane z forum, mam dwa storczyki i od jakiegoś czasu zaczęły na nich pojawiać się taki jakby białe, meszkowate robaczki, one tak się przyklejają i zostawiają taką klejącą plamę po sobie. Znalazłam, że nazywają się Wełnowiec cytrusowiec, próbowałam go myć wodą i wodą z płynem i nic nie pomaga, znacie może jakiś sposób?
Stary 2015-07-26, 09:13   #1447
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Myślicie że taki ochraniacz da radę na łóżeczko? KLIK

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-26, 09:19   #1448
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Myślicie że taki ochraniacz da radę na łóżeczko? KLIK
Jak kupiłam kołyskę, to w niej jest właśnie ten ochraniacz, ale nie będę go używać, on jest niziutki, do takiego niemowlaczka się sprawdzi, jednak ochraniacz bardziej przydaje się przy dziecku, które się wierci i wtedy może uderzyć w szczebelki i już obniżasz łóżeczko i wtedy ten wyższy lepszy moim zdaniem, bo więcej ochroni. A nie ma co wydawać kasy najpierw na ten, a później na wyższy.

Ja póki będzie w kołysce, nie będę mieć ochraniacza, a do łóżeczka się zobaczy później, ale jak coś t ten wyższy, moim zdaniem praktyczniejszy.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-07-26 o 09:20
Stary 2015-07-26, 09:24   #1449
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja mojego storczyka ostatnio prawie utopiłam Także nie pomogę Może na storczykowym wątku?

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Jak kupiłam kołyskę, to w niej jest właśnie ten ochraniacz, ale nie będę go używać, on jest niziutki, do takiego niemowlaczka się sprawdzi, jednak ochraniacz bardziej przydaje się przy dziecku, które się wierci i wtedy może uderzyć w szczebelki i już obniżasz łóżeczko i wtedy ten wyższy lepszy moim zdaniem, bo więcej ochroni. A nie ma co wydawać kasy najpierw na ten, a później na wyższy.
No właśnie widzę ze 23cm to malutko, a przy małym dziecku to nie ma co chronić bo ono nigdzie nie łazi
Faktycznie może poszukam wyższego.
Naczytałam że łóżeczko turystyczne nie jest dobre dla dziecka bo ono się uczy w nim stawać a to nie ma zbyt stabilnych ścian do trzymania i zaburza pole widzenia dziecka przez te krateczki. Ale z drugiej strony takie turystyczne właśnie dla wiercącego idealne bo sobie nic nie zrobi no chyba że mocno przywali a łóżeczko stoi blisko ściany (Olka nie raz przywaliła w ścianę właśnie w szale pt 'ona mi nie chce czegos dac to bede odwalac cyrk')

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

A no i szukam kołyski. Takie fajne juz o 100 zł więc chyba warto nie?
Stary 2015-07-26, 09:33   #1450
kinga1701
Zakorzenienie

Ja kocham moja kołyske jest idealna. Nie wiem jak się sprawdzi ale mam nadzieje ze tez super. Na początku myślę że dzidzia będzie spać w niej cały czas, podjadę sobie wszędzie, pod samo łóżko i nie będę co chwilkę wstawać patrzeć co tam u maleństwa.
Stary 2015-07-26, 09:54   #1451
czarnulax
Zakorzenienie

Rozstrzelę tego, który wymyślił, że 2.trymestr to miesiąc miodowy ciąży! Zaczęły się bóle głowy. Wczoraj wieczór i popołudnie spędziłam leżąc i modląc się by to przeszło I wróciły mdłości.

Cytat:
Ale ładny <3 KLIK te sówki to mi się mega podobają <3[COLOR="Silver"]
uwielbiam te sówki mam kilka gadżetów w domu z nimi, nawet sobie uszyłam ściereczki kuchenne takie

Te literki, które wklejałyście też mi się podobają. Tylko chyba bardziej takie materiałowe

Cytat:
Przyszłam się pochwalić zakupami
Piękne zakupy Te z trzeciego zdjecia są super

Cytat:
A mnie chyba troche juz ponioslo bo przegladam zimowe kurtki i plaszcze ciazowe. I powiem Wam ze ceny to... hmm dosc wysokie delikatnie mowiac. I szczerze to tak sie zastanawiam czy poprostu na ten jeden sezon nie kupic uzywanej...
Mnie ceny wszystkich tych ciążowych ciuchów przerażają To są rzeczy, które założę kilka razy i to mnie tak boli. Kwestie kurtki jeszcze nie wiem jak rozwiążę, bo na ceny to nawet nie chce patrzeć jeszcze takiej typowo dla ciężarówek.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

kinga z tymi robaczkami nie pomogę, bo nie miałam nigdy czegoś takiego na swoich może spróbuj do jakiegoś ogrodniczego podejść tam Ci powiedzą co to może być i powiedzą co z tym zrobić? Ja zawsze tak robię jak już wypróbuję zmywanie tego i nie działa itd.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-26, 10:02   #1452
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Co do plotek na temat cudowności drugiego trymestru mam to samo zdanie. Mdłości jak były tak są nawet jak nie gorsze Do tego mi słabo, puchną mi mega nogi i pod wieczór to jeśli się nie położę to ból głowy murowany
Stary 2015-07-26, 10:16   #1453
Dotka90
Zakorzenienie

Ej mój drugi trymestr jest boski, także nie narzekam
Stary 2015-07-26, 10:21   #1454
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

O i zgłodniałam! a śniadanie było półtorej godziny temu Jak mnie to wkurza!
Stary 2015-07-26, 10:27   #1455
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Moj II trymestr w sumie niczym sie od I nie rozni. Takze spoko. No moze oprocz tego ze mam apetyt na wszystko

Serduszko malutkie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-26, 10:46   #1456
kinga1701
Zakorzenienie

Ja tez czyje się rewelacyjnie. Az się martwię czasem. Nic nie boli czasem jajowody czy macica ale to sekund kilka i przechodzi. Zresztą ja i w I czułam się dobrze.
Stary 2015-07-26, 10:53   #1457
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:

Wszystko jest dozwolone normalnie

Jeśli chodzi o drugi trymestr to najbardziej mi dokuczają bóle pleców ale głowa też mnie pobolewa i ogólnie jestem rozbita Także ja też mam na co sobie ponarzekać...

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 12:26   #1458
Casaa
Zakorzenienie

Co do storczyka to ja bym przetestowala czy spryskanie mlekiem zadziala, jesli nie to pozostaje chemia.

Moje bole kregoslupa pochodza od materaca... Teraz u rodzicow spie na bardzo, bardzo twardym i czuje sie rewelacyjnie, bol jest delikatny dziwi mnie to bo nasz ma moze z 2,5roku i juz jest zly...

Piekne zakupy i super inspiracje. Te lampki i literki sa rewelacyjne
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 12:46   #1459
kinga1701
Zakorzenienie

Mlekiem mówisz, musze spróbować. Kurcze nie chciałabym chemi stosować. , ale tak pięknie mi teraz po prawie dwóch latach rozkwitl

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-26, 13:12   #1460
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Moj wlasnie przekwitl i wczoraj go sciachalam ciekawe kiedy odrosnie...

Serduszko malutkie

Stary 2015-07-26, 13:21   #1461
czarnulax
Zakorzenienie

Moje dwa storczyki będą niedługo kwitły Trzeci akurat ma kwiaty. Ale u mnie storczyki kwitną na okrągło.

Cytat:
Ja tez czyje się rewelacyjnie. Az się martwię czasem. Nic nie boli czasem jajowody czy macica ale to sekund kilka i przechodzi. Zresztą ja i w I czułam się dobrze.
ciesz się
Stary 2015-07-26, 13:31   #1462
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja mam jednego storczyka zawsze się ich bałam. Stracił wszystkie kwiatki po ok. pół roku od dostatnia. A później puścił nowy pęd i na nim ma z 10 kwiatków. Najlepsza jest moja mama w hodowaniu storczyków - podlewa jak się jej przypomni, w ogóle ich nie rusza a kwiatów zawsze tyle że biedne prawie się łamią pod swoim ciężarem przypina ich co prawda do patyczków ale te patyczki z czasem same się wyginają od tych kwiatów i w sumie to musiałaby zamontować jakiś konkretny patyk żeby się nie ruszało haha

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

patrzcie co znalazłam KLIK
Jeśli komuś się podobają to spoko cena nawet jak za taki kocyk Ja bym wzieła ten baby blue <3
Stary 2015-07-26, 13:32   #1463
kinga1701
Zakorzenienie

Magda, taka ręke jak Twoja mama to bym mogła mieć. Mi to prawie po 2 latach pierwszy raz zakwitl , a drugi zamiast tego kilka na kwiaty to wypuścił 4 liście
Stary 2015-07-26, 13:33   #1464
czarnulax
Zakorzenienie

magda no to Twoja mama ma podobną zasadę hodowli co ja
Stary 2015-07-26, 13:36   #1465
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
dziewuchy!!!! na 70% będziemy mieli syna!!!!!
ledwo gin przyłożył aparat a tu normalnie siusiak jak się patrzy!!!! to dopiero 13 tydzień więc gin kazał się nie przywiązywac, ale pojechaliśmy z TŻ do tesco i TŻ już zawędrował na dział dziecięcy i dumny jak paw wybierał pierwsze pajacyki
Badania ok - nie mam dokładnych statystyk, ale wszędzie elegancko, ryzyko bardzo niskie, nosek śliczny, machał rękami i nogami było widać małe paluszki u stóp i dostaliśmy aż 7 zdjeć Ma już całe 7 cm. I chyba po cichu liczymy, że to będzie Jaś
aaaaale się cieszę
gratulacje

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Tak przed usg siedziałam i myslalam ze pewnie bedzie dziewczynka ,bo nigdy nie mam tego czego chce, ale mysle oby było zdrowe, bardzo sie denerwowałam. A tu prosze, chlopiec jak chcielismy, wszystko mi sie układa jak nigdy A niby nie planowana dzidzia a jakos mi szczescie przynosi ;p wczoraj podpisalismy umowe najmu, obgladalam mieszkanko, jest super. Pokój dla dziecka malutki, niebieskie ściany, pieknie go urządze Za tydzien będę już żoną hehe, udało sie przyspieszyc termin slubu cywilnego ze wzgledu na ciążę Kupiliśmy piękne obraczki Apart z grawerem, mam super sukienkę, taka sexy i widać mi słodki brzuszek
No wszystko się pięknie układa
super ze się wszystko układa
Cytat:
Przyszłam się pochwalić zakupami
śliczne rzeczy
Cytat:

A co myślicie o takich śpiworkach do spania ? KLIK w sklepach jak na nie patrzę to takie ogromniaste wory i jakoś mi się nie widzą ale może to faktycznie praktyczne?
ja różne opinie słyszałam niektórzy mówią że praktyczne, a od jednej koleżanki usłyszałam ze póki dziecko trzeba przewijać i karmić w nocy co chwila to ciężko za każdym razem wyciągać je ze śpiworka
no ale tak jak z wszystkim, najlepiej wypróbować na sobie i swoim dziecku
Cytat:
A mnie chyba troche juz ponioslo bo przegladam zimowe kurtki i plaszcze ciazowe. I powiem Wam ze ceny to... hmm dosc wysokie delikatnie mowiac. I szczerze to tak sie zastanawiam czy poprostu na ten jeden sezon nie kupic uzywanej...
ja wymyśliłam że może od mamy jakąś kurtkę pożyczę, bo ona jest kilka rozmiarów większa
w sumie ja rodzę koniec grudnia/początek stycznia więc może do tego czasu nawet zima się nie rozkręci
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Rozstrzelę tego, który wymyślił, że 2.trymestr to miesiąc miodowy ciąży! Zaczęły się bóle głowy. Wczoraj wieczór i popołudnie spędziłam leżąc i modląc się by to przeszło I wróciły mdłości.

Ja się w sumie dobrze czuję, ale od początku nie mam powodów do narzekania, więc może dlatego ogólnie wiadomo ze co jakiś czas mnie coś boli, poza tym jestem coraz cięższa, brzuszek mi ciąży i meczę się szybko (ostatnio mam zadyszkę nawet po przejściu z pokoju do łazienki ), ale to są w sumie pierdoły

U mnie wczoraj był taki upał że nie miałam siły się z łóżka podnieść, dziś wreszcie lepiej 22 stopnie i słoneczko

Odebrałam wyniki moczu, morfologii, tsh i ft4 i wszystko w normie TSH mi spadło do 1,8, ufffff tym się najbardziej stresowałam

Miałam Wam jeszcze napisać ze koleżanka mi pożyczyła adapter do pasów (Be safe) i super wygodnie sie z nim jeździ na dłuższą trasę to w ogóle bajka, ale i na krótsze sie przydaje Mam go zamocowanego do fotela pasażera i nie chce mi sie przykładać jak jadę jako kierowca, ale czuje wyraźną różnice jak jadę z adapterem i bez (na plus dla adaptera oczywiście, bez mnie pas gniecie w brzuch )

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 13:38   #1466
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ale ona tak tylko ze storczykami Wszystko inne musi być mega tolerancyjne dla jej metod pielęgnacji Ona nie nawozi, podlewa raz w tyg chyba że gorąco to dwa jak nie zapomni i w sumie tyle. Przesadza czasem ale to korzenie muszą już wychodzic za podstawkę
Może to zależy od klimatu też trochę i warunków - raczej nie od jej ręki
Stary 2015-07-26, 13:39   #1467
Dotka90
Zakorzenienie

Moja mama ma ekstra rękę do storczyków! Ma chyba ze 4, taaakie piękne!

Ja miałam jednego i nie byliśmy kompatybilni

Z rzadko podlewam - źle, za często - źle, okno otwarte - źle

Ale ja w ogóle ręki do kwiatków nie mam, aktualnie usechł mi rozmaryn
Stary 2015-07-26, 13:48   #1468
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Ja się w sumie dobrze czuję, ale od początku nie mam powodów do narzekania, więc może dlatego ogólnie wiadomo ze co jakiś czas mnie coś boli, poza tym jestem coraz cięższa, brzuszek mi ciąży i meczę się szybko (ostatnio mam zadyszkę nawet po przejściu z pokoju do łazienki ), ale to są w sumie pierdoły

Odebrałam wyniki moczu, morfologii, tsh i ft4 i wszystko w normie TSH mi spadło do 1,8, ufffff tym się najbardziej stresowałam
o tym szybszym męczeniu się to już nawet nie mówię, idę do sklepu 200 m i wracam zmęczona jak po maratonie ale to jestem w stanie znieść.

za wyniki

Ja też nie mam ręki do kwiatów. Mój mąż się u nas zajmuje kwiatami, serio Dlatego moje storczyki muszą mieć dużą siłę przetrwania ale jak widać nie szkodzi im to
Stary 2015-07-26, 14:28   #1469
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

U mnie wczoraj był taki upał że nie miałam siły się z łóżka podnieść, dziś wreszcie lepiej 22 stopnie i słoneczko

Dobrze że wyniki się poprawiły.
Oj tez się szybko męczę byliśmy wczoraj w galerii i było może z 8 schodków, jak mnie one zmęczyły to musiałam na górze stanąć i odpocząć.
Stary 2015-07-26, 15:14   #1470
lune1992
Zadomowienie

Tu jest filmik jak robic samemu cotton balls :p też robie

https://www.youtube.com/watch?v=hYt_vn6P3VA
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości