|
|
#3481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy
W rytmie serca: film taki sobie... nie wiem co mam nawet o nim napisac... 6/10
The Queen: film bardzo porzadny... Helen Mirren zagrala swietnie ![]() co prawda film przedstawia tylko kilka dni z zycia krolowej(no i jeszcze jeden po pewnym czasie) praktycznie jest to tylko czas po smierci ksieznej Diany,i caly film kreci sie tylko wokolo tego... to mi sie akurat nie podobalo..ale bardzo fajnie ukazalo presje jaka ciazyla w tym czasie na krolowej... najlepszy tekst : jak krolowa mowi ze w czasie wojny byla mechanikiem samochodowym...zatkalo mnie wtedy... moze zanize jemu ocene ale mi czeogs w nim brakowalo... 7,5/10 Georgia rule: post w toku...obejrzalam polowe. jak skoncze to napisze ![]() Edit: Georgia rule swietny film!!! Lindsay Lohan zagrala super,Jane Fonda tez super,wogole pokazuje jak bardzo mozna zatracic kontakt ze swoja najblizsza rodzina,ale takze o odzyskiwaniu tej wiezi. Momentami byl bardzo zabawny a momentami smutny..ale bardzo dobrze te proporcje byly wywazone ![]() 8/10 Edytowane przez meri99 Czas edycji: 2007-09-03 o 16:34 |
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio:
Deat Proof - genialne (jak ktoś lubi Tarantino ) Niektórym mogą nie podobac się sceny przemocy (pourywane nogi, łamanie kręgosłupa) ale dla mnie wydały się raczej komiczne i świtnie przerysowane. No i ta muzyka...idealnie dobrana do filmu (polecam soundtrack ) - 10/10Transformers - akcja rozkręca się, rozkręca, rozkręca... wątki poboczne rozrośnięte do ogromnych rozmiarów...po czym scena finałowa trwa 5 min:/ (TŻ stwierdził że scenariusz miał pewnie około 3 stron ) - 3/10Next - dawno nie widzialam takiego gniota w wykonaniu Cage'a... i ten numer z różą...ech... - 3/10 A tak przy okazji to polecam jakby ktoś nie ogladął ![]() Życie jest cudem - śmieszny, wzruszający, dramatyczny - czyt. Emir Kosturica POLECAM!!Pan życia i śmierci - jeden z lepszych filmów. Wogóle w historii kina. W bardzo ciekawy (chodź czasami hollywoodzki) sposób zwraca uwagę na problem handlu bronią w krajach trzeciego świata Przeminęło z wiatrem - znowu ostatnio do niego wróciłam...po prostu piękny
|
|
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i ten Damięcki....
|
|
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3485 |
|
Wtajemniczenie
|
też bardzo mi się spodobał
|
|
#3486 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#3487 |
|
Przyczajenie
|
Krwawy diament 10/10
Apocalypto 9/10 Szlachetny Kamień 8/10 Pajęczyna pozorów 6/10 Krok do sławy 8/10 Prestiż 8/10 Rocky Balboa 8/10 Goll II 9/10 (Jedynka 10/10) Malowany Welon 9/10 Flicka 6/10 Pachnidło 9/10 Wolność Słowa 9/10 Hollywoodland 7/10 Czyściel 5/10 Dobranoc Kochanie 6/10 Miłosna Układanka 5/10 Wieczny Student 2 6/10 |
|
|
|
#3488 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj mi się trafiło "OI this is England"
(nie wiem w czyjej reżserii, nie przywiązywałam wagi). W sumie film o ideologii której nienawidzę i jestem jej totalnie przeciwna - skinheads.Szczęśliwie nie był szczególnie brutalny i mimo pokazywania tej "subkultury" od wewnątrz, to negatywnie ukazujący "to"podejście do życia. Ogólnie nic nadzwyczajnego, dobra muzyka, ciekawe,psychologiczne podejście do postaci głównego bohatera (12 letniego chłopaca). Fajnie pokazana jedna, z głównych, naczelnych subkultur na Wyspach.
|
|
#3489 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3490 |
|
Wtajemniczenie
|
28 tygodni poźniej – zachęcona pozytywnymi komentarzami (z Kinomaniaka) skusiłam się, mimo złożonej sobie obietnicy, że nie obejrze już nic, co ma jakikolwiek związek z zombi/żywymi trupami ( Świt żywych trupów jako jedyny przypadł mi do gustu).
Pierwsze 20 minut wywarło na mnie wrażenie – mocne wprowadzenie, wpleciony do fabuły dramatyczny ale niebanalny wątek poruszający problematykę postaw ludzkich w obliczu zagrożenia, stopniowe budowanie uczucia grozy, niezłe sceny ukazujące opustoszałe miasto po wydarzeniach z pierwszej części. Od mniej więcej połowy (niedługo po scenie w izolatce, która sama w sobie była niezła) film niestety zaczął się powoli chylić ku upadkowi. Twórcy na dobre pół godziny zapomnieli, że to horror i zrobiła się jedna wielka bieganina. A potem bzdura pogania bzdurę. Nieoczekiwany i niczym nie uzasadniony heroizm snajpera irytuje, zombie latają po ulicach gdzieś w tle – hurtowo, nawet ich dobrze nie widać, akcje wojskowe przeprowadzane są w sposób chaotyczny i nielogiczny. Ech, rozczarowałam się. Dam 5/10 bo pierwsza połowa była udana.
Edytowane przez goldfish3000 Czas edycji: 2007-09-07 o 12:22 |
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
"The Prestige" - uważam, że film był ciekawy i warty obejrzenia.
|
#3492 |
|
Rozeznanie
|
"Dom nad jeziorem" z S.Bullock i K.Reeves, chyba uległam nastrojowi (deszczowy, chłodny wieczór) bo film mnie jakoś tak urzekł
Bardzo ładne zdjecia no i szczerze przyznam lubie duet ze Speeda Polecam na wieczorek we dwoje tudzież babski wieczór
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo tego że TŻ stwierdził że film jest nielogiczny i bezsensowny to i tak mi się podobał![]() A tak przy okazji chciałabym się zapytać czy któraś z Was była na Buncie - Sprawa Litwinienki? Warto czy nie bardzo? |
|
|
|
|
#3494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaż ja bym mu dała 7/10 Poza tym I am Dina - bardzo mi się podobał, cudownie nakręcone zdjęcia w Skandynawii - przepiękne. Trudna historia dziewczynki która dorasta ze świadomością że przez nią zgineła jej matka... Warto obejrzeć . Ja już drugi raz oglądałam tym krajobrazom nie da się oprzeć
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
NEXT daje mu 3/10... Nie sprawił, ze zaparło mi dech :/
|
|
#3496 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja zdaecydowanie wolę Hugh Jackmana mniam...
|
|
#3498 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3499 |
|
Wtajemniczenie
|
Christian Bale to niezłe ciasteczko
Ale nie zauważyłyście jak mu się utyło w Prestiżu? Szczególnie na buźce. Pamiętacie go z American psycho? Albo z Equilibrium? Był znacznie szczuplejszy.
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro idziemy do kina-film przedstawiający życie młodzieży tuż przed wybuchem IIwojny światowej.Rola Wesołowskiego niezła,Damięckiego również.Wiecej zaś wątków miłosnych niż wojennych.
Jednak coś mnie przykuło do tego filmu... I te zakończenie dzieki któremu mogłam zobaczyć jak to młodzi ludzie postrzegali wojne,jak to dla nich sie skończyło... 9/10 |
|
|
|
#3501 |
|
Rozeznanie
|
"next" z nicolasem cage'm
"georgia rule" z lindsay lohan, jane fonda i felicity huffman |
|
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra...Sam "Mechanik" sredni ale moze byc ![]() Nat
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
"Historia przemocy" -. zbierałam się do tego filmu dość długo, bo sam tytuł nawet nie jest zachęcający, ale ostatecznie nie był zły. Fabuła nie do końca przewidywalna, zakończenie wyważone... daję 6,5/10
|
|
|
|
#3504 |
|
Rozeznanie
|
"Damsko męska rzecz" komedia
macho i kujonka, którzy się nienawidza zamieniaja się ciałami wiadomo jak się konczy ;] aktorzy mało znani, ale to chyba lepiej ja czasami lubię sobie taki obejrzeć
|
|
|
|
#3505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
U pana Boga w ogródku
podobny do pierwszej czesci - styl dialogow, humor itp. swietni aktorzy grajacy komendanta i ksiedza oczywiscie ![]() nie zawiodlam sie. mozna sie posmiac i popatrzec sobie na piekne krajobrazy Podlasia. polecam. Vinci ladnie nakrecony, szybka akcje, pozytywnie sie rozczarowalam, bo w sumie do wiekszosci polskich produkcji podchodze z rezerwa. no i Kraków... alez sie zmienilo w miescie od 2004. dopiero teraz to zauwazylam
|
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sam film był wg mnie bardzo dobry.
|
|
#3508 |
|
Wtajemniczenie
|
Vinci
Film dosyć ciekawy...Tzn. na większości polskich filmów po 30 min zaczynam już ziewać... Ale ten był fajnie zmajstrowany. Nie ukrywam, że wpatrywałam się głównie w Borysa Szyca... ![]() 7/10 Tajemnica Twierdzy Szyfrów Obejrzałam pierwszy odcinek ze względu na Pawła Małaszyńskiego . Troszkę nudnawy narazie, ale mam nadzieję że jak akcja zacznie się rozwijać będzie ciekawiej! Narazie tylko jeżdżą i chodzą w kółko, nie wiele się odzywając ![]() Małaszyński w mundurze
|
|
#3509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
alez to nie byl przeciez film akcji,czy sensacyjny... ja dalam temu filmowi 9 za to ze mnie wyprowadzil w maliny...totalnie zaskakujace zakonczenie... jak dla mnie film jednym z najlepszych w roku 2006 goldfish3000 ja wlasnie dzis mam ogladac "28 dni pozniej",jutro opisze wrazenia
|
|
|
|
|
#3510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.

) Niektórym mogą nie podobac się sceny przemocy (pourywane nogi, łamanie kręgosłupa) ale dla mnie wydały się raczej komiczne i świtnie przerysowane. No i ta muzyka...idealnie dobrana do filmu
.Oby więcej takich filmów!
Maniaaa wizazowaniaaa

i jestem jej totalnie przeciwna - skinheads.

mniam...
masakra...Sam "Mechanik" sredni ale moze byc