Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-31, 10:44   #421
benita84
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

czubasek pięknie to opisałaś aż mi łezki poleciały ze wzruszenia
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 10:44   #422
syylwuska
Zakorzenienie

Mervie gratulacje, to świetna wiadomość! to dzisiaj odpoczywaj, jak słabo się czujesz.

Kasieńka dziękuję

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 10:47   #423
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Czyli ból jest jednak taki, że sie blaga o cesarke, Czemu na przestrzeni wieków nic z tym się nie da zrobić?

Ból jest ale pozniej to juz wynika bardziej z tego ze wiesz ze juz niedaleko do konca i jak najszybciej chcesz zobaczyc swoja kruszynę

Ja jestem świadoma ze zdarzają się porody-horrory, ale są tez te bardziej ludzkie, wspominane pozniej w sposob przyjemny.
Nikt nie da nam gwarancji jak będziemy odczuwać ból ( bo nie ma co się okłamywać boli jak cholera ) tyle ze to nie jest ból który trwa nie wiadomo ile.

Ja sie nie nastawiam ze drugi porod będzie taki jak ten pierwszy, moze byc ekspresowy i mniej bolesny a moze byc wydłużony do klikunastu godzin i mogę błagać o cesarke, dla mnie najważniejsze to to aby dziecko w ten czy inny sposob urodziło się zdrowe

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 10:47   #424
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
bardzo bardzo bardzoo dziękuję za wszystkie kciuki
udało się, mamy klucze do DOMU
gratulacje!!!

Cytat:
Czyli ból jest jednak taki, że sie blaga o cesarke, Czemu na przestrzeni wieków nic z tym się nie da zrobić?
też się zastanawiam jak to jest że nie znaleźli jakiegoś sensownego znieczulenia do tej pory... pewnie gdyby to faceci rodzili już dawno by coś się znalazło
ja w sumie nie krzyczałam, dopóki nie zaczęli mnie zszywać
Stary 2015-07-31, 10:48   #425
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Wczoraj napisałam posta, że nie mam wycen okien i dostałam do wieczora dwie więc może i dzisiaj podziała... Co to znaczy rano? Wczoraj dzwonił do mnie facet z ING, że mamy pozytywną decyzję ws. kredytu i że rano prześle mi projekt umowy. Mamy prawie południe a projektu jak nie było tak nie ma chyba nie jest trudno napisać maila albo smsa, że się przedłuży?
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 10:49   #426
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
wiem wiem bo mocno zgłębiałam ten temat... no ale skoro już mnie nacieli to się pocieszam ze są i takie opinie ze naciencie lepsze
o ja też się pocieszam że akurat w moim wypadku nacęcie było lepszym wyjściem bo mój mały był okręcony pępowina 2 razy i mugł by nie przeżyć a rana się ładnie wygoiła i nie było z tym żadnego problemu
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 10:52   #427
adka_19
Wtajemniczenie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52261459]Adka ja mam dziś 19t0d - ja liczę do przodu [/QUOTE]
A kiedy masz termin /. nie chce mi sie na 1sza strone leciec, bo weszkam wlasnie do pracy..
ja 18.12.. czyli liczac do przodu mialabym juz 21?

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
3mam kciuki za dzisiejsze wizyty!!

A mi sie wczoraj nie wiem sama co stalo bylam na spacerze i ledwo doszlam do domu od jakiegos czasu mialam tak ze mi cierpla lewa noga ale wczoraj to byl taki bol jakby od lewej strony kregoslupa promieniujacy na noge az do kolana polozylam sie to troche mi przeszlo ale wieczorem wyszlam z TZtem do smyka niedaleko nas i znowu to samo !! masakra jakas :/
Ja tak wczoraj pol wieczora. az sie darlam jak wstawalam... taki bol : /

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Współczuję przeżyć.

Gratuluję zakupu
Powodzenia dziś na wizycie! Wszystko będzie dobrze

W kalendarzu na BBF też mam wpisane, że masaż krocza można wykonywać od 34 tc

Gratuluję

I ja też

Dzień dobry
Zjadłam dziś mleko na śniadanie i mam nadzieję, że będę żyć

Co do porodów to ile kobiet tyle opinii. Z tym nacinaniem krocza to też jest różnie. Bo ja znowu słyszałam, że przy nacinaniu rzadziej się pęka aż do odbytu. A przy pęknięciu ryzyko takie jest większe.
Nie chcę się stresować porodem póki co, bo na to przyjdzie czas. Póki co jestem dobrej myśli.
miejmy nadzieje nastawienie to chyba duzo dziewczyny co ?

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Nawet brzuch mu urósł ej to ja jestem w ciąży a nie mam takich humorów
hahaha moj ma tak samo, tylko zadne z nas humorkow wiekszych nie ma

Cytat:
Czubasek normalnie się poplakalam, na prawdę. Moment w którym urodzilas i opisana Waszą radość to coś cudownego

ja tez sie wzruszylam

Cytat:
Szalone!!! w końcu was dogoniłam! 12 stron od wczoraj...

jeszcze to do mnie nie dociera, bo wczoraj był cyrk na kółkach, kilka razy w banku, kilka razy w ubezpieczeniach, notariusz, protokół z licznikami... jak wyszłam o 11 z domu to wróciłam po 21 i padłam na twarz- dzisiaj jeszcze czuję się źle i słabo
teraz tylko remont... dałam nam czas do listopada bo ja i Iwo chcemy być już w naszym razem- TŻ tylko się uśmiechnął ale wiem, że damy radę- najważniejsze teraz to zrobić kuchnię, łazienkę i jeden pokój dla nas- kolejne mogą być później

nie obyło się bez przygód- bo nasz 'doradca' znów chciał nas wpuścić w droższe ubezpieczenie...więc załatwiliśmy sobie sami
któraś z was pytała- czemu przez doradców? bo byli mocno polecani przez właścicieli mieszkania (i biura nieruchomości zarazem), że wszystko pójdzie łatwiej, taniej i szybciej i gówno prawda nigdy więcej!! sama bym wszystko lepiej i szybciej załatwiła.

gratuluję wszystkich wizyt i ciuszków pięknych i witam nowe mamy!!

czubasek ja też się popłakałam
supeeeeeeer ;*

A mialam Wam mowic, TZ wczoraj zdziwiony ze bedziemy plan porodu pisac
A on - ZE CZEGO PLAN?
Mowie porodu, czy maja dac szczepionki znieczulenie blablabla.
w szoku byl..
Ile on sie przy tej ciazy uczy

i uroslam przez noc

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP

Edytowane przez adka_19
Czas edycji: 2015-07-31 o 10:56
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 10:55   #428
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ból jest ale pozniej to juz wynika bardziej z tego ze wiesz ze juz niedaleko do konca i jak najszybciej chcesz zobaczyc swoja kruszynę

Ja jestem świadoma ze zdarzają się porody-horrory, ale są tez te bardziej ludzkie, wspominane pozniej w sposob przyjemny.
Nikt nie da nam gwarancji jak będziemy odczuwać ból ( bo nie ma co się okłamywać boli jak cholera ) tyle ze to nie jest ból który trwa nie wiadomo ile.

Ja sie nie nastawiam ze drugi porod będzie taki jak ten pierwszy, moze byc ekspresowy i mniej bolesny a moze byc wydłużony do klikunastu godzin i mogę błagać o cesarke, dla mnie najważniejsze to to aby dziecko w ten czy inny sposob urodziło się zdrowe
Amen! dla mnie też to jest najważniejsze, żeby nie było komplikacji i dziecko było zdrowe.
Mnie pprzeraża tylko to, jak dziewczyny piszą, że po 12 czy nawet po 24 h rodziły! to jak to jest? to od odejścia wód sie liczy czy jak? przecież to z wycienczenia można paść :/ i co wtedy przez te 12 h tez boli?
Cytat:
gratulacje!!!

też się zastanawiam jak to jest że nie znaleźli jakiegoś sensownego znieczulenia do tej pory... pewnie gdyby to faceci rodzili już dawno by coś się znalazło
ja w sumie nie krzyczałam, dopóki nie zaczęli mnie zszywać
Przecież medycyna poszła tak do przodu a z porodami niewiele się zmieniło, no ale widocznie niewiele da się zrobić.

Stary 2015-07-31, 10:56   #429
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Amen! dla mnie też to jest najważniejsze, żeby nie było komplikacji i dziecko było zdrowe.
Mnie pprzeraża tylko to, jak dziewczyny piszą, że po 12 czy nawet po 24 h rodziły! to jak to jest? to od odejścia wód sie liczy czy jak? przecież to z wycienczenia można paść :/ i co wtedy przez te 12 h tez boli?

Przecież medycyna poszła tak do przodu a z porodami niewiele się zmieniło, no ale widocznie niewiele da się zrobić.

Gdyby rodzili faceci świat wyglądałby inaczej heh
Stary 2015-07-31, 10:58   #430
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

też tak uważam

znam już poród sn i w sumie wolałabym tak urodzić, chociaż wiem, ze każdy inny... ale położna kiedyś stwierdziła ze zwykle drugie dziecko większe niż pierwsze i mój tż stwierdził ze jak tak to tylko cc wchodzi w grę bo on się boi komplikacji... ale to jeszcze odległy temat, zobaczymy pod koniec ciąży czy faktycznie taki duży ten nasz maluszek będzie
Stary 2015-07-31, 10:59   #431
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Zawsze piję dużo i tu sie nic nie zmieniło. Ja sikam a po drodze do łóżka pociągne jeszcze łyczek wody dla wyrównania poziomu heheh.

Endokrynolog teraz na kontroli byłam dał mi jod 100. Mam brać raz dziennie.

Mama DHA niby nic z tym nie jest nie tak ale ma skład za mały jak na moje potrzeby. Trzeba brać po 2 kapsułki a i tak nie uzupełniają mojego zapotrzebowania. Muszę dobierać magnez, jod i witaminę d3 to już jak mam to dokupować to bez sensu kupować ten zestaw.
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 10:59   #432
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Adka ja mam 24.12 to tak by wychodziło.

Sylwuska to się chyba liczy od pierwszych regularnych skurczów.

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 11:02   #433
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Zawsze piję dużo i tu sie nic nie zmieniło. Ja sikam a po drodze do łóżka pociągne jeszcze łyczek wody dla wyrównania poziomu heheh.

Endokrynolog teraz na kontroli byłam dał mi jod 100. Mam brać raz dziennie.

Mama DHA niby nic z tym nie jest nie tak ale ma skład za mały jak na moje potrzeby. Trzeba brać po 2 kapsułki a i tak nie uzupełniają mojego zapotrzebowania. Muszę dobierać magnez, jod i witaminę d3 to już jak mam to dokupować to bez sensu kupować ten zestaw.
Aha, ok bo myślałam, że źle się czujesz po nich. To sobie porównam składy
Stary 2015-07-31, 11:03   #434
adka_19
Wtajemniczenie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52263343]Adka ja mam 24.12 to tak by wychodziło.

Sylwuska to się chyba liczy od pierwszych regularnych skurczów.

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Ja licze wg tego co mi polozna powiedziala na 1szym usg.
czyli licze sobie nie do przodu tylko to co juz zaliczone
okej, doszlam do ladu i skladu

czyli 20tygodni skonczylam

Stary 2015-07-31, 11:05   #435
benita84
Zadomowienie

Adka śliczny brzuszek

Cytat:
wiesz ja to zapamiętałam tak ze ból jest na skurczu, jak skurcz mija to i ból mija i tak w kółko... mi też bardzo pomogły te wszystkie techniki relaksacji o których była mowa na SR, serio coś w tym jest żeby pomiędzy skurczami skupić się na rozluźnieniu wszystkich mięśni... wpisali mi ze I faza trwała 5,5h z czego ja jako bolesne wspominam ostatnie 2,5h i to też nie odrazu ból był straszny tylko się rozkręcał powoli
Stary 2015-07-31, 11:11   #436
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość

A mialam Wam mowic, TZ wczoraj zdziwiony ze bedziemy plan porodu pisac
A on - ZE CZEGO PLAN?
w szoku byl..
Ile on sie przy tej ciazy uczy

i uroslam przez noc
Brzusio piekny
ja tez juz widze ze mi rosnie doslownie z dnia na dzien a jeszcze 2 tyg temu wszyscy mi mowili ze ciazy po mnie nie widac

swoja droga ja tez nie wiedzialam ze trzeba plan porodu zrobic
ja to w ogole jakas do tylu z tym wszystkim jestem
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 11:18   #437
kalwinka
Zadomowienie

Byłam w pracy, wziełam jedną rzecz do domu żeby odciążyć kierownika - dla mnie to mało męczące a on dalej nie wie czy koleżanka która z nami pracuje wróci po macierzyńskim
Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czy nie iść tutaj na akupunkturę dla ciężarnych. Kasa chorych opłaca, ale nie wiem czy wierzę w takie cuda...
A ą jakieś przeciwskazania ? Jeśli nie, to nawet jeśli nie pomoże to nie zaszkodzi, warto spróbować

Cytat:
to mi przepisał jakiś tardyferon fol 1 raz dziennie, ale nie wiem ile w tym żelaza a ten actiferol co mam to 45mg i w sumie wolałabym wybrać co mam niż kupować kolejny :/ może jeszcze w aptece podpytam o to
i ten mój gin taki fan suplementów bo w sumie hemoglobinę mam 11,3 to nie wiem czy już koniecznie trzeba coś łykać może samą dietą można byłoby powalczyć
W tardyferonie mam 80 mg żelaza. U mnie hemoglobina strasznie poleciała - z 12,2 do 10,4 a w sumie staram ię pilnować diety, jem sporo szpinaku buraków i chudego czerwonego mięsa
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 11:23   #438
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
też tak uważam

znam już poród sn i w sumie wolałabym tak urodzić, chociaż wiem, ze każdy inny... ale położna kiedyś stwierdziła ze zwykle drugie dziecko większe niż pierwsze i mój tż stwierdził ze jak tak to tylko cc wchodzi w grę bo on się boi komplikacji... ale to jeszcze odległy temat, zobaczymy pod koniec ciąży czy faktycznie taki duży ten nasz maluszek będzie
Też o tym słyszałam, ale słyszałam też, że ten drugi poród tez podobno lżejszy jest od pierwszego. moja koleżanka urodziła ze 2 tyg temu drugie dziecko i napisała mi, że było ciężko bo chyba nigdy lekko nie jest, ale szybko, więc może coś w tym jest
Cytat:
Adka śliczny brzuszek

wiesz ja to zapamiętałam tak ze ból jest na skurczu, jak skurcz mija to i ból mija i tak w kółko... mi też bardzo pomogły te wszystkie techniki relaksacji o których była mowa na SR, serio coś w tym jest żeby pomiędzy skurczami skupić się na rozluźnieniu wszystkich mięśni... wpisali mi ze I faza trwała 5,5h z czego ja jako bolesne wspominam ostatnie 2,5h i to też nie odrazu ból był straszny tylko się rozkręcał powoli
Aha, czyli to nie jest ból ciągły, spoko
Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Brzusio piekny
ja tez juz widze ze mi rosnie doslownie z dnia na dzien a jeszcze 2 tyg temu wszyscy mi mowili ze ciazy po mnie nie widac

swoja droga ja tez nie wiedzialam ze trzeba plan porodu zrobic
ja to w ogole jakas do tylu z tym wszystkim jestem
Też jestem z tym wszystkim do tyłu. nawet nie wiem co taki plan ma zawierać.

Stary 2015-07-31, 11:25   #439
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beavercanoe Pokaż wiadomość
Przepraszam te dziewczyny ktore moglam wystraszyc przez ten opis moich doswiadczen porodowych, szczegolnie te dziewczyny ktore beda rodzic po raz pierwszy. Na prawde nie mialam intencji zeby was przestraszyc czy zdolowac, predzej ostrzec zebyscie wiedzialy co moze sie wydarzyc i jakos przygotowac zeby tego uniknac co nie znaczy ze wydarzy sie i bedziecie tak samo traktowane jak ja czy pare innych dziewczyn. Moze ja mialam po prostu pecha ze tak trafilam. Kazdy szpital jest inny i mam nadzieje ze wy traficie dobrze i bedziecie mialy dobre wspomnienia z tego szczegolnego dnia

Blackbejbe - rowniez gratuluje syna
Kochana, nie wydaje mi się żebyś kogoś przestraszyła. Ja będę rodzić pierwszy raz i wolę wiedzieć co może mnie czekać. Oczywiście obstawiam się że u mnie będzie wszystko ok, ale sama świadomość dla mnie też jest ważna

Cytat:
Szalone!!! w końcu was dogoniłam! 12 stron od wczoraj...

jeszcze to do mnie nie dociera, bo wczoraj był cyrk na kółkach, kilka razy w banku, kilka razy w ubezpieczeniach, notariusz, protokół z licznikami... jak wyszłam o 11 z domu to wróciłam po 21 i padłam na twarz- dzisiaj jeszcze czuję się źle i słabo
teraz tylko remont... dałam nam czas do listopada bo ja i Iwo chcemy być już w naszym razem- TŻ tylko się uśmiechnął ale wiem, że damy radę- najważniejsze teraz to zrobić kuchnię, łazienkę i jeden pokój dla nas- kolejne mogą być później

nie obyło się bez przygód- bo nasz 'doradca' znów chciał nas wpuścić w droższe ubezpieczenie...więc załatwiliśmy sobie sami
któraś z was pytała- czemu przez doradców? bo byli mocno polecani przez właścicieli mieszkania (i biura nieruchomości zarazem), że wszystko pójdzie łatwiej, taniej i szybciej i gówno prawda nigdy więcej!! sama bym wszystko lepiej i szybciej załatwiła.

gratuluję wszystkich wizyt i ciuszków pięknych i witam nowe mamy!!

czubasek ja też się popłakałam
Gratuluję :-D ja się pytałam o tego doradcę. Sama pracuję w banku, zajmowałam się trochę też hipoteka zresztą sama mam, dlatego mnie to ciekawiło. Wiem niestety jak działają pośrednicy... No ale najważniejsze że to już za wami, teraz tylko spłacać :-P

Czubasek poryczałam się jak czytałam piękny opis

Adka brzuszek śliczny ;-)
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 11:37   #440
k_asienka
Rozeznanie

Mój najlepszy zakup :-D
k_asienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 11:40   #441
k_asienka
Rozeznanie

Mój najlepszy zakup :-D
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1438335590461.jpg (73,4 KB, 30 załadowań)

Edytowane przez k_asienka
Czas edycji: 2015-07-31 o 12:00
Stary 2015-07-31, 11:48   #442
syylwuska
Zakorzenienie

Ojej są cudowne! Gdzie je kupiłaś?

Stary 2015-07-31, 11:51   #443
mervie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość

Gratuluję :-D ja się pytałam o tego doradcę. Sama pracuję w banku, zajmowałam się trochę też hipoteka zresztą sama mam, dlatego mnie to ciekawiło. Wiem niestety jak działają pośrednicy... No ale najważniejsze że to już za wami, teraz tylko spłacać :-P
dokładnie- teraz nic więcej, tylko spłacać mam ambitne plany zrobić to o wiele wcześniej niż harmonogram przewiduje, zobaczymy czy życie pozwoli
doradcy nas zwabili tym, że wnioski to kilku banków to taka wielka papierologia i tyle załatwiania- a że człowiek się wcześniej nie interesował, wszystko wyszło dość szybko, to daliśmy się złapać
no ale, teraz po ptokach

Cytat:
Napisane przez k_asienka Pokaż wiadomość
piękne

Cytat:
Napisane przez adka_19;52263221
A mialam Wam mowic, TZ wczoraj zdziwiony ze bedziemy plan porodu pisac :D
A on - ZE CZEGO PLAN?
w szoku byl..
Ile on sie przy tej ciazy uczy :D

i uroslam przez noc :D
[IMG
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t34.0-12/11787267_517027815121631_ 363836891_n.jpg?oh=f53939 31386da665ab8671c085c3226 d&oe=55BDC0ED[/IMG]
piękny brzusio
a co do planu porodu to ja też jestem na etapie: że czego?
w ogóle nie ogarniam jeszcze...
Stary 2015-07-31, 11:54   #444
benita84
Zadomowienie

Cytat:
o jakie śliczne
Stary 2015-07-31, 11:58   #445
adka_19
Wtajemniczenie

Benita limonka zanetka dziekuje
kasienka coz to za pieknosci !!!
mervie ja jestem z planami na etapie - wiem ze trzeba ale nie wiem jeszcze co i jak
Na pewno dopisuje to do listy poloznej na wrzesien, bo dopiero wtedy mamy wizyte. Pewnie SR zostaniewtedy poruszona. Zamierzam chodzic jesli sie bedzie dalo

Stary 2015-07-31, 11:58   #446
k_asienka
Rozeznanie

Cytat:
Ojej są cudowne! Gdzie je kupiłaś?

dorwałam na szmateksie
Stary 2015-07-31, 12:05   #447
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
dorwałam na szmateksie

Stary 2015-07-31, 12:29   #448
rudaska
Zakorzenienie

Limone fajny brzusio

Kasieńka piękne😍 Ja wczoraj kupiłam niebieskiego pajaca z napisem daddys Little star
Stary 2015-07-31, 12:35   #449
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:

Mi właśnie wody nie odeszły i męczyłam się od 13 na zwykłej sali na porodówkę mnie wzieli o 17 a urodziłam o 19:15 czyli niby 2h bo liczą od bycia na porodówkę no ale wg mnie to 6h
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 12:43   #450
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
ja pierwsze skurcze, lekkie jak na miesiączkę zaczęłam mieć ok.godziny 18, pojechałam do szpitala po 22, a urodziłam o 11:45. Wody mi nie odeszły, tylko przebili pęcherz płodowy.

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52263343]Adka ja mam 24.12 to tak by wychodziło.

[/QUOTE]

ja też mam na wigilie termin, a dzisiaj mam 19 t 3 dni
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości