Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-31, 21:14   #631
rudaska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Acapella piękny brzusio

Sylwuska co do butelek ro biorę pod uwagę antykolkowe tommee tippee. Przewijak chyba kupimy na komodę. A i czytałam opinie o łóżeczkach klups, były opinie że wygląd piękny ale jakość kiepska, farba odpryskuje, więc muszę je najpierw na żywo zobaczyć. A laktator kupię ręczny, używany pewnie, bo to na kilka dni tylko

Cienwiatru bardzo ładne pazurki i super kolor
Stary 2015-07-31, 21:23   #632
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
kochana, a może jednak wybierz się na ip?bo jak cię boli tak, jak na okres, to mi się dobrze nie kojarzy...nie chcę straszyć, czy coś, ale może lepiej to skontrolować?
Te skórcze są teraz dużo mniej bolesne niż wcześniej. Po prostu czuję takie nieprzyjemne uczucie. We wtorek byłam u gin, zbadała mnie, ale bez USG bo w przychodni nie ma. Powiedziała, że nie widzi nic niepojącego, ale żeby przypomniała na połówkowym, że ma sprawdzić szyjkę. Te skurcze nie są regularne i w dużych odstępach czasu. Czasem są 3 przez cały dzień, ostatnio zdarzyło się, że jakoś 5 było.
Gin powiedziała, że to jakieś skurcze Alvareza i czytałam, że większość kobiet nawet o nich nie wiem, ale czasem zdarza się, że są właśnie odczuwalne. Póki co nie panikuję, malutka ładnie kopie, a te skurcze trwają krótko.
Postaram się więcej odpoczywać i pić magnez, może o coś pomoże.

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Hehe a szafę tez będziecie brali? Czy tylko łóżeczko z komoda?
Na pewno łóżeczko + komoda. Ta szafa też mi się bardzo podoba i pasowałaby później do pokoiku, bo planuję jak coś do pokoju dla małej kupić białe, proste meble. Muszę porozmawiać z mężem jak tam nasze finanse i zobaczymy A Wy?

Cytat:
Napisane przez beavercanoe Pokaż wiadomość
Ja mialam elektryczna medele. Bylam zadowolona ale nie mam porownania z innymi elektrycznymi. Mama kupila mi w aptece reczny laktator zanim mialam elektryczny i nie polecam recznych. Dlugo zajmuje odciaganie i reka boli strasznie...
Dzięki za opinię! Każda taka jest cenna

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Acapella piękny brzusio

Sylwuska co do butelek ro biorę pod uwagę antykolkowe tommee tippee. Przewijak chyba kupimy na komodę. A i czytałam opinie o łóżeczkach klups, były opinie że wygląd piękny ale jakość kiepska, farba odpryskuje, więc muszę je najpierw na żywo zobaczyć. A laktator kupię ręczny, używany pewnie, bo to na kilka dni tylko

Dobrze, że o tym piszesz! Poczytam zanim się zdecyduję W razie czego mamy drugi komplet na oku
Stary 2015-07-31, 21:32   #633
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzynaxxx89 Pokaż wiadomość
super ciuszki a gdzie kupiłaś rajtuski w takiej fajnej cenie
W pepco w smyku dwupak kosztuje 12zł, więc też dobra cena

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52268244]Zapłaciłam za zakupy dokładnie 290 zł, ale są tam 24 rzeczy, więc wychodzi średnio 12 zł za sztukę brawo ja [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Ja tak na szybko...

No to będzie chłop... W sumie odczuwam rozczarowanie (Ale wszak jestem wredną matką ) Jakoś nie sądzę, żebym zbudowała z synem więź taką, jak z córką. Z drugiej strony dobrz, bo do syna mam mniejsze wymagania. Ale TŻ też trochę żałuje, że jednak nie córka... Choć TŻ zawsze jest pozytywny, nie to co ja

Chłop duży, o 7 dni większy, póki co wygląda zdrowo, łożysko na przedniej ścianie, stąd nie czuję ruchów.

No to dobrz, że kosz Mojżesza kupiłam brązowy

Z tego wszystkiego zeżarłam pół czekolady. A pani robiąca USG w Luxmedzie była raczej średnia. Miła, owszem, ale prawie nic nie mówiła, na końcu trzeba było z niej wydusić. No i też niewiele pokazała, tylko chwilkę na końcu.
Najważniejsze, że zdrowy Mój TŻ był rozczarowany, że nie syn, teraz już się chyba przyzwyczaił

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem Jak delikatnie powiedzieć sąsiadce której nie chce urazić, żeby mnie nie przytulała/dotykała? Powiedzieć jej, że nie lubię być przytulana - zgodnie z prawdą? Nie znoszę być przez kogoś obcego przytulana ale nie chce jej też sprawić przykrości Nie znam jej w ogóle. Widziałam ją parę razy przed klatką, lub mijałam się z nią na schodach, a ona bardzo się cieszy że jestem w ciąży. Przez rok odkąd tu mieszkamy zamieniłyśmy może parę zdań.Jest starą kobietą, która sama nie ma dzieci i dopytywała nas już dawno, kiedy będziemy mieć swoje. 2 miesiące temu zapytała kiedy będzie u nas dziecko i jak powiedziałam jej, że jestem w ciąży to mnie przytuliła. Nie znoszę jak mnie ktoś obcy przytula Wiem, że chciała być miła, ale jest obcą, starszą sąsiadką i jakoś mnie to nie przekonuje. Dziś wracając z psem minęłam się z nią na schodach i znów chciała mnie zatrzymać i przytulić. Jak powiedziałam, że muszę iść to powiedziała, że przecież mi nic nie zrobi. Powiedziałam, że mam psa na smyczy i muszę szybko iść z nim do domu. Już pominę fakt, że powiedziała, że jak pojawi się dzidziuś to będzie do nas przychodzić. Ta kobieta jest na tyle wścibską osobą, że jak skończyliśmy remont po przeprowadzce chciała do nas wejść zobaczyć jak mamy wyremontowane mieszkanie. Ale TŻ był na tyle zaskoczony, że powiedział, żeby przyszła na drugi dzień i nie przyszła
Chyba musisz jej powiedzieć w prost, w ogóle jakaś przerażająca ta baba

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
A i pokazuję nas z Gniewkiem w 6 miesiącu (połowa 22t3d)
Ale masz malusi brzusio

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Pierwsze hybrydylakier czerwony z drobinkami
Jak ładnie Ci wyszły

My butelki mamy z Tomme Tippe i laktator ręczny też z TP

Widzę, że łóżeczko się spodobało My jeszcze do czasu zakupu będziemy oglądać inne, ale to jest teraz na 1 miejscu, komodę i szafę mamy drewniane to planujemy je wyczyścić i pomalować na biało

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 21:32   #634
beavercanoe
Raczkowanie

Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Cytat:

Na podstawie bicia serca? Lal! nie wiedziałam, że to jest jakąś różnicą u chłopców i u dziewczynek, fajnie że jesteś zadowolona

Serce u dziecka w polowie ciazy bije w zakresie 120-160 uderzen na minute ale u dziewczynek bije szybciej niz u chlopcow.

Edytowane przez beavercanoe
Czas edycji: 2015-07-31 o 21:34
beavercanoe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 21:39   #635
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Sylwuska moja córka to nawet spala w body na dlugi i na to śpiworek

Do przewijania idealnie sprawdziły sie mam podkłady seni i tak będziemy teraz również używać. Idealne w domu i na wyjścia

Nie pamiętam kto pytał o sąsiadkę. Powiedz wprost ze czujesz sie niekomfortowo.

Co do butelek u nas niezmiennie od samego poczatku Tommee Tippee. Smoczek przypomina kształtem pierś

Laktator mam elektryczny z medeli i byłam bardzo zadowolona.

Teraz dostałam jeszcze ręczny z Tommee Tippee ale to będę testować po porodzie.
Te podkłady są wielorazowe? Gdzie można je kupić?

Butelkę ktoś Ci wcześniej polecal? Zapisałam sobie laktator

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Te skórcze są teraz dużo mniej bolesne niż wcześniej. Po prostu czuję takie nieprzyjemne uczucie. We wtorek byłam u gin, zbadała mnie, ale bez USG bo w przychodni nie ma. Powiedziała, że nie widzi nic niepojącego, ale żeby przypomniała na połówkowym, że ma sprawdzić szyjkę. Te skurcze nie są regularne i w dużych odstępach czasu. Czasem są 3 przez cały dzień, ostatnio zdarzyło się, że jakoś 5 było.
Gin powiedziała, że to jakieś skurcze Alvareza i czytałam, że większość kobiet nawet o nich nie wiem, ale czasem zdarza się, że są właśnie odczuwalne. Póki co nie panikuję, malutka ładnie kopie, a te skurcze trwają krótko.

Na pewno łóżeczko + komoda. Ta szafa też mi się bardzo podoba i pasowałaby później do pokoiku, bo planuję jak coś do pokoju dla małej kupić białe, proste meble. Muszę porozmawiać z mężem jak tam nasze finanse i zobaczymy A Wy?

Dzięki za opinię! Każda taka jest cenna

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Dobrze, że o tym piszesz! Poczytam zanim się zdecyduję W razie czego mamy drugi komplet na oku
W takim razie ja bym czekała do wizyty.

Na początku myślę, że też łóżeczko z Komoda, żebym miała gdzie ubranka jej trzymać, szafa tez jest fajna, ale na razie niepotrzebna Ale też chce żeby później miała swój pokój a tam by fajnie wyglądala Też podobają mi się zwykle białe meble. Jakby później była też dostępna to zawsze można dokupić. Materac i ten przewijak Też tam byście zamawiali? Też muszę z mężem jeszcze porozmawiać.

Pokaż co jeszcze Wam się podoba?

No i jednak trzeba o nich poczytać, skoro jakość może nie być za dobrą, bo takie tanie nie są.

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Acapella piękny brzusio

A gdzie można zobaczyć je na żywo? dobrze że o tym mówisz, zwrócę uwagę przy wyborze

A butelka czemu akurat taka?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 21:41   #636
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Widzę, że łóżeczko się spodobało My jeszcze do czasu zakupu będziemy oglądać inne, ale to jest teraz na 1 miejscu, komodę i szafę mamy drewniane to planujemy je wyczyścić i pomalować na biało
Łóżeczko jest śliczne, ale właśnie czytałam opinie na temat innych łóżeczek tej firmy i średnie są właśnie. Zresztą mąż powiedział, że ten drugi komplet mu się bardziej podoba
Stary 2015-07-31, 21:41   #637
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

U nas w SR można wypożyczyć laktator elektryczny medeli ten duży. 8 zł za dobę i trzeba tylko zestaw osobisty sobie kupić do niego.
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 21:42   #638
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
W pepco w smyku dwupak kosztuje 12zł, więc też dobra cena

Najważniejsze, że zdrowy Mój TŻ był rozczarowany, że nie syn, teraz już się chyba przyzwyczaił

Chyba musisz jej powiedzieć w prost, w ogóle jakaś przerażająca ta baba

Ale masz malusi brzusio

Jak ładnie Ci wyszły

My butelki mamy z Tomme Tippe i laktator ręczny też z TP

O to kolejna osoba z tymi butelkami juz kupiłaś? czy od kogoś dostaliscie?

Też słyszałam o tym, że ręczne laktatory szybko ręce męczą.
Cytat:
Napisane przez beavercanoe Pokaż wiadomość
Serce u dziecka w polowie ciazy bije w zakresie 120-160 uderzen na minute ale u dziewczynek bije szybciej niz u chlopcow.
Nie wiedziałam o tym fajna ciekawostka

Stary 2015-07-31, 21:45   #639
zaneta_b
Rozeznanie

Dziewczyny jak rano była cisza tak teraz szalejecie.
Na szybko zanim was nadrobię i wszystkim odpowiem.

Powiedzcie mi czy któraś też tak ma czy to coś normalnego czy niekoniecznie... Bardzo boli mnie wzgórek i jakby pochwa od środka. Sama już nie wiem co ale cały dół... Od kilku dni mnie tak pobolewało czasami ale w sumie siedziałam ostatnio w domu to nie odczuwałam tego tak bardzo. A dzisiaj byłam na dłuższych zakupach i normalnie nie mogę teraz chodzić z bólu :-( chyba zaraz zacznę na czworaka :'( jak się tak mocno ręką docisnę od dołu to jeszcze się jakoś ruszę...
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 21:47   #640
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Na początku myślę, że też łóżeczko z Komoda, żebym miała gdzie ubranka jej trzymać, szafa tez jest fajna, ale na razie niepotrzebna Ale też chce żeby później miała swój pokój a tam by fajnie wyglądala Też podobają mi się zwykle białe meble. Jakby później była też dostępna to zawsze można dokupić. Materac i ten przewijak Też tam byście zamawiali? Też muszę z mężem jeszcze porozmawiać.

Pokaż co jeszcze Wam się podoba?

No i jednak trzeba o nich poczytać, skoro jakość może nie być za dobrą, bo takie tanie nie są.
My chyba raczej zostaniemy póki co przy drugiej opcji. Opinie o tych łóżeczkach są faktycznie średnie...
A stwierdziliśmy, że za ten rok, dwa lata zdążymy odłożyć na śliczne meble dla Małej
No i mężowi bardziej się podoba drugi komplet.

Tutaj link:
http ://allegro.pl/lozeczko-z-szuflada-komoda-z-przewijakiem-krakow-i5305408099.html?utm_id=a t1!2686921&utm_source=fac ebook&utm_medium=cpc&utm_ term=ROIHUNTER&utm_campai gn=Pok%C3%B3j+dzieci%C4%9 9cy+RHSA--RHS+3rd+level+%3D+3d+-18h+-+AddToCart+-+Buyers+RHS&utm_content=a t1!2686921

(po http zrobiłam spację, żeby nie było, że spamuję ).

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi czy któraś też tak ma czy to coś normalnego czy niekoniecznie... Bardzo boli mnie wzgórek i jakby pochwa od środka. Sama już nie wiem co ale cały dół... Od kilku dni mnie tak pobolewało czasami ale w sumie siedziałam ostatnio w domu to nie odczuwałam tego tak bardzo. A dzisiaj byłam na dłuższych zakupach i normalnie nie mogę teraz chodzić z bólu :-( chyba zaraz zacznę na czworaka :'( jak się tak mocno ręką docisnę od dołu to jeszcze się jakoś ruszę...
Ja tak nigdy nie miałam... Szczerze to pewnie zaniepokoiłoby mnie to. Jeśli nie przejdzie to może zgłoś się do lekarza?
Stary 2015-07-31, 21:56   #641
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaż koniecznie, uwielbiam oglądać Wasze zakupy

Macie jakieś typy imion?

U nas na razie jest jeden typ i chyba takie zostanie
Cytat:

To dobrze! Nawet nie próbuj narzekać

Jakie macie typy imion?
Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Aniqa ja tam sporo tluszczu mam jeszcze ;D
wiec moze dlatego jest wiekszy

Fionka A jakie imiona bierzecie pod uwage ?
no właśnie, od początku miała być Weronika ale teraz sama nie wiem, jakoś te zdrobnienia mi nie pasują
mi coraz bardziej chodzi po głowie Antonina ale tż od razu powiedział, że oszalałam dziś nawet koledze mówił, że Tosia, ale jeszcze mi to z głowy wybije hahah
Hanna jest bardzo ładne, ale siostrzenica tż ma już tak na imię, a kontakt mamy bliski więc odpada
więc

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 21:56   #642
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Łóżeczko jest śliczne, ale właśnie czytałam opinie na temat innych łóżeczek tej firmy i średnie są właśnie. Zresztą mąż powiedział, że ten drugi komplet mu się bardziej podoba
Właśnie czytałam opinie o innych łóżeczkach tej firmy i były różne. Ładny ten drugi komplet, muszę przejrzeć czy sprzedawca ma same łóżeczka

Cytat:
O to kolejna osoba z tymi butelkami juz kupiłaś? czy od kogoś dostaliscie?
Sami kupiliśmy, czytałam bardzo dużo pozytywnych opinii o nich i się skusiłam. Żona mojego kuzyna też ich używa i zadowolona jest

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 21:57   #643
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość

Nie mam pojęcia co to może być? Może spróbuj nospe wziąć i się położyć? Jak bardzo boli to na ip jedz.

Cytat:
My chyba raczej zostaniemy póki co przy drugiej opcji. Opinie o tych łóżeczkach są faktycznie średnie...
A stwierdziliśmy, że za ten rok, dwa lata zdążymy odłożyć na śliczne meble dla Małej
No i mężowi bardziej się podoba drugi komplet.

Tutaj link:
http ://allegro.pl/lozeczko-z-szuflada-komoda-z-przewijakiem-krakow-i5305408099.html?utm_id=a t1!2686921&utm_source=fac ebook&utm_medium=cpc&utm_ term=ROIHUNTER&utm_campai gn=Pok%C3%B3j+dzieci%C4%9 9cy+RHSA--RHS+3rd+level+%3D+3d+-18h+-+AddToCart+-+Buyers+RHS&utm_content=a t1!2686921

(po http zrobiłam spację, żeby nie było, że spamuję ).

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Ja tak nigdy nie miałam... Szczerze to pewnie zaniepokoiłoby mnie to. Jeśli nie przejdzie to może zgłoś się do lekarza?
A opinie teraz czytałaś? A komoda i łóżeczko gdzie będą stały teraz? Macie oddzielne pomieszczenie juz dla Małej czy do sypialni wstawicie i razem z Wami będzie?

Bo my mamy taki pokój, który kiedyś będzie dla niej przeznaczony, ale teraz chyba zostanę przy tym, żeby była tylko z nami. Nasza komodę wystawimy do tamtego pokoju a tu zmieści się jej łóżeczko i komoda. Jeśli dalej będziemy mieszkać to jak będzie większa to zrobimy pokój dla niej, ale właśnie szukamy też działki bo chcielibyśmy kiedyś się budować i jakby się udało, to wtedy tutaj zrobimy jej taki a la pokoik a w domu będzie miała już prawdziwy

A i od początku będzie spała w swoim łóżeczku? bo ja myślałam jeszcze o tym koszu Mojżesza, bo to mało miejsca zajmuje, ale muszę się jeszcze zastanowić, w sumie łóżeczko i tak trzeba będzie kupić, a kosz to dodatkowy wydatek...

A i oczywiście ten drugi komplet tez bardzo ładny klasyczny

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-07-31 o 21:59
Stary 2015-07-31, 21:59   #644
mervie
Rozeznanie

Cytat:
u mnie jest podobnie, to nigdy nie był ból ale takie jakby spięcie macicy, taki dłuższy skurcz. Ja mam wrażenie, że idzie od dołu do góry w stronę pępka- kilka razy na dzień, przy tym mi twardnieje brzuch a potem przechodzi

pytałam mojej gin, badała mnie i szyjka w porządku, wszystko wygląda dobrze- usłyszałam, że macica musi się rozciągać i to wcale nie musi być przyjemne. Póki co też jestem spokojna bo małego czuję jak co jakiś czas ma dyskotekę. Biorę magnez 2 razy dziennie z zalecenia
Stary 2015-07-31, 22:01   #645
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie czytałam opinie o innych łóżeczkach tej firmy i były różne. Ładny ten drugi komplet, muszę przejrzeć czy sprzedawca ma same łóżeczka

Sami kupiliśmy, czytałam bardzo dużo pozytywnych opinii o nich i się skusiłam. Żona mojego kuzyna też ich używa i zadowolona jest
A ja już się naczytalam o tych lovi, ze też takie fajne, czyli trzeba o tych też poczytać

Kupiliscie jedna? jaką pojemność i smoczek?

A co ze smoczkami uspokajającymi? Też macie jakieś polecane firmy?

Stary 2015-07-31, 22:03   #646
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
moje wczorajsze propozycje imion tż podsumował: 'nie kłóćmy się przed wakacjami'
jutro wyruszamy nad morze
haha, a jakie wytypowałaś?

miłego wypoczynku, podobno ma być bardzo ładny tydzień

Stary 2015-07-31, 22:05   #647
Koritsi_a
Zadomowienie

Sylwuska w aptece. U nas obowiązkowo trzeba bylo mieć takie na lóżko w trakcie i po porodzie. Z zewnątrz jest taka bawełniana powłoczka a na dole ceratka. My używaliśmy wielokrotnie do czasu zabrudzenia. Tzn u nas na przewijaku leżał zawsze. No i na wyjście brałam świeży. Wtedy u rodziców czy gdzieś przewijałam na łóżku.

Butelka zaciekawiła mnie kształtem hehe poczytałam w necie opinie i przekonało mnie podobieństwo do piersi bo ja chciałam kp a butelkę tylko na czas wyjścia na uczelnię.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 22:11   #648
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Ja tak na szybko...

No to będzie chłop... W sumie odczuwam rozczarowanie (Ale wszak jestem wredną matką ) Jakoś nie sądzę, żebym zbudowała z synem więź taką, jak z córką. Z drugiej strony dobrz, bo do syna mam mniejsze wymagania. Ale TŻ też trochę żałuje, że jednak nie córka... Choć TŻ zawsze jest pozytywny, nie to co ja

Chłop duży, o 7 dni większy, póki co wygląda zdrowo, łożysko na przedniej ścianie, stąd nie czuję ruchów.
gratuluję zdrowego synka,
ja jeszcze się do końca nie przestawiłam na dziewczynkę ale pokocham jak swoją

Stary 2015-07-31, 22:11   #649
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwuska w aptece. U nas obowiązkowo trzeba bylo mieć takie na lóżko w trakcie i po porodzie. Z zewnątrz jest taka bawełniana powłoczka a na dole ceratka. My używaliśmy wielokrotnie do czasu zabrudzenia. Tzn u nas na przewijaku leżał zawsze. No i na wyjście brałam świeży. Wtedy u rodziców czy gdzieś przewijałam na łóżku.

Butelka zaciekawiła mnie kształtem hehe poczytałam w necie opinie i przekonało mnie podobieństwo do piersi bo ja chciałam kp a butelkę tylko na czas wyjścia na uczelnię.
Ale jak to? czyli te podkłady to były i dla Ciebie i dla dziecka? Czyli to coś takiego jak te pielucho ceratki.

Aha no to właśnie z tej firmy lovi Też jest taki smoczek bo nawet się wydłuża w trakcie ssania tak jak sutek kobiety, czyli rozważe zakup pomiędzy tymi 2

Stary 2015-07-31, 22:14   #650
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynaxxx89 Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny dziś zauważyłam że na nogach pojawiło mi sie sporo pajączków co robić . A co do imienia to narazie mamy typ Dominik, Daria
mi pękło naczyńko na ... brzuchu

Stary 2015-07-31, 22:17   #651
sylwoha
Zakorzenienie

A mnie te boli brzuch jak na okres

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Co do butelek to tez tomme tippe
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 22:28   #652
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę mnie pocieszyłyście, bo może moja miała taki sam zamiar... no ale mimo wszystko głupie jest takiego gadanie. Można kogoś ostrzec, żeby na siebie uważał itd., ale nie straszyć...
moja mi powiedziała, że mogę lecieć i również, że raczej nie widzi przeciwwskazań, ale nie dała 100% aprobaty , taka mało przekonywująca była

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:

Czemu tak powiedziała? Mi gin nic nie zalecal Ale sama kupiłam i dodatkowo żadnej nie biorę. 1000 j.m. to tak za mało? Czy wiesz że masz niedobory?

Gratuluję, że cały i zdrowy! zawsze i o córkę będziecie mogli się postarać żartuje oczywiście, kojarzę że chyba nie zamierzacie mieć więcej dzieci. Ale jak się urodzi, zobaczYsz jak będziesz się cieszyła ze swojego Skarba

mam niedobory, wyszło mi poniżej 25 a gin powiedziała, że w ciąży 40 to min, nie wiem czemu powiedziała, żeby tamtej nie brać pod uwagę

mój tż stwierdził, że skoro córa teraz to następny będzie chłopak, a jak nie to tak długo będę rodziła aż się uda hahaha

Stary 2015-07-31, 22:33   #653
sylwoha
Zakorzenienie

Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Dziewczyny jak stwierdzic czy brzuch twardnieje? Bo ja mam twardszy niz zwykle ale to po prostu moze cionzza tak robi ?
Stary 2015-07-31, 22:35   #654
Koritsi_a
Zadomowienie

Sylwuska to jest cos takiego http://www.otison.pl/podklad-seni-5-sztuk.html kładłyśmy to na lóżko w razie jakby podkład poporodowy sie przelał to nie moczyło sie lóżka tylko ten podkład co można wymienić. Dla dziecka oczywiście używałam świeżego nie tego co był na łóżku

Sylwoha a czujesz ze Ci się spina brzuch?
Stary 2015-07-31, 22:47   #655
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
A mnie te boli brzuch jak na okres

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Co do butelek to tez tomme tippe
Kolejna osoba, zaznaczyłem sobie, że większość z Was się na nie zdecydowała

Moze też za dużo dzisiaj robiłaś?
Ja też mam czasami jakieś delikatne ciągnięcia, ale jak na razie tylko to i niech tak zostanie.

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
moja mi powiedziała, że mogę lecieć i również, że raczej nie widzi przeciwwskazań, ale nie dała 100% aprobaty , taka mało przekonywująca była

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

mam niedobory, wyszło mi poniżej 25 a gin powiedziała, że w ciąży 40 to min, nie wiem czemu powiedziała, żeby tamtej nie brać pod uwagę

mój tż stwierdził, że skoro córa teraz to następny będzie chłopak, a jak nie to tak długo będę rodziła aż się uda hahaha
Ja myślę, że oni po prostu muszą zostawić sobie otwartą furtkę w razie czego, żeby nikt potem nie miał do nich pretensji, że pozwolili na wyjazd.com tak tyłek mają chroniony.

A kto Ci kazał to zbadać? Gin Ci kazał zbadać poziom Wit d czy sama chciałaś zrobić to badanie? Bo mi nic nie mówił, on uważa że ja nic na razie nie muszę brać, no ale ja kupiłam sobie ten omegamed optima i więcej nic i się zastanawiam czy sama nie powinnam zrobić tego badania, tylko w sumie drogie jest i skoro mi nie zalecił to nie wiem czy się porywać?

Hehe juz wielu tak mówiło u mnie siostra na dwóch synów, jeden brat dwóch synów a drugi brat jednego syna, więc sami widzicie że tylko chłopcy, no i jak siostra dowiedziała się ze my córeczkę będziemy mieli to już mowila mamie, że ona nowo chciałby jeszcze 3 dziecko, jak mama to usłyszała, to myślałam że padnie, bo ona ledwo radzi sobie z dwójką a co mówiąc jakby jeszcze jedno miała mieć ale jak dzieciaki ja zdenerwują to przechodzą jej tę myśli i myślę że po trochu to będą nam zazdrościć tej księżniczki, no ale będzie miała obstawe jak podrośnie, tylu braci

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Sylwuska to jest cos takiego http://www.otison.pl/podklad-seni-5-sztuk.html kładłyśmy to na lóżko w razie jakby podkład poporodowy sie przelał to nie moczyło sie lóżka tylko ten podkład co można wymienić. Dla dziecka oczywiście używałam świeżego nie tego co był na łóżku

Sylwoha a czujesz ze Ci się spina brzuch?
Ja rozumiem, że nie używalas dosłownie tej samej sztuki, tylko chodziło mi o to, że tych podkładów używalas zarówno na sobie jak i na dziecku,tak?

A podkłady poporodowe to jakieś konkretne kupic? Bo dużo tego jest i nie wiem jakie wybrać. ja to w ogóle nie wiem jak to wygląda po porodzie. Bo są podkłady, podpaski majtki siateczkowe, Ty jeszcze pod podkłady te Seni kładas to co w końcu jest potrzebne i ile tego kupić?

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-07-31 o 22:42
Stary 2015-07-31, 22:48   #656
sylwoha
Zakorzenienie

Hm nie tak po prostu czuje go, tak bardziej pod pepkiem mnie boli albo czuje... To nawet nie boli takie uczucie jakby pelny brzuch
Stary 2015-07-31, 22:50   #657
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Żaneta też mam taki ból. I może to być rozejście spojenia łonowego, ale gin to musi zbadać. Wskazanie do cc przy porodzie i oszczędzanie się do końca ciąży. Chociaż mi się wydaje, że to macica na jakiś nerw uciska. Ja to czuję od jakichś 2-3 tygodni. Najbardziej jak podnoszę nogę do góry albo wstaję z łóżka.

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 22:57   #658
Koritsi_a
Zadomowienie

Sylwuska tak te same dla mnie i dla dziecka. U nas to wszystko bylo na liście do szpitala. Zarówno podkłady na lóżko, podkłady poporodowe i majtki siateczkowe.

Podkłady poporodowe miałam Bella.

Wszystkiego miałam po paczce a później mąż dokupował w ramach potrzeb.

Sylwoha może się przemęczyłaś dziś troszkę?
Stary 2015-07-31, 22:57   #659
ogolnie
Zakorzenienie

Mnie też boli brzuch jak na okres,jak za dużo chodzę albo wieczorem jestem przepracowana. Poza tym niekiedy mam takie skurcze w środku,no i dziwne tępe uczucie na wzgorku.
Ja się tym nie martwię bo skoro gin mówi aby się nie martwić bo dzieć super się ma to tak robię.
Wróciliśmy,idę zjeść coś dodatkowo bo jakaś cienką kolacja była
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 23:01   #660
sylwoha
Zakorzenienie

Kortisia hm, caly dzien poza domem ale to raczej jazda samochodem i przelazenie z punktu w punlt
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości