Schudnąć 20-30kg część III - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-03, 13:00   #4351
Melonade
Zadomowienie

Dot.: Schudnąć 20-30kg część III

Cytat:
Napisane przez Unex Pokaż wiadomość
Nie no wiadomo, nie bede siedziec z nimi 24/h na dobe
Cos zawsze sobie wysmysle.
Ale tez nie wiem jak z gotowaniem, bo ja nie mam zamiaru odpuszczac diety i gotowac pod innych, najwyzej TZ bedzie gotowal osobne obiady, jak ktos nie bedzie chcial mojego jedzenia i tyle

A tabetlka bedzie jak Mel jak skonczy, to dziala roznie, bo niekiedy ktos wage poda pozniej z roznych przyczyn
Cierpliwosci

Mel, a co do aqua brow, ja dzis nalozylam duzo mniej produktu i efekt jest extra. Nalozylam ten najasniejszy odcien i to punkt w dziesiatke. ten ciemniejszy odcien chyba oddam przyjaciolce ( ma ciemne brwi, wiec powinnien podpasowac ).
Właśnie wrzucam tabelkę, bo już jest zamknięta.
A co do tego jak to działa - jeśli ktoś mnie poinformuje, że poda wagę później w drodze wyjątku to często z ostateczną wersją czekam do niedzieli, jeśli nie to do soboty.Także tabelka jest wrzucana najwcześniej w sobotę, najpóźniej w poniedziałek.

Fajnie, że Ci podpasował aqua brow. Przyjaciółka na pewno się ucieszy, ja też oddałam komuś swój i był pełen zachwyt.

Melonade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 13:04   #4352
Melonade
Zadomowienie

Exclamation Dot.: Schudnąć 20-30kg część III

Tabelka:
3107p.jpg

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2015-08-03 o 13:07
Stary 2015-08-03, 13:15   #4353
Unex
bez kija nie podchodz

Cytat:
Napisane przez Melonade Pokaż wiadomość
Juz dodalam
Ale sie zazielenilo !

Cytat:
Waga najszybciej spada jak się ją wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 20:41   #4354
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Juz dodalam
Ale sie zazielenilo !
Ekstra nie? Super się patrzy na taką tabelkę.

Stary 2015-08-04, 02:00   #4355
Bella2212
Zadomowienie

cześć dziewczęta dziękuję za odpowiedzi. Byłam na wieczorze panieńskim koleżanki, który był dla mnie niełatwym przeżyciem. Bardzo źle znoszę kontakty z ludźmi zarówno z osobami, które poznaję jak i tymi, które znam od dawna, nie wiem co jest gorsze... Strasznie wstydzę się siebie, myślę, że wszyscy na mnie patrzą i myślą okropne rzeczy bo sama tak o sobie myślę. Nie wiem jak to się dzieje, że wciąż się zmuszam, bo najchętniej siedziałabym w pokoju i jak najmniej pokazywała się komukolwiek. Chyba duże działanie jest w tym mojego chłopaka, bo z tym wieczorem panieńskim też się chciałam wykręcić że coś tam, ale mnie chłopak namawiał bardzo żebym poszła i spędziła miło czas. Swoją drogą nie wiem jak to możliwe że on wciąż ze mną jest....
Ja zawsze myślałam o sobie że jestem gruba i w ogóle, ale nie miałam aż takich akcji i żyłam w miarę normalnie. A ostatnio wyszłam z siostrami i kuzynką na miasto i sobie siedziałyśmy, po czym szedł kolega mojego chłopaka ze swoją narzeczoną a ja... zerwałam się i uciekłam do toalety aby mnie nie widział. Potem jak przeszedł to wyszłam i zza śmietnika powiedziałam dziewczynom że musimy zmienić miejsce. One tak to wzięły na żarty i się ze mnie dalej nabijają, ale prawda jest taka że sytuacja była żenująca. Wtedy po prostu nawet nie myślałam logicznie. A najgorsze jest to, że za 7 tygodni mamy iść do tego chłopaka na wesele.....jak ja mam się z tego wykręcić? nie wiem.

---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:54 ----------

Cytat:
Bella a nie chcesz poszukac pomocy u psychologa czy dietetyka?
Bo widze, ze sama sobie ewidentnie rady nie dajesz.
Bardzo mi przykro.
Nie opuszczaj nas, mi przebywanie na watku bardzo pomoglo, bo bym juz dawno to rzucila, ale jak widac trzymam sie nadal jestem i chudne i daje sobie rade.
Trzymam za ciebie kciuki
Gdybym miała pieniądze to oddała bym je wszystkie gdyby miało pomóc i mogłabym żyć normalnie... Ale póki co studiuję, więc... Mój chłopak sam mi często powtarza, że dobrze by było iść do psychologa i kiedyś mnie w końcu zabierze, tym bardziej że nie chcę żyć. Nawet jak jakimś cudem uda mi się jakoś schudnąć to myślę, że kiedyś pójdę do psychologa jak już będę "na swoim", ale jak się wszystko ułoży to pewnie zmienię zdanie

---------- Dopisano o 02:36 ---------- Poprzedni post napisano o 02:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Sabasza Pokaż wiadomość
Kochana, przede wszystkim NIE opuszczaj watku! Niezaleznie od tego czy ci sie udaje czy nie, przychodz tutaj, pisz, wyrzucaj z siebie to na co masz ochote. Nie zamykaj sie ze swoimi problemami. Szukalam w watku twoich wymiarow, ale nie udalo mi sie znalezc...

Ja wiem, ze teraz wszystkie raportujemy sukcesy, ale wiesz sama ze nie zawsze tak jest, nie zawsze wszystko jest na zielono. Ale to nie ma znaczenia, bo przeciez cokolwiek sie dzieje to wlasnie pomagamy sobie nawzajem, inspirujemy sie swoimi sukcesami i pomagamy w problemach.

Unex ma racje, moze czas poszukac jeszcze gdzies jakiejs pomocy? Dobry dietetyk? W domu cie wspieraja? Napisz jak sie czujesz z tym wsyzstkim dzisiaj
nie podawałam wymiarów, wagi też od jakiegoś czasu nie podaję. Chodziłam do dietetyczki dwa lata temu, naprawdę fajna babka. Moja mama mi zapłaciła z zastrzeżeniem że mam się starać i ona nie chce widzieć żebym jadła jakieś czipsy czy coś tylko mam się ściśle trzymać jadłospisów. Powiem wam że schudłam wtedy kilkanaście kg, ale jak to wyglądało naprawdę: dzięki temu że zdrowiej się odżywiałam i faktycznie nie jadłam takich rzeczy typu fastfood i przekąski to nie tyłam. I to tyle. Nie chudłam za bardzo, więc na kilka dni przed ważeniem u dietetyczki przestawałam jeść dzięki czemu chudłam kilogram czy dwa i potem przez miesiąc dzięki staraniom trzymałam wagę, ale potem znowu powtórka i nie jadłam i trzymałam wagę. W ten sposób schudłam te kilkanaście kg w pół roku. W tym czasie też biegałam i robiłam postępy i bardzo to polubiłam.
Moja ostatnia wizyta u dietetyczki była dzień po śmierci mojego dziadka. Kilka dni wcześniej też ostatni raz biegałam. Wtedy ona od razu zobaczyła że coś jest nie tak i może to był ten błąd że zamiast umówić się na następną wizytę jak zwykle to umówiłyśmy się, że jak się wszystko u mnie ułoży to dam znać. Potem jeszcze moja 3 letnia siostra trafiła do szpitala i w ogóle. Ja zaczęłam tyć.
Byłam u Dietetyczki jeszcze rok później jak już ważyłam 102 kg. ciężko było mi do niej iść i pokazać jak utyłam znowu. Ale niestety to młoda babka, robi dziennie magisterkę i dojeżdża i przestała przyjmować. to była moja ostatnia wizyta u niej

---------- Dopisano o 02:52 ---------- Poprzedni post napisano o 02:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Melonade Pokaż wiadomość
Przede wszystkim dziewczyny dobrze mówią, nie zostawiaj wątku. Jak źle się czujesz z ważeniem to może je odpuść na jakiś czas?
Co się stało, że przestałaś ładnie jeść? Niedawno jeszcze pisałaś, że jesteś zadowolona z jedzenia...
no bo szło nieźle. Ale właśnie najgorsze jest to, że robię krok do przodu i dwa wstecz :/ od kiedy dołączyłam do wątku (ważyłam wtedy właśnie jakoś 102 kg) ciągle chudnę trochę i trochę tyję. Pamiętam że był czas że mi wzrastało do 104, ale był już czas, że zeszłam poniżej setki. I tak w tą i z powrotem. A teraz?... niedługo przekroczę 110. to jest po prostu STRASZNE.
a czemu akurat w tym momencie mi nie wychodzi? myślę, że powody są dwa. Po pierwsze ostatnio z siostrą się nawzajem nakręcamy nawzajem na fastfoody. Obie miałyśmy sporo stresów ostatnio... ja obrona i rekrutacja na magisterkę, a ona matura i rekrutacja na studia. i tak razem zajadamy. Ona też mocno przytyła (waży nieźle ponad 80 ale jest ode mnie sporo niższa). No i na początku mi mówiła że "Iza, trzeba się ogarnąć bo ja zaraz osiągnę wagę, którą już kiedyś raz miałam i była najwyższa w moim życiu" a ostatnio mi już powiedziała że już nawet tamtą wagę przekroczyła i waży jeszcze więcej niż najwięcej w swoim życiu, ja też ważę najwięcej w swoim życiu. Wiem, ze to nie jest żadne wytłumaczenie bo tym bardziej powinnyśmy teraz się zabrać do roboty i wzajemnie wpierać.
Drugą rzeczą jest to, że jest mi ciężko w domu. Kiedyś wspominałam wam na forum, że za dzieciaka byłam molestowana. Koleś który mi to zrobił nie zniknął z mojego życia ponieważ jest z mojej dalszej rodziny. Nie lubię go, nie życze mu źle ale chcę żeby był daleko ode mnie, nie czuję się z nim komfortowo i wprost nienawidzę być z nim sam na sam. No a tak się składa, że od jakiegoś czasu spędza w moim domu sporo czasu bo mama poprosiła go o pomalowanie kilku pokoi u nas. Szlag mnie trafia, rzygam tym wszystkim i mam dość. Nie chcę się za dużo rozpisywać o tym, ale sytuacja jest dla mnie zwyczajnie trudna.
a właśnie rozmyslałam dzisiaj nad zjawiskiem zajadania emocji i jedzenia kompulsywnego, nad tym jaki mechanizm tym rządzi i co mi to niby daje. Chyba jedzenie zniewalając mnie absurdalnie daje mi poczucie wolności. Na zasadzie, że wiem że nie powinnam, i wiem że inni uważają, ze nie powinnam jeść tego czy tamtego, ale jak mimo wszystko zjem to mam złudne uczucie że sama decyduję i mam poczucie kontroli. Chore to wszystko

---------- Dopisano o 03:00 ---------- Poprzedni post napisano o 02:52 ----------

No i właśnie... chciałam nie udzielać się tutaj żeby tak nie smęcić a poszła cała lawina mam wrażenie że tylko wszystko psuję i zatruwam innym życie zarówno na forum jak i ludziom w moim otoczeniu. chociaż kilka osób mi mówi dobre rzeczy o mnie: chłopak, mama, siostra, kuzynka, ale ja jakoś nie widzę tego w sobie, Widzę w sobie odpad.

Chyba jednak mi coś dało wylanie tego wszystkiego tutaj, takie wygadanie się. Dalej mi ciężko na duszy ale zawsze to jakoś lepiej jak człowiek się otworzy i poluzuje.

już się dzisiaj cieszyłam bo miał być koniec remontu, ale się okazało, że jeszcze jutro przychodzi bo jakieś wnęki trzeba pomalować i sufit. Oby jutro naprawdę był koniec.
Na szczęście w niedzielę wyjeżdżam w cudowne miejsce, na wieś, do lasu, nad jezioro, z dala od cywilizacji, ciężko z zasięgiem (na forum będę zaglądała tylko jak będziemy w mieście) i mam nadieję, że sobie tam mega odpoczne, zresetuję się i naładuje akumulatory. Będę w tym miejscu już chyba piąty albo szósty raz i je uwielbiam <3

Jedzenie mam przygotowane na jutro, trzymajcie kciuki. Idę spać bo trzecia w nocy...
Stary 2015-08-04, 10:00   #4356
Must
Rozeznanie

Tabelka bardzo zielona
Lubimy to

Ja jedzeniowo czysto mimo wizyty gości na 2 dni.
Kiedyś bym miała super wymówkę - są goście- zjem boczek.

A teraz są goście- niech zjedzą boczek, ja zjem kure

Bella nie opuszczaj wątku. Pisz, wygadaj się i zostań.
Będziemy się wzajemnie motywować.

Ale tak jak radzą dziewczyny, spróbuj poszukac psychologa, porady.
Moim zdaniem to ważne i warto nawet za to zapłacić.

Potem dietetyk, bo widać, że problem jest w głowie.

Wierzę, że dasz radę
Must jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 14:43   #4357
Must
Rozeznanie

Dziś dokonałam pewnych obliczeń.

Obliczyłam swoje zapotrzebowanie kaloryczne sprzed diety.
Potem prześledziłam swój typowy dzień od śniadania do kolacji i zliczyłam ilość zjadanych kalorii.

I jestem przerażona
Zjadałam o 920 kalorii za dużo każdego dnia !

Cały dzień siedzę za biurkiem, a jadłam i jadłam.
A przed snem zawsze chitosy serowe i popcorn ( moj mąż tak zawsze jadł i ja zaczęłam ). Porażka

Ale jestem teraz tutaj i to jest pozytyw

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-04, 20:31   #4358
Unex
bez kija nie podchodz

Cytat:
Napisane przez Must Pokaż wiadomość

Potem prześledziłam swój typowy dzień od śniadania do kolacji i zliczyłam ilość zjadanych kalorii.

I jestem przerażona

A przed snem zawsze chitosy serowe i popcorn ( moj mąż tak zawsze jadł i ja zaczęłam ). Porażka

920 kcal to nie taki zly wynik. ja potrafilam np
wypic 5 piw wieczorem, zjesc pizze, burgery czy kebaba na noc.
A na kacu to nie chce myslec jakie ilosci jedzenia pochlanialam
No i slodycze, dla mnie nie bylo problemem zjesc cala czekolade czy kilka batonow na raz. Ale to byla wina tez kompulsow, potrafilam zjesc WSZYSTKO co mi w rece wpadlo.

Ja dzis mam rest day, jutro rano pocwicze no a nastepne dwa dni nie wiem, nie mam planu jeszcze.

Cytat:

10/06/14

Edytowane przez Unex
Czas edycji: 2015-08-04 o 20:32
Stary 2015-08-05, 00:24   #4359
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bella2212 Pokaż wiadomość
cześć dziewczęta dziękuję za odpowiedzi. Byłam na wieczorze panieńskim koleżanki, który był dla mnie niełatwym przeżyciem. Bardzo źle znoszę kontakty z ludźmi zarówno z osobami, które poznaję jak i tymi, które znam od dawna, nie wiem co jest gorsze... Strasznie wstydzę się siebie, myślę, że wszyscy na mnie patrzą i myślą okropne rzeczy bo sama tak o sobie myślę. Nie wiem jak to się dzieje, że wciąż się zmuszam, bo najchętniej siedziałabym w pokoju i jak najmniej pokazywała się komukolwiek.
[...]
.
Co do tego fragmentu - ooo jak ja to dobrze znam! Nie chce mi się wierzyć, że to się kiedyś zmieni, ale chcę, żeby się zmieniło!

Co do całej reszty - kochana, jak dla mnie to Ty koniecznie się powinnaś udać do psychologa. Nie tylko ze względu na odchudzanie i zdrowie z tym powiązane.

A rozmawiałaś z Mamą o sytuacji z tym facetem i jak się teraz z tym czujesz? Nie rozumiem, jak to jest możliwe, że on jeszcze jest w Twoim życiu.

---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ----------

Cytat:

I jestem przerażona

920? to co Ty jadłaś? I jakie masz to zapotrzebowanie?

Stary 2015-08-05, 08:43   #4360
Must
Rozeznanie

Melodane teraz i tak mam inne zapotrzebowanie ze względu na ruch więc w sumie nie ma to znaczenia jakie miałam.

920 kalorii prosto zjeść np. 2 czekolady, albo 2 pączki i popcorn i gotowe.

Najgorsze w moim dawnym jedzeniu były nawyki jakie mój mąż przeniósł na mnie. Wieczorem obowiązkowo popcorn i chipsy. Bo są pod ręką i pyszne
Na szczęście i on z tym g.wnem skończył.

Wydaje mi się, że ubywa mi sporo centymetrów, ale nie mam centymetra i nigdzie nie mogę dostać

Dziewczyny a jak wygląda sprawa mierzenia ?
Wiem, że w każdy pierwszy piątek miesiąca.
Ale czy tutaj na forum to podajemy czy wysyłam w wiadomości ?
I do kogo ?
Wydaje mi się, że nie ma takiej informacji na pierwszej stronie.

Unex własnie te piwa są zgubne. Niby nic, a głupie i puste kalorie lecą. A rzadko na jednym się kończy. Z piwami też skończyłam. Stoją od 2 dni w lodówce moje ulubione z chilli i mam je w dupie. Niech sobie stoją.
Stary 2015-08-05, 09:19   #4361
kochanowska
Zakorzenienie

.

Edytowane przez kochanowska
Czas edycji: 2015-08-05 o 09:25
kochanowska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-05, 09:19   #4362
Unex
bez kija nie podchodz

Cytat:
Melodane teraz i tak mam inne zapotrzebowanie ze względu na ruch więc w sumie nie ma to znaczenia jakie miałam.

920 kalorii prosto zjeść np. 2 czekolady, albo 2 pączki i popcorn i gotowe.

Najgorsze w moim dawnym jedzeniu były nawyki jakie mój mąż przeniósł na mnie. Wieczorem obowiązkowo popcorn i chipsy. Bo są pod ręką i pyszne
Na szczęście i on z tym g.wnem skończył.

Wydaje mi się, że ubywa mi sporo centymetrów, ale nie mam centymetra i nigdzie nie mogę dostać

Dziewczyny a jak wygląda sprawa mierzenia ?
Wiem, że w każdy pierwszy piątek miesiąca.
Ale czy tutaj na forum to podajemy czy wysyłam w wiadomości ?
I do kogo ?
Wydaje mi się, że nie ma takiej informacji na pierwszej stronie.

Unex własnie te piwa są zgubne. Niby nic, a głupie i puste kalorie lecą. A rzadko na jednym się kończy. Z piwami też skończyłam. Stoją od 2 dni w lodówce moje ulubione z chilli i mam je w dupie. Niech sobie stoją.
Podajemy tutaj, na watku, w kolejnosci podanej w pierwszym watku i zaznaczamy cale wymiary na czerwono

A co do piwa to jakie z chilli?
Ja mma redsa z chilli z gruszka, sa takie dobre

Cytat:

10/06/14

Stary 2015-08-05, 09:41   #4363
Must
Rozeznanie

Właśnie reds.
Są pyszne.
Ale już mnie nie kuszą
Bardzo lubię robić przetwory i nalewki. Zainspirowałam się Redsem i zrobiłam nalewkę z gruszek i papryczek chilli. ale będzie dobra dopiero zimą

Zaszalałam zakupowo i zakupiłam coś na włosy, coś na cellulit ( podobno skuteczne, krem złoty z eveline ) i serum na wzrost rzęs. Co do rzęs to nie wierzę nigdy w takie historię, ale jak zobaczyłam i dotknęłam rzęs kuzynki

Unex jak wizyta brata ?
Wczoraj ćwiczyłam fitnes blender cardio + mel b poślady. Była moc, nie mogłam wstać z podłogi

Edytowane przez Must
Czas edycji: 2015-08-05 o 09:42 Powód: literówka
Stary 2015-08-05, 09:53   #4364
Unex
bez kija nie podchodz

Cytat:
Właśnie reds.
Są pyszne.
Ale już mnie nie kuszą
Bardzo lubię robić przetwory i nalewki. Zainspirowałam się Redsem i zrobiłam nalewkę z gruszek i papryczek chilli. ale będzie dobra dopiero zimą

Zaszalałam zakupowo i zakupiłam coś na włosy, coś na cellulit ( podobno skuteczne, krem złoty z eveline ) i serum na wzrost rzęs. Co do rzęs to nie wierzę nigdy w takie historię, ale jak zobaczyłam i dotknęłam rzęs kuzynki

Unex jak wizyta brata ?
Wczoraj ćwiczyłam fitnes blender cardio + mel b poślady. Była moc, nie mogłam wstać z podłogi
Must, jedziemy go odebrac dopiero okolo 1/2 godziny4
bo ja zaraz sie zabieram za cwiczenia, pozniej musze sie wykapac i ogarnac etc
a TZ teraz pojechal robic przeglad w aucie.

Ja tam nie stosuje odzywek do rzes, mam wystarczajaco dlugie
a co do kremow to ja teraz probuje nivea goodbye celullite, ale jakos nie ma rewelacji.

ja po fitness blenderze zawsze jestem spocona jak prosiak

Cytat:

10/06/14

Stary 2015-08-05, 10:18   #4365
Must
Rozeznanie

Unex ja też jestem mokra po blenderze i muszę się wycierac kilka razy w trakcie. Jeszcze raz dziękuję za ćwiczenia

Z nivea mi też krem na cellulit nic nie dał
Ale wiem, że nie każdy chce uzywać eveline, bo albo piecze albo chłodzi.
Ten złoty eveline jest wysoko oceniany w KWC.

A rzęsy mam raczej marne i nie lubie się malować, więc wiąże duże oczekiwania z odzywką. kosztowała też 80zł, więc powinna działać.

Ja dziś na śniadanie 5 placuszków z jabłek, z jogurtem nat + borówkami

Dieta i ćwiczenia fajnie wpływają na moje samopoczucie i czuje się lepsza, ładniejsza, bardziej zadowolona z siebie.
to dopiero drugi tydz. zdrowego odżywiania i ćwiczeń, ale chce mi się dobrze jeść, dbam o cerę i widać efekty, nie szukam wymówek i jestem zadowolona z siebie.
Cellulit znika i mój TŻ też jest dumny i sam trochę zgubił cm

Same plusy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-05, 20:48   #4366
pannaatopowa
Zakorzenienie

Dziś jadłospis:
1. kanapki z twarogiem ze szczypiorem i rzodkiewką, pomidor
2. Warzywa na patelnie z ziemniakami, buraczki
3. Jogurt z jagodami
4. Kanapki z jajkiem i ketchupem, ogórek
5. Ryż ze szpinakiem, cebulą i jogurtem.

Dziś znów zumba. Z kolesiem. Normalnie jest we wtorki, dziś był na zastepstwie. Kocham zajęcia z nim. Babki maja skomplikowane układy, rączka, nóżka, pupcia i jakieś wygibasy. A facet, owszem jest trzepanie zadem i piersiami, ale niemal cały czas się skacze. Pod koniec zajęć jestem mokra, zmeczona i szczęśliwa.

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 08:42   #4367
Must
Rozeznanie

Pannaatopowa nie jesz mięsa czy tylko wczoraj tam wypadło ?

Zumby nie lubię, ale kiedyś kochałam spining i zastanawiam się czy nie wrócić do tego.
Chciałabym też namówić mojego męża wtedy, tylko jak

Ja dziś na śniadanie cienko, bo nie miałam czasu wczoraj - wieśniak z orzechami, żurawiną i bananem.
Na obiad ciemny makaron z marchewką i papryką z tego przepisu http://qchenne-inspiracje.blogspot.c...a-idealne.html

A wieczorem będzie ćwiczone
Wczoraj też obcięłam nieco i pofarbowałam włosy.

Dziewczyny co tu tak cicho ? Wszystkie grzeszą czy ćwiczą?

Czuje, że jutro kiepsko wypadnę na wadze. Ale za to cientymetry mi znikają i to widać
Stary 2015-08-06, 09:18   #4368
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Pannaatopowa nie jesz mięsa czy tylko wczoraj tam wypadło ?

Zumby nie lubię, ale kiedyś kochałam spining i zastanawiam się czy nie wrócić do tego.
Chciałabym też namówić mojego męża wtedy, tylko jak

Ja dziś na śniadanie cienko, bo nie miałam czasu wczoraj - wieśniak z orzechami, żurawiną i bananem.
Na obiad ciemny makaron z marchewką i papryką z tego przepisu http://qchenne-inspiracje.blogspot.c...a-idealne.html

A wieczorem będzie ćwiczone
Wczoraj też obcięłam nieco i pofarbowałam włosy.

Dziewczyny co tu tak cicho ? Wszystkie grzeszą czy ćwiczą?

Czuje, że jutro kiepsko wypadnę na wadze. Ale za to cientymetry mi znikają i to widać
Jestem wegetarianką

Coś ostatnio własnie cicho tutaj.

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
Stary 2015-08-06, 09:21   #4369
Must
Rozeznanie

Właśnie aż mnie to martwi, że nas tak mało
A jutro ważenie i mierzenie !

Pannaatopowa od jak dawna ? I czy jedz/pijesz dodatkowo jakieś biała/ odzywki ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-06, 09:26   #4370
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:

Własnie mi przypomniałaś, że jutro mierzenie. Mam nadzieję, że nie zapomnę.

Wegetarianką jestem od dwóch miesięcy i nic nie biorę

Stary 2015-08-06, 09:28   #4371
Must
Rozeznanie

Ja pamiętałam o mierzeniu i byłam w 7 sklepach po centymetr

Nawet mi mówiła babka, że już nie produkują. Tak jasne

U mnie chyba mierzenie ma sens, bo z wagi mało zeszłam, a brzuch mniejszy.
Wcześniej jak balon, a teraz jakby powietrze uszło
Stary 2015-08-06, 09:31   #4372
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pamiętałam o mierzeniu i byłam w 7 sklepach po centymetr

Nawet mi mówiła babka, że już nie produkują. Tak jasne

U mnie chyba mierzenie ma sens, bo z wagi mało zeszłam, a brzuch mniejszy.
Wcześniej jak balon, a teraz jakby powietrze uszło
Ja poszłam do kwawcowej, miała tak też pasmaterię i tam kupiłam. W każdej pasmaterii widziałam centymetr

Nie produkują. A szwaczki i krawcowe to czym mierzą?

Stary 2015-08-06, 09:42   #4373
Must
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Pokaż wiadomość
Ja poszłam do kwawcowej, miała tak też pasmaterię i tam kupiłam. W każdej pasmaterii widziałam centymetr

Nie produkują. A szwaczki i krawcowe to czym mierzą?
Właśnie też obśmiałam taką teorię. I to babka w pasmanterii tak mówiła.
Udało mi się kupić w sklepie z koronkami

Jutro idzie w ruch
Stary 2015-08-06, 09:58   #4374
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:

ja jestem ale ostatnio jestem mocno zabiegana
wczoraj zrobiłam prawie 50km rowerkiem
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 10:08   #4375
kasiulkaj1
Raczkowanie

Ja też jestem dziewczyny, ale dopiero wczoraj wróciłam do domu. Rodzice byli na krótkich wakacjach a my z mężem, byliśmy u nich żeby wszystkiego dopilnować, powiem Wam że od soboty pracowałam po 16h na dobę w sklepie i to była masakra na jedzenie nie miałam czasu, tzn jadłam ale za mało i mam tego świadomość, aż wczoraj zasłabłam
Nie wiem jak jutro wyjdzie ważenie, ale co będzię to będzie, przyjmę to na klatę
Stary 2015-08-06, 10:43   #4376
Must
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiulkaj1 Pokaż wiadomość
Ja też jestem dziewczyny, ale dopiero wczoraj wróciłam do domu. Rodzice byli na krótkich wakacjach a my z mężem, byliśmy u nich żeby wszystkiego dopilnować, powiem Wam że od soboty pracowałam po 16h na dobę w sklepie i to była masakra na jedzenie nie miałam czasu, tzn jadłam ale za mało i mam tego świadomość, aż wczoraj zasłabłam
Nie wiem jak jutro wyjdzie ważenie, ale co będzię to będzie, przyjmę to na klatę
Kiedyś pracowałam w sklepie i wiem jaka to ciężka praca fizyczna jest i jak potem byłam zmęczona.

I dobre podejście co do ważenia ! Ja podejrzewam, że albo waga stoi albo mało schudłam. Czy zbliżająca się @ może mieć wpływ na to ?
Jednak nie rwę sobie włosów z głowy, bo było czysto i były ćwiczenia i nie mam sobie nic do zarzucenia.

Ważne, że stajemy na wagę i walczymy dalej

Edytowane przez Must
Czas edycji: 2015-08-06 o 10:44 Powód: .
Stary 2015-08-06, 11:16   #4377
Unex
bez kija nie podchodz

ja zawalilam dziewczyny.
I to przed samym wazeniem.
Wypilam wczoraj pare piw i jadlam pizze.
Nie umialam sobie powiedziec nie, rzadko mam takie momenty ostatnio, ale nadal wracaja.
No coz, caly dzien byl piekny pod wzgledem zywienia, a tu taka klapa.
Zwazylam sie dzis i waga taka sama jak w zeszlym tygodniu, wiec moze nie bedzie tak zle. Wazne, zeby wzrostu nie bylo.
No coz, dzis nie bede cwiczyc, ale za to idziemy na spacer wiec troche spale, miejmy nadzieje. A moze jak mi sie humor poprawi, to pocwicze wieczorem.
No i z jedzeniem bede sie dzis trzymac na bank.

Strasznie zawiodlam sama siebie.
W ogole mam straszne poczucie winy, wy tez tak macie?
Ja wlasnie wczoraj rozmawialam o tym z TZ i on stwierdzil, ze w sumie nie powinnam sie tak obwiniac.
Ze zdrowe zywienie, zdrowym zywieniem, ale to co sie robiw moim glowie, to juz troche przesada. Nie wiem, co Wy uwazacie?

Cytat:

10/06/14

Stary 2015-08-06, 11:34   #4378
Must
Rozeznanie

Unex jeśli to jest raz na jakiś czas to nawet to powinno być !
Właśnie po to, aby nie zwariować.
Ale wiadomo w ramach wyjątku,a potem powrót do dawnego jedzenia.

Jeśli tak jest to TŻ ma racje - nie obwiniaj się i już.

U mnie będzie pewnie malutki spadek, ale dobrze mówisz - ważne aby góry nie było.

Coś mi mało spada, widze, że Wam też. Może coś jest w powietrzu ?

Ja dziś poćwiczę na pewno. Powiem Wam w sekrecie, że to lubię, bo daje mi pozytywnego kopa i ładnie o sobie myślę
Stary 2015-08-06, 15:38   #4379
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
ja zawalilam dziewczyny.
I to przed samym wazeniem.
Wypilam wczoraj pare piw i jadlam pizze.
Nie umialam sobie powiedziec nie, rzadko mam takie momenty ostatnio, ale nadal wracaja.
No coz, caly dzien byl piekny pod wzgledem zywienia, a tu taka klapa.
Zwazylam sie dzis i waga taka sama jak w zeszlym tygodniu, wiec moze nie bedzie tak zle. Wazne, zeby wzrostu nie bylo.
No coz, dzis nie bede cwiczyc, ale za to idziemy na spacer wiec troche spale, miejmy nadzieje. A moze jak mi sie humor poprawi, to pocwicze wieczorem.
No i z jedzeniem bede sie dzis trzymac na bank.

Strasznie zawiodlam sama siebie.
W ogole mam straszne poczucie winy, wy tez tak macie?
Ja wlasnie wczoraj rozmawialam o tym z TZ i on stwierdzil, ze w sumie nie powinnam sie tak obwiniac.
Ze zdrowe zywienie, zdrowym zywieniem, ale to co sie robiw moim glowie, to juz troche przesada. Nie wiem, co Wy uwazacie?
Moim zdaniem, jeśli to Ci się zdarza faktycznie raz na jakiś czas, a nie co drugi dzień czy co tydzień przez cały rok, to kompletnie nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia.
Wszystko z rozsądkiem. Przesadne ograniczanie się też jest złe.
Można jeść 100% zdrowo, bez "cheatów" i nie czuć, że się ograniczamy - taka sytuacja jest oczywiście idealna, ale jeśli jesz w 100% zdrowo, a raz na jakiś czas sobie pozwolisz na piwo, pizzę czy cokolwiek innego - to powinno być normalne. Póki się odchudzasz to takie cheaty powinny być jak najrzadziej, wiadomo.
Czytałam też o tym, że nie powinno się wpadać w błędne koło typu "zjadłam 400kcal więcej, więc poćwiczę godzinę dłużej". Po prostu rób to co zawsze.

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Unex jeśli to jest raz na jakiś czas to nawet to powinno być !
Właśnie po to, aby nie zwariować.
Ale wiadomo w ramach wyjątku,a potem powrót do dawnego jedzenia.

Jeśli tak jest to TŻ ma racje - nie obwiniaj się i już.

U mnie będzie pewnie malutki spadek, ale dobrze mówisz - ważne aby góry nie było.

Coś mi mało spada, widze, że Wam też. Może coś jest w powietrzu ?

Ja dziś poćwiczę na pewno. Powiem Wam w sekrecie, że to lubię, bo daje mi pozytywnego kopa i ładnie o sobie myślę
Też lubię ćwiczyć i zawsze po ćwiczeniach się czuję cudownie!
Gorzej z zebraniem się do ćwiczeń, z tym czasem bywa ciężko.
Teraz niestety kompletnie u mnie nie było pogody, więc nie jeździłam na rolkach już prawie tydzień i bardzo mi tego brakuje!

Stary 2015-08-06, 16:26   #4380
15fbf25984e7133984742eff4c4169aacf1167cc_5ed82ba6a0637
Konto usunięte

Kobietki! trochę zaniedbałam nasz wątek! Wracam!
Trochę zabiegana jestem, ale:
- jem ładnie
- ćwiczę w miarę (głównie rower)

Teraz przez pół miesiąca mam ciągle do pracy na popołudnie ;/ I dobrze i nie dobrze. Jak mam na 14 to praktycznie zawsze jeżdżę rowerem, ale z rana wstaję koło 9 pije kawę czytam książkę, szykowanie, jedzenie, rower, praca. Wracam koło 23;30. No i znów wstaję koło 9. Nie mogę zmusić do wstawania wcześniejszego żeby iść na siłkę. Jakoś tak lubię tą godzinkę poświęcić na czytanie z kawą. Za to jak mam na rano to na siłownię zawsze się wyrobię. Inaczej jakoś mi się dzień układa. Będę się starac bardziej ogarniać te dni, gdy mam na wieczór.
Jutro mam wolne
W planach mam domowe SPA (panokcie, włosy ect), wrotki (mam nowe i będę testować0 i siłownia!
W sobotę jadę na ślub, ale jak mówiłam tylko z poczęstunkiem po. Ślub zaczyna się o 14. Nie wiem, o której musze wyjechać, ale może chociaż uda mi się zrobić z rana ćwiczenia w domu (głównie ze sztangą).

Obiecuję poprawę i że będę aktywniejsza tutaj !!!
15fbf25984e7133984742eff4c4169aacf1167cc_5ed82ba6a0637 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości