Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-03, 14:58   #1291
cienwiatru
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
3
Mój ma 4 i wczoraj przychodzi do mnie i z poważną miną pyta-Mamo, A ty nosisz majtki? Ja zdziwiona, ale odpowiadam-noszę synku... A młody na to z uśmiechem -to dobrze, dzidziuś nie wypadnie

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 14:58   #1292
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ufff już po 14 jeszcze ze dwie godziny i mąż będzie... moj pierworodny jest dziś cudowny. Bawi się ze mną jak leze pic mi nawet przed chwila przyniosl i mowi "odpoczywaj mama po zupce i bawieniu i szukaniu..." ahh cudak moj )) uwielbiam po prostu. Brzuch mnie mniej boli ale podczas robienia obiadu postanowiłam cós ogarnąć i... padlam. Schylilam się ze 4 razy i znowu bol krzyża i skurcze.... ahhh...
Jaki synek kochany Fajnie, że rozumie takie rzeczy i się Wami opiekuje

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
U mnie raczej nie będzie problemu, też mam tylko mame, ale ona naokoło tez,ma wnuków, wiec nie będę chciała jej dodatkowo obciążać, chociaż zawsze się deklarowala, ze nam też kiedyś pomoze, więc pewnie czasami skorzystamy. Z kolei teściowa nie pracuje i jest cały czas w domu, to będzie pierwsza wnuczka, wiec domyslalam że bedzie się nawet jej domagac, czego też bym nie chciała, żeby non stop tam przebywała. Jak Tz będzie w pracy, to spoko ja będę w domu, ale jak ja będę to wątpię, zeby on siedzial w domu i się nia zajmowal, no przecież u rodziców kupa roboty, wiec zapanuje ja w samochód i to teściowa będzie jej pilnowala, nie on. Może to głupie ale już mnie to denerwuje na samą myśl. No i jeszcze ta zapowiedz, ze dziadkowie, to będa rozpieszczali, wtedy przyjedzie mi tak do domu i wszystko nad czym zapracujemy, bedzie się walic, bo u dziadków miała co chciała:/ i jakoś boję sie, Ze będzie bardziej chciała z nimi czas spędzać, bo tam jej wszystko wolno, a nie u rodziców.
Wiem głupia jestem, ze o tym już myślę, a czuje,ze tak będzie.
Niby Tz mowi, że on będzie się nią zajmował, Ale ja wiem jak to bedzie, tam bedzie potrzebny, bo masa roboty, a że on się do ojca nie odezwie, mama przecież,może się dzieckiem zająć i tak to się skończy.
Ja sama będę na to wyczulona i nie pozwolę, żeby ktoś niszczył to nad czym pracuję. Nie uważam, że przesadzasz, to normalne, że każda matka chce wychować dziecko po swojemu i złości się kiedy ktoś to psuje.

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Masz jaszczurke? Ekstra chociaż pewnie ciężko będzie ją złapać bo szybkie są jak licho
Już ją złapałam. Przykryłam ją pojemniczkiem w dziurkami, żeby miała jak oddychać, muszę znaleźć jakąś podkładkę, żeby ją wynieść i wypuścić.
Malutka jest

Cytat:
Czekam na ta 18 ale chyba pojadę wcześniej wiecie .moze ktos nie przyjdzie?
Dobry pomysł

Ja sama mam zamiar na połówkowe jechać wcześniej bo jak jadę na tą godzinę na którą mam być, to jest 5 osób przede mną :/ A tak to może szybciej wejdę.
Stary 2015-08-03, 15:01   #1293
zaneta_b
Rozeznanie

Jazda z nawigacja... Nas by kiedyś do rzeki wprowadziła. Już nie pamiętam czy w Gorzowie czy poznaniu ale była jakąś kiedyś droga, a jechaliśmy po ciemku, stara mapa w nawi... Przeważnie staramy się jechać po znakach, a atlas z mapą i tak zawsze na wszelki biorę :-D

Gryzelda ja mam tak samo ale nie z teściową tylko z siostrą i mamą :-( wczoraj siostra stwierdziła że wstałam lewą nogą albo że to hormony bo się cały czas na nie wydzieram ale one mnie po prostu wkur...!!! I co ja na to poradzę??? Wczoraj pojechała do siebie, dzwoni dzisiaj i przez tel mi mówi że chyba mam lepszy humor. No to ja jej na to że przecież jej nie ma to mnie nikt nie denerwuje :-D

Ogolnie współczuję tych wymiotów :-( mnie praktycznie w ogóle już nie mdli...

Ja się waga nie przejmuje. I tak przytyłam najwięcej przed ciąża, przy tych wszystkich lekach, starania, endometrioza... Teraz to mi już wszystko jedno. Byle nie przytyć 30kg. Zrzucę to zrzucę, nie to nie. Mężowi nie przeszkadza więc mi też :-D

Mujer musisz myśleć że spokojnie dasz radę zrzucić. Nie martw się na zapas, teraz musi ci trochę przybyć kg, nie da się chyba inaczej w ciąży, ale potem będziesz miała dużo ruchu z dzieckiem, masz też wprawę z dietami także będzie dobrze.

Lobofylia masz wspaniałego chłopca :-D martwiłas się że sama z nim w domu a widzisz jak on o ciebie dba? :-D

Ja nie wiem jak wy to robicie ale samo ogarnięcie forum zajmuje mi tyle czasu że już nie mam go na książki za bardzo... A nie pracuje. Ale fakt że jak jestem na l4 to się rozleniwiłam totalnie...

--
Wysłano z Szybkiego Notatnika

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52291500]Do brzucha mówię już od jakiegoś czasu Pytam się syna co u niego a on czasem w odpowiedzi mnie kopnie, czasem nie i jak się kręci dużo to się go pytam co się tak wierci Za jakiś czas może będę mu czytać baśnie Andersena? A jak usłyszę kiedyś, że moja teściowa do niego robi "a gugugugugugu" jak do bratanicy męża to normalnie ją chyba zatrzasnę! Gdzieś czytałam, że do dziecka trzeba mówić normalnie, bez zmieniania głosu, seplenienia i innych takich, bo wtedy się od razu uczy mówić poprawnie i zamierzam tego pilnować i wymagać zarówno od siebie jak i od innych.[/QUOTE]

U mnie właśnie tak teściowie mówią, i zresztą całą rodzina mojego męża... I boję się że on też tak będzie mówił. Wbijam mu do głowy że ma tak nie mówić ale coś czuję że nie będzie łatwo...
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 15:03   #1294
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Mój ma 4 i wczoraj przychodzi do mnie i z poważną miną pyta-Mamo, A ty nosisz majtki? Ja zdziwiona, ale odpowiadam-noszę synku... A młody na to z uśmiechem -to dobrze, dzidziuś nie wypadnie
tekst miesiąca!
Stary 2015-08-03, 15:03   #1295
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
W sunie ja w ciazy bylam trzy lata temu, no prawie 4 ale juz mi sie zapomnialo jaki to jest ciezar.
Wstyd sie przyznac ale mi z lozka tz juz pomaga wstac bo czasem nie moge. A przy koncowce to chyba jakis dzwig sie przyda. Dlaczego ja nie mialam jednego dziecka po deugim
Ja jakaś chyba inna bo do końca nie miałam problemu z brzuchem i wogóle jakoś mi nie przeszkadzał tyle że sie szybciej męczyłam potrafiła nawet podłogi na kolanach myć nosić pranie i normalnie chodziłam a pod koniec 8 miesiąca byliśmy na weselu i dużo tańczyłam i wszyscy byli zdziwieni że tak szalejemy z mężem ale puki nie czułam dyskomfortu to było okej gorzej że jedna piosenka i się zmęczyłam posiedziałm 2 i znowu na parkiet a mój TŻ to tańczył z połową kobiet
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 15:05   #1296
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:

Jaki słodziak. Troszczy się o rodzeństwo.

A wczoraj kuzyn tż z żoną byli na poprawinach z 3- miesięczną córeczką. Pierwszy raz stałam nad wózkiem i się śmiałam jak głupia, a mi się to nie zdarza. Ale ze szwagierką też gadałyśmy do niej normalnymi zdaniami bez gugania
Stary 2015-08-03, 15:12   #1297
lobofylia
Raczkowanie

Cień wiatru... moj ostatnio tlumaczyl powaznym głosem cioci ze "tata mocno mamę tulil i jest dzidzius. Jest taaaaaki malutki a jak urośnie wyjdzie dziurką na siusiu i będzie ciągle płakał".... malo zawalu nie dostalam okazalo się ze oglądał bajkę bylo sobie zycie

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Generalnie to dzieci tak ok 3/4 lat to sa gagatki ja tam uwielbiam z moim siedzieć. Przeraza mnie wizja powrotu do pracy po macierzyńskim.

Zauważyliście ze głównie na teściowe narzekamy?
lobofylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 15:13   #1298
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Cień wiatru... moj ostatnio tlumaczyl powaznym głosem cioci ze "tata mocno mamę tulil i jest dzidzius. Jest taaaaaki malutki a jak urośnie wyjdzie dziurką na siusiu i będzie ciągle płakał".... malo zawalu nie dostalam okazalo się ze oglądał bajkę bylo sobie zycie

Lobo ta bajka była super. Mogliby więcej takich kreskówek robić
Stary 2015-08-03, 15:17   #1299
ogolnie
Zakorzenienie

Umieram
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 15:21   #1300
lobofylia
Raczkowanie

Rudaska daj spokój teraz to żadnych fajnych bajek nie robią. Ja mu dawkuje i sama wybieram co oglądamy ale jak mam ok dzień to w ogóle tv wyłączony. kiedyś u znajomych teletoon czy cos i tam okropne bajki lecą ;/

Moj oglądal dore kiedyś teraz peg i kot, supercyfry, smerfy, reksia, bylo sobie życie i nie wiedzieć czemu lubi kucyki pony haha ale tego nie oglądamy chyba ze akurat na to wpadnie

Teraz bajki są okropnie brutalne i głupie :/

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Ogólnie co się dzieje?

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Ok idziemy malować mazakami.. trzymajcie kciuki za dziś z ta wizyta.
lobofylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 15:22   #1301
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
hahahaha padlam
Cytat:
Cień wiatru... moj ostatnio tlumaczyl powaznym głosem cioci ze "tata mocno mamę tulil i jest dzidzius. Jest taaaaaki malutki a jak urośnie wyjdzie dziurką na siusiu i będzie ciągle płakał".... malo zawalu nie dostalam okazalo się ze oglądał bajkę bylo sobie zycie [COLOR="Silver"]
Humor mi poprawilyscie ;D

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 15:25   #1302
halwaya
Zakorzenienie

Nadrabiam was i nadrabiam.. w końcu się poddalam

U nas dzis dzien na plaży. Dziecko moje nie chciało do morza wejść, bo lodowate za to babcia wzięła foremki, łopatke i wiaderko, więc mogliśmy spokojnie siedzieć

Po południu pojechałam do sklepu na zakupy dzieciowe. Mam tetry, grzebyczek i szczoteczke, nożyczki, prześcieradła do łóżeczka.. i smoczek u nas nie ma akurat tego modelu a to jest jedyny, ktory mojej córce podpasowal (lateksowy - Nuk Genius)

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 15:26   #1303
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Jak się troszczy

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 15:26   #1304
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Rudaska daj spokój teraz to żadnych fajnych bajek nie robią. Ja mu dawkuje i sama wybieram co oglądamy ale jak mam ok dzień to w ogóle tv wyłączony. kiedyś u znajomych teletoon czy cos i tam okropne bajki lecą ;/

Moj oglądal dore kiedyś teraz peg i kot, supercyfry, smerfy, reksia, bylo sobie życie i nie wiedzieć czemu lubi kucyki pony haha ale tego nie oglądamy chyba ze akurat na to wpadnie

Teraz bajki są okropnie brutalne i głupie :/

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Ogólnie co się dzieje?

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Ok idziemy malować mazakami.. trzymajcie kciuki za dziś z ta wizyta.
Moja ostatnio ogladala - pan totti i jej bardzo sie spodobalo, szczegolbie pioseneczka.

ogolnie nadal wymiotujesz?

Testy dzieciakow sa niesamowite
Moja z dziwniejszych to ostatnio zapytala gdzie Wojtus robi kupke.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2015-08-03 o 15:28
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 15:29   #1305
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:

Generalnie to dzieci tak ok 3/4 lat to sa gagatki ja tam uwielbiam z moim siedzieć. Przeraza mnie wizja powrotu do pracy po macierzyńskim.

Zauważyliście ze głównie na teściowe narzekamy?

Mnie też. Nie wyobrażam sobie zostawiać tak małego dziecka komuś...

Lobo, moja sobie na to zapracowała
Stary 2015-08-03, 15:38   #1306
ogolnie
Zakorzenienie

Lobo czubasek wymioty,mniej niż rano ale są wykończy mnie to dziecko...

Właśnie czopek zaaplikowalam i zjadłam trochę zupy warzywnej najwyżej się zerzygam. głupie to rzygac i być gło,dnym
Stary 2015-08-03, 15:38   #1307
Fionka_31
Zakorzenienie

Wróciłam. Jem arbuza i jestem szczęśliwa. Kupiłam tylko ćwiartkę bo bałam sie ze za suchy będzie a juz zjadłam polowe. Chyba będę musiała iść jeszcze raz do sklepu

Mam dziurę w mózgu. Jak sie nazywa taka marchewka co sie ja robi z miodem albo cukrem?

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 15:40   #1308
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Wróciłam. Jem arbuza i jestem szczęśliwa. Kupiłam tylko ćwiartkę bo bałam sie ze za suchy będzie a juz zjadłam polowe. Chyba będę musiała iść jeszcze raz do sklepu

Mam dziurę w mózgu. Jak sie nazywa taka marchewka co sie ja robi z miodem albo cukrem?
Duszona ?
Ja czekam az TZ bedzie sie mogl wyrwac i obiad mi podrzuci bo ja dzisiaj nie mam opcji wyjscm taki zapierdziel

Stary 2015-08-03, 15:51   #1309
Fionka_31
Zakorzenienie

Ogólnie a może cos ci szkodzi z jedzenia albo suplementów?

Mnie ostatnio po czeresniach brzuch rozbolał, pogonilo a na drugi dzień dostałam wysypki na ramieniu i swedzi

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziejka* Pokaż wiadomość
nie liczę, że w październiku będę na chodzie :-( kiedy chcesz wrócić di pracy ? ja deklaruję 1 rok macierzynskiego ale jak będzie, co z opieką dla Maleństwa - nie wiem...

Chyba w sierpniu juz wrócę. Nie wiem czy na pelen etat. Szef mi mówi ze zakłada ze i tak rok mnie nie będzie. Na pewno sie jakos z nim dogadam

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Haha teksty dzieciaków są the jest hahah

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Duszona ?

l

Dobra mam. Glazurowana

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 16:13   #1310
k_asienka
Rozeznanie

Pobieżnie udało mi się nadgonić cały weekend
Coś mnie choróbsko dopiłowało i zostałam dzisiaj w domu. Faszeruję się czosnkiem, paracetamolem i liczę, że do jutra przejdzie. Stan podgorączkowy, zatkany nos, chrypka, masakra jakaś Znacie jakieś dobre sposoby na szybkie wypędzenie choroby?

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
dzieciaki potrafią nas rozabwić
k_asienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 16:16   #1311
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k_asienka Pokaż wiadomość
Coś mnie choróbsko dopiłowało i zostałam dzisiaj w domu. Faszeruję się czosnkiem, paracetamolem i liczę, że do jutra przejdzie. Stan podgorączkowy, zatkany nos, chrypka, masakra jakaś Znacie jakieś dobre sposoby na szybkie wypędzenie choroby?
Ja nie jestem dobra 'w te klocki', ale jeszcze herbata z miodem jest dobra
Wygrzej się w łóżku.
Stary 2015-08-03, 16:18   #1312
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:

Glazurowana?

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 16:19   #1313
ogolnie
Zakorzenienie

Fionka teraz dodatkowo zaczęłam brać żelazo więc może to to. Druga opcja to reakcja na nagle zmiany temperatury. No trzecia opcja to ciąża

Zupa trafiła do kibla,próbuje więc jabłko z własnego ogrodu bo ostatnio mi pomogło. I wypije te okropne elektrolity potem,po tym czuje się lepiej.
Stary 2015-08-03, 16:20   #1314
benita84
Zadomowienie

Podczytuje Was tak z doskoku i tak wyskakuje z postami pewnie ni w piec ni w dziesięć, i też nie na wszystko dam radę odpisać bo dużo mi umyka

Cytat:
mojej koleżanki córka też miała przekrzywiony nosek jak się urodziła, ale to miękka tkanka jest i ładnie się szybko uformował bez jakiś szczególnych masaży
co do tych bioderek to koleżanka inna też musiała małej zakładać takie "coś" przez kilka miesięcy i wszystko jest git, grunt, żeby takie rzeczy wyłapywać jak najszybciej
Mój mały też miał krzywe nóżki bo ciasno a on długi. Ale od początku chodzimy na konsultacje do ortopedy i jest coraz lepiej

Pisałyście o wadze to ja już wielkimi krokami zbliżam sie do 80 tzn. pewnie teraz na wakacjach przekroczę :p tż w stresie ciągle mi przypomina że muszę się pilnować, nawet deklarował że kupi mi karnet na siłownie po ciąży hehe ciekawe tylko jak sobie da radę z dwójką
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 16:32   #1315
dolinka881
Zadomowienie

Ufffff... nadrobiłam!! koleżanka u mnie była od wczoraj, więc nie miałam czasu ogarnąć forum

Dziękuję dziewczyny za utwierdzenie mnie, że jazda autem do Polski jest wykonalna

A co do gugania, to już w dwóch poradnikach (dzieciozmagania i mowa niemowląt (albo pierwszy rok życia dziecka! ) przeczytałam, że dzieci bardzo lubią jak sie tak do nich mówi i właśnie zalecają takie guganie Zresztą bez poradników i tak bym gugała, bo nie wyobrażam sobie do takiej kruszyny nie mówić pieszczotliwie:p już do brzucha tak gadam:p
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 16:32   #1316
Ani_qa
Zakorzenienie

To mój Tż mówi, że mu nie przeszkadza, że tyję, bo i tak mu się podobam
Zresztą ostatnio coraz częściej mi powtarza, że ślicznie wyglądam (chociaż mamy dużo luster i sama widzę jak wyglądam) i zawsze mi to jakoś humor poprawia, bo widzę, że szczerze to mówi
Stary 2015-08-03, 16:33   #1317
dolinka881
Zadomowienie

A co do suszarek, to my mamy w bloku suszarnie, ale zastanawiam się czy wieszać tam dziecięce ubrania i bieliznę.. chyba jednak za dużo tam kurzu..
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 16:34   #1318
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez k_asienka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

dzieciaki potrafią nas rozabwić
Syrop z cebuli !

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Podczytuje Was tak z doskoku i tak wyskakuje z postami pewnie ni w piec ni w dziesięć, i też nie na wszystko dam radę odpisać bo dużo mi umyka

Mój mały też miał krzywe nóżki bo ciasno a on długi. Ale od początku chodzimy na konsultacje do ortopedy i jest coraz lepiej

Pisałyście o wadze to ja już wielkimi krokami zbliżam sie do 80 tzn. pewnie teraz na wakacjach przekroczę :p tż w stresie ciągle mi przypomina że muszę się pilnować, nawet deklarował że kupi mi karnet na siłownie po ciąży hehe ciekawe tylko jak sobie da radę z dwójką
Ja mialam dysplazje biodra jak bylam mala, ale u mnie to wykryli jak juz raczkowalam wiec dymalam w tych smiesznych rozszerzaczach
Ale jest okej,a el lekarka pytala i malego na dzien dobry beda skanoac na to.
Juto USG wgl ;D

Stary 2015-08-03, 16:36   #1319
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
A co do gugania, to już w dwóch poradnikach (dzieciozmagania i mowa niemowląt (albo pierwszy rok życia dziecka! ) przeczytałam, że dzieci bardzo lubią jak sie tak do nich mówi i właśnie zalecają takie guganie Zresztą bez poradników i tak bym gugała, bo nie wyobrażam sobie do takiej kruszyny nie mówić pieszczotliwie:p już do brzucha tak gadam:p
Takie maleńkie dziecko to może i guganie lubi
Ale jak dziecko już zaczyna wypowiadać pierwsze słowa, a nad nim stoi babka i sepleni, to krew się gotuje :/ później dzieci tak samo się uczą...

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Juto USG wgl ;D
Pewnie się doczekać nie możesz

Ja do piątku chyba jajko zniosę
Stary 2015-08-03, 16:45   #1320
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Takie maleńkie dziecko to może i guganie lubi
Ale jak dziecko już zaczyna wypowiadać pierwsze słowa, a nad nim stoi babka i sepleni, to krew się gotuje :/ później dzieci tak samo się uczą...

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Pewnie się doczekać nie możesz

Ja do piątku chyba jajko zniosę
teraz sie zorientowalam ze to juz jutro !
z teg calego zamieszania dzisiaj w pracy to zapomnialam.

Kryzys mam spania : /

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości