|
|
#1651 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Cytat:
I czuję się tu obrażana bo patologią nie jesteśmy a mnie denerwują ludzie kombinatorzy pracują na czarno i z mopsu biorą pomoc a pod domem 3 auta a my nigdy nie kożystaliśmy z pomocy i biedotą też nie jestem po prostu tak sie ułożyło a jak młodsze skończy 3 lata to mam zamiar iść do pracy |
|
|
|
|
#1652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To nie znaczy, że jestem przeciwna pomocy państwa, tam gdzie jest potrzebne, tylko wszytko powinno być robione z głową. A takie doraźne rozwiązania są do niczego, bo nikt się nie zastanawia co potem. Może rocznych i starszych dzieci już nie trzeba karmić i ubierać ? |
|
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52301668]
Wczoraj zrobiłam sobie w exelu tabelki z wyprawką i wydanymi na to pieniędzmi. Zrobiłam 3 zamówienia na ubranka i wydałam 450 zł a to kropla w morzu...Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]też zamierzam zrobić taką tabelkę, jestem ciekawa ile mnie wyniesie wyprawka
|
#1654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta myśl mi zaświtała, kiedy okazało się, że nie będzie dziewczynki i uparcie mnie teraz gnębi... Wprawdzie zawsze mieliśmy adoptować, co nadal chcę zrobić, ale procedury adopcyjne mnie nieco zabiły, muszę przyznać... Na chwilę obecną nie uda się nam adopcja, bo nie spełniamy paru wymogów (m.in. TŻ nie ma stałej pracy :/) A tak faktycznie jednak lepiej jak dziecko ma rodzeństwo, no i moja korporacja tylko czeka na okazję, żeby mnie wykopać (bo ogólnie jest to wredna korporacja), więc drugie dziecko to byłoby sprytne kuku dla firmy ![]() Dodatkowo jesteśmy już starzy z TŻ, a choć wcale ciąża mnie nie zachwyca, to choć nie ukończyłam tej, to dopadła mnie ciekawość, jak będzie w drugiej (chyba zaczynam mieć świra ) i ubzdurałam sobie, że następną to na pewno bardziej świadomie i sensownie przejdę (założę się, że nie, ale dobra ;D)No, ale jak tak rzuciłam do TŻ ten temat, to panika zakwitła na jego twarzy Ale myślę, że temat po prostu trzeba powoli drążyć i sprzedawać ukradkiem Doszłam do wniosku, że posunę się do wrednej manipulacji i będę przemycać, a że jest trochę czasu, to może się faktycznie udać Ewentualnie przetarguję sprawę jakoś. Może Tobie też tak się uda ![]() Powodzenia z księdzem. Też jak początkowo mieliśmy brać ślub we wrześniu, to się bałam, czy mnie nie ekskomunikuje z krzykiem, gdy przyjdziemy z nim pogadać. |
|
|
|
|
#1655 |
|
Konto usunięte
|
Katarzyna nie chcę się kłócić, więc nie odpowiem na Twoje pytanie "po co mi becikowe przy takich dochodach". Nikt nikogo tu nie obraża i nie osądza. A dochody mamy takie a nie inne, bo ja poza wynagrodzeniem mam premie, a mąż ma "dodatkową stawkę" za emeryta, któremu by zabrali świadczenie. I faktycznie zarabia miesięcznie 1000 zł mniej niż to, co jest na papierku. Więc nie jest też tak różowo jak się wydaje.
I myślę, że nie ma co dyskutować na takie tematy, bo to i tak do niczego nie prowadzi. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1656 |
|
Raczkowanie
|
a kiedy podpisano tą ustawę bo nie mogę znaleść tu wynika że jeszcze nie http://www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/Prz...257E2F002D53F7
|
|
|
|
#1657 |
|
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52299575]Adka ze sklepu tak
![]() Ogolnie ja też myślę o drugim dziecku od razu. Jak uda się zajść w ciążę "na ostatnią chwilę" to młody będzie miał prawie 2 latka jak drugie się urodzi. Więc taka idealna różnica wieku pomiędzy dziećmi ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Pasteryzowane mleko ze sklepu to jednak syf. W teorii jeśli ma się źródło dobrego nabiału, to lepiej niepasteryzowany, ale wiem, że to prawie niemożliwe w dzisiejszych czasach. Czytałam jakieś badania, że w sumie listeriozą to najczęściej zarażono się z fabrycznych, niepasteryzowanych serów, tylko nie pamiętam jakich, bo to konkretny typ był, chyba jakieś pleśniowe. |
|
|
|
#1658 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widzialam dzis najpiekniejsza stope w swoim zyciu hihi, TZ mowi ze podobne do jego stop, ja mowie no na pewno nie, a ma straszne stopy i taki wielki duzy palec jak moje wszystkie ;DWiec wolalabym aby maly mial stopki po mamusi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A takiego kopa powinnam dostac podczas usg ze powinnam sie zwinac. Cytat:
Stopa piekna !
|
|
#1659 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że ostra dyskusja o becikowym... Hmn jeszcze się nie wdrożyłam w temat, zajmę się tym trochę później.
A swoją drogą, jaki wczoraj przeżyłam stres... Mam nadzieję, że nic się nie stało. Ale wstałam wczoraj zbyt gwałtownie z łóżka i nagle, tak koło pachwiny poczułam masakryczne kłucie w brzuchu. Aż musiałam usiąść :/ Nigdy mi się nie zdarzyło. Potem leżałam chwilę i się stresowałam, czy coś się nie stało. Teraz niby nic mnie nie boli i wygląda ok, ale i tak się martwię. Potem jak wstawałam, tym razem delikatniej, to z drugiej strony mnie też lekko zakuło. Mam czarne myśli
|
|
|
|
#1660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jak pojem i za szybko wstane. Musimy se pilnowac ;* A i chcialam sie pochwalic, poszla mi farba z nosa dzis zaraz przed usg, dleikatnie ale poszla. arano dziasla krwawily.. czyzbym naprawde zaczynala byc w ciazy ? hi hi hiI znajomy wrocil z urlopu gadka szmatka i mowi - Mala wygladasz super w ciazy, teraz widze ze nie poszlo CI po calosci tylko - mala moge byc szczery ? w cycki CI poszlo hahahaha
Krzysio 13.12.2015 <3 <3 Nie pale od 26.05.2015! Jestem Ruda, projektuje cuda ! Edytowane przez adka_19 Czas edycji: 2015-08-04 o 12:32 |
|
|
|
|
#1661 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja powinnam już dawno mieć umowę podpisaną na czas nieokreślony, ale pracodawca znalazł sposób, żeby to obejść i dalej mam umowę na czas określony. Warunki w pracy takie se. Umowa na 3/4 etatu, tyle, że na miejscu i na dojazd nie wydaję kupy kasy. Ale jak będę wracać do pracy to będziemy musieli zatrudnić opiekunkę, więc z mojej wypłaty zostanie wielkie g****. A do pracy będę musiała wrócić ze względu na kredyt ![]() Jaka cudna Jak ja bym już chciała zobaczyć naszą kruszynkę! Nie wiem jak wytrzymam do piątku
|
|
#1663 |
|
Zadomowienie
|
Fionka_31 miałam pytać dawno. Ile i jak teraz trenujesz? Tak z grubsza?
![]() Do wszystkich czujących ruchy - czy to może być taki drobne puknięcie? Jakby nie wiem, pęcherzyk powietrza pękał? Albo takie faktycznie bulgotanie? Bo czasem czuję takie plum, ale nie wiem, czy o to chodzi ![]() Zresztą, po tym wczorajszym kłuciu, to dziś tez leżałam pół godziny i próbowałam coś wysłuchać :/ |
|
|
|
#1664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na początku tak miałam jak kichnęłam i nie zdążyłam się zwinąć w kłębek Teraz jak za szybko wstanę to też tak mam, ale za chwilę przechodzi. Norma taka. Lekarzowi też się na to żaliłam i powiedział, że tak się może zdarzać. Gorzej jakby Cię zabolało tak samo z siebie. A tak jest w porządku
|
|
#1665 |
|
Raczkowanie
|
no rozumiem ja też nie do końca wierzę że coś dostaniemy ale jeśli to by nam wiele pomogło bo z 1 dzieckiem mieliśmy trudno ale zacisło się pasa i daliśmy radę
|
|
|
|
#1666 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Meble mamy sosnowe, a farbę kupowaliśmy z Beckersa półmatową ![]() Powodzenia na zakupach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Idę dalej nadrabiać
|
|
#1667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1668 |
|
Konto usunięte
|
Mujer te pierwsze ruchy to właśnie takie plum
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Adka super foto i super ze mimo wrednego babsztyla wizyta cie uszczesliwila.
Mujer nie przejmuj sie. Ja tak raz kichnelam na leżąco i zapomniałam nóg podkurczyć to myślałam ze zejdę. Tak mnie zakulo po prawej stronie ze jeknelam i tz zestresowany przybiegł ale spoko jest
|
#1670 | ||
|
Zadomowienie
|
Adka piękna stopa
Cytat:
Btw, nie myśleliście o zatrudnieniu niani korzystając z dofinansowania państwa ? Z tego co zauważyłam niewiele osób w ogóle wie o takiej możliwości a dzięki temu kobieta może wrócić do pracy chociaż na część etatu (to jest moim zdaniem przykład mądrej pomocy) Cytat:
Dopóki nie mam po tym plamień mam nie panikować
|
||
|
|
|
#1671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nic Cię nie boli to się nie martw. Cytat:
|
|
#1672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój chłop jest duży (+7dni), a witamin nie brałam. Brałam omega 3 (ale naturalne), wit D i folate. Trochę magnezu przez jakiś czas. Dlatego nie wiem, jak z tą teorią witaminową.... |
|
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczyna sie temat pieniedzy zaczynaja sie spiecia.
My nie zarabiamy z tz jakos duzo ale starcza nam na zycie. I czasem zdolamy cos odlozyc. Ale to kwestia przystosowania zycia do tego ile sie zarabia. Gdybysmy zarabiali po 5 tys pewnie bysmy olali to becikowe ale majac tyle ile mamy kazdy grosik sie przyda, chocby na przyszlosc dla dzieciakow. |
|
|
|
#1674 |
|
Konto usunięte
|
Adka piękna stopa
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1676 |
|
Zadomowienie
|
Uff dzięki, to się nie stresuję. Bo do tej pory, to czasem mnie coś zabolało, ale mało. A wczoraj to mi ze zdziwienia oka wyszły
Oo fajnie, znaczy plumkanie to ruchy |
|
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli coś na tej zasadzie jak pracodawca zatrudnia pracownika, a płaci mu UP?
|
|
#1678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1680 |
|
Zadomowienie
|
No jeśli ktoś ma kredyt, albo chce sobie dom postawić, i do tego ma jedno czy dwoje dzieci to wcale nie tak dużo ;P
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

a to kropla w morzu...
[/QUOTE]

Ta myśl mi zaświtała, kiedy okazało się, że nie będzie dziewczynki i uparcie mnie teraz gnębi... Wprawdzie zawsze mieliśmy adoptować, co nadal chcę zrobić, ale procedury adopcyjne mnie nieco zabiły, muszę przyznać... Na chwilę obecną nie uda się nam adopcja, bo nie spełniamy paru wymogów (m.in. TŻ nie ma stałej pracy :/) A tak faktycznie jednak lepiej jak dziecko ma rodzeństwo, no i moja korporacja tylko czeka na okazję, żeby mnie wykopać (bo ogólnie jest to wredna korporacja), więc drugie dziecko to byłoby sprytne kuku dla firmy