Mamusie październikowe 2015, część 5 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-04, 15:34   #2671
Pasztetnik
Zadomowienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 5

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Wg mnie ubranka z pepco wychodzą mniejsze. Z jakością też różnie bywa. Często są bardzo kiepskie. Ale mam też kilka fajnych.
A to prawda, matka mi mówila, że ogólnie wybór był spory ale dużo szmat jednak da się znaleźć fajnej jakości za grosze

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Ktosiula kciuki za jutro Choć w sumie mój gin też czynność serca, pomierzył, zobaczył wnętrzności, ale żadnych przepływów nie robił
Wam robią na wizytach normlanych?
Mi robi Po słuchaniu serduszka na koniec patrzy na łożysko i ogląda w ciszy pulsujące niebieskie/czerwone miejsca, słucha jakies szumy by na koncu stwierdzic "łożysko ok." - i oby tak zostalo

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Kochana nie przejmuj się takim gadaniem...kiedyś może tak było, ale teraz troche inne czasy. Ja też za tydzień byc może zrobimy małe przemeblowanie u nas w pokoju, a za jakiś czas łóżeczko Prawda jesr taka, że stać się może zawsze, ale na to wpływu nie mamy niestety
Nie ma co o tym myśleć
Dużo zależy tez od podejscia, moja mama o dziwo stwierdzila, ze bardzo dobrze, ze wyprawke zaczelam gromadzic juz w czerwcu korzystajac z przecen, bo finalnie i tak to trzeba porobic a pod koniec moze nie byc na to sily. Ponoc wozek dla mnie miala juz pol roku wczesniej czyli w 3 miesiacu Ale w PRL to tez troche bylo tak, ze trzeba bylo brac jak cos bylo a ze rzucili akurat wozki to brala

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
jak najszybciej, muszę się tylko zarejestrować w DCG we Wro na usg u kardiologa specjalnego.
Kubuś jest bardzo aktywny, bardzo ruchliwy, sama Wam pisałam że nie ma takiej chwili, gdy ja odpoczywam, że on przestaje kopać i się miotać. Więc może stąd takie tętno. Już wolę nawet nie czytać o poważniejszych przyczynach - wady serca, ZD, niedotlenienie, niedokrwistość, infekcje wewnątrzmaciczne . No jestem bardzo wystraszona.
Hmm, mysle ze mimo wszystko jest ok Moj tez jest baaardzo ruchliwy, tetno ma tez kolo gornej granicy zawsze nieco ponad 150 i gin mowi, ze ok. Wazne, ze ogolnie serduszko zdrowe i przeplywy ok

Ale upal... Rano poskladalam pranie, potem byla u mnie kolezanka, potem pojechalam do urzedu odebrac w koncu nowy dowod, wracajac zrobilam zakupy w spożywczym, piekarni i warzywniaku, po czym padlam na cycki tak goraco... W domu wszystko pozaslaniane wiec jest troche chlodniej, odpalilam wiatrak i sobie siedze Wstawilam jeszcze kolejne dzieciowe pranie i zrobilam bób z cebulka na masle, ale nagrzal ten gar w kuchni przy gotowaniu A jeszcze mąż dzis dzwonil, ze ma ogromna ochote na burgera i czy mu zrobie, no dobra...
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 15:36   #2672
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, co macie pozaznaczane na opisie z ostatniego USG, te z Was które były ostatnio, w miejscu opisu DOPPLER MEASUREMENTS?
My mamy wszędzie max, max, max - nie umiem tych skrótów rozszyfrować - PS, ED, TA, MD.
kuź.wa nie zapytałam z tych nerwów
mi sie wydaje ze to maxymalne pomiary osiągnięte, bo ja też mam max wszędzie a później mam RI, PI, S/D i tu dla odmiany mam wszędzie avg.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 15:41   #2673
Pasztetnik
Zadomowienie

A właśnie, jakby która szukala koszule do porodu, to znalazlam fajne i taniutkie te:
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...936541490.html
Fajne bo neutralne a z tych tanich co nie szkoda jak sie uwalą to zwykle wszystko mają w jakies dziwne nadruki

emylka

U mnie tez wizyta za tydzien dopiero... ale z ginem widuje sie ogolnie co 3-tyg wiec da sie przezyc i na rzadsze wizyty nie ma opcji zebym sie zgodzila, to dla mnie max oczekiwania I pay I demand!

Stary 2015-08-04, 16:00   #2674
vikicullen
Zadomowienie

Mi mówił ze po 37tc co tydzień będę przychodzić, teraz co miesiąc chodzę ale dla mnie to ok, nawet jakby zadziej było, ruchy czuje to wszystko ok.

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Chociaż pamiętam ze z 1 dzieckiem tez chciałam często chodzić, mogłabym nawet co tydzień

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 16:01   #2675
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Emylka

Jak ja Wam zazdrooooooooszczę tych wizyt...moja w przyszłym tygodniu dopiero...i obym usłyszała od doktorka, że teraz już będziemy się spotykać częściej, bo...

Kiedy?? Może wizytujemy razem> Ja tez nie mogę się doczekac
Stary 2015-08-04, 16:03   #2676
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
Oliath gratuluję wizyty i oby z serduszkiem było ok

teraz trzymajcie za mnie kciuki! za pół h wizyta!
Kciuki
Cytat:
Emylka

Jak ja Wam zazdrooooooooszczę tych wizyt...moja w przyszłym tygodniu dopiero...i obym usłyszała od doktorka, że teraz już będziemy się spotykać częściej, bo...
Powiedz ja ja mojemu, że jestem za 3 tygodnie i już
Choć waham się nadal nad USG 3, bo mnie gin nie badał przepływów. Już mam wątpliwości co do niego. Was badają z wziernikiem? BO mi tam grzebie palcem czy szyjka ok a wziernikiem już nie. Nawet wczoraj powiedziałam, że mam dziwne upławy żółtawe i sporo ostatnio co jest prawdą i że coś mnie swędzi tam (co już ściema jak kazały mówić na SR) i mnie nie zbadał. Dał tylko globułki dopochwowe coś na Flu... i co 3 dzień sobie wsadzać
Stary 2015-08-04, 16:03   #2677
Daisy 85
Wtajemniczenie

Będę odpowiadała na raty, bo boję się utraty cytatów chociaż widzę, że część już przepadła

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
a ja wróciłam z urzędu, na szczęście tż mnie zawiózł i przywiózł i nie musiałam łazić udało się wszystko załatwić, dostaniemy dodatkową kasę
super i powodzonka z mieszkankiem

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
super brzucho , no i włosyteż takie miałam ale mi się ombre zachciało
ja taki sam mam , taki kwadratowy
a mnie własnie nabiera na odmianę, bo białe kudły mam już od 10lat

Cytat:
Helo My już po. Niunia zdrowa. Wazy ok 1724 g plus/minus 252 g.
fajnie, że wszystko ok i te fotki
jak dla mnie to Gabi wydęła usta na tym zdjęciu

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
W efekcie podziwiałam sobie jego mosznę w 3D i też tylko tyle mam nagrane.
aż się popłakałam ze śmiechu ale ważne, że mały rośnie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
dziewczynki powiedzcie mi te co mają albo zamówiły adamexa barlette
a czym się różni barletta od pajero alu len? tym, że ma pikowany materiał?

Cytat:
obiecane zdjęcia 56,62,68 i kombinezony/śpiworki pod kosmetykami. w pudełeczkach czapeczki i skarpeteczki
też tego masz trochę

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
Nie ale już 1,5 miesiąca co dwa tyg donidssze jakieś papierki i zero decyzji.... Poza tym nie mamay najlepszej zdolności więc martwe się żeni tak na koniec wyjedzie że nam nie dadzą a my już 15000 zaloiczkki dalismy która przekładnię nam w połowie września bo tak mamy w umowie przedwstępnej :/
kurcze to zabombiliście strasznie, notariusz mógł Wam doradzić, aby spisać umowę przedwstępną sprzedaży z zapisem: strony postanawiają, że w przypadku nie otrzymania kredytu bankowego przeznaczonego na sfinansowanie zakupu przedmiotu tej umowy przez stronę zobowiązaną do zakupu - umowa ulegnie rozwiązaniu, a zadatek zostanie zwrócony stronie go wpłacającej w kwocie 15.000,00-, to samo tyczy się zgonu, której z osób zawierających tą umowę, bo różnie to w życiu bywa...
szkoda, mam nadzieję, że wszystko będzie ok i załatwicie pomyślnie formalności związane z kredytem

Cytat:
Napisane przez mijode Pokaż wiadomość
witam się w 8 miesiącu ciąży

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
Co do przebarwien to właśnie miałam się pytac, moje pachy i grazka wygladaja na niedomyte:p
znikną, znikną , moja siostra też je miała :-

Cytat:
JA poprosze o kciuki dla mojej bliskiej znajomej, którą poznałam w klinice i ona dalej walczy.
3mam kciuki aby wygrała owocnie tą walkę

idę czytać kolejne strony
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-04, 16:11   #2678
mala29lll
Zakorzenienie

Się okazało, ze kolezanka ma 1 zarodek. Oby przetrwał do transferu i się przytulił maluszek do mamusi

Daisy Barletta ma podwójną amartyzację i jest cięższa niż Pajero. o i wyglądem
Stary 2015-08-04, 16:20   #2679
vikicullen
Zadomowienie

Mnie też nie bada wziernikiem, raz sciemnialam zen mnie swędzi to wtedy użył, ja to się boje bakterii bo z Michakem miałam a on mi posiewu nie chce pobrać.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 16:28   #2680
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez littlevenus Pokaż wiadomość
Stara jędzowata sąsiadka stwierdziła, że ja szalona jestem. Że mam jeszcze tyleeee czasu, a już meble stoją. Przecież WSZYSTKO SIĘ MOŻE JESZCZE ZDARZYĆ.... No jak tak można ciężarnej....
Ciekawa jestem czy ta stara jędzowata sąsiadka pomogłaby Twojemu chłopu w zakupach, praniu i prasowaniu ubranek, jakbyś tfu tfu odpukać wylądowała wczesniej w szpitalu. Moja siostra tak samo gadała i ją o to zapytałam, momentalnie sie odczepiła. zresztą ja się cieszę, że np.ciuchy mam gotowe, bo teraz dłuższe prasowanie to dla mnie ciężka praca, a tak w 6-tym miesiącu miałam jeszcze werwę

Cytat:
Moja malutka ma już od jakiś 5 min czkawke Współczuję jej troche, mam nadzieję, że nie jest to dla niej takie męczące jak dla mnie czkawka
Moją morduje już 3 dzień z rzędu, tak po ok.20min. i też mi jej strasznie szkoda

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Do tego trochę kombinowania (np. wiem że młody jest niecierpliwy więc ani słowa mu nie mówimy, że coś dostanie/coś zrobimy/gdzieś pójdziemy za dzień/dwa/tydzień, bo będzie marudził że nie wytrzyma tylko na ostatnią chwilę dostaje info) i trochę podstępów (np. jak ociąga się z myciem zębów to Tż mówi że idzie pierwszy i dostanie buziaka od mamy w nagrodę, a wtedy młody leci pędem aż się kurzy ) Niby proste i łatwe, ale ciężko w sobie wyrobić nawyk takiego postępowania na codzień
Ja się boję, że nie będę tak pomysłowa

Cytat:
Niestety malutkiemu za szybko bije serduszko, powyżej górnej granicy normy - podejrzenie tachykardii. Mamy skierowanie na echo serca. Oczywiście jestem przerażona, bo to może oznaczać tyle złych, strasznych rzeczy
Oliath tak jak napisałaś może oznaczać, ale wcale nie musi...
może faktycznie powinniście więcej odpoczywać
PS.bardzo mi przykro z powodu Ani, domyślam się jak może się teraz czuć

Cytat:
uffffffff nic więcej dzisiaj nie robię. A oto efekty
Fajnie że mogę sobie wyciągnąć jakieś pudełeczko np ze śpioszkami
kurde, Mała na prawdę przeprosiła się z żelazkiem
super mamusiu

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy,które łóżeczko wziąć
moje typy:
http://allegro.pl/pietrus-alek-lozec...582608667.html
http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...416847360.html

Cytat:
Emylka

to co ile Ty masz wizyty???

Cytat:
Was badają z wziernikiem?

Cytat:
Ale pajero też jest fajny, prawda??? powiedz, że tak
Stary 2015-08-04, 16:29   #2681
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Mnie też nie bada wziernikiem, raz sciemnialam zen mnie swędzi to wtedy użył, ja to się boje bakterii bo z Michakem miałam a on mi posiewu nie chce pobrać.
Ja też nie miałam posiewu. Tylko cytologię dawno temu Nie chce im się myć narzędzie. Po grzebanku paluchem tylko rękawiczki do kosza i już, a wziernik trzeba umyć i odkazić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-04, 16:30   #2682
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki

Powiedz ja ja mojemu, że jestem za 3 tygodnie i już
Choć waham się nadal nad USG 3, bo mnie gin nie badał przepływów. Już mam wątpliwości co do niego. Was badają z wziernikiem? BO mi tam grzebie palcem czy szyjka ok a wziernikiem już nie. Nawet wczoraj powiedziałam, że mam dziwne upławy żółtawe i sporo ostatnio co jest prawdą i że coś mnie swędzi tam (co już ściema jak kazały mówić na SR) i mnie nie zbadał. Dał tylko globułki dopochwowe coś na Flu... i co 3 dzień sobie wsadzać
mi też ostatnio nie robili przepływów a w książeczce mam wpisane jako badanie III trymestru chociaż może nie zauważyłam jak sprawdzała? bo w sumie gadałyśmy cały czas o formie porodu w PL jak powiedziałam że mam upławy to mnie zbadała wziernikiem ale tak to cały czas ręką m tutaj też. tyle co mi cytologie tutaj zrobiła znowu (miałam w styczniu)

Cytat:
Się okazało, ze kolezanka ma 1 zarodek. Oby przetrwał do transferu i się przytulił maluszek do mamusi

trzymam kciuki
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 16:37   #2683
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
Moją morduje już 3 dzień z rzędu, tak po ok.20min. i też mi jej strasznie szkoda

kurde, Mała na prawdę przeprosiła się z żelazkiem
super mamusiu

Ale pajero też jest fajny, prawda??? powiedz, że tak
Czkawka nie jest uciążliwa dla takich dzieci w brzuszku i dobrze że mają czkawkę, bo ćwiczą przeponę. Także nie ma co ich żałować. One sie nie męczą przy czkawce

A tam od razu przeprosiła z żelazkiem...dalej pałam do niego nienawiścią

Ja przeciez się zastanawiałam między Camarelo a Pajero. Barletty jakoś pod uwagę nie brałam choć tez jest fajna
Stary 2015-08-04, 16:39   #2684
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Pajero jest cudny Wiem, bo mam Prawda Pasztetnik
Stary 2015-08-04, 16:48   #2685
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też nie miałam posiewu. Tylko cytologię dawno temu
Ale już niedługo powinnyśmy mieć zrobione posiewy w kierunku GBS...

Cytat:
mi też ostatnio nie robili przepływów a w książeczce mam wpisane jako badanie III trymestru chociaż może nie zauważyłam jak sprawdzała?
mój konował w ogóle mi przepływów nie bada

Cytat:
nie ma co ich żałować. One sie nie męczą przy czkawce
Jesteś bezduszna

Cytat:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-04, 16:51   #2686
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
pamiętam ze z 1 dzieckiem tez chciałam często chodzić, mogłabym nawet co tydzień
No bo to takie nowe wszystko

Cytat:
Kiedy?? Może wizytujemy razem> Ja tez nie mogę się doczekac
Nie wiem jeszcze kiedy, dużo zależy od pogody, bo pewnie jak pojadę zrobić morfo, to już zostanę w mieście i popołudniu skoczę do niego. Będę celować w poniedziałek, dłużej pewnie nie wytrzymam

Cytat:
a mnie własnie nabiera na odmianę, bo białe kudły mam już od 10lat
A co Cię kusi?

Cytat:
kurcze to zabombiliście strasznie, notariusz mógł Wam doradzić, aby spisać umowę przedwstępną sprzedaży z zapisem(...)
Wielu deweloperów ma właśnie w umowach zapis o przepadalności zaliczki i nie można tego przeskoczyć.

Cytat:
to co ile Ty masz wizyty???
Średnio co miesiąc, poprzednia była z tygodniowym poślizgiem i już mi się wszystko przestawiło. Dziś jeszcze mi cośtam zaczął marudzić w słuchawkę, że w sumie to posiew możemy zrobić nawet w 36 tygodniu, więc nie ma się co spieszyć, ale usłyszał "W 36 TO SWOJĄ DROGĄ, ALE MNIE SIĘ JUŻ SPIESZY" więc się podporządkował
Stary 2015-08-04, 16:51   #2687
EMI2014
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam dzisiaj następną zagwozdkę czy ona na zdjęciu ma otwarte oczy bo tak wygląda
W ogóle to się nie mogę napatrzeć
:
Moja mrugala oczkami i na jednej ma otwarte zwrocilam uwage podczas badania. Mam podobnie jak ty:p patrze i na foty i myślę a to usta a to nosek, oczka, czy widzę włoski?

W szpitalu badali wziernikiem, moj dr juz teraz palcami. Zastanawiam się bo pobierał mi wymaz ale chyba poradzil sobie bez
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 16:56   #2688
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:
My po wizycie:

Kubuś waży 1714 g, wszystkie wymiary zgodne z tc, w związku z czym tp z USG zrównało nam się prawie z tp z OM

Niestety malutkiemu za szybko bije serduszko, powyżej górnej granicy normy - podejrzenie tachykardii. Mamy skierowanie na echo serca. Oczywiście jestem przerażona, bo to może oznaczać tyle złych, strasznych rzeczy

Kciuki !!!
Ani się nie udało. Beta spadła . Następny transfer po pełnym cyklu znów...
Mi gin mówił, że norma do 180... my mamy ok 160...
Cytat:
uffffffff nic więcej dzisiaj nie robię. A oto efekty
Fajnie że mogę sobie wyciągnąć jakieś pudełeczko np ze śpioszkami

Załącznik 6029302

Idę zobaczyć co tam zaskrobałyście przez ten czas
ALe masz extra...

Ja już po wizycie... Pola się tak zasłoniła że nic, a nic nie dało się podejrzeć... aż zła jestem
Ułożona nadal miednicowo... dodatkowo w moczu wyszły mi erytrocyty co oznaczają problemy z nerkami... musze pilnie powtórzyć badanie...

Kupiłam amarantus... ile się tego dziennie je? nawet mi to smakuje :P
Stary 2015-08-04, 16:56   #2689
Oliath
Zakorzenienie

MAŁA dzięki za cytat.
ELVE nigdzie nie piszą, że aktywność matki może podnieść tętno dziecku, stres czy emocje owszem, ale ja jestem ocean spokoju... poza tym nie uprawiam żadnych ekstremalnych działalności a jeśli dużo latam po domu (i tylko po domu ostatnio!) to wtedy akurat Kubuś śpi raczej, bo go bujam... ja się raczej przestraszyłam wady serca, albo wady serca mającej związek z np. Zespołem Downa, bo to ostatnie to jest zupełnie realne zagrożenie w mojej sytuacji (wieku) - i to, że badania i usg genetyczne wskazało stosunkowo niskie ryzyko, to nic nie znaczy, niczego nie przesądza. I to nie znaczy, że kochałabym go mniej czy inaczej, tylko zwyczajnie po ludzku się boję, bo na dodatek wciąż mam durne przeświadczenie, że zbyt jesteśmy szczęśliwi, ze tego szczęścia i spokoju musi jakiś limit istnieć, że ja ten liit w życiu wyczerpuję już no dół jak po meteorycie, chce mi się ryczeć normalnie, jutro dzwonię do tego Centrum...

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
mi sie wydaje ze to maxymalne pomiary osiągnięte, bo ja też mam max wszędzie a później mam RI, PI, S/D i tu dla odmiany mam wszędzie avg.
Dziękuję Przynajmniej w tym mnie uspokoiłaś, kochana
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-04, 16:57   #2690
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:

Nie wiem jeszcze kiedy, dużo zależy od pogody, bo pewnie jak pojadę zrobić morfo, to już zostanę w mieście i popołudniu skoczę do niego. Będę celować w poniedziałek, dłużej pewnie nie wytrzymam
Ja tez w pon Już się doczekać nie moge

Zobaczcię jakie cudo
http://www.homebook.pl/ideabooki/212...ej-dziewczynki

Ja właśnie wybrałam pudrowy róż i beż na ściany do małej Ale mebelki będą nie białe tylko orzech z beżem..mam nadzieje, że będą pasowały. Najwyżej jakieś dodatki będę celować właśnie w beż

Edytowane przez ewlina
Czas edycji: 2015-08-04 o 17:00
ewlina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 16:58   #2691
EMI2014
Rozeznanie

Oliath
Mam nadzieje ze tętno to wynik twojego trybu zycia. Trudno jest się nie martwić, chyba nie da rady. .. czym prędzej do kardio , wazna jest wczesna diagnoza i leczenie.
Ja się nawet nie spytalam o tętno, dr pokazywal serduszko, przekrój itp.

Ogromnie współczuję Ani! Teraz potrzeboje świętego spokoju. ..
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 17:02   #2692
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Mi gin mówił, że norma do 180... my mamy ok 160...

ALe masz extra...

Ja już po wizycie... Pola się tak zasłoniła że nic, a nic nie dało się podejrzeć... aż zła jestem
Ułożona nadal miednicowo... dodatkowo w moczu wyszły mi erytrocyty co oznaczają problemy z nerkami... musze pilnie powtórzyć badanie...

Kupiłam amarantus... ile się tego dziennie je? nawet mi to smakuje :P
Nic czyli buźki?
Ale pomierzyć dał radę lekarz? Pisz jak waga i wszystko
No widzisz, co lekarz to inne normy mój powyżej 160 kieruje już na echo, a spokojny jest do 150/min.
Rób ten mocz szybciutko, będziesz spokojniejsza, trzymam kciuki!

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
Oliath
Mam nadzieje ze tętno to wynik twojego trybu zycia. Trudno jest się nie martwić, chyba nie da rady. .. czym prędzej do kardio , wazna jest wczesna diagnoza i leczenie.
Ja się nawet nie spytalam o tętno, dr pokazywal serduszko, przekrój itp.

Ogromnie współczuję Ani! Teraz potrzeboje świętego spokoju. ..
Kubulek
Stary 2015-08-04, 17:03   #2693
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
ja się raczej przestraszyłam wady serca, albo wady serca mającej związek z np. Zespołem Downa, bo to ostatnie to jest zupełnie realne zagrożenie w mojej sytuacji (wieku) - i to, że badania i usg genetyczne wskazało stosunkowo niskie ryzyko, to nic nie znaczy, niczego nie przesądza. I to nie znaczy, że kochałabym go mniej czy inaczej, tylko zwyczajnie po ludzku się boję, bo na dodatek wciąż mam durne przeświadczenie, że zbyt jesteśmy szczęśliwi, ze tego szczęścia i spokoju musi jakiś limit istnieć, że ja ten liit w życiu wyczerpuję już no dół jak po meteorycie, chce mi się ryczeć normalnie, jutro dzwonię do tego Centrum...
Kochana nawet nie mów takich rzeczy. Wszystkie jesteśmy dobrej myśli i trzymamy kciuki, żeby jednak nic takiego się nie stało. Widzisz nietóre miały podobny wynik jeśli chodzi o tętno. Żaden limit się nie kończy Urodzisz ślicznego i zdrowiutkiego chłopca
Stary 2015-08-04, 17:07   #2694
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Oliath, ja nic nie chcę mówić, ale ostro bym się wpieniła na lekarza, który po jednym usg sieje taką panikę.

O aktywności matki nic, ale ostatnio miałaś słabszy dzień przecież.
Stary 2015-08-04, 17:08   #2695
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana nawet nie mów takich rzeczy. Wszystkie jesteśmy dobrej myśli i trzymamy kciuki, żeby jednak nic takiego się nie stało. Widzisz nietóre miały podobny wynik jeśli chodzi o tętno. Żaden limit się nie kończy Urodzisz ślicznego i zdrowiutkiego chłopca
dziękuję
Kubulek
Stary 2015-08-04, 17:08   #2696
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też nie miałam posiewu. Tylko cytologię dawno temu Nie chce im się myć narzędzie. Po grzebanku paluchem tylko rękawiczki do kosza i już, a wziernik trzeba umyć i odkazić
Kurcze a ja mam co Mc i marudze jak to boli jak to wkłada :p widać nie mam na co narzekać
Stary 2015-08-04, 17:11   #2697
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Oliath, ja nic nie chcę mówić, ale ostro bym się wpieniła na lekarza, który po jednym usg sieje taką panikę.

O aktywności matki nic, ale ostatnio miałaś słabszy dzień przecież.
Panikę to ja on mnie tylko skierował na echo nie mogę się wpieniać, ale fakt, że nad tą moją ciążą teraz to się trzęsie doktorek ponad miarę... ma taką traumę po poprzedniej chyba
Kubulek
Stary 2015-08-04, 17:12   #2698
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Panikę to ja on mnie tylko skierował na echo nie mogę się wpieniać, ale fakt, że nad tą moją ciążą teraz to się trzęsie doktorek ponad miarę... ma taką traumę po poprzedniej chyba
No to się ogarnij, bo się denerwujesz i Młodemu znowu tętno podskoczy :P
Najpierw echo, potem się zobaczy :P
Stary 2015-08-04, 17:15   #2699
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
No to się ogarnij, bo się denerwujesz i Młodemu znowu tętno podskoczy :P
Najpierw echo, potem się zobaczy :P

Święte słowa Polać jej
Stary 2015-08-04, 17:16   #2700
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
A no baa!

Ale będę tłusta... Odkryłam dziś, że 5min pieszo od domu mam prawdziwą piekarnio-cukiernie paryską Serio wszystko wg. francuskich receptur, przeboskie eklery polane masą lukrową i czekoladą, ciastka francuskie z migdałami i prażonym cukrem na maśle, makaroniki lawendowe, bagietki... Przepadłam Tylko szkoda, że ceny też "francuskie", od 4zł za croissanta, może to mnie uratuje przed zgubą

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości