|
|
#1561 | |||||
|
Panaroja
|
Dot.: Scent Bar LVII
Cytat:
. Następnie - bardzo przepraszam , ale lekarz , który obejrzawszy dziewczynę z obrażeniami nie robi NIC tylko mówi , że na diabła nie pomoże zastrzyk , powinien być natychmiast ukarany za niedopełnienie obowiązków zawodowych , bo diabeł nie diabeł , czort z nim ,ale badania trzeba zrobić , jakieś środki zaradcze na stan fizyczny przede wszystkim - podjąć . A dziewczyna po prostu umarła z głodu , odwodnienia , plus zaburzenia neurologiczne . Opętanie opętaniem , ale pod kroplówkę powinni ją położyć , eeg zrobić , ponawadniać , jakieś albuminy wlać . Co do strony psychicznej - psychika może zrobić cuda , możliwości ludzkiego mózgu są ogromne i tylko częściowo poznane .Nie neguję tego , że są rzeczy o których się filozofom nie śniło itd , czyli że jest obszar nazwijmy to równoległy , niepoznany przez nas , do którego nie mamy dostępu , ale w tym zakresie , w którym się poruszamy , zdecydowanie dziewczynę pozostawiono samej sobie i zwyczajnie pozwolono jej umrzeć nie udzielając pomocy . Bardzo wrażliwa psychika mogła ulec załamaniu przez zbytnie skupienie się na jednym aspekcie , i poszło . Nie neguję , że mogły brać w tym udział czynniki niepoznane , ale żeby mieć pewność , że tak było , należało wykluczyć i zniwelować - a było to wykonalne , tylko tego zaniedbano - wszelkie czynniki biologiczno-psychiczne , podlegające medycznej modyfikacji . I dopiero gdyby to wszystko , wielokierunkowa diagnostyka i próby leczenia w warunkach klinicznych nie dało żadnych rezultatów , można by się bawić w egzorcyzmy . Na zdjęciach wyraźnie było widać , że jest odwodniona , wyniszczona głodem , sińce i wybroczyny z powodu zaburzeń układu krzepnięcia wywołanych głodzeniem i urazów w trakcie napadów padaczki . Jedynym człowiekiem , który rzeczywiście zrobił to co powinien był lekarz stwierdzający zgon - zgłosił sprawę do prokuratury . ![]() Obawiam się , że osoba o podatnej psychice jest w stanie sama sobie wyprodukować opętanie , tak samo jak stygmaty - ze stygmatami sprawa jest o tyle ciekawa i wskazująca na psychiczne pochodzenie , że pojawiają się na dłoniach , a ukrzyżowanym ręce przybijano nie przez dłoń , która by się rozerwała , tylko przez nadgarstek . Więc Chrystus miał przebite nadgarstki , nie dłonie , jak chce ikonografia . Zatem gdyby pojawienie się stygmatów było sprawą "odgórną" , pojawiłyby się w rzeczywistym miejscu powstania , tam gdzie były naprawdę rany od gwoździ , a nie tam , gdzie je umieściła ikonografia , którą wszyscy się sugerują ![]() 2. wygląda ciekawie , chociaż nie cierpię Keiry i jej krzywego zgryzu z filmów poświęconych histerii itp jak dotąd najbardziej podobała mi się "Romantyczna historia wibratora" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2.aaa , czyli rzeczywistość w natarciu ![]() ja dziś w ten upał jechałam przez całe miasto (50 min.) nieklimatyzowanym tramwajem , który przedtem postał sobie na słonecznej pętli , i modliłam się tylko , żeby mi się nie przegrzały świeżo odebrane flaszki z eglamura dla izolacji pudełko owinęłam w szal , to wszystko do torby papierowej firmowej , to do dużej jasnej torby na zakupy , zwinąć i trzymałam jednym kantem na kolanie , coby ode mnie nie grzało , ale chyba dojechały w dobrym stanie bo pachno ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- I jeszcze jedna rzecz ad sinupret filmu o egzorcyzmach - dlaczego po wyroku zwierzchność kościelna utajniła materiały na następne 40 lat ? dla mnie to dowód , że wiedzą iż popularnie mówiąc dali ciała , bo gdyby rzeczywiście mieli dowody że to prawdziwe opętanie , powinni by to przedstawiać jako przykład i naukę dla przyszłych egzorcystów , a sprawa została najwyraźniej zamieciona pod dywan ![]() Ale to wszystko to of kors moje prywatne zdanie , mam nadzieję , że nikogo swoją wypowiedzią nie uraziłam
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2015-08-04 o 18:37 |
|||||
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Parabelko, zgadzam sie z Toba odnosnie egzorcyzmow. To psychiatra kieruje chorego na egzo, kiedy nie potrafi postawic diagnozy i/lub chory nie poddaje sie leczeniu. Przeciez w tak ciezkim stanie i tak juz nic nie zaszkodzi. O ludzkiej psychice i mozgu niewiele wiadomo, wiec moze sie okazac, ze kiedys objawy opetania beda calkowicie wytlumaczone naukowo. A teraz, z niewiedzy, przypisuje sie je silom nadprzyrodzonym, jak kiedys pioruny. Poza tym, wydaje mi sie, ze religijnosc i/lub rygorystyczne wychowanie w duzej mierze przyczynila sie do choroby dziewczyny. Religia przeciez potepia przejawy milosci wlasnej, jako zle i egoistyczne, i moze prowadzic do powstawania autoagresywnych zachowan, jesli ktos ma takie predyspozycje. Poza tym, "dowody" latwo sfabrykowac, ludzi oplacic, etc. Nie takie "teorie spiskowe" mialy miejsce
https://www.suwaczki.com/tickers/relgf71xvwrssli7.png https://www.suwaczki.com/tickers/4c3t0tc7dfj2u4kr.png Edytowane przez megilla Czas edycji: 2015-08-04 o 20:11 |
|
|
|
#1563 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam jestem zadowolona, mialam wymowke zeby sie z domu nie ruszac przez caly dzien Cytat:
Ad 1 Ad 2 pomiedzy moim domem a praca wiekszosc A na reszcie, tak jak Rozterka pisala, ogromne korki ![]() No wiec jak nie trzeba to lepiej nie próbować sie przemieszczać ja wyszlam tylko na balkon popatrzec jak jeżdżą kolarze Cytat:
|
|||
|
|
|
#1564 |
|
Nindżopesz
|
Parabelko, obejrzałam i nie mam zdania odnośnie przyczyny 'choroby' ale też zadziwia mnie niefrasobliwość: "podłożyłam jej kołdrę pod głowę ale się przesuwała, ojej, co ja biedna mogłam poradzić. No to kazaliśmy jej sterczeć pod krzyżem i było cacy tylko ściany niszczyła". Lekarz też dobry...
Mam wrażenie, że całe to otoczenie było mocno zindoktrynowane i w ogóle nie chciało jej pomóc. |
|
|
|
#1565 | ||
|
Panaroja
|
Cytat:
Cytat:
mnie się tu nasuwa jedno słowo , prze użyciem którego się wzdragam , w obawie przed urażeniem czyichś uczuć religijnych - ale wg mnie to objaw straszliwej ciemnoty , widzieć że coś się z własnym dzieckiem dzieje i nie szukać ratunku tam , gdzie najpierw należy . Skoro ją ciskało stale - miała najprawdopodobniej stan padaczkowy , zresztą gdzieś na początku pada informacja , że mówiła księdzu , że ma ciężką padaczkę i bierze leki , a lekarz jej powiedział że nie powinna wychodzić za mąż i mieć dzieci , bo dzieciom może się przez to coś stać .Zadziwia mnie też wypowiedź pani redaktor prowadzącej - że film wstrząsający , straszliwy itede . Co tam wstrząsającego , warczenie wydawane nie wiadomo przez kogo ? toć moje kothy potrafią tak samo tylko oczywiście ciszej , nie mówiąc o kothach rodosowych jak sie naparzają albo zamierzają naparzać I zestaw demonów też budzi poważne wątpliwości - żeby sam Lucyfer ? No niech tam , może akurat miał ochotę , ale zestaw Hitler-Neron-Kain-ksiądz Jakiśtam-wyklęty , budzą podejrzenie , że dziewczynie wybuzowało w mózgu czego się naczytała i nasłuchała . Tym bardziej , że demony to chyba raczej z tych upadłych aniołów powstały od razu , a ta czwórka może najwyżej być duszami wiecznie potępionymi i powinni siedzieć w kotłach ze smoła po wieki wieków , a nie młode dziewczyny nawiedzać . Strasznie to jakieś naiwne wydaje mi się .Ewuś Macham snad lodów i znowu mi Chodakowska wyskakuje u góry , apage !
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
|
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kazdy wokalista black metalowy potrafi imitowac glos opetanego, wiec latwo zrobic dubbing
|
|
|
|
|
#1567 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
To znak jakiś ani chybi
![]() A propo ćwiczeń, za 3 tygodnie kończe obecny program i własnie znalazłam coś innego do poćwiczenia potem. Tym razem będzie Pan Schaun - obejrzałam i widzę ze to jest to, co lubie - krótkie ale mega intensywne
|
#1568 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
??? Apage belzebuby tomkichojnackie i insze lefterisy czyjakimtam ![]() ![]() ![]() 2.a jak to wygląda ?
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#1569 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Looknij na wujku gugle - bo ciezko strescić, jak to wyglada Generelanie trening jak trening, ale ponoc skuteczny jest
|
|
#1570 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I owszem, chcę podkreslić fale i dociążyć, więc jak się robi taką emolientową pielęgnację? Cytat:
Bardzo je lubię, szczególnie, ze prze długi czas mi się nie kręciły Ależ mi się spać chce! Piasek pod powiekami - zastanawiam się, czy to może nie uczulenie? ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Keirę ja bardzo lubię, za to powiem Wam, że na Cassela w ogóle patrzeć nie mogę (brzydzi mnie - tragedia)
|
|
#1572 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Obejrzałam ten film swego czasu. Zgadzam się z Wami. Istnirją koncepcje ,że wiele możłiwości naszego mózgu natura celowo zablokowała z jej tylko wiadomego powodu. Ezoterycy twierdza ,że możliwości człowieka będa się zwiększac wraz z jego rozwojem duchowym . natomiast nauka podejrzewa ,że nasz mozg pracuje ( może pracować ) na znacznie bardziej zróżnicowanej liczbie długości fal niż dotąd poznano Na kazdym poziomie mózg posiada inne możliwości. Nie wiem czy to prawidłowo napisałam ale chyba wiadomo , o co mi chodzi ![]() Na przykład na pewnym odcinku długości fal alfa możliwe jest samoleczenie, zwane metodą Silvy. Zresztą nawet teraz mamy większe możłiwości panowania nad swoim organizmem niż się przeciętnemu zjadaczowi chleba wydaje
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2015-08-04 o 22:29 |
|||
|
|
|
#1573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głównie blogi włosomaniaczek i tam już opisują co i jak. To głównie odżywki, maski z olejami. Garnier Oleo Repair, Garnier Awokado i Karite. Obie lubię najbardziej. Niestety nie mam żadnej pweności co do tego, czy to słuszny wybór dla Twoich włosów Mamy jednak drastycznie różne Pięknie Ci w dłuższych. ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
Absolutnie w to wierzę, szkoda tylko, że nie jest to wiedza powszechna włąśnie A być powinna. Filmu nie oglądałam więc się nie wypowiadam. ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Delektuję się dzisiejszym wieczorem i nocą - chyba ostatnim przyjemnie rześkim w tym miesiącu. Nie wyobrażam sobie życia przy 40 stopniach na plusie
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-08-04 o 22:47 |
||
|
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odżywki z olejami robiły mi przyklap - do moich leciuteńkich włosów Żyleta to ja już raczej nie będę, raczej idę w tę drugą ewentualność - widziałam w Hiszpanii, jak bardzo długie włosy służą z wiekiem i wg mnie odmładzają, dają taką - ja to tak odbieram - jakby niezależność kobiecości od ilości lat Co do upału w Polsce, to zmieniłam o nim zdanie po JEDNYM upalnym dniu w Barcelonie
|
|
#1575 |
|
Nindżopesz
|
Ju, ad włosów dodam, że dla moich najważniejsze jest to co PO umyciu, inaczej fale się rozpadają i puszą. Czyli odżywka bez spłukiwania np. Joanna Naturia z zieloną herbatą i to jeszcze mało więc rozcieram w rękach dwie krople dowolnego oleju/oliwki i przejeżdżam tym po włosach. Wtedy nie sterczą ale też nie są obciążone bo taka ilość to za mało na krowi uliz . Jak masz na stanie to przetestuj, wierzchnią warstwę delikatnie przejedź kroplą oliwki.
Jeśli chodzi o podkreślenie skrętu to u mnie działa woda i nawijanie na palec, pianek i innych wynalazków nie lubię więc nie doradzę. Ewentualnie z żelem lnianym można się pobawić chociaż mi osobiście nic ciekawego w ten sposób nie wychodziło. Macham znad nowo nabytego Encens Flamboyant, mój ci on, dymek na lato |
|
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj było fajnie, okazało się, że nad Wisła jest cały kompleks boisk do siatkówki plażowej i wczoraj prawie na wszystkich było pełno półnagich wysportowanych facetów Ja oczywiście nie grałam tylko siedziałam w cieniu na fotelu i saczyłam zimne piwo
|
|
#1577 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie ten film rozwalił , nie mogłam po nim spać , nie ze względu na to że był "straszny". Ogarnęła mnie mieszanka takich uczuć... Współczucie dla dziewczyny , ponieważ ogrom jej cierpienia był dojmujący... Brak pomocy ze strony osób dorosłych ...Chociaż może nie wiemy wszystkiego o tej sytuacji ( ale o tym później). Ludzie zamiast pomagać jej utwierdzali ją w chorobie. Świadomość tego że sytuacja wydarzyła się współcześnie a na dodatek po latach zamiast wyciągać jakieś wnioski aby takie tragedie nie mialy miejsca, nadal tłumaczy się tą historię tak a nie inaczej. Na dodatek głos i pewność polskiego księdza który opowiadał historę sposób jego argumentacji, ton głosu ... ![]() ![]() M ój mały rozumek nie mógł tego racjonalnie przetrawić.Moim zdaniem dziewczyna była chora , jedyne co wiemy na 100% to to że miała padaczkę i brała na nią lek tegretol. Dlaczego omamów i halucynacji nie zakwalifikowano jako objawów psychotycznych jest dla mnie niezrozumiałe. Omamy i halucynacje bardzo często na tle religijnym są objawami psychozy. Przecież padaczka nie wyklucza psychozy i innych chorób ...Czynnikiem który mógł wywołać psychozę mógł być pobyt w sanatorium gdzie dziewczyna leczyła się na gruźlicę... A może to gruźlica, jest wyjaśnieniem jej stanu. Wszak zakażenie nie musi obejmować tylko płuc, może zaatakować również układ nerwowy. Nie wiemy tego czy przez to nie było już dla niej ratunku, czy rodzice tego nie wiedzieli , a zaakceptowanie halucynacji było dla nich łatwiejsze? Zastanawia mnie to , tak jak Was dlaczego kościół utajnił akta sprawy... Instytucja która chełpi się każdym " cudem" dla potwierdzenia swej doktryny, a tu co cisza? A sekcja zwłok? Przyczyną śmierci było zagłodzenie, ale nic więcej o stanie ciała nie dowiedzieliśmy się. A teraz o opętaniach. Powiem może przewrotnie. Opętanym pomagają egzorcyzmy ( jako placebo) ...Tu egzorcyzmy nie pomogły. To nie było opętanie , bo egzorcyzmy nie zadziałały.Ale dorośli "opiekujący się" dziewczyną momentalnie dorobili do tego swoją teorię.... No masakra... Jakie flaszki ? Oprócz róży ? ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
Eeeee mi głównie o wątek Freud -Jung chodziło , bo sam film jako film to taki sobie. ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
O dzięki za odpowiedź Czytałam o tym i tak się zastanawiałam jak to jest naprawdę, bo nasze FM ,ma podobną politykę pijarową . I sobie pomyślałam że może za 50 lat tez będą mogli , mówić o sobie że są już na rynku tyyyyle lat. Czytając wątek na wizażu dotyczący tej firmy zastanowiło mnie to że produkują odpowiedzniki...Dziś zapodałam sobie zapach w celach testowych, zobaczymy jak się rozwinie,na razie szału nie ma
|
|
#1578 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. i dawałaś chłopakom punkty za prezentację?
|
|
|
|
|
#1579 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Redzia
i gratki flaszkowe ![]() i napiszę nieskromnie, ze po wczorajszym wieczorze siatkarze mi niepotrzebni, mój biegacz mi wystarcza aż nadto
|
#1580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
poza tym burze mają byćza to od jutra tragedia Znad soczku |
||
|
|
|
#1581 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do długości włosów zgadzam się. Ale zauważyłam, że też zależy to od "typu urody". Znam kobietę po 50tce, która wygląda młodziej z krótkim bobem za ucho, tak szalenie dziewczęco i młodo także są wyjątki od reguły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Za decyzję i nabytki! Cytat:
|
||||
|
|
|
#1582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1583 |
|
Nindżopesz
|
Nie wiem czy kogokolwiek obchodzi ten temat ale muszę se narzeknąć.
Jakiś czas temu szumnie zapowiedzieli, że do każdego porodu będzie darmowe znieczulenie - od razu mi się to nie spodobało bo wolę zapłacić i mieć pewność, a nie liczyć na coś gratisowego, czego pewnie spróbują uniknąć. No i już się z tego wycofali - nie będzie znieczulenia na życzenie do każdego porodu, tylko w przypadkach uznanych za medycznie wskazane. Czyli ile? Jeden na 50? Natomiast jako środek przeciwbólowy zaproponowano... rozmowę z psychologiem Widzę to No ludzie...Tak więc znowu trzeba szukać gdzie dają za kasę i łachy nie robią. |
|
|
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1585 |
|
Nindżopesz
|
|
|
|
|
#1586 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
W ogóle, szlag mnie trafia, jak widzę jak o tym, co dotyczy kobiet, decydują mężczyźni! A, przepraszam - kobiety też. Szanowna Pani Premiera, podobno lekarz (z bożej łaski chyba) ![]() I podobały mi się dwa komentarze pod artykułem na ten temat: jeden, to żeby "lekarza" który proponuje poród bez znieczulenia, z całej siły kopnąć w jaja - i ciekawe, co on na to? A drugi, to żeby rodzącej dać takie ustrojstwo do rażenia prądem, i niech razi lekarza i położną przy każdym skurczu. Średniowiecze, kurna mać!
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1588 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
A kilka dni bez snu w sumie się wytrzyma.Ciężka sprawa. |
|
|
|
|
#1589 |
|
Nindżopesz
|
Aż sobie zaczęłam szukać i się zdołowałam:
a to jeden prysznic na 12 łóżek (co dwie godz byłam cała mokra i musiałam się moczyć bo nie dość, że woda schodziła to jakiś geniusz ustawił temperaturę na ponad 30 stopni - specjalnie poprosiłam o termometr z domu bo mi coś nie pasowało z tym goruncem. I weź tu stercz w kolejce do mycia jak małe ryczy), a to trzy dni po trzymają (szukam żeby tylko 2), a to sale poporodowe znowu 4-osobowe a porodowe 'trakty' na 3 osoby... Kurde, nie wymagam wanny, piłek, tv i obsługi ale nie jestem stworzona do takich 'obozowych' warunków jak na koloniach
|
|
|
|
#1590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znieczulenie powinno się podawać jeśli jest taka potrzeba , tyle że obecnie sa problemy z określeniem tego kiedy ta potrzeba zachodzi. ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
To jest brak intymności ....
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

. Następnie - bardzo przepraszam , ale lekarz , który obejrzawszy dziewczynę z obrażeniami nie robi NIC tylko mówi , że na diabła nie pomoże zastrzyk , powinien być natychmiast ukarany za niedopełnienie obowiązków zawodowych , bo diabeł nie diabeł , czort z nim ,ale badania trzeba zrobić , jakieś środki zaradcze na stan fizyczny przede wszystkim - podjąć . A dziewczyna po prostu umarła z głodu , odwodnienia , plus zaburzenia neurologiczne . Opętanie opętaniem , ale pod kroplówkę powinni ją położyć , eeg zrobić , ponawadniać , jakieś albuminy wlać . Co do strony psychicznej - psychika może zrobić cuda , możliwości ludzkiego mózgu są ogromne i tylko częściowo poznane .
z filmów poświęconych histerii itp jak dotąd najbardziej podobała mi się "Romantyczna historia wibratora"

! 

??? Apage belzebuby tomkichojnackie i insze lefterisy czyjakimtam 

Mamy jednak drastycznie różne
A być powinna.