Scent Bar LVII - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-04, 19:18   #1561
Parabelka
Panaroja

Dot.: Scent Bar LVII

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
1.obejrzałam i prawdę mówiąc nic strasznego tam nie było , a uczucia mam co do tej sprawy mocno mieszane . To jest chyba ta sprawa , kiedy rodziców oskarżono o nieleczenie dziewczyny z ciężką padaczką , tylko robienie egzorcyzmów ? Takie odgłosy jak na taśmach żaden problem wyprodukować , w sensie wydać z siebie , jeżeli ma się wyćwiczony oddech przeponowy i emisję , zresztą bardzo podobne wydają osoby z ciężkim upośledzeniem umysłowym , nawet dzieci - tylko oczywiście w wyższej tonacji . Rozbroiła mnie odpowiedź demona na pytanie za co jest potępiony - " bo tak źle zajmowałem się swoim urzędem" no przepraszam , ale jakby za to było potępienie , to ze 3/4 pracujących obywateli przeszło w stan demoniczny bo prawie każdy ma coś na sumieniu , to jest odpowiedź na poziomie podstawówki . Następnie - bardzo przepraszam , ale lekarz , który obejrzawszy dziewczynę z obrażeniami nie robi NIC tylko mówi , że na diabła nie pomoże zastrzyk , powinien być natychmiast ukarany za niedopełnienie obowiązków zawodowych , bo diabeł nie diabeł , czort z nim ,ale badania trzeba zrobić , jakieś środki zaradcze na stan fizyczny przede wszystkim - podjąć . A dziewczyna po prostu umarła z głodu , odwodnienia , plus zaburzenia neurologiczne . Opętanie opętaniem , ale pod kroplówkę powinni ją położyć , eeg zrobić , ponawadniać , jakieś albuminy wlać . Co do strony psychicznej - psychika może zrobić cuda , możliwości ludzkiego mózgu są ogromne i tylko częściowo poznane .
Nie neguję tego , że są rzeczy o których się filozofom nie śniło itd , czyli że jest obszar nazwijmy to równoległy , niepoznany przez nas , do którego nie mamy dostępu , ale w tym zakresie , w którym się poruszamy , zdecydowanie dziewczynę pozostawiono samej sobie i zwyczajnie pozwolono jej umrzeć nie udzielając pomocy . Bardzo wrażliwa psychika mogła ulec załamaniu przez zbytnie skupienie się na jednym aspekcie , i poszło . Nie neguję , że mogły brać w tym udział czynniki niepoznane , ale żeby mieć pewność , że tak było , należało wykluczyć i zniwelować - a było to wykonalne , tylko tego zaniedbano - wszelkie czynniki biologiczno-psychiczne , podlegające medycznej modyfikacji . I dopiero gdyby to wszystko , wielokierunkowa diagnostyka i próby leczenia w warunkach klinicznych nie dało żadnych rezultatów , można by się bawić w egzorcyzmy .
Na zdjęciach wyraźnie było widać , że jest odwodniona , wyniszczona głodem , sińce i wybroczyny z powodu zaburzeń układu krzepnięcia wywołanych głodzeniem i urazów w trakcie napadów padaczki . Jedynym człowiekiem , który rzeczywiście zrobił to co powinien był lekarz stwierdzający zgon - zgłosił sprawę do prokuratury .

Obawiam się , że osoba o podatnej psychice jest w stanie sama sobie wyprodukować opętanie , tak samo jak stygmaty - ze stygmatami sprawa jest o tyle ciekawa i wskazująca na psychiczne pochodzenie , że pojawiają się na dłoniach , a ukrzyżowanym ręce przybijano nie przez dłoń , która by się rozerwała , tylko przez nadgarstek . Więc Chrystus miał przebite nadgarstki , nie dłonie , jak chce ikonografia . Zatem gdyby pojawienie się stygmatów było sprawą "odgórną" , pojawiłyby się w rzeczywistym miejscu powstania , tam gdzie były naprawdę rany od gwoździ , a nie tam , gdzie je umieściła ikonografia , którą wszyscy się sugerują
2. wygląda ciekawie , chociaż nie cierpię Keiry i jej krzywego zgryzu z filmów poświęconych histerii itp jak dotąd najbardziej podobała mi się "Romantyczna historia wibratora"
Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość

klify sa
tz jeszcze w szoku, bo nie wiedzial dokad go kieruje
jeszcze sie tam przejedziemy na piknik jak bedzie pogoda

zrobilismy zaledwie 400km, a poczucie jest jakbysmy ze 3 dni jezdzili, bo krajobraz sie zmienial kilka razy
najpiew zamek w Bodiam
pozniej przez wioski do Hastings, a tam twierdza, plaza, pirackie tawerny i na koniec karaoke, pozniej przez St Leonards droga przy samym wybrzezu do Bexhill on Sea i wystawa Bridget Riley
nastepne bylo Eastbourne - chyba jeszcze nie widzialam wiekszego hotelu niz Grand Hotel tam
no i beachy head i biale klify seven sisters
na koniec pozdrowilismy prekursora nordic walkingu
wszedzie pieknie, czysto, zgodnie z natura - zwlaszcza na wsi nikt nie niszczy krajobrazu tandeta, reklama, innymi koszmarami architektury
o jaaaa , jak cuuuuudnieeee
Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
To są współczesne tortury. Serio.
jakoś przetrzymałam , teraz i tak mamy malutki trawniczek bo jest parking , przedtem był giga trawnior i to dopiero była masakra
Cytat:
Joł na szybciocha ponawiam pytanie

Dostałam sampla Fragonard Etoile .... To jest cuś takiego jak nasze FM ?.
nie snam , nie pomogie
Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Fryzu całego mi się nie udał sfocić, ale to jest mój naturalny skręt - i pytanie, czy do takich wlosów trzeba używać innej pielęgnacji (w sensie szamponu, odżywki np)?
A ja ciągle zadowolona. Dobrze, że nie ścięłam

Załącznik 6029335

Załącznik 6029336

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
nie , one są produkowane jak każde markowe zapachy jeżeli chodzi o składniki , rozwijają się na skórze
ich ekstrakty są bardzo trwałe , poza tym stosują metalowe buteki , perfumy mozna trzymać latami , nie zmieniają zapachu , ale wody podobno są niezbyt trwałe, ceny są wysokopółkowe .
To francuski dom perfumeryjny , znajduje się w Grasse. Najwcześniej edycja perfum tego domu powstała w 1928 roku

nie wszystkie, na pozostałych są kilometrowe korki
jakbym nie miała dzisiaj wolnego , to musiałabym w tym upale popierdzielać do domu 5/6 km pieszo , albo czekać do 18 na jakiś autobus z okolic roboty
1.i wszystko jasne
2.aaa , czyli rzeczywistość w natarciu
ja dziś w ten upał jechałam przez całe miasto (50 min.) nieklimatyzowanym tramwajem , który przedtem postał sobie na słonecznej pętli , i modliłam się tylko , żeby mi się nie przegrzały świeżo odebrane flaszki z eglamura dla izolacji pudełko owinęłam w szal , to wszystko do torby papierowej firmowej , to do dużej jasnej torby na zakupy , zwinąć i trzymałam jednym kantem na kolanie , coby ode mnie nie grzało , ale chyba dojechały w dobrym stanie bo pachno

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

I jeszcze jedna rzecz ad sinupret filmu o egzorcyzmach - dlaczego po wyroku zwierzchność kościelna utajniła materiały na następne 40 lat ? dla mnie to dowód , że wiedzą iż popularnie mówiąc dali ciała , bo gdyby rzeczywiście mieli dowody że to prawdziwe opętanie , powinni by to przedstawiać jako przykład i naukę dla przyszłych egzorcystów , a sprawa została najwyraźniej zamieciona pod dywan
Ale to wszystko to of kors moje prywatne zdanie , mam nadzieję , że nikogo swoją wypowiedzią nie uraziłam

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.

Edytowane przez Parabelka
Czas edycji: 2015-08-04 o 18:37
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 20:06   #1562
megilla
Zakorzenienie

Parabelko, zgadzam sie z Toba odnosnie egzorcyzmow. To psychiatra kieruje chorego na egzo, kiedy nie potrafi postawic diagnozy i/lub chory nie poddaje sie leczeniu. Przeciez w tak ciezkim stanie i tak juz nic nie zaszkodzi. O ludzkiej psychice i mozgu niewiele wiadomo, wiec moze sie okazac, ze kiedys objawy opetania beda calkowicie wytlumaczone naukowo. A teraz, z niewiedzy, przypisuje sie je silom nadprzyrodzonym, jak kiedys pioruny. Poza tym, wydaje mi sie, ze religijnosc i/lub rygorystyczne wychowanie w duzej mierze przyczynila sie do choroby dziewczyny. Religia przeciez potepia przejawy milosci wlasnej, jako zle i egoistyczne, i moze prowadzic do powstawania autoagresywnych zachowan, jesli ktos ma takie predyspozycje. Poza tym, "dowody" latwo sfabrykowac, ludzi oplacic, etc. Nie takie "teorie spiskowe" mialy miejsce

Edytowane przez megilla
Czas edycji: 2015-08-04 o 20:11
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 20:09   #1563
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Znad umarcia na brzuszek
Pamiętacie jak pisałam, że B wymiata? No, to teraz dopadło nas

Cytat:
My też - a miałam jechać z Mam

Ja tam jestem zadowolona, mialam wymowke zeby sie z domu nie ruszac przez caly dzien
Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
znad super ostrych tajskich resztek z wczorajszej kolacji

klify sa
tz jeszcze w szoku, bo nie wiedzial dokad go kieruje
jeszcze sie tam przejedziemy na piknik jak bedzie pogoda

zrobilismy zaledwie 400km, a poczucie jest jakbysmy ze 3 dni jezdzili, bo krajobraz sie zmienial kilka razy
najpiew zamek w Bodiam
pozniej przez wioski do Hastings, a tam twierdza, plaza, pirackie tawerny i na koniec karaoke, pozniej przez St Leonards droga przy samym wybrzezu do Bexhill on Sea i wystawa Bridget Riley
nastepne bylo Eastbourne - chyba jeszcze nie widzialam wiekszego hotelu niz Grand Hotel tam
no i beachy head i biale klify seven sisters
na koniec pozdrowilismy prekursora nordic walkingu
wszedzie pieknie, czysto, zgodnie z natura - zwlaszcza na wsi nikt nie niszczy krajobrazu tandeta, reklama, innymi koszmarami architektury

Super wycieczka
Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
1.to i z powodu braku
2.wszystkie ???
Ad 1
Ad 2 pomiedzy moim domem a praca wiekszosc
A na reszcie, tak jak Rozterka pisala, ogromne korki
No wiec jak nie trzeba to lepiej nie próbować sie przemieszczać ja wyszlam tylko na balkon popatrzec jak jeżdżą kolarze
Cytat:
od godziny mi za oknem trawę koszą (okno na parterze)

Cytat:
Fryzu całego mi się nie udał sfocić, ale to jest mój naturalny skręt - i pytanie, czy do takich wlosów trzeba używać innej pielęgnacji (w sensie szamponu, odżywki np)?
A ja ciągle zadowolona. Dobrze, że nie ścięłam

Załącznik 6029335

Załącznik 6029336
Super i swietne masz te fale

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 20:15   #1564
Redhaired Witch
Nindżopesz

Parabelko, obejrzałam i nie mam zdania odnośnie przyczyny 'choroby' ale też zadziwia mnie niefrasobliwość: "podłożyłam jej kołdrę pod głowę ale się przesuwała, ojej, co ja biedna mogłam poradzić. No to kazaliśmy jej sterczeć pod krzyżem i było cacy tylko ściany niszczyła". Lekarz też dobry...
Mam wrażenie, że całe to otoczenie było mocno zindoktrynowane i w ogóle nie chciało jej pomóc.
Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 20:43   #1565
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
Parabelko, zgadzam sie z Toba odnosnie egzorcyzmow. To psychiatra kieruje chorego na egzo, kiedy nie potrafi postawic diagnozy i/lub chory nie poddaje sie leczeniu. Przeciez w tak ciezkim stanie i tak juz nic nie zaszkodzi. O ludzkiej psychice i mozgu niewiele wiadomo, wiec moze sie okazac, ze kiedys objawy opetania beda calkowicie wytlumaczone naukowo. A teraz, z niewiedzy, przypisuje sie je silom nadprzyrodzonym, jak kiedys pioruny. Poza tym, wydaje mi sie, ze religijnosc i/lub rygorystyczne wychowanie w duzej mierze przyczynila sie do choroby dziewczyny. Religia przeciez potepia przejawy milosci wlasnej, jako zle i egoistyczne, i moze prowadzic do powstawania autoagresywnych zachowan, jesli ktos ma takie predyspozycje. Poza tym, "dowody" latwo sfabrykowac, ludzi oplacic, etc. Nie takie "teorie spiskowe" mialy miejsce
Akurat sama religijność jako taka nie wywoła takiego efektu , trzeba mieć predyspozycje psychiczne - słabą psychikę, podatność na sugestię , jakieś poczucie winy czy co -w końcu to są bardzo rzadkie przypadki jak na ilość ludzi wierzących . Musi być w człowieku zarodek jakiejś nieprawidłowości psychicznej , plus pewnie nieprawidłowość neurologiczna , żeby razem coś takiego powstało . I dopiero po wykluczeniu podłoża dostępnego i potwierdzalnego badaniami , i braku jakiejkolwiek reakcji na wszystkie dostępne metody leczenia ,można się brać za egzorcyzmy .

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Parabelko, obejrzałam i nie mam zdania odnośnie przyczyny 'choroby' ale też zadziwia mnie niefrasobliwość: "podłożyłam jej kołdrę pod głowę ale się przesuwała, ojej, co ja biedna mogłam poradzić. No to kazaliśmy jej sterczeć pod krzyżem i było cacy tylko ściany niszczyła". Lekarz też dobry...
Mam wrażenie, że całe to otoczenie było mocno zindoktrynowane i w ogóle nie chciało jej pomóc.
Prawda ? ten złośliwy diabeł co ją ciskał zawsze obok kołdry mnie się tu nasuwa jedno słowo , prze użyciem którego się wzdragam , w obawie przed urażeniem czyichś uczuć religijnych - ale wg mnie to objaw straszliwej ciemnoty , widzieć że coś się z własnym dzieckiem dzieje i nie szukać ratunku tam , gdzie najpierw należy . Skoro ją ciskało stale - miała najprawdopodobniej stan padaczkowy , zresztą gdzieś na początku pada informacja , że mówiła księdzu , że ma ciężką padaczkę i bierze leki , a lekarz jej powiedział że nie powinna wychodzić za mąż i mieć dzieci , bo dzieciom może się przez to coś stać .
Zadziwia mnie też wypowiedź pani redaktor prowadzącej - że film wstrząsający , straszliwy itede . Co tam wstrząsającego , warczenie wydawane nie wiadomo przez kogo ? toć moje kothy potrafią tak samo tylko oczywiście ciszej , nie mówiąc o kothach rodosowych jak sie naparzają albo zamierzają naparzać I zestaw demonów też budzi poważne wątpliwości - żeby sam Lucyfer ? No niech tam , może akurat miał ochotę , ale zestaw Hitler-Neron-Kain-ksiądz Jakiśtam-wyklęty , budzą podejrzenie , że dziewczynie wybuzowało w mózgu czego się naczytała i nasłuchała . Tym bardziej , że demony to chyba raczej z tych upadłych aniołów powstały od razu , a ta czwórka może najwyżej być duszami wiecznie potępionymi i powinni siedzieć w kotłach ze smoła po wieki wieków , a nie młode dziewczyny nawiedzać . Strasznie to jakieś naiwne wydaje mi się .

Ewuś

Macham snad lodów i znowu mi Chodakowska wyskakuje u góry , apage !

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2015-08-04, 21:10   #1566
megilla
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat sama religijność jako taka nie wywoła takiego efektu , trzeba mieć predyspozycje psychiczne - słabą psychikę, podatność na sugestię , jakieś poczucie winy czy co -w końcu to są bardzo rzadkie przypadki jak na ilość ludzi wierzących . Musi być w człowieku zarodek jakiejś nieprawidłowości psychicznej , plus pewnie nieprawidłowość neurologiczna , żeby razem coś takiego powstało . I dopiero po wykluczeniu podłoża dostępnego i potwierdzalnego badaniami , i braku jakiejkolwiek reakcji na wszystkie dostępne metody leczenia ,można się brać za egzorcyzmy .

Prawda ? ten złośliwy diabeł co ją ciskał zawsze obok kołdry mnie się tu nasuwa jedno słowo , prze użyciem którego się wzdragam , w obawie przed urażeniem czyichś uczuć religijnych - ale wg mnie to objaw straszliwej ciemnoty , widzieć że coś się z własnym dzieckiem dzieje i nie szukać ratunku tam , gdzie najpierw należy . Skoro ją ciskało stale - miała najprawdopodobniej stan padaczkowy , zresztą gdzieś na początku pada informacja , że mówiła księdzu , że ma ciężką padaczkę i bierze leki , a lekarz jej powiedział że nie powinna wychodzić za mąż i mieć dzieci , bo dzieciom może się przez to coś stać .
Zadziwia mnie też wypowiedź pani redaktor prowadzącej - że film wstrząsający , straszliwy itede . Co tam wstrząsającego , warczenie wydawane nie wiadomo przez kogo ? toć moje kothy potrafią tak samo tylko oczywiście ciszej , nie mówiąc o kothach rodosowych jak sie naparzają albo zamierzają naparzać I zestaw demonów też budzi poważne wątpliwości - żeby sam Lucyfer ? No niech tam , może akurat miał ochotę , ale zestaw Hitler-Neron-Kain-ksiądz Jakiśtam-wyklęty , budzą podejrzenie , że dziewczynie wybuzowało w mózgu czego się naczytała i nasłuchała . Tym bardziej , że demony to chyba raczej z tych upadłych aniołów powstały od razu , a ta czwórka może najwyżej być duszami wiecznie potępionymi i powinni siedzieć w kotłach ze smoła po wieki wieków , a nie młode dziewczyny nawiedzać . Strasznie to jakieś naiwne wydaje mi się .

Ewuś

No jasne, predyspozycje musza byc.
Kazdy wokalista black metalowy potrafi imitowac glos opetanego, wiec latwo zrobic dubbing
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 21:12   #1567
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
To znak jakiś ani chybi

A propo ćwiczeń, za 3 tygodnie kończe obecny program i własnie znalazłam coś innego do poćwiczenia potem. Tym razem będzie Pan Schaun - obejrzałam i widzę ze to jest to, co lubie - krótkie ale mega intensywne

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 21:35   #1568
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
To znak jakiś ani chybi

A propo ćwiczeń, za 3 tygodnie kończe obecny program i własnie znalazłam coś innego do poćwiczenia potem. Tym razem będzie Pan Schaun - obejrzałam i widzę ze to jest to, co lubie - krótkie ale mega intensywne
1.Chodakowska ma mnie opętać ??? Apage belzebuby tomkichojnackie i insze lefterisy czyjakimtam

2.a jak to wygląda ?

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2015-08-04, 21:41   #1569
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
1.Chodakowska ma mnie opętać ??? Apage belzebuby tomkichojnackie i insze lefterisy czyjakimtam

2.a jak to wygląda ?
Nooo, w sensie, ze zamiast lodów, masz sie wziać za cwiczenia z Chodakiem

Looknij na wujku gugle - bo ciezko strescić, jak to wyglada Generelanie trening jak trening, ale ponoc skuteczny jest

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 21:59   #1570
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Owszem. Vincent Cassel tego nie uratował. Szkoda czasu, chyba, że ktoś lubi 'grę' KK.

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 22:21   #1571
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ Tym masz je gęste! Dużo ich!

Nic nie trzeba, ale warto. Jak Ci się nie sprawdzi to wracasz do "swoich" odżywek, szamponów.

Zależy na czym Ci zależy na podkreśleniu fal czy na ich niwelowaniu?
Na dociążenie włosów pomaga mi emolientowa pielęgnacja. Myję odżywkami, (of kors nie cały czas ) używam odżywek z olejami awokado, karite. Ale one chyba włosy zmiękczają, więc na twoim typie włosów efekt mógłby być odwrotny, mogą podkreślić skręt. Chyba, z tego co pamiętam.
nie, nie są gęste - są przeciętne, tzn gęsciejsze chyba z tyłu.
I owszem, chcę podkreslić fale i dociążyć, więc jak się robi taką emolientową pielęgnację?

Cytat:
mysle, ze jednak Angel bedzie Od wielu lat mi sie podoba, wiec w koncu sie doczeka swojego miejsca
weź to, co się nadarzy okazyjnie - najpierw jedno, potem drugie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Super i swietne masz te fale
Bardzo je lubię, szczególnie, ze prze długi czas mi się nie kręciły

Ależ mi się spać chce! Piasek pod powiekami - zastanawiam się, czy to może nie uczulenie?

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Keirę ja bardzo lubię, za to powiem Wam, że na Cassela w ogóle patrzeć nie mogę (brzydzi mnie - tragedia)

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 22:27   #1572
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Cytat:

Obejrzałam ten film swego czasu. Zgadzam się z Wami.

Istnirją koncepcje ,że wiele możłiwości naszego mózgu natura celowo zablokowała z jej tylko wiadomego powodu. Ezoterycy twierdza ,że możliwości człowieka będa się zwiększac wraz z jego rozwojem duchowym . natomiast nauka podejrzewa ,że nasz mozg pracuje ( może pracować ) na znacznie bardziej zróżnicowanej liczbie długości fal niż dotąd poznano Na kazdym poziomie mózg posiada inne możliwości. Nie wiem czy to prawidłowo napisałam ale chyba wiadomo , o co mi chodzi
Na przykład na pewnym odcinku długości fal alfa możliwe jest samoleczenie, zwane metodą Silvy.

Zresztą nawet teraz mamy większe możłiwości panowania nad swoim organizmem niż się przeciętnemu zjadaczowi chleba wydaje

Edytowane przez ROZ-ter-KA
Czas edycji: 2015-08-04 o 22:29
ROZ-ter-KA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 22:46   #1573
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
nie, nie są gęste - są przeciętne, tzn gęsciejsze chyba z tyłu.
I owszem, chcę podkreslić fale i dociążyć, więc jak się robi taką emolientową pielęgnację?

weź to, co się nadarzy okazyjnie - najpierw jedno, potem drugie
1. Oj specem nie jestem, mogę się mylić, ale Neska, może Red, naprostują co powiem nie tak. Emolientowe odżywki znam stąd, że jak kiedyś chciałam zrozumieć ten koncept to wrzuciłam se w googla, potem grafika i mi wyskoczyły. Głównie blogi włosomaniaczek i tam już opisują co i jak. To głównie odżywki, maski z olejami. Garnier Oleo Repair, Garnier Awokado i Karite. Obie lubię najbardziej. Niestety nie mam żadnej pweności co do tego, czy to słuszny wybór dla Twoich włosów Mamy jednak drastycznie różne Dla pewności dopytaj Neski.

Pięknie Ci w dłuższych. Ale masz to szczęście, że pięknie Ci było też w krótkich. W krótkich ostra żyleta, a dłuższych tak miękko, delikatniej (tu bazuję na jakiś zdjeciach sprzed lat)

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:

Zresztą nawet teraz mamy większe możłiwości panowania nad swoim organizmem niż się przeciętnemu zjadaczowi chleba wydaje

Absolutnie w to wierzę, szkoda tylko, że nie jest to wiedza powszechna włąśnie A być powinna.

Filmu nie oglądałam więc się nie wypowiadam.

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Delektuję się dzisiejszym wieczorem i nocą - chyba ostatnim przyjemnie rześkim w tym miesiącu. Nie wyobrażam sobie życia przy 40 stopniach na plusie

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2015-08-04 o 22:47
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 00:40   #1574
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Emolientowe odżywki znam stąd, że jak kiedyś chciałam zrozumieć ten koncept to wrzuciłam se w googla, potem grafika i mi wyskoczyły. Głównie blogi włosomaniaczek i tam już opisują co i jak. To głównie odżywki, maski z olejami. Garnier Oleo Repair, Garnier Awokado i Karite. Obie lubię najbardziej. Niestety nie mam żadnej pweności co do tego, czy to słuszny wybór dla Twoich włosów Mamy jednak drastycznie różne Dla pewności dopytaj Neski.

Pięknie Ci w dłuższych. Ale masz to szczęście, że pięknie Ci było też w krótkich. W krótkich ostra żyleta, a dłuższych tak miękko, delikatniej

Delektuję się dzisiejszym wieczorem i nocą - chyba ostatnim przyjemnie rześkim w tym miesiącu. Nie wyobrażam sobie życia przy 40 stopniach na plusie
a, to ja używam Kallosa Alg nawilżającego, bo mi świetnie robi, i szamponów prostych - brzozowego Barwy i Rumiankowego też jakiegoś zwykłego... No i mam olejek Garniera taki malutki z pompką, co Anastazjaa (co z Nią?) polecała. Oraz znalazłam niemiecki tonik Neril Garniera, z apteki, który mi wieki temu polecono przy wypadających włosach, do wcierania. Ale jeszcze go nie użyłam.
Odżywki z olejami robiły mi przyklap - do moich leciuteńkich włosów

Żyleta to ja już raczej nie będę, raczej idę w tę drugą ewentualność - widziałam w Hiszpanii, jak bardzo długie włosy służą z wiekiem i wg mnie odmładzają, dają taką - ja to tak odbieram - jakby niezależność kobiecości od ilości lat

Co do upału w Polsce, to zmieniłam o nim zdanie po JEDNYM upalnym dniu w Barcelonie

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 08:33   #1575
Redhaired Witch
Nindżopesz

Ju, ad włosów dodam, że dla moich najważniejsze jest to co PO umyciu, inaczej fale się rozpadają i puszą. Czyli odżywka bez spłukiwania np. Joanna Naturia z zieloną herbatą i to jeszcze mało więc rozcieram w rękach dwie krople dowolnego oleju/oliwki i przejeżdżam tym po włosach. Wtedy nie sterczą ale też nie są obciążone bo taka ilość to za mało na krowi uliz . Jak masz na stanie to przetestuj, wierzchnią warstwę delikatnie przejedź kroplą oliwki.
Jeśli chodzi o podkreślenie skrętu to u mnie działa woda i nawijanie na palec, pianek i innych wynalazków nie lubię więc nie doradzę. Ewentualnie z żelem lnianym można się pobawić chociaż mi osobiście nic ciekawego w ten sposób nie wychodziło.

Macham znad nowo nabytego Encens Flamboyant, mój ci on, dymek na lato
Stary 2015-08-05, 08:40   #1576
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
czyli w końcu znalazlaś

Wczoraj było fajnie, okazało się, że nad Wisła jest cały kompleks boisk do siatkówki plażowej i wczoraj prawie na wszystkich było pełno półnagich wysportowanych facetów Ja oczywiście nie grałam tylko siedziałam w cieniu na fotelu i saczyłam zimne piwo
Stary 2015-08-05, 09:00   #1577
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
1.obejrzałam i prawdę mówiąc nic strasznego tam nie było , a uczucia mam co do tej sprawy mocno mieszane . To jest chyba ta sprawa , kiedy rodziców oskarżono o nieleczenie dziewczyny z ciężką padaczką , tylko robienie egzorcyzmów ? Takie odgłosy jak na taśmach żaden problem wyprodukować , w sensie wydać z siebie , jeżeli ma się wyćwiczony oddech przeponowy i emisję , zresztą bardzo podobne wydają osoby z ciężkim upośledzeniem umysłowym , nawet dzieci - tylko oczywiście w wyższej tonacji . Rozbroiła mnie odpowiedź demona na pytanie za co jest potępiony - " bo tak źle zajmowałem się swoim urzędem" no przepraszam , ale jakby za to było potępienie , to ze 3/4 pracujących obywateli przeszło w stan demoniczny bo prawie każdy ma coś na sumieniu , to jest odpowiedź na poziomie podstawówki . Następnie - bardzo przepraszam , ale lekarz , który obejrzawszy dziewczynę z obrażeniami nie robi NIC tylko mówi , że na diabła nie pomoże zastrzyk , powinien być natychmiast ukarany za niedopełnienie obowiązków zawodowych , bo diabeł nie diabeł , czort z nim ,ale badania trzeba zrobić , jakieś środki zaradcze na stan fizyczny przede wszystkim - podjąć . A dziewczyna po prostu umarła z głodu , odwodnienia , plus zaburzenia neurologiczne . Opętanie opętaniem , ale pod kroplówkę powinni ją położyć , eeg zrobić , ponawadniać , jakieś albuminy wlać . Co do strony psychicznej - psychika może zrobić cuda , możliwości ludzkiego mózgu są ogromne i tylko częściowo poznane .
Nie neguję tego , że są rzeczy o których się filozofom nie śniło itd , czyli że jest obszar nazwijmy to równoległy , niepoznany przez nas , do którego nie mamy dostępu , ale w tym zakresie , w którym się poruszamy , zdecydowanie dziewczynę pozostawiono samej sobie i zwyczajnie pozwolono jej umrzeć nie udzielając pomocy . Bardzo wrażliwa psychika mogła ulec załamaniu przez zbytnie skupienie się na jednym aspekcie , i poszło . Nie neguję , że mogły brać w tym udział czynniki niepoznane , ale żeby mieć pewność , że tak było , należało wykluczyć i zniwelować - a było to wykonalne , tylko tego zaniedbano - wszelkie czynniki biologiczno-psychiczne , podlegające medycznej modyfikacji . I dopiero gdyby to wszystko , wielokierunkowa diagnostyka i próby leczenia w warunkach klinicznych nie dało żadnych rezultatów , można by się bawić w egzorcyzmy .
Na zdjęciach wyraźnie było widać , że jest odwodniona , wyniszczona głodem , sińce i wybroczyny z powodu zaburzeń układu krzepnięcia wywołanych głodzeniem i urazów w trakcie napadów padaczki . Jedynym człowiekiem , który rzeczywiście zrobił to co powinien był lekarz stwierdzający zgon - zgłosił sprawę do prokuratury .

Obawiam się , że osoba o podatnej psychice jest w stanie sama sobie wyprodukować opętanie , tak samo jak stygmaty - ze stygmatami sprawa jest o tyle ciekawa i wskazująca na psychiczne pochodzenie , że pojawiają się na dłoniach , a ukrzyżowanym ręce przybijano nie przez dłoń , która by się rozerwała , tylko przez nadgarstek . Więc Chrystus miał przebite nadgarstki , nie dłonie , jak chce ikonografia . Zatem gdyby pojawienie się stygmatów było sprawą "odgórną" , pojawiłyby się w rzeczywistym miejscu powstania , tam gdzie były naprawdę rany od gwoździ , a nie tam , gdzie je umieściła ikonografia , którą wszyscy się sugerują
2. wygląda ciekawie , chociaż nie cierpię Keiry i jej krzywego zgryzu z filmów poświęconych histerii itp jak dotąd najbardziej podobała mi się "Romantyczna historia wibratora"

o jaaaa , jak cuuuuudnieeee

jakoś przetrzymałam , teraz i tak mamy malutki trawniczek bo jest parking , przedtem był giga trawnior i to dopiero była masakra

nie snam , nie pomogie

1.i wszystko jasne
2.aaa , czyli rzeczywistość w natarciu
ja dziś w ten upał jechałam przez całe miasto (50 min.) nieklimatyzowanym tramwajem , który przedtem postał sobie na słonecznej pętli , i modliłam się tylko , żeby mi się nie przegrzały świeżo odebrane flaszki z eglamura dla izolacji pudełko owinęłam w szal , to wszystko do torby papierowej firmowej , to do dużej jasnej torby na zakupy , zwinąć i trzymałam jednym kantem na kolanie , coby ode mnie nie grzało , ale chyba dojechały w dobrym stanie bo pachno

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

I jeszcze jedna rzecz ad sinupret filmu o egzorcyzmach - dlaczego po wyroku zwierzchność kościelna utajniła materiały na następne 40 lat ? dla mnie to dowód , że wiedzą iż popularnie mówiąc dali ciała , bo gdyby rzeczywiście mieli dowody że to prawdziwe opętanie , powinni by to przedstawiać jako przykład i naukę dla przyszłych egzorcystów , a sprawa została najwyraźniej zamieciona pod dywan
Ale to wszystko to of kors moje prywatne zdanie , mam nadzieję , że nikogo swoją wypowiedzią nie uraziłam

Mnie ten film rozwalił , nie mogłam po nim spać , nie ze względu na to że był "straszny". Ogarnęła mnie mieszanka takich uczuć...
Współczucie dla dziewczyny , ponieważ ogrom jej cierpienia był dojmujący... Brak pomocy ze strony osób dorosłych ...Chociaż może nie wiemy wszystkiego o tej sytuacji ( ale o tym później). Ludzie zamiast pomagać jej utwierdzali ją w chorobie. Świadomość tego że sytuacja wydarzyła się współcześnie a na dodatek po latach zamiast wyciągać jakieś wnioski aby takie tragedie nie mialy miejsca, nadal tłumaczy się tą historię tak a nie inaczej. Na dodatek głos i pewność polskiego księdza który opowiadał historę sposób jego argumentacji, ton głosu ...M ój mały rozumek nie mógł tego racjonalnie przetrawić.
Moim zdaniem dziewczyna była chora , jedyne co wiemy na 100% to to że miała padaczkę i brała na nią lek tegretol. Dlaczego omamów i halucynacji nie zakwalifikowano jako objawów psychotycznych jest dla mnie niezrozumiałe. Omamy i halucynacje bardzo często na tle religijnym są objawami psychozy. Przecież padaczka nie wyklucza psychozy i innych chorób ...Czynnikiem który mógł wywołać psychozę mógł być pobyt w sanatorium gdzie dziewczyna leczyła się na gruźlicę... A może to gruźlica, jest wyjaśnieniem jej stanu. Wszak zakażenie nie musi obejmować tylko płuc, może zaatakować również układ nerwowy. Nie wiemy tego czy przez to nie było już dla niej ratunku, czy rodzice tego nie wiedzieli , a zaakceptowanie halucynacji było dla nich łatwiejsze? Zastanawia mnie to , tak jak Was dlaczego kościół utajnił akta sprawy... Instytucja która chełpi się każdym " cudem" dla potwierdzenia swej doktryny, a tu co cisza? A sekcja zwłok? Przyczyną śmierci było zagłodzenie, ale nic więcej o stanie ciała nie dowiedzieliśmy się.

A teraz o opętaniach. Powiem może przewrotnie. Opętanym pomagają egzorcyzmy ( jako placebo) ...Tu egzorcyzmy nie pomogły. To nie było opętanie , bo egzorcyzmy nie zadziałały.Ale dorośli "opiekujący się" dziewczyną momentalnie dorobili do tego swoją teorię.... No masakra...

Jakie flaszki ? Oprócz róży ?

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
Owszem. Vincent Cassel tego nie uratował. Szkoda czasu, chyba, że ktoś lubi 'grę' KK.

Eeeee mi głównie o wątek Freud -Jung chodziło , bo sam film jako film to taki sobie.

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Cytat:

nie , one są produkowane jak każde markowe zapachy jeżeli chodzi o składniki , rozwijają się na skórze
ich ekstrakty są bardzo trwałe , poza tym stosują metalowe buteki , perfumy mozna trzymać latami , nie zmieniają zapachu , ale wody podobno są niezbyt trwałe, ceny są wysokopółkowe .
To francuski dom perfumeryjny , znajduje się w Grasse. Najwcześniej edycja perfum tego domu powstała w 1928 roku

O dzięki za odpowiedź
Czytałam o tym i tak się zastanawiałam jak to jest naprawdę, bo nasze FM ,ma podobną politykę pijarową . I sobie pomyślałam że może za 50 lat tez będą mogli , mówić o sobie że są już na rynku tyyyyle lat.Czytając wątek na wizażu dotyczący tej firmy zastanowiło mnie to że produkują odpowiedzniki...
Dziś zapodałam sobie zapach w celach testowych, zobaczymy jak się rozwinie,na razie szału nie ma
Stary 2015-08-05, 09:15   #1578
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
czyli w końcu znalazlaś

Ja oczywiście nie grałam tylko siedziałam w cieniu na fotelu i saczyłam zimne piwo
1. tak Iii jednak zdecydowałam się na Tourmalina bo Fumidusa prawdopodobnie będę mieć odlewkę więc zakup może poczekać. Plus Encre Noire nie wylatuje, zostaje na lato.
2. i dawałaś chłopakom punkty za prezentację?
Stary 2015-08-05, 09:20   #1579
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Redzia oplułam monitor kawą i jagodzianka i gratki flaszkowe

i napiszę nieskromnie, ze po wczorajszym wieczorze siatkarze mi niepotrzebni, mój biegacz mi wystarcza aż nadto
Stary 2015-08-05, 09:39   #1580
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
dziś chyba jeszcze ma być w miarę, od rana czuję jakieś powiewy wiatru poza tym burze mają być
za to od jutra tragedia
Cytat:

Znad soczku

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 09:55   #1581
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
a, to ja używam Kallosa Alg nawilżającego, bo mi świetnie robi, i szamponów prostych - brzozowego Barwy i Rumiankowego też jakiegoś zwykłego... No i mam olejek Garniera taki malutki z pompką, co Anastazjaa (co z Nią?) polecała. Oraz znalazłam niemiecki tonik Neril Garniera, z apteki, który mi wieki temu polecono przy wypadających włosach, do wcierania. Ale jeszcze go nie użyłam.
Odżywki z olejami robiły mi przyklap - do moich leciuteńkich włosów

Żyleta to ja już raczej nie będę, raczej idę w tę drugą ewentualność - widziałam w Hiszpanii, jak bardzo długie włosy służą z wiekiem i wg mnie odmładzają, dają taką - ja to tak odbieram - jakby niezależność kobiecości od ilości lat
No to nie zmieniaj nic zatem! Trzymaj się tego co robi Ci swietnie.

Co do długości włosów zgadzam się.
Ale zauważyłam, że też zależy to od "typu urody". Znam kobietę po 50tce, która wygląda młodziej z krótkim bobem za ucho, tak szalenie dziewczęco i młodo a z dłuższymi jak "baba-jaga" także są wyjątki od reguły

Cytat:

Cytat:
1. tak Iii jednak zdecydowałam się na Tourmalina bo Fumidusa prawdopodobnie będę mieć odlewkę więc zakup może poczekać. Plus Encre Noire nie wylatuje, zostaje na lato.
Za decyzję i nabytki!
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

dziś chyba jeszcze ma być w miarę, od rana czuję jakieś powiewy wiatru poza tym burze mają być
za to od jutra tragedia
Aj noł
Stary 2015-08-05, 10:02   #1582
neska951
Zakorzenienie

Cytat:

Co do długości włosów zgadzam się.
Ale zauważyłam, że też zależy to od "typu urody". Znam kobietę po 50tce, która wygląda młodziej z krótkim bobem za ucho, tak szalenie dziewczęco i młodo a z dłuższymi jak "baba-jaga" także są wyjątki od reguły
Tak , wszystko indywidualne. Panujący pogląd w Polsce że zawsze długie włosy postarzają jest do kitu
Stary 2015-08-05, 10:06   #1583
Redhaired Witch
Nindżopesz

Nie wiem czy kogokolwiek obchodzi ten temat ale muszę se narzeknąć.
Jakiś czas temu szumnie zapowiedzieli, że do każdego porodu będzie darmowe znieczulenie - od razu mi się to nie spodobało bo wolę zapłacić i mieć pewność, a nie liczyć na coś gratisowego, czego pewnie spróbują uniknąć.
No i już się z tego wycofali - nie będzie znieczulenia na życzenie do każdego porodu, tylko w przypadkach uznanych za medycznie wskazane. Czyli ile? Jeden na 50? Natomiast jako środek przeciwbólowy zaproponowano... rozmowę z psychologiem Widzę to No ludzie...
Tak więc znowu trzeba szukać gdzie dają za kasę i łachy nie robią.
Stary 2015-08-05, 10:08   #1584
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Jakiś czas temu szumnie zapowiedzieli, że do każdego porodu będzie darmowe znieczulenie - od razu mi się to nie spodobało bo wolę zapłacić i mieć pewność, a nie liczyć na coś gratisowego, czego pewnie spróbują uniknąć.
No i już się z tego wycofali - nie będzie znieczulenia na życzenie do każdego porodu, tylko w przypadkach uznanych za medycznie wskazane. Czyli ile? Jeden na 50? Natomiast jako środek przeciwbólowy zaproponowano... rozmowę z psychologiem Widzę to No ludzie...
No nie No średniowiecze. Nie zachodzę!
Stary 2015-08-05, 10:10   #1585
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
No nie No średniowiecze. Nie zachodzę!
Ja co miesiąc odkładam kasę i jak się wkurzę to przewalę ją na prywatną klinikę, którą mam pod domem...
Stary 2015-08-05, 10:14   #1586
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Red, ja się co prawda nie zamierzam rozmnażać, ale czytałam, obchodzi mnie to (jako kobietę normalne chyba, ze obchodzi?) i szlag mnie najjaśniejszy trafia

W ogóle, szlag mnie trafia, jak widzę jak o tym, co dotyczy kobiet, decydują mężczyźni! A, przepraszam - kobiety też. Szanowna Pani Premiera, podobno lekarz (z bożej łaski chyba)

I podobały mi się dwa komentarze pod artykułem na ten temat: jeden, to żeby "lekarza" który proponuje poród bez znieczulenia, z całej siły kopnąć w jaja - i ciekawe, co on na to? A drugi, to żeby rodzącej dać takie ustrojstwo do rażenia prądem, i niech razi lekarza i położną przy każdym skurczu.

Średniowiecze, kurna mać!
Stary 2015-08-05, 10:14   #1587
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Ja co miesiąc odkładam kasę i jak się wkurzę to przewalę ją na prywatną klinikę, którą mam pod domem...
Chyba słusznie.

Ile takiej kasy trzeba mieć? Nie na klinikę, tylko na właśnie okołoporodowe opłaty?
Stary 2015-08-05, 10:20   #1588
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Ile takiej kasy trzeba mieć? Nie na klinikę, tylko na właśnie okołoporodowe opłaty?
Właśnie nie wiem. W necie coś pisali, że taki pakiet podstawowy bez cesarki to od 3000 do 6000 - dla mnie do przyjęcia. Jak wspomnę te trzy bezsenne noce w pięcioosobowym pokoiku... Z drugiej strony niby są szpitale państwowe z salami dwuosobowymi gdzie podobno łaski ze znieczuleniem nie robią więc po co przepłacać... Ile perfum można kupić za 5000 A kilka dni bez snu w sumie się wytrzyma.
Ciężka sprawa.
Stary 2015-08-05, 10:46   #1589
Redhaired Witch
Nindżopesz

Aż sobie zaczęłam szukać i się zdołowałam:
a to jeden prysznic na 12 łóżek (co dwie godz byłam cała mokra i musiałam się moczyć bo nie dość, że woda schodziła to jakiś geniusz ustawił temperaturę na ponad 30 stopni - specjalnie poprosiłam o termometr z domu bo mi coś nie pasowało z tym goruncem. I weź tu stercz w kolejce do mycia jak małe ryczy),
a to trzy dni po trzymają (szukam żeby tylko 2),
a to sale poporodowe znowu 4-osobowe a porodowe 'trakty' na 3 osoby...
Kurde, nie wymagam wanny, piłek, tv i obsługi ale nie jestem stworzona do takich 'obozowych' warunków jak na koloniach
Stary 2015-08-05, 10:59   #1590
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Red, ja się co prawda nie zamierzam rozmnażać, ale czytałam, obchodzi mnie to (jako kobietę normalne chyba, ze obchodzi?) i szlag mnie najjaśniejszy trafia

W ogóle, szlag mnie trafia, jak widzę jak o tym, co dotyczy kobiet, decydują mężczyźni! A, przepraszam - kobiety też. Szanowna Pani Premiera, podobno lekarz (z bożej łaski chyba)

I podobały mi się dwa komentarze pod artykułem na ten temat: jeden, to żeby "lekarza" który proponuje poród bez znieczulenia, z całej siły kopnąć w jaja - i ciekawe, co on na to? A drugi, to żeby rodzącej dać takie ustrojstwo do rażenia prądem, i niech razi lekarza i położną przy każdym skurczu.

Średniowiecze, kurna mać!
Zgadzam się z Tobą w 100% , nie trzeba mieć planów macierzyńskich żeby interesować się takimi sprawami...
Znieczulenie powinno się podawać jeśli jest taka potrzeba , tyle że obecnie sa problemy z określeniem tego kiedy ta potrzeba zachodzi.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Aż sobie zaczęłam szukać i się zdołowałam:
a to jeden prysznic na 12 łóżek (co dwie godz byłam cała mokra i musiałam się moczyć bo nie dość, że woda schodziła to jakiś geniusz ustawił temperaturę na ponad 30 stopni - specjalnie poprosiłam o termometr z domu bo mi coś nie pasowało z tym goruncem. I weź tu stercz w kolejce do mycia jak małe ryczy),
a to trzy dni po trzymają (szukam żeby tylko 2),
a to sale poporodowe znowu 4-osobowe a porodowe 'trakty' na 3 osoby...
Kurde, nie wymagam wanny, piłek, tv i obsługi ale nie jestem stworzona do takich 'obozowych' warunków jak na koloniach

To jest brak intymności ....

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości