|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LVII
Cytat:
Zwłaszcza, że to nie są kolonie.
|
|
|
|
|
#1592 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
|
|
#1593 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Niemniej żenujące, równie dobrze można kroić na żywo tylko porządnie przywiązać pacjenta żeby się nie szarpał i nie przeszkadzał.Cytat:
No i jeszcze chciałabym to nieszczęsne znieczulenie - zwłaszcza kiedy położna mówi "łooo rozwarcie dopiero na dwa palce, to jeszcze pooootrwa". Załamka A położna może być dowolna albo i wcale, na koniec i tak ktoś musi przyjść ogarnąć sytuację U mnie były ze trzy ale siedziały sobie w kącie i plotkowały bo nikomu nie były do niczego potrzebne.Sprawdziłam warszawskie ceny: niestety min 6 tys. |
||
|
|
|
#1594 | |||||||
|
Panaroja
|
snad wody mineralnej i spod upału
![]() Cytat:
jeszcze mi moje kolana i stawy skokowe miłe ![]() 2.zaras se luknę . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sądzę , że akta zostały utajnione właśnie dlatego - po pierwsze jak wynikało ze słów tego księdza niemieckiego , tamtejsze zwierzchnictwo nie popierało tego przypadku egzorcyzmów i odbywało się trochę na własną rękę "zespołu" - czyli już były wątpliwości , po drugie , skoro tak się sprawa zakończyła - nagłośnieniem , prokuraturą i sądem , trzymanie się wersji opętania byłoby dla Kościoła jako instytucji bardzo niekorzystne . Tym bardziej , że ofiara zmarła , nie została wyzwolona spod opętania . I tak jak mówię - zorientowali się że dali ciała , więc nie chcą , żeby sprawę rozgrzebywać ponownie i wyciągać na jaw głupotę i niekompetencję niektórych księży . O tonie i treści wypowiedzi księdza Polaka nie będę może się w ogóle wypowiadać ![]() 2.HdP 1804 3.czeka na obejrzenie , też z tego powodu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
daltego nie powinno być cesarek na życzenie a wyłącznie ze wskazań medycznych . Co do błędów popełnionych przy porodach - wiadomo , że się zdarzają , ale i tak mamy jeden z najniższych w Europie wskaźników śmiertelności około porodowej .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||||||
|
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 Właśnie może , rozwiązanie jest jak zwykle najprostsze...Gruźlica... I to możliwe że lekarz miał na myśli gruźlicę a nie padaczkę , mówiąc o tym że może przekazać to dziecku? Pytam z ciekawości , gruźlica w sumie zakaźną chorobą jest. Może rozłąka z rodziną i choroba czyli silny stres mógł zainicjować epizod psychozy... Ale mogło być tak że to gruźlica układu nerwowego, powodujące min , sztywnienie niektórych partii mięśni , które było u niej zaobserwowane. Ta sztywność utrudniała jej jedzenie... 2 Aaaaaa dla mnie pewnie za słodkie....
|
|
#1596 |
|
Nindżopesz
|
Ale na pierwszym etapie też? Ja do drugiego już dawno byłam od-znieczulona, pomogło tylko na jakieś 1,5 godz. A wg KTG skurcze i tak wychodziły poza skalę tylko ich nie czułam.
|
|
|
|
#1597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wrażenie że kobiety to wiedzą, tzn moje znajome dziewczyny , żadna nie chciała znieczulenia...Niektóre urodziły bez a niektóre musiały mieć ...
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1598 |
|
Nindżopesz
|
Wiedzą ale i tak twarde... Jak u mnie się zaczęły skurcze powyżej skali co minutę czy tam dwie a rozwarcie jakieś mizerne na 3 pl to nie wierzyłam, że wytrzymam tak kolejne kilka godzin.
|
|
|
|
#1599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
Wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni
A w związku z tym oraz tym, że poczuliśmy się lepiej, zaraz zabraliśmy się za porządki Pomyłam na podwórku szafki wiklinowe, zrobiłam kolejną czystkę w kosmetykach, a TŻ odkurzył i umył podłogi oraz pogrzebał przy pojeździe.A teraz mogę nadrabiać ![]() Aaa, wczoraj przeżyłam chwile grozy Dziecię akurat myłam w wannie, jak usłyszałam, że mój pies chyba dał nogę z ogrodu. No to przykazałam mu zostać w tej wannie i powiedziałam, że zaraz wrócę (TŻ w tym czasie dogorywał i o świecie nie wiedział). Nie było mnie raptem 1,5 minuty a dziecka w wannie nie ma. Jesuuu, nawet ciotka taka 75 lat co mieszka w moim domu go szukała A on sobie siedział na tyłach ogrodu na ławeczce i mówi, że czeka na traktor Ja mu naprawdę po 100 razy mówię, co ma robić, on przytakuje i dalej robi swoje
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Nie mogę tego czytać, nie widzę tego aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Chociaż, w sumie, do przewidzenia było Ja bym nie zostawiła chyba samego w wannie. No ale z drugiej strony, kiedyś się tej samodzielności jakoś te dzieciaki nauczyć muszą. Eeeech, jak mówiłam, nie na moje nerwy.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-08-05 o 13:35 |
|
|
|
|
#1602 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() To tak, jak i na moje ![]() Kurcze, do 12 było tak fajnie chłodniej, a teraz znowu. A o 6 rano lało się ze mnie normalnie ciurkiem podczas intensywnego cardio mimo, ze nie było upalnie póki co - krist, uwielbiam czuć, ze zyję
|
|
#1603 | |||
|
Panaroja
|
Cytat:
2.ananas s przyprawami Cytat:
Cytat:
jechałam dziś tramwajem bez klimatyzacji , po wyjściu z niego na dwór w centrum poczułam miły chłód
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||
|
|
|
#1604 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Świetna fryzurka, bardzo dobrze, że nie ścięłaś
![]() Cytat:
2. Co za rozbrajająca troska ![]() Nie ma jedzenia lodów bez wyrzutów sumienia Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli to o tym co myślę, to zazdraszczam! Przez tą żołądkowo-jelitową odyseję jakoś mi się o tych sprawach zapomniało. Wszyscy byli w trybie "przeżyć". Cytat:
), była sala do porodu rodzinnego, bardzo przyjemna, ale tylko jedna (choć porodów u nas niedużo, ze mną rodziła tylko jedna dziewczyna, była sama i nie zależało jej na tej sali). Za to nie ma w ogóle znieczuleń. Cytat:
![]() Mnie się wydaje, że u nas większość lekarzy jest ostrożna jeśli chodzi o podejmowanie ryzyka, stąd może taka ilość porodów przez cc. Mnie akurat zbytnia może ostrożność lekarza zrobiła przysługę, bo wysłał mnie asekuracyjnie do szpitala lekko przed terminem (stare łożysko), miałam poród wywoływany i monitorowany od początku, więc zaraz mogli reagować jak zobaczyli, że tętno dziecka bardzo spada. A spadało, bo miał węzeł prawdziwy na pępowinie. Jakbym tak w domu czekała aż się akcja rozwinie to mogłabym mieć ładnie niedotlenione dziecko ![]() Cytat:
![]() 2. Ale to pusta wanna była Mnie to niedawno szoknęło, jak zobaczyłam kolegę mojego dziecka z tej samej grupy w przedszkolu na rowerku z innymi dziećmi (na oko 6-8 lat), bez osoby dorosłej. Nie dałabym swojego dziecka pod opiekę innym dzieciom
|
|
#1605 | |
|
Panaroja
|
A Drop of Rose zrobiło mi świńskiego psikusa - tester był świeży i zielonowilgotny , od początku do końca , a z flaszki się spudrzyło
![]() ![]() chociaż ze światłem byłby problem , bo jarzeniówki były potrzebne , wąchałam z superfarmie w Szałasach, a tam dziennego nie ma ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
znaczy pełny tytuł to "Histeria - romantyczna historia wibratora"2.no so , miały mi sie ugotować ? w tramwaju było na pewno ze 40 stopni , więcej niż na półce w syforze ![]() 3.jest ![]() 4.to nie była asekuracja , tylko prawidłowe postępowanie
|
|
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba sprawa upałów...
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
Ad sinupret filmu i sprawy Anneliese.
Czytałam kiedyś tę książkę, a wczoraj zobaczyłam sobie film i jeszcze poczytałam o sprawie. Ona podobno nie brała leków przeciwpadaczkowych regularnie, niechętnie chodziła po lekarzach, w jakimś EEG wyszły jej zmiany w płacie czołowym (kartoteki lekarskie chyba w procesie były analizowane). Generalnie leczenie było ubogie i właściwie od początku rodzina (chyba głównie matka, zamieszana w to była jeszcze jakaś przyjaciółka domu) i dziewczyna chcieli egzorcyzmów. Tam cała rodzina musiała być jakaś dziwna, wyobrażacie sobie, że z siostrą, córką, z którą mieszkacie pod jednym dachem dzieją się takie rzeczy, a wy sobie tak spokojnie żyjecie obok? Oni nie wzywali lekarza, bo Anneliese nie chciała Jak umarła ważyła 30-31 kg i dalej nikt nie wzywał lekarza. Rodzice i dwaj egzorcyści zostali za to skazani. Gdzieś czytałam, że ten egzorcysta z filmu miał stwierdzoną ( ) schizofrenię i omamy.
|
#1608 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
A z małym dzieckiem to naprawdę trzeba mieć oczy naokoło głowy i rak jak stonoga...
|
|
#1609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 Te dziady z z ztm włączają klimę jak afera się zrobi w TV, Wczoraj jeździłam cały dzień po mieście i ni chu chu klimy .... ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbym nie chodziła prywatnie to chyba już pod koniec ciąży nie ma usg
"Państwowo" nie monitorują dojrzałości łożyska. Zawsze mnie ciekawią różnice w podejściu do ciąży i porodu w różnych krajach. Coś takiego jak w UK chyba by u nas nie przeszło, te wizyty u położnych, powszechniejsze niż w PL porody domowe... Z jednej strony fascynuje mnie to, bo jest bardziej może w zgodzie z naturą, z drugiej sama bym się na to nie zdecydowała.
|
#1611 | |||
|
Panaroja
|
obyś miała rację
![]() ale chyba tak , bo superfarmie testery jednak nie podgrzewane i słońca nie ma , a testowałam przy pogodzie około chyba 17-18 stopni , bo miałam kurtkę . Cytat:
Co do do egzorcysty nie będę się wypowiadać , bo nic o nim nie wiem , ale oni byli oburzeni , że taśmy z nagraniami nie zostały uznane za dowód w procesie śmiech na sali , ktoś sobie warczy , nie wiadomo kto , męski głos zniekształcony gada bzdury i to ma być dowód Cytat:
2.w nowych z reguły działa , ale dziś miałam przyjemność jechać starym sam goronc mi nie przeszkadza , tylko nie chciałam dojechać do robo z bluzka w plamy od potu ![]() 3.Szkoda gadać Cytat:
2.no właśnie - skądś się ten niski wskaźnik umieralności u nas bierze . Poród jako poród jest zgodny z natura , natomiast gdzie - to zależy już nie od natury Indianka znad Amazonki idzie do lasu , rodzi i wraca , zakopawszy łożysko , i prawie przy tym nie krwawi , a biała kobieta niestety prawdę mówiąc nie rozumiem , jak można chcieć rodzić w domu , kiedy powikłań jest coraz więcej , rodzą coraz starsze kobiety (ergo większe ryzyko powikłań) i nigdy nie wiadomo , czy w trakcie porodu coś się nie stanie . Wbrew pozorom i temu co klepią media , nasza ochrona zdrowia jest zupełnie niezła , w porównaniu z brytyjską na pewno lepsza . Może nie pod względem szybkości dostania się do lekarza , ale pod względem jakości leczenia . U nas przynajmniej nikt nie leczy astmy u dzieci paracetamolem jak tam Ja bym nigdy , przenigdy w życiu nie zdecydowała się na poród w domu i tylko z położną , i żeby tylko położna mi ciążę prowadziła , toż to idiotyzm i ryzyko . Inna rzecz , że jest to też swoista selekcja naturalna - kto przeżyje , ten przeżyje Co nasuwa mi refleksję , że mimo cywilizacji mechanizmy selekcji naturalnej działają tylko zmieniły manifestację - jak ten idiota co chciał sobie strzelić selfie w locie skacząc z mostu 300 lat temu poszedłby z gołymi rękami na niedźwiedzia , i skutek byłby ten sam .---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Ha ! właśnie w tryndach makijażu na nadchodzący sezon 2015/16 przeczytałam , żę najmodniejszy będize niestaranny makijaż typu "dopiero uczę się malować" czyli wszystko rozmazane i nierówne i rozpaprane zaświeciło światełko w tunelu dla wszystkich
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2015-08-05 o 17:19 |
|||
|
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Melduję,że zyję. Z niepokojem spogladam to w niebo, to na termometr. I na prognozy ![]() A poza tym czasu malo, weny do pisania kompletnie brak. Tylko podczytuję z ukrycia. Ju chcesz skrętu to musisz postawić na nawilżenie. Im lepiej nawilżony włos, tym lepszy skręt....( chociaż ekspertem od tego to Redzia jest, moje wlosy wygladają jak by je przed chwilą prostownica potraktował). Joanny b/s świetne. I myślę,że powinnaś sie zaopatrzeć w jakieś mocno nawilżające odżywki/maski. No...jedna nawilżająca, jedna emolientowa ( czyli dwie obowiązkowo) i zabawa z glutkiem lnianym...mi mega nawilża toto wlos, choć trochę zachodu jest...no i nie wiem jak Twoje włosy, ale moje nie lubią monotoni, szybko przyzwyczajajaą się do maski/odżywki, stąd cały czas coś innego na nie wrzucam.... Cytat:
|
|
|
|
|
#1613 |
|
Nindżopesz
|
Podobno upały ponad 30 stopni mają trwać do 20go sierpnia O_o Bosz, połumieramy.
|
|
|
|
#1614 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Tak w ogóle przyszłam się pochwalić, że od godz 19 ej mam urlop Szpital zobaczę dopiero 25 ego sierpnia macie fajny wątek mojej koleżanki z intymnego https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=825166
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#1615 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#1616 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czeka na traktor Cytat:
ja dziś musiałam "na miasto" się wynurzyć i po 2 sklepach zarządziłam ewakuację bo już mi słabo było ![]() Nie wytrzymam jeszcze tylu dni Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1617 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam dzień do tyłu - ale nie całkiemCytat:
![]() Będziesz świetną mamą Cytat:
Jak można tak dalece NIC o tym nie wiedzieć??? Własnie, mimo upału, siedzę w czepku i czapce i olejuję - tak mi gorąco w mózg, że aż mi w resztę zimnoPosprawdzałam składy i niestety moją mgiełkę stylizacyjną Joanny i wyciąg z pokrzywy musiałam oddać w dobre ręce Z drugiej strony, efekty mogą być doskonałe Tyle, że żelu nie chcę Zaklepałam sobie wizytę u tej pani od Kokardki - na wszelki wyp. a na końcu zapytałam, ile kosztuje - niestety, 150zł, więc będę działać sama wg jej wskazowek Cytat:
Ja w te upały, że niby tak długie, nie wierzę - no chyba, że noce będą chłodne Babka od Panienki niespodzianki zgodziła się, żeby jednak na bieżąco opisywała na blogu!
|
|
#1618 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale moze się mylą, może się zmieni na chłodniej ![]() Cytat:
Wciągnął mnie Cytat:
![]() To jeszcze polecę Ci tego bloga, mój ulubiony włosowo pielęgnacyjny, autorka totalnie kręconowłosa http://kascysko.blogspot.com/ Ale,że lnianego? Dla czego? On wrzucony na mokre umyte włosy, ponoszony sam albo wymieszany z odżywką/maską i spłukany genialnie nawilża / Nie wszystkim, wiadomo, ale spróbować warto. Cytat:
|
||||
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na razie sądzę, że ten skręt jest obiecujący i może nawet do loków dojdę wło 05.08.2015.jpg
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
I oproszę o kciuki - napisałam projekt zapachowej wystawy od strony Polski w pejzażu, żeby za granicą polskie władze miały podkładkę, by finansować
)
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

Niemniej żenujące, równie dobrze można kroić na żywo tylko porządnie przywiązać pacjenta żeby się nie szarpał i nie przeszkadzał.
No i jeszcze chciałabym to nieszczęsne znieczulenie - zwłaszcza kiedy położna mówi "łooo rozwarcie dopiero na dwa palce, to jeszcze pooootrwa". Załamka 
jeszcze mi moje kolana i stawy skokowe miłe 

Ja mu naprawdę po 100 razy mówię, co ma robić, on przytakuje i dalej robi swoje
Nie mogę tego czytać, nie widzę tego aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Chociaż, w sumie, do przewidzenia było 

!
), była sala do porodu rodzinnego, bardzo przyjemna, ale tylko jedna (choć porodów u nas niedużo, ze mną rodziła tylko jedna dziewczyna, była sama i nie zależało jej na tej sali). Za to nie ma w ogóle znieczuleń.
Szpital zobaczę dopiero 25 ego sierpnia