|
|
#2371 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Ja też miałam wczoraj ale wystarczyła jedna próbka tylko pojemnik jałowy
Cytat:
Cytat:
![]() Sukienka śliczna, to była już przymiarka czyli jaka długość, gdzie coś przyszyć a gdzie odpruć, jaki welon itp Mnie też TŻ zaskoczył tym, że wolałby dziewczynkę, zawsze myślałam, że faceci chcą synka, zwłaszcza pierworodnego Cytat:
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Wojniann, fajne podejście
|
|
|
#2372 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe czy klejnoty się potwierdzą na 3D Cytat:
Ja też sobie nie wyobrażam iść do lekarza z chaszczami Cytat:
U nas też 4 miesiące Myślę, że do końca października będziemy mieć najważniejsze rzeczy kupione. Na razie nie mamy miejsca gdzie trzymać rzeczy dla małego.. Dotychczasowe meble s sypialni sprzedajemy, a zabudowana szafa ma być dopiero pod koniec września... Cytat:
Cytat:
Mama mówi, żeby się nie przejmować tak wyprawką, bo szkoda na te zmartwienia czasu.
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wy nie możecie zasnąć a ja się obudzić. Otworzyłam oko po 7 i do 9 caly czas przysypialam. Juz któryś dzień z kolei.
Co do porodu. Tez nikogo nie chce. Tylko tz. A jak jest wszystko ok to po ilu dniach wypuszczają? Dwóch? Bo jak tak to sobie mysle ze przecież nie trzeba świata informować o narodzinach. A rodzicom normalnie sie powie ze w domu sie zobaczymy. Na pewno zrozumieją. Jeszcze chciałam zapytać na jednej sali ile kobiet moze rodzic? Bo ja myślałam ze tylko jedna???
|
#2374 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2375 |
|
Konto usunięte
|
Przyszła kolejna paczka
|
|
|
|
#2376 |
|
Rozeznanie
|
Mi chodziło o taką gabke duża na dno wanienki. Nie wysterylizujesz tego w mikrofali. Taka co się kładzie na niej dziecko i kapie go. Mi automatycznie na myśl przychodzi pleśń.
|
|
|
|
#2377 |
|
Konto usunięte
|
![]() ![]() ![]() ![]() Wszystko na 62 zakupy ze smyka ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzelda śliczne. Spokojne moja mala moglaby w tym chodzić
|
#2380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak wszystko dobrze to u nas wypuszczają w 3 dobie. A ile kobiet na sali to chyba od szpitala zależy, ja rodziłam sama bo miałam ten poród rodzinny i była wolna sala ale nie w każdym szpitalu tak jest . A po porodzie byłyśmy w sali w dwie także tragedii nie było |
|
|
|
|
#2381 |
|
Zadomowienie
|
Hejka! Czytam Was i czytam i ciężko się wbić do rozmowy
![]() Co do tych strat w późnej ciąży, w mojej miescinie był przypadek, że kobieta pojechała rodzić w terminie, a okazało się, że muszą robić cesarkę.. Dzieciątko niestety tego nie przeżyło, kobieta zrozpaczona nie mogła dodzwonić się do męża, więc ktoś do niego pojechał i okazało się, że też nie żyje.. jakiś zawał czy wylew miał.. Ordynator szpitala nawet płakał.. Ale takie przypadki zdarzają się niezwykle rzadko, więc ja się nie obawiam. W ogóle myślę, że wszystko ekspresowo u mnie pójdzie i nawet bólu nie poczuję:p Gorzej boję się powrotu do domu.. jakoś nie obudził się we mnie jeszcze instynkt macierzyński... wręcz przeciwnie-rozmyslam tylko nad tym jak będzie beznadziejnie, że nie będziemy mieli już z TŻ-em takiego luzu w działaniu jak teraz.. TŻ często mówi, że chciałby żeby mimek był już z nami, a ja sobie wtedy myślę, że ja wręcz przeciwnie.. Nie wiem co się ze mną dzieje. . Na tym etapie powinnam właśnie jarać się wyprawką i tym wszystkim (i tak było jeszcze jakiś tydzień temu), a mnie nawet nie rajcują kopniaki (mimo, że wcześniej próbowałam je nawet nagrywać). No nie wiem. Może za długo nie widziałam synka..wizyta dopiero za 3 tygodnie, także może coś się zmieni.. Fajnie, że Wy tak wszystko przeżywacie pozytywnie ![]() Co do golenia, to cieszę się, że w nowym mieszkaniu mamy wannę- postawię sobie lusterko na brzegu i będzie jechane tutaj już tak cuduję.. usiadłam nawet w brodziku, bo myślałam, że będzie łatwiej, to potem nie mogłam wstać, tak mamy ciasno pod prysznicem:p
|
|
|
|
#2382 |
|
Zadomowienie
|
Aż 154 cm
jestem dodatkowo drobnej budowy, więc przy cięższym dziecku mogę mieć problem przy porodzie. [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52324360] Wszystko na 62 zakupy ze smyka ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Śliczne
|
#2383 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gryzelda szalejesz z zakupami ![]() Cytat:
Co do kopniaków, to ja je czuję codziennie, ale cały czas nie mogę powiedzieć "ojeju, jakie to cudowne uczucie! takie magiczne!" Dla mnie to taki Alienek chcący się wyrwać z brzucha I bardziej zabawne to jest niż magiczne :P Ale cieszę się że czuję ruchy, bo wiem, że Małe ma się dobrze.
|
|
#2384 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny! Miałam nadrabiać ale za dużo tego.
Tylko się melduję ze żyjemy. Podróż rewelacja. Córka od Krakowa do bramek we Wrocławiu przespała. Zrobiliśmy krótki postój ok 2 i w drogę i tak do 7, gdzie była przerwa na śniadanie z godzinnym postojem, na 10 byliśmy na miejscu. Dlatego chciałam napisać dolinka chyba pytałaś o dłuższe podróże. U nas bylo 727 km. Jestem w 23/24 tc (dzis zaczynam 24) i jak widać dałam rade bez większych przygód. Mysle ze duże znaczenie maja tez dobre fotele w samochodzie. 2 lata temu postoje były częściej ale w starym aucie to fotele były masakra. Teraz mamy dużo wygodniejsze. Specjalnie tez nie piłam bardzo dużo żeby nie siusiać co chwile ![]() A taki śmieszny akcent tej podróży był taki ze na pierwszym postoju zamówilam dobie latte. Ja kawy nie lubię ale chciałam nie spać żeby mężowi towarzystwa dotrzymać. Jejku jak mi ta kawa smakowała haha ale okazało sie musi być latte bo na drugim postoju wzięłam z mlekiem i to już nie było to hehe |
|
|
|
#2385 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny cala sie trzese. Zapalilo sie pole ze zbozem kilometr za naszym domem. Zwiewalismy tak ze wszystko mnie boli
|
|
|
|
#2387 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ale zasowacie,
Nie jestem w stanie was nadrobić niestety Coś tam poczytałam.. Potwierdzam w drugiej ciąży człowiek się tak nie spina, nie ma czasu na nic , a jak ma drugie dziecko to w ogóle, W pierwszej ciąży rozkmnijalam każde strzykniecie a teraz jak mnie zwinie to trzy oddechy i biegniesz dalej.. Ja po usg polowkowym będzie chłopak N brata dostanie w prezencie .. Dzidzia waży 320g wszystko dobrze
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#2388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kręgosłup w porządku, skarpę nie miałam żadnych jedynie luźniejsze balerinki założyłam bo wiedziałam ze nogi mi lekko spuchną i tak bylo w teorii postoje powinny być co 3 h ale my nie chcieliśmy stawać jak córka spala bo by die obudziła. A też nie miałam takiej potrzeby wiec nastaw die optymistycznie. Może Tobie tez się uda objechać bez przygód
|
|
|
|
|
#2389 |
|
Wtajemniczenie
|
Współczuję... to się strachu najadlas
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#2390 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2391 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2392 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Polecam natomiast taki leżaczek plastikowy do wanienki do kąpieli , ładnie się go myje i czyste jest..i wygodne
|
|
|
|
#2393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musiałaś się najeść strachu, sytuacja jest już opanowywana mam nadzieję |
|
|
|
|
#2394 |
|
Konto usunięte
|
Czubasek współczuję nerwów... U was nic się nie stało?
|
|
|
|
#2395 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo fajne mAsZ podejście i dzięki, że się tym z,nami dzielisz ![]() Cytat:
![]() Ale mieliście przygody w nocy ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52324360] ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystko na 62 zakupy ze smyka ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Piękne ciuszki, chyba wpadlas w szal zakupowy ![]() Cytat:
tej kobiecie zawalił się cały świat i nawet najbliższej osobie przy niej nie,było nawet nie chce o tym myśleć.A instynkt jeszcze się obudzi, momentów chwilowe, każda z nas się martwi jak sobie poradzi i w ogóle i czasem to może przytlaczac. Wiadom, ze już tyle czasu dla siebie nie będziemy mieli, ale ja jestem zdania, ze,jakoś to wszystko będzie. Cytat:
Ja rozpuszczam sie na miescie, siedze w cieniu i Wam,odpisuje, jade jeszcze do biedronki i spadam do domu. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- A jeszcze co do odwiedzin w szpitalu, to ja nie mówię już o obcych, ale nie chce też żeby teściowej sie przyglądali jak karmię piersia, dla mnie to też jest intymne i chce być z tym sama lub z Tz i tyle, powinni to zrozumiec, ale jak wejdą na salę, to,z,dzieckiem przecież nie,wyjdę, co,innego w domu, zawsze mogę pójść do,innego,pomieszczenia. Ehh w,ogóle jak,sobie o tym pomyśle i o nich, to już mnie krew zalewa, bo na pewno nie będzie tak,ja tego,chcę:/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
#2396 |
|
Konto usunięte
|
Sylwuska szał to mało powiedziane... Odpuszczę lumpka w tą niedzielę chyba i pójdę za tydzień
bo mnie mąż przepędzi. A tu jeszcze dentysta w poniedziałek, endokrynolog w czwartek i wizyta u gina 20...
|
|
|
|
#2397 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może około 16:00 pojadę, a jak nie to wcale. Nie mam zamiaru później umierać ![]() Cytat:
Bardziej martwię się finansami i tymi grubszymi rzeczami typu łóżeczko, wózek... Cytat:
ale wtedy jest kotara... Nie chciałabym jakiejś rozhisteryzowanej krzyczącej baby za kotarą, bo bym się wkurzyła ![]() Rozumiem, że boli itd.ale bez przesady ![]() W ogóle my będziemy mieć poród rodzinny to wtedy nie wiem czy ktoś jeszcze rodzi obok Muszę mamę zapytać.[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52324360] ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystko na 62 zakupy ze smyka ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Cudowności Cytat:
Co do kopniaczków to mnie one bardzo cieszą Tym bardziej, że Malutka chyba lubi jak trzymam dłoń na brzuchu, bo wtedy chętnie kopie ![]() Jeśli chodzi o golenie, to jak będę próbować na czuja Póki co widzę co mam widzieć ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
Sytuacja opanowana. Nasz domek uratowalo to ze mamy zaraz za dzialka staw. Ale musielismy szybko odjechac bo nie bylo czym oddychac. Masakra, pierwszy raz sie tak zdarzylo. Ciekaww czy samo sie zaproszylo czy jakis barab niedopalek wyrzucil. Jeszcze ja sama w domu bylam z trojka dzieciakow bo tesciowa do sklepu pojechala. I szczescie ze wujek z naprzeciwka szybko zauwazyl ogien.
|
|
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za info, czyli po porodzie mąż mnie zobaczy ogarniętą. Poproszę o to w szpitalu jeszcze żeby go za szybko nie wpuszczali, nie chce być to niech czeka :p.
Gryzelda piękne ciuszki. Ja dziś pobuszuję w Kato. Czubasek wszystko dobrze Ogarnęli już ten pożar? Pierwszy dzień w pracy to masakra. Dobrze że o 13 ze względu na upały nas puszczają. Igor od rana mnie kopie - prezent na rocznicę dla mamusi.I jeszcze pytanie do wyprawki. Moja mama mi wmawia, że na kocyk do łóżeczka ma być poszewka. Kupujecie poszewki na kocyk? Bo dla mnie to trochę niepraktyczne, taki kocyk w poszewce się chyba zmiętoli a i dziecko się może zaplątać. I co ile taki kocyk się pierze?
|
#2400 |
|
Konto usunięte
|
A czy mi się tylko wydaje, czy się gumisiowa dawno nie odzywała? Mam nadzieję, że napisze po połówkowym...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

I nic sensownego przez cały dzień nie zrobię przez zombiakowanie. Dżizussssssssss 
I że wszystko jest dobrze i nie zanosi się na to, żeby miało być coś źle 
Ale za tydzień idę na oficjalne połówkowe w 3D, zobaczymy czy klejnoty nadal będą
Ciekawe czy klejnoty się potwierdzą na 3D 

Gorzej boję się powrotu do domu.. jakoś nie obudził się we mnie jeszcze instynkt macierzyński... wręcz przeciwnie-rozmyslam tylko nad tym jak będzie beznadziejnie, że nie będziemy mieli już z TŻ-em takiego luzu w działaniu jak teraz.. TŻ często mówi, że chciałby żeby mimek był już z nami, a ja sobie wtedy myślę, że ja wręcz przeciwnie..
ale wtedy jest kotara... Nie chciałabym jakiejś rozhisteryzowanej krzyczącej baby za kotarą, bo bym się wkurzyła