|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Na mnie żaden but już nie wchodzi
W Szczecinie ciut chłodniej ale ciężko mi. Sapię jak stara babcia i szukam cienia bo w pełnym słońcu jest mi okrutnie słabo. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
tak, też mi wpadły w oko te półśpiochy z środkowego zdjęcia, pocieszne
![]() Fasterko, gratuluję decyzji o ślubie
|
|
#3513 |
|
Zadomowienie
|
tylkokasia z pepco za 10zl jakby ktoś w pl mógł Ci kupić
niby chłopięce :p ja wzięłam szare rozmiar 56 i niebieskie 62, ale były też takie większe,conajmniej do 80 jak nie większe. Desiki są 62, ten w kropki też z pepco za 14,99. Dziewczyny które czekacie na chłopców -w pepco są śliczne rzeczy,i takie bardziej eleganckie sweterki w romby na guziki i takie bardziej sportowe bluzy z kapturem i takie niby baseballowki. Dla dziewczynek jakiś mniejszy wybór,same body w zasadzie a tego już mam wystarczająco.
|
|
#3514 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny !
Ja też czuję się ociężała i gruba mąż mnie pociesza, ale czasem mam doła zwłaszcza jak widzę szczupłe dziewczyny, a jak już widzę że dziewczyna jest w świetnej formie po ciąży to mnie zazdrość zżera Co do wyprawki dostałam wczoraj kupę ubrań po mojej chrześnicy, w ogóle nie zniszczone. Głupio mi było brać, bo powiedziałam bratowej że to może być później poplamione bo wiesz jak jest przy dziecku to powiedziała że nie mam co patrzeć i mam brać bo to i tak leży ![]() Od dwóch dni wchodzi mi ból w pachwiny i na wzgórku łonowym, jak wstaję, siadam lub zakładam buty głównie, coś jakby zakwasy, takie rozciąganie. Czy Wy też tak macie ? Jedna z Was słusznie napisała, że ma krzywy kręgosłup. Ja też mam skoliozę i muszę powiedzieć lekarzowi, żeby wpisał to do karty ! I jeszcze się pożalę, kupiłam na allegro mężowi skarpety. 10 par, babka wysłała za duże i inaczej ometkowane niż na aukcji.Zażądałam zwrotu gotówki, a poźniej wyślę jej towar i numer nadania i ta głupia baba nie chce się zgodzić ! To ona mnie zrobiła w bambuko i wysłała nie to co trzeba i nie chcę ryzykować, że kasy też mi nie odda :/ sporu nie mogę rozpocząć bo nie potwierdziła zakupu, więc napisałam pod innym pretekstem do All co z tym zrobić :/
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Na hemoroidy można stosować Posterisan. Ja mam w maści, ale chyba są też czopki.
Ja zasnelam dopiero o 2 w nocy... Takie miałam uczucie rozpierania po tym gynazolu (ale uczucie rozpierania w odbycie...). Teraz jest mniejsze i bardziej uczucie dyskomfortu, jakby mnie coś cisnelo na kość ogonowa... Może ten gynazol pecznieje w pochwie i stąd ten ucisk? Jak nie urok to sraczka :/
|
#3516 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Ja do 12tc brałam dopochwowo progesteron. Nie bolało ale uczucie wypływania było średnie
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Ja cały czas biorę. Tzn od wczoraj mam brać luteine pod język, ze względu na zaaplikowany gynazol, a potem znów wrócić do aplikacji dopochwowej. Podjezykowa jest okropna w smaku, ale muszę to przeżyć.
|
#3518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też czasem nie czujecie kopnięć ale je widzicie? Ja tak mam bardzo często, dziś już trochę w panikę wpadłam że mała nie kopie a teraz jak leżę i patrze na brzuch to się rusza. Trochę mniej niż zwykle ale ruchy są...
|
|
|
#3519 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie że podjeliście decyzję o ślubie wspólnie bez żadnych namawiań ze strony rodziny i zrobicie to tak jak wam się podoba,powodzenia Cytat:
za glukozę, nie jest taka straszna da się przeżyć ,oby tylko wyniki bły wporządkuja ledwo co znoszę upały,leżę w zaciemnionym pokoju z włączonym wiatrakiem a i tak mi duszno , wczoraj ledwo co dojechałam do lekarza 30 km co prawda w aucie bez klimy ale wysiadłam purpurowa,a tu zapowiadają jeszcze tydzień takiego skwaruCytat:
jej jakie śliczne ubranka Cytat:
kurcze podziwiam za mieszkanie w takich warunkach nie wiem czy dała bym radę, ale skoro to lepsze niż mieszkanie z teściową to nie chce wiedzieć jaka ona musi być![]() Moja malutka dziś baardzo spokojna wcale nie dokucza matce aż dziwne ![]() mamusie doradzcie coś na laktację, bo ta moja koleżanka która niedawno urodziła dzwoniła dziś do mnie załamana bo mały jej ciągle płacze bo ona pokarmu nie ma a bardzo się nastawiła na kp, mówiła że w szpitalu miała trochę pokarmu ale tylko z jednej piersi a teraz nic,tłumaczyłam jej żeby się nie załamywała ale aż mi jej szkoda
|
|
|
#3520 |
|
Rozeznanie
|
Hej
ja juz po wizycie, glukoza ok a o tarczyce zapomnialam sie spytac bo bardziej sie skupilam na tym zeby sprawdzic czy z malym ok. Od wczoraj strasznie malo sie rusza no i zaczelam sie martwic. Polozna sprawdzila tetno jest ok, a gin zrobilo dodatkowo usg i tez bylo widac ze sie rusza. ale nie pokoi mnie tak mala ilosc ruchow. Polozna kazała liczyc.Martwie sie i tak U was tez tak mało sie ruszaja???? :/ czy tylko ja mam jakas paranoje.?!
|
#3521 |
|
Rozeznanie
|
malinka nie tylko ty tak schizujesz ja też ,tak jak pisałam wcześniej teraz sobie leżę i mała nic się rusza aż dziwne ale wczoraj pytałam lekarza to powiedział że to normalne dzieciaczki mają jeszcze dużo miejsca a ja np mam łożysko na przedniej ścianie i troszkę słabiej odczuwam, powiedział że nie ma się co niepokoić im dalej tym bardziej będziemy odczuwać kopniaczki
|
|
#3522 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie Milenka też ma czasem słabsze dni, że czuję tylko kilka ruchów w dzień, ale później nadrabia :P może ta pogoda też osłabia nasze dzieci ? Ja ostatnio największą aktywność czuję wieczorem ok 22-23 jak kładę się spać :P
|
#3523 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Niech przystawia dzidziusia jak najczęściej. Najlepiej się z nim położy na cały dzień. Tu działa zasada popytu i podaży. Im więcej dostawia tym organizm więcej produkuje. Warto pamiętać też o skokach rozwojowych (kalendarze ich są necie - i wtedy maluchy często wyglądają jakby się najeść nie mogły)
|
|
|
#3524 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Położna mowila ze to moze byc teraz tez przez te upały. :/ modle sie zeby ten skwar sie skonczył. No przez to ze masz na przedniej ścianie to faktycznie mozesz odczuwac słabiej ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Moj teraz troche sie poruszał i mnie uspokoił. Chyba wyczul ze mamusia sie martwi :p A i dzis położna wybierałam. I mam miec spotkania co jakis czas edukujace. Fajnie w sumie, bo mozna popytac i sie dowiedziec wielu rzeczy. Bo na szkołe rodzenia sie nie wybieram takze to jest jak najbardziej ok.
|
|
#3525 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
już za niedługo będziemy marudzić że nas za bardzo kopią skoro my ledwo co dajemy radę w taką pogodę to dzieciaczki pewnie też, jeszcze podobno tydzień takiej pogodyCytat:
dziękuję za radę
|
|
|
#3526 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() A jak problem z KP ma od początku to może źle dostawia lub ma troszkę nieprawidłową budowę sutka? Zawsze może zasięgnąć porady doradcy laktacyjnego. Ale tak jak mówię - jak przystawia to pokarm ma. Chyba że nie przystawia bądź przystawiam bardzo mało (bo np. dokarmia butelką) t pokarm zacznie zanikać - bo nie ma popytu.
|
|
|
#3527 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro lekarz sprawdził i tętno i ruchy są ok to nie martw się
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
mój bryka jak siedzę w pracy najwięcej, i koło 20-21. jak sie klade spac ok 23 to juz spokoj, pewnie tez sam spi. czasami, np dzis, mnie rano obudzi kopniakami, a czasami dopiero po sniadaniu, lub juz w pracy jak jestem to zaczyna harce
|
|
#3530 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3531 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My też się nastawialiśmy na uroczystość tylko ze świadkami, ale rodzina Tża się napaliła i nie chcemy być niegrzeczni, a jeszcze jak to moja mama usłyszała to też nagle chce być. Wcześniej nie miała na to ciśnienia (to mój drugi ślub). Także zaczyna się z tego robić uroczystość, bo w takim wypadku trzeba obiad zamówić w jakiejś restauracji.. nie wspominam też o tym, że nie mam pojęcia w co się ubiorę ![]() Szkoda, że w Pepco mało dla dziewczynek, bo chciałam się dzisiaj wybrać na jakieś łowy... a tam jak często mają dostawy? co tydzień? TylkoKasia, kochana jaka stara i gruba? Ja mam 31 lat i to moja pierwsza ciąża, ale czuję się naprawdę młodo Jak tak czytam o tym ile wasze maluszki ważą to chyba jednak skłaniam się ku temu, że moja mała może być o tydzień młodsza niż USG prenatalne pokazywało. Moja Bianka niby w 24t i 1 d ważyła 600g - na USG lekarzowi wyszło, że to 23 t i 2d, więc może tak jest? u mnie ciężko określić bo według OM to powinnam mieć termin na 05.11 (ale to nierealne bo ja bardzo nieregularne miesiączki miałam), według prenatalnego 11.11, a teraz według tego ostatniego USG (ale na słabym sprzęcie) wychodzi 18.11
|
|
|
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
fasterka90, fajnie te ciuszki
![]() JoyceSky, moja wczoraj (24+1) ważyła 675g i wg lekarki to wskazuje na 24+0. Ale ja się nie nastawiam, że urodzę duże dziecko
|
#3533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wczoraj np cały dzien się ruszała a wieczorem to mi cały brzuch falował, dziś tylko po śniadaniu i teraz cały czas spokój od jakichś 4 h. One się ruszają na pewno ale wszystkich ruchów nie czujemy. Także ja bym była spokojna w tej kwestii |
|
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
Co do ruchów to czytałam że dziecko około 20 h na dobę przesypia także nie ma też co panikowac jeżeli w danym momencie nic nie czujemy. Moja na początku pobytu nad morzem też była mało aktywna ale po dwóch, trzech dniach tak fika że czasami nie daje mi w spokoju polezec
|
#3535 |
|
Zadomowienie
|
Wy piszecie że mało się dzidzię ruszają a moja kopie jak szalona i martwi mnie to, bo za dużo ponoc tez nie dobrze. A ja dzisiaj zdychałam w durnym aucie bez klimy i mam nadzieje, ze malutka ma się dobrze.
|
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj mąż dostał od znajomej z pracy kilka rzeczy, a mianowicie: smoczek NUKa (6-18 miesięcy), dwa opakowania po 2 sztuki smoczków na butelkę TT (1 zestaw jest o małym przepływie czyli 0+, a drugi 6+) i silikonowy śliniak, też firmy TT. Są to rzeczy nieużywane, aczkolwiek smoczki na butelkę są lekko zażółcone, podobno wystarczy je wyparzyć. Ale mam dylemat co z tym smoczkiem - napisane jest żeby używać max do 4 lat od daty produkcji, a 4 lata właśnie w lipcu minęły z tego co doczytałam. Przejęłybyście się tym, czy nie? Smoczek jest oryginalnie zapakowany, ale zaczęłabym go używać dopiero po 6 miesiącu.
|
#3537 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ufff... mamusia spokojniejsza ![]() ja tez jak na plecach leżę to jeśli sie rusza to widzę go świetnie (no prócz tych ostatnich dni ) a tak jak siedze to musi mnie mocno kopnać żebym go widziała. ![]() Cytat:
Jak sie tak dziś napatrzyłam na te maleństwa w przychodni to serce mi sie radowało, że nie długo i ja bede mieć takiego skarba no i Wy oczywiście też
|
|
#3538 |
|
Zadomowienie
|
Ane19s ja miałam tydzień temu na wizycie właśnie taką sytuację, tylko na odwrót płeć
wczoraj okazało się, że tylko było niepotrzebne zamieszanie, Malutka była tak jak u Ciebie mocno wciśnięta pośladkowo i była słaba widoczność...Cynamon wczoraj doktor wspominał coś o ok. 730g, ale to było tylko na szybko, z pomiarami dalej ciężko bo Mała jest pośladkowa, za 2 tygodnie idę prywatnie i obiecał, że dokładnie pomierzy ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- TylkoKasia 33 lata??? Wyglądasz najwyżej na moje 26 dobrze się trzymasz ![]() Gabbi mnie tak właśnie przy wyborze imienia dla Helenki utrzymywał Filipek, pewnie z 10 razy bym zmieniła po drodze gdyby nie fakt, że on nie chciał już o innym słyszeć dobrze mieć taką pomocnicę |
|
|
|
#3539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jest jeszcze nadzieja dla mojego wymarzonego Bruna . Najgorsze jest to że miałam ubranka dla dziewczynki ale wszystko przekazałam dalej a zostawiłam dla chłopaka i teraz mam taki mętlik ze szok. Trzy tygodnie niepewności. Ze też płeć nie jest napisana na brzuchu
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

niby chłopięce :p ja wzięłam szare rozmiar 56 i niebieskie 62, ale były też takie większe,conajmniej do 80 jak nie większe. Desiki są 62, ten w kropki też z pepco za 14,99.
mąż mnie pociesza, ale czasem mam doła zwłaszcza jak widzę szczupłe dziewczyny, a jak już widzę że dziewczyna jest w świetnej formie po ciąży to mnie zazdrość zżera 

ale wczoraj rzeczywiście był twardy jak się obudziłam -ale tylko jak skorzystałam z toalety to przeszło. 
za glukozę, nie jest taka straszna da się przeżyć ,oby tylko wyniki bły wporządku
, wczoraj ledwo co dojechałam do lekarza 30 km co prawda w aucie bez klimy ale wysiadłam purpurowa,a tu zapowiadają jeszcze tydzień takiego skwaru