Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-06, 11:12   #3511
india_love
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość

Zaczęły mi też puchnac stopy, jednego kapcia zaloze tylko do połowy.
Na mnie żaden but już nie wchodzi chodzę tylko w japonkach Aż boję się co to będzie jak chłody przyjdą i trzeba będzie się wbić w cieplejsze buty...

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
jak znosicie upały? ja sie zaraz rozpłynę
W Szczecinie ciut chłodniej ale ciężko mi. Sapię jak stara babcia i szukam cienia bo w pełnym słońcu jest mi okrutnie słabo.

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Co stosujecie na hemoroidy? ja nie mam boleści - parę razy w toalecie poczułam kłucie ale zauważyłam ślad krwi na papierze (sorry)
Mi gin przepisała Posterisan. Pomaga, tym bardziej, że jeden mi okrutnie krwawi

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość

Nie martw się, ja też dopiero od września ruszę z wyprawką i mebelkami, a póki co dobytek mojej małej mieści się w jednej niedużej reklamówce
Ja to w ogóle jestem do tyłu. Wraz z mężem budujemy dom a w zasadzie tylko on się tym zajmuje. Nie wynajmujemy od początku budowy żadnej ekipy. W zasadzie to od roku mieszkamy na gołym betonie a śpimy na paletach. Zresztą miałam wybór-albo spartańskie warunki albo egzystencja pod jednym dachem z teściową. Wybór był prosty Ale widać już koniec i może we wrześniu zacznę akcję wyprawkową i urządzanie pokoju dla małego
Stary 2015-08-06, 11:17   #3512
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

tak, też mi wpadły w oko te półśpiochy z środkowego zdjęcia, pocieszne

Fasterko, gratuluję decyzji o ślubie
Stary 2015-08-06, 11:22   #3513
fasterka90
Zadomowienie

tylkokasia z pepco za 10zl jakby ktoś w pl mógł Ci kupić niby chłopięce :p ja wzięłam szare rozmiar 56 i niebieskie 62, ale były też takie większe,conajmniej do 80 jak nie większe. Desiki są 62, ten w kropki też z pepco za 14,99.
Dziewczyny które czekacie na chłopców -w pepco są śliczne rzeczy,i takie bardziej eleganckie sweterki w romby na guziki i takie bardziej sportowe bluzy z kapturem i takie niby baseballowki. Dla dziewczynek jakiś mniejszy wybór,same body w zasadzie a tego już mam wystarczająco.
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 11:22   #3514
Robusta
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny !
Ja też czuję się ociężała i gruba mąż mnie pociesza, ale czasem mam doła zwłaszcza jak widzę szczupłe dziewczyny, a jak już widzę że dziewczyna jest w świetnej formie po ciąży to mnie zazdrość zżera mam nadzieję, że uda dojść mi się do formy po.

Co do wyprawki dostałam wczoraj kupę ubrań po mojej chrześnicy, w ogóle nie zniszczone. Głupio mi było brać, bo powiedziałam bratowej że to może być później poplamione bo wiesz jak jest przy dziecku to powiedziała że nie mam co patrzeć i mam brać bo to i tak leży

Od dwóch dni wchodzi mi ból w pachwiny i na wzgórku łonowym, jak wstaję, siadam lub zakładam buty głównie, coś jakby zakwasy, takie rozciąganie. Czy Wy też tak macie ?

Jedna z Was słusznie napisała, że ma krzywy kręgosłup. Ja też mam skoliozę i muszę powiedzieć lekarzowi, żeby wpisał to do karty !

I jeszcze się pożalę, kupiłam na allegro mężowi skarpety. 10 par, babka wysłała za duże i inaczej ometkowane niż na aukcji.Zażądałam zwrotu gotówki, a poźniej wyślę jej towar i numer nadania i ta głupia baba nie chce się zgodzić ! To ona mnie zrobiła w bambuko i wysłała nie to co trzeba i nie chcę ryzykować, że kasy też mi nie odda :/ sporu nie mogę rozpocząć bo nie potwierdziła zakupu, więc napisałam pod innym pretekstem do All co z tym zrobić :/

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 11:30   #3515
poznanianka1990
Zakorzenienie

Na hemoroidy można stosować Posterisan. Ja mam w maści, ale chyba są też czopki.

Ja zasnelam dopiero o 2 w nocy... Takie miałam uczucie rozpierania po tym gynazolu (ale uczucie rozpierania w odbycie...). Teraz jest mniejsze i bardziej uczucie dyskomfortu, jakby mnie coś cisnelo na kość ogonowa... Może ten gynazol pecznieje w pochwie i stąd ten ucisk? Jak nie urok to sraczka :/

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 11:35   #3516
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Na hemoroidy można stosować Posterisan. Ja mam w maści, ale chyba są też czopki.

Ja zasnelam dopiero o 2 w nocy... Takie miałam uczucie rozpierania po tym gynazolu (ale uczucie rozpierania w odbycie...). Teraz jest mniejsze i bardziej uczucie dyskomfortu, jakby mnie coś cisnelo na kość ogonowa... Może ten gynazol pecznieje w pochwie i stąd ten ucisk? Jak nie urok to sraczka :/
Biedna...
Ja do 12tc brałam dopochwowo progesteron. Nie bolało ale uczucie wypływania było średnie

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 11:37   #3517
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna...
Ja do 12tc brałam dopochwowo progesteron. Nie bolało ale uczucie wypływania było średnie
Ja cały czas biorę. Tzn od wczoraj mam brać luteine pod język, ze względu na zaaplikowany gynazol, a potem znów wrócić do aplikacji dopochwowej. Podjezykowa jest okropna w smaku, ale muszę to przeżyć.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-06, 11:45   #3518
fasterka90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość

Kurcze ja tak nie miałam, tylko wyciekanie okropne,wkładki zmieniałam co chwile,już zwykłą podpaske nawet chciałam założyć. A ten gynazol to jakieś 2tyg temu używałam. Byłam na kontroli to niby już czysto ale teraz mi się śluz nie podoba. A wcześniej nie miałam żadnych objawów...

Też czasem nie czujecie kopnięć ale je widzicie? Ja tak mam bardzo często, dziś już trochę w panikę wpadłam że mała nie kopie a teraz jak leżę i patrze na brzuch to się rusza. Trochę mniej niż zwykle ale ruchy są...
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 11:59   #3519
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Cześć,witam się w 27tygodniu czytam was na bieżąco ale jakoś nie mam natchnienia żeby odpisać... Gratuluję udanych wizyt,tylkokasia te zdjęcia co masz z brzuszkiem a potem z córcią na rękach boskie
Ja to się do wczoraj zastanawiałam w sumie o co Wam chodzi z tym twardym brzuchem, mi się zdawało że mój cały czas jest twardy ale wczoraj rzeczywiście był twardy jak się obudziłam -ale tylko jak skorzystałam z toalety to przeszło.

Poznanianka Tez mi lekarz ostatnio ten gynazol przepisał,jeszcze któraś z dziewczyn też to stosowała. Mi po tym 2dni ciekła biała wydzielina, aż dzwoniłam do gina czy to tak ma być więc się nie przestrasz jakby co

Mi też się zdarza jeszcze zastanawiać, wachać co do imienia dla małej, ale z tz nie ma dyskusji,postanowione i koniec :p może to i dobrze...

Miałam być u rodziców jeszcze przez weekend ale tak się stęskniłam za tz że jeszcze dziś wracam do Wrocławia Jutro wykorzystamy jego urlop,pójdziemy do innego doradcy kredytowego i...pójdziemy załatwić ślub do USC tylko my i świadkowie, bez jakiegokolwiek przyjęcia. Kiedyś sobie to nadrobimy, mi się i tak wesela nie podobają,rodziców mam skłóconych.. A jakoś mi smutno że córka inaczej miałaby na nazwisko niż ja.

Fajnie że podjeliście decyzję o ślubie wspólnie bez żadnych namawiań ze strony rodziny i zrobicie to tak jak wam się podoba,powodzenia

Cytat:
to tak samo u mnie ! wczoraj brykał jak niewiem dzisiaj rano też mnie obudził :P

ja myslalam o szkole rodzenia ale najblizsza 20 km odemnie.. srednio mam ochotę.

pieknie wygladasz !

ja jutro jadę na glukozę, trzymajcie kciuki żeby wyszła dobra

jak znosicie upały? ja sie zaraz rozpłynę

za glukozę, nie jest taka straszna da się przeżyć ,oby tylko wyniki bły wporządku

ja ledwo co znoszę upały,leżę w zaciemnionym pokoju z włączonym wiatrakiem a i tak mi duszno , wczoraj ledwo co dojechałam do lekarza 30 km co prawda w aucie bez klimy ale wysiadłam purpurowa,a tu zapowiadają jeszcze tydzień takiego skwaru

Cytat:
Babcia mnie dziś wyciągnęła do sklepów, chciała koniecznie coś dla prawnusi kupić, teraz dopiero widzę ze spodenki niby są chłopięce ale dla mnie żadna różnica :p
Moja mała dziś coś mało aktywna, trochę nawet się martwię. Jeszcze dziś miałam bardzo krwawą kupę (przepraszam że tak wprost) :/
A co do upałów to ja parę razy dziennie biorę zimny prysznic teraz jestem u taty,spory dom i na parterze jest przyjemny chłodek
dzikasliwka to są płatne zajęcia? Bo z opisu super
Może tez się jednak zapisze do szpitala na sr, bo tam gdzie jestem zapisana to czuje się tak niepewnie czy zadzwonią, czy nie,kiedy...

jej jakie śliczne ubranka skąd pierwszy komplecik??? też mam szare półśpioszki z pepco fajne są i tak jak piszesz dla chłopców więcej ciekawych rzeczy nie wiem czemu zapomnieli i dziewczynkach

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Na mnie żaden but już nie wchodzi chodzę tylko w japonkach Aż boję się co to będzie jak chłody przyjdą i trzeba będzie się wbić w cieplejsze buty...

W Szczecinie ciut chłodniej ale ciężko mi. Sapię jak stara babcia i szukam cienia bo w pełnym słońcu jest mi okrutnie słabo.

Mi gin przepisała Posterisan. Pomaga, tym bardziej, że jeden mi okrutnie krwawi

Ja to w ogóle jestem do tyłu. Wraz z mężem budujemy dom a w zasadzie tylko on się tym zajmuje. Nie wynajmujemy od początku budowy żadnej ekipy. W zasadzie to od roku mieszkamy na gołym betonie a śpimy na paletach. Zresztą miałam wybór-albo spartańskie warunki albo egzystencja pod jednym dachem z teściową. Wybór był prosty Ale widać już koniec i może we wrześniu zacznę akcję wyprawkową i urządzanie pokoju dla małego

kurcze podziwiam za mieszkanie w takich warunkach nie wiem czy dała bym radę, ale skoro to lepsze niż mieszkanie z teściową to nie chce wiedzieć jaka ona musi być

Moja malutka dziś baardzo spokojna wcale nie dokucza matce aż dziwne

mamusie doradzcie coś na laktację, bo ta moja koleżanka która niedawno urodziła dzwoniła dziś do mnie załamana bo mały jej ciągle płacze bo ona pokarmu nie ma a bardzo się nastawiła na kp, mówiła że w szpitalu miała trochę pokarmu ale tylko z jednej piersi a teraz nic,tłumaczyłam jej żeby się nie załamywała ale aż mi jej szkoda
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 12:02   #3520
malinka103
Rozeznanie

Hej ja juz po wizycie, glukoza ok a o tarczyce zapomnialam sie spytac bo bardziej sie skupilam na tym zeby sprawdzic czy z malym ok. Od wczoraj strasznie malo sie rusza no i zaczelam sie martwic. Polozna sprawdzila tetno jest ok, a gin zrobilo dodatkowo usg i tez bylo widac ze sie rusza. ale nie pokoi mnie tak mala ilosc ruchow. Polozna kazała liczyc.
Martwie sie i tak

U was tez tak mało sie ruszaja???? :/ czy tylko ja mam jakas paranoje.?!
Stary 2015-08-06, 12:13   #3521
Kasiula8708
Rozeznanie

malinka nie tylko ty tak schizujesz ja też ,tak jak pisałam wcześniej teraz sobie leżę i mała nic się rusza aż dziwne ale wczoraj pytałam lekarza to powiedział że to normalne dzieciaczki mają jeszcze dużo miejsca a ja np mam łożysko na przedniej ścianie i troszkę słabiej odczuwam, powiedział że nie ma się co niepokoić im dalej tym bardziej będziemy odczuwać kopniaczki

Stary 2015-08-06, 12:15   #3522
Robusta
Wtajemniczenie

U mnie Milenka też ma czasem słabsze dni, że czuję tylko kilka ruchów w dzień, ale później nadrabia :P może ta pogoda też osłabia nasze dzieci ? Ja ostatnio największą aktywność czuję wieczorem ok 22-23 jak kładę się spać :P

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 12:16   #3523
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość

mamusie doradzcie coś na laktację, bo ta moja koleżanka która niedawno urodziła dzwoniła dziś do mnie załamana bo mały jej ciągle płacze bo ona pokarmu nie ma a bardzo się nastawiła na kp, mówiła że w szpitalu miała trochę pokarmu ale tylko z jednej piersi a teraz nic,tłumaczyłam jej żeby się nie załamywała ale aż mi jej szkoda
Nie ma czegoś takiego jak brak pokarmu (prawie nie ma). Czytałam gdzieś badania że dopiero skrajnie niedożywione kobiety z plemion afrykańskich traciły pokarm.
Niech przystawia dzidziusia jak najczęściej. Najlepiej się z nim położy na cały dzień.
Tu działa zasada popytu i podaży. Im więcej dostawia tym organizm więcej produkuje.
Warto pamiętać też o skokach rozwojowych (kalendarze ich są necie - i wtedy maluchy często wyglądają jakby się najeść nie mogły)

Stary 2015-08-06, 12:21   #3524
malinka103
Rozeznanie

Cytat:
malinka nie tylko ty tak schizujesz ja też ,tak jak pisałam wcześniej teraz sobie leżę i mała nic się rusza aż dziwne ale wczoraj pytałam lekarza to powiedział że to normalne dzieciaczki mają jeszcze dużo miejsca a ja np mam łożysko na przedniej ścianie i troszkę słabiej odczuwam, powiedział że nie ma się co niepokoić im dalej tym bardziej będziemy odczuwać kopniaczki
Dobrze ze nie jestem sama , ale lepiej by bylo gdyby nie dawaly nam spokoju. Na pewno spokojniejsza bym byla.
Położna mowila ze to moze byc teraz tez przez te upały. :/ modle sie zeby ten skwar sie skonczył.
No przez to ze masz na przedniej ścianie to faktycznie mozesz odczuwac słabiej

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
U mnie Milenka też ma czasem słabsze dni, że czuję tylko kilka ruchów w dzień, ale później nadrabia :P może ta pogoda też osłabia nasze dzieci ? Ja ostatnio największą aktywność czuję wieczorem ok 22-23 jak kładę się spać :P
Tak, położna powiedziala ze ten upał moze odbijac sie tez na dzieciaczkach.

Moj teraz troche sie poruszał i mnie uspokoił. Chyba wyczul ze mamusia sie martwi :p

A i dzis położna wybierałam. I mam miec spotkania co jakis czas edukujace. Fajnie w sumie, bo mozna popytac i sie dowiedziec wielu rzeczy. Bo na szkołe rodzenia sie nie wybieram takze to jest jak najbardziej ok.
Stary 2015-08-06, 12:23   #3525
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malinka103 Pokaż wiadomość
Dobrze ze nie jestem sama , ale lepiej by bylo gdyby nie dawaly nam spokoju. Na pewno spokojniejsza bym byla.
Położna mowila ze to moze byc teraz tez przez te upały. :/ modle sie zeby ten skwar sie skonczył.
No przez to ze masz na przedniej ścianie to faktycznie mozesz odczuwac słabiej

już za niedługo będziemy marudzić że nas za bardzo kopią skoro my ledwo co dajemy radę w taką pogodę to dzieciaczki pewnie też, jeszcze podobno tydzień takiej pogody

Cytat:
Nie ma czegoś takiego jak brak pokarmu (prawie nie ma). Czytałam gdzieś badania że dopiero skrajnie niedożywione kobiety z plemion afrykańskich traciły pokarm.
Niech przystawia dzidziusia jak najczęściej. Najlepiej się z nim położy na cały dzień.
Tu działa zasada popytu i podaży. Im więcej dostawia tym organizm więcej produkuje.
Warto pamiętać też o skokach rozwojowych (kalendarze ich są necie - i wtedy maluchy często wyglądają jakby się najeść nie mogły)

dziękuję za radę zaraz jej napiszę, po prostu mi jej szkoda bo taka załamana była tym że mały jej ciągle płacze bo pokarmu nie ma

Stary 2015-08-06, 12:40   #3526
tylkokasia
Moderator

Cytat:
dziękuję za radę zaraz jej napiszę, po prostu mi jej szkoda bo taka załamana była tym że mały jej ciągle płacze bo pokarmu nie ma
Serio ma pokarm
A jak problem z KP ma od początku to może źle dostawia lub ma troszkę nieprawidłową budowę sutka?
Zawsze może zasięgnąć porady doradcy laktacyjnego.
Ale tak jak mówię - jak przystawia to pokarm ma. Chyba że nie przystawia bądź przystawiam bardzo mało (bo np. dokarmia butelką) t pokarm zacznie zanikać - bo nie ma popytu.

Stary 2015-08-06, 13:11   #3527
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
no ja mam do mojej gin 20 km i do lab też , wiec jak wiozę mocz do badan to musze jechac, jutro na glukoze tak samo, wiec ja robie troche tych km miesiecznie ;P no a samo sie nie zaleje ;d i jeszcze droga, narazie jezdzilam sama ale jeszcze z miesiac i mi brzuch przystawi do kierownicy, bedzie musial ze mna jezdzic tz

ja tez nie mam prawie jeszcze nic kupionego, wiec nie martw się

mnie siusiu obudzilo o 7, tzn bardziej mnie kopniaki obudzily ale chcialo mi sie siusiu cholernie, tylko wstac mi sie nie chcialo mega i trzymalam do 8, az wstalam do pracy ;p
No ja tak samo dojeżdżam. Do lekarza 15 km, do laboratorium 20 km, także też się najeżdżę. Też mąż ze mną jeździ, sama to się jakoś boję

Cytat:
Babcia mnie dziś wyciągnęła do sklepów, chciała koniecznie coś dla prawnusi kupić, teraz dopiero widzę ze spodenki niby są chłopięce ale dla mnie żadna różnica :p
Moja mała dziś coś mało aktywna, trochę nawet się martwię. Jeszcze dziś miałam bardzo krwawą kupę (przepraszam że tak wprost) :/
A co do upałów to ja parę razy dziennie biorę zimny prysznic teraz jestem u taty,spory dom i na parterze jest przyjemny chłodek
dzikasliwka to są płatne zajęcia? Bo z opisu super
Może tez się jednak zapisze do szpitala na sr, bo tam gdzie jestem zapisana to czuje się tak niepewnie czy zadzwonią, czy nie,kiedy...
Nie, darmowe. To znaczy podpisywaliśmy umowę, że zgłosimy się do nich do szpitala do porodu. Bo jak nie, to obciążą nas kosztami, 300 zł.
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 13:27   #3528
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Hej ja juz po wizycie, glukoza ok a o tarczyce zapomnialam sie spytac bo bardziej sie skupilam na tym zeby sprawdzic czy z malym ok. Od wczoraj strasznie malo sie rusza no i zaczelam sie martwic. Polozna sprawdzila tetno jest ok, a gin zrobilo dodatkowo usg i tez bylo widac ze sie rusza. ale nie pokoi mnie tak mala ilosc ruchow. Polozna kazała liczyc.
Martwie sie i tak

myślę, że może być tak że maleństwo rusza się więcej kiedy śpisz, więc tego nie czujesz, a za dnia sobie odpoczywa skoro lekarz sprawdził i tętno i ruchy są ok to nie martw się moja akurat teraz leży sobie spokojnie, a najłatwiej mi poczuć ruchy jak leżę
Stary 2015-08-06, 13:31   #3529
czekooczekolada
Zakorzenienie

mój bryka jak siedzę w pracy najwięcej, i koło 20-21. jak sie klade spac ok 23 to juz spokoj, pewnie tez sam spi. czasami, np dzis, mnie rano obudzi kopniakami, a czasami dopiero po sniadaniu, lub juz w pracy jak jestem to zaczyna harce

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-06, 13:32   #3530
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
U mnie potrafi się zdarzyć dzień lub dwa, że małego prawie nie czuję. Sporadycznie odczuwam lub widzę takie ruchy, że brzuch mocno faluje. Też mam łożysko na przedniej ścianie i całkowicie rozumiem wasze obawy o brak ruchów
Stary 2015-08-06, 13:32   #3531
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Cytat:
India lovedzięki ale narazie to nie ma czego,jak już będe po to można gratulowac może uda nam się załatwić jakiś szybszy termin ślubu,myślę że zaawansowana ciąża to wystarczający powód...
Fasterko, daj proszę znać czy się udało szybszy termin załatwić, bo my chcemy się do urzędu wybrać też niedługo załatwiać ślub My też się nastawialiśmy na uroczystość tylko ze świadkami, ale rodzina Tża się napaliła i nie chcemy być niegrzeczni, a jeszcze jak to moja mama usłyszała to też nagle chce być. Wcześniej nie miała na to ciśnienia (to mój drugi ślub). Także zaczyna się z tego robić uroczystość, bo w takim wypadku trzeba obiad zamówić w jakiejś restauracji.. nie wspominam też o tym, że nie mam pojęcia w co się ubiorę

Szkoda, że w Pepco mało dla dziewczynek, bo chciałam się dzisiaj wybrać na jakieś łowy... a tam jak często mają dostawy? co tydzień?

TylkoKasia, kochana jaka stara i gruba? Ja mam 31 lat i to moja pierwsza ciąża, ale czuję się naprawdę młodo Jedyne co mi doskwiera to waga, bo wprawdzie w ciąży jeszcze nic nie przytyłam, ale to dlatego, że ja w momencie zajścia miałam dużą nadwagę.. Chcę coś z tym zrobić po porodzie, bo mnie to wkurza masakrycznie. Akurat tak jakoś dużo przytyłam tuż przed ciążą (tak chyba sobie kompensowałam rozwód) i nie zdążyłam schudnąć. A Ty wyglądasz rewelacyjnie

Jak tak czytam o tym ile wasze maluszki ważą to chyba jednak skłaniam się ku temu, że moja mała może być o tydzień młodsza niż USG prenatalne pokazywało. Moja Bianka niby w 24t i 1 d ważyła 600g - na USG lekarzowi wyszło, że to 23 t i 2d, więc może tak jest? u mnie ciężko określić bo według OM to powinnam mieć termin na 05.11 (ale to nierealne bo ja bardzo nieregularne miesiączki miałam), według prenatalnego 11.11, a teraz według tego ostatniego USG (ale na słabym sprzęcie) wychodzi 18.11

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 13:42   #3532
poznanianka1990
Zakorzenienie

fasterka90, fajnie te ciuszki

JoyceSky, moja wczoraj (24+1) ważyła 675g i wg lekarki to wskazuje na 24+0. Ale ja się nie nastawiam, że urodzę duże dziecko

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-06, 14:16   #3533
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Martwie sie i tak

Moim zdaniem nie ma co panikować. Tak jak to mówi moja lekarka " Dziecko to nie robot ". Są okresy kiedy jest mniej ruchliwe i takie kiedy wariuje. U mnie np. czasem 2 dni jest spokojna i mało się rusza, a potem diabeł wcielony wczoraj np cały dzien się ruszała a wieczorem to mi cały brzuch falował, dziś tylko po śniadaniu i teraz cały czas spokój od jakichś 4 h. One się ruszają na pewno ale wszystkich ruchów nie czujemy. Także ja bym była spokojna w tej kwestii
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 14:35   #3534
lexie42
Zakorzenienie

Co do ruchów to czytałam że dziecko około 20 h na dobę przesypia także nie ma też co panikowac jeżeli w danym momencie nic nie czujemy. Moja na początku pobytu nad morzem też była mało aktywna ale po dwóch, trzech dniach tak fika że czasami nie daje mi w spokoju polezec
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 14:43   #3535
wonderka
Zadomowienie

Wy piszecie że mało się dzidzię ruszają a moja kopie jak szalona i martwi mnie to, bo za dużo ponoc tez nie dobrze. A ja dzisiaj zdychałam w durnym aucie bez klimy i mam nadzieje, ze malutka ma się dobrze.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 14:55   #3536
poznanianka1990
Zakorzenienie

Wczoraj mąż dostał od znajomej z pracy kilka rzeczy, a mianowicie: smoczek NUKa (6-18 miesięcy), dwa opakowania po 2 sztuki smoczków na butelkę TT (1 zestaw jest o małym przepływie czyli 0+, a drugi 6+) i silikonowy śliniak, też firmy TT. Są to rzeczy nieużywane, aczkolwiek smoczki na butelkę są lekko zażółcone, podobno wystarczy je wyparzyć. Ale mam dylemat co z tym smoczkiem - napisane jest żeby używać max do 4 lat od daty produkcji, a 4 lata właśnie w lipcu minęły z tego co doczytałam. Przejęłybyście się tym, czy nie? Smoczek jest oryginalnie zapakowany, ale zaczęłabym go używać dopiero po 6 miesiącu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG1251.jpg (63,3 KB, 13 załadowań)

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-06, 14:57   #3537
malinka103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
myślę, że może być tak że maleństwo rusza się więcej kiedy śpisz, więc tego nie czujesz, a za dnia sobie odpoczywa skoro lekarz sprawdził i tętno i ruchy są ok to nie martw się moja akurat teraz leży sobie spokojnie, a najłatwiej mi poczuć ruchy jak leżę
mam nadzieje ze tak właśnie jest jak piszesz teraz mnie uspokoił bo zaczął sie wiercić ufff... mamusia spokojniejsza
ja tez jak na plecach leżę to jeśli sie rusza to widzę go świetnie (no prócz tych ostatnich dni ) a tak jak siedze to musi mnie mocno kopnać żebym go widziała.

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Moim zdaniem nie ma co panikować. Tak jak to mówi moja lekarka " Dziecko to nie robot ". Są okresy kiedy jest mniej ruchliwe i takie kiedy wariuje. U mnie np. czasem 2 dni jest spokojna i mało się rusza, a potem diabeł wcielony wczoraj np cały dzien się ruszała a wieczorem to mi cały brzuch falował, dziś tylko po śniadaniu i teraz cały czas spokój od jakichś 4 h. One się ruszają na pewno ale wszystkich ruchów nie czujemy. Także ja bym była spokojna w tej kwestii
Dzięki uspokoiłyście mnie

Jak sie tak dziś napatrzyłam na te maleństwa w przychodni to serce mi sie radowało, że nie długo i ja bede mieć takiego skarba

no i Wy oczywiście też
Stary 2015-08-06, 15:12   #3538
Amelia16
Zadomowienie

Ane19s ja miałam tydzień temu na wizycie właśnie taką sytuację, tylko na odwrót płeć wczoraj okazało się, że tylko było niepotrzebne zamieszanie, Malutka była tak jak u Ciebie mocno wciśnięta pośladkowo i była słaba widoczność...
Cynamon wczoraj doktor wspominał coś o ok. 730g, ale to było tylko na szybko, z pomiarami dalej ciężko bo Mała jest pośladkowa, za 2 tygodnie idę prywatnie i obiecał, że dokładnie pomierzy

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

TylkoKasia 33 lata??? Wyglądasz najwyżej na moje 26 dobrze się trzymasz
Gabbi mnie tak właśnie przy wyborze imienia dla Helenki utrzymywał Filipek, pewnie z 10 razy bym zmieniła po drodze gdyby nie fakt, że on nie chciał już o innym słyszeć dobrze mieć taką pomocnicę
Stary 2015-08-06, 17:40   #3539
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Ane19s ja miałam tydzień temu na wizycie właśnie taką sytuację, tylko na odwrót płeć wczoraj okazało się, że tylko było niepotrzebne zamieszanie, Malutka była tak jak u Ciebie mocno wciśnięta pośladkowo i była słaba widoczność...
Cynamon wczoraj doktor wspominał coś o ok. 730g, ale to było tylko na szybko, z pomiarami dalej ciężko bo Mała jest pośladkowa, za 2 tygodnie idę prywatnie i obiecał, że dokładnie pomierzy

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

TylkoKasia 33 lata??? Wyglądasz najwyżej na moje 26 dobrze się trzymasz
Gabbi mnie tak właśnie przy wyborze imienia dla Helenki utrzymywał Filipek, pewnie z 10 razy bym zmieniła po drodze gdyby nie fakt, że on nie chciał już o innym słyszeć dobrze mieć taką pomocnicę
Ale mnie pocieszylas jest jeszcze nadzieja dla mojego wymarzonego Bruna . Najgorsze jest to że miałam ubranka dla dziewczynki ale wszystko przekazałam dalej a zostawiłam dla chłopaka i teraz mam taki mętlik ze szok. Trzy tygodnie niepewności. Ze też płeć nie jest napisana na brzuchu
Stary 2015-08-06, 17:43   #3540
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Ale mnie pocieszylas jest jeszcze nadzieja dla mojego wymarzonego Bruna . Najgorsze jest to że miałam ubranka dla dziewczynki ale wszystko przekazałam dalej a zostawiłam dla chłopaka i teraz mam taki mętlik ze szok. Trzy tygodnie niepewności. Ze też płeć nie jest napisana na brzuchu
Na brzuchu to może nie,ale np. fajnie by było jakby można było się dowiedzieć przez pobranie krwi. Tak jak na betę, idziesz , pobierają krew i już wiesz

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości