|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Ja na czczo w 10 tygodniu miałam 84, ale nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, że to było po godz. 10tej... Może jakbym miała pobranie o 7mej czy 8mej to wynik byłby wyższy...
|
#3572 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może Tż da się wreszcie "urobić"? W końcu to nie Twój kaprys tylko marzenie kochanej córeczki ![]() ![]() Jeju, ja za tydzień mam iść na glukozę... Już trzęsę portkami, fuuuj
|
|
|
|
|
#3573 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki dzika śliwka, że mamy w Tobie takie ekstra źródło wiedzy Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Dziewczyny ryczę jak bóbr na reklamie Pampersów. Takie bobasy tam słodkie, że wymiękam
|
|
|
#3574 |
|
Zadomowienie
|
Witam się przy piątku, śpię w piwnicy bo tu mam najchlodniej. Podjęliśmy z tz decyzję ze jak nie teraz to na przyszły rok zakładamy klimatyzację. Tylko kompletnie nie wiem.jaki jest to koszt, może któraś z was się orientuje. Na poddaszu Nie da się wytrzymać a co ma zrobić półroczne dziecko...
|
|
#3575 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Czytam Was cały czas na bieżąco więc wiem co tam u Was CO do glukozy...Moje wyniki to 92, po godz 125 a po 2godz 142. Nie wiem co lekarz powie na wizycie. Ale jakby co to ja nie dam rady odmówić sobie owoców. Jem je na potęgę bo nie mogę się od nich powstrzymać....A ze słodyczy to tylko lody mi podchodzą... A w ogóle to jestem dziś wkurzona na maksa! już dawno jestem ale dziś to mnie trzęsie. Teściowie (z którymi jeszcze mieszkam-mamy swój pokój) jak wiecie palili zawsze w domu, na początku ciąży też aż rzygałam i TŻ interweniował i zaczęli wychodzić na dwór. Wszystko już pięknie i ładnie bo przestało śmierdzieć w domu. A tu od 2 tyg rano zanim ja wstanę i wyjdę z pokoju to sobie palą w kuchni przy otwartym oknie-Nie wiem myślą, że nie śmierdzi?! że ja nie czuję?! jak wstanę to potem wyłażą, ale teść to w ogóle jakby nie wiedział po co. Ciągle gdzieś skądś czuję ten dym...TŻ im mówił..Ja powiedziałam, że się wyprowadzę..Potem słyszałam, jak sąsiadce na kawie mówili, że jak będzie dziecko to nie będą palić w domu. A teraz to co dziecka nie ma?!? I powiedziałam TŻ że jak wrócę z małą ze szpitala i będą palić albo poczuję ten smród to się pakuję, jadę do mamy i wracam jak zrobimy sobie już górę domu z osobnym wejściem. Zobaczymy co powiedzą! Tak chcą wnusię! Guzik! Traktują mnie dobrze ale z tymi papierochami się czuję jakby nie mieli szacunku do mnie, oni w ogóle nie rozumieją jak to przeszkadza! Dziś chyba nie wytrzymam... agnes mój sąsiad zakłada klimy. Po znajomości 600 stówek. A tak najmniej 1000 i wzwyż raczej sporo plus robocizna czy coś takiego właśnie mówił jak zakładał u sąsiada. Takie klimy jak w sklepach mają. Bo jeszcze są te stojące z rurą jakąś co na zewnatrz sie ją daje a one też kosztują powyżej 1500 zł.
13.08.2010- Razem 09.2011- Zaręczyny 29.06.2013- Ślub 12.03.2015 II Kreski Edytowane przez Dzika Ropucha Czas edycji: 2015-08-07 o 09:05 |
|
|
|
#3576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja ostatnio byłam na glukozie o 10tej i pani mnie pouczyła, że za późno. Ale szybko wytłumaczyłam, że wstałam o 9tej więc wszystko jest ok
|
|
|
|
|
#3577 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tego co wiem to taka profesjonalna klima zewnętrzna to koszt min 5 tys, średnio 7 tys. (teściowie chcieli zakładać do mieszkania) a te wolnostojące, na wkłady to wyrzucanie kasy w błoto bo znajomy ma i nic to nie daje...
|
#3578 |
|
Zadomowienie
|
Eee No to koszt mnie przeraza. O tych wolno stojących się.tyle naczytalam ze za taką porządną to koło 1500 a do małego pokoju wisząca na ścianie już za 900 założę. Zobaczymy jak cenowo to wygląda. Po południu jedziemy z tz zapytać w jednej firmie
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
ja wrocilam po glukozie. ehh. srednio mi sie to widzi.. wzielam ze soba swoj glukometr, bo wyniki dopiero w poniedzialek a chcialam wstepnie wiedziec.. na czczo 82 wiec spoko, 10 min przed pierwszym pomiarem mialam cukier 230.. po wyjsciu od pielegniarki ejszcze raz zmierzylam i 182 - norma do 180. przed drugim pomiarem mialam 180 - norma do 140, a po wyjsciu z labolatorium 118
nie wiem czy ten glukometr jakos zle pokazuje czy co, no ale za wesolo to nie wykazuje.. raz tak, raz tak, eh.
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
widzę ze tematy cukrzycowe na tapecie, ja się dowiem o wynikach dopiero na wizycie, trzymam kciuki za wasze i moje wyniki oby jak najmniej z nas musiało się z tym zmagać, miłego dnia!
|
#3581 |
|
Moderator
|
fasterka90 - jak tam u Ciebie? dotarłaś wczoraj bezpiecznie do domu? Z TZ ok?
|
|
#3582 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jednak jak zapytałam mojej diabetolog, to powiedziała, że tak się rozpoznaje cukrzycę u nie-ciężarnych. Jeśli badanie krwi na czczo dwukrotnie pokaże >126 to stwierdza się cukrzycę II stopnia. A u ciężarnych to jednak krzywą trzeba zrobić Ja to czasem pie.rdo.lca dostawałam, tyle było sprzecznych informacji ![]() Cytat:
Cytat:
, potem jak leżałam w szpitalu dwukrotnie, to najpierw 100, potem 101. Byłam wtedy w 11 tygodniu i od razu dostałam zlecenie na krzywą, która wyszła jak wyszła... Ale już na przykład na krzywej pobranie na czczo było 82 .Cytat:
No, ale jakby nie było, owoce mają cukrów sporo...Co do lodów, to Big Milki są ok raz na jakiś czas można. Oczywiście musiałabyś się obserwować i sprawdzać. Cytat:
i ja wtedy na glukometrze miałam 93, a z krwi miałam 82. Często jak sprawdzam po posiłku, to wynik z jednego palca jest np. 107, a z palca drugiej ręki 120. Ostatnio zaczęłam panikować, bo rano na czczo mam dość wysoko, od kilku dni nie schodzę poniżej 90 , gdzie na początku diety miałam max 80, ale na poprzedniej wizycie lekarka kazała nie panikować, bo właśnie mówiła o granicy błędu glukometru. Dopiero gdyby taki wynik w granicy 100 utrzymywałby się przez kilka dni, to wdrąży mi insulinę na noc, malutką dawkę. Te cukry jak dla mnie są ciut za wysokie i zobaczymy co powie mi na wizycie we wtorek.
Edytowane przez dzikasliwka Czas edycji: 2015-08-07 o 12:30 |
|||||
|
|
|
#3583 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jakie pieluchy kupujecie?? Bo ja słyszałam, że Dada z biedronki są tanie i dobre, ale czytam opinie w necie, że jednak dużo osób narzeka, że przeciekają po pleckach i są sztywne, robią odparzenia
Jakie Wy kupujecie?
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja krzywa zrobię jednak później, tzn nie w poniedziałek, bo jednak w moim laboratorium jest najtaniej (no i mam blisko, bo 10 minut pieszo), a w poniedziałek muszę jechać do pracy zawieźć L4 i też odwiedzić przy okazji koleżanki, a nie wiem jak po tej glukozie się będę czuła...
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiadomo każdy inaczej może to przechodzic
|
|
#3587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pożyczyłam od teściów glukometr i zaczynam pomiary, żeby już z jakąś wiedzą iść do lekarza.
Agusiek co do pieluch to podejrzewam, że od każdej mamy usłyszysz inne opinie. Mój siostra na początku z tego co pamiętam używała dady i pampers zielone, potem przerzuciła się na babydream fun&fit z rossmana i do dziś ich używa, ale właśnie nie wiem jak się sprawdza te calkiem pierwsze z tej serii, a korci mnie żeby je wypróbować. Ja chyba kupię na początek różne, żeby zobaczyć które najbardziej nam podpasują |
|
|
|
#3589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najlepiej samemu wypróbowaćZamówiłam sobie z allegro szlafroczek do szpitala, 3 koszule do karmienia i dla maleńkiej ręczniczek z kapturkiem Jak dojdą to się pochwalę
|
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
Ja szlafrok mam w domu taki calkiem spoko do szpitala.
Jedną koszulę udało mi się kupić w biedronce, muszę przyznać jakościowo jest naprawdę ok, ale też super tania nie była bo ok40zl. Drugą koszulę wezmę chyba od siostry, chociaż ona jest z jakimiś zwierzakami co mi się średnio podoba, na pewno jeszcze jakąś jedną kupię typowo do porodu do zniszczenia w razie czego. |
|
|
|
#3591 |
|
Zadomowienie
|
My tez pampersa na początek
https://www.feedo.pl/sklep/pieluchy-...as-na-miesiac/ Teraz te premium care sa w carrefour w promocji 47 zł paczuszka chyba ![]() Jakie proszki do prania kupujecie dla naszych maluszków? Wczoraj chcialam sobie wybrać mimo, że troszke czasu ale nie wiedziałam totalnie jaki chwycić i nic nie kupiłam :P
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pieluch to slyszalam, że te Toujours (czy jakoś tak) z Lidla są ok I babydream z Rossmanna też ![]() Za to nie polecam pieluch fitti z Biedronki, są okropne w dotyku i przeciekaja...
|
|
#3593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja kupię proszek Dzidziuś ale nie wiem jak z płynem do płukania powiedzcie mi, czy taki np z Lenora delikatny biały z bobaskiem na obrazku może być?
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
Mam też próbkę proszku z Jelpa, wypiore w nim część ciuszkow.
A co do tych promocji pampersow to najpierw zwróćcie uwagę czy wszystkie rozmiary są w promocji, bo często są tylko te od 3 wzwyż. A w Rossmannie często są w promocji ale tylko 4, nie wiem czemu :/
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam andzieję że będzie ok..ja na samym początku pampersa, a potem pewnie będzie dada z biedronki :P kolezanka ma i chwali - miala wczesniej jakies tanie z carrefoura to mowila ze tamte sztywne sa ega, a dada w porownaniu z tamtymi to jak pampers ;p
|
|
|
#3596 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Drugą kupiłam z Italian Fashion, ale to od koleżanki bo handlowała tym i też za 39 zł Cytat:
W ogóle to jakie kosmetyki dla dzieciaków kupujecie? |
|||
|
|
|
#3597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mężowi ten płyn jakaś ciężarna w sklepie poleciła, mówiła, że lepszy płyn niż proszek, bo proszek potrafi się np. nie wypłukać dobrze.
|
|
#3598 |
|
Konto usunięte
|
O Boże co ja przed chwilą przeżyłam😂 leżę sobie na łóżku w końcu chwilą spokoju i podczytuje was troch☺A tu coś mi smignelo koło mnie czarnego., szybko się zerwalam A tu pająk Ogromny czarny ohhhh paskudny. Zaczęłam panikowac jestem sama w domu A on zawala jak durny. Zabilam go jakoś coś okropnego. Tu w Irlandii naprawdę są okropne pająki i słyszałam ze gryzą. Nie wiem jak ja spałam nie świadoma ze on był gdzieś za łóżkiem. Nie wiem jak ja dzisiaj zasne. Panicznie się boję pająków. Najgorzej ze jak się zerwalam z tym strachem to się za twarz zlapalam. U nas jest taki zabobon ze jak kobieta w ciąży się przestraszy to żeby nie lapala się się za żadną część ciała bo dziecko może mieć znamię. Oj będę teraz przeżywać😕
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Aż płakać mi się zachciało. Głupi pająk😕 |
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam Hippa, bo ma dobre opinie na srokao. W sumie to wg tiego bloga najlepszy jest Hipp i Babydream z Rossmanna.
Ja muszę jeszcze dokupić krem p/odparzeniom i na wiatr, będę polować nz Hippa raczej, ewentualnie z Babydream kupię.
|
#3600 |
|
Zadomowienie
|
Jak dajecie rade w upał? Ja się roztapiam i bardzo, bardzo słabo czuje. Chowam się w cieniu i dużo pije ale średnio to pomaga.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.

Nasz ślub 16.08.2014 

Od razu zaproponowałam, że może będzie miała na imię Marysia i zapytałam Hani, co ona na to. I tak się jej spodobało, że teraz ciągle mówi o siostrzyczce Marysi
A tż się to imię nie podoba. Jemu się podoba Zosia i Zuzia. 

nie wiem czy ten glukometr jakos zle pokazuje czy co, no ale za wesolo to nie wykazuje.. raz tak, raz tak, eh.

, potem jak leżałam w szpitalu dwukrotnie, to najpierw 100, potem 101. Byłam wtedy w 11 tygodniu i od razu dostałam zlecenie na krzywą, która wyszła jak wyszła... Ale już na przykład na krzywej pobranie na czczo było 82
, gdzie na początku diety miałam max 80, ale na poprzedniej wizycie lekarka kazała nie panikować, bo właśnie mówiła o granicy błędu glukometru. Dopiero gdyby taki wynik w granicy 100 utrzymywałby się przez kilka dni, to wdrąży mi insulinę na noc, malutką dawkę. Te cukry jak dla mnie są ciut za wysokie i zobaczymy co powie mi na wizycie we wtorek.

mam andzieję że będzie ok..