Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-06, 23:12   #3571
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Ja na czczo w 10 tygodniu miałam 84, ale nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, że to było po godz. 10tej... Może jakbym miała pobranie o 7mej czy 8mej to wynik byłby wyższy...

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 07:44   #3572
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Jak wróciłam z połówkowego i zobaczyłam się z Hanią, to jej powiedziałam, że mam niespodziankę i oznajmiłam, że będzie miała siostrzyczkę Od razu zaproponowałam, że może będzie miała na imię Marysia i zapytałam Hani, co ona na to. I tak się jej spodobało, że teraz ciągle mówi o siostrzyczce Marysi A tż się to imię nie podoba. Jemu się podoba Zosia i Zuzia.
Proszę co za wierność wyborowi, obawiam się, że ciężko będzie teraz wyperswadować Marysię z główki starszej siostry Może Tż da się wreszcie "urobić"? W końcu to nie Twój kaprys tylko marzenie kochanej córeczki Zosia też bardzo ładne

Jeju, ja za tydzień mam iść na glukozę... Już trzęsę portkami, fuuuj
Stary 2015-08-07, 08:19   #3573
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość

Pewnie, że może skoczyć, ale nie powinien. Ja jestem na diecie od 12 tygodnia. Najwyższy cukier po śniadaniu jaki miałam to 140. Teraz zbliżam się pomału do 30 tygodnia, a to ponoć okres, gdzie cukry szaleją na maxa i aż się boję Z jednej strony to dziwię się Twojej lekarce, że tak do tego podchodzi, ale z drugiej strony tak jak kiedyś Kasia mówiła, że u niej w Irlandii w ogóle nie robi się krzywej, tylko jeśli cukrzyca była w rodzinie. U mnie cukrzycy w rodzinie nie ma, nikt nie miał, a mi wyszła w ciąży. Popieprzone to
Moja lekarka takie ma podejście. Ale mam do niej zaufanie bo z nie jednego dołka zdrowotnego mnie wyciągnęła. Wiadomo jednak-trzeba zachować zdrowy rozsądek i obserwować.
Dzięki dzika śliwka, że mamy w Tobie takie ekstra źródło wiedzy

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Ja oczywiście od razu wzięłam się za czytanie z czym to się je i znalazłam całkiem fajne opracowanie lekarki z jakiegoś szpitala. I tak na czczo norma do 90, a po godzinie od posiłku głównego norma do 120. A Ty india mierzyłaś od razu po śniadaniu czy po godzinie od śniadania?
Mierzyłam 1h po posiłku.

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Tak. U mnie nie robią i ja już 2 ciążę się zastanawiałam czy nie mam...
Bo bardzo dużo piję - to jest objaw? macie tak?
Piję bez opamiętania. 3 litry na bank, jak nie więcej

Cytat:
Olilina tylko zacznij od pierwszej części Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze z moim dzieciaczkiem i będę mogła z czystym sumieniem powiedzieć, że cieszę się, że miałam cukrzycę, bo dzięki niej nauczyłam się zdrowo i regularnie jeść aaa i najważniejsze, dzidziuś rośnie, a ja już 11 kg na minusie
Mogę oddać swoje plus 10

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Dziewczyny ryczę jak bóbr na reklamie Pampersów. Takie bobasy tam słodkie, że wymiękam
Stary 2015-08-07, 08:51   #3574
agne19s
Zadomowienie

Witam się przy piątku, śpię w piwnicy bo tu mam najchlodniej. Podjęliśmy z tz decyzję ze jak nie teraz to na przyszły rok zakładamy klimatyzację. Tylko kompletnie nie wiem.jaki jest to koszt, może któraś z was się orientuje. Na poddaszu Nie da się wytrzymać a co ma zrobić półroczne dziecko...
Stary 2015-08-07, 09:02   #3575
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Cześć dziewczyny.
Czytam Was cały czas na bieżąco więc wiem co tam u Was
CO do glukozy...Moje wyniki to 92, po godz 125 a po 2godz 142. Nie wiem co lekarz powie na wizycie.
Ale jakby co to ja nie dam rady odmówić sobie owoców. Jem je na potęgę bo nie mogę się od nich powstrzymać....A ze słodyczy to tylko lody mi podchodzą...

A w ogóle to jestem dziś wkurzona na maksa! już dawno jestem ale dziś to mnie trzęsie.
Teściowie (z którymi jeszcze mieszkam-mamy swój pokój) jak wiecie palili zawsze w domu, na początku ciąży też aż rzygałam i TŻ interweniował i zaczęli wychodzić na dwór. Wszystko już pięknie i ładnie bo przestało śmierdzieć w domu. A tu od 2 tyg rano zanim ja wstanę i wyjdę z pokoju to sobie palą w kuchni przy otwartym oknie-Nie wiem myślą, że nie śmierdzi?! że ja nie czuję?! jak wstanę to potem wyłażą, ale teść to w ogóle jakby nie wiedział po co. Ciągle gdzieś skądś czuję ten dym...TŻ im mówił..Ja powiedziałam, że się wyprowadzę..Potem słyszałam, jak sąsiadce na kawie mówili, że jak będzie dziecko to nie będą palić w domu. A teraz to co dziecka nie ma?!? I powiedziałam TŻ że jak wrócę z małą ze szpitala i będą palić albo poczuję ten smród to się pakuję, jadę do mamy i wracam jak zrobimy sobie już górę domu z osobnym wejściem. Zobaczymy co powiedzą! Tak chcą wnusię! Guzik! Traktują mnie dobrze ale z tymi papierochami się czuję jakby nie mieli szacunku do mnie, oni w ogóle nie rozumieją jak to przeszkadza!
Dziś chyba nie wytrzymam...

agnes mój sąsiad zakłada klimy. Po znajomości 600 stówek. A tak najmniej 1000 i wzwyż raczej sporo plus robocizna czy coś takiego właśnie mówił jak zakładał u sąsiada. Takie klimy jak w sklepach mają. Bo jeszcze są te stojące z rurą jakąś co na zewnatrz sie ją daje a one też kosztują powyżej 1500 zł.

12.03.2015 II Kreski

Edytowane przez Dzika Ropucha
Czas edycji: 2015-08-07 o 09:05
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 09:59   #3576
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja na czczo w 10 tygodniu miałam 84, ale nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, że to było po godz. 10tej... Może jakbym miała pobranie o 7mej czy 8mej to wynik byłby wyższy...
Ma znaczenie, jeśli wcześnie wstałaś. Bo cukier się ścina podczas wysiłku fizycznego (ruchu).
Ja ostatnio byłam na glukozie o 10tej i pani mnie pouczyła, że za późno. Ale szybko wytłumaczyłam, że wstałam o 9tej więc wszystko jest ok
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 10:11   #3577
Robusta
Wtajemniczenie

Z tego co wiem to taka profesjonalna klima zewnętrzna to koszt min 5 tys, średnio 7 tys. (teściowie chcieli zakładać do mieszkania) a te wolnostojące, na wkłady to wyrzucanie kasy w błoto bo znajomy ma i nic to nie daje...

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 10:28   #3578
agne19s
Zadomowienie

Eee No to koszt mnie przeraza. O tych wolno stojących się.tyle naczytalam ze za taką porządną to koło 1500 a do małego pokoju wisząca na ścianie już za 900 założę. Zobaczymy jak cenowo to wygląda. Po południu jedziemy z tz zapytać w jednej firmie
Stary 2015-08-07, 11:11   #3579
czekooczekolada
Zakorzenienie

ja wrocilam po glukozie. ehh. srednio mi sie to widzi.. wzielam ze soba swoj glukometr, bo wyniki dopiero w poniedzialek a chcialam wstepnie wiedziec.. na czczo 82 wiec spoko, 10 min przed pierwszym pomiarem mialam cukier 230.. po wyjsciu od pielegniarki ejszcze raz zmierzylam i 182 - norma do 180. przed drugim pomiarem mialam 180 - norma do 140, a po wyjsciu z labolatorium 118 nie wiem czy ten glukometr jakos zle pokazuje czy co, no ale za wesolo to nie wykazuje.. raz tak, raz tak, eh.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-07, 12:15   #3580
cynamon_
Zakorzenienie

Witam dziewczyny widzę ze tematy cukrzycowe na tapecie, ja się dowiem o wynikach dopiero na wizycie, trzymam kciuki za wasze i moje wyniki oby jak najmniej z nas musiało się z tym zmagać, miłego dnia!
Stary 2015-08-07, 12:26   #3581
tylkokasia
Moderator

fasterka90 - jak tam u Ciebie? dotarłaś wczoraj bezpiecznie do domu? Z TZ ok?

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 12:27   #3582
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

U nas też już poddają w wątpliwość robienie krzywej cukrowej. Podobno samo badanie poziomu cukru we krwi na czczo wystarczy, by stwierdzić ewentualną cukrzycę.
A odpowiadając na Twoje pytanie, to ja piję dużo, a cukrzycy nie mam Pragnienie podobno w normalnej cukrzycy występuje jako objaw, ale czy w ciążowej, nie wiem.
Dokładnie tak samo słyszałam. Że tę krzywą to o dupę można potłuc Jednak jak zapytałam mojej diabetolog, to powiedziała, że tak się rozpoznaje cukrzycę u nie-ciężarnych. Jeśli badanie krwi na czczo dwukrotnie pokaże >126 to stwierdza się cukrzycę II stopnia. A u ciężarnych to jednak krzywą trzeba zrobić Ja to czasem pie.rdo.lca dostawałam, tyle było sprzecznych informacji

Cytat:
Zaczęłam od pierwszej coś czuję, że będę miała lekturę na najbliższe dni
Wow tyle schudłaś? Ja mam ok 8 kg na plusie a naprawdę się nie objadam, powiedziałabym nawet, że chyba jem za malo.
Dokładnie tyle. Ale ja mam z czego chudnąć, bo naprawdę mam sporą nadwagę i cieszy mnie to

Cytat:
dzikasliwka, olilina, a jak badałyście na początku ciąży glukozę na czczo to jaki miałyście wynik? Jestem ciekawa czy ma to jakiś związek z tymi późnieszymi wynikami.
Ja przed ciążą miałam zawsze cukier w granicach 80-85. Przy badaniu glukozy w 6 tygodniu wskoczyło mi 103 , potem jak leżałam w szpitalu dwukrotnie, to najpierw 100, potem 101. Byłam wtedy w 11 tygodniu i od razu dostałam zlecenie na krzywą, która wyszła jak wyszła... Ale już na przykład na krzywej pobranie na czczo było 82 .

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Czytam Was cały czas na bieżąco więc wiem co tam u Was
CO do glukozy...Moje wyniki to 92, po godz 125 a po 2godz 142. Nie wiem co lekarz powie na wizycie.
Ale jakby co to ja nie dam rady odmówić sobie owoców. Jem je na potęgę bo nie mogę się od nich powstrzymać....A ze słodyczy to tylko lody mi podchodzą...
Ja mogę jeść owoce mniej więcej do 16, potem jest wariacja. Na pewno zabronione są banany i winogrona. Arbuza to pożeram w ilości nieprzeliczalnej No, ale jakby nie było, owoce mają cukrów sporo...
Co do lodów, to Big Milki są ok raz na jakiś czas można. Oczywiście musiałabyś się obserwować i sprawdzać.

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja wrocilam po glukozie. ehh. srednio mi sie to widzi.. wzielam ze soba swoj glukometr, bo wyniki dopiero w poniedzialek a chcialam wstepnie wiedziec.. na czczo 82 wiec spoko, 10 min przed pierwszym pomiarem mialam cukier 230.. po wyjsciu od pielegniarki ejszcze raz zmierzylam i 182 - norma do 180. przed drugim pomiarem mialam 180 - norma do 140, a po wyjsciu z labolatorium 118 nie wiem czy ten glukometr jakos zle pokazuje czy co, no ale za wesolo to nie wykazuje.. raz tak, raz tak, eh.
Powiem Ci tak, że glukometr nigdy nie da Ci dokładnego pomiaru. Tylko orientacyjny. Dla przykładu, u mnie w labo jest tak, że zanim podadzą mi glukozę, to sprawdzają właśnie na glukometrze poziom cukru, czy na przykład nie mam ze 300 i czy glukoza mnie nie zabije i ja wtedy na glukometrze miałam 93, a z krwi miałam 82. Często jak sprawdzam po posiłku, to wynik z jednego palca jest np. 107, a z palca drugiej ręki 120.

Ostatnio zaczęłam panikować, bo rano na czczo mam dość wysoko, od kilku dni nie schodzę poniżej 90 , gdzie na początku diety miałam max 80, ale na poprzedniej wizycie lekarka kazała nie panikować, bo właśnie mówiła o granicy błędu glukometru. Dopiero gdyby taki wynik w granicy 100 utrzymywałby się przez kilka dni, to wdrąży mi insulinę na noc, malutką dawkę. Te cukry jak dla mnie są ciut za wysokie i zobaczymy co powie mi na wizycie we wtorek.

Edytowane przez dzikasliwka
Czas edycji: 2015-08-07 o 12:30
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 12:32   #3583
Agusiek89
Wtajemniczenie

Dziewczyny jakie pieluchy kupujecie?? Bo ja słyszałam, że Dada z biedronki są tanie i dobre, ale czytam opinie w necie, że jednak dużo osób narzeka, że przeciekają po pleckach i są sztywne, robią odparzenia Jakie Wy kupujecie?
Stary 2015-08-07, 12:38   #3584
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie pieluchy kupujecie?? Bo ja słyszałam, że Dada z biedronki są tanie i dobre, ale czytam opinie w necie, że jednak dużo osób narzeka, że przeciekają po pleckach i są sztywne, robią odparzenia Jakie Wy kupujecie?
Ja kupię pampersa na początku, później będę testować różne
Stary 2015-08-07, 12:39   #3585
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam rozmiar 1 Happy (mają wycięcie na pępek, koleżanka polecala, a bardzo drogie nie są), rozmiar 2 mam podwójne opakowanie Pampersów New dry (zielone) i rozmiar 3 Bambino (wygrałam na warsztatach, czytałam w necie, że rozmiarowo wypadają mniejsze, w ogóle Bambino ma rozmiarówke od 3 wzwyż). Dady i Bambino mam też próbki z warsztatów, ale wg mnie ta Nowa wersja Dady jest gorsza, mniej chlonna niż poprzednia (moje obserwacje u dzieci w żłobku). Nie wiem czy tą starą wersję jeszcze można kupić czy już wycofali...

Ja krzywa zrobię jednak później, tzn nie w poniedziałek, bo jednak w moim laboratorium jest najtaniej (no i mam blisko, bo 10 minut pieszo), a w poniedziałek muszę jechać do pracy zawieźć L4 i też odwiedzić przy okazji koleżanki, a nie wiem jak po tej glukozie się będę czuła...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-07, 12:41   #3586
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam rozmiar1 Happy (mają wycięcie na pępek, koleżanka polecala, a bardzo drogie nie są), rozmiar 2 mam podwójne opakowanie Pampersów New dry (zielone) i rozmiar 3 Bambino (wygrałam na warsztatach, czytałam w necie, że rozmiarowo wypadają mniejsze, w ogóle Bambino ma rozmiarówke od 3 wzwyż. Dady i Bambino mam też próbki z warsztatów, ale wg mnie ta Nowa wersja Dady jest gorsza, mniej chlonna niż poprzednia (moje obserwacje u dzieci w żłobku). Nie wiem czy tą starą wersję jeszcze można kupić czy już wycofali...

Ja krzywa zrobię jednak później, tzn nie w poniedziałek, bo jednak w moim laboratorium jest najtaniej (no i mam blisko, bo 10 minut pieszo), a w poniedziałek muszę jechać do pracy zawieźć L4 i też odwiedzić przy okazji koleżanki, a nie wiem jak po tej glukozie się będę czuła...
Ja po glukozie mialam dzień do przelezalam prawie cały bo mi słabo było i co chwile mną "trzepalo" od tego słodkiego smaku ale wiadomo każdy inaczej może to przechodzic
Stary 2015-08-07, 12:46   #3587
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Cytat:
Ja mam rozmiar 1 Happy (mają wycięcie na pępek, koleżanka polecala, a bardzo drogie nie są), rozmiar 2 mam podwójne opakowanie Pampersów New dry (zielone) i rozmiar 3 Bambino (wygrałam na warsztatach, czytałam w necie, że rozmiarowo wypadają mniejsze, w ogóle Bambino ma rozmiarówke od 3 wzwyż). Dady i Bambino mam też próbki z warsztatów, ale wg mnie ta Nowa wersja Dady jest gorsza, mniej chlonna niż poprzednia (moje obserwacje u dzieci w żłobku). Nie wiem czy tą starą wersję jeszcze można kupić czy już wycofali...

Też właśnie myślę, żeby na początek kupić te mini z Pampersa a potem będę próbować z innymi. Podobno te babydream rossmannowskie też są porównywalnie dobre tak jak Pampers
Stary 2015-08-07, 12:48   #3588
olilina
Zakorzenienie

Ja pożyczyłam od teściów glukometr i zaczynam pomiary, żeby już z jakąś wiedzą iść do lekarza.

Agusiek co do pieluch to podejrzewam, że od każdej mamy usłyszysz inne opinie. Mój siostra na początku z tego co pamiętam używała dady i pampers zielone, potem przerzuciła się na babydream fun&fit z rossmana i do dziś ich używa, ale właśnie nie wiem jak się sprawdza te calkiem pierwsze z tej serii, a korci mnie żeby je wypróbować. Ja chyba kupię na początek różne, żeby zobaczyć które najbardziej nam podpasują
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 12:52   #3589
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja pożyczyłam od teściów glukometr i zaczynam pomiary, żeby już z jakąś wiedzą iść do lekarza.

Agusiek co do pieluch to podejrzewam, że od każdej mamy usłyszysz inne opinie. Mój siostra na początku z tego co pamiętam używała dady i pampers zielone, potem przerzuciła się na babydream fun&fit z rossmana i do dziś ich używa, ale właśnie nie wiem jak się sprawdza te calkiem pierwsze z tej serii, a korci mnie żeby je wypróbować. Ja chyba kupię na początek różne, żeby zobaczyć które najbardziej nam podpasują
No tak najlepiej samemu wypróbować

Zamówiłam sobie z allegro szlafroczek do szpitala, 3 koszule do karmienia i dla maleńkiej ręczniczek z kapturkiem Jak dojdą to się pochwalę
Stary 2015-08-07, 12:58   #3590
olilina
Zakorzenienie

Ja szlafrok mam w domu taki calkiem spoko do szpitala.
Jedną koszulę udało mi się kupić w biedronce, muszę przyznać jakościowo jest naprawdę ok, ale też super tania nie była bo ok40zl.
Drugą koszulę wezmę chyba od siostry, chociaż ona jest z jakimiś zwierzakami co mi się średnio podoba, na pewno jeszcze jakąś jedną kupię typowo do porodu do zniszczenia w razie czego.
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 13:01   #3591
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
My tez pampersa na początek

https://www.feedo.pl/sklep/pieluchy-...as-na-miesiac/

Teraz te premium care sa w carrefour w promocji 47 zł paczuszka chyba

Jakie proszki do prania kupujecie dla naszych maluszków? Wczoraj chcialam sobie wybrać mimo, że troszke czasu ale nie wiedziałam totalnie jaki chwycić i nic nie kupiłam :P

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 13:08   #3592
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maartucha Pokaż wiadomość

Jakie proszki do prania kupujecie dla naszych maluszków? Wczoraj chcialam sobie wybrać mimo, że troszke czasu ale nie wiedziałam totalnie jaki chwycić i nic nie kupiłam :P
Ja jeszcze nie kupiłam ale myślę o płynie do prania Bobini i o płynie do płukania też z tej firmy. Czytałam opinie na srokao i jest ok

Co do pieluch to slyszalam, że te Toujours (czy jakoś tak) z Lidla są ok I babydream z Rossmanna też
Za to nie polecam pieluch fitti z Biedronki, są okropne w dotyku i przeciekaja...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-07, 13:10   #3593
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:

O ładna promocja ta w linku
Ja kupię proszek Dzidziuś ale nie wiem jak z płynem do płukania powiedzcie mi, czy taki np z Lenora delikatny biały z bobaskiem na obrazku może być?
Stary 2015-08-07, 13:15   #3594
poznanianka1990
Zakorzenienie

Mam też próbkę proszku z Jelpa, wypiore w nim część ciuszkow.

A co do tych promocji pampersow to najpierw zwróćcie uwagę czy wszystkie rozmiary są w promocji, bo często są tylko te od 3 wzwyż. A w Rossmannie często są w promocji ale tylko 4, nie wiem czemu :/

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-07, 13:21   #3595
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tak samo słyszałam. Że tę krzywą to o dupę można potłuc Jednak jak zapytałam mojej diabetolog, to powiedziała, że tak się rozpoznaje cukrzycę u nie-ciężarnych. Jeśli badanie krwi na czczo dwukrotnie pokaże >126 to stwierdza się cukrzycę II stopnia. A u ciężarnych to jednak krzywą trzeba zrobić Ja to czasem pie.rdo.lca dostawałam, tyle było sprzecznych informacji

Dokładnie tyle. Ale ja mam z czego chudnąć, bo naprawdę mam sporą nadwagę i cieszy mnie to

Ja przed ciążą miałam zawsze cukier w granicach 80-85. Przy badaniu glukozy w 6 tygodniu wskoczyło mi 103 , potem jak leżałam w szpitalu dwukrotnie, to najpierw 100, potem 101. Byłam wtedy w 11 tygodniu i od razu dostałam zlecenie na krzywą, która wyszła jak wyszła... Ale już na przykład na krzywej pobranie na czczo było 82 .

Ja mogę jeść owoce mniej więcej do 16, potem jest wariacja. Na pewno zabronione są banany i winogrona. Arbuza to pożeram w ilości nieprzeliczalnej No, ale jakby nie było, owoce mają cukrów sporo...
Co do lodów, to Big Milki są ok raz na jakiś czas można. Oczywiście musiałabyś się obserwować i sprawdzać.

Powiem Ci tak, że glukometr nigdy nie da Ci dokładnego pomiaru. Tylko orientacyjny. Dla przykładu, u mnie w labo jest tak, że zanim podadzą mi glukozę, to sprawdzają właśnie na glukometrze poziom cukru, czy na przykład nie mam ze 300 i czy glukoza mnie nie zabije i ja wtedy na glukometrze miałam 93, a z krwi miałam 82. Często jak sprawdzam po posiłku, to wynik z jednego palca jest np. 107, a z palca drugiej ręki 120.

Ostatnio zaczęłam panikować, bo rano na czczo mam dość wysoko, od kilku dni nie schodzę poniżej 90 , gdzie na początku diety miałam max 80, ale na poprzedniej wizycie lekarka kazała nie panikować, bo właśnie mówiła o granicy błędu glukometru. Dopiero gdyby taki wynik w granicy 100 utrzymywałby się przez kilka dni, to wdrąży mi insulinę na noc, malutką dawkę. Te cukry jak dla mnie są ciut za wysokie i zobaczymy co powie mi na wizycie we wtorek.
dziękuję, podniosłaś mnie trochę na duchu mam andzieję że będzie ok..

Cytat:
ja na samym początku pampersa, a potem pewnie będzie dada z biedronki :P kolezanka ma i chwali - miala wczesniej jakies tanie z carrefoura to mowila ze tamte sztywne sa ega, a dada w porownaniu z tamtymi to jak pampers ;p

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-07, 13:28   #3596
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
No tak najlepiej samemu wypróbować

Zamówiłam sobie z allegro szlafroczek do szpitala, 3 koszule do karmienia i dla maleńkiej ręczniczek z kapturkiem Jak dojdą to się pochwalę
Ja ostatnio kupiłam ręczniczek w TK maxx, za jakieś grosze, taką małpkę fajną A czy ma któras z Was ten z Ikei? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50264263/

Cytat:
Ja szlafrok mam w domu taki calkiem spoko do szpitala.
Jedną koszulę udało mi się kupić w biedronce, muszę przyznać jakościowo jest naprawdę ok, ale też super tania nie była bo ok40zl.
Drugą koszulę wezmę chyba od siostry, chociaż ona jest z jakimiś zwierzakami co mi się średnio podoba, na pewno jeszcze jakąś jedną kupię typowo do porodu do zniszczenia w razie czego.
Też mam tą koszulę z Biedronki, ja tam wolę troszkę dopłacić i się nie męczyć, bo te naprawdę tanie mają koszmarny materiał, taki śliski, sztuczny, brrr Drugą kupiłam z Italian Fashion, ale to od koleżanki bo handlowała tym i też za 39 zł

Cytat:

Ja niestety posłuchałam koleżanki i kupiłam Lovelę, która na sroce jest dość daleko w rankingu.

W ogóle to jakie kosmetyki dla dzieciaków kupujecie?
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 13:28   #3597
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Cytat:

My mamy kupiony płyn do prania i do płukania "Dzidziuś". Tak pierze, że jak uprałam białe to myślałam, że coś niebieskiego dołożyłam, bo wszystko jakieś błękitne było, a po wyschnięciu okazało się, że to taka biel, że aż razi
Mężowi ten płyn jakaś ciężarna w sklepie poleciła, mówiła, że lepszy płyn niż proszek, bo proszek potrafi się np. nie wypłukać dobrze.

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 13:42   #3598
201802011557
Konto usunięte

O Boże co ja przed chwilą przeżyłam😂 leżę sobie na łóżku w końcu chwilą spokoju i podczytuje was troch☺A tu coś mi smignelo koło mnie czarnego., szybko się zerwalam A tu pająk Ogromny czarny ohhhh paskudny. Zaczęłam panikowac jestem sama w domu A on zawala jak durny. Zabilam go jakoś coś okropnego. Tu w Irlandii naprawdę są okropne pająki i słyszałam ze gryzą. Nie wiem jak ja spałam nie świadoma ze on był gdzieś za łóżkiem. Nie wiem jak ja dzisiaj zasne. Panicznie się boję pająków. Najgorzej ze jak się zerwalam z tym strachem to się za twarz zlapalam. U nas jest taki zabobon ze jak kobieta w ciąży się przestraszy to żeby nie lapala się się za żadną część ciała bo dziecko może mieć znamię. Oj będę teraz przeżywać😕

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Aż płakać mi się zachciało. Głupi pająk😕
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 13:43   #3599
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle to jakie kosmetyki dla dzieciaków kupujecie?
Ja kupiłam Hippa, bo ma dobre opinie na srokao. W sumie to wg tiego bloga najlepszy jest Hipp i Babydream z Rossmanna.
Ja muszę jeszcze dokupić krem p/odparzeniom i na wiatr, będę polować nz Hippa raczej, ewentualnie z Babydream kupię.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-07, 13:43   #3600
wonderka
Zadomowienie

Jak dajecie rade w upał? Ja się roztapiam i bardzo, bardzo słabo czuje. Chowam się w cieniu i dużo pije ale średnio to pomaga.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości