|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Cytat:
Moze wyskoczyć przepuklina ale to trzeba zaniedbać. Tak samo można doprowadzic do lordozy. Generalnie ta tkanka obkurcza sie samoistnie, tak jak np. Macica, czasem trzeba wspomóc ćwiczeniami a w wyjątkowych przypadkach chirurgicznie ale to na prawdę rozstęp musi być duzy ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Lobo straszna masz ta teściową. Ja bym jej cos wygarnela, ze obraża cie we własnym domu i chyba podziekowala za wizytę.
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52335216]Sylwuska jak większy fotelik to i większa baza
Dzięki, że pytasz, czuję się dobrze, jednorazowy wybryk. Włącza mi się nerwica przed połówkowym w środę... Maxi cosi wszystkie mają 4 gwiazdki, więc myślę, że kwestia zasobów portfela ![]() Zawsze możesz oddać, ja najpierw kupuję fotelik z adapterami, później wózek i jak nie będzie działało to oddam wózek ![]() Ja już pisałam, że będę taką teściową, żeby mi synowa po forach nie psioczyła ![]() Mój jeszcze nie poczuł Alexa, więc nie wiem jak jest. Ale ostatnio mówię do niego, że musi chwilę rękę potrzymać na brzuchu, żeby się Młody przyzwyczaił do jego ręki, to nie chce mu się Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Ok,,a ta bazę to się kupuje razem z fotelikiem czy oddzielnie jest? I zapewne do każdego fotelika jest inna, więc trzeba mówić,konkretny model, zeby baza pasowała do fotelika? Dobrze, ze już Ci lepiej. To dopiero w środę a Ty już się denerwujesz? Przestań, jeszcze masz tyle czasu, wszystko będzie git ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tz tylko raz został skopany. Czasami kładzie rękę i czeka to się smieje, ze nie ma na co czekać
![]() Wczoraj jak mu powiedziałam ze mala leniwa to przed snem polozyl mi rękę na brzuchu i odjechał i mala zaczęła się wiercić On w ogóle zwraca sie do mnie per brzuszku haha Co tam brzuszku słychać? Jak się dziś mój brzuszek czuje?
|
#2764 |
|
Zadomowienie
|
Lobo , jaka porażka z Twojej teściowej! Ja bym porozmawiała z TŻ-em, że jeżeli nie da jej za to bury (pod Twoją nieobecność) i jeszcze raz usłyszysz z jej ust coś takiego, to nie będzie miała wstępu do Waszego mieszkania, a jak zrobi nalot, to wychodzisz z dzieckiem na spacer i tyle widziała wnuka. O odwiedzinach teściów we dwójkę TZ też powinien zapomnieć..
Masakra jakaś! Ja mam to szczęście, że moja mama nie powie nigdy złego słowa na córki (w obecności innych ludzi to już w ogóle czasami wyolbrzymia jakie to jesteśmy idealne), a teściowa jest taka skromna, ze nie zwróci na nic uwagi. Sama jest chuda jak patyk (od liceum non stop się odchudzała, a teraz ma problemy z żołądkiem) i zwraca uwagę na tuszę, ale zaczęła dopiero komentować jak z 80 kg spadam na 70, że chyba schudłam. Także mam luz psychiczny jeśli chodzi o tuszę.. ale sama mam na tym punkcie jakiś tam mały kompleks, więc mega mnie wkurza jak usłyszę gdzieś z boku, że ktoś komentuje czyjąś wagę. Grrr:/ |
|
|
|
#2765 |
|
Konto usunięte
|
Bazę można chyba kupić razem z fotelikiem. A co do moich nerwów, to ta ciąża dużo mnie kosztuje, od samego początku... Denerwuję się zawsze kilka dni przed wizytą
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuje się jedz normalnie w tym momencie tylko dziadzia sięliczy Schudlas ddużo naprawdę a ten komentarz mnie rozwalil Mam nadzieję że my nie będziemy takimi tesciowymi... O moich też by książkę napisał, kiedyś się nie odzywalam ,aż przyszedł taki momencie że powiedziałam dość! I teraz z grubej rury im jadę, jak się obraża to ich problem mam spokój najwyżej hihi... Ją z N nie przytylam dużo bo 11 kg przez całą ciążę ale byłam grubą bo puchlam, wodą mi się zatrzymywała, a na dodatek po koniec ciąży zaczęły mi wody płodowe nabierać, więc brzuch był ,,ogromny,, pierw szedł brzuch potem ja... Też dużo komentarzy słyszałam ,,ale ty grubą jesteś, nie zrzucisz, jak wieloryb wyglądają,,itp Zawsze odpowiednio odpowiadałam i miałam spokój Kiedyś powiedziałam ,,komu się nie podoba niech nie patrzy, ,, ,,czy widzieli żeby w ciąży chudnac zamiast tych?,, A schudlam bardzo szybko z 75 kg na końcówce do 58 kg po 6 MC także komentarze były zbędne..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
|
#2767 |
|
Raczkowanie
|
Ehh dzięki dziewczyny
widzę nie tylko ja mam jazdy z teściowa. Po prostu to przykre a ja rodzinie nie umiem się odezwać bo zawsze myśle ze to jednak jest matka mojego męża i mnie tak noe wychowano... aj..Moja mama kazała mi ja olac ;/ najlepsze jakbym wam powiedziała co moja teściowa zrobiła podczas porodu mojego to byście padły naprawdę. ;/;/ bo tu to nawet personel szpitala zwatplil a moj tz prawie się na amen z rodzicami poklocil. Ale widziałam jak później to przeżywał i dlatego nie chce się z nią tak kłócić bo ona to na nim odbija... Aj.. Gryzelda na pewno będzie wszystko ok ale ja tez przed kazda wizyta mam schizy. |
|
|
|
#2768 |
|
Zadomowienie
|
Sylwuska tak dobrze zrozumiałaś z fotelikiem
Bazy są dostosowane do fotelików, każdy producent.a inne. Nosidełko maxi cosi może pasować do stelaża jesli dokupisz adaptery ![]() Lobofulia współczuję Ci teściowej, wredne babsko |
|
|
|
#2769 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52335415]Bazę można chyba kupić razem z fotelikiem. A co do moich nerwów, to ta ciąża dużo mnie kosztuje, od samego początku... Denerwuję się zawsze kilka dni przed wizytą ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Ja też się denerwuje zawsze, ale żeby w piątek juz przeżywać środa to trochę za wcześnie, wykonczysz się. Uspokoj się i staraj się myśleć pozytywnie, poza tym chyba nie dzieje się nic niepokojacego?? Cytat:
![]() A czy do każdego wózka można kupić adapter na fotelik maxi cosi? Lobo w takim razie masz anielska cierpliwość i wolisz sama cierpieć niż,kogoś urazić i bardzo to szanuje, bo to świadczy o Tobie i Twojej kulturze. Jednak ja po prostu bym porozmawiala z Tz, że bardzo przykro Ci tego słuchać, zeby pogadal z mama, bo Ty nie chcesz się z,nią kłócić, ale też nie chcesz żeby on pokłócił się z,nią, więc niech jakoś da,jej do zrozumienia w,miarę delikatnie, ze to co mówi jest po prostu nie na miejscu, nie wszystko,musi komentować albo niech pewne uwagi zachowa dla siebie. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2770 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Tak narzekacie na teściowe, a ja swojej jeszcze na oczy nie widziałam Ale nie wydaje mi się, żeby było coś z nią nie tak, chociaż raczej się nie dowiem, bo to wychodzi przy bliższych kontaktach, a ona na drugim końcu świata, dobrze mam Za to jak przyjeżdża w grudniu od razu po moim porodzie to od razu na 3 tygodnie, zobaczymy jak to będzie... ![]() Gryzelda ja różowa absolutnie nie, jaja jak się patrzy Możesz u mnie zlikwidować znak zapytania i napisać Gniewko jeśliś tak miła ![]() A teraz uciekam, bo jedziemy zaraz na wycieczkę nad Dunajec! |
|
|
|
#2771 |
|
Konto usunięte
|
Sylwuska w sumie to nie przejmuję się tak, że siedzę i rwę włosy z głowy. Po prostu mam chwile, że robi mi się niedobrze, wiem, że to z nerwów i tyle. A tak to funkcjonuję normalnie
![]() Kalusia sprzedawca z Allegro - Corvuswozki odpisał mi, że można zamówić u nich stelaż przystosowany do fotelika maxi cosi a teraz mają do fotelików berber http://berber.pl/produkty.php?dzial=...&id_produktu=4 - nie widziałam testów tego fotelika. Zapytałam się jeszcze czy to się wiąże z dodatkowymi kosztami i czy można gdzieś wymacać te wózki poza Częstochową model, który mi się u nich podoba to http://allegro.pl/show_item.php?item=5562696277
|
|
|
|
#2772 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także też się nie martwię w tej kwestii, bo jak trzeba to on wszystko zrobi ![]() Współczuję komara. Cytat:
Eh, nie dam rady wszystkiego teraz nadrobić, muszę iść do biedronki, a tu taki upał :P Tak to jest, jak się pośpi za długo ;P Potem nadrobię resztę
|
|
#2773 |
|
Konto usunięte
|
Czy u kogoś coś jeszcze zmieniamy?
![]() ![]() ![]() ![]() Acapella no właśnie jak dzisiaj popatrzyłam, że Ty niebieska to jakoś mi nie pasował ten róż a z teściową to ładnie nie znasz, przynajmniej teraz masz święty spokój ![]() Dzisiaj jedziemy podpisywać umowę kredytu
|
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ku.wa żeby od naszej umiejętności rozpychania się łokciami i pyskowania zależało nasze zdrowie i życie to ja pie.dolę
|
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52335815]
Kalusia sprzedawca z Allegro - Corvuswozki odpisał mi, że można zamówić u nich stelaż przystosowany do fotelika maxi cosi a teraz mają do fotelików berber http://berber.pl/produkty.php?dzial=...&id_produktu=4 - nie widziałam testów tego fotelika. Zapytałam się jeszcze czy to się wiąże z dodatkowymi kosztami i czy można gdzieś wymacać te wózki poza Częstochową model, który mi się u nich podoba to http://allegro.pl/show_item.php?item=5562696277[/QUOTE]Dzięki wielkie rosi:
|
|
#2776 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tu sie zgadzam, lobo ma anielska cierpliwosc. |
|||
|
|
|
#2777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2778 |
|
Konto usunięte
|
Kalusia nie ma sprawy, jak tylko coś się dowiem to będę pisać
|
|
|
|
#2779 |
|
Raczkowanie
|
Kalusia niestety tak jest... jak pojechałam w pierwszej ciąży na ip to jechałam krwawiac okropnie. W ciągu 5 minut przesiakly mi majtki wkładka spodnie i ręcznik. Bylo mi słabo... tz dowiozl mnie na ip lamiac wszystkie przepisy drogowe nawet jadąc pod prad na osiedlowej drodze.
A na ip spokój. Pani kazala usiąść nawet nie dala mi pod tylek ręcznik żebym jej krzesła nie poplamila. I z spokojem dane spisywała... ja prawie mdlalam.tz zrobil aferę wiec wzięli mnie na oddział jemu kazali jechać po ubrania dla mnie. Zostałam sama w jakimś pokoju. Prosiłam wrecz o pomoc. Tz zdążył wrócić ja nadal nawet nie zbadana. Po 40 minutach kiedy tz zrobił aferę ostra to przyszedł lekarz. Wiec niestety ale tak jest. Im jest obojętne. Mi lekarka powiedziała że jak mam poronic to i tak poronie. Zanim nawet zaczęła mnie badać. Podczas badania nawet słowa nie powiedziała. Dopiero od pielęgniarki dowiedziałam sie ze dziecko żyje. Dlatego niestety wiem ze trzeba mieć w szpitalu pysk... |
|
|
|
#2780 |
|
Zadomowienie
|
A dziewczyny tak jeszcze apropo cwiczen to polecam bardzo fajna joge
https://www.youtube.com/watch?v=44fYnoSLL3c Bardzo fajne spokojne cwiczonka rozciagajace
|
|
|
|
#2781 |
|
Konto usunięte
|
Lobo no u mnie to wygląda podobnie. Siedzisz i czekasz. Jak pojechałam drugim razem to akurat przyjmowali przede mną dziewczynę do cc. Lekarz wyszedł od niej i powiedział, że muszę poczekać, bo oni będą robić cc i ja mam czekać. Ok, mówię, poczekam. Dziewczynę odprowadzili na porodówkę a lekarz poszedł do swojego pokoju. Zanim poszedł na tą cesarkę to siedział u siebie ok. 20 minut - nie mógł mnie wtedy zbadać? Ale dobra. Zrobił cesarkę, przyszedł na oddział, zrobił obchód, zbadał wszystkie pacjentki, które były do badania na oddziale i dopiero wziął mnie. Gdybym się zgodziła na przyjęcie to bym była zbadana w pierwszej kolejności, pewnie jeszcze przed tą cesarką. A że się nie zgodziłam to musiałam czekać
To była niedziela, w poniedziałek po pracy, bez rejestracji, pobiegłam do mojego gina, on jak tylko usłyszał co się dzieje to od razu mnie zbadał i mówi L4, ale w szpitalu absolutnie nie musi pani leżeć. I że musi z Darkiem (tym lekarzem z ip) porozmawiać, żeby mu pacjentek nie straszył, bo dzisiaj jestem trzecia po wczorajszej wizycie na ip. |
|
|
|
#2782 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie Gryzelda... ip to czasem porażka ;/ a niestety niektóre patologie ciąży to juz w ogóle :/:/ ja na ip wtedy byłam pierwszy raz teraz juz wiem jak trzeba działać
![]() Niestety sa różne osoby i wiem ze czasem jest się sparaliżowanym strachem i wtedy nie myśli się logicznie. |
|
|
|
#2783 |
|
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52335853]Czy u kogoś coś jeszcze zmieniamy?
![]() ![]() ![]() [/QUOTE]Gryzia, mnie poproszę na niebiesko chyba już nic nie powinno się zmienić:p
|
|
|
|
#2784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[/QUOTE] do większego fotelika baza nie jest potrzebna, baza jest tylko po to,żeby było wygodnie dla rodzica, bo fotelik dla maluszka się wyciąga z samochodu i dzięki bazie można fotelik wpiąć na CLICK. Większy fotelik nie wyciąga się z auta, jest na stałe przypięty pasami lub systemem ISOFIX, jeśli auto oczywiście posiada. Ja planuje kupić fotelik Besafe - do xlandera pasuje, jak również do niego pasują maxi cosi. W pierwszej ciąży zauważyłam,że tż bardziej ją przeżywał,częściej kładł rękę na brzuszku, oczywiście najczęściej przed snem. Teraz bywają wieczory, gdy w ogóle nie kładzie ręki lub tylko na moment. Nie wiem z czego to wynika, czy z tego,że naprzeżywał się podczas pierwszej ciąży i teraz to dla niego nic nowego czy co...zobaczę co będzie jak dziecko będzie większe i mocniej wyczuwalne. -------------- A tak w ogóle to dzisiaj tak pomyślałam,że może warto by było powoli przenieść się do klubu? myślę,że już niewiele nowych mam dojdzie, a czułybyśmy zapewne większą intymność w klubie-przynajmniej nie byłoby ryzyka,że czyta nas ktoś z współpracowników albo sąsiadów
|
|
|
|
|
#2785 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez lobofylia Czas edycji: 2015-08-07 o 11:15 |
|
|
|
#2786 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo mi się podobają spacerówki xlandera i chciałabym później taką kupić Zobaczymy co z tego wyjdzie.Zapraszam w każdej chwili ![]() Cytat:
Każda kobieta powinna to wiedzieć i okazywać trochę więcej zrozumienia innym kobietom. Nie przejmuj się niczym. Jesz dla siebie, ale i dla dziecka- ono potrzebuje. Co do bólu brzucha i krwawienia to mam nadzieję, że tylko chwilowe i zaraz przejdzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Hej ![]() My już z rana po dentyście. Głowa mnie boli od samego rana, a gdzie tu do końca dnia... I stresuję się wizytą...
|
|
#2787 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas w 1 ciąży też jakoś TŻ się bardziej przejmował, często pytał jak się czuję, jak dzidziuś macał po brzuszki itd a teraz to bardzo rzadko się interesuje |
|
|
|
|
#2788 |
|
Raczkowanie
|
przenieśmy się do klubu
|
|
|
|
#2789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kurcze, przykre troszku, co? myślałam,że się zmieni troszku jak zacznie dzidzia pukać...nie wiem czemu, ale czasami mam wrażenie,że on wcale z tej ciąży się nie cieszy:/ choć wiem,że lubi dzieci, pierworodnym super się zajmował od samego początku i do dziś bardzo wiele czasu mu poświęca..i tak też czasami myślę,czy by nie wolał córki teraz...sama nie wiem![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- jestem za, tylko,że ja nie mam wstępu..kto nim zarządza? |
|
|
|
|
#2790 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dobra. Wróciłam, mam śniadanie i czytam dalej ;D
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
lobofylia musisz jeść. Nie możesz się głodzić A dogadywaniem teściowej się nie przejmuj. One już tak mają. Jakbyś nie tyła, to wyjechałaby, że na pewno dziecko głodzisz :P Do czegoś musi się przyczepić. [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52335216] Mój jeszcze nie poczuł Alexa, więc nie wiem jak jest. Ale ostatnio mówię do niego, że musi chwilę rękę potrzymać na brzuchu, żeby się Młody przyzwyczaił do jego ręki, to nie chce mu się Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Serio? Mój to potrafi i pół godziny leżeć z ręką na brzuchu, ale co z tego, jak Młode wtedy się uspokaja, a zaczyna szaleć tylko jak Mąż zabierze rękę Za to widział jak mi się brzuch rusza i taki dumny lekarzowi na wizycie mówi, że widział
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.

widzę nie tylko ja mam jazdy z teściowa. Po prostu to przykre a ja rodzinie nie umiem się odezwać bo zawsze myśle ze to jednak jest matka mojego męża i mnie tak noe wychowano... aj..

a z teściową to ładnie
Tak to jest, jak się pośpi za długo ;P Potem nadrobię resztę