Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-07, 09:36   #2761
Fionka_31
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
A tu nie chodzi o to ze jak rozjeda sie te miesnie to moze wlasnie przepuklina wyskoczyc ?

I wtedy zabieg?

Poprawcie mnie jak cos.

Moze wyskoczyć przepuklina ale to trzeba zaniedbać. Tak samo można doprowadzic do lordozy.

Generalnie ta tkanka obkurcza sie samoistnie, tak jak np. Macica,

czasem trzeba wspomóc ćwiczeniami a w wyjątkowych przypadkach chirurgicznie ale to na prawdę rozstęp musi być duzy

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Lobo straszna masz ta teściową. Ja bym jej cos wygarnela, ze obraża cie we własnym domu i chyba podziekowala za wizytę.

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 09:38   #2762
syylwuska
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52335216]Sylwuska jak większy fotelik to i większa baza

Dzięki, że pytasz, czuję się dobrze, jednorazowy wybryk. Włącza mi się nerwica przed połówkowym w środę...

Maxi cosi wszystkie mają 4 gwiazdki, więc myślę, że kwestia zasobów portfela
Zawsze możesz oddać, ja najpierw kupuję fotelik z adapterami, później wózek i jak nie będzie działało to oddam wózek

Ja już pisałam, że będę taką teściową, żeby mi synowa po forach nie psioczyła

Mój jeszcze nie poczuł Alexa, więc nie wiem jak jest. Ale ostatnio mówię do niego, że musi chwilę rękę potrzymać na brzuchu, żeby się Młody przyzwyczaił do jego ręki, to nie chce mu się

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Ok,,a ta bazę to się kupuje razem z fotelikiem czy oddzielnie jest? I zapewne do każdego fotelika jest inna, więc trzeba mówić,konkretny model, zeby baza pasowała do fotelika?

Dobrze, ze już Ci lepiej. To dopiero w środę a Ty już się denerwujesz? Przestań, jeszcze masz tyle czasu, wszystko będzie git

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 09:42   #2763
Fionka_31
Zakorzenienie

Mój tz tylko raz został skopany. Czasami kładzie rękę i czeka to się smieje, ze nie ma na co czekać

Wczoraj jak mu powiedziałam ze mala leniwa to przed snem polozyl mi rękę na brzuchu i odjechał i mala zaczęła się wiercić

On w ogóle zwraca sie do mnie per brzuszku haha

Co tam brzuszku słychać? Jak się dziś mój brzuszek czuje?

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 09:45   #2764
dolinka881
Zadomowienie

Lobo , jaka porażka z Twojej teściowej! Ja bym porozmawiała z TŻ-em, że jeżeli nie da jej za to bury (pod Twoją nieobecność) i jeszcze raz usłyszysz z jej ust coś takiego, to nie będzie miała wstępu do Waszego mieszkania, a jak zrobi nalot, to wychodzisz z dzieckiem na spacer i tyle widziała wnuka. O odwiedzinach teściów we dwójkę TZ też powinien zapomnieć..
Masakra jakaś!
Ja mam to szczęście, że moja mama nie powie nigdy złego słowa na córki (w obecności innych ludzi to już w ogóle czasami wyolbrzymia jakie to jesteśmy idealne), a teściowa jest taka skromna, ze nie zwróci na nic uwagi. Sama jest chuda jak patyk (od liceum non stop się odchudzała, a teraz ma problemy z żołądkiem) i zwraca uwagę na tuszę, ale zaczęła dopiero komentować jak z 80 kg spadam na 70, że chyba schudłam. Także mam luz psychiczny jeśli chodzi o tuszę.. ale sama mam na tym punkcie jakiś tam mały kompleks, więc mega mnie wkurza jak usłyszę gdzieś z boku, że ktoś komentuje czyjąś wagę. Grrr:/
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 09:47   #2765
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Bazę można chyba kupić razem z fotelikiem. A co do moich nerwów, to ta ciąża dużo mnie kosztuje, od samego początku... Denerwuję się zawsze kilka dni przed wizytą

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 09:48   #2766
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Cześć ;*

Gratuluję wizyt

Lepiej dziecka nie wsadzac do spacerówki za wcześnie

Mnie od wczoraj znów boli i krew rano ajjj ( oczywiście jdetektor w ruch. Od 4 nie śpię...

Wczoraj miałam odwiedziny teściowej. Usiadła obok patrzy na mnie i mówi ALE TY JUZ GRUBA JESTEŚ.

mąż nawet nic nie powiedział. A to w końcu jego matka nie? miałam ochotę się schować..

( potem wiadomo gadki ze dużo jem itd myślicie ze dużo? ? Szczerze? Zjadłam przez caly dzien 2 kawałki arbuza, tosta na słodko, zupe krem brokułowa, kawałek tarty z kasza peczak i pieczarkami do tego salatka, 2 kawałki ciasta czekoladowego w gościach i dwie bulki z serkiem zoltym na kolacje

Potem normalnie miałam wyrzuty sumienia

Przytyłam 7kg waze 61kg ;( dziś po tych tekstach to nawet nie chce śniadania jeść ;(;(
Boże w ogóle teściowie to zło konieczne..co za baba
Nie przejmuje się jedz normalnie w tym momencie tylko dziadzia sięliczy
Schudlas ddużo naprawdę a ten komentarz mnie rozwalil

Mam nadzieję że my nie będziemy takimi tesciowymi...
O moich też by książkę napisał, kiedyś się nie odzywalam ,aż przyszedł taki momencie że powiedziałam dość! I teraz z grubej rury im jadę, jak się obraża to ich problem mam spokój najwyżej hihi...

Ją z N nie przytylam dużo bo 11 kg przez całą ciążę ale byłam grubą bo puchlam, wodą mi się zatrzymywała, a na dodatek po koniec ciąży zaczęły mi wody płodowe nabierać, więc brzuch był ,,ogromny,, pierw szedł brzuch potem ja...
Też dużo komentarzy słyszałam

,,ale ty grubą jesteś, nie zrzucisz, jak wieloryb wyglądają,,itp
Zawsze odpowiednio odpowiadałam i miałam spokój
Kiedyś powiedziałam ,,komu się nie podoba niech nie patrzy, ,, ,,czy widzieli żeby w ciąży chudnac zamiast tych?,,
A schudlam bardzo szybko z 75 kg na końcówce do 58 kg po 6 MC także komentarze były zbędne..

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 09:59   #2767
lobofylia
Raczkowanie

Ehh dzięki dziewczyny widzę nie tylko ja mam jazdy z teściowa. Po prostu to przykre a ja rodzinie nie umiem się odezwać bo zawsze myśle ze to jednak jest matka mojego męża i mnie tak noe wychowano... aj..

Moja mama kazała mi ja olac ;/ najlepsze jakbym wam powiedziała co moja teściowa zrobiła podczas porodu mojego to byście padły naprawdę. ;/;/ bo tu to nawet personel szpitala zwatplil a moj tz prawie się na amen z rodzicami poklocil. Ale widziałam jak później to przeżywał i dlatego nie chce się z nią tak kłócić bo ona to na nim odbija...

Aj..

Gryzelda na pewno będzie wszystko ok ale ja tez przed kazda wizyta mam schizy.
lobofylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 10:00   #2768
Koritsi_a
Zadomowienie

Sylwuska tak dobrze zrozumiałaś z fotelikiem

Bazy są dostosowane do fotelików, każdy producent.a inne.

Nosidełko maxi cosi może pasować do stelaża jesli dokupisz adaptery

Lobofulia współczuję Ci teściowej, wredne babsko
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 10:13   #2769
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Mój tz tylko raz został skopany. Czasami kładzie rękę i czeka to się smieje, ze nie ma na co czekać

Wczoraj jak mu powiedziałam ze mala leniwa to przed snem polozyl mi rękę na brzuchu i odjechał i mala zaczęła się wiercić

On w ogóle zwraca sie do mnie per brzuszku haha

Co tam brzuszku słychać? Jak się dziś mój brzuszek czuje?
Hehe to fajnie to wymyślił

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Lobo , jaka porażka z Twojej teściowej! Ja bym porozmawiała z TŻ-em, że jeżeli nie da jej za to bury (pod Twoją nieobecność) i jeszcze raz usłyszysz z jej ust coś takiego, to nie będzie miała wstępu do Waszego mieszkania, a jak zrobi nalot, to wychodzisz z dzieckiem na spacer i tyle widziała wnuka. O odwiedzinach teściów we dwójkę TZ też powinien zapomnieć..
Masakra jakaś!
Ja mam to szczęście, że moja mama nie powie nigdy złego słowa na córki (w obecności innych ludzi to już w ogóle czasami wyolbrzymia jakie to jesteśmy idealne), a teściowa jest taka skromna, ze nie zwróci na nic uwagi. Sama jest chuda jak patyk (od liceum non stop się odchudzała, a teraz ma problemy z żołądkiem) i zwraca uwagę na tuszę, ale zaczęła dopiero komentować jak z 80 kg spadam na 70, że chyba schudłam. Także mam luz psychiczny jeśli chodzi o tuszę.. ale sama mam na tym punkcie jakiś tam mały kompleks, więc mega mnie wkurza jak usłyszę gdzieś z boku, że ktoś komentuje czyjąś wagę. Grrr:/
Oczywiście się z Tobą zgadzam, zrobiliśmy tak samo!
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52335415]Bazę można chyba kupić razem z fotelikiem. A co do moich nerwów, to ta ciąża dużo mnie kosztuje, od samego początku... Denerwuję się zawsze kilka dni przed wizytą

Ja też się denerwuje zawsze, ale żeby w piątek juz przeżywać środa to trochę za wcześnie, wykonczysz się. Uspokoj się i staraj się myśleć pozytywnie, poza tym chyba nie dzieje się nic niepokojacego??
Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Sylwuska tak dobrze zrozumiałaś z fotelikiem

Bazy są dostosowane do fotelików, każdy producent.a inne.

Nosidełko maxi cosi może pasować do stelaża jesli dokupisz adaptery

Lobofulia współczuję Ci teściowej, wredne babsko
Dzięki
A czy do każdego wózka można kupić adapter na fotelik maxi cosi?

Lobo w takim razie masz anielska cierpliwość i wolisz sama cierpieć niż,kogoś urazić i bardzo to szanuje, bo to świadczy o Tobie i Twojej kulturze. Jednak ja po prostu bym porozmawiala z Tz, że bardzo przykro Ci tego słuchać, zeby pogadal z mama, bo Ty nie chcesz się z,nią kłócić, ale też nie chcesz żeby on pokłócił się z,nią, więc niech jakoś da,jej do zrozumienia w,miarę delikatnie, ze to co mówi jest po prostu nie na miejscu, nie wszystko,musi komentować albo niech pewne uwagi zachowa dla siebie.

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 10:17   #2770
acapella
Zadomowienie

Cześć
Tak narzekacie na teściowe, a ja swojej jeszcze na oczy nie widziałam Ale nie wydaje mi się, żeby było coś z nią nie tak, chociaż raczej się nie dowiem, bo to wychodzi przy bliższych kontaktach, a ona na drugim końcu świata, dobrze mam
Za to jak przyjeżdża w grudniu od razu po moim porodzie to od razu na 3 tygodnie, zobaczymy jak to będzie...

Gryzelda ja różowa absolutnie nie, jaja jak się patrzy Możesz u mnie zlikwidować znak zapytania i napisać Gniewko jeśliś tak miła

A teraz uciekam, bo jedziemy zaraz na wycieczkę nad Dunajec!
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 10:19   #2771
Konto usunięte

Sylwuska w sumie to nie przejmuję się tak, że siedzę i rwę włosy z głowy. Po prostu mam chwile, że robi mi się niedobrze, wiem, że to z nerwów i tyle. A tak to funkcjonuję normalnie

Kalusia sprzedawca z Allegro - Corvuswozki odpisał mi, że można zamówić u nich stelaż przystosowany do fotelika maxi cosi a teraz mają do fotelików berber http://berber.pl/produkty.php?dzial=...&id_produktu=4 - nie widziałam testów tego fotelika. Zapytałam się jeszcze czy to się wiąże z dodatkowymi kosztami i czy można gdzieś wymacać te wózki poza Częstochową model, który mi się u nich podoba to http://allegro.pl/show_item.php?item=5562696277
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 10:21   #2772
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Hej Marzena

Co do gotowania obiadow, u nas tez to jest swietoscia . A w weekendy gotujemy na zmiane. Tz ogolnie umie gotowac wiec o obiady po porodzie sie nie boje.

O boziu i juz nic nie pamietam

JesZcze komar mnie ugryzl w pisie wiec super zakonczenie dnia
U nas przeważnie ja gotuję, ale jak mi się w weekend naprawdę nie chce, albo się gorzej czuję, to Mąż zrobi to, co mu powiem Także też się nie martwię w tej kwestii, bo jak trzeba to on wszystko zrobi

Współczuję komara.

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
No właśnie mam co do tego wątpliwości

Dziewczyna w 34 tc, od rana nie czuła ruchów. Wieczorem pojechała z mężem na ip, miała czekać 5 godzin, nie pamiętam ile w końcu czekała. Zrobili jej w końcu USG i ktg, puls był słabo wyczuwalny, rozważali cc ale po 15 min od badania dziecko już nie żyło
Też to czytałam. Nie czekała długo, bo po półtorej godziny była już po ktg i po długim badaniu usg. Tylko na wejściu jej zapowiedzieli, że czas oczekiwania na badanie do 5 godzin.

Eh, nie dam rady wszystkiego teraz nadrobić, muszę iść do biedronki, a tu taki upał :P Tak to jest, jak się pośpi za długo ;P Potem nadrobię resztę

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 10:22   #2773
Konto usunięte

Czy u kogoś coś jeszcze zmieniamy?

Acapella no właśnie jak dzisiaj popatrzyłam, że Ty niebieska to jakoś mi nie pasował ten róż a z teściową to ładnie nie znasz, przynajmniej teraz masz święty spokój

Dzisiaj jedziemy podpisywać umowę kredytu
Stary 2015-08-07, 10:30   #2774
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość

Też to czytałam. Nie czekała długo, bo po półtorej godziny była już po ktg i po długim badaniu usg. Tylko na wejściu jej zapowiedzieli, że czas oczekiwania na badanie do 5 godzin.

Eh, nie dam rady wszystkiego teraz nadrobić, muszę iść do biedronki, a tu taki upał Tak to jest, jak się pośpi za długo ;P Potem nadrobię resztę
Dziewczyny na forum jej doradzały, żeby się wykłóciła, żeby ją wcześniej przyjęli a ona pisała, że jakoś nie umie, jej TŻ podobnie. Jak tą historię przeczytałam to zapowiedziałam mojemu TŻowi, że jak będzie w szpitalu taka potrzeba to ma w moim imieniu zrobić awanturę bo ja też nie potrafię a on nie ma z tym problemu
Ale ku.wa żeby od naszej umiejętności rozpychania się łokciami i pyskowania zależało nasze zdrowie i życie to ja pie.dolę
Stary 2015-08-07, 10:33   #2775
kalusia87
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52335815]
Kalusia sprzedawca z Allegro - Corvuswozki odpisał mi, że można zamówić u nich stelaż przystosowany do fotelika maxi cosi a teraz mają do fotelików berber http://berber.pl/produkty.php?dzial=...&id_produktu=4 - nie widziałam testów tego fotelika. Zapytałam się jeszcze czy to się wiąże z dodatkowymi kosztami i czy można gdzieś wymacać te wózki poza Częstochową model, który mi się u nich podoba to http://allegro.pl/show_item.php?item=5562696277[/QUOTE]

Dzięki wielkie jak się dowiesz czegoś więcej to pisz rosi:
Stary 2015-08-07, 10:33   #2776
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Moze wyskoczyć przepuklina ale to trzeba zaniedbać. Tak samo można doprowadzic do lordozy.

Generalnie ta tkanka obkurcza sie samoistnie, tak jak np. Macica,

czasem trzeba wspomóc ćwiczeniami a w wyjątkowych przypadkach chirurgicznie ale to na prawdę rozstęp musi być duzy

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Lobo straszna masz ta teściową. Ja bym jej cos wygarnela, ze obraża cie we własnym domu i chyba podziekowala za wizytę.
Fionka tyle ze ja nawet nie zauwazylam ze mi sie ten brzuch rozszedl poki nie wyczulam pod palcem guzka czyli przepukliny jaks ie okazalo.

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Boże w ogóle teściowie to zło konieczne..co za baba
Nie przejmuje się jedz normalnie w tym momencie tylko dziadzia sięliczy
Schudlas ddużo naprawdę a ten komentarz mnie rozwalil

Mam nadzieję że my nie będziemy takimi tesciowymi...
O moich też by książkę napisał, kiedyś się nie odzywalam ,aż przyszedł taki momencie że powiedziałam dość! I teraz z grubej rury im jadę, jak się obraża to ich problem mam spokój najwyżej hihi...

Ją z N nie przytylam dużo bo 11 kg przez całą ciążę ale byłam grubą bo puchlam, wodą mi się zatrzymywała, a na dodatek po koniec ciąży zaczęły mi wody płodowe nabierać, więc brzuch był ,,ogromny,, pierw szedł brzuch potem ja...
Też dużo komentarzy słyszałam

,,ale ty grubą jesteś, nie zrzucisz, jak wieloryb wyglądają,,itp
Zawsze odpowiednio odpowiadałam i miałam spokój
Kiedyś powiedziałam ,,komu się nie podoba niech nie patrzy, ,, ,,czy widzieli żeby w ciąży chudnac zamiast tych?,,
A schudlam bardzo szybko z 75 kg na końcówce do 58 kg po 6 MC także komentarze były zbędne..
11 kg to nie jest wcale duzo...

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość

Lobo w takim razie masz anielska cierpliwość i wolisz sama cierpieć niż,kogoś urazić i bardzo to szanuje, bo to świadczy o Tobie i Twojej kulturze. Jednak ja po prostu bym porozmawiala z Tz, że bardzo przykro Ci tego słuchać, zeby pogadal z mama, bo Ty nie chcesz się z,nią kłócić, ale też nie chcesz żeby on pokłócił się z,nią, więc niech jakoś da,jej do zrozumienia w,miarę delikatnie, ze to co mówi jest po prostu nie na miejscu, nie wszystko,musi komentować albo niech pewne uwagi zachowa dla siebie.

Tu sie zgadzam, lobo ma anielska cierpliwosc.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 10:35   #2777
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Cześć ;*

Gratuluję wizyt

Lepiej dziecka nie wsadzac do spacerówki za wcześnie

Mnie od wczoraj znów boli i krew rano ajjj ( oczywiście detektor w ruch. Od 4 nie śpię...

Wczoraj miałam odwiedziny teściowej. Usiadła obok patrzy na mnie i mówi ALE TY JUZ GRUBA JESTEŚ.

mąż nawet nic nie powiedział. A to w końcu jego matka nie? miałam ochotę się schować..

( potem wiadomo gadki ze dużo jem itd myślicie ze dużo? ? Szczerze? Zjadłam przez caly dzien 2 kawałki arbuza, tosta na słodko, zupe krem brokułowa, kawałek tarty z kasza peczak i pieczarkami do tego salatka, 2 kawałki ciasta czekoladowego w gościach i dwie bulki z serkiem zoltym na kolacje

Przytyłam 7kg waze 61kg ;( dziś po tych tekstach to nawet nie chce śniadania jeść ;(;(
Rany Lobo Ty to masz pecha do tych uwag o tyciu !! Kochana nie przejmuj sie wiem ze latwo powiedziec ale qrde maz cos powinien swojej mamusi powiedziec !!
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 10:39   #2778
Konto usunięte

Kalusia nie ma sprawy, jak tylko coś się dowiem to będę pisać
Stary 2015-08-07, 10:43   #2779
lobofylia
Raczkowanie

Kalusia niestety tak jest... jak pojechałam w pierwszej ciąży na ip to jechałam krwawiac okropnie. W ciągu 5 minut przesiakly mi majtki wkładka spodnie i ręcznik. Bylo mi słabo... tz dowiozl mnie na ip lamiac wszystkie przepisy drogowe nawet jadąc pod prad na osiedlowej drodze.

A na ip spokój. Pani kazala usiąść nawet nie dala mi pod tylek ręcznik żebym jej krzesła nie poplamila. I z spokojem dane spisywała... ja prawie mdlalam.tz zrobil aferę wiec wzięli mnie na oddział jemu kazali jechać po ubrania dla mnie.

Zostałam sama w jakimś pokoju. Prosiłam wrecz o pomoc. Tz zdążył wrócić ja nadal nawet nie zbadana.

Po 40 minutach kiedy tz zrobił aferę ostra to przyszedł lekarz.

Wiec niestety ale tak jest. Im jest obojętne. Mi lekarka powiedziała że jak mam poronic to i tak poronie. Zanim nawet zaczęła mnie badać. Podczas badania nawet słowa nie powiedziała. Dopiero od pielęgniarki dowiedziałam sie ze dziecko żyje.

Dlatego niestety wiem ze trzeba mieć w szpitalu pysk...
Stary 2015-08-07, 10:45   #2780
limonka_86
Zadomowienie

A dziewczyny tak jeszcze apropo cwiczen to polecam bardzo fajna joge
https://www.youtube.com/watch?v=44fYnoSLL3c

Bardzo fajne spokojne cwiczonka rozciagajace
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 10:52   #2781
Konto usunięte

Lobo no u mnie to wygląda podobnie. Siedzisz i czekasz. Jak pojechałam drugim razem to akurat przyjmowali przede mną dziewczynę do cc. Lekarz wyszedł od niej i powiedział, że muszę poczekać, bo oni będą robić cc i ja mam czekać. Ok, mówię, poczekam. Dziewczynę odprowadzili na porodówkę a lekarz poszedł do swojego pokoju. Zanim poszedł na tą cesarkę to siedział u siebie ok. 20 minut - nie mógł mnie wtedy zbadać? Ale dobra. Zrobił cesarkę, przyszedł na oddział, zrobił obchód, zbadał wszystkie pacjentki, które były do badania na oddziale i dopiero wziął mnie. Gdybym się zgodziła na przyjęcie to bym była zbadana w pierwszej kolejności, pewnie jeszcze przed tą cesarką. A że się nie zgodziłam to musiałam czekać i jeszcze na koniec, po badaniu, idiota powiedział mi, że skoro nie chcę się położyć do szpitala to zmniejszam szanse tej ciąży na powodzenie...
To była niedziela, w poniedziałek po pracy, bez rejestracji, pobiegłam do mojego gina, on jak tylko usłyszał co się dzieje to od razu mnie zbadał i mówi L4, ale w szpitalu absolutnie nie musi pani leżeć. I że musi z Darkiem (tym lekarzem z ip) porozmawiać, żeby mu pacjentek nie straszył, bo dzisiaj jestem trzecia po wczorajszej wizycie na ip.
Stary 2015-08-07, 10:59   #2782
lobofylia
Raczkowanie

Dokładnie Gryzelda... ip to czasem porażka ;/ a niestety niektóre patologie ciąży to juz w ogóle :/:/ ja na ip wtedy byłam pierwszy raz teraz juz wiem jak trzeba działać

Niestety sa różne osoby i wiem ze czasem jest się sparaliżowanym strachem i wtedy nie myśli się logicznie.
Stary 2015-08-07, 11:03   #2783
dolinka881
Zadomowienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52335853]Czy u kogoś coś jeszcze zmieniamy? [/QUOTE]

Gryzia, mnie poproszę na niebiesko chyba już nic nie powinno się zmienić:p
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 11:07   #2784
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Dziękuję, za wytłumaczenie to teraz chyba już rozumiem, ale pewnie do czasu. Czyli jak kupuje się większy np juz fotelik to trzeba też nowa bazę pasująca do tego fotelika?

Co do fotelików jeszcze, większość kupuje maxi cosi a macie jakiś konkretnie opatrzony juz model? Bo na allegro widziałam za 400 zł i za 600 zł tez są ;maleje:

A jeszcze mi się przypomniało, wczoraj Ta juz o 22 w łóżku, codziennie teraz pracuje i ledwo żyje, taki zmęczona jest, tak,mi go szkoda. No a Mała wieczorem zaczęła się ruszać, a on już,dawno,jej,nie czuł, bo co przylozy rękę, to ona się uspokaja, więc lecę do niego i mówię, że Lila sie rusza. Położyłam się i mówię, no przybij Lilcia piątkę dla tata i po sekundzie sie ruszyła, Tz taki szczęśliwy, to najpiękniejszy obraz w życiu zaczął całować mój brzuch i jej dziękować potem mówię, daj jeszcze rękę, a on ze,już wystarczył że on się boi tak, ze ja to boli, jak uderzy w jego rękę,i żeby jej nie męczyć. to mu mówię, że tam jest woda i powłok brzusznych tyle, ze jak ona tylko przykłada rękę, to ja nie moŻe to boleć, ale on wie swoje
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52335216]Sylwuska jak większy fotelik to i większa baza

[/QUOTE]

do większego fotelika baza nie jest potrzebna, baza jest tylko po to,żeby było wygodnie dla rodzica, bo fotelik dla maluszka się wyciąga z samochodu i dzięki bazie można fotelik wpiąć na CLICK. Większy fotelik nie wyciąga się z auta, jest na stałe przypięty pasami lub systemem ISOFIX, jeśli auto oczywiście posiada.

Ja planuje kupić fotelik Besafe - do xlandera pasuje, jak również do niego pasują maxi cosi.

W pierwszej ciąży zauważyłam,że tż bardziej ją przeżywał,częściej kładł rękę na brzuszku, oczywiście najczęściej przed snem. Teraz bywają wieczory, gdy w ogóle nie kładzie ręki lub tylko na moment. Nie wiem z czego to wynika, czy z tego,że naprzeżywał się podczas pierwszej ciąży i teraz to dla niego nic nowego czy co...zobaczę co będzie jak dziecko będzie większe i mocniej wyczuwalne.

--------------
A tak w ogóle to dzisiaj tak pomyślałam,że może warto by było powoli przenieść się do klubu? myślę,że już niewiele nowych mam dojdzie, a czułybyśmy zapewne większą intymność w klubie-przynajmniej nie byłoby ryzyka,że czyta nas ktoś z współpracowników albo sąsiadów
Stary 2015-08-07, 11:12   #2785
lobofylia
Raczkowanie

.

Edytowane przez lobofylia
Czas edycji: 2015-08-07 o 11:15
Stary 2015-08-07, 11:12   #2786
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marzena_t Pokaż wiadomość
Nie wiem czy nie za późno ale spróbuje dołączyć do tego zacnego i wygadanego grona.

A więc na początek kilka słów o mnie

Marzena lat. 25, mężatka od 3 lat

Obecnie jestem w drugiej ciąży, pierwszą niestety poroniłam w zeszłym roku i mam już jednego aniołka w niebie.
Teraz leci mi już 5 miesiąc i zaczynam coraz bardziej myśleć o tym co będzie za te 4.
Spodziewam się córeczki, będzie miała na imię Jagódka. Można powiedzieć, że jest prawie cała zdrowa. Niestety wykryto u niej policystyczną nerkę. Na razie nic nie da się z tym zrobić, a mnie czekają częste wizyty kontrolne w klinice wad u płodu. Nie wiem czemu się z tego zwierzam, być może na tym forum jest ktoś kto ma podobny problem ?
Ciąża przebiega u mnie bardzo dobrze. Z początku wiadomo, bywało kolorowo - bóle piersi, mdłości, brak apetytu itp...
Teraz, po za bólem pleców i coraz większym brzuchem jestem zdrowa jak ryba. Zamieniam się w kulkę i mam już ponad 66 kilo... niedługo to będę ważyć więcej od mojego męża :P No ale nie ma co się teraz odchudzać no nie ?

Termin początek grudnia/ koniec listopada. Każdy lekarz mówi co innego więc trudno mi określić właściwą datę.

No i jeszcze kilka słów o mnie

W wolnym czasie czytam książki, lubię lepić z modeliny itp... to moja pasja i hobby, jak większość dziewczyn prowadzę bloga ( już 6 lat) to moja taka odskocznia od codziennych problemów. Od ponad 4 lat mieszkam po za rodzinnym miastem i wiąż uczę się żyć w nowym miejscu. Uwielbiam przyrodę i wycieczki zwłaszcza te po górach.
Jestem typem domownika, wolę posiedzieć w domu w gronie rodzinnym niż chodzić na dyskoteki.
Kocham gotować i kombinować, biedny mój mąż musi znosić wszystkie moje eksperymenty...
Witaj

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, oświećcie mnie.. czy można kupić zwykły wózek gondolę?? Szukam na emejzonie, alledrogo i są tylko 3w1.. w najlepszym wypadku 2w1 :/
Ja planuję w sklepach pytać jeśli któryś mi się bardzo spodoba czy można kupić zestaw gondola+fotelik. Chodzi mi o te znane firmy Bo mi się podobają spacerówki xlandera i chciałabym później taką kupić Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Aniqa barszcz czerwony mogę szklaneczke ?
Zapraszam w każdej chwili

Cytat:
Mnie od wczoraj znów boli i krew rano ajjj ( oczywiście detektor w ruch. Od 4 nie śpię...

Lobo teściowa to się powinna wstydzić, że przy Twoich problemach i zmartwieniach w ciąży zwraca Ci uwagę na to, że tyjesz, albo ile jesz. Każda kobieta tyje i te kilogramy to nie musi być od razu obrastający nas tłuszcz, tylko zdrowo rosnące dziecko.
Każda kobieta powinna to wiedzieć i okazywać trochę więcej zrozumienia innym kobietom.
Nie przejmuj się niczym. Jesz dla siebie, ale i dla dziecka- ono potrzebuje.

Co do bólu brzucha i krwawienia to mam nadzieję, że tylko chwilowe i zaraz przejdzie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny było wczoraj pukanie malutkie !!!! Jak azlam spać.
Kot mi najpierw się wymryczal na brzuszku a jak poszedł - mały i lekki jest - były takie malutkie 4 pukniecia
jakie to było piękne
Wreszcie

Cytat:
Powiem wam w ogóle coś.. to zrozumiecie co to za nie

delikatny. Po urodzeniu syna gdzie wazylam 89kg do jakiejś tam imprez okolicznościowej schudłam do 62kg i byłam z siebie taka dumna. Ubrałam taka granatowa dopasowana sukienkę wiadomo ze brzuch przy siadaniu wtedy jakos zarabiscie nie trzymał. I ona mi przy wszystkich gościach powiedziała ze na moim miejscu by takiej sukienki nie ubrala i przydałoby mi się odchudzanie. I przy wszystkich komentowała ze bylam taka gruba w ciąży ;( prawie poplakalam się przy wszystkich. Do końca imprezy nic nie zjadłam bo miałam wrażenie ze wszyscy patrzą ile zjem....
Widać po tym co piszesz, że ona Cię zwyczajnie nie lubi. I szczerze? Jakbyś była sucha jak patyk to by Ci dogryzała, że jesteś wychudzona i brzydka... Taka zawsze znajdzie coś, żeby innemu przykrość zrobić. Pozostaje jednym uchem wpuszczać, a drugim wypuszczać

Hej
My już z rana po dentyście.
Głowa mnie boli od samego rana, a gdzie tu do końca dnia...
I stresuję się wizytą...
Stary 2015-08-07, 11:12   #2787
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaciekawa Pokaż wiadomość
do większego fotelika baza nie jest potrzebna, baza jest tylko po to,żeby było wygodnie dla rodzica, bo fotelik dla maluszka się wyciąga z samochodu i dzięki bazie można fotelik wpiąć na CLICK. Większy fotelik nie wyciąga się z auta, jest na stałe przypięty pasami lub systemem ISOFIX, jeśli auto oczywiście posiada.

Ja planuje kupić fotelik Besafe - do xlandera pasuje, jak również do niego pasują maxi cosi.

W pierwszej ciąży zauważyłam,że tż bardziej ją przeżywał,częściej kładł rękę na brzuszku, oczywiście najczęściej przed snem. Teraz bywają wieczory, gdy w ogóle nie kładzie ręki lub tylko na moment. Nie wiem z czego to wynika, czy z tego,że naprzeżywał się podczas pierwszej ciąży i teraz to dla niego nic nowego czy co...zobaczę co będzie jak dziecko będzie większe i mocniej wyczuwalne.

--------------
A tak w ogóle to dzisiaj tak pomyślałam,że może warto by było powoli przenieść się do klubu? myślę,że już niewiele nowych mam dojdzie, a czułybyśmy zapewne większą intymność w klubie-przynajmniej nie byłoby ryzyka,że czyta nas ktoś z współpracowników albo sąsiadów

U nas w 1 ciąży też jakoś TŻ się bardziej przejmował, często pytał jak się czuję, jak dzidziuś macał po brzuszki itd a teraz to bardzo rzadko się interesuje
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 11:17   #2788
lobofylia
Raczkowanie

przenieśmy się do klubu
Stary 2015-08-07, 11:20   #2789
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katarzynaxxx89 Pokaż wiadomość
U nas w 1 ciąży też jakoś TŻ się bardziej przejmował, często pytał jak się czuję, jak dzidziuś macał po brzuszki itd a teraz to bardzo rzadko się interesuje

kurcze, przykre troszku, co? myślałam,że się zmieni troszku jak zacznie dzidzia pukać...nie wiem czemu, ale czasami mam wrażenie,że on wcale z tej ciąży się nie cieszy:/ choć wiem,że lubi dzieci, pierworodnym super się zajmował od samego początku i do dziś bardzo wiele czasu mu poświęca..i tak też czasami myślę,czy by nie wolał córki teraz...sama nie wiem

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
przenieśmy się do klubu
jestem za, tylko,że ja nie mam wstępu..kto nim zarządza?
Stary 2015-08-07, 11:24   #2790
SweetViolet
Zadomowienie

Dobra. Wróciłam, mam śniadanie i czytam dalej ;D

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Mielone... Ja też mam problem z przyprawianiem. Ale rozwiązuje go tak ze zanim zacznę smażyć kotlety to na malutkiej patelni smażę takiego tyciego kotlecika na jednego gryza. I dopiero próbuję :-D
O, na to nie wpadłam

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Hej na bank będzie chłopak, wczoraj miałam usg 3d i nie ma mowy o pomylce
Na szczęście wszystko dobrze dzidzia zdrowa..
Gratuluję synka

Cytat:
22 tydzien zawital u nas
Tesciowa znow mi jeczala ze nic nie tyje. I nie pomaga tlumaczenie ze lekarz powiedzial ze to nie te czasy ze kobiety tyly po 20 kg i poki badania ok to nie ma co panikowac.
Pojechala ze na lekarza konowala trafilam. To odpyskowalam ze ufam komus kto ma dyplom ewen swojemu instynktowi niz obcym ludziom
Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Wstałam. Wku.rw mam.. dziecko moje pokasluje, więc teściowa juz litanie walnela, że to przez nasze zaniedbanie.. "niepotrzebnie woda ja polewaliscie w te upały" "pewnie ma gardlo zawalone a to przez lody". Lata teraz ze zbolala mina i uzala się nad dzieckiem "biedna moja" a mna aż telepie. Dobrze, że juz jutro lecimy do domu.
Eh, tesciowe.

lobofylia musisz jeść. Nie możesz się głodzić A dogadywaniem teściowej się nie przejmuj. One już tak mają. Jakbyś nie tyła, to wyjechałaby, że na pewno dziecko głodzisz :P Do czegoś musi się przyczepić.

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52335216]

Mój jeszcze nie poczuł Alexa, więc nie wiem jak jest. Ale ostatnio mówię do niego, że musi chwilę rękę potrzymać na brzuchu, żeby się Młody przyzwyczaił do jego ręki, to nie chce mu się

Serio? Mój to potrafi i pół godziny leżeć z ręką na brzuchu, ale co z tego, jak Młode wtedy się uspokaja, a zaczyna szaleć tylko jak Mąż zabierze rękę Za to widział jak mi się brzuch rusza i taki dumny lekarzowi na wizycie mówi, że widział

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości