|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Cytat:
Znajomi pytali czy na basen pójdziemy, wczoraj mieli miejsce w cieniu i tak zachęcali... Sama nie wiem,już byłam na tak a potem tz przypomniał o moim częstym sikaniu i że tam WC takie brzydkie, syfiaste,bleee... wy chodzicie w takie miejsca? Ja ogólnie nienawidzę publicznych toalet,przed ciążą raczej nie korzystałam bo potrafiłam długo wytrzymać. A ostatnio coś czytałam że w tak zaawansowanej ciąży wstrzymanie moczu może doprowadzić nawet do wcześniejszego porodu
|
|
|
#3692 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj pisałam posta i widzę, że on zniknął. U mnie nad ranem przeszła mega burza, chyba jeszcze nigdy w życiu nie słyszałam taki grzmotow.
Witam się w 26 tygodniu. Mała strasznie mi się wierci ale ja czuję się lepiej, zgaga mi opuściła nawet i śpię lepiej odkąd mam cebuszke. Upały mnie tylko Męcza i w pracy dają się we znaki ale chowam się w cieniu i dużo pije i jakoś to leci. |
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
a ja witam sie w 31 tygodniu
![]() u mnie w mieście basen to totalna porażka, ostatnio wykryli tam nawet e.coli... nie chodzę, chociaz chętnie bym się pomoczyła
|
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() Nie chodzę na baseny, boję się infekcji... Tzn. w ciąży, bo ogólnie to czasem chodziłam Ale z chęcią bym się pomoczyła w ten upał...U mnie wczoraj o 20 zaczęło grzmieć i padać, także od razu lepsze powietrze było ![]() Zaraz zjem śniadanie, wezmę prysznic i jedziemy do taty na działkę Także super dzień się zapowiada
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz poszłam do toi toja to myślałam, że wyjdę i poproszę o zwrot 2 zł, bo nie mogłam sięgnąć żeby się załatwić, ten kibelek był za wysoko
|
|
#3696 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie
... Pierwszy raz taka była aktywna w nocy, że aż mnie przebudzała, chyba ten gorąc jej się daje też we znaki ![]() Cytat:
Co do kosmetyków, to stawiam na babydream, jedne z najtańszych na półce, ale i jedne z najlepszych, przy Helence wszelkie balsamy, płyny do kąpieli kupowałam z rossmana i starego dobrego bambino - nie do zastąpienia, zostaję im wierna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
), "tyle jest pięknych imion..." no i standardowo przy każdym nawinięciu się tematu wałkuje się cała lista innych imion i propozycji. Nie chce mi się tym nawet denerwować, każdy miał swoje dzieci i nazywał je sobie jak chciał, normalne, że każdy ma inny gust i powinno się to uszanować. Cytat:
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Apropo's imion to mój Mąż ostatnio rzucił... Danusię. Nutka, Dusia, a Filip jest zachwycony bo wymyślił, że mówiłby jej... Danio |
||||
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, zazdroszczę wam tych burz, u nas nic z tego, ciągle upał
a czytałam prognozę pogody i przepowiadaja takie temperatury na najbliższe 2 tygodnie...Cytat:
Danusia bardzo fajnie, co Ty na to? Czy jednak Marcelinka zostanie fajnie, że Twój mąż tyle propozycji podsuwa, mój wymyślił jedno i koniec... Dziewczyny mialyscie już skurcze przepowiadajace? Mnie w nocy obudził twardy brzuch i skurcz, który był aż bolesny, na szczęście odpuścił po minucie. Przestraszylam się trochę, ale czytam ze tak wyglądają te skurcze B-H. Jakie są wasze doświadczenia? Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę obserwować jak to się będzie rozwijało.Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hehe u mnie też najczęściej żadne z "podrzucanych" imion nie powala, ale nawet się nie odzywam, nie chce mi się krytykować... Dziwne, że my musimy znosić komentarze dotyczące naszego wyboru, a gdybyśmy my się odezwały na temat któregoś z imion i rzuciły złośliwą uwagę, to pewnie od razu byłaby dyskusja ![]() ![]() Sama nie wiem, jak dla mnie Marcelina to typ numer jeden i widzę, że mimo, że sporo innych imion nam się też bardzo podoba to ciągle myślimy o naszej córci jako o Marceli ![]() Ja w żadnej ciąży nie przechodziłam przepowiadaczy, może z jeden-dwa z Helenką na 2 dni przed porodem, więc nie podpowiem mam nadzieję, że teraz też mnie oszczędzi...
|
|
|
|
|
#3701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A publicznych kibli nawet nie ma co komentować Ale nad naturalny zbiornik czemu nie? My jeździmy nad zalew, woda ok i do tej pory (odpukać!) nie przyplątała się żadna infekcja itp... Wczoraj pojechaliśmy, woda cieplutka jak w wannie, coś wspaniałego |
|
|
|
|
#3702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do pracy chyba nie pójdę już, chce jutro poprosić o L4, bo fizycznie nie wyrabiam Właśnie ja też nikomu nie komentuje tych propozycji imion, bo musiałabym powiedzieć coś niemilego najczęściej, ale jak widać rozmówcy się tak nie krepuja raz chyba tylko powiedziałam na propozycje 2 imion, że one u mnie na pewno odpadają, bo tak się nazywają moje siostry, to usłyszałam, że co to za problem, że będzie imię zdublowane To myślałam, że każda ciężarna doświadcza skurczy przepowiadajacych, czyli w pierwszej ciąży nic takiego nie miałaś tylko od razu skurcze porodowe? Cytat:
ciężko strasznie widzę ten sierpień. W ogóle mam wrazenie, że dawno takiego upalnego lata nie było!Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez Iclosemyeyes Czas edycji: 2015-08-09 o 11:39 |
||
|
|
|
#3704 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Biorę rennie ale działa coraz mniej. W ciąży z córeczką miałam do samego porodu - nawet na porodówce ssałam rennie. I wie że im bliżej porodu będzie gorzej :/ U mnie nie ma związku z tym co zjem a tak jak piszę z ciążą i rosnącym dzieckiem. Cytat:
![]() U mnie w IE dość ładne toalety (mam fobię na tym punkcie). Ostatnio często korzystam z takiej gdzie nawet balsamy do rąk są. I to markowe bo tak mi się spodobały że poszłam sprawdzić cenę (w promocji 20e buteleczka :O ) Cytat:
Musisz poobserwować czy się bolesne skurcze powtórzą i jak tak to jedź do szpitala to sprawdzić.
|
|
|
#3705 |
|
Zadomowienie
|
No ja te upały znoszę kiepsko,współczuję tym które lada dzień będą rodzic,im to dopiero musi być cięzko....
Z basenami widzę macie podobne zdanie. Mam znajomą w ciąży, ma termin jakoś na koniec grudnia,początek stycznia -myslalam że ciąża nas zbliży,ale mamy zupełnie inne podejście i w sumie unikamy kontaktu. Ona odrazu na początku ciąży jakoś w 10tygodniu poszła na chorobowe, bo "teraz dziecko jest najważniejsze". Ale nawet badań prenatalnych nie zrobiła... Na basenie cały czas siedzi z tego co mi pisze w smsach i się dziwi że ja nie idę. Dla mnie jak jestem na chorobowym tzn że nie jestem w stanie pracować to co dopiero na basenie siedzieć... Byliśmy dziś na zakupach,kupiłam 2 różowe body z długim rękawem w Auchan- głównie ze względu na to że kopertowo rozpinane i w tkmaxxie 2 okrycia kąpielowe. Jakie rozmiary kombinezonów kupujecie? Bo były ładne białe dość tanie w rozmiarze 62 i teraz będę myśleć cały czas nad tym... I sukieneczki jakie śliczne
|
|
#3706 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam zdjęć dodac
|
|
#3707 |
|
Rozeznanie
|
Cześć kobietki
lubię ciepłoc ale już bym troszkę chłodniej chciała bo ileż można w domu siedzieć,mąż chciał mnie nad zalew na rowerek zabrać ale ja się nie nadaję to go z kolegą wysłałam niech trochę skorzystasz pogody póki wolne ma Dla tych co ich zgaga męczy to słyszałam że migdały pomagają ja na szczęście nie muszę się z nią męczyć Amelia 16 mi się bardzo imie Marcelinka podoba ale mojemu mężowi średnio,myślę jeszczejo Gabrysi,eh ciężko będzie niby ciągle Lenka mówimy ale do końca przekonana nie jestem a twój synek jest przeuroczy z tym Danio Amelie 04 zostań z nami u nas luźna atmosfera ![]() Martwiłam się że Mała nie dokazuje to mam,kopie mnie ost że aż miło chciałam ją nagrać teraz to przestała cwaniara
|
|
#3708 |
|
Zadomowienie
|
Ta ranna burza to ściema jakaś była. Znowu upał u mnie :-( Byłam w C&A i kupiłam sobie krótkie spodenki i kiecke na wyjazd urlopowy po niedzieli. Wszystko po 15 zł na normalnym dziale przecen bo dział Ciążowy to jakoś żart jest chyba, nic ciekawego tam nie ma :@
|
|
|
|
#3709 |
|
Rozeznanie
|
Ale słodkie mogę wiedzieć jaka cena tych ręczniczków zakochałam się ![]() Właśnie ja mam praktycznie wszystkie body przez główkę wkładane ciekawe czy nie będę ich przeklinać ale w sklepach mało widziałam takich kopertowych wstrzymam się jeszcze do końcówki ciąży jak będę znała przybliżoną wagę Niuni i wtedy sobie takie dokupie 56albo 62 kopertowe
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbym ja go nie nosila to dalabym tak corce ;p ja mam spuchnięte tylko palce u rąk, nic innego mi nie puchnie. upał tragiczny, jak dla mnie mmogloby byc 18 st i wystarczyloby.
|
|
|
#3711 |
|
Zadomowienie
|
kasiula ręczniki były po 34,90. No takie body kopertowe bardzo trudno znaleźć w sklepach, jak macie gdzieś blisko Auchan to polecam, dużo tego było w różnych kolorach,z nadrukami i bez
i dość tanie,bez nadruku 7.99,z nadrukiem 11,99 czekooczekolada ja też Anna i średnio lubię :p
|
|
#3712 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() mnie też jeszcze zgaga nie męczyła nigdy, nawet nie wiem czy bym wiedziała, że to to mam nadzieję, że sobie nie wykraczę Cytat:
|
|
|
#3713 |
|
Rozeznanie
|
Hej, powiem Wam, że mam dość już tych upałów
ostatnio to tylko kanapa i wiatrak. Dzisiaj mamy zamiar złożyć już przewijak i komodę Wczoraj brat mi wysłał z Anglii pierwszą paczkę kurierem i będzie na wtorek, w końcu jakieś ciuszki i pewnie inne rzeczy. Drugą pewnie na początku września podeśle. Mała rusza się dosyć dużo. Dziś od rana wariuje z małymi przerwami Co do skurczy to ja nie zauważyłam, ale ostatnio mam dosyć taki napięty brzuch, biorę zalecony magnez. Jest w sumie lepiej, ale podejrzewam, ze to zasługa wzdęć i zaparć Muszę pić siemię lniane mielone codziennie, może pomoże. w środę idę zrobić ponownie badanie na Coombsa. Myślałam, ze robi sie raz, ale lekarka mówi, ze raz na 3 miechy. Więc pewnie pod sam koniec znów będę robić. Musze iść z samego rana żeby wrócić zanim zrobi się gorąc. Amelie04 hej !
Edytowane przez peachella Czas edycji: 2015-08-09 o 14:18 |
|
|
|
#3714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do ruchów to moja ma dziś dzień lenia, od czasu do czasu raz czy dwa kopnie i tyle.
|
|
#3715 |
|
Zadomowienie
|
Oj moja dziś szaleje,czasami aż nieprzyjemne są te jej kopniaki. Cała się chyba po prawej stronie brzucha rozłożyła, jest nawet taki bardziej wypukły i twardy po prawej,a ruchy czuje od samego dołu brzucha,aż po żebra
wcześniej była ułożona w poprzek
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byliśmy teraz z mężem u rodziców na obiadku, normalnie się rozpływałam. Myślałam, że w takie upały maleństwo będzie mniej aktywne, a ona szaleje na maksa. Czasami aż cały brzuch się porusza jak galaretka ![]() Znalazłam sobie też na allegro stolik do przewijania biały z trzema półkami i chyba niedługo go zamówię
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140802580114.html Edytowane przez lexie42 Czas edycji: 2015-08-09 o 17:01 |
|
|
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3718 |
|
Zadomowienie
|
Hej, wpadam sie przywitac w sumie tylko, bo jest tak goraco, ze ledwo zyje ;-) siedzimy z tz przed wentylatorem ciagle, w sumie spimy tez z wentylatorem.
Amelie04 - witaj fajnie, ze dolaczylas Zazdroszcze 31 tygodnia!u mnie mala tez dosc ruchliwa o dziwo w te upaly. To pewnie tez kwestia tego, ze jest coraz wieksza i coraz wiecej ruchow czuje. Najbardziej mnie wkurza, ze te upaly maja az tyle trwac :-( |
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/polko-przewijak-do...591970002.html
Zależało mi żeby był biały i miał dwie półki pod spodem tylko zastanawiają mnie te kółka, czy taki przewijak będzie stabilny
|
#3720 |
|
Wtajemniczenie
|
lexie, tam są kółka chyba tylko na dwóch nogach więc będzie stabilne. Przynajmniej tak mi się wydaje
![]() A byłaś już w tym sklepie w Będzinie? Oni (jak dobrze pamiętam) mają też jakieś mebelki i nawet coś mi się kojarzy, że KLUPŚ też właśnie mają (łóżeczka chyba widziałam tej firmy). Mogłabyś się tam postarać o jakiś rabacik
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.

może w jakimś danym produkcie leży problem? 

Nasz ślub 16.08.2014
raz poszłam do toi toja to myślałam, że wyjdę i poproszę o zwrot 2 zł, bo nie mogłam sięgnąć żeby się załatwić, ten kibelek był za wysoko
... Pierwszy raz taka była aktywna w nocy, że aż mnie przebudzała, chyba ten gorąc jej się daje też we znaki 
Jakie Wy kupujecie?
Rozumiem, że nikomu nie podoba imię, które wybraliśmy (a raczej wybrał mąż, a ja zaakceptowałam, bo nie mam jakiegoś swojego faworyta na 100% a to imię jest ok), bo jest dość rzadkie i może się kojarzyć jakoś niefortunnie, ale dlaczego ludzie myślą, że muszą mnie namawiać na wybór innego
a czytałam prognozę pogody i przepowiadaja takie temperatury na najbliższe 2 tygodnie...
fajnie, że Twój mąż tyle propozycji podsuwa, mój wymyślił jedno i koniec... 

będę obserwować jak to się będzie rozwijało.
mam nadzieję, że teraz też mnie oszczędzi...