|
|
#3721 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)
No czyli w zasadzie moje dni wyglądają podobnie do Waszych z tym że jak Laura zaśnie to nie mogę jej zostawić o wziąć się za robotę tylko muszę non stop bujać, gadać, śpiewać piosenki... Bo jak przestanę a ona się zorientuje to jest mega wrzask. Tak np było wczoraj w kościele. W drodze jej śpiewałam żeby zasnęła a na kazaniu otworzyła oczy, zorientowała się że już nie śpiewam i nagle taki ryk, że zagłuszyła księdza ;-)
|
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Moja dziś śpi od 10 a mi zaraz cycki pekna, jakąś nad produkcję mam ostatnio i ledwo daje radę to ogarnąć żeby żadnego zastoju nie było. Wczoraj w lewej piersi guzek się Zrobił ale niunia go wyssala a teraz długą przerwa i znowu go czuje
|
|
|
|
#3723 |
|
Rozeznanie
|
Ale Wasze dzieciaczki długo śpią
mój max 4 godziny ale zazwyczaj 2-3 dzisiaj tż zabrał go na spacer i pierwszy raz jestem bez niego dwie godziny, jak wyszli za drzwi to się popłakałam ale posprzątam, poprasowalam i w końcu ogarnelam lodówkę bo ciągle coś dokupie a nic nie jemy i nawet nie ma komu porządku z tym zrobić
|
#3724 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
Co do nocek to u nas jest zazwyczaj 6-8 godzin ciągiem mimo ze kp. Raz się zdarzyło nawet 9 godzin
Ale w dzień jeśli zasnie to max na godzinę, a zazwyczaj na ok 20-30 minut...
|
|
|
|
#3726 | |||
|
celebriti
|
Cytat:
Cytat:
No no u nas tez tance i krzyki za dnia
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Franek śpi od 13 tej. W kokonie. Że też nie znałam tego jak Leoś się urodził 😉
U nas dni różnie wyglądają.. Dużo by pisać.
|
#3728 | |
|
celebriti
|
U nas tez rożnie. Plan poszedł sie ☠☠☠ac zanim przyszedł. Przez ten upał nie ma spacerów i spi gdzie popadnie albo wcale. Ehhh czekam na rutynę
|
|
|
#3729 |
|
Zadomowienie
|
![]() Tak się kupuje pampersy w Lublinie wysepilam 2 paczki trójek.....
|
|
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się cieszę, że u nas nie ma takiej ścisłej rutyny.
|
#3732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pampers jest bardziej sztywny odnoszę takie wrazenie ale chyba jednak troszke lepiej chłonie i go zakładam na noc. chociaz musze przyznac ze od 21-8 rano pampers jest mniej zamoczony niz np od 8-11 :P chyba moj anie lubi robic siku w nocy :P
|
|
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Slucham wiadomości i jak nie mówią że noworodek wieśniak został porzucony na ulicy i cudem przeżył to dziś znaleźli zwłoki noworodka w stawie. Jak tak można? Nie mieści mu się w głowie. Patrzę na moja przeslodka kuleczke i współczuje tamtym dzidziusiom że biedne nie miały tyle szczęścia żeby trafić na takich rodziców jak u nas na forum
|
|
|
|
#3734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Choćbym nie miała grosza to zrobilabym wszystko żeby moc utrzymać dziecko. Ale nie takie coś ... :/ |
|
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o nasz dzien to wstajemy o 9, chwile sie bawie z Laurka, ok. 9. 30 wsadzam ja do bujaczka i robie sobie sniadanie. Ok 10 chodzimy po pokoju, czytamy, spiewamy itp. Kolo 11-12 Laurka idzie spac, ja ide sie myc i sprzatam mieszkanie, wstawiam prania i ogarniam. Po 13 wychodzimy na spacer na 2 godziny. Po powrocie Laurka w bujaczku w kuchni ze mna, spiewam jej i robie obiad. Przed 17 wraca Tz, jemy a potem albo zakupy albo wyjscie do kogos albo on sie zajmuje Laurka a ja ogarniam nasz projekt. Wieczorem spacer w trójkę, potem Tz kapie Mala, ja karmie i robie kolacje, Tz wlacza Szumisia i o 21 mamy czas dla siebie
![]() Ps. Wlasnie dojezdzamy nad morze ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- U nas tez jest 6-8. Teraz w upaly krocej ale tak to okolo 7 godzin spi w nocy i tez kp
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po plażowym weekendzie
! W mieście nie da się wysiedziec więc uciekamy nad wodę. Gdzie lena prawie cały czas śpi wczoraj Pierozek z Dżulianem nas odwiedzili ! A ja się opaliłam i już nie mam białego smalczyku ![]() Co do dnia.. Jak lena nie śpi ale się czymś interesuje i zajmie to idę wypić kawę, zjeść śniadanie, coś robić.. Jak zaczyna marudzic wtedy se gadamy
|
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
No proszę jak się odwiedzają
ja czekam na odwiedziny Kaczuszki w Poznaniu
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wam fajnie że możecie się tak pospotykać!
Też byśmy chętnie nad wodę pojechali ale wydaje mi się, że niunia jeszcze bardziej by się w tej duchocie umęczyła niż w domu. Za malutka jeszcze jest. Siacha gdzies znikła? |
|
|
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro wieczorem musze zasiąść przed kompem i nadrobić k. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
Mehja ja jeżdżę w cień, jest lekki wiaterek i wogóle nie czuć ze jest powyżej 30 stopni. Do tego lena tam śpi aż sprawdzam czy oddycha.. Ale u mnie w mieszkaniu jest okropna duchota bo ostatnie piętro, szczyt i okna od południa więc staramy się uciekać z chaty.
Za rok będziemy jeździć pod namioty
|
|
|
|
#3741 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
moja rekord 6h jak na razie. Cytat:
dużą rodzinkę ma gostek, albo dużą planuje Cytat:
My w te upały też z domu staramy się uciekać, myślałam że w kamienicy nie będzie się tak nagrzewać mieszkanie ale jak bardzo się myliłam. Ostatnio mieliśmy prawie 31 stopni w południowym pokoju :O A na dworze Adelka śpi bardzo ładnie ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
My co roku jeździmy gdzies pod namiot. Ale teraz trzeba kupić większy.. Już rok temu na jesień się rozglądałam ale zaszłam w ciążę więc nie trzeba było. Dla blanki to ogromna frajda..
ognisko w nocy, kielbaski na patyku no i cały dzień na dworze
|
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
U nas... mały wstaje na jedzenie ok 4 i czasem śpi jeszcze a czasem już nie. O 6 tz idzie do pracy a ja albo śpię, albo nadal próbuję go uśpić lub nakarmić. I do 15 lub 17 ciągle wymyślam bowe sposoby żeby usunął. Czasem usypia mi na poduszce do karmienia i budzi się jak odłożę go do łóżka. Ewentualnie kwadrans później. Najczęściej jak jestem w toalecie. Żeby nie paść ze zmęczenia pozwalam mu spać trochę na poduszce i siedzę z nim- jestem uziemiona, więc mam czas na wizaz. Ok 10-12 zależy od tego jak szybko się wybierzemy wychodzimy na 2h spacer. Wracam, czasem śpi jeszcze z godzinę po, więc przygotowuje coś na obiad. Jak wstaje historia się powtarza- próba uśpienia lub leżenie na poduszce do karmienia- sam sobą zajmie się na max godzinę dziennie. Trochę bujacze trochę mata, trochę łóżeczko. Ciągle ktoś musi przy nim być, czytam mu książki, śpiewam lub trzymam przytulonego na poduszce do karmienia. zasypia też różnie. Ogólnie wszystko jest różnie, stała jest jedynie jego potrzeba bycia przy kimś cały czas. Jak ma dobry dzień, raz na może dwa tygodnie, potrafi pół dnia przespać, a ja się zastanawiam wted czy nie jest chory
|
|
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ale skwar i ma tak być do 25 sierpnia ![]() jeju jak Wam zazdroszczę tego spania
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny sposób na urlop w sumie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#3746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3747 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja w tym czasie trzy razy zmieniam i zawsze jest już zasikany lub kupa ![]() Cytat:
|
|
#3748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:18.

mój max 4 godziny ale zazwyczaj 2-3 

wysepilam 2 paczki trójek.....

pampers jest bardziej sztywny odnoszę takie wrazenie ale chyba jednak troszke lepiej chłonie i go zakładam na noc. chociaz musze przyznac ze od 21-8 rano pampers jest mniej zamoczony niz np od 8-11 :P chyba moj anie lubi robic siku w nocy :P
! W mieście nie da się wysiedziec więc uciekamy nad wodę. Gdzie lena prawie cały czas śpi
i ma tak być do 25 sierpnia
chyba moj anie lubi robic siku w nocy