Mamusie czerwcowe 2015! :) - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-09, 14:29   #3721
mycha_818
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)

No czyli w zasadzie moje dni wyglądają podobnie do Waszych z tym że jak Laura zaśnie to nie mogę jej zostawić o wziąć się za robotę tylko muszę non stop bujać, gadać, śpiewać piosenki... Bo jak przestanę a ona się zorientuje to jest mega wrzask. Tak np było wczoraj w kościele. W drodze jej śpiewałam żeby zasnęła a na kazaniu otworzyła oczy, zorientowała się że już nie śpiewam i nagle taki ryk, że zagłuszyła księdza ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 14:34   #3722
mehja
Zakorzenienie

Moja dziś śpi od 10 a mi zaraz cycki pekna, jakąś nad produkcję mam ostatnio i ledwo daje radę to ogarnąć żeby żadnego zastoju nie było. Wczoraj w lewej piersi guzek się Zrobił ale niunia go wyssala a teraz długą przerwa i znowu go czuje
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 14:40   #3723
kika1989wroc
Rozeznanie

Ale Wasze dzieciaczki długo śpią mój max 4 godziny ale zazwyczaj 2-3 dzisiaj tż zabrał go na spacer i pierwszy raz jestem bez niego dwie godziny, jak wyszli za drzwi to się popłakałam ale posprzątam, poprasowalam i w końcu ogarnelam lodówkę bo ciągle coś dokupie a nic nie jemy i nawet nie ma komu porządku z tym zrobić
Stary 2015-08-09, 14:42   #3724
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
To beda w obie nozki I jedna doustnie?

Chyba tak
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 14:57   #3725
pszczoua
Zakorzenienie

Co do nocek to u nas jest zazwyczaj 6-8 godzin ciągiem mimo ze kp. Raz się zdarzyło nawet 9 godzin Ale w dzień jeśli zasnie to max na godzinę, a zazwyczaj na ok 20-30 minut...
Stary 2015-08-09, 15:09   #3726
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
A U mnie tragedia
Wspominałam ostatnio ze razem z małą miałyśmy gorączkę...No i zanim mi ta goraczka się pojawiła bolały mnie stawy i wzięłam pyralgine bo w szpitalu pozwalały. Podczas gorączki wzięłam apap i rano obudziłam się z czerwonymi małymi plamami na nogach, myślałam ze to od gorączki a potem pojawiły się u małej na nogach. Dzisiaj mała zsypana cała a ja już mam na rękach.
Pojechałam na dyżur i lekarz stwierdził ze to na 99% uczulenie bo coś zjadłam a w 1% to wpływ pyralginy bo jest toksyczna w każdym bądź razie przypisał fenistil ale gdyby się coś działo to szpital. Już wariuje bo ja też mam te plamy a na pyralgine zawsze dobrze r eagowalam.
Nie przypominam też sobie co mogłam zjeść co by nas uczulilo bo ja nigdy na nic uczulona nie byłam. Mała zachowuje się normalnie, je, śpi, uśmiecha się więc chyba nic jej nie jest...mam taką nadzieję.
Jeżeli jej się nie polepszy i plamy nie znikną ale samopoczucie będzie ok to mam zrobić badania.

Ale się rozpisalm.

Też się dołączam do batow na tz�� ja to bym swojego juz spakowala �� i nara��
Ojej współczuje

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Na noce nie mogę narzekać, bardzo ładnie śpi ale dzień to jakaś masakra. Taki model mi się trafił, trzeba przetrwać. Teraz to już ryk jest na spacerze czy na zakupach.

No no u nas tez tance i krzyki za dnia

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 15:21   #3727
Irmusia81
Zakorzenienie

Franek śpi od 13 tej. W kokonie. Że też nie znałam tego jak Leoś się urodził 😉

U nas dni różnie wyglądają.. Dużo by pisać.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 17:05   #3728
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

U nas tez rożnie. Plan poszedł sie ☠☠☠ac zanim przyszedł. Przez ten upał nie ma spacerów i spi gdzie popadnie albo wcale. Ehhh czekam na rutynę

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 17:25   #3729
kaczuszka1986
Zadomowienie

Tak się kupuje pampersy w Lublinie wysepilam 2 paczki trójek.....
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 17:57   #3730
kejtiCe
Zakorzenienie

Ja się cieszę, że u nas nie ma takiej ścisłej rutyny.
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 18:34   #3731
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

kaczuszka Loo ładnie tesciowa ma mi jutro kupić Dady to zobacze jak się sprawują...chciała kupić lidlowe ale powiedziałam no way...

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 18:47   #3732
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
kaczuszka Loo ładnie tesciowa ma mi jutro kupić Dady to zobacze jak się sprawują...chciała kupić lidlowe ale powiedziałam no way...
obecnie uzywam i pampersa i dady, jeżeli chodzi o Dadę jest jakby taka ,,miększa??" pampers jest bardziej sztywny odnoszę takie wrazenie ale chyba jednak troszke lepiej chłonie i go zakładam na noc. chociaz musze przyznac ze od 21-8 rano pampers jest mniej zamoczony niz np od 8-11 :P chyba moj anie lubi robic siku w nocy :P
Stary 2015-08-09, 19:00   #3733
mehja
Zakorzenienie

Slucham wiadomości i jak nie mówią że noworodek wieśniak został porzucony na ulicy i cudem przeżył to dziś znaleźli zwłoki noworodka w stawie. Jak tak można? Nie mieści mu się w głowie. Patrzę na moja przeslodka kuleczke i współczuje tamtym dzidziusiom że biedne nie miały tyle szczęścia żeby trafić na takich rodziców jak u nas na forum
Stary 2015-08-09, 19:03   #3734
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Slucham wiadomości i jak nie mówią że noworodek wieśniak został porzucony na ulicy i cudem przeżył to dziś znaleźli zwłoki noworodka w stawie. Jak tak można? Nie mieści mu się w głowie. Patrzę na moja przeslodka kuleczke i współczuje tamtym dzidziusiom że biedne nie miały tyle szczęścia żeby trafić na takich rodziców jak u nas na forum
Wcześniej nie miałam dziecka i nie mieściło mu sie w głowie.. A teraz???? Jak tak można??? Tyle czasu nosi się pod sercem i kopniaki itd.. i ten moment kiedy kładą Ci na klatkę piersiową .. pierwszy uśmiech....

Choćbym nie miała grosza to zrobilabym wszystko żeby moc utrzymać dziecko. Ale nie takie coś ... :/
Stary 2015-08-09, 19:22   #3735
Princesika
Zakorzenienie

Jesli chodzi o nasz dzien to wstajemy o 9, chwile sie bawie z Laurka, ok. 9. 30 wsadzam ja do bujaczka i robie sobie sniadanie. Ok 10 chodzimy po pokoju, czytamy, spiewamy itp. Kolo 11-12 Laurka idzie spac, ja ide sie myc i sprzatam mieszkanie, wstawiam prania i ogarniam. Po 13 wychodzimy na spacer na 2 godziny. Po powrocie Laurka w bujaczku w kuchni ze mna, spiewam jej i robie obiad. Przed 17 wraca Tz, jemy a potem albo zakupy albo wyjscie do kogos albo on sie zajmuje Laurka a ja ogarniam nasz projekt. Wieczorem spacer w trójkę, potem Tz kapie Mala, ja karmie i robie kolacje, Tz wlacza Szumisia i o 21 mamy czas dla siebie

Ps. Wlasnie dojezdzamy nad morze

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Co do nocek to u nas jest zazwyczaj 6-8 godzin ciągiem mimo ze kp. Raz się zdarzyło nawet 9 godzin Ale w dzień jeśli zasnie to max na godzinę, a zazwyczaj na ok 20-30 minut...
U nas tez jest 6-8. Teraz w upaly krocej ale tak to okolo 7 godzin spi w nocy i tez kp
Stary 2015-08-09, 19:22   #3736
k a j a
Zakorzenienie

Witam się po plażowym weekendzie ! W mieście nie da się wysiedziec więc uciekamy nad wodę. Gdzie lena prawie cały czas śpi wczoraj Pierozek z Dżulianem nas odwiedzili !

A ja się opaliłam i już nie mam białego smalczyku

Co do dnia.. Jak lena nie śpi ale się czymś interesuje i zajmie to idę wypić kawę, zjeść śniadanie, coś robić.. Jak zaczyna marudzic wtedy se gadamy

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 19:45   #3737
kejtiCe
Zakorzenienie

No proszę jak się odwiedzają ja czekam na odwiedziny Kaczuszki w Poznaniu
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 19:50   #3738
mehja
Zakorzenienie

Ale wam fajnie że możecie się tak pospotykać!

Też byśmy chętnie nad wodę pojechali ale wydaje mi się, że niunia jeszcze bardziej by się w tej duchocie umęczyła niż w domu. Za malutka jeszcze jest.

Siacha gdzies znikła?
Stary 2015-08-09, 19:53   #3739
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wam fajnie że możecie się tak pospotykać!

Też byśmy chętnie nad wodę pojechali ale wydaje mi się, że niunia jeszcze bardziej by się w tej duchocie umęczyła niż w domu. Za malutka jeszcze jest.

Siacha gdzies znikła?
Jestem na bieżąco, podczytuje Was, ale jakoś nie mam weny.
Jutro wieczorem musze zasiąść przed kompem i nadrobić k.

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 19:55   #3740
k a j a
Zakorzenienie

Mehja ja jeżdżę w cień, jest lekki wiaterek i wogóle nie czuć ze jest powyżej 30 stopni. Do tego lena tam śpi aż sprawdzam czy oddycha.. Ale u mnie w mieszkaniu jest okropna duchota bo ostatnie piętro, szczyt i okna od południa więc staramy się uciekać z chaty.

Za rok będziemy jeździć pod namioty

Lena
Stary 2015-08-09, 20:15   #3741
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
Moja placze jak jest bardzo glodna.. dzis zjadla 180 ml.. a teraz zasypia, chodze z nia wszedzie I jest spokojna. 21sierpnia idziemy na szczepienie...
Oooo jaki glodomorek

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Moja ostatnio w nocy spała 7 h ciągiem!

My przeważnie wstajemy koło 10tej...w zależności czy tż poszedł już do pracy,jest po nocy czy ma popołudnie... Koło 12 młoda łapie kime tp ja wtedy sprzątam i szykuje obiad...Jeśli nie chce spać to starszak ja zabawia,buja... Teraz w upały koło 17 Idziemy na dwór..tzn Kuba idzie z nami...wracamy koło 20tej...później ogarniam...robię Kubie kolacje szykuje kąpiel i mniej więcej o 22 idzie spać. Kuba zaraz za nią w zasadzie... A ja wtedy nie robię NIC
Wow 7 godzin, rewelacja moja rekord 6h jak na razie.

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość

Tak się kupuje pampersy w Lublinie wysepilam 2 paczki trójek.....

dużą rodzinkę ma gostek, albo dużą planuje

Cytat:
To jest nie do pojęcia. Serce mi się kraja jak o tym pomyśle. Biedne maleństwo co ono komu zawiniło

My w te upały też z domu staramy się uciekać, myślałam że w kamienicy nie będzie się tak nagrzewać mieszkanie ale jak bardzo się myliłam. Ostatnio mieliśmy prawie 31 stopni w południowym pokoju :O A na dworze Adelka śpi bardzo ładnie

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Mehja ja jeżdżę w cień, jest lekki wiaterek i wogóle nie czuć ze jest powyżej 30 stopni. Do tego lena tam śpi aż sprawdzam czy oddycha.. Ale u mnie w mieszkaniu jest okropna duchota bo ostatnie piętro, szczyt i okna od południa więc staramy się uciekać z chaty.

Za rok będziemy jeździć pod namioty
Ooo jak ja dawno pod namiotami nie byłam.
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 20:19   #3742
k a j a
Zakorzenienie

My co roku jeździmy gdzies pod namiot. Ale teraz trzeba kupić większy.. Już rok temu na jesień się rozglądałam ale zaszłam w ciążę więc nie trzeba było. Dla blanki to ogromna frajda.. ognisko w nocy, kielbaski na patyku no i cały dzień na dworze

Lena
Stary 2015-08-09, 20:31   #3743
Marei
Zakorzenienie

U nas... mały wstaje na jedzenie ok 4 i czasem śpi jeszcze a czasem już nie. O 6 tz idzie do pracy a ja albo śpię, albo nadal próbuję go uśpić lub nakarmić. I do 15 lub 17 ciągle wymyślam bowe sposoby żeby usunął. Czasem usypia mi na poduszce do karmienia i budzi się jak odłożę go do łóżka. Ewentualnie kwadrans później. Najczęściej jak jestem w toalecie. Żeby nie paść ze zmęczenia pozwalam mu spać trochę na poduszce i siedzę z nim- jestem uziemiona, więc mam czas na wizaz. Ok 10-12 zależy od tego jak szybko się wybierzemy wychodzimy na 2h spacer. Wracam, czasem śpi jeszcze z godzinę po, więc przygotowuje coś na obiad. Jak wstaje historia się powtarza- próba uśpienia lub leżenie na poduszce do karmienia- sam sobą zajmie się na max godzinę dziennie. Trochę bujacze trochę mata, trochę łóżeczko. Ciągle ktoś musi przy nim być, czytam mu książki, śpiewam lub trzymam przytulonego na poduszce do karmienia. zasypia też różnie. Ogólnie wszystko jest różnie, stała jest jedynie jego potrzeba bycia przy kimś cały czas. Jak ma dobry dzień, raz na może dwa tygodnie, potrafi pół dnia przespać, a ja się zastanawiam wted czy nie jest chory
Stary 2015-08-09, 20:36   #3744
justi699
Zakorzenienie

Hej

ale skwar i ma tak być do 25 sierpnia

jeju jak Wam zazdroszczę tego spania u nas max 4 godz w nocy, normą jest co 3

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 20:54   #3745
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
My co roku jeździmy gdzies pod namiot. Ale teraz trzeba kupić większy.. Już rok temu na jesień się rozglądałam ale zaszłam w ciążę więc nie trzeba było. Dla blanki to ogromna frajda.. ognisko w nocy, kielbaski na patyku no i cały dzień na dworze

Fajny sposób na urlop w sumie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 20:56   #3746
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
U nas... mały wstaje na jedzenie ok 4 i czasem śpi jeszcze a czasem już nie. O 6 tz idzie do pracy a ja albo śpię, albo nadal próbuję go uśpić lub nakarmić. I do 15 lub 17 ciągle wymyślam bowe sposoby żeby usunął. Czasem usypia mi na poduszce do karmienia i budzi się jak odłożę go do łóżka. Ewentualnie kwadrans później. Najczęściej jak jestem w toalecie. Żeby nie paść ze zmęczenia pozwalam mu spać trochę na poduszce i siedzę z nim- jestem uziemiona, więc mam czas na wizaz. Ok 10-12 zależy od tego jak szybko się wybierzemy wychodzimy na 2h spacer. Wracam, czasem śpi jeszcze z godzinę po, więc przygotowuje coś na obiad. Jak wstaje historia się powtarza- próba uśpienia lub leżenie na poduszce do karmienia- sam sobą zajmie się na max godzinę dziennie. Trochę bujacze trochę mata, trochę łóżeczko. Ciągle ktoś musi przy nim być, czytam mu książki, śpiewam lub trzymam przytulonego na poduszce do karmienia. zasypia też różnie. Ogólnie wszystko jest różnie, stała jest jedynie jego potrzeba bycia przy kimś cały czas. Jak ma dobry dzień, raz na może dwa tygodnie, potrafi pół dnia przespać, a ja się zastanawiam wted czy nie jest chory
To u mnie bardzo podobnie z tym wyjątkiem, ze śpimy rano do 9:00-10:00 no i w dzień szybko usypia na poduszce. Tak jak Markusek potrafi sie obudzić po 10 min po odłożeniu. Tez muszę być przy niej cały czas, sama na matce lub w bujaczku poleży max 10 min.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 21:13   #3747
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
obecnie uzywam i pampersa i dady, jeżeli chodzi o Dadę jest jakby taka ,,miększa??" pampers jest bardziej sztywny odnoszę takie wrazenie ale chyba jednak troszke lepiej chłonie i go zakładam na noc. chociaz musze przyznac ze od 21-8 rano pampers jest mniej zamoczony niz np od 8-11 chyba moj anie lubi robic siku w nocy
mała jest na jednym pampersow od 21 do 8 ? ja w tym czasie trzy razy zmieniam i zawsze jest już zasikany lub kupa
Cytat:
Przykre to. Jak juz ktoś nie chce to lepiej oddać niż zabić ... tylko par nie może mieć dzieci a dla niemowlaka byłaby to szansa na normalną rodzinę ...
Stary 2015-08-09, 21:17   #3748
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
mała jest na jednym pampersow od 21 do 8 ? ja w tym czasie trzy razy zmieniam i zawsze jest już zasikany lub kupa

Przykre to. Jak juz ktoś nie chce to lepiej oddać niż zabić ... tylko par nie może mieć dzieci a dla niemowlaka byłaby to szansa na normalną rodzinę ...
No wcześniej musiałam zmieniać a teraz jak jej zmieniam o tej 8 to nawet nie jest ciężki... Wygląda jakby sikala przez noc może ze 4x? Wczoraj np zasnela o 20:30 wstała o 4:20 i później po 7... Po za tym że o tej 4:20 myślałam że mi cyce pekna to w pampersie prawie nic nie było... o_O Ale tak jak wcześniej pisałam w dzień wymieniam co 2-3h
Stary 2015-08-09, 21:27   #3749
k a j a
Zakorzenienie

Moja teraz też mniej sika..

Lena
Stary 2015-08-09, 21:29   #3750
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

kaczuszkazauważyłam to samo
Jak o tej 5 zmieniam to jest teraz jakiś lekki ten pampers. Później jest Gorzej

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości