|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Cytat:
|
|
#3722 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3723 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3724 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hehehe, no tego to jeszcze nie grali, żeby nazywać dzieci jak swoje rodzeństwo, ale jak widać dla chcącego nic trudnego ![]() ![]() W ogóle, jak mnie złapało to konkretnie już na poród w drugiej ciąży te dwa co miałam na 2 dni przed porodem też nie jakieś konkretne, leżałam oglądałam film i pamiętam jak dziś to były dwa skurczybyki w przeciągu kwadransa i cisza ![]() Te okrycia kąpielowe boskie! Z rybkami przede wszystkim Cytat:
Cytat:
za to tak jak Ty kupiłam sobie ostatnio fajne spodenki na gumce za grosze w normalnej rozmiarówce...Cytat:
|
||||
|
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, witam się w ten kolejny upalny dzień.
O ile na początku jakoś znosiłam te upały tak teraz jest coraz gorzej. Jak nie muszę, nie ruszam się z domu. Jutro z samego rana muszę tylko pojechać po skierowanie do diabetologa. Co dziwne, zaczęłam mierzyć w domu cukier glukometrem i jak do tej pory i na czczo i godzinę po posiłkach wychodzi mi dobry ![]() Co do sklepu w Będzinie to my tam zamówiliśmy mebelki Klupsia niedawno |
|
|
|
#3726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nikt nie ma nic przeciwko wrecz przeciwnie. Imiona nie sa zarezerwowane tylko dla jednego czlonka rodziny ;-)
|
|
|
|
|
#3727 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Ja właśnie siedzę z nogami w misce chłodnej wody z octem i mydłem i mocze moje stópki bo już nie wiem jak sobie radzić tak mi dziś popuchły że jak szłam po podwórku to najmniejszy kamyczek czułam ![]() Teście mają w ogrodzie spotkanie z teściami mojego szwagra... ale ja odpadłam mam nadzieje, że się teściówka nie pogniewa jak jej nie pomogę sprzątać... A moja od 2 dni mało się rusza w te upały.. Jak tatuś gada do brzucha to wtedy kopie.
|
#3728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w rodzinie mojego męża jest tak, że kobieta nazwała syna imieniem swojego brat i to rodzi pewne problemy, bo ja nigdy nie wiem, o którego chodzi jeśli się używa tylko imienia
|
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dziś jesteśmy padnieci. Pies też - już w samochodzie nam zasnela
|
|
#3730 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie akurat to by nie przeszło, bo mam siostry dużo młodsze i nawet nie będzie ogromnej różnicy wieku między nimi a moja małą, więc to samo imię by wprowadzało lekki zamęt w komunikacji Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3732 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3733 |
|
Zadomowienie
|
Jeżeli nie dochodzi do takiej akcji ze i ta starsza osoba i dziecko mają dodatkowo to samo nazwisko to również nie mam nic przeciwko. U mnie w rodzinie ja i moja kuzynka nazywamy się identycznie z imienia i nazwiska a że mieszkamy od siebie jakieś 10km to są to problemy z zapisem u lekarza, urzędzie itd. Ostatnio babka wydała mi skrócony akt urodzenia kuzynki a nie moj.... Wiadomo że po ślubie ona nazwisko zmieni ale przez te około 25 musimy znosić nieporozumienia
|
|
#3734 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wolałabym, zeby byl juz 40 no ale cóż trzeba czekac.Cytat:
dziewczyny , czy ktoras z Was ma problem ze spojeniem łonowym? mnie zaczęło sie rozchodzic i strasznie boli w kroku przy wstawaniu/ chodzeniu/ podnoszeniu nogi. strasznie kłujący ból niby lekarz nie widzi nic zlego , ale okropne to jest |
||
|
|
|
#3736 |
|
Zadomowienie
|
Co do imion u nas jest dość śmieszna sytuacja -moja macocha nazywa się tak jak ja
nikt nie miał na to wpływu, wiadomo, ale od półtora miesiąca nawet nazwisko mamy takie samo. Jej adres korespondencji to mój adres zameldowania więc czasem i z pocztą jest problem,bo drugie imię też dość podobne -ja Magdalena,ona Maria,babci się myli. Ktoś woła "Ania" to prawie zawsze jest "która?!" -tato nieraz sobie kłopotów narobił odpowiadając "ta duża,ta stara,ta moja". Kontakty mamy częste, długie lata mieszkaliśmy razem,choć wtedy jeszcze nazwisko było inne. Moja mama za to ma partnera z nazwiskiem takim samym jak mój ojciec,a nie są w żaden sposób spokrewnieni. Przez to ja i mój brat mamy tak samo na nazwisko. Ba, mam na nazwisko nawet tak jak jego rodzeństwo, mimo że ich prawie nie znam,dla mnie to obcy ludzie. Kiedyś jego zdjęcie na fb skomentowałam że "podobny do siostry" w sensie do mnie a ta druga siostra też coś skomentowała że raczej do niej. Niektórzy dali znajomi zgłupieli ![]() W każdym razie my mamy bliskie relacje z rodziną i napewno byśmy nie wybrali imienia które już jest w rodzinie,chyba że dalszej -tz np kontaktów ze swoimi kuzynami nie ma więc to by mogło być,ja z moją kuzynką mam bardzo bliskie więc odpada
|
|
#3737 |
|
Zadomowienie
|
U mnie w rodzinie też jest śmieszna sytuacja z imionami związana bo wyszła przez przypadek. Myślę że gdyby zdarzyła się celowo to były by foszki. Są dwóch braci i ich siostra Magda, nie zamezna i każdy z tych braci ma żonę o imieniu Magda
i tak wyszło że są trzy Magdy o.tym samym nazwisku i wszystko trzy mieszkają na tym samym osiedlu bo tak się koło siebie pobudowali żeby było wiadomo o której się mówi to zawsze określamy ja od imienia męża albo wogole i tak jest np Magda Bartkowa
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() Dziś wstałam wcześniej, ale ogólnie to spałam jak zabita... Chyba przez to, że wczoraj cały dzień na działce na świeżym powietrzu spędziłam ![]() Jadę też dziś do pracy zawieźć L4 i odwiedzić koleżanki Mąż od dziś ma urlop, więc będziemy więcej czasu spędzać razem I weźmiemy się też za remont pokoju małej
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam się w 26 tygodniu Mam już dosyć tych upałów, a tu jeszcze co najmniej tydzień. Spać się nie da, do tego Julka nad ranem szaleje. Ani nic zrobić w domu, ani gdzieś się wybrać, masakra
|
|
#3740 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny orientowalam się o klimatyzację do mojego pokoju o wymiarach 4x6m i jest to kosz 2500. Normalnie albo zadzwonię jeszcze raz w zimę albo na upały będziemy mieszkać w piwnicy
|
|
#3741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
Cytat:
Właśnie jadę autobusem i złapał mnie taki skurcz, delikatnie boli dobrze że siedzę...Cytat:
ja właśnie jadę do przychodni załatwić sobie l4 mam nadzieję że się uda, bo nie dość że upały męczą to jeszcze te skurcze Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3742 |
|
Zadomowienie
|
Podziwiam te dziewczyny, które dzisiaj wychodzą i coś załatwiają. Ja tylko z psem wyszłam i już miałam mroczki przed oczami
liczę na cud, czyli jakieś załamanie pogody bo tak ciężko nawet cokolwiek w domu zrobić :/ na razie leżę przed wentylatorem i się chłodzę, ale że ma mnie odwiedzić tata wieczorem to muszę ogarnąć mieszkanie i coś ugotować a motywacji zero. My chyba zamówimy jakoś na dniach mebelki dla małej. Myślicie, że za wcześnie? Sama już nie wiem. W sumie jeszcze 3 miesiące, no ale jak już przyjdą to tż będzie mógł je po mału sobie po pracy skręcać. Zresztą mam już sporo rzeczy dla małej i nie mam gdzie tego chować
|
|
|
|
#3743 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja niestety mam,jak bardzo duzo pochodzę to na drugi dzień stękam jak babcia,miałam jeden taki dzień gdzie przy przekręcaniu,wstawaniu tak bolało że już byłam gotowa na IP jechać ale na drugi dzień przeszło,teraz aż tak nie boli ale jak się przekręcam ma łóżku to ból delikatny jest,lekarzowi jak mówołam o tym to mnie zbadał i pow że wszystko ok po prostu więzadła się rozciagają ale ja nie jestem taka pewna ![]() Cytat:
Właśnie człowiek sie tylko snuje po domu,bez wiatraka źle jak włącze wiatrak za chwile mnie głowa bolo,już dość mam!Jeszcze mam ciche dni z mężem jak wczoraj pojechał na kajak na godzinke dwie to wrocil po 6 i od razu zasnal,potem wstał ale ja już focha strzeliłam i sie nie odzywam,mial mnie nad rzekę wieczorem zabrać ale gdzie tam błąkał się biedaczek po podwórzu bo się spalił na raka,dobrze mu tak ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
Nie chce cie martwic ale raczej marne szanse na cud i załamanie pogody cały tydz tak sie męczyć będziemy jeszcze nie kupiliśmy auta bo nic konkretnegp się nie znalazło to sie bujamy od czasu do czasu autem teścia bez klimy dlatego nawet to 20km do tatu to dla mnie za duzo w taki skwar A mebelki śmiało bym kupowała tak jak piszesz poukładasz sobie wszystko na spokojnie,ja też już nie mam gdzie ciuszków chować ale muszę czekać jeszcze z msc bo sobie szafę zamówimy i nasze rzeczy tam przełożymy a małej do naszych szafek,sama się zastanawiałam czy już łóżeczko kupować czy nienza wcześnie ale stwierdziłam że przecież może sobie troszkę stać niezłożone a tak to wydatki się rozłożąrw czasie i będzie nam lżej,więc na dniach zamówię
|
|
|
#3744 |
|
Zadomowienie
|
iclosemyeyes Tez ostatnio zauważyłam że jak jadę autobusem i trochę trzęsie to mi się brzuch napina. Nie powiedziałabym że to jakiś skurcz czy ból ale nieprzyjemne :/
joycesky My też już na dniach będziemy pokój dla małej robić, jeszcze tylko czekam aż właścicielka mieszkania przyjedzie na jakąś kawę omówić to wszystko. Dużo dziewczyn już dawno ma meble,pokoje pomalowane itp,nie myślę żeby było zaszybko. Pierdziele ten kredyt i nowe mieszkanie narazie. Tu nam się dobrze mieszka,a też zobaczymy jak to wszystko z dzieckiem się ułoży, rodzice nas straszą że zbyt luźno podchodzimy do kwestii finansowych. Takie wymioty mnie dziś znów wzięły,że aż się... Posikałam
|
|
#3745 |
|
Zadomowienie
|
No prognozy zapowiadają nawet do 24 sierpnia taki skwar 😢 ja takiego lata nie pamiętam..
Ja też już bym kupowała mebelki ale czekamy do września, z początkiem miesiąca mój brat wraca i pomoże w remoncie, więc wtedy ruszymy z grubej rury 😊 Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
mój mały dziś narazie spokojny, ale wczoraj to tak się tłukł w brzuszku że się śmialiśmy z Tż że tam chyba jakaś impreza potańcówka
brzuch normalnie podskakiwał, i to nie raz, tylko 5 razy pod rząd bez przerwy ;P
|
|
#3747 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam właśnie z zakupów i spotkałam się ze znajoma która spacerowala z córką. Miała wózek bebetto Luca i spacerowka taka zniszczona i obdarta ze szok! Pytam się jej jak się wózek sprawuje bo podobają mi się modele bebetto, na co ona ze jak gondola jeszcze w miarę i może gdzieś uda się odsprzedac to spacerowka tragedia. Pasy powyrywane z tego oparcia, cała tapicerka w środku zdarta jakby pustaki tam przewozono. Mówiła że kupiła Nowy i normalnie uzytkowala, a do spacerówki przesiadla się dopiero od wakacji. Ale normalnie stan spacerówki wola o pomstę do nieba. A najlepsze ze oddała to do sklepu na gwarancję i jej nie uznano.
|
|
#3748 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w 29 tc
![]() Załamana jestem Cukry na czczo wysokie, dziś pokazało mi na glukometrze 107 Dobrze, że jechałam do labo oddać mocz, to zrobiłam od razu glukozę, chciałam sprawdzić czy en mój sprzęt nie przekłamuje... Ehhhhh., insulina jak nic |
|
|
|
#3749 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się poniedziałkowo po ekstra upalnym weekendzie
![]() U mnie było duże rodzinne grillowanie w sobote, na początku średnio mi się chciało ze względu na upały ale na działeczce okazało się, że teściu rozstawił basen wiec troszke w basenie póżniej na leżak i w sumie w ogole sie nie umęczyłam. Jutro czeka mnie glukoza ) Do nas dojechał już wózek więc o kolejne rzeczy do wyprawki dla maluszka mniej Z tego podekscytowania wzieliśmy się wczoraj za uporządkowanie pokoiku dla małego Łóżeczko tez już czeka w kartonie ale mąz pewnie lada dzień nie wytrzyma i skręci :PCo do imion to u nas oczywiście trwają debaty i komentowanie i jakoś stwierdziłam po tym grillu rodzinnym, że nie będziemy mówić. Typy nasze wszyscy znają i niczyim zdaniem nie ma co się sugerować tylko nazwiemy synka jak będziemy uważać teraz się gdyba nad imionami a jak nasze skarby się pojawią na świecie to wszyscy w koło zwariują i zaakceptują wybrane przez nas imiona i po czasie w ogole się zapomni, że trwały jakiekolwiek dyskusje Cytat:
Przeboskie Dziewczyny, czy w Tesco jeszcze można wyrwać jakies fajne ciuszki dla naszych maluszków na wyprz? Powiedzcie proszę w jakich cenach są pajace np. 3 paki?
|
|
#3750 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mebelki też bym kupowała jakbym miała już pokój dla małej przeznaczony A co do kredytu to jesli można spytać to czemu się wycofujecie? My mieszkamy w wynajmowanych mieszkaniach już prawie 7 lat, zdecydowalismy się wreszcie kupić swoje i jutro składamy wnioski do 2 banków, ciekawi mnie czy dostaniemy póki co te wszystkie kwoty i biurokracja mnie przerażają...Współczuję tych wymiotow Cytat:
Cytat:
ta insulina to w tabletkach czy zastrzyki? Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.

a do pracy chyba nie pójdę już, chce jutro poprosić o L4, bo fizycznie nie wyrabiam
raz chyba tylko powiedziałam na propozycje 2 imion, że one u mnie na pewno odpadają, bo tak się nazywają moje siostry, to usłyszałam, że co to za problem, że będzie imię zdublowane

wcześniej była ułożona w poprzek

Nasz ślub 16.08.2014

niby lekarz nie widzi nic zlego , ale okropne to jest 
ja właśnie jadę do przychodni załatwić sobie l4 mam nadzieję że się uda, bo nie dość że upały męczą to jeszcze te skurcze

jeszcze nie kupiliśmy auta bo nic konkretnegp się nie znalazło to sie bujamy od czasu do czasu autem teścia bez klimy dlatego nawet to 20km do tatu to dla mnie za duzo w taki skwar