Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-09, 07:28   #3691
fasterka90
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez Sundance75 Pokaż wiadomość
Tak jak dziewczyny napisały wcześniej - pij zaparzoną miętę (mi też pomagała). Poza tym może masz nasiloną zgagę po konkretnym jedzeniu? Jak przegnę ze słodyczami to też mnie męczy może w jakimś danym produkcie leży problem?
Dokładnie, dobrze by było wyczuć po czym jest gorzej - u mnie po soku pomarańczowym i po Coli zgaga murowana.

Znajomi pytali czy na basen pójdziemy, wczoraj mieli miejsce w cieniu i tak zachęcali... Sama nie wiem,już byłam na tak a potem tz przypomniał o moim częstym sikaniu i że tam WC takie brzydkie, syfiaste,bleee... wy chodzicie w takie miejsca? Ja ogólnie nienawidzę publicznych toalet,przed ciążą raczej nie korzystałam bo potrafiłam długo wytrzymać. A ostatnio coś czytałam że w tak zaawansowanej ciąży wstrzymanie moczu może doprowadzić nawet do wcześniejszego porodu
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 08:28   #3692
wonderka
Zadomowienie

Wczoraj pisałam posta i widzę, że on zniknął. U mnie nad ranem przeszła mega burza, chyba jeszcze nigdy w życiu nie słyszałam taki grzmotow.
Witam się w 26 tygodniu. Mała strasznie mi się wierci ale ja czuję się lepiej, zgaga mi opuściła nawet i śpię lepiej odkąd mam cebuszke. Upały mnie tylko Męcza i w pracy dają się we znaki ale chowam się w cieniu i dużo pije i jakoś to leci.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 09:19   #3693
Amelie04
Zakorzenienie

a ja witam sie w 31 tygodniu
u mnie w mieście basen to totalna porażka, ostatnio wykryli tam nawet e.coli... nie chodzę, chociaz chętnie bym się pomoczyła
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 09:38   #3694
poznanianka1990
Zakorzenienie

Witam się i ja

Nie chodzę na baseny, boję się infekcji... Tzn. w ciąży, bo ogólnie to czasem chodziłam Ale z chęcią bym się pomoczyła w ten upał...

U mnie wczoraj o 20 zaczęło grzmieć i padać, także od razu lepsze powietrze było

Zaraz zjem śniadanie, wezmę prysznic i jedziemy do taty na działkę Także super dzień się zapowiada

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 09:45   #3695
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Dokładnie, dobrze by było wyczuć po czym jest gorzej - u mnie po soku pomarańczowym i po Coli zgaga murowana.

Znajomi pytali czy na basen pójdziemy, wczoraj mieli miejsce w cieniu i tak zachęcali... Sama nie wiem,już byłam na tak a potem tz przypomniał o moim częstym sikaniu i że tam WC takie brzydkie, syfiaste,bleee... wy chodzicie w takie miejsca? Ja ogólnie nienawidzę publicznych toalet,przed ciążą raczej nie korzystałam bo potrafiłam długo wytrzymać. A ostatnio coś czytałam że w tak zaawansowanej ciąży wstrzymanie moczu może doprowadzić nawet do wcześniejszego porodu
Z tym WC to była moja zmora nad morzem. Wiadomo w jakim stanie są toalety publiczne, no ale jakoś trzeba było dawać radę. Albo wybierać krzaki raz poszłam do toi toja to myślałam, że wyjdę i poproszę o zwrot 2 zł, bo nie mogłam sięgnąć żeby się załatwić, ten kibelek był za wysoko
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 09:52   #3696
Amelia16
Zadomowienie

Witajcie Mamusie moja mała wariatka urządziła sobie w nocy taki boxing night, że jestem potwornie niewyspana ... Pierwszy raz taka była aktywna w nocy, że aż mnie przebudzała, chyba ten gorąc jej się daje też we znaki

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie pieluchy kupujecie?? Bo ja słyszałam, że Dada z biedronki są tanie i dobre, ale czytam opinie w necie, że jednak dużo osób narzeka, że przeciekają po pleckach i są sztywne, robią odparzenia Jakie Wy kupujecie?
Ja osobiście polecam dady i już się zaopatrzyłam w zapas 1 do szpitala i 2 do domu na potem, przy obydwojgu dzieci się sprawdziły, ale jak któraś z dziewczyn pisała, wszystko zależy od maluszka jak przyjmie
Co do kosmetyków, to stawiam na babydream, jedne z najtańszych na półce, ale i jedne z najlepszych, przy Helence wszelkie balsamy, płyny do kąpieli kupowałam z rossmana i starego dobrego bambino - nie do zastąpienia, zostaję im wierna

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Hej,
czy Wasze dzieciaki też tak dzisiaj dają popalić? od rana rusza się praktycznie cały czas, teraz się dopiero uspokoiła. Cały czas się rozciąga, boksuje i nie wiem co jeszcze ale to tak, ze cały brzuch mam napięty i czasem mnie aż zaboli
Ja ostatnie 3 dni mam takie, że mam wrażenie, że Marcela kopie non stop

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy też macie tak, że są w waszym otoczeniu osoby, którym nie podoba się imię które wybrałyście dla maleństwa i usiłują was namówić na inne? U mnie tak jest i im wyższa ciąża, tym bardziej się to nasila i mnie męczy Rozumiem, że nikomu nie podoba imię, które wybraliśmy (a raczej wybrał mąż, a ja zaakceptowałam, bo nie mam jakiegoś swojego faworyta na 100% a to imię jest ok), bo jest dość rzadkie i może się kojarzyć jakoś niefortunnie, ale dlaczego ludzie myślą, że muszą mnie namawiać na wybór innego strasznie to dla mnie męczące, bo w każdej rozmowie na ten temat pojawia się litania innych imion, które muszę komentować itp. Poza tym nie wiem dlaczego ludzi, często nawet prawie że obcych, którzy nawet może nigdy dziecka na oczy nie zobaczą, tak bardzo interesuje los mojego dziecka i chcą je ochronić przed nazwaniem takim okropnym imieniem Musiałam się wam wygadać, bo raczej nie mam komu powiedzieć o tym, skoro wszyscy oprócz męża przyjmują taką strategię. Zaczęłam już nawet mówić, że nie wiemy jak nazwiemy, ale to nie zniechęca rozmówców i zaczynają rzucać swoimi pomysłami ehh tak mnie to dzisiaj zdenerwowało, że odechciało mi się iść na imprezę z pracy, która zaczyna się za pół godziny, a ja już dawno się deklarowałam że będę... Jak znowu ktoś zacznie temat imienia dla dziecka to chyba wyjdę z siebie
Oczywiście i myślę, że sporo dziewczyn boryka się z głośnym komentowaniem wybranego imienia i to przez najbliższych... U nas też imię już nie podeszło teściowej i mojemu Tacie. Teściowa niby nie wprost, ale rzuca pociski typu "ale jak to się w ogóle zdrabnia?" (faktycznie, szalenie ciężko zdrobnić Marcelinę, pfff ), "tyle jest pięknych imion..." no i standardowo przy każdym nawinięciu się tematu wałkuje się cała lista innych imion i propozycji. Nie chce mi się tym nawet denerwować, każdy miał swoje dzieci i nazywał je sobie jak chciał, normalne, że każdy ma inny gust i powinno się to uszanować.

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny co prawda termin mam na 17.10 ( z usg kilka dni pozniej) ale chciałabym do Was dołączyc mam 22lata, jestem z Mazowsza, mamy już córeczkę prawie 2,5 letnia. byłam na innym wątku mamusiowym ale trochę sie nie dogadałyśmy. przygarniecie mnie ?
Witam drugą Amelię

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Apropo's imion to mój Mąż ostatnio rzucił... Danusię. Nutka, Dusia, a Filip jest zachwycony bo wymyślił, że mówiłby jej... Danio i teraz chodzi za mną i się pyta, czy może posmyrać naszą Danio
Stary 2015-08-09, 10:22   #3697
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, zazdroszczę wam tych burz, u nas nic z tego, ciągle upał a czytałam prognozę pogody i przepowiadaja takie temperatury na najbliższe 2 tygodnie...

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość

Oczywiście i myślę, że sporo dziewczyn boryka się z głośnym komentowaniem wybranego imienia i to przez najbliższych... U nas też imię już nie podeszło teściowej i mojemu Tacie. Teściowa niby nie wprost, ale rzuca pociski typu "ale jak to się w ogóle zdrabnia?" (faktycznie, szalenie ciężko zdrobnić Marcelinę, pfff ), "tyle jest pięknych imion..." no i standardowo przy każdym nawinięciu się tematu wałkuje się cała lista innych imion i propozycji. Nie chce mi się tym nawet denerwować, każdy miał swoje dzieci i nazywał je sobie jak chciał, normalne, że każdy ma inny gust i powinno się to uszanować.
Apropo's imion to mój Mąż ostatnio rzucił... Danusię. Nutka, Dusia, a Filip jest zachwycony bo wymyślił, że mówiłby jej... Danio i teraz chodzi za mną i się pyta, czy może posmyrać naszą Danio
Też często muszę wysluchiwac listę takich 'pieknych' imion, szkoda że żadne nie w moim guście

Danusia bardzo fajnie, co Ty na to? Czy jednak Marcelinka zostanie fajnie, że Twój mąż tyle propozycji podsuwa, mój wymyślił jedno i koniec...

Dziewczyny mialyscie już skurcze przepowiadajace? Mnie w nocy obudził twardy brzuch i skurcz, który był aż bolesny, na szczęście odpuścił po minucie. Przestraszylam się trochę, ale czytam ze tak wyglądają te skurcze B-H. Jakie są wasze doświadczenia?

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-09, 10:32   #3698
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mialyscie już skurcze przepowiadajace? Mnie w nocy obudził twardy brzuch i skurcz, który był aż bolesny, na szczęście odpuścił po minucie. Przestraszylam się trochę, ale czytam ze tak wyglądają te skurcze B-H. Jakie są wasze doświadczenia?

Mimo, że biorę Aspargin miewam też takie twardnienia brzucha, ale na szczęście max 3-4 razy w ciągu dnia. Generalnie nie bolą, może raz czy dwa się zdarzyło i szybko odpuscilo. Lekarka mówiła, że jak nie bolą i nie pojawiają się częściej niż 5 razy w ciągu dnia i nie trwają długo to wszystko jest ok.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-09, 10:34   #3699
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Mimo, że biorę Aspargin miewam też takie twardnienia brzucha, ale na szczęście max 3-4 razy w ciągu dnia. Generalnie nie bolą, może raz czy dwa się zdarzyło i szybko odpuscilo. Lekarka mówiła, że jak nie bolą i nie pojawiają się częściej niż 5 razy w ciągu dnia i nie trwają długo to wszystko jest ok.
Kurczę no mnie właśnie trochę to bolało, bo aż się obudziłam będę obserwować jak to się będzie rozwijało.

Stary 2015-08-09, 10:41   #3700
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny, zazdroszczę wam tych burz, u nas nic z tego, ciągle upał a czytałam prognozę pogody i przepowiadaja takie temperatury na najbliższe 2 tygodnie...

Też często muszę wysluchiwac listę takich 'pieknych' imion, szkoda że żadne nie w moim guście

Danusia bardzo fajnie, co Ty na to? Czy jednak Marcelinka zostanie fajnie, że Twój mąż tyle propozycji podsuwa, mój wymyślił jedno i koniec...

Też słyszałam, że do 23go takie upały Ogólnie nie narzekam, ale ciało zaczyna się buntować, od samego rana borykam się z opuchniętymi stopami i dłoniami ostatnio, a jak Ty znosisz ten gorąc?
Hehe u mnie też najczęściej żadne z "podrzucanych" imion nie powala, ale nawet się nie odzywam, nie chce mi się krytykować... Dziwne, że my musimy znosić komentarze dotyczące naszego wyboru, a gdybyśmy my się odezwały na temat któregoś z imion i rzuciły złośliwą uwagę, to pewnie od razu byłaby dyskusja

Sama nie wiem, jak dla mnie Marcelina to typ numer jeden i widzę, że mimo, że sporo innych imion nam się też bardzo podoba to ciągle myślimy o naszej córci jako o Marceli

Ja w żadnej ciąży nie przechodziłam przepowiadaczy, może z jeden-dwa z Helenką na 2 dni przed porodem, więc nie podpowiem mam nadzieję, że teraz też mnie oszczędzi...
Stary 2015-08-09, 10:42   #3701
Sundance75
Raczkowanie

Cytat:
Na basen chyba bym się nie odważyła, w moim mieście na odkrytym aż wali sikami po kątach i pływają różne dziwne rzeczy A publicznych kibli nawet nie ma co komentować Ale nad naturalny zbiornik czemu nie? My jeździmy nad zalew, woda ok i do tej pory (odpukać!) nie przyplątała się żadna infekcja itp... Wczoraj pojechaliśmy, woda cieplutka jak w wannie, coś wspaniałego
Sundance75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 10:44   #3702
Soul89
Zadomowienie

Cytat:

U mnie tak samo 😢 o deszczu nie ma mowy.. Trzeba będzie ratować się wiatrakiem, zimną wodą i lodami ..

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 11:30   #3703
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Też słyszałam, że do 23go takie upały Ogólnie nie narzekam, ale ciało zaczyna się buntować, od samego rana borykam się z opuchniętymi stopami i dłoniami ostatnio, a jak Ty znosisz ten gorąc?
Hehe u mnie też najczęściej żadne z "podrzucanych" imion nie powala, ale nawet się nie odzywam, nie chce mi się krytykować... Dziwne, że my musimy znosić komentarze dotyczące naszego wyboru, a gdybyśmy my się odezwały na temat któregoś z imion i rzuciły złośliwą uwagę, to pewnie od razu byłaby dyskusja

Sama nie wiem, jak dla mnie Marcelina to typ numer jeden i widzę, że mimo, że sporo innych imion nam się też bardzo podoba to ciągle myślimy o naszej córci jako o Marceli

Ja w żadnej ciąży nie przechodziłam przepowiadaczy, może z jeden-dwa z Helenką na 2 dni przed porodem, więc nie podpowiem mam nadzieję, że teraz też mnie oszczędzi...
Mnie strasznie oslabily te upały, nie popuchlam prawie wcale, ale ledwo chodzę a staram się nie wychodzić wcale, w domu wiatrak chodzi, okna pozaslaniane, ale ile można tak siedzieć jak w więzieniu a do pracy chyba nie pójdę już, chce jutro poprosić o L4, bo fizycznie nie wyrabiam

Właśnie ja też nikomu nie komentuje tych propozycji imion, bo musiałabym powiedzieć coś niemilego najczęściej, ale jak widać rozmówcy się tak nie krepuja raz chyba tylko powiedziałam na propozycje 2 imion, że one u mnie na pewno odpadają, bo tak się nazywają moje siostry, to usłyszałam, że co to za problem, że będzie imię zdublowane

To myślałam, że każda ciężarna doświadcza skurczy przepowiadajacych, czyli w pierwszej ciąży nic takiego nie miałaś tylko od razu skurcze porodowe?
Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
U mnie tak samo 😢 o deszczu nie ma mowy.. Trzeba będzie ratować się wiatrakiem, zimną wodą i lodami ..

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
U mnie wiatrak chodzi, ale po jakimś czasie ten szum mnie irytuje ciężko strasznie widzę ten sierpień. W ogóle mam wrazenie, że dawno takiego upalnego lata nie było!

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2015-08-09 o 11:39
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 12:00   #3704
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy macie zgagę? A jeśli tak to błagam napiszcie co stosujecie bo ją już mam jej dość
Ja mam niemal nieustającą. Nic nie pomaga bo po prostu w środku wszystko jest pościskane i te kwasy żołądkowe podchodzą do góry.
Biorę rennie ale działa coraz mniej.
W ciąży z córeczką miałam do samego porodu - nawet na porodówce ssałam rennie. I wie że im bliżej porodu będzie gorzej :/
U mnie nie ma związku z tym co zjem a tak jak piszę z ciążą i rosnącym dzieckiem.

Cytat:

Ja wszelakie wypady rozważam pod kątem wc. Długo nie jestem w stanie wstrzymać bo gdy to robię łapią mnie mdłości
U mnie w IE dość ładne toalety (mam fobię na tym punkcie). Ostatnio często korzystam z takiej gdzie nawet balsamy do rąk są. I to markowe bo tak mi się spodobały że poszłam sprawdzić cenę (w promocji 20e buteleczka :O )

Cytat:

Ja nie miałam skurczy przepowiadających w ciąży z córą i teraz też nie miałam ale te BH powinny być bezbolesne.
Musisz poobserwować czy się bolesne skurcze powtórzą i jak tak to jedź do szpitala to sprawdzić.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 12:42   #3705
fasterka90
Zadomowienie

No ja te upały znoszę kiepsko,współczuję tym które lada dzień będą rodzic,im to dopiero musi być cięzko....
Z basenami widzę macie podobne zdanie. Mam znajomą w ciąży, ma termin jakoś na koniec grudnia,początek stycznia -myslalam że ciąża nas zbliży,ale mamy zupełnie inne podejście i w sumie unikamy kontaktu. Ona odrazu na początku ciąży jakoś w 10tygodniu poszła na chorobowe, bo "teraz dziecko jest najważniejsze". Ale nawet badań prenatalnych nie zrobiła... Na basenie cały czas siedzi z tego co mi pisze w smsach i się dziwi że ja nie idę. Dla mnie jak jestem na chorobowym tzn że nie jestem w stanie pracować to co dopiero na basenie siedzieć...
Byliśmy dziś na zakupach,kupiłam 2 różowe body z długim rękawem w Auchan- głównie ze względu na to że kopertowo rozpinane i w tkmaxxie 2 okrycia kąpielowe. Jakie rozmiary kombinezonów kupujecie? Bo były ładne białe dość tanie w rozmiarze 62 i teraz będę myśleć cały czas nad tym... I sukieneczki jakie śliczne ale chyba mało wygodne i dość drogie,dlatego nie wzięłam
Stary 2015-08-09, 12:45   #3706
fasterka90
Zadomowienie

Zapomniałam zdjęć dodac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1115.jpg (78,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1116.jpg (126,0 KB, 28 załadowań)
Stary 2015-08-09, 12:57   #3707
Kasiula8708
Rozeznanie

Cześć kobietki u mnie też upał nie odpuszcza,staram się nie wychodzić bo zaraz mi się słabo robi,byłam z mężem w kościele na 9 to prawie cała mszę przesiedziałam bo jak wstałam to zaraz mroczki przed oczami lubię ciepłoc ale już bym troszkę chłodniej chciała bo ileż można w domu siedzieć,mąż chciał mnie nad zalew na rowerek zabrać ale ja się nie nadaję to go z kolegą wysłałam niech trochę skorzystasz pogody póki wolne ma

Dla tych co ich zgaga męczy to słyszałam że migdały pomagają ja na szczęście nie muszę się z nią męczyć

Amelia 16 mi się bardzo imie Marcelinka podoba ale mojemu mężowi średnio,myślę jeszczejo Gabrysi,eh ciężko będzie niby ciągle Lenka mówimy ale do końca przekonana nie jestem a twój synek jest przeuroczy z tym Danio

Amelie 04 zostań z nami u nas luźna atmosfera

Martwiłam się że Mała nie dokazuje to mam,kopie mnie ost że aż miło chciałam ją nagrać teraz to przestała cwaniara
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 13:01   #3708
wonderka
Zadomowienie

Ta ranna burza to ściema jakaś była. Znowu upał u mnie :-( Byłam w C&A i kupiłam sobie krótkie spodenki i kiecke na wyjazd urlopowy po niedzieli. Wszystko po 15 zł na normalnym dziale przecen bo dział Ciążowy to jakoś żart jest chyba, nic ciekawego tam nie ma :@
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 13:02   #3709
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Zapomniałam zdjęć dodac

Ale słodkie mogę wiedzieć jaka cena tych ręczniczków zakochałam się

Właśnie ja mam praktycznie wszystkie body przez główkę wkładane ciekawe czy nie będę ich przeklinać ale w sklepach mało widziałam takich kopertowych wstrzymam się jeszcze do końcówki ciąży jak będę znała przybliżoną wagę Niuni i wtedy sobie takie dokupie 56albo 62 kopertowe
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 13:05   #3710
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Żel aloesowy jest na oparzenia najlepszy, myślę że w ciąży spokojnie można stosować

Moja koleżanka Anna też nie znosi swojego imienia zawsze może się tam trafić jak widać, niezależnie czy imię popularne czy nie.

W ogóle się wcześniej nie spodziewałam, że wybór imienia to będzie taka kontrowersyjna sprawa. Dla mnie to akurat jest dość mało istotne, tysiąc razy bardziej interesuje mnie kwestia zdrowia dziecka, porodu, karmienia itp.

ja anna i lubie swoje imie jakbym ja go nie nosila to dalabym tak corce ;p

ja mam spuchnięte tylko palce u rąk, nic innego mi nie puchnie.

upał tragiczny, jak dla mnie mmogloby byc 18 st i wystarczyloby.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-09, 13:15   #3711
fasterka90
Zadomowienie

kasiula ręczniki były po 34,90. No takie body kopertowe bardzo trudno znaleźć w sklepach, jak macie gdzieś blisko Auchan to polecam, dużo tego było w różnych kolorach,z nadrukami i bez i dość tanie,bez nadruku 7.99,z nadrukiem 11,99
czekooczekolada ja też Anna i średnio lubię :p
Stary 2015-08-09, 13:37   #3712
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam zdjęć dodac

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Cześć kobietki u mnie też upał nie odpuszcza,staram się nie wychodzić bo zaraz mi się słabo robi,byłam z mężem w kościele na 9 to prawie cała mszę przesiedziałam bo jak wstałam to zaraz mroczki przed oczami lubię ciepłoc ale już bym troszkę chłodniej chciała bo ileż można w domu siedzieć,mąż chciał mnie nad zalew na rowerek zabrać ale ja się nie nadaję to go z kolegą wysłałam niech trochę skorzystasz pogody póki wolne ma

Dla tych co ich zgaga męczy to słyszałam że migdały pomagają ja na szczęście nie muszę się z nią męczyć

Martwiłam się że Mała nie dokazuje to mam,kopie mnie ost że aż miło chciałam ją nagrać teraz to przestała cwaniara
ja poszłam do żabki 100 metrów i to był szczyt moich możliwości

mnie też jeszcze zgaga nie męczyła nigdy, nawet nie wiem czy bym wiedziała, że to to mam nadzieję, że sobie nie wykraczę
Cytat:
kasiula ręczniki były po 34,90. No takie body kopertowe bardzo trudno znaleźć w sklepach, jak macie gdzieś blisko Auchan to polecam, dużo tego było w różnych kolorach,z nadrukami i bez i dość tanie,bez nadruku 7.99,z nadrukiem 11,99
właśnie miałam pytać o te body w jakiej cenie, dobra okazja, w H&M też są takie kopertowe, ale droższe, a właśnie takich chciałam kupić więcej, bo pewnie lepiej mi się będzie takie zakładało
Stary 2015-08-09, 14:16   #3713
peachella
Rozeznanie

Hej, powiem Wam, że mam dość już tych upałów ostatnio to tylko kanapa i wiatrak. Dzisiaj mamy zamiar złożyć już przewijak i komodę
Wczoraj brat mi wysłał z Anglii pierwszą paczkę kurierem i będzie na wtorek, w końcu jakieś ciuszki i pewnie inne rzeczy. Drugą pewnie na początku września podeśle.

Mała rusza się dosyć dużo. Dziś od rana wariuje z małymi przerwami
Co do skurczy to ja nie zauważyłam, ale ostatnio mam dosyć taki napięty brzuch, biorę zalecony magnez. Jest w sumie lepiej, ale podejrzewam, ze to zasługa wzdęć i zaparć
Muszę pić siemię lniane mielone codziennie, może pomoże.

w środę idę zrobić ponownie badanie na Coombsa. Myślałam, ze robi sie raz, ale lekarka mówi, ze raz na 3 miechy. Więc pewnie pod sam koniec znów będę robić. Musze iść z samego rana żeby wrócić zanim zrobi się gorąc.

Amelie04 hej !

Edytowane przez peachella
Czas edycji: 2015-08-09 o 14:18
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 15:53   #3714
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Oo ja mam Auchan pod nosem

A co do ruchów to moja ma dziś dzień lenia, od czasu do czasu raz czy dwa kopnie i tyle.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-09, 16:04   #3715
fasterka90
Zadomowienie

Oj moja dziś szaleje,czasami aż nieprzyjemne są te jej kopniaki. Cała się chyba po prawej stronie brzucha rozłożyła, jest nawet taki bardziej wypukły i twardy po prawej,a ruchy czuje od samego dołu brzucha,aż po żebra wcześniej była ułożona w poprzek
Stary 2015-08-09, 17:00   #3716
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie chciałabym się wybrać do Auchana, ale te upały mnie zniechęcają. Poczekam aż się zmieni trochę ta pogoda i pojadę na jakieś konkretne zakupy

Byliśmy teraz z mężem u rodziców na obiadku, normalnie się rozpływałam. Myślałam, że w takie upały maleństwo będzie mniej aktywne, a ona szaleje na maksa. Czasami aż cały brzuch się porusza jak galaretka
Znalazłam sobie też na allegro stolik do przewijania biały z trzema półkami i chyba niedługo go zamówię

Edytowane przez lexie42
Czas edycji: 2015-08-09 o 17:01
Stary 2015-08-09, 18:12   #3717
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Właśnie chciałabym się wybrać do Auchana, ale te upały mnie zniechęcają. Poczekam aż się zmieni trochę ta pogoda i pojadę na jakieś konkretne zakupy

Byliśmy teraz z mężem u rodziców na obiadku, normalnie się rozpływałam. Myślałam, że w takie upały maleństwo będzie mniej aktywne, a ona szaleje na maksa. Czasami aż cały brzuch się porusza jak galaretka
Znalazłam sobie też na allegro stolik do przewijania biały z trzema półkami i chyba niedługo go zamówię
Pokażesz ten stolik do przewijania? Podasz linka?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-09, 18:30   #3718
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Hej, wpadam sie przywitac w sumie tylko, bo jest tak goraco, ze ledwo zyje ;-) siedzimy z tz przed wentylatorem ciagle, w sumie spimy tez z wentylatorem.
Amelie04 - witaj fajnie, ze dolaczylas Zazdroszcze 31 tygodnia!

u mnie mala tez dosc ruchliwa o dziwo w te upaly. To pewnie tez kwestia tego, ze jest coraz wieksza i coraz wiecej ruchow czuje. Najbardziej mnie wkurza, ze te upaly maja az tyle trwac :-(

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 18:39   #3719
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Pokażesz ten stolik do przewijania? Podasz linka?
http://allegro.pl/polko-przewijak-do...591970002.html
Zależało mi żeby był biały i miał dwie półki pod spodem tylko zastanawiają mnie te kółka, czy taki przewijak będzie stabilny
Stary 2015-08-09, 18:44   #3720
Gaabbi
Wtajemniczenie

lexie, tam są kółka chyba tylko na dwóch nogach więc będzie stabilne. Przynajmniej tak mi się wydaje
A byłaś już w tym sklepie w Będzinie? Oni (jak dobrze pamiętam) mają też jakieś mebelki i nawet coś mi się kojarzy, że KLUPŚ też właśnie mają (łóżeczka chyba widziałam tej firmy). Mogłabyś się tam postarać o jakiś rabacik
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości