|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Ciekawe te filmiki na you tube to z kapiela bardzo wzruszsjace , muszę się zabrać za edukację bo nic nie wiem o dzieciach, jakieś filmy i książki. W tym upale to mi się nawet czytać nie chce ale wrzesień muszę poświęcić na edukacje bo nie wybierany się do szkoły rodzenia bo sama chodzić nie będę a może nie ma czasu.
|
|
|
|
#3842 |
|
Wtajemniczenie
|
cynamon, bo to też kwestia techniczna. Nie każdy szpital może sobie pozwolić na zatrudnienie dodatkowych anestezjologów, którzy mogliby być przy zzo. I znowu, to się wiąże z dodatkowymi kosztami dla szpitala.
Ale kobieta, która bierze pod uwagę zzo podczas porodu, może wybrać taki szpital, gdzie jej go zapewnią. Rodzić można przecież wszędzie. No dobra, ale dosyć już tego gadania o zzo Ja rozumiem kogoś strach. Naprawdę. Sama się boję wielu rzeczy. Nawet staram się walczyć z tymi moimi słabościami Z mniejszym, lub większym skutkiem
|
|
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Tobą, ze można wybrać taki szpital który zapewnia zoo nawet za dopłatą i ja też moglam, ale pierworodka nie jest w stanie przewidzieć jaki to będzie ból i jak ona go będzie odczuwać, takze ja szlam w ciemno, jak pijane dziecko we mgle
![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Teraz jestem bardziej świadoma i będę miała w szpitalu wybór nie mowie ze będę od razu na wejściu krzyczeć ze chce zoo, super by było gdybym urodziła znów naturalnie, ale chcę mieć prawo wyboru w ogóle wydaje mi się ze sama świadomość o tym ze mam koło ratunkowe sporo mi da
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. My z mężem na kolejnym urlopowym wyjeździe w górach na wsi
posiedzimy tu do czwartku. Jak będziemy wracać to wstapimy do dwóch sklepów z drewnianymi mebelkami dla dzieci, duży wybór tu mają, jedno lozeczko bardzo mi się spodobało więc może uda nam się zamowic Amelia diphergan to jest lek bardziej na skurcze macicy, ale na razie go nie kupowalam. Zobaczymy czy espumisan pomoże
|
#3845 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozniej niestety bylo gorzej...tak lekarz powiedział, ze przy drugim porodzie moze byc łatwiej. ale jeśli dziecko bedzie duze to robimy CC bo moja miednica nie da rady ![]() Cytat:
miejmy nadzieje, ze drugi porod pojdzie szybko i zanim zacznie boleć, maluch bedzie na swiecie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja sie zastanawiam czy nie kupić sobie piłki i od 38 tc sobie skakac. chyba to nie zaszkodzi dzidzi juz wtedy |
||||||
|
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
Ciągle jestem w tyle choć codziennie was czytam
od półtora tygodnia nie umiem wyjść na prostą zeby byc na bierzaco. A tak odpowiadać na stare posty tez kijowo
|
#3847 |
|
Konto usunięte
|
A ja mam takie pytanie, dużo już przytylyscie? Jestem 25 tc i mam 7. 5 kg na plusie. Dużo nie dużo tylko ze przez ostatnie 2 tyg przykryłam 2 kg. Wcześniej waga pomału rosła avteraz taki skok😕 wydaje mi się ze to dużo kilo na tydzień A wcale więcej nie jem jak wcześniej. :/
|
|
|
|
#3848 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale sprawdzałam sobie na kalkulatorze wagi w ciąży i wygląda na to, że idę według norm, więc się tak nie spinam
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem 6,6 kg na plusie. Przez dwa i pół tygodnia przytylam 1,8kg.
|
#3850 |
|
Konto usunięte
|
No i ja jak patrzyłam na kalkulator ze to niby waga prawidłowa, tylko się wystraszylam ze ostatnio tak szybko mi przybyło, ale widzę że nie jestem sama.Może tak ma być. Ciekawe jak następny tydzień będzie. Bo do końca jeszcze trochę czasu jest. Coś czuję ze znowu 20 ķg przytyje ah.
|
|
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mam nadzieję, że w 15 kg się wyrobię (wcześniej myślałam o 10 ale mi przeszło )
|
|
|
#3852 |
|
Konto usunięte
|
Pewnie tak jest. Powiem że w pierwszej ciąży nie zwracalam tak na to uwagi i w ogóle wielu rzeczy nie świadoma byłam. Teraz jest inaczej i troszkę się pilnuje i obserwuje bardziej. No i zaczynam się czuć juz jak kuleczka 😀
|
|
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba mam 2kg na plusie, a przynajmniej żyje taka nadzieja do piątku
![]() Cytat:
|
|
#3854 |
|
Konto usunięte
|
Ja jestem w 28 tyg. i właśnie się zwazylam i mam 9 kg na plusie i przez ostatnie parę dni spuchlam zwłaszcza stopy i nie wiem czy to przez upały czy to normalne bo wczesniej mi nie puchly i wygladam nie za ciekawie, jak przegladalam wasze zdjęcia to takie laski z was ja wazę juz 68 kg jak dla mnie to dużo.
Edytowane przez 201604151126 Czas edycji: 2015-08-11 o 16:59 |
|
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
W zeszłym tygodniu kupiłam w tesco sześciopak chusteczek jonsona w tesco za 12,50 w fajnym kartonie. Wiec polecam bo cena 2zl za paczkę jest super
![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Pisałyście tez o proszkach ja kupię balsam dzidziusia. Co do komentarzy d imieniu my jak juz wybierzemy to nie powiemy nikomu tylko jak juz bedzie dzieć to beda musieli zaakceptować bo bedzie za późno na trucie
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro zaczynam 26 tydzień. W zeszła środę się wazylam i wyszło, że osiagnelam wagę sprzed ciąży. Zobaczymy ile jutro wskaże waga, ale myślę, że max 0.5kg więcej.
|
#3857 | |||
|
Zakorzenienie
|
Amelia Danusia to super imię! Spełnia wszystkie moje kryteria prócz jednego
do płci nie pasuje![]() Cytat:
ja rano i wieczorem pije herbatę z cytryna a w dzień dodaje ja do wody. W pierwszej ciąży szło rennie hurtowo a teraz jest super choć czuje ze mi sie odzywa ale zaraz lecę po cos z cytryna i pomaga. Mi tez działa kefir, w poprzedniemu ciąży jadłam migdały.Cytat:
potwierdzam! Cytat:
|
|
#3858 |
|
Rozeznanie
|
Jak żyjecie w tym upale? ja ledwo.....
mała wczoraj i dzisiaj rusza się baaardzo dużo no i wczoraj zaczęłam 28 tc dostałam też dzisiaj paczkę ![]() dużo ciuszków ale większość już na 3-6 msc, z 6 okryć kąpielowych, 2 śpiworki do spania więc nam odpada kupno, sterylizator mikrofalowy z Tommee Tippee, trochę zabawek. Nosidło takie na pasach, matę edukacyjną, 2 leżaczki Jeden z Bright starts dokłądnie taki jak na 1 zdjęciu i drugi podobny do tego z drugiego zdjęcia. Jeszcze znalazłam inne naklejki na ścianę i chyba te kupimy, bo kolorystycznie najbardziej się będą zgrywać z błękitem i szarością
|
|
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie nie radzę z upałami
o 10 idziemy na dwór tak do 12, wracam zmarnowana. Potem leo mi brynczy 3 godziny ze chce na dwór aż w końcu zasypia a ja idę stać przy garach jak sie wyrobie to mam nawet godzinę odpoczynku :p no i reszta dnia na dworze nawet i do 9. Jemy, Potem go kapie, potem siebie o ile ma go kto przypilnować na ten czas, i usypiam go kolo godziny. Masakra.---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Lexie fajny ten przewijak! Te kolka to dla nas byłby plus bo codziennie do kąpieli przestawialiśmy ten nasz bliżej komody na której stawialismy wannę. Ja mam ten z ikea normalnie za 80 ale kupiłam używany za 25 i go malowalismy na czarno. Teraz sobie kupiłam te pojemniki do zawieszenia na niego. Myślę ze mi sie one przydadza. Jest tam śmietnik i 3pojemniczki. Jeden na pewno bedzie na wodę do przemywania pupy bo poprzednio mialam to niewygodnie urządzone.
|
#3860 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kocham jesień! I dzis sobie pomyślałam ze super ze oba bobasy mam jesienne bo teraz w ten upał jakbym miala cały dzień kp albo co gorsza nosić dziecko z kolka co nieraz i 3h go tak nosiliśmy no to chyba bym zwariowała.
|
#3862 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Naprawdę
|
|
|
#3863 |
|
Konto usunięte
|
I ja w mojej muszę baterie wymienić bo ledwo zalapuje ☺baterie mam na zapas na szczęście.☺ja raz na tydzień muszę się ważyć hehe zawsze miałam na tym punkcie '"fioła "ze tak powiem ☺
|
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
Poziomkowa, podziwiam Cię, mój brzdąc do przedszkola chodzi więc do 16 mam luzy, teraz nie chodzę na kurs językowy to w ogóle mam wolne, ale zamierzam jeszcze iść na jeden moduł (6 tyg) to będzie wyzwanie wysiedzieć 4 godziny na tyłku/3 razy w tygodniu
|
#3865 |
|
Konto usunięte
|
Jak ty to robisz ☺ moja koleżanka przytyla w ciąży 9 kg i nie mogłam wyjść z podziwu. A ty nie wiem czy do 5 kg dojdziesz☺ szok
|
|
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
TylkoKasia, fajne ubranka, elmo najlepszy
kurcze, ja już nie mam co kupować, chyba że takie duże pow. 74, jak tylko dowiedziałam się jaka płeć od razu wpadłam w szał zaupowy
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy wasze cebuszki tez tak sflaczały?? No ta moja mnie dobija. Ubylo jakby tych kulek i nie jest juz taka wygodna. Myślę czy by jej nie zareklamować! Tylko nie mam paragonu.
|
#3868 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kojec z motherhood jest jak nowy.
Ja już przytyłam 13kg Cytat:
Kręci mi się w głowie i boję się, żebym nie zemdlała. Ledwo w domu daję radę. Hania jest na szczęście wyrozumiała i chętnie bawi się w domu. Te pojemniki z IKEA, to super sprawa. Mnie się świetnie sprawdziły przy Hani i teraz kupię nowe. Tamte już zaszły kamieniem od wody. |
|
|
|
|
#3870 | |||||
|
Zadomowienie
|
Może wybiorę się jutro na glukozę, doznałam natchnienia
bądź co bądź muszę to zrobić w najbliższych dniach bo za jakiś tydzień wizyta....Cytat:
Cytat:
![]() To ciekawe jaką wagę osiągnie synek, wszystko wyjaśni się na końcówce ciąży ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

mam nadzieję, że będziecie zadowolone i wyniesiecie mnóstwo cennych wskazówek
A co na te komplikacje Twój lekarz? Mówił już coś o kolejnym porodzie, że może być łatwiej/tak samo?
od półtora tygodnia nie umiem wyjść na prostą zeby byc na bierzaco. A tak odpowiadać na stare posty tez kijowo

Nasz ślub 16.08.2014