|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
że niby dlaczego?
![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- niech kupi testy owulacyjne
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na podstawie obserwacji nauczy się powoli kiedy mają największe szanse ![]() I niech poszuka naprawdę dobrego lekarza! Ja na początku trafiłam na beznadziejną gin do której długo chodziłam, sama wtedy wiedzę miałam zerową i dobrze, że nie skończyło się na rozwaleniu mi jajników. Później zrobiłam sobie dłuższą przerwę od lekarzy i leków, skupiliśmy się na mężu po zabiegu i w cyklu w którym poszłam zrobić badania na własną rękę zanim pójdę do nowego lekarza akurat się udało
|
|
#3753 |
|
Zadomowienie
|
Ja też przytyłam już ok. 5 kg i czuję, że na tym się nie skończy, bo dopiero teraz ostro włączyła mi się faza na słodkie...
A Ty Fionka te 12 kg masz tylko na brzuchu czy jakoś ogólnie tyjesz/puchniesz? Bo nie wiem jak wyglądałaś wcześniej, ale teraz jest ok ![]() Hope, trzymam kciuki za wasze serduszko ![]() Odnośnie wózków to czy ktoraś natknęła się na babydesign husky? Używanych jeszcze nie ma na allegro, bo to dość nowy model, ale dedykowany właśnie zimowym dzieciom, ma dużo gadżetów takich typowo zimowych. Nowy też nie kosztuje majątku... recenzja na blogu: http://www.maluszkoweinspiracje.pl/2...-recenzja.html |
|
|
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Fionka test owu nie u każdego działają
![]() U mnie chyba nigdy nie wyszedł taki jak powinien. A owulację miałam ![]() No, ale może spróbować na sobie ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
W sklepie go nie spotkałam, ale inne Baby Design nie wyglądały fajnie w sklepie.
|
|
#3755 |
|
Rozeznanie
|
Hej, ja sobie właśnie leżę po obiadku :-D no i oczywiście nadrabiam :-D
Halwaya super ten filmik. Mała śliczna i jak na pół roku to rewelacyjnie sobie radzi :-D Z chęcią zgłębie tematykę takiego karmienia fajna sprawaSweetViolet śliczny brzuszek. Ja zrobię jutro zdjęcie i wam wrzucę :-D Mujer ja zawsze lubiłam jak jest ciepło. A teraz nie wyrabiam. Nie wychylam nosa z domu jak nie muszę ;-) a z jedzeniem to u mnie dziwna sprawa, nikt mi nie wierzy że będzie dziewczynka bo dla mnie słodkie mogłoby nie istnieć... Jedynie w postaci owoców to jeszcze. Ja w ogóle nie mam na nic ochoty, jem bo jem bo wiem ze musze i czasami mnie ssie i tyle :-( Sylwuska ja na pewno jeżeli kupię to używany chociaż dzisiaj mąż mi powiedział "a po co ci to" :-D używany zawsze sprzedam, nawet jak trochę taniej to i tak za dużo na tym nie stracę. A i tak nie przewiduje żeby to się jakoś zniszczyło, przecież dziecko nie będzie jakoś bardzo dużo w tym siedzieć Gryzelda świetny tekst do teściowej :-D u mnie niestety nie ma warsztatów z pierwszej pomocy w SR :-( a miałam nadzieję że gdzieś się znajdą :-( |
|
|
|
#3756 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie jutro czekamy na fotki ![]() Cytat:
Zjedzone, z bułka było pycha. Najadlam sie, ale jak wroci Tz, to z nim pewnie druga porcję wciagne ![]() Siedz jak nie musisz wychodzić, bo na dworze nic się nie zmieniło od tygodnia ;/ Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
My kupilismy dzis basen i bede moczyla dupsko
Co do materaca, ja nie mam pojecia jaki wezme. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
To przyłączę się do Kalusi pomysłu i polecę OvuFriend do prowadzenia wykresu- naprawdę łatwiej jak ktoś zaczyna. Zresztą jest tam też forum i można zadawać pytania specjaliście. I NaszBocian
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
Enedue ja to wiem że za białe muszę płacić ale to decyzja należy do mnie jakie chce a nie że lekarz wybiera jak mu się podoba. Poza tym usłyszałam że limit pacjentów na fundusz kończy się szybko i np jak dziś zapisze się na wrzesień na fundusz zdrowia to jak przyjdę na wizytę to może się okazać że jednak prywatna bo np byli przede mną pacjenci z ważniejszym problemem. To nienormalne wg mnie. Jeśli chciałabym iść prywatnie to od razu bym mówiła a nie że ona robi mi z mózgu wodę :-(
|
|
|
|
#3761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy duphaston leczy cysty ? btw z cystami mozna zyc ja mialam nie miec nigdy dzieci bo mam cyst od cholery ... i nawet pol leku na to nie dostalam. Fionka - probowala, ale niw wychodzilu
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
Kiero wysłała mi kasę, przelew doszedł więc jest git. Chyba się wystraszyła
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam kasy na prywatne leczenie zębów,kiedyś wydałam przez pół roku 3800 na białe wypełnienia i inne naprawy...
|
|
|
|
#3764 |
|
Zadomowienie
|
Fionka bo i tak wyglądasz za☠☠☠i..e
![]() Adka .. temperatura .. testy owulacyjne.. Na 17 umówiliśmy się ze znajomymi nie wiem jak wytrzymam na dworze Kupiłam winogrona i są tak kwaśne ze nie da się ich jeść ; (
|
#3765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
No to coś podobnego do tego co ja poleciłam. Można wrzucać wykresy na forum i dziewczyny je analizują
|
|
#3767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam raz torbiel i taki ból podczas @ miałam jak pękała, że po schodach nie mogłam wyjść, już prawie usiadłam :/ Ale jak pękła to jak ręką odjął... Cytat:
|
|
#3768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A macie go juz? Czy dopiero zamowiony? Tako Extreme tak? Mogłabym zapytać ile Was kosztowalo to wszystko z fotelikiem juz? Cytat:
ale tak sobie pomyślałam, ok chcę coś,zrobić w kuchni, jakieś,jedzenie czy coś, dziecko jest małe i co? Zostawiam je same w lozeczku w innym pokoju? Tak samo jakieś prasowanie czy coś, no to ok tam gdzie jest łóżko, to można przenieść dziecko, co też nie,jest fajnym rozwiązaniem nosić go z,pomieszczenia do pomieszczenia. Jak wcześniej nie myślałam o takim leżaczki tak teraz się zastanawiam, jak,be tego można się obyc? No bo co w takich wypadkach zrobić z,dzieckiem?No i jeśli będę,kupowała, to też używany, bardzo szanuje swoje rzeczy, wiadomo że ta rzecz dziecko,będzie używalo, ale myślę, że nie powinno jakoś bardzo go,zniszczyć i dokładnie z,mniejszą stratą potem je sprzedam, bo na nowym to się połowę ceny traci. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3771 |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie a nie masz jakiegoś innego dentysty niedaleko ? Ja bym ich olala bo ewidentnie chcą naciągnąć na kasę ??
|
#3772 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
no i mam gotówkę zamiast bonów![]() Cytat:
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3775 |
|
Zadomowienie
|
Kalusia szybko jej to poszło
- jakby te bony serio zginely to pewnie dłużej by to trwało
|
#3776 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nastawialam sie na chlopaka i miala wiele imion meskich jakos typy ale ze dziewczynka to tylko to mi zostalo i jakos TZta przekonalam
|
||
|
|
|
#3777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba wszystkiego próbować ![]() Możliwe, że jutro będzie już w sklepie, więc w czwartek pojedziemy odebrać. Całość czyli wózek 2w1+foletik Maxi Cosi+adaptery wyszła 2600 zł. Od tego dostajemy 5%rabatu, czyli 130 zł mniej. Ale tych pieniędzy nam nie dają do ręki, tylko za te 130 zł wybieramy sobie co chcemy ze sklepu. A mamy jeszcze z zakupu łóżeczka do wykorzystania 15 zł, więc w sumie możemy coś wybrać za 145 zł
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
Taa zginęły. Ona jeszcze oskarżyła konsultantów że ktoś z nich je musiał zabrać ale ona jest taka dobra że są mi z "bonów rezerwowych" tylko ze tę bony przychodzą raz na jakiś czas o powinny być rozdawane klientom ale oczywiście ona je sza☠☠☠☠e. Kiedyś to się wydało przy regionalnym bo była chyba jakaś skarga, no i dyro mówi: no to żeby klient był zadowolony to dajcie murekompensatę z tych bonów co wam zostawiłem. Koleżanka która była przy tym zrobiła wielkie oczy a kiero oczywiście coś mu ściemniła
|
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(znaczy tam zamiast rtęci to coś innego było, bo teraz niby czymś innym wypełniają).Na koniec już mierzyłam elektronicznym, ale wtedy już wiedziałam co i jak z moim wykresem
Edytowane przez Ani_qa Czas edycji: 2015-08-11 o 15:40 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

Wkurzę się jak się nie dowiem...Mój gin nie chce mówić, bo twierdzi, że ma zbyt kiepskie usg. Obiecał, że powie tej lekarce co idę do niej na połówkowe (jego znajoma z pracy), żeby dobrze mi podejrzała...W sumie nie jego wina, że w naszej przychodni mają taki sprzęt słaby.
A moim zdaniem zbyt szybko się odkształca.
za małą! A Ty się nie denerwuj 

zastanawiam się, które materace mają najlepszy stosunek cena/jakość. A może pianka-kokos?