Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-11, 15:08   #3751
Fionka_31
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość

Fionka ty możesz mieć te 12
5 kg

że niby dlaczego?

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Dziekuje kochane jestescie !!!
Stara sie sprawdzac czy owulacje wystepuje. Ale nie umie tego okreslic, bo wg niej sluz ma caly czas taki sam i taka sama ilosc..
niech kupi testy owulacyjne

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 15:08   #3752
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Stara sie sprawdzac czy owulacje wystepuje. Ale nie umie tego okreslic, bo wg niej sluz ma caly czas taki sam i taka sama ilosc..
Trochę potrwa zanim się tego nauczy, bo potrzeba czasu. No i niech zmieni miejsce pomiaru! A poza tym na podstawie wykresu nie można twierdzić, że owulacja na pewno wystąpiła. To może potwierdzić tylko lekarz na badaniu USG.
Na podstawie obserwacji nauczy się powoli kiedy mają największe szanse
I niech poszuka naprawdę dobrego lekarza! Ja na początku trafiłam na beznadziejną gin do której długo chodziłam, sama wtedy wiedzę miałam zerową i dobrze, że nie skończyło się na rozwaleniu mi jajników.
Później zrobiłam sobie dłuższą przerwę od lekarzy i leków, skupiliśmy się na mężu po zabiegu i w cyklu w którym poszłam zrobić badania na własną rękę zanim pójdę do nowego lekarza akurat się udało
Stary 2015-08-11, 15:10   #3753
acapella
Zadomowienie

Ja też przytyłam już ok. 5 kg i czuję, że na tym się nie skończy, bo dopiero teraz ostro włączyła mi się faza na słodkie...
A Ty Fionka te 12 kg masz tylko na brzuchu czy jakoś ogólnie tyjesz/puchniesz? Bo nie wiem jak wyglądałaś wcześniej, ale teraz jest ok
Hope, trzymam kciuki za wasze serduszko
Odnośnie wózków to czy ktoraś natknęła się na babydesign husky? Używanych jeszcze nie ma na allegro, bo to dość nowy model, ale dedykowany właśnie zimowym dzieciom, ma dużo gadżetów takich typowo zimowych. Nowy też nie kosztuje majątku...
recenzja na blogu:
http://www.maluszkoweinspiracje.pl/2...-recenzja.html
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 15:12   #3754
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
niech kupi testy owulacyjne
Fionka test owu nie u każdego działają
U mnie chyba nigdy nie wyszedł taki jak powinien. A owulację miałam
No, ale może spróbować na sobie

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Ja też przytyłam już ok. 5 kg i czuję, że na tym się nie skończy, bo dopiero teraz ostro włączyła mi się faza na słodkie...
A Ty Fionka te 12 kg masz tylko na brzuchu czy jakoś ogólnie tyjesz/puchniesz? Bo nie wiem jak wyglądałaś wcześniej, ale teraz jest ok
Hope, trzymam kciuki za wasze serduszko
Odnośnie wózków to czy ktoraś natknęła się na babydesign husky? Używanych jeszcze nie ma na allegro, bo to dość nowy model, ale dedykowany właśnie zimowym dzieciom, ma dużo gadżetów takich typowo zimowych. Nowy też nie kosztuje majątku...
recenzja na blogu:
http://www.maluszkoweinspiracje.pl/2...-recenzja.html
Na początku brałam bardzo pod uwagę ten wózek! Ale później odpadł, nie pamiętam z jakiego powodu.
W sklepie go nie spotkałam, ale inne Baby Design nie wyglądały fajnie w sklepie.
Stary 2015-08-11, 15:14   #3755
zaneta_b
Rozeznanie

Hej, ja sobie właśnie leżę po obiadku :-D no i oczywiście nadrabiam :-D
Halwaya super ten filmik. Mała śliczna i jak na pół roku to rewelacyjnie sobie radzi :-D Z chęcią zgłębie tematykę takiego karmienia fajna sprawa

SweetViolet śliczny brzuszek. Ja zrobię jutro zdjęcie i wam wrzucę :-D

Mujer ja zawsze lubiłam jak jest ciepło. A teraz nie wyrabiam. Nie wychylam nosa z domu jak nie muszę ;-) a z jedzeniem to u mnie dziwna sprawa, nikt mi nie wierzy że będzie dziewczynka bo dla mnie słodkie mogłoby nie istnieć... Jedynie w postaci owoców to jeszcze. Ja w ogóle nie mam na nic ochoty, jem bo jem bo wiem ze musze i czasami mnie ssie i tyle :-(

Sylwuska ja na pewno jeżeli kupię to używany chociaż dzisiaj mąż mi powiedział "a po co ci to" :-D używany zawsze sprzedam, nawet jak trochę taniej to i tak za dużo na tym nie stracę. A i tak nie przewiduje żeby to się jakoś zniszczyło, przecież dziecko nie będzie jakoś bardzo dużo w tym siedzieć

Gryzelda świetny tekst do teściowej :-D u mnie niestety nie ma warsztatów z pierwszej pomocy w SR :-( a miałam nadzieję że gdzieś się znajdą :-(
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 15:16   #3756
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Mi jest trochę głupio już, bo każdy o płeć pyta, a ja nie wiem Wkurzę się jak się nie dowiem...Mój gin nie chce mówić, bo twierdzi, że ma zbyt kiepskie usg. Obiecał, że powie tej lekarce co idę do niej na połówkowe (jego znajoma z pracy), żeby dobrze mi podejrzała...W sumie nie jego wina, że w naszej przychodni mają taki sprzęt słaby.

Aniqa no drogie są lateksy...Ja się trochę martwię, bo teściowie mają kupić łóżeczko i materacyk, a jak powiem jaki chcę to teściowa pewnie zacznie się wymądrzać, że po co taki, lepiej kupić zwykły piankowy za 30 zł i dzieciak też się wyśpi A moim zdaniem zbyt szybko się odkształca.

Odnośnie tych robaczków w gryce, to ostatnio kolezanka z pracy mi mówiła (jej mały ma 1,5roku) że u niej się pojawiły i teraz kupuje na kolejne dziecko lateks własnie. [IMG][/IMG]
Nie polecają też trawy morskiej, a tak zachwalano...

Od szumu tego wiatraka to mi już we łbie dudni

Sweet ale masz brzuszek duży! Mocno przeszkadza?
Ja błogosławię swój malutki brzuch, bo chyba w ogóle bym nie wyrobiła. Chociaż zauważyłam, ze mi ostatnio z 4 centy w biodra poszło, a nie do przodu jak tak dalej bedzie to spodni na dupe nie kupie...

zrobiłam zamówienie w smyku, jutro TŻ odbierze
Jeśli chcecie lateks a teściowa nie zechce dac tyle lasy, to niech da tyle ile chce, a resztę przynajmniej dolozycie, nie rezygnuj jeśli już zdecydowalas.

W takim razie jutro czekamy na fotki

Cytat:
Ja na pocztku tez miałam całkowity odrzut od słodkiego dopiero teraz bardziej mnie ciągnie ale bez szaleństw ..
Pierwszy trymestr tez nie był taki tragiczny .. mdłości i wymioty były ale raz na parę dni .. no jedynie senność ..

Fionka ty możesz mieć te 12
5 kg
Ja też się wkurzam ze mowie bezosobowo do mojego dziecko ale nie mam pojęcia zupełnie na jakie imię się zdecydujemy ..

Hope za małą! A Ty się nie denerwuj

U mnie ostatnio na plusie 4.5 kg ehh

Sylwuska ja zawsze leczo z chlebem/bagietką

Kalusia trzymam kciuki ! Daj potem znać

Ogólnie jak chcesz te lepsze wypełnienie białe musisz zapłacić .. jak chcesz znieczulenie musisz zapłacić .. bo nfz tego nie refunduje. Jedynie usuwanie kamienia i kanałowe masz za free.

Ja jeszcze nosa nie wystawilam dzisiaj na dwór
No to ja miałam tak samo plus tragiczne samopoczucie.

Zjedzone, z bułka było pycha. Najadlam sie, ale jak wroci Tz, to z nim pewnie druga porcję wciagne

Siedz jak nie musisz wychodzić, bo na dworze nic się nie zmieniło od tygodnia ;/

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Stówkę, chyba mogło być więcej

Tylko ze one są bardzo drogie zastanawiam się, które materace mają najlepszy stosunek cena/jakość. A może pianka-kokos?

Też się nad tym zastanawiam. Ją planowałam dużo dłużej pracować ale nie dawalam rady a kasę na l4 mam tą samą, odchodzi mi stres i koszty dojazdu

A czemu mierzy pod pachą. Ja też mierzyłam tylko w pochwie i szybko załapałam, kiedy są płodne
Też miałam takie plany, zarobki teraz mam 215 zł mniejsze, bo odszedł mi dodatek jak jestem na l4, ale nie wydaje kasy na dojazdy, z resztą mogłabym nawet zrezygnować z tych 200zł, ale przynajmniej mam komfort, ze jestem w,domu o nie,muszę po nocach uzerac się po 12 h i jeszcze wracać o 7 rano,godzinę do domu, jak oczy same się zamykają ;/

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 15:17   #3757
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam forum http://www.naturalnemetody.fora.pl
Stary 2015-08-11, 15:19   #3758
sylwoha
Zakorzenienie

My kupilismy dzis basen i bede moczyla dupsko

Co do materaca, ja nie mam pojecia jaki wezme.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 15:19   #3759
Ani_qa
Zakorzenienie

To przyłączę się do Kalusi pomysłu i polecę OvuFriend do prowadzenia wykresu- naprawdę łatwiej jak ktoś zaczyna. Zresztą jest tam też forum i można zadawać pytania specjaliście. I NaszBocian
Stary 2015-08-11, 15:21   #3760
ogolnie
Zakorzenienie

Enedue ja to wiem że za białe muszę płacić ale to decyzja należy do mnie jakie chce a nie że lekarz wybiera jak mu się podoba. Poza tym usłyszałam że limit pacjentów na fundusz kończy się szybko i np jak dziś zapisze się na wrzesień na fundusz zdrowia to jak przyjdę na wizytę to może się okazać że jednak prywatna bo np byli przede mną pacjenci z ważniejszym problemem. To nienormalne wg mnie. Jeśli chciałabym iść prywatnie to od razu bym mówiła a nie że ona robi mi z mózgu wodę :-(
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 15:21   #3761
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Trochę potrwa zanim się tego nauczy, bo potrzeba czasu. No i niech zmieni miejsce pomiaru! A poza tym na podstawie wykresu nie można twierdzić, że owulacja na pewno wystąpiła. To może potwierdzić tylko lekarz na badaniu USG.
Na podstawie obserwacji nauczy się powoli kiedy mają największe szanse
I niech poszuka naprawdę dobrego lekarza! Ja na początku trafiłam na beznadziejną gin do której długo chodziłam, sama wtedy wiedzę miałam zerową i dobrze, że nie skończyło się na rozwaleniu mi jajników.
Później zrobiłam sobie dłuższą przerwę od lekarzy i leków, skupiliśmy się na mężu po zabiegu i w cyklu w którym poszłam zrobić badania na własną rękę zanim pójdę do nowego lekarza akurat się udało
Nie wiem co jej mowic, odstala dupohaston bez jakiegokolowiek sprawdzania co sie dzieje, bo miala cyste..
czy duphaston leczy cysty ?

btw z cystami mozna zyc ja mialam nie miec nigdy dzieci bo mam cyst od cholery ...
i nawet pol leku na to nie dostalam.

Fionka - probowala, ale niw wychodzilu

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 15:22   #3762
kalusia87
Zakorzenienie

Kiero wysłała mi kasę, przelew doszedł więc jest git. Chyba się wystraszyła
Stary 2015-08-11, 15:23   #3763
ogolnie
Zakorzenienie

Nie mam kasy na prywatne leczenie zębów,kiedyś wydałam przez pół roku 3800 na białe wypełnienia i inne naprawy...
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 15:24   #3764
0enedue
Zadomowienie

Fionka bo i tak wyglądasz za☠☠☠i..e

Adka .. temperatura .. testy owulacyjne..

Na 17 umówiliśmy się ze znajomymi nie wiem jak wytrzymam na dworze

Kupiłam winogrona i są tak kwaśne ze nie da się ich jeść ; (

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 15:25   #3765
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Ale gorąco. Ledwo żyje,a końca tej pogody nie zapowiadają prędko buuuu i jak tu jechać coś kupować? No jak?

Aniqa my kupimy materac lateksowy. Trochę drogi wybór,ale nie chce żadnych robaczywych przebojów

Mujer nie przejmuj się,ja też ledwo żyje w tej pogodzie. TŻ jeździ do pracy autem z klimatyzacja,moje jest bez i jak gdzieś muszę jechać to staje nawet 500metrów od miejsca do którego wchodzę byle w cieniu auto było...

Dziewczyny paranoja. poszłam zapisać się do dentysty na fundusz zdrowia,to mi powiedzieli że mogę się zapisać ale w trakcie wizyty PANI DOKTOR DECYDUJE CZY BĘDĘ PŁACIĆ CZY USŁUGA Z NFZ. Ja pier.Dole !!!!!!
To jakies chore jest !!
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 15:26   #3766
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
To przyłączę się do Kalusi pomysłu i polecę OvuFriend do prowadzenia wykresu- naprawdę łatwiej jak ktoś zaczyna. Zresztą jest tam też forum i można zadawać pytania specjaliście. I NaszBocian
No to coś podobnego do tego co ja poleciłam. Można wrzucać wykresy na forum i dziewczyny je analizują
Stary 2015-08-11, 15:26   #3767
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem co jej mowic, odstala dupohaston bez jakiegokolowiek sprawdzania co sie dzieje, bo miala cyste..

btw z cystami mozna zyc ja mialam nie miec nigdy dzieci bo mam cyst od cholery ...
Aaa to dają duphaston lub luteinę, bo czasem się wchłania po tym

Ja miałam raz torbiel i taki ból podczas @ miałam jak pękała, że po schodach nie mogłam wyjść, już prawie usiadłam :/ Ale jak pękła to jak ręką odjął...

Cytat:
No i bardzo dobrze! Cieszę się, że Ci to nie przepadło
Stary 2015-08-11, 15:27   #3768
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziekuje,kochane jestescie !

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 15:27   #3769
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
No Ostatnio czytałam co dziecko lubi itd. i właśnie pisało, że można tak się z dzieckiem bawić i pukać w brzuch i ono później odpukuje, bo na początku może nie wiedzieć o co chodzi

Nam dość łatwo przyszedł wybór wózka, chociaż cena nas trochę powstrzymywała
Też o tym czytałam i miałam Ci napisać, ze dziecko może to w,pewien sposób zrozumieć, ale jakoś, myślałam że wyróżnienie mnie za głupka

A macie go juz? Czy dopiero zamowiony? Tako Extreme tak? Mogłabym zapytać ile Was kosztowalo to wszystko z fotelikiem juz?

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Hej, ja sobie właśnie leżę po obiadku :-D no i oczywiście nadrabiam :-D
Halwaya super ten filmik. Mała śliczna i jak na pół roku to rewelacyjnie sobie radzi :-D Z chęcią zgłębie tematykę takiego karmienia fajna sprawa

SweetViolet śliczny brzuszek. Ja zrobię jutro zdjęcie i wam wrzucę :-D

Mujer ja zawsze lubiłam jak jest ciepło. A teraz nie wyrabiam. Nie wychylam nosa z domu jak nie muszę ;-) a z jedzeniem to u mnie dziwna sprawa, nikt mi nie wierzy że będzie dziewczynka bo dla mnie słodkie mogłoby nie istnieć... Jedynie w postaci owoców to jeszcze. Ja w ogóle nie mam na nic ochoty, jem bo jem bo wiem ze musze i czasami mnie ssie i tyle :-(

Sylwuska ja na pewno jeżeli kupię to używany chociaż dzisiaj mąż mi powiedział "a po co ci to" :-D używany zawsze sprzedam, nawet jak trochę taniej to i tak za dużo na tym nie stracę. A i tak nie przewiduje żeby to się jakoś zniszczyło, przecież dziecko nie będzie jakoś bardzo dużo w tym siedzieć

Gryzelda świetny tekst do teściowej :-D u mnie niestety nie ma warsztatów z pierwszej pomocy w SR :-( a miałam nadzieję że gdzieś się znajdą :-(
Ja swojemu jeszcze nie mówiłam o tym gadzecie ale tak sobie pomyślałam, ok chcę coś,zrobić w kuchni, jakieś,jedzenie czy coś, dziecko jest małe i co? Zostawiam je same w lozeczku w innym pokoju? Tak samo jakieś prasowanie czy coś, no to ok tam gdzie jest łóżko, to można przenieść dziecko, co też nie,jest fajnym rozwiązaniem nosić go z,pomieszczenia do pomieszczenia. Jak wcześniej nie myślałam o takim leżaczki tak teraz się zastanawiam, jak,be tego można się obyc? No bo co w takich wypadkach zrobić z,dzieckiem?

No i jeśli będę,kupowała, to też używany, bardzo szanuje swoje rzeczy, wiadomo że ta rzecz dziecko,będzie używalo, ale myślę, że nie powinno jakoś bardzo go,zniszczyć i dokładnie z,mniejszą stratą potem je sprzedam, bo na nowym to się połowę ceny traci.

Stary 2015-08-11, 15:28   #3770
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
No to coś podobnego do tego co ja poleciłam. Można wrzucać wykresy na forum i dziewczyny je analizują
A to tego forum nie znałam
Stary 2015-08-11, 15:29   #3771
0enedue
Zadomowienie

Ogólnie a nie masz jakiegoś innego dentysty niedaleko ? Ja bym ich olala bo ewidentnie chcą naciągnąć na kasę ??

Iga 14.12.2015

Stary 2015-08-11, 15:29   #3772
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
też się przestraszyłam ale nie wiem jak to sprawdzić bez rozpruwania materaca :/mam nadzieję że nic tam nie ma

hoho to ładnie ale moja koleżanka bardzo szczupła w ciąży przytyła 25kg, aż nie mogłam uwierzyć, i co, chwile po ciąży znów była chudzinka, u Ciebie pewnie będzie podobnie

trzymam kciuki żeby tak było!!!
Moja kuzynka też zawsze chudzinka i w ciąży około 20 na plusie a teraz to jest chudsza niż była
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 15:30   #3773
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

No i bardzo dobrze! Cieszę się, że Ci to nie przepadło
no i mam gotówkę zamiast bonów
Cytat:

Fionka - probowala, ale niw wychodzilu
Aha i termometr polecam rtęciowy. Kupiłam taki specjalny owulacyjny z gumową końcówką i 1. nie mogłam nią sobie trafić na śpiocha a 2. wyniki mi wychodziły całkiem z d.py.
Stary 2015-08-11, 15:30   #3774
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Fajowo, dobrze, ze nie musialas się o nią wyklocac

Stary 2015-08-11, 15:32   #3775
0enedue
Zadomowienie

Kalusia szybko jej to poszło - jakby te bony serio zginely to pewnie dłużej by to trwało

Iga 14.12.2015

Stary 2015-08-11, 15:33   #3776
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Siostra używa Dady i jest ok, ale wlasnie to zależy od,skóry dziecka, więc,trzeba będzie próbować

Z materacem nie pomogę, bo jeszcze w ogóle o nich nie czytałam ;/

a te ochraniacze na materac to taka ceratka? I to pod prześcieradło sie naklAda? Ile sztuk tego kupujecie?

Ejj kurcze nie strasznie mnie, ze mialyscie odwrotnie nie no żartuje, mysle ze to może być różnie, w,necie też widziałam różne opisy a płeć ta sama, okaże się w grudniu
To myśl, myśl bo z imieniem to tak jakby bliżej juz do tego wszystkiego

A i w ogóle Sweetviolet widziałam Twój brzuszek i zapomniałAm napisac, piekny!

Ja kroję warzywa na,leczo, ale tego jest. Właśnie z czym jecie leczo? Makaron? Ziemniaki? Chleb?

U mnie jak leczo to obowiazkowo z chlebkiem !!

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Weronika, Antonina, Alicja
a teraz doszło jeszcze: Paulina, Gabriela
więc wcale się nie zawęziła, wręcz się rozszerza, w każdym coś mi, albo tż nie pasi
ale wspólnie uznaliśmy, że nie możemy do małej mówić Wojtek
U nas bedzie Gabrysia nastawialam sie na chlopaka i miala wiele imion meskich jakos typy ale ze dziewczynka to tylko to mi zostalo i jakos TZta przekonalam
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 15:33   #3777
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Wszystko będzie dobrze Będziemy trzymać kciuki

Ja jeszcze nie myślałam ile tych ceratek kupię.

Co do leczo to my jemy z chlebem/bułką

To jak się rozszerza lista to wybór będzie trudniejszy Myślę, że w końcu traficie na takie imię, że całą reszta odpadnie od razu

Myślę, że gdyby były to by się wydostawały jakoś na zewnątrz.
Swoją drogą pytałam znajomych i praktycznie wszystkie mają pianka-kokos-gryka i żadna nie zauważyła robaczków

Moja też potrafi porządnego kopa dać
W ogóle wczoraj jadłam bułkę i mała zaczęła mocno kopać, więc ja mocniej niż zwykle puknęłam w brzuch, a ona mi odpuknęła kilka razy A raz puknęła podwójnie o Ona też Może to zbieg okoliczności, ale fajne to było

To jakie już macie typy wózków?
Jeżeli chodzi o kopniaki i aktywność dzidzi w brzuszku to nie wiem czy tu ma znaczenie płeć mój synek w brzuszku to mega spokojny był mało kopał itp. A po urodzeniu to straszny wiercioch od początku ledwo 2 miesiące miał a już sam trzymał głowę siedział jak miał 5 i zaraz raczkował chodził jak 10 a teraz ma 2 latka i w miejscu nie potrafi usiedziec
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 15:36   #3778
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Też o tym czytałam i miałam Ci napisać, ze dziecko może to w,pewien sposób zrozumieć, ale jakoś, myślałam że wyróżnienie mnie za głupka

A macie go juz? Czy dopiero zamowiony? Tako Extreme tak? Mogłabym zapytać ile Was kosztowalo to wszystko z fotelikiem juz?
No coś Ty Trzeba wszystkiego próbować

Możliwe, że jutro będzie już w sklepie, więc w czwartek pojedziemy odebrać.
Całość czyli wózek 2w1+foletik Maxi Cosi+adaptery wyszła 2600 zł. Od tego dostajemy 5%rabatu, czyli 130 zł mniej. Ale tych pieniędzy nam nie dają do ręki, tylko za te 130 zł wybieramy sobie co chcemy ze sklepu. A mamy jeszcze z zakupu łóżeczka do wykorzystania 15 zł, więc w sumie możemy coś wybrać za 145 zł
Stary 2015-08-11, 15:37   #3779
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Kalusia szybko jej to poszło - jakby te bony serio zginely to pewnie dłużej by to trwało
Taa zginęły. Ona jeszcze oskarżyła konsultantów że ktoś z nich je musiał zabrać ale ona jest taka dobra że są mi z "bonów rezerwowych" tylko ze tę bony przychodzą raz na jakiś czas o powinny być rozdawane klientom ale oczywiście ona je sza☠☠☠☠e. Kiedyś to się wydało przy regionalnym bo była chyba jakaś skarga, no i dyro mówi: no to żeby klient był zadowolony to dajcie murekompensatę z tych bonów co wam zostawiłem. Koleżanka która była przy tym zrobiła wielkie oczy a kiero oczywiście coś mu ściemniła
Stary 2015-08-11, 15:39   #3780
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
no i mam gotówkę zamiast bonów

Aha i termometr polecam rtęciowy. Kupiłam taki specjalny owulacyjny z gumową końcówką i 1. nie mogłam nią sobie trafić na śpiocha a 2. wyniki mi wychodziły całkiem z d.py.
Dokładnie. Są też rtęciowe owulacyjne- miałam takie trzy i wszystkie stłukłam świetne były, ale stwierdziłam, że nie wydam kolejnej kasy, bo tanie nie były (znaczy tam zamiast rtęci to coś innego było, bo teraz niby czymś innym wypełniają).
Na koniec już mierzyłam elektronicznym, ale wtedy już wiedziałam co i jak z moim wykresem

Edytowane przez Ani_qa
Czas edycji: 2015-08-11 o 15:40
Ani_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości