|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Kasieńka super ze wizyta udana
Gryzelda popraw na pierwszej stronie tego sprzedawcę jak Lobo napisała, bo ja skopiowalam z pierwszej części i nigdy nie zweryfikowalam ![]() Byliśmy na dzialce. Zdecydowanie lepiej niż w domu, ale ulgi żadnej. No i pozarlam sałatkę. Tak mi sie chciało, ze nie mogłam sie doczekać jak ja zrobiłam. Pyszna byla ale mnie nie zaspokoiła, żałuję ze się podzielilam z tz
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Mervie piękna półka
|
#3873 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zabawy z dzieckiem jeszcze w brzuszku, to uważam, że to jest świetna forma kontaktu Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A takie zapalenia są częste z tego co wiem...Cytat:
![]() Cytat:
Bo gdyby był nachalny to wyszłabym ze sklepu. Nie lubię jak ktoś się mną interesuje jak ledwo wchodzę do sklepu ![]() My po wizycie u teściów. Sztywno było jak... Oczywiście ze mną nikt nie rozmawiał
|
|
#3874 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak to nikt z Tobą nie tozmawial ?
.
|
#3875 |
|
Raczkowanie
|
Moje też jak się położę i poczekam parę minut to zaczyna się ruszać a tak to nie czuję nic jak siedzę czy coś robię. Na jedzenie też specjalnie nie reaguje, jakieś nie przekupne jest :-(
|
#3876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My na kolację jedliśmy pieczoną cukinię zjadłabym jeszcze... ![]() Ani_qa może to i lepiej, że nikt nie rozmawiał ;P
“If you die, and I live, there’s no life for me at all. You’re my whole life. I would never be happy again.” Edytowane przez SweetViolet Czas edycji: 2015-08-11 o 22:17 |
|
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Aniqa a dlaczego?
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Sweet daj przepis na cukinie, dzis zerwalam żółtą i sie zastanawiam co zrobic
|
#3878 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję w jego imieniu
a że taką półką się ujawnił, to dlatego właśnie go męczę o inne meble- wolę mieć coś z duszą
|
#3879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cukinie przekroiłam na połówki, wydrążyłam środek, posoliłam i włożyłam na 15 minut do piekarnika. Miąższ przyprawiłam imbirem, ziołami prowansalskimi i chili, podsmażyłam z cebulką. Później włożyłam miąższ do wydrążonych połówek, posypałam żółtym serem i wstawiłam na kolejne 20 minut do piekarnika ![]() Pyyyycha było
|
|
#3880 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zrobiło się za to trochę chłodniej (29 stopni)
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za przypomnienie, też kiedyś robiłam, ale w farszu było jeszcze mięsko z kurczaka i inaczej przyprawiam
|
|
#3882 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Ifcia513 Czas edycji: 2015-08-11 o 22:49 |
|
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oni tam ze mną nie rozmawiają... Pomijają mnie w rozmowie... Teściowa nawet unika patrzenia na mnie podczas rozmowy. Jak zabiorę głos to nikt nie odpowiada... Nie lubią mnie tam... Ja już się przyzwyczaiłam, ale przykro mi, że o ciążę nie pytają...
|
|
#3884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego pisałam jak ja robiłam akurat dzisiaj ;DLepiej tak niż mieliby coś złego mówić.
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Aniqa a dlaczego tak?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak przyprawilas?
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
Ifcia oby oby pokazal dzieciaczek
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Mervie teraz widzę. Super polka
---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
Ale to przykre. A czemu tam jeździsz?
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
Teściowa trochę robiła do mnie przytyki, ale dała spokój :P Urażona była, że nic chciałam nic jeść, ale bałam się, że nieświeże... Że dała nam sałatkę z wczoraj, która już stała w tym cieple na stole... I chyba miałam rację, bo mąż mówił, że dobrze, że nie jadłam
Jeszcze by brakowało żebym się zatruła ![]() A oni przestali źle mówić już jakiś czas temu, bo chyba dotarło do nich, że nic tym nie zdziałają... Nie przejmuję się nimi wcale... Ale o wnuczkę by mogli zapytać Nawet nie zapytali czy płeć znamy
|
#3890 |
|
Raczkowanie
|
Podpowiedzcie jakiś sposób na ból gardła... Mój tz ma bolące gardło, katar i kaszel od czwartku wiec trzyma mnie z daleka żebym się nie zaraziła a tu dziś klops i mnie też zaczęło boleć... Czy jest coś bezpiecznego co mogę wziąć?
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
Ifcia to juz za tydzień sie dowiesz
![]() Ja bolące gardło plucze woda z solą
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
Oni w ogóle nie chcieli naszego ślubu... Jak im powiedzieliśmy, że się pobieramy to teść myślał, że żartujemy... Przygotowania do ślubu to było piekło... Zresztą po ślubie też było bardzo źle... Kiedyś nas w święta z domu wyrzucił jak byliśmy w odwiedzinach... I w sumie nie utrzymywaliśmy kontaktu...
Przykre jest to co musiało się stać, żeby przyszedł do nas i się odezwał... Dla męża... To jego rodzice. A wiem, że mu zależy, żebym z nim była. Chociaż On już teraz widzi jacy są. Długo musiałam mu to tłumaczyć, ale to chyba przez to, że On by chciał żeby inni byli...
|
#3893 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak nie to będę miała to drugie połówkowe w szpitalu tylko jeszcze nie wiem kiedy bo moja lekarka ma mnie dopiero umówić i dać znać kiedy.
|
|
#3894 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() coś strasznego. Mogli by się spytać cokolwiek o ciążę i o dziecko...
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
Fionka ja robiłam taki farsz typowo pod mięsko, sól pieprz, czosnek zioła prowansalskie i do tego sos pomidorowy na zimno, coś jak do pizzy. Takie tam kombinowanie
ANIQA może się z teściami jeszcze ułoży, jak będziesz już miała córeczkę na świecie. Tż też musi mieć ciężko jak patrzy na ich zachowanie wobec ciebie. Najważniejsze że razem jest wam dobrze
|
#3896 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W taki upał zamierzasz jechac?? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poogladamy sobie co ma fajne, też,może u,niego zamówie, ale jak butelki takie tanie, to może,jakieś podroby?? Cytat:
poleczke zobaczę jak wejdę na kompa, ale na pewno musi wiele dla,Ciebie znaczyć, takie prezenty są,najlepsze ![]() Cytat:
![]() Jejku strasznie współczuję Ci teściów ;( to musiało być przykre, ze nawet nie zapytali jak się czujesz i czy wszystko z Inka ok ;( szkodą mi też Twojego Tz, bo on też pewnie z,bólem serca na to patrzy. Najwazniejsze, że Wy się rozumiecie i się kochacie, reszty sie nie wybiera. Czemu nie chcieli tego slubu? W czym im się tak nie podobasz? Ja oglądałam teraz z Tz seriale i kładziemy się spać, jest tak duszno w,domu ;( otworzyłam drzwi od balkonu całkiem i zapalilam światło, zeby Wam,odpisać i wlecialo mi coś sporego do,domu, ze myslalam, że to ptaszek i wołam Tz zeby wychodził z,łazienki i to zabrał. Ucieklam do pokoju a,on walczył ręcznikiem, mój Rycerz okazało się ze to była taka duża bo gruba ćma, nawet skrzydła,miała podwójne, blee. Dobrze, ze był w,domu, bo wczoraj tak samo,siedziałam i jakby wyleciała, a,on wieczorem był w pracy, to jedyne co,mi zostało to chyba zabarykadowac sie z,sypialni, a rano musiałby szukać.Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||||||
|
|
|
#3897 | ||||
|
Rozeznanie
|
Mervie śliczna ta półka, gratulacje dla tż że potrafi taka zrobić :-D
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Lilcia mi się teraz rusza
właśnie się położyłam i zawsze bardziej aktywna jest, jak się położe, wiec znowu spróbowałam się z nią pobawic i też pukałam w,brzuszek, może,nie pukałam tylko tak naciskałam palcem w to samo,miejsce co ona i chyba z 10 razy mi oddala, ale fajnie, ze 2 razy to takie,mocniejsze kopy nawet byłyAle już do niej chce, nie mogę się Jej doczekac ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3899 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
podziwiam że w ogóle tam jeździsz bo ja bym chyba nie dała radyCytat:
|
|||
|
|
|
#3900 |
|
Konto usunięte
|
Sylwuska na razie to tylko takie plany. Mówiąc pościel mam na myśli kołderkę i podusię - oczywiście na później. Plus poszewki na to i prześcieradła - ale te ostatnie w Ikei planuję frotte na gumce, więc to później. Leżaczek ma wibracje i melodyjki
śpiworki jeszcze też nie myślałam konkretnie, ale raczej 2 te większe. Kombinezonów jeszcze nie oglądałam nawet, ale jak kupię to na pewno pokażę Kalusia kciuki! Co do tego wózka co wcześniej pisałam, to dostałam jeszcze tylko odpowiedź, że zmiana stelaża pod maxi cosi nie jest dodatkowo płatna. Adka testy owulacyjne z allegro, badanie progesteronu w 23dc, żeby sprawdzić czy jest w ogóle owulacja i prolaktyna między 2 a 5dc. To tak na początek bym poradziła Hope będzie dobrze z malutką, spokojnie ![]() Enedue w tych godzinach wszyscy mają ograniczać zużycie prądu... Ze względu na upały niby... Aniqa ten facet, co dziecko prętem uderzył jest z miasta oddalonego od mojego o 40km ![]() Heheh co do klimy to wczoraj sobie wyobraziłam ludzi w śpiworach w całodobowym Tesco między lodówkami Żaneta u mnie przeszła burza wczoraj, dosyć gwałtowna, bardzo dużo piorunów waliło i coś się zapaliło od tego, bo dym z okna było widać... Ogolnie, bo to by się chciało mieć wszystkie rzeczy na raz ![]() Lobo ja mam okna na wschód, więc rano w 2 pokojach grzeje, na południe, więc grzeje w kolejnym pokoju w południe i na zachód, więc po południu grzeje w kolejnym pokoju i kuchni... W kuchni wieczorami mam 32 stopnie ![]() Adka takie określenie z góry dnia, w którym koleżanka ma brać duphaston może jej zablokować owulację jeśli lekarz tego nie sprawdził wcześniej na usg. Wystarczy, że tak jak pisze ijaa weźmie go przed uwolnieniem jajeczka i już Fionka jak siądę do kompa to poprawię Nadrabiałam was od wczoraj dopiero skończyłam, bo byliśmy z mężem odebrać jego motocykl z naprawy, później coś oglądaliśmy i tak dzień zleciał. Na 9.15 mam połówkowe, mogłam spokojnie spać jeszcze godzinę, ale siku - i po spaniu ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

do tego niedobór żelaza i jakieś kolejne tabletki 

.
zjadłabym jeszcze... 

rosi: