|
|
#481 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX
Cytat:
![]() Cytat:
[/QUOTE] I dobrze zrobiłaś. Mi w samochodzie za kierownicą już jest niewygodnie, fotel pasażera mam trochę bardziej na leżąco. Jeżdżę wszędzie z Tż a jak Tż nie może to z Tatą.
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co wyszło na tym ktg ze do szpitala???
|
|
#483 |
|
Konto usunięte
|
Znowu mnie zaczął boleć brzuch jak na @
|
|
|
|
#484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie? A na jakie? Lubisz jak Twoje dziecko skacze po obcych ludziach, rzuca w nie piłką i nawet nie wie, że trzeba wtedy powiedzieć przepraszam? Ups, pardon. Twoje dziecko ma rok? Dwa? Więc może jeszcze tego nie ogarnia, ale sądzę, że jednak byś chciała, żeby potrafiło koegzystować z ludźmi. I nie filozofujmy tu o tym, co to znaczy "grzeczne".
|
|
#485 |
|
Rozeznanie
|
Namisek trzymam kciuki to samo miałam tydz temu i udało się zostać w domu. Też dużo piję ale zauważyłam, że prawie nie chodzę po tym siku więc wszystko trzyma. Ja jutro na ktg. Tak się boję porodu , że póki co nie mam zamiaru robić nic co może akcję porodowa rozpocząć...
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
No to coś się dzieje. Najciężej jak tylko pobolewa i pobolewa i nic więcej, zamiast tak chwycić raz a porządnie i rodzic to takie pitu pitu jest chyba najgorsze:/ współczuję.
|
#487 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I pewnie znowu nie będę mogła zasnąć
|
|
|
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciało się przygotowuje do porodu i tak już zostanie. Nie ma co się martwić, ja tam się cieszę że zmierzamy do końca. Ja z masażem sutków mam problem bo od razu mleko leci ciurkiem... A co do wychowania dzieci meneq to nie uważam, żeby ludzie bezdzietni nie mieli prawa komentowania zachowania innych. Jak dziecko szaleje, zaczepia i przeszkadza wszystkim wokół a matka nawet nie mruknie to chyba sytuacja nie jest normalna. Kwestia grzeczności to jest spór o definicję, nie chodzi o wychowywanie cyborgów tylko małych ludzi, którzy szanują innych. I tyle. |
|
|
|
|
#489 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() emotikony faktycznie nie widziałam, bo pisze z komórki. Cytat:
dla mnie uczucie piachu w oczach było straszne. Ale po depilacji stwierdzam, że w 9 miesiącu faktycznie jest utrudniona, skóry nie da się dobrze napiac. Nie polecam; ) U nas tez nie chodzi klima w galerii;( |
||
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
ja byłam w rossmanie przed chwilą i tam udeżył mnie taki mróz na wejściu ze aż się zatrzymałam na chwilę
![]() spędziłam tam chyba pół godziny
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przedstawiasz juz zupelnie inna sytuacje. Po wytlumaczeniu. Duzo tez zalezy od wieku dziecka: u dwulatka sie nie sprawdza "nie wolno", za to "przestan" dziala bez zarzutu, nawet z usmiechem na twarzy ;-) |
|
|
|
|
#492 |
|
Konto usunięte
|
Ja się nie martwię, tylko że to jest ciągły ból i mi zwyczajnie przeszkadza. I jeszcze zasnąć przez niego wczoraj nie mogłam. Teraz nie mam jak się ułożyć.
|
|
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Dokładnie, z tym nie da się normalnie funkcjonować. Co innego jak tylko lekko pobolewa ale jak już mocniej to nic normalnie nie da się robić. Wiem o co chodzi bo właśnie tak miałam, ale na szczęście po tej kroplowce juz się nie powtórzyło.
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem Cię doskonale bo też mam te bóle. Najgorzej jak mi opasają cały brzuch od góry do dołu i do tego zaczyna nawalać kręgosłup... Przy takiej kombinacji bóle jak na @ to ulga wręcz.
|
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie o to chodzi. Możemy się kłócić czym jest "grzeczność", ale jeśli ktoś uważa, że skakanie po obcych ludziach, rzucanie w nich czymś i nie reagowanie na upomnienia to normalka, to ja się boję o moją przyszłość ![]() A to czy ktoś powie "nie wolno" czy "przestań" to nie moja brocha, ważne, żeby zadziałało. I uważam tak samo, że owszem mogę krytykować innych rodziców nawet jak jestem bezdzietna, bo ci ludzie żyją w społeczeństwie i ich dzieci również.
|
|
#496 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten temat wroci, za rok czy dwa ;-) No widzisz, zmartwie Cie, mozna wychowywac dziecko nie w kanonie bycia "grzecznym" a i tak nie bedzie skakac po innych, robic innych niemilych rzeczy a w dodatku wiedzialo, kiedy i jak uzywac slow typu przepraszam. Moja corka ma 2,5 roku, bardzo duzo rozumie, ogarnia powyzsze sytuacje i calkiem dobrze odnajduje sie w kontaktach z ludzmi. Tylko tu trzeba troche wiecej pracy niz po prostu rzucone "nie wolno" czy "nie skacz". ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
Komentowac kazdy ma prawo, wolny kraj. Tylko jak to przy dzieciach - perspektywa znacznie zmienia punkt widzenia ;-) A kto jest winny, jesli dziecko szaleje a matka nie reaguje? Dziecko moze? ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Juz ciurkiem? To swietnie!! ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Zgadzam sie z prawie wszystkim, co wyzej napisalas. Tylko trzeba popatrzec, gdzie lezy problem i dlaczego dziecko nie reaguje, i czy na pewno to wina dziecka |
||||
|
|
|
#497 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieciak za mało się ruszał. Już jest ok. Mój lekarz uważa że najbezpieczniej rodzić od skończonego 37. Jeszcze czekam bo usg robił w międzyczasie. Skończy tam opis i mi powie co i jak.
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie powiedziałam że dziecko jest winne dziecko jest nieświadome zasad i norm, dopóki im się ich nie przekaże, to chyba jasne.Ciurkiem |
|
|
|
|
#499 |
|
Wtajemniczenie
|
oooo atko u mnie tak w apogeum wyglądają. ale oststnio mąz mnie wieczorem nad jezioro zabiera i tak postoje sobie do kolan w wodzie to rano mam w miare. ale moge chodzić tylko w japonkach w zadne inne buty noga mi niue wejdzie. niech ten upał sie juz skończy
|
#500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nic u mnie nie leci. Mam się bać, że nie będę miała pokarmu? |
|
|
|
|
#501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skóra od tego piecze boli i jest mega naciągnięta, ja jestem cała taka opuchnieta , tzn nogi czuje to jak dotykam je ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- u mnie też nic nie leci ani siara ani mleko nic kompletnie. susza. a cyce jak donice
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX
Cytat:
To super, nie powinnas miec problemow z kp po porodzie ![]() Takie cos to jest wkurzajace jak najbardziej |
|
|
|
|
#504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- no upały złe ale jeszcze burze do tego to w ogole mieszanaka katastrofalna. mam nadzieje ze wiekszych szkód nie narobi u was
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O nic sie nie martw. Pokarm bedziesz miec! To naprawde rzadkosc, ze kobieta, ktora chce kp, nie jest w stanie wykarmic dziecka |
|
|
|
|
#506 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do ilosci picia to faktycznie mało. ja to non stop cos pije. czasami prze noc 1,5 l wypije. ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja powiedziałam jasno. Nie ważne jak to nazwiesz, jeśli czyjeś dziecko skacze po ludziach i nie reaguje na upomnienia to mam prawo to skrytykować. A czy nazwiemy to dziecko niegrzecznym, niesubordynowanym czy niewychowanym, naprawdę nie o tym była mowa. Jestem w 100% pewna, że mnie doskonale rozumiesz tylko trollujesz, żeby wzbudzić zainteresowanie i rzucić tu kilka hasełek o swoim modelu wychowania, który mnie akurat nie interesuje. Interesuje mnie, żeby cudze dzieci nie robiły innym ludziom źle, i żeby wiedziały kiedy należy przeprosić. Tyle.
|
|
#508 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja córka ma prawie 4 lata i czasem wystarczy że się naNia spojrzenie i ona wie co ma robić lub podniósł glos ale bez krzyku.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.

dziecko jest nieświadome zasad i norm, dopóki im się ich nie przekaże, to chyba jasne.
formalnie żona swojego męża 14.07.2012