Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-12, 11:00   #481
misiskuku
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Jezu jak mnie to wq! Im wszystkim się wydaje, ze jak się siedzi w domu to właśnie po to, żebyś mogła jeździć i wszystkich odwiedzać, brać udział w upierdliwych spotkaniach i wszystkich adorować. I jeszcze te pretensje! Aż dziw, że i tobie nie kazali szykować tej imprezy
zazwyczaj ciasto robiłam jak tam jeździliśmy więc na pewno są nie pocieszeni bo stać nad piekarnikiem teraz nie zamierzam

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość

Czasami ludzie nie pomyślą ze możemy sie źle czuć tym bardziej przy takich upałach. Rozmalnie męczysz sie leżąć na sofie co dopiero gdzieś sie wybrać.
moja teściowa w 8 miesiącu ciąży proponowała mi żebym sobie truskawki poszła pozbierać u babci Tż powiedziałam, że za 8 zł to ja sobie kupię w sklepie.
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Ja tez teraz odmówiłam przyjazdu do tż brata. Mamy do nich ok. 55km i powiedziałam to ze ja juz jeździć w prawie 8 miesiącu nie będę i oni mogą przyjechać tak samo. To usłyszałam ze pod padłam.
Uważam że oni też mogą przyjechać kwestia wygospodarowania czasu.
I dobrze zrobiłaś. Mi w samochodzie za kierownicą już jest niewygodnie, fotel pasażera mam trochę bardziej na leżąco. Jeżdżę wszędzie z Tż a jak Tż nie może to z Tatą.
Stary 2015-08-12, 11:02   #482
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
dobry

rany dziewczyny, u mnie 20 stopni i pada

ale od jutra znowu upal :P
Pozazdrościć!

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Denerwuje się
A co wyszło na tym ktg ze do szpitala???
Stary 2015-08-12, 11:02   #483
201701300931
Konto usunięte

Znowu mnie zaczął boleć brzuch jak na @
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 11:04   #484
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Było otym, że w ciąży nie powinno się nic eliminować pod warunkiem, że nie ma sięna cos alergii i oczywiście te standardowe pokarmy sushi itd. Jeśli chodzi o kp to nie powinno się dla zasady nic eliminować. Eliminacja powinna być wprowadzona dopiero po pojawieniu się alergii. W sumie zgadzam się z tym. W końcu jak dziecko było w brzuchu dostawało wszystko to samo co jadłyśmy, teraz będą dostawać to w mleku.
To mi się wydaje logiczne i zamierzam się do tego stosować. Jak czytam o tych dietach karmiących to litości... nic nie można.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Tak czytam dyskusje odnosnie mowienia do dzieci i powiem tylko, ze latwo sie mowi, jak sie dziecka nie ma. Zobaczycie, ze bywa trudno ;-) czy jakby kuzynka krzyknela na dziecko "nie wolno", to komunikat bylby bardziej zrozumialy? Otoz nie. Dla dziecka samo "nie wolno" naprawde niewiele znaczy i trudno oczekiwac, ze zmieni zachowanie
Ale nikt nie powiedział, że to proste. Po prostu, życie pokazuje, że się da. To nie chodzi o to, żeby powiedzieć "nie wolno" z groźną miną, ale żeby za słowami szły czyny. I konsekwencja. Uważam, że moi rodzice byli pod tym względem rewelacyjni i potrafili trzymać się założeń, jak powiedzieli że wolno, to wolno, a jak nie wolno to nie wolno. Nie pytali mnie, czy chcę umyć zęby, tylko oznajmiali, że idziemy myć zęby. Ja wiem, że rodzicielstwo nie jest proste, ale to nie jest usprawiedliwienie. Życie ogółem nie jest proste.

Cytat:
Ok, usmiech rzeczywiscie zbedny, ale nawet smiertelnie powaznie wypowiedziane "nie wolno" niewiele zdziala ;-) ja nie wychowuje mojego dziecka na grzeczne, to moze dlatego nie rozumiem takich metod
Nie? A na jakie? Lubisz jak Twoje dziecko skacze po obcych ludziach, rzuca w nie piłką i nawet nie wie, że trzeba wtedy powiedzieć przepraszam? Ups, pardon. Twoje dziecko ma rok? Dwa? Więc może jeszcze tego nie ogarnia, ale sądzę, że jednak byś chciała, żeby potrafiło koegzystować z ludźmi. I nie filozofujmy tu o tym, co to znaczy "grzeczne".
Stary 2015-08-12, 11:04   #485
olkka16
Rozeznanie

Namisek trzymam kciuki to samo miałam tydz temu i udało się zostać w domu. Też dużo piję ale zauważyłam, że prawie nie chodzę po tym siku więc wszystko trzyma. Ja jutro na ktg. Tak się boję porodu , że póki co nie mam zamiaru robić nic co może akcję porodowa rozpocząć...

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-12, 11:06   #486
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
No to coś się dzieje. Najciężej jak tylko pobolewa i pobolewa i nic więcej, zamiast tak chwycić raz a porządnie i rodzic to takie pitu pitu jest chyba najgorsze:/ współczuję.
Stary 2015-08-12, 11:09   #487
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
No to coś się dzieje. Najciężej jak tylko pobolewa i pobolewa i nic więcej, zamiast tak chwycić raz a porządnie i rodzic to takie pitu pitu jest chyba najgorsze:/ współczuję.
No właśnie byłam wczoraj na KTG (i akurat od wczoraj mnie boli) i wszystko jest w normie, nie ma żadnych skurczów... Już miałam nadzieję, że przeszło, bo rano nie bolał. A tu znowu I pewnie znowu nie będę mogła zasnąć
Stary 2015-08-12, 11:10   #488
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na chwilę... Badanie bolesne dziecko głową strasznie napiera. Szyjka skróciła się do 2cm..... Było ktg. Teraz siedzę jem i mam wrócić za pół godziny znów na ktg. Jak wyjdzie to samo to do szpitala...
Ale przecież jesteś już w 37 tygodniu więc wszystko się może dziać, 2 cm szyjka jest jeszcze jak na ten etap bardzo długa. Więc po co do szpitala?
Cytat:
Ciało się przygotowuje do porodu i tak już zostanie. Nie ma co się martwić, ja tam się cieszę że zmierzamy do końca.

Ja z masażem sutków mam problem bo od razu mleko leci ciurkiem...

A co do wychowania dzieci meneq to nie uważam, żeby ludzie bezdzietni nie mieli prawa komentowania zachowania innych. Jak dziecko szaleje, zaczepia i przeszkadza wszystkim wokół a matka nawet nie mruknie to chyba sytuacja nie jest normalna. Kwestia grzeczności to jest spór o definicję, nie chodzi o wychowywanie cyborgów tylko małych ludzi, którzy szanują innych. I tyle.
Stary 2015-08-12, 11:11   #489
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Po to napisalam to z dodatkiem emotikonki, bo stwierdzilam, ze oczywiste jest to, ze napisalam to w przenosni dla porownania mojego stopnia wkurzenia. Watpie, ze uwierzylas, ze w wolnym czasie gdy ogarnia mnie nuda podpier***lam ludziom psy i je topie i takie tam inne nie znosze ich ale nie przesadzajmy. Mozesz spac spokojnie
Po prostu nie lubię takich tekstów. Dla mnie zwierzęta to bracia mniejsi
emotikony faktycznie nie widziałam, bo pisze z komórki.

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Mam permanentne kreski na powiekach i w porównaniu do depilacji bikini w ogóle mnie nie bolało robienie

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Łączę się w bólu, u mnie to samo

dla mnie uczucie piachu w oczach było straszne.
Ale po depilacji stwierdzam, że w 9 miesiącu faktycznie jest utrudniona, skóry nie da się dobrze napiac. Nie polecam; )

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Meryy- kciuki ogromne

Grita- też mam na dziś plan skorzystać z klimatyzacji w galerii aczkolwiek podobno ograniczają klimę w CH ze względu na braki energii
U nas tez nie chodzi klima w galerii;(
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 11:13   #490
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

ja byłam w rossmanie przed chwilą i tam udeżył mnie taki mróz na wejściu ze aż się zatrzymałam na chwilę

spędziłam tam chyba pół godziny

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 11:15   #491
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Bzdura! Dziecko bardzo dobrze wie, co oznacza "nie wolno" tak samo jak "chcesz jeść, posprzątaj pokój czy idź do swojego pokoju". To jest komunikat jak każdy inny ale każdy komunikat musi mieć swój ton, wyraz twarzy. Jak ktoś będzie uśmiechnięty, olewczy czy zniechęcony to nigdy to nie odniesie skutku. Ważny jest kontakt wzrokowy, dziecku trzeba powiedzieć, że nie wolno, bo np uderzysz panią. Dziecko nie ma doświadczenia i trzeba mu skutki pewnych zachowań przedstawić, wytłumaczyć. Później już samo nie wolno wystarczy. Trzeba być stanowczym.

Przedstawiasz juz zupelnie inna sytuacje. Po wytlumaczeniu. Duzo tez zalezy od wieku dziecka: u dwulatka sie nie sprawdza "nie wolno", za to "przestan" dziala bez zarzutu, nawet z usmiechem na twarzy ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 11:16   #492
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość

Ciało się przygotowuje do porodu i tak już zostanie. Nie ma co się martwić, ja tam się cieszę że zmierzamy do końca.
Ja się nie martwię, tylko że to jest ciągły ból i mi zwyczajnie przeszkadza. I jeszcze zasnąć przez niego wczoraj nie mogłam. Teraz nie mam jak się ułożyć.
Stary 2015-08-12, 11:18   #493
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie byłam wczoraj na KTG (i akurat od wczoraj mnie boli) i wszystko jest w normie, nie ma żadnych skurczów... Już miałam nadzieję, że przeszło, bo rano nie bolał. A tu znowu I pewnie znowu nie będę mogła zasnąć
No właśnie jak jechałam na IP to tez taki ból mocny dosyć, ledwo szłam a na ktg nic wielkiego, bez sensu takie cierpienia...

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Ja się nie martwię, tylko że to jest ciągły ból i mi zwyczajnie przeszkadza. I jeszcze zasnąć przez niego wczoraj nie mogłam. Teraz nie mam jak się ułożyć.
Dokładnie, z tym nie da się normalnie funkcjonować. Co innego jak tylko lekko pobolewa ale jak już mocniej to nic normalnie nie da się robić. Wiem o co chodzi bo właśnie tak miałam, ale na szczęście po tej kroplowce juz się nie powtórzyło.
Stary 2015-08-12, 11:19   #494
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem Cię doskonale bo też mam te bóle. Najgorzej jak mi opasają cały brzuch od góry do dołu i do tego zaczyna nawalać kręgosłup... Przy takiej kombinacji bóle jak na @ to ulga wręcz.
Stary 2015-08-12, 11:23   #495
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
A co do wychowania dzieci meneq to nie uważam, żeby ludzie bezdzietni nie mieli prawa komentowania zachowania innych. Jak dziecko szaleje, zaczepia i przeszkadza wszystkim wokół a matka nawet nie mruknie to chyba sytuacja nie jest normalna. Kwestia grzeczności to jest spór o definicję, nie chodzi o wychowywanie cyborgów tylko małych ludzi, którzy szanują innych. I tyle.
Ale o tym, że nie chodzi mi o małe cyborgi tudzież roboty pisałam w pierwszym poście na temat tych dzieci. Ale widocznie niektórzy nie doczytali dokładnie o to chodzi. Możemy się kłócić czym jest "grzeczność", ale jeśli ktoś uważa, że skakanie po obcych ludziach, rzucanie w nich czymś i nie reagowanie na upomnienia to normalka, to ja się boję o moją przyszłość
A to czy ktoś powie "nie wolno" czy "przestań" to nie moja brocha, ważne, żeby zadziałało. I uważam tak samo, że owszem mogę krytykować innych rodziców nawet jak jestem bezdzietna, bo ci ludzie żyją w społeczeństwie i ich dzieci również.
Stary 2015-08-12, 11:30   #496
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
To mi się wydaje logiczne i zamierzam się do tego stosować. Jak czytam o tych dietach karmiących to litości... nic nie można.

Ale nikt nie powiedział, że to proste. Po prostu, życie pokazuje, że się da. To nie chodzi o to, żeby powiedzieć "nie wolno" z groźną miną, ale żeby za słowami szły czyny. I konsekwencja. Uważam, że moi rodzice byli pod tym względem rewelacyjni i potrafili trzymać się założeń, jak powiedzieli że wolno, to wolno, a jak nie wolno to nie wolno. Nie pytali mnie, czy chcę umyć zęby, tylko oznajmiali, że idziemy myć zęby. Ja wiem, że rodzicielstwo nie jest proste, ale to nie jest usprawiedliwienie. Życie ogółem nie jest proste.

Nie? A na jakie? Lubisz jak Twoje dziecko skacze po obcych ludziach, rzuca w nie piłką i nawet nie wie, że trzeba wtedy powiedzieć przepraszam? Ups, pardon. Twoje dziecko ma rok? Dwa? Więc może jeszcze tego nie ogarnia, ale sądzę, że jednak byś chciała, żeby potrafiło koegzystować z ludźmi. I nie filozofujmy tu o tym, co to znaczy "grzeczne".

Ten temat wroci, za rok czy dwa ;-) No widzisz, zmartwie Cie, mozna wychowywac dziecko nie w kanonie bycia "grzecznym" a i tak nie bedzie skakac po innych, robic innych niemilych rzeczy a w dodatku wiedzialo, kiedy i jak uzywac slow typu przepraszam. Moja corka ma 2,5 roku, bardzo duzo rozumie, ogarnia powyzsze sytuacje i calkiem dobrze odnajduje sie w kontaktach z ludzmi. Tylko tu trzeba troche wiecej pracy niz po prostu rzucone "nie wolno" czy "nie skacz".

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Ale przecież jesteś już w 37 tygodniu więc wszystko się może dziać, 2 cm szyjka jest jeszcze jak na ten etap bardzo długa. Więc po co do szpitala?

Komentowac kazdy ma prawo, wolny kraj. Tylko jak to przy dzieciach - perspektywa znacznie zmienia punkt widzenia ;-) A kto jest winny, jesli dziecko szaleje a matka nie reaguje? Dziecko moze?

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:

Juz ciurkiem? To swietnie!!

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ale o tym, że nie chodzi mi o małe cyborgi tudzież roboty pisałam w pierwszym poście na temat tych dzieci. Ale widocznie niektórzy nie doczytali dokładnie o to chodzi. Możemy się kłócić czym jest "grzeczność", ale jeśli ktoś uważa, że skakanie po obcych ludziach, rzucanie w nich czymś i nie reagowanie na upomnienia to normalka, to ja się boję o moją przyszłość

A to czy ktoś powie "nie wolno" czy "przestań" to nie moja brocha, ważne, żeby zadziałało. I uważam tak samo, że owszem mogę krytykować innych rodziców nawet jak jestem bezdzietna, bo ci ludzie żyją w społeczeństwie i ich dzieci również.

Zgadzam sie z prawie wszystkim, co wyzej napisalas. Tylko trzeba popatrzec, gdzie lezy problem i dlaczego dziecko nie reaguje, i czy na pewno to wina dziecka
Stary 2015-08-12, 11:31   #497
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Dzieciak za mało się ruszał. Już jest ok. Mój lekarz uważa że najbezpieczniej rodzić od skończonego 37. Jeszcze czekam bo usg robił w międzyczasie. Skończy tam opis i mi powie co i jak.
Stary 2015-08-12, 11:31   #498
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko tu trzeba troche wiecej pracy niz po prostu rzucone "nie wolno" czy "nie skacz".

Komentowac kazdy ma prawo, wolny kraj. Tylko jak to przy dzieciach - perspektywa znacznie zmienia punkt widzenia ;-) A kto jest winny, jesli dziecko szaleje a matka nie reaguje? Dziecko moze?

Juz ciurkiem? To swietnie!!
Wiadomo że rzuconym na wiatr "przestań" sprawa się nie załatwi, ale jak rodzice nie mówią nic i po prostu traktują to jak normę to można się wkurzyć.

Ja nie powiedziałam że dziecko jest winne dziecko jest nieświadome zasad i norm, dopóki im się ich nie przekaże, to chyba jasne.

Ciurkiem musiałabym chyba ręcznikiem ten masaż robić
Stary 2015-08-12, 11:33   #499
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
moje takie
oooo atko u mnie tak w apogeum wyglądają. ale oststnio mąz mnie wieczorem nad jezioro zabiera i tak postoje sobie do kolan w wodzie to rano mam w miare. ale moge chodzić tylko w japonkach w zadne inne buty noga mi niue wejdzie. niech ten upał sie juz skończy
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 11:33   #500
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieciak za mało się ruszał. Już jest ok. Mój lekarz uważa że najbezpieczniej rodzić od skończonego 37. Jeszcze czekam bo usg robił w międzyczasie. Skończy tam opis i mi powie co i jak.
Tak, moja położna też powiedziała, że najlepiej po 37tc (czyli będzie się W Trakcie 38tc) pisałam wczoraj o tym, bo myslalam, że wystarczy skończony 36tc.

Nic u mnie nie leci. Mam się bać, że nie będę miała pokarmu?
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 11:33   #501
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
zazwyczaj ciasto robiłam jak tam jeździliśmy więc na pewno są nie pocieszeni bo stać nad piekarnikiem teraz nie zamierzam

moja teściowa w 8 miesiącu ciąży proponowała mi żebym sobie truskawki poszła pozbierać u babci Tż powiedziałam, że za 8 zł to ja sobie kupię w sklepie.

Cytat:
Przedstawiasz juz zupelnie inna sytuacje. Po wytlumaczeniu. Duzo tez zalezy od wieku dziecka: u dwulatka sie nie sprawdza "nie wolno", za to "przestan" dziala bez zarzutu, nawet z usmiechem na twarzy ;-)
A czym sie różni nie wolno od przestań? No wybacz, ale to śmieszne. To są tylko słowa. Dziecko tak samo zrozumie zarówno jedno jak i drugie ale musi wiedzieć o co ci chodzi. Chcesz mi powiedzieć, że słowo przestań ma w sobie taka siłę i jest tak oczywiste, że dziecko samo z siebie wie o co chodzi? 2 letnie dziecko jest bardzo kumate. Moje ma prawie 4 więc wiem o czym mówię, tylko trzeba chcieć a nie udawać, że małe dziecko jest głupie i nic nie rozumie. A co rozumiesz przez to, że nie wychowujesz grzeczynych dzieci. To co, bezstresowe wychowanie? Róbta co chceta? Tylko pamietaj. Dzieci tak wychowane nie mają szacunku do nikogo, a najmniej do własnych rodziców. Może nie od razu, ale szybko to wychodzi.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 11:40   #502
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
oooo atko u mnie tak w apogeum wyglądają. ale oststnio mąz mnie wieczorem nad jezioro zabiera i tak postoje sobie do kolan w wodzie to rano mam w miare. ale moge chodzić tylko w japonkach w zadne inne buty noga mi niue wejdzie. niech ten upał sie juz skończy
dzis mam trochę mniej nawet klapka założyłam, bo spałam na fotelu który ma wysówany podnóżek i nogi miałam dość wysoko, i ograniczam dziś picie wody , zobaczę wieczorem czy znów mi tak najdzie.
skóra od tego piecze boli i jest mega naciągnięta, ja jestem cała taka opuchnieta , tzn nogi czuje to jak dotykam je

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość

u mnie też nic nie leci ani siara ani mleko nic kompletnie. susza. a cyce jak donice

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 11:41   #503
meneq
Zakorzenienie

Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Cytat:
Wiadomo że rzuconym na wiatr "przestań" sprawa się nie załatwi, ale jak rodzice nie mówią nic i po prostu traktują to jak normę to można się wkurzyć.

Ja nie powiedziałam że dziecko jest winne dziecko jest nieświadome zasad i norm, dopóki im się ich nie przekaże, to chyba jasne.

Ciurkiem musiałabym chyba ręcznikiem ten masaż robić

To super, nie powinnas miec problemow z kp po porodzie
Takie cos to jest wkurzajace jak najbardziej
Stary 2015-08-12, 11:42   #504
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Hej kobitki, ja po wizycie i powiem wam, że mam takie jakieś mieszane uczucia i jakiś irracjonalny(z pewnością) lęk.
Jak może pamiętacie, miesiąc temu(31+1) mój Młody ważył niby już 2330 i wyprzedzał średnia o 2 tyg. Lekarz mi wieszczył,że spokojnie będzie miał 4 kilo. Wszystkie pomiary( czyli głowa, brzuch, noga) były idealnie +2tyg.
No a dzisiaj(35+1) okazuje się, że waży ok 2630, czyli przybrał tylko(?) jakieś 300g(co go plasuje gdzieś w połowie siatki centylowej), ale co najdziwniejsze, to tylko tak ze średniej wychodzi(wiadomo), bo głowę ma niby na 40 tydzień(!), a za to brzuch chudy(sporo poniżej normy) i udo też bez szału.
No i teraz się martwię, to jak to-głowa mu tak skoczyła, a reszta(zwłaszcza brzuch) praktycznie stoi w miejscu? I to normalne jest?
Mój gin uważa, że wszystko jest ok, a ja się martwię jednak, że to jakieś dziwne.
Moja córka też miała głowę 37 cm, czyli powyżej przeciętnej i gin nawet zażartował, że po prostu robimy dzieci z dużymi głowami-haha. Zresztą faktem jest, że wbrew obiegowej opinii, najciężej rodzą się dzieci nie z większą głową, tylko z grubym brzuchem, bo się potem "zapadają"i ciężko im wyjść. Mnie bardziej martwi ta dysproporcja i ten brzuch, który jakby stanął w miejscu.
No i co myślicie? Schizuję już normalnie i chce mi sie ryczeć.
A jeszcze jedno, mimo że wymiary juz na to nie wskazują, to gin twierdzi, że urodzę prawie na pewno przed terminem i następna wizytę ma już 29 sierpnia żeby wszystko "było gotowe". Żeby była jasność-szyjki nie oglądał, więc to nie jest wyznacznik.
Pierwszy raz odkąd do niego chodzę mam taki jakiś absmak i dyskomfort psychiczny.
ogolnie dobrez jest jak głowka jest wieksza niż brzuszek i ramionka bo łatwiej urodzic. nie wiem jakie dysproporcje sa dopuszczalne ale skoro lekarz twierdzi ze jest ok to chyba nie powinnas sie martwić. ale skoro tak to cie niepooi sprawdz u innego lekarza

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Nam się dopiero burza skończyła. U teściów brak prądu itp. Dopiero włącza o 23.

Po za tym tak polamalo drzewa ze szok.
no upały złe ale jeszcze burze do tego to w ogole mieszanaka katastrofalna. mam nadzieje ze wiekszych szkód nie narobi u was
Stary 2015-08-12, 11:43   #505
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Tak, moja położna też powiedziała, że najlepiej po 37tc (czyli będzie się W Trakcie 38tc) pisałam wczoraj o tym, bo myslalam, że wystarczy skończony 36tc.

O nic sie nie martw. Pokarm bedziesz miec! To naprawde rzadkosc, ze kobieta, ktora chce kp, nie jest w stanie wykarmic dziecka
Stary 2015-08-12, 11:45   #506
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiedzialam, ze sie naraze z tymi psami, no ale trudno. Szkoda tylko, ze jak w zartach sie mowi o kims lub do kogos 'ja Cie normalnie zabije' to jest to ok i nikt sie o to nie oburza no ale zostawiam juz temat worków z pchełkami.

Co do snow to mi sie dzisiaj snil cmentarz. Wykopywali na nim trumny i otwierali bo ktos czegos w nich waznego szukal. I te zwloki takie rozlazle lezaly wszedzie. A ludzie tam chodzili i wgl. Najlepsze jest to, ze sie obudzilam i poszlam siku. Zasnelam i daaaalej ten sam sen. TZ jak sie obudzilam niedawno pytal czy mam wszystkie zęby bo zgrzytalam cala noc jak ☠☠☠☠☠☠☠nieta

A jesli chodzi o ilosc wody i wgl plynow to ja nie wiem czy u mnie by sie 1,5 l uzbieralo. Czasami na bank mniej. Ostatnio o 18 uswiadomilam sobie ze pilam rano tylko wode do tabletek i potem caly dzien nic. A i tak nie czulam pragnienia mimo upalow.
ale Ty masz sny porąbane.
a co do ilosci picia to faktycznie mało. ja to non stop cos pije. czasami prze noc 1,5 l wypije.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
W Gdansku przez ograniczenia pradu w wielu galeriach handlowych w te upaly klima byla wylaczona. W poniedzialek bylam z TZ w trzech i masakra. TZ wszedl dp Saturna a ja szukalam wc. Musialam przejsc przez cala galerie i jak dotarlam do tego kibla to pot po dupie lecial. Nigdzie juz ulgi...
ja w niedziele schroniłam sie w galerii u nas jeszcze nie ma ograniczen prądowych ale boje sie co bedzie jak ta susza jeszcze potrwa.
Stary 2015-08-12, 11:48   #507
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Ten temat wroci, za rok czy dwa ;-) No widzisz, zmartwie Cie, mozna wychowywac dziecko nie w kanonie bycia "grzecznym" a i tak nie bedzie skakac po innych, robic innych niemilych rzeczy a w dodatku wiedzialo, kiedy i jak uzywac slow typu przepraszam. Moja corka ma 2,5 roku, bardzo duzo rozumie, ogarnia powyzsze sytuacje i calkiem dobrze odnajduje sie w kontaktach z ludzmi. Tylko tu trzeba troche wiecej pracy niz po prostu rzucone "nie wolno" czy "nie skacz".
Ale niczym mnie nie martwisz. Ja nic nie wspomniałam o żadnym kanonie bycia grzecznym, tylko Ty. Czyli podajesz kontrargumenty na argumenty, których... nie użyłam.

Ja powiedziałam jasno. Nie ważne jak to nazwiesz, jeśli czyjeś dziecko skacze po ludziach i nie reaguje na upomnienia to mam prawo to skrytykować. A czy nazwiemy to dziecko niegrzecznym, niesubordynowanym czy niewychowanym, naprawdę nie o tym była mowa.

Jestem w 100% pewna, że mnie doskonale rozumiesz tylko trollujesz, żeby wzbudzić zainteresowanie i rzucić tu kilka hasełek o swoim modelu wychowania, który mnie akurat nie interesuje. Interesuje mnie, żeby cudze dzieci nie robiły innym ludziom źle, i żeby wiedziały kiedy należy przeprosić. Tyle.
Stary 2015-08-12, 11:50   #508
fatal21
Wtajemniczenie

Moja córka ma prawie 4 lata i czasem wystarczy że się naNia spojrzenie i ona wie co ma robić lub podniósł glos ale bez krzyku.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-12, 11:51   #509
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
ale Ty masz sny porąbane.
a co do ilosci picia to faktycznie mało. ja to non stop cos pije. czasami prze noc 1,5 l wypije.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

ja w niedziele schroniłam sie w galerii u nas jeszcze nie ma ograniczen prądowych ale boje sie co bedzie jak ta susza jeszcze potrwa.
U nas też nie ma ograniczeń ale z tego co wiem, to ma nie dotyczyć osób prywatnych. Oby do nas nie dotarły bo klima trochę ciągnie :P

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 11:51   #510
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie przekraczaj tylko granic rozsądku, dopóki nie biegasz na upale to ponad 3 litry na pewno nie są ci potrzebne a organizm nie daje rady tego przefiltrować i gromadzi. Mój gin mówi że zalecanie ciężarnym picia jak najwięcej to plaga i przez to wiele kobiet pod koniec ciąży wygląda jak luzik Michelin.

A jak pijesz to pamiętaj żeby to była mineralna woda a nie źródlana albo kranówka bo sobie elektrolity wypłukać możesz.
no zgodze sie ze woda niemineralna moze wypłukiwać elektrolity i nie można za dużo. ale własnie picie duzej ilosci wody paradoksalnie działa przeciwobrzekowo i mimo ze może same obrzeki sie utrzymują to gin mówiła ze przynajmiej jest stała wymiana płynów i nie ma zatruwania organizmu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości