|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Wogle to ja tylko przelotem.
Brzucho mi rośnie straszliwie, młody szaleje, aż nie wiem, czy nie przesadza. Mój się rusza tak: w nocy zawsze sporo (wieczorem jak się położę i rano zawsze coś fiknie, jak się przebudzę, to też czuję), po każdym posiłku fika, no i w ciągu dnia także tak sporadycznie. Jak się wkurzę też fika i jak go przygniotę tym bardziej. On nie ma jakiegoś adhd? ;> I dziś się ucieszyłam, bo u okulisty okazało się, że mam super zdrowe oko (jak na to, że noszę soczewki 17 lat, to niezły wynik ) i na dodatek wada mi się cofa. Przez rok z obu oczu -4,5 zeszłam do -4 i 3,75. Superrr )
|
|
|
|
#4082 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tyle przeciwności losu, a jednak
|
|
|
|
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ala: Moja mama wczoraj stwierdziła, że mam problem z szyjką pewnie przez to, że mam za duży brzuch
|
|
|
#4084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoś miał na Was taki plan A z dzieckiem to jeszcze możecie góry przenosić jeśli tylko będziecie chcieć
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie - przy takich małych szansach to naprawdę cud
Ja do takich przypadków podchodzę zakładając, że nic nie dzieje się bez przycczyny - wiem, oklepany slogan, ale mi z tym łatwiej i ku pokrzepieniu serc ![]() Skoro i tak chcieliście dziecko za jakiś czas to myślę, że tragedii nie ma jesteś po prostu 2 lata do przodu z planami
|
#4087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4088 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i w dodatku jestem pewna, że tak właśnie będzie będzie drugi Alexander Wielki
|
|
|
|
|
#4090 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale ten uśmiech wynagradza wszystko Przychodzi taki mały człowiek przytula się , całuje wola ,,mamusia,, to jest coś nie do opisania Choć przychodzi z czasem.. A to mój pierworodny chyba wam nie pokazałam .. A i też mam termin na 23 grudnia jak Ania a Cytat:
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
||||||
|
|
|
#4091 | |
|
Zadomowienie
|
hehe to pisałam Wam ze moja znajoma tak miała że urodził się chłopak a miała być córa i wpadła w histerie że jej dziecko podmienili
![]() Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52389210]U mnie będzie cyrk na święta i przez następne 3 miesiące, bo 2 szwagrów przyjeżdża na urlop... I są od 20 grudnia do końca lutego albo połowy marca nie widzę tego kompletnie...[/QUOTE] o masakra... ale może jak mały trochę pokrzyczy to ich szybciej wywieje
|
|
|
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, ktoś,wobec Was miał,inne,zamiary i pokonał wszystkie przeciwności, zeby ziscic swój plan. Dziecko pewnie będzie bardzo silnym człowiekiem, skoro tyle przeszło, co nawet według lekarza jest wyjątkiem mysle, że,jak,się urodzi to wtedy powoli jakoś do tego dojrzejesz i sama będziesz,mogła się cieszyć. Dobrze, ze,masz Tz który Cię wspiera i stara się zrozumieć i to, ze też się cieszy, moze Tobie też się,udzieli ![]() Moze gdyby nie teraz to potem nie byłoby szansy i mógłby powstać problemy? Wiem, że to żadne pocieszenie, ale,spróbuj pomyśleć na to z innej strony ![]() A za 2-3 lata możecie mieć drugie ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja z kolei miałam takie zaburzenia hormonalne, że w labach po 2x sprawdzali mój wynik i płeć, twierdząc, że to jest mało możliwe i musiał wystąpić jakiś błąd Zanikły mi wręcz estrogeny, było podejrzenie, że jajniki albo przysadka nawaliły, dodatkowo wyszło mi PCO. Kilku lekarzy stwierdziło, że jedyna szansa na ciążę to terapia hormonalna, o ile wogle poskutkuje. Okres mi zresztą ciągle znikał. W końcu się wkurzyłam i dla testu postanowiłam wprowadzić samoleczenie, nie bardzo jednak wierzyłam, że to pomoże. Jeszcze tuż przed wpadką z badań wychodziło, że jest słabo. Poprawa musiała nastąpić dosłownie w ciągu niecałego miesiąca. Nie zrobiłabym pewnie testu, gdyby nie to, że czułam się bardzo dziwnie i coś z ciałem było zdecydowanie nie tak Pierwszy test robiłam relaksacyjnie, tak dla świętego spokoju, popołudniu zresztą robiłam, wyszła jedna krecha, odetchnęłam, odwróciłam wzrok i paczam po chwili, a bardzo blado wyłania się druga. Zdębiałam Potem zrobiłam jeszcze z 5 testów I niezmiennie nie mogłam uwierzyć. Jakby ktoś chciał wspomóc płodność to polecam m.in. macę. Wiele stosowałam na sobie zabiegów, ale myslę, że to maca była kluczowa. Nie to, że chciałam zajść w ciążę - chciałam po prostu wyregulować hormony. A że lekarze mówili, że nie ma szans na dziecko, badania pokazywały straszne rzeczy, to z TŻ urządziliśmy sobie w moje urodziny romantyczny wieczór Wyszło więc tak, że młody jest podwójnym prezentem: począł się w moje urodziny i urodzi się na swięta
Edytowane przez mujer Czas edycji: 2015-08-12 o 15:13 |
|
|
|
|
#4094 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuję za kciuki!
Szyjka podniosła się o 4 mm, nie ma konieczności zakładania szwu. Dalej tabletki i lezenie, wizyta za 3 tygodnie. Mam zrobić ten test z glukozy. Poruszyliśmy temat tej dziury w przegrodzie międzykomorowej- że jeśli nie zrośnie się w czasie ciąży, to nawet do 2 lat czasami się zrasta u maluszka, a jak nie to operacyjnie naszywa łatkę. Jeszcze 2 tygodnie do konsultacji Gryzelda i Kalusia - super wiadomości!
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
OGÓLNIE widocznie tak musiało być. Ja cię bardzo dobrze rozumiem z tą wolnością bo sami się późno zdecydowaliśmy, tż po 30 a ja tuż przed. Ale jak przyszło co do czego to się okazało że mijają miesiące i nic. Jakie ro jest dołujące. A wam się udało pomimo wszystko
Jak będzie głośno o waszym maleństwie to mu powiedz że już w brzuchu mu to ciotki forumowe wróżyły 😁 ZANETA w ciąży się źle czujesz? No nie gadaj. Zastałaś się i tyle! Co ci ludzie mają w głowach... Mi jeszcze dziś na odchodne kierowniczka powiedziała że do samego porodu pracowała i nie wiem po co mi ta informacja GRYZELDA współczuję ci tego młyna swiatecznego HOPE super że jest poprawa. To teraz odpoczywaj
25.12.2015 Igor 17.09.2017 Olgierd Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2015-08-12 o 15:18 |
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Simka - słodziak
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Mujer - zaintrygowałaś mnie tą macą mam koleżankę w pracy, która ma PCO i poważne problemy z cyklem (nawet kilka miesięcy bez okresu). Napisz mi proszę jak się leczyłaś sama - może jej przekażę i jej też to pomoże..
|
#4097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
Rudaska hah
Na pewno przypomnę maluchowi A jak okaże się kobietą, to świat ma przerąbane Tak w ogóle, TŻ wrócił ze świetną wiadomością...Dostaliśmy w prezencie od jego mamy pieniądze na wakacje Więc chyba gdzieś się wybierzemy nad morze, ale we wrześniu, pogoda ma być piękna, a ja się tak nie umęczę w upale ![]() A co to ta maca mujer? |
|
|
|
#4099 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jaki słodki
Cytat:
A przynajmniej przyspieszyły proces leczenia plemniczków ![]() Cytat:
Wydaje mi się, że moja znajoma miała taką samą sytuację z tą przegrodą... W sensie jej córeczka. Ale maleńka ma się dobrze Jeżdżą do kontroli co jakiś czas ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
Odpoczniecie trochę, zrelaksujecie się
|
|
#4100 |
|
Wtajemniczenie
|
ogólnie ale historia
Powiem tylko tyle cieszcie się, bo wizyty w klinikach do tanich i przyjemnych nie należą .. A u was cud... Niestety też z pierwszą ciąża było ciężko 3 lata starań, godz spędzone u lekarzy i tp..A teraz chop siup dlatego się cieszymy...
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#4101 |
|
Zadomowienie
|
może im dłużej pacjent w szpitalu tym więcej kasy mają :/
na ostatniej wizycie skarżyłam się ginowi że słabo czuje ruchy i czasem wcale to powiedział że mam jeszcze czas, a to już był 22 tydz i u mnie druga ciąża |
|
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super! Relaks wam dobrze zrobi
|
|
#4103 |
|
Wtajemniczenie
|
Benita generalnie ja w drugiej ciąży też później poczułam ruchy i słabiej niż z N o prawie 3.5 tyg...
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam pisać. byłam dzis w tesco na zakupach i taki 5letni chłopiec stał na srodku i płakał wołając "mama mama gdzie jestes", jakas pani podeszła i zapytała gdzie jest jego mama, on powiedział ze nie wie. jakis facet powiedział ze widział jak dziecko samo weszło do marketu, a matka gdzies musi byc na zewnątrz. jak juz byłam przy kasie to matka sie znalazła, przyleciała z bekiem do środka i drze ryja na dziecko, a okazało sie ze zagadała sie z kolezanka a mały chciał loda...
wiecie ze prawie sie pobeczałam tam. ... |
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę ale ja muszę wyjść do piątku
|
|
#4106 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
To tak jak ja ale z mniejszymi problemami, gdyz rok temu uslyszalam ze wgl nie bede mogla miec dzieci policystyczne jajniki i te sprawy. Ale nie wiele sie tym przejelam.. genetyczne prawdopodobienstwo raka piersi takze na mnie spoczywa, od bylego z ktorym bylam kupe lat kiedy dostalam liste co moz emnie uchronic przed raiem piersi ( mialam 20 lat) a na niej jeden z podpounktow byl - urodzic wczesnie dziecko ( do 24 roku zycia). karmic piersia etc, jak slyszal ten punkt odpowiedzial mi tak - to sobie znajdz innego, ejstem za mlody na dzieci. To chyba przewazylo ze sie rozstalismy.. Dopiero kiedy traflam w zeslym roku na mojego TZta obecnego i stwierdzil ze zrobi mi syna i powiedzialam mu ze to malo prawdodpobne przy moich schorzeniach i kiedy zaczelam sie tym bardziej interesowac, szukac lekarza etc - bach. masz CI los. Chciany maluch ale nie planowany [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52390590]No jak to? Przecież duży brzuch z zewnątrz naciska na szyjkę Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4108 |
|
Wtajemniczenie
|
Po a tu młody w wersji letniej hihi
|
|
|
#4109 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
Kalusia a pytałas czy to konieczne, żebyś zostawała po zakładaniu pessara?
Cytat:
I jeszcze obietnicy dotrzymał, bo Ci syna zrobił ).Ja tam wierzę w to, że dziecko przychodzi w odpowiednim momencie. Nawet jeśli wydaje nam się inaczej ![]() Ja juz na dziecko nie czekałam Dałam sobie czas do końca roku, ale bez ciśnienia Miałam się jeszcze konsultować z nowym lekarzem, robiłam badania, mąż miał umówione kolejne badanie nasienia... i dwa dni przez zrobiłam test
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.

) i na dodatek wada mi się cofa. Przez rok z obu oczu -4,5 zeszłam do -4 i 3,75. Superrr
)

ala: Moja mama wczoraj stwierdziła, że mam problem z szyjką pewnie przez to, że mam za duży brzuch
A z dzieckiem to jeszcze możecie góry przenosić jeśli tylko będziecie chcieć

a czas mi tak szybko leci
Ogóle to terminy (OM+USG) wahają mi się od 18-23 grudnia do tej pory
nie widzę tego kompletnie...[/QUOTE] o masakra... ale może jak mały trochę pokrzyczy to ich szybciej wywieje