|
|
#4351 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
te kotki
QUOTE=kalusia87;52398409]Boli minimalnie tylko przez chwilę bo lekarz to tak na siłę wpycha. Teraz chodzę jak kaczka bo mam wrażenie, że może mi to wypaść ale mam nadzieję, że to tylko takie wrażenie. Ordynator, który przeprowadzał zabieg zapytał, czy chcę zostać do poniedziałku. Ja powiedziałam, że nie bardzo bo wolę wyjść jutro, a on że ma dzisiaj dobry dzień i na wszystko się zgadza więc jak wszystko będzie ok to jutro jadę do domku [/QUOTE]Super, że poszło sprawnie ![]() Ojej. Mówiłam, że chłodniej, ale przeszłam się do biedronki i spociłam sie jak świnka. Kiedy to się skończy?
|
#4352 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i czy ja mam ją sobie,hmm nie wiem, rozpuścić to sama w domu czy zanieść opakowanie i w labo mi przygotują? kazała mi się babeczka po prostu stawić o 7:15 z zakupioną glukozą
|
|
#4353 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pierdzielne tym wszystkim ahahahaha W przyszłym tygodniu 6 miesiąc i tyle ![]() Wiecie có? Jeszcze chyba chwilę nie będę mogła powiedzieć jak sie objem że czuję się jak w 6 miesiącu bo naprawdę mam brzuch fakt faktem ciążowy ale jakbym dobrze pojadla hahaah :f Jadę do pracy jeszcze tylko dziś i jutro Juhuuuuuu! !!!!!!!
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
Evcia - komoda
Kalusia - uważaj na siebie teraz ![]() Lobofylia - koleżanka mi w końcu odpisala odnośnie wózka " rozwazalam jego zakup bo mi się podobal ale w końcu nie wzięłam.Służę za to opinia jeśli chodzi o mutsy 4 Rider, cybex topaz, baby jogger City mini i phil&teds vibe"
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
Kalusia super ze dobrze
![]() U nas wszystko ok, dziecie wazy 726g, wiec byko. Lezy poprzecznie, stad malo wyczywalne ruchy. Mam sie tym nie przejmowac, bo lozysko jest ok. Tylko ze macica moze byc rogowa? Cos takiego. Obwod brzucha jest w gornej granicy, stad mam zbadac glukoze. Aha... I chyba zmienie kolor na niebieski :p CHLOPAK ponoc, ale odwrocil sie tylkiem i tyle :p Takze, moje prxeczucia byly dobre :p Kirde, mowie mu ze od konca sierpnia potrzebne mi zwolnienie, a on ze zwolenie tylko na chorobe. Ale mowie mu, ze ciezko mi chodzic z kufrem na 4 pietro, ktory wazy ponad 20 kg. Plus krzeslo, no ciezko. A on ze duzo czasu jeszcze i ze zobaczymy. Tylko ze ja musze miec zwolnienie od 28 max 31 sieprnia. Co robic? Umowic sie na za 2 tyg i nasciemniac? Bo nie mam pijecia, bylam pewna ze lekarze daja l4 bez problemu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to już wszystko wiem. Wiem, że jest zgłoszone, że jestem w ciąży, bo ostatnio mi mówiła Pani w rejestracji jak byłam na USG prywatnym, że dzwonią i pytają o ciężarne z ich okolic ![]() Cytat:
![]() Ja sobie rozpuściłam w domu, bo mi gin kazała. Na miejscu okazało się, że one by mi to rozpuściły... Na dodatek ja rozpuściłam w szklance wody (bo gin tak kazała) a powinno być w 300 ml (75g glukozy), ale za to, że za mało było to mi Pani pozwoliła popić to trochę wodą i może dzięki temu przeżyłam
|
|
#4357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Większość daje bez problemu ale są i tacy którzy właśnie dają tylko jeśli są jakieś problemy. Możesz iść po pierwsze zwolnienie do rodzinnego. Ja tam miałam w pierwszej ciąży. Akurat mój był na urlopie a zle sie czułam to rodzinny. Ale ona mi wypisała tylko do kolejnej wizyty u gina, w moim przypadku był to tydzień. |
|
|
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
który to u Ciebie tc?Jednak chłopak O jeny... ![]() Sylwoha nie ten to inny... nawet rodzinny może Ci wystawić l4, powiedz, że się czymś zatrułaś czy naściemniaj coś innego i będzie. A nie to idź do innego gina i tyle
|
|
#4359 |
|
Zadomowienie
|
No i gratuluje dużego synka Sylwoha
|
|
|
|
#4360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, że wszystko w porządku. Chociaż ja jakoś miałam w głowie dziewczynkę u Ciebie ![]() Co do zwolnienia to mnie lekarz na każdej wizycie pyta czy mi potrzebne...
|
|
#4361 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwak, czy ja zawzze musze mie. Problemy.
No nic, za 2 tyg pojde, zabule za wizyte znow i tyle. Wkufia mnie to tylko kasa i kasa No duzy, ale termin mi przeskoczyl na 30 listopada ;p takze to 24 tyddz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
Uchwyty znalazłam na necie ![]() Cytat:
Ciekawe w końcu kto u Ciebie siedzi a lekarz dziwię się, że nie dał zwolnienia.
12.10.2013 40/40 Edytowane przez evciap0 Czas edycji: 2015-08-13 o 10:39 |
|
|
|
|
#4364 |
|
Raczkowanie
|
tak jak pisałam nie dam rady narazię was nadgonić ale myślę że w wekkend będę wiecej. Byłam dziś u dentystki i masakra 3 raz z tym samym zębem bo miałam kanałowe i było coś źle i za wyczyszczenie tego starego musiałam dziś zapłacić 150zł a dla mnie to dużo w dodatku narazie mam zalepione bo niby za powtórne leczenie kanałowe nie ma nfz nawet w ciąży a kurna ja się pytam kto o tym wie że powtórne no i przecież jak to robiłam 1 raz to nie byłam w ciąży i musiałam płacić. Ktoś sie może orientuje w tym
|
|
|
|
#4365 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt.
sorki, że wymienię tylko kilka, ale nie pisałam od paru dni i nie pamiętam wszystkich wizytujących ![]() Hope super, że jest lepiej. kalusia super, że już pow wszystkim i jutro możesz wyjść ze szpitala sylwoha jaki duuuuży już I okazuje się chłopaczek jest co nosić gratuluje zdrowego dzieciaczka!zerkałam na forum i wczoraj na tapecie były wózki. Z jednej strony cieszę się, że my będziemy mieć ten tako jumper x po bratanku, ale wciąż się obawiam jego wagi Gdyby nie to, to na pewno wybrałabym lżejszy wózek. wiem, że 1-2 kg różnicy to niby nie wiele,ale zawsze coś jak dzieciaczek będzie coraz to cięższy ustaliliśmy z TŻ że jak nie będzie się sprawdzać przy dziecku to kupimy po prostu inny. Ale na razie optymistycznie mam nadzieję, że nie będzie źle - w końcu to 1 piętro Szybciej zgubię kilogramy po ciąży Macie pokupowane piękne ciuszki A komoda bardzo ładna ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- sylwoha zdziwiłam się, że lekarz nie chce Ci dać L4. Może podejdź do rodzinnego po L4? katarzyna współczuj takich przeżyć z zębem niestety ni orientuje się czy nie dałoby się tego za darmo. Ale zdrowy rozsądek podpowiada, że nie powinnaś za to płacić
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
Tak zrobie, pijde do rodzinnego.
A to ide w dniu checi posiadania zwolenienia, czy moge wczesniej. Bo ja akurat mam okreslony termin Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4367 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52397298]Sylwuska fotelik się nie nadaje w ogóle na spacery, nie tylko zimą
![]() Pada u mnie od samego rana Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]A dlaczego? Na taki godzinny spacer tez nie? Czyli on służy tylko do załatwiania jakiś sprawny zeby dziecko na szybko wstawić do samochodu i potem wpiac jak coś w stelaz? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo mi się podoba, też chce taką! skąd takie uchwyty macie? Są świetne. I podoba mi się sama komoda, ze ma i szuflady i szafki Tz ile warstw malował ta farba co wcześniej napisalas? I czym? Zwykłym pedzlem? Nie śmierdzi Wam w domu?Cytat:
na pewno tylko takie wrażenie, to tak jak na palec założyć pierścionek a wcześniej nie,nosiłam, też się wtedy czuje, coś jest na,palcu, pewnie się przyzwyczaisz ![]() I super wiadomość z tym wyjściem ![]() Cytat:
a zamartwialas sie, ze mało go czujesz, a tu wszystko ok ![]() Hah a Ty chyba od,początku cos przeczuwalas z tą płcią, nie? Wiesz, jak tylko,za szlak w ciążę i poszłam do lekarza, wtedy jeszcze do innego gin niż teraz, to też myślałam, że,oni bez problemu dają zwolnienie, ale on już taki chętny nie,był. Co prawda mowil, że po 3 miesiącach dopiero itd ale jak poszłam do obecnego to mimo, że 3 miesiące nie,minęły ją czułam się tak strasznie, ze wypisal bez problemu, tylko,nazywa je fałszywym l4, a,mnie to g.ów.no obchodzi. Teraz czuje się,już dobrze i jak do niego idę to też mówię, że dalej chcę zwolnienie, bo nie myślę teraz już wracać, bo tam inaczej i tak nikt na mnie nie będzie patrzył i będę musiała robić to co,inni, nieważne ze jestem w ciąży, w sumie musiałabym pracować w innym trybie ale to już za długo pisać. Pojdz jeszcze raz i zapytaj, jak,się nie zgodzi to będziesz musiała,kombinować. A ja dopiero 10.10 wstałam pootwieralam balkon i okna na noc i tak fajnie się schodzili, do tego wiatrak o 7 wstałam zamknąć, zeby ciepła noe wpuszczać, pół godziny później wrócił Tz i już myślałam, ze nie zasne a padlam jak mucha, wczoraj o tej poprzek juz posprzątane mialam, ale co tam, przynajmniej się wyspalam ![]() Tylko przed samym przebudzeniem jakiś straszny sen mialam, że,wróciłam się z Tz i aż sie poplalakalam i chyba te łzy mnie,właśnie obudziły ![]() Oczywiście zamiast zjeść śniadanie, to Was nadrabiam, a głodna spac się już kladlam, wiec ide szybko jeść ![]() A wczoraj jak się położyłam to Mala tak się wiercila i dzisiaj rano też kilka kopow juz sprzedala, pewnie goni mamę na śniadanie bo głodna ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||||||
|
|
|
#4368 |
|
Zadomowienie
|
Najlepiej w dniu w którym chcesz dostać zwolnienie bo tak na przyszłość to raczej nie wystawiają w każdym razie mi się nie zdazylo
|
|
|
|
#4369 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj odebraliśmy zamówienie ze Smyka i dzisiaj musiałam miejsce w szafie zrobić, bo mi się już ciuszki nie mieszczą
![]() Podsumowując posiadam: 2 pary śpiochów 56 3 kaftaniki 56 pajac reniferek 56, ale wielkościowo jak 62 7 body krótki rękaw 62 1 body długi rękaw 62 4 pajace 62 kombinezon zimowy 62 kocyk ![]() O tyle mam ![]() I chwalę się zakupami. Te 5 par body i 3 pajace ze smyka, body z pandą z Auchan, body z serduszkiem zakupione na dłuuuuugo przed tym jak w ciążę zaszłam z Pepco
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki, to tak zrobie
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sylwoha to nie będzie u Ciebie Lili? Macie pomysł na chłopięce imiona? ![]() Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska ja mialam czuja od poczatku ze dziewoja, ale do kilku dni nie opuszczalo mnid przeczucid ze bede miala syna naparzajacego w rozowych bodziakach :p
Mialam nawet zrobic zamowienie ale pomyslalam, nie bo i tak bede cuda I sa. Chlop jak dab- chyba ze dziewczyna hahaha Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
SYLWOHA gratuluję dużego chłopczyka.
A może lekarz miał jakieś nieprzyjemności ze względu na L4. Bo tak naprawdę to ciężarna jak się źle czuje, to ją pracodawca zwalnia do domu i płaci normalną pensję za siedzenie i odpoczywanie- inna sprawa że każdy pracodawca ma to w doopie i życzy sobie L4 bi po co ma płacić on skoro jest Zus. I niektórzy lekarze nie są zadowoleni, albo po prostu są ☠☠☠☠ami. Mój też się pyta na każdej wizycie o L4, wczoraj też dał i jeszcze się nasłuchałam że głupia jestem że wracam. Idź do rodzinnego tego dnia od kiedy chcesz L4 ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- SYLWUSKA ja będę gondolę wnosić najpierw z dzieckiem a potem stelarz,albo razem zobaczę jak dam radę. A spacerówka to małego na ręce i na górę a potem powrót po wózek, albo wózek do auta do bagażnika
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
Co do imienia- bedzie tomek
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4375 | ||
|
Wtajemniczenie
|
sylwoha gratulacje wielkiego chlopa !!!!
Cytat:
Cytat:
|
|
#4376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, a Wy dużo kupujecie body z krótkim rękawem? Albo czy w ogóle kupujecie? Łazienki umyte, podłogi odkurzone i umyte. Kurze jutro chyba. Póki co muszę odpocząć I coś zjeść
|
|
#4377 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też poluje na jakies ubranko z takim napisami jak na tych body ![]() Cytat:
a na wcześniejszych badaniach mówili Ci, ze na pewno dziewczynka?Bo teraz w sumie też, nie powiedzieli, że widzą chłopaka na pewno? Cytat:
![]() I przez tą chwilę będziesz dziecko same zostawiala? Które Ty masz pietro? Bo zapomniałam ![]() Ładnie, dobrze ze z imieniem nie macie problemu ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#4378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A u mnie dzisiaj sie miarka przebrala. zezloscilam sie. znowu akcja w rpacy, komputer sie nie chcial wlaczyc zla jestem... ale w koncu sie wlaczyl, rpzyjechal szef mowie, ze kompa dzisiaj zabieram do domu i niech swojego przywiezie bo jakby sie dzis nie wlaczyl to nie bede miec na czym pracowac, a on do mnie tak - Ty to wszystko zajedziesz co? Aja mowie - nie, moj 3 eltni laptop do uzytku domowego nie nadaje sie do zajezdzania w pracy. Wiec to jest dzis ostatni dzien kiedy mam laptopa swojego osobistego w pracy. Skonczylo sie babce sranie. grrrrr.
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska ja widzialam dziecie oststnuo na usg, na prenatalnych. Czyli dawno temu. To wiec od tamtej pory do dzis lekarz nie zagladal, tylko spr czy serduszki dobrze bije.
Ale ogolnie, na nic nie nastawiam sie- zobaczymy. Z kupowaniem wstrzymam sie miesiac jeszcze :p Przynajmniej ubranek. Zdaaaaaze jezzcze :p Kto byl na polowkowych kolo 23 tc? Jaki macie obwod brzuszka i glowy? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4380 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Mój TŻ jest bardzo zadaniowy, raczej nie odmawia jak go o coś poproszę
![]() Cytat:
Wewnętrzne elementy malował 2 razy, a te z zewnątrz 3 wałkiem takim z gąbki. Podoba mi się, że po tej farbie widać strukturę drewna Nie śmierdzi, bo malował w piwnicy, ale ta farba i tak nie śmierdzi, bo ona jest właśnie przeznaczona dla dzieci i alergików ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.

więc jak wszystko będzie ok to jutro jadę do domku 

sorki, że wymienię tylko kilka, ale nie pisałam od paru dni i nie pamiętam wszystkich wizytujących 

ala: ja bardzo często do swojego gadam i się zastanawiam czy on mnie w ogóle słucha