Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-13, 14:46   #4021
Agusiek89
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
dlaczego?
Bo dieta cukrzycowa sama w sobie musi być łatwostrawna, żeby usprawnić metabolizm. Poza tym smażenie podnosi indeks glikemiczny potraw, więc odpowiedź jest oczywista

Dodam jeszcze, że powinno się jeść 3 posiłki podstawowe (śniadanie, obiad, kolacja) i 3 posiłki w postaci przekąsek. Ważny jest posiłek spożyty między 22-22:30, który zabezpiecza przez hipoglikemią nocną.

Jeśli któraś z Was by chciała, to mogę na pocztę e-mail przesłać tabelę co dokładnie można jeść
Stary 2015-08-13, 15:17   #4022
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Bo dieta cukrzycowa sama w sobie musi być łatwostrawna, żeby usprawnić metabolizm. Poza tym smażenie podnosi indeks glikemiczny potraw, więc odpowiedź jest oczywista

Dodam jeszcze, że powinno się jeść 3 posiłki podstawowe (śniadanie, obiad, kolacja) i 3 posiłki w postaci przekąsek. Ważny jest posiłek spożyty między 22-22:30, który zabezpiecza przez hipoglikemią nocną.

Jeśli któraś z Was by chciała, to mogę na pocztę e-mail przesłać tabelę co dokładnie można jeść
Agusiek ze wszystkim się zgadzam
Teraz każda słodka mama dostaje razem z glukometrem taką książeczkę co można jeść itd. Mięso najlepiej gotowane lub np. z folii z piekarnika, ryby też. No i mięso najlepiej chude - drób, cielęcina itd.
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 15:23   #4023
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
O, a jakie chusty Ci wpadły w oko?

fasterka Ciekawa forma zajęć, mam nadzieję, że TŻ-twoi się spodoba
Mi najbardziej i spodobała się i najlepiej się wiązała Natibaby, ale generalnie wszyscy polscy producenci byli polecani przez osoby prowadzące warsztaty, min. LennyLamb. Jednak ja na pewną będę się rozglądać za używaną Natibaby.

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
moje wyniki glukozy :
na czczo 4,9 mmol/l - norma do 5,6
po 1h - 10,89 mmol/l norma do 10
po 2 h - 6,94 mmol/l , norma do 7,8

tylko ten jeden wynik i dupa mam glukometr, mam unikac bialego pieczywa, slodyczy, nadmiaru owocow, slodkich napojow.

mam nadzieje ze ta cukrzyca rozwinela sie dopiero teraz a nie wczesniej, w 13tc na bad krwi mi wyszla glikemia na granicy. ehh. potem jak mierzylam pare razy glukometrem w domu to bylo niby w normie, ale teraz jak tak mysle to ten stary glukometr moze falszowac wyniki, bo dzis na nowym na czczo mi wyszlo 88 a na starym 67

dzikasliwka jak u Ciebie ? miescisz się w tych normach ? (godz po posilku >120) ? ja wczoraj po kolacji mialam 123, ale jadlam musztarde i to pewnie dlatego.. dzis na czczo i po sniadaniu I i II jest ok - 114. I jeszcze mam pytanie, jak ze smażonym? jesz? nie wiem czy dam radę odmówić sobie np rybkę z patelni tzn jeśli będzie tak mus to oczywiscie że dam rade, ale jesli przykladowo zjem i mi nie przekroczy normy po godzinie tzn ze moge raczej jeść ?
Mieszczę się, rzadko zdarzy mi się przekroczyć. Nie są to jednak duże przekroczenia, tak do 127 max. Jednak gdy już się zdarzyło to było zawsze po śniadaniu, albo gdy opuściłam jeden mały posiłek i miałam za duży odstęp czasu między posiłkami. Smażonego nie jem, nie wolno na diecie cukrzycowej. Gotowanie, duszenie, ale bez obsmażania, pieczenie, na parze. Rybkę w folii wrzucam do piekarnika

Cytat:

Tak i mi to zostało wytłumaczone I zabezpiecza przed hipoglikemią i przed ewentualnymi ketonami w moczu jeszcze.
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 15:35   #4024
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Agusiek ze wszystkim się zgadzam
Teraz każda słodka mama dostaje razem z glukometrem taką książeczkę co można jeść itd. Mięso najlepiej gotowane lub np. z folii z piekarnika, ryby też. No i mięso najlepiej chude - drób, cielęcina itd.
Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Mi najbardziej i spodobała się i najlepiej się wiązała Natibaby, ale generalnie wszyscy polscy producenci byli polecani przez osoby prowadzące warsztaty, min. LennyLamb. Jednak ja na pewną będę się rozglądać za używaną Natibaby.

Mieszczę się, rzadko zdarzy mi się przekroczyć. Nie są to jednak duże przekroczenia, tak do 127 max. Jednak gdy już się zdarzyło to było zawsze po śniadaniu, albo gdy opuściłam jeden mały posiłek i miałam za duży odstęp czasu między posiłkami. Smażonego nie jem, nie wolno na diecie cukrzycowej. Gotowanie, duszenie, ale bez obsmażania, pieczenie, na parze. Rybkę w folii wrzucam do piekarnika

Tak i mi to zostało wytłumaczone I zabezpiecza przed hipoglikemią i przed ewentualnymi ketonami w moczu jeszcze.
No to fajnie, że wszystko jasne co można jeść a czego nie można
Stary 2015-08-13, 15:36   #4025
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dobrze ze ja mam z głowy glukoze bo byłoby to trudne w taki upał. Jakos bardziej mnie teraz mdli.

Mam dobre info! W niedziele ostatni dzień w tym roku z temp powyżej 30 jestem hepi!

Ja bym teraz kupiła łożeczko z szuflada bo nie lubie odkurzac pod nim a tak by sie kurz mi tam nie zbierał.

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Poznanianka dzięki za info, może jutro się wybiorę

Dziewczyny kupiliśmy lozeczko nie myślałam że tak od ręki uda nam się kupić i to prosto od producenta także jestem mega zadowolona
Pokaz co kupiłaś

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 15:55   #4026
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Dobrze ze ja mam z głowy glukoze bo byłoby to trudne w taki upał. Jakos bardziej mnie teraz mdli.

Mam dobre info! W niedziele ostatni dzień w tym roku z temp powyżej 30 jestem hepi!

Ja bym teraz kupiła łożeczko z szuflada bo nie lubie odkurzac pod nim a tak by sie kurz mi tam nie zbierał.

Pokaz co kupiłaś
Też mnie to bardzo cieszy, doczekać się już nie mogłam kiedy ten gorąc się skończy U mnie dziś słońce praży, ale jest chłodny wiaterek uhh
Stary 2015-08-13, 16:01   #4027
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

Cytat:

Pokaz co kupiłaś
I Ja praktycznie myslać tez zdecydowałam się na łóżeczko z szufladą :P Mąz nawet wczoraj się rozpędził i postanowił skręcic

Tak że u nas przygotowania pełna parą i łóżeczko i kołyska juz skrecone sobie czekaja na własciciela

W weekend zabieram się za malowanie drzewka na ścianie

Malutki chyba chce mi dziś żebro wygiać:P tak mi od rana się nóżkami wpakował

11777985_10205999491579917_80762331_n.jpg 11846477_1029781470389193_1939480971_n.jpg

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]

Edytowane przez maartucha
Czas edycji: 2015-08-13 o 16:03
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 16:14   #4028
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Czekoczekolada no i witej w klubie. Ja też od dziś stosować będę tą dietkę....niestety... mam cukry na granicy normy. Owoców sobie oprócz banana i winogrona nie odmówie. DO 16 je będę rozsądnie jeść bo nie wytrzymam.Owoce to moja ciążowa zachcianka...
Smażone jakoś muszę zrezygnować...ale ja niezbyt często gotuje sama dla siebie i TZ a jak już to gotuję dla teściów też..i wiem że jak oni robią smażone to smażone..

A w sobotę idę na wesele znów i to już na 15!! Nie wiem do której wytrzymam..

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 16:20   #4029
cynamon_
Zakorzenienie

maartucha, ale karoca taka męska z tą brązową rączką :P
Stary 2015-08-13, 16:22   #4030
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
maartucha, ale karoca taka męska z tą brązową rączką :P
W końcu mały gentelmen będzie nią podróżował :p

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 16:23   #4031
cynamon_
Zakorzenienie

kurczaki, ja mam znów ból w mostku, taki tępy hmm nawet niewiem jak to opisać, musze o tym gin powiedzieć, miewacie też takie coś? (ostatnio dużo maruszę wiem, pseplasam )
Stary 2015-08-13, 16:40   #4032
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
No coś Ty, ja dzisiaj oglądałam długoterminową prognozę i było, że do następnego wtorku powyżej 30 przynajmniej na śląsku

Maartucha śliczne mebelki!!!
Stary 2015-08-13, 16:53   #4033
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maartucha Pokaż wiadomość
I Ja praktycznie myslać tez zdecydowałam się na łóżeczko z szufladą :P Mąz nawet wczoraj się rozpędził i postanowił skręcic

Tak że u nas przygotowania pełna parą i łóżeczko i kołyska juz skrecone sobie czekaja na własciciela

W weekend zabieram się za malowanie drzewka na ścianie

Malutki chyba chce mi dziś żebro wygiać:P tak mi od rana się nóżkami wpakował

Załącznik 6034326 Załącznik 6034327
Świetny pokoik
Na początku pomyślałam, że to dla córeczki, bo taka biel, ale przecież biel też uniwersalna
Stary 2015-08-13, 17:36   #4034
201604151126
Konto usunięte

Cytat:
kurczaki, ja mam znów ból w mostku, taki tępy hmm nawet niewiem jak to opisać, musze o tym gin powiedzieć, miewacie też takie coś? (ostatnio dużo maruszę wiem, pseplasam )
Ja właśnie leże bo mnie tak boli jakby w mostku ale trochę nizej, juz trzeci raz mnie cos takiego zlapalo wzięła nospe, ostatnio przeszło i godzinę puzniej miałam wizytę i doktor powiedział że nic tam nie widzi niepokojacego żebym nospe brała, sama nie wiem może to to jakiś skurcz.
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 17:52   #4035
czekooczekolada
Zakorzenienie

dzięki za rady. będę próbować się powstrzymywać od smażonego schabowego

wlasnie sobie troche poryczałam, bo pomimo 'lekkostrawnego wegetarianskiego leczo ' na obiad, cukier po godzinie 128

ja nie wiem co mam jesc, chyba przestane calkiem

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-13, 18:06   #4036
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:

wlasnie sobie troche poryczałam, bo pomimo 'lekkostrawnego wegetarianskiego leczo ' na obiad, cukier po godzinie 128

Głowa do góry nie Ty pierwsza i nie ostatnia. A pomysłów na dania w cukrzycy jest mnóstwo
Stary 2015-08-13, 18:37   #4037
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana musisz jeść żeby nie zaglodzic dzidziolka, ja się dowiem we wtorek jak moje wyniki glukozy:/ moze będę dzielić Twój los

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Mam pytanie do was laski, czy uzywalyscie lub zamierzacie używać do pielęgnacji malenstw oleju ze slodkich migdałów?
Stary 2015-08-13, 18:58   #4038
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana musisz jeść żeby nie zaglodzic dzidziolka, ja się dowiem we wtorek jak moje wyniki glukozy:/ moze będę dzielić Twój los

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Mam pytanie do was laski, czy uzywalyscie lub zamierzacie używać do pielęgnacji malenstw oleju ze slodkich migdałów?
Ja nie będę kupować do pielęgnacji żadnych olejków, mam uraz po smarowaniu siebie klei się i długo wchłania
Stary 2015-08-13, 19:03   #4039
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Haha, miałam to samo, tak mi się nie chciało rano ruszyć tyłka... No, ale trzeba było w końcu iść i naprawdę miałam motywację, że nie idę sama
Ooo jaką nagrodę sobie zafundowałaś?
to fajnie, że się razem zmotywowałyśmy i się udało nagroda skromna, bo wygrał rozsądek, że jednak mam trochę zapasów kosmetycznych, a malować się i tak nie umiem, więc tylko rosyjski szampon do włosów, nafta kosmetyczna, woda różana i żel do twarzy

mam już swoje wyniki i u mnie wszystko w normie: 4,58 na czczo (norma do 5,5) i po 2 h coś koło 5,5 (norma do ponad 7)
Cytat:
też mnie intersuje temat chustowania, mam nadzieję, że w mojej szkole rodzenia będziemy to omawiać, tylko póki co nie wyobrażam sobie jak to wygląda zimą wiąże się chustę na kurtce?
Cytat:
Napisane przez maartucha Pokaż wiadomość
śliczny pokoik urządziliście synkowi a ja do tej pory nie wiem, czy kupić kosz mojżesza czy kołyskę czy od razu łóżeczko...
Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
No coś Ty, ja dzisiaj oglądałam długoterminową prognozę i było, że do następnego wtorku powyżej 30 przynajmniej na śląsku
w Krakowie też mnie to czeka ehh
Cytat:
czytałam o używaniu olejów na wątku innych mam, ale nie wiem dokładnie jak to się stosuje - zamiast oliwki?
Stary 2015-08-13, 19:04   #4040
cynamon_
Zakorzenienie

Ja od kiedy dostalam próbkę takiego drogeryjnego olejku migdalowego przepadlam całkowicie, ubóstwiam go, szybko się wchłania i cudnie pachnie, niemniej jednak wydaje mi się ze ten zapach jest podkrecony, jego skład jest po niemiecku.
Dlatego tak mnie naszło żeby moze małą tez traktować olejkiem, jednak wybralabym taki zupełnie naturalny z apteki
Stary 2015-08-13, 19:05   #4041
fasterka90
Zadomowienie

Martucha u Ciebie już pełna gotowość, super zazdroszczę!
cynamon chyba ogólnie coraz częściej będziemy marudzić na nasze samopoczucie... Mnie w mostku nic nie boli, ale od wczoraj mnie jelita męczą. Staram się trzymać dietę,nie mam zaparć a jelita i tak bolą i krwawią...

Jak czytam o tej Waszej cukrzycy to coraz bardziej Wam współczuję, dla mnie masakra takie ograniczenia w diecie. Chociaż czytałam dzisiaj z ulotki od położnej o diecie przy kp to też dość dużo ograniczeń
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 19:10   #4042
cynamon_
Zakorzenienie

Iclosemyeyes, mozna zamiast oliwki, można tez wkropic to kąpieli
Stary 2015-08-13, 19:31   #4043
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:

Nie rycz! I nie stresuj się, bo stres też podnosi cukier. Widocznie papryka Ci nie służy. Co tam dałaś do tego leczo? Ja robię paprykę czerwoną i pomidory tylko, dodaję jeszcze drobiową kiełbasę, zawsze jem z moim chlebem, żeby mieć węglowodan w posiłku i cukier nigdy nie był wyższy niż 100. Ryż, koniecznie brązowy, pęczak, razowy makaron, do każdego posiłku warzywa. Ostatnio robiłam odchudzoną moussakę - mielone mięso w indyka poddusiłam, dodałam passatę i taki sosik mi wyszedł. Podsmażyłam (na oleju!) bakłażana, przełożyłam jak lasagne i posypałam mozzarellą light - cukier jakoś 90 coś. Spokojnie, 128 to nie tragedia, ja kiedyś po pieczonym mintaju, dwóch ziemniakach i ogórku małosolnym (jednym!) miałam ponad 160! Ważne, żeby Ci się takie cukry nie utrzymywały przez dłuższy czas. Mierzyłaś w nocy? Między 2.00 a 4.00?

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość

też mnie intersuje temat chustowania, mam nadzieję, że w mojej szkole rodzenia będziemy to omawiać, tylko póki co nie wyobrażam sobie jak to wygląda zimą wiąże się chustę na kurtce?
Normalnie, ale pod kurtką, oczywiście o ile będzie na tyle luźna Nasze dzieciątka będą malutkie, ale przecież możesz nosić dziecko tylko w domu. Zawsze to ręce wolne Chustuje się "skóra do skóry", musisz czuć dziecko, a taka kurtka jednak mocno by Cie ograniczała. Dziewczyny wczoraj polecały kurtki mężów Są specjalne bluzy, nawet kurtki z wstawkami niemowlęcymi. Moja koleżanka ma taki polarek, muszę ją zapytać gdzie to kupiła

Edytowane przez dzikasliwka
Czas edycji: 2015-08-13 o 19:32
Stary 2015-08-13, 21:46   #4044
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rycz! I nie stresuj się, bo stres też podnosi cukier. Widocznie papryka Ci nie służy. Co tam dałaś do tego leczo? Ja robię paprykę czerwoną i pomidory tylko, dodaję jeszcze drobiową kiełbasę, zawsze jem z moim chlebem, żeby mieć węglowodan w posiłku i cukier nigdy nie był wyższy niż 100. Ryż, koniecznie brązowy, pęczak, razowy makaron, do każdego posiłku warzywa. Ostatnio robiłam odchudzoną moussakę - mielone mięso w indyka poddusiłam, dodałam passatę i taki sosik mi wyszedł. Podsmażyłam (na oleju!) bakłażana, przełożyłam jak lasagne i posypałam mozzarellą light - cukier jakoś 90 coś. Spokojnie, 128 to nie tragedia, ja kiedyś po pieczonym mintaju, dwóch ziemniakach i ogórku małosolnym (jednym!) miałam ponad 160! Ważne, żeby Ci się takie cukry nie utrzymywały przez dłuższy czas. Mierzyłaś w nocy? Między 2.00 a 4.00?

nie mierzyłam w nocy jeszcze.
powtórka z rozrywki - połowa bułki "razowej" przekrojona na dwie czesci z szynka i serem i pomidorem, po godzinie 139. ja nie mam juz sily, co to dopiero pierwszy dzień diety

nie wiem jak mam nie ryczec, jak przezemnie cierpi moje dziecko ja mam za duzo cukru, to i ono ma..

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-13, 21:54   #4045
lexie42
Zakorzenienie

Wrzucam łóżeczko które dzisiaj kupiliśmy. Mamy białe, dużo ładniej wygląda na żywo niż na fotce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 102375.jpg (402,3 KB, 10 załadowań)
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 22:10   #4046
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
nie mierzyłam w nocy jeszcze.
powtórka z rozrywki - połowa bułki "razowej" przekrojona na dwie czesci z szynka i serem i pomidorem, po godzinie 139. ja nie mam juz sily, co to dopiero pierwszy dzień diety

nie wiem jak mam nie ryczec, jak przezemnie cierpi moje dziecko ja mam za duzo cukru, to i ono ma..
I czemu bułka? Ona tylko z nazwy razowa, pewnie barwiona jakimś karmelem czy melasą... Po pierwsze musisz zacząć od znalezienia dla siebie idealnego chleba. Poszukaj sklepu dla diabetyków u siebie. U mnie to chleb IG, ale on z kieleckiej piekarni... Po drugie, nie szynka tylko drobiowa wędlina, jakiś indyk, albo kurczak gotowany. Ja sera nie jadam. Po trzecie - Skończysz posiłek i co robisz? Leżysz na kanapie czy ruszasz się? Pamiętaj, że ruch spala cukier. Po czwarte - nie stresuj się! To nie ma sensu, bo stres naprawdę podniesie Ci cukier i wszystko na nic. Pij dużo wody z cytryną. Spokojnie, naprawdę. Jeśli nie ogarniesz tego dietą, to dostaniesz insulinę, a to naprawdę nic złego, przecież to hormon, który wytwarza nasz organizm, w 100% bezpieczny dla dziecka, a Twoje cukry się unormują. Ja przez 17 tygodni radziłam sobie z dietą, więc uwierz mi, że się da. Insulinę mam od dwóch dni dopiero. Przyjęłam to ze spokojem, bo co mi da denerwowanie się? A tylko to, że sobie stres zafunduję! Będzie dobrze, jestem z Tobą, jak coś to pisz!
Stary 2015-08-14, 09:06   #4047
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Czeko, współczuję Ci bardzo tego stresu, ale jestem pewna, ze sobie wszystko wypracujesz tak jak dzika sliwka. Co do pieczywa to nie kupuj w marketach, ani takiego paczkowanego. Albo sklep dla diabetyków albo w piekarniach zwykłych czasem mają tez chleb IG a jak nie, to na pewno mają prawdziwy razowy chleb bo ja taki kupuję a to zwykła osiedlowa piekarnia. Głowa do gory! Bedzie dobrze *hug*

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Lexie, bardzo ładne łóżeczko, a juz białe to w ogole super my tez zamawiamy białe mebelki

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 09:19   #4048
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Wrzucam łóżeczko które dzisiaj kupiliśmy. Mamy białe, dużo ładniej wygląda na żywo niż na fotce
Świetne

No i mi także stuknęła studniówka dziś Rety jak ten czas leci. A drugi trymestr to minął w moment
Stary 2015-08-14, 09:36   #4049
lexie42
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny jak będzie złożone to też wrzucę fotkę. Chciałam też dokupić od razu przewijak, bo mieli dwa fajne, ale akurat nie robili w białym kolorze. Będę dzwonić gdzieś za miesiąc i się pytać.
A ja przegapiłam swoją studniówkę mi zostało 98 dni do porodu. I faktycznie ten drugi trymestr zleciał mi najszybciej nie chcę myśleć co będzie z trzecim
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 09:41   #4050
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Świetne

No i mi także stuknęła studniówka dziś Rety jak ten czas leci. A drugi trymestr to minął w moment
Gratuluje studniowki

Oglądałam wczoraj ciekawy francuski dokument jak przebiegają porody w różnych kulturach świata, "Pierwszy krzyk", bardzo mi się spodobał i polecam tylko ostrzegam ze jeden z porodow tam skończył się niepomyslnie... Chcę się oswajac z tematem i obejrzeć więcej takich filmów o porodach, więc jak znacie coś ciekawego to podzielcie się

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości