Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-13, 21:54   #1111
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Poszłam do mamy i zostawiłam klime chodzącą. Wracam do pokoju a tu normalnie zima Oj jak przyjemnie, ale znając życie to za 5 minut będzie mi gorąco

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 21:56   #1112
malaja86
Rozeznanie

Eh dziewczyny. Myślałam że wyjde z siebie! U nas dalej zakończenie budowy. Z kolejnej rzeczy zrezygnowalismy i bedzie robił kto inny. Akurat tu byl koszt kolo 300 zl. Ale najlepsze to ze jeden ten bardziej szef nie chce za bardzo przyjecjac a ja juz chce tylko zapłacić. Ps: do tego w zakupach dodatkowych policzyl sobie koszt paliwa za 30 zl amieszka 4 km od nas. A to naszym traktorem jezdzil kilka razy po swoja drabine i jakies taczki jakies 10 km w jedna strone. Widzę że liczenie będzie zabawne.
No to teraz ja odlicze im to ze korzystali z naszych wiertarek, narzędzi, betoniarki..... do tej pory wszystkie ekipy pRZyjezdzaly z wlasnym sprzęt em.

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Wiem ze to nie na temat ale traktuje was juz jak przyjaciółki ktorym mowi sie wszystko

OLKMA TRZYMAM KCIUKI, MĄŻ TEŻ
Stary 2015-08-13, 22:00   #1113
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Dobry pomysl bo moj to taki leniwiec ze wszystkie formalnosci zawsze zwala na mnie, i jak mu przyjdzie latac po urzędach to beda gromy latać

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
oooooo to tak jak mój, najlepiej udać, że się nie umie, nie wie i zwalić na babę, ale mojego to mamusia nauczyła, że zawsze wszystko za niego załatwiała. Ale ostatnio musiał do skarbowego z samochodem chodzić

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Eh dziewczyny. Myślałam że wyjde z siebie! U nas dalej zakończenie budowy. Z kolejnej rzeczy zrezygnowalismy i bedzie robił kto inny. Akurat tu byl koszt kolo 300 zl. Ale najlepsze to ze jeden ten bardziej szef nie chce za bardzo przyjecjac a ja juz chce tylko zapłacić. Ps: do tego w zakupach dodatkowych policzyl sobie koszt paliwa za 30 zl amieszka 4 km od nas. A to naszym traktorem jezdzil kilka razy po swoja drabine i jakies taczki jakies 10 km w jedna strone. Widzę że liczenie będzie zabawne.
No to teraz ja odlicze im to ze korzystali z naszych wiertarek, narzędzi, betoniarki..... do tej pory wszystkie ekipy pRZyjezdzaly z wlasnym sprzęt em.

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Wiem ze to nie na temat ale traktuje was juz jak przyjaciółki ktorym mowi sie wszystko

OLKMA TRZYMAM KCIUKI, MĄŻ TEŻ
No co za bezczel. To wy im odliczajcie za wszystko. Za traktor, za sprzęt, za niedoróbki. Co to za ekipa co nie ma sprzętu Rozumiem, że można czasem zapomnieć czegoś, albo coś się może zepsuć ale cały czas.....

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-08-13, 22:03   #1114
Rybulka
Zakorzenienie

U mnie panowie założyli klimę dziś i jest mi CUDOWNIE

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest ze zwolnieniem i przejściem na macierzyński? Chodzi mi o to, czy zwolnienie przestaje obowiązywać w dniu porodu czy dzień po?
Zwolnienie przestaje obowiązywać wod dnia porodu, wtedy zaczyna się macierzyński

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
wiecie co

jestem zła
byłam na tej wizycie , wiecie że on mnie nawet nie zbadał ... nie zajrzał mi do bożeny zeby pobrać ten GBS , żeby zobaczyć szyjkę co z nią chociaż mówiłam mu że mnie kłuje czasem jak mała się rusza, nie zajrzał do brzucha, wystawił mi L4 zalecenia i dowidzenia ...
na następną wizytę mam się zgłosić 3 września ....
zapytałam czy by nie zważył mojego dziecka na co otrzymałam odpowiedź : Nie bo to trzeba całe badanie przeprowadzić a ja nie mam czasu bo jest spore opóźnienie ...
i co wy na to, nic nie wiem .....
Mam nadzieję, że jutro trafisz do lepszego lekarza...

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 22:11   #1115
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
My z tz mamy plan uczyc mlodego jezdzic na nartach bo uwielbiamy ten sport i fajnie by bylo jak by zlapal bakcyla 😊
Rowerowa przyczepka tez jest w planach pozyjemy zobaczymy

Ciekawe co z planów się uda

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
A wg mnie z tym teatrem i ze wszystkim trzeba oczywiście edukować, pokazywać ale nie przesadzać i nie wciskać bo można równie łatwo zachęcić, jak i obrzydzić na całe życie.
Na siłę zmuszać nie będę, ale nasze dziecię czy chce czy nie będzie w naszym świecie, moją miłością jest teatr, tż-eta pasją jest komiks.
Do tego ja, tż-et i moja mama żyjemy w artystycznym środowisku więc i w nim będzie wychowywać się nasze dziecko
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 22:12   #1116
ridja devojka
Zakorzenienie

No 1000 może być mało dla kogoś kto wcześniej zarabiał więcej. Akurat ja wcześniej miałam po prostu pierwsza prace po studiach i zarabiałam niewiele wiec ten tysiąc to ponad połowa mojej wypłaty. Ja się śmieje ze w tym domu przynosi pieniądze mąż, a ja tylko pieniążki ale chciałabym je tak czy siak.

A co do obaw o życie towarzysko społeczno kulturalne to tez je mam ale liczę na to ze jakiś się ogarniemy. Na 100 % będę dramatyzowac i płakać ze życie się skończyło ale damy rade

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-08-13, 22:13   #1117
meryy82
Zakorzenienie

Wiecie że w sobotę jest święto i sklepy po zamykane !
Właśnie moja mama mnie oswieciła

Edytowane przez meryy82
Czas edycji: 2015-08-13 o 22:15
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 22:15   #1118
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Wiemy Troche mi to pokrzyzowalo plany, bo chcialam sklepy z ciuchami dla dzieci obskoczyc

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 22:16   #1119
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Miało być 800 zero mi zjadło

Ok kasa piechotą nie chodzi i dobrze, że chociaż coś.
Ale myślę, że dla kogoś kto wcześniej uczciwie pracował, opłacalne miał składki, podatki, to ten 1000zł to trochę mało. W dodatku znają nasz kraj i papierologię, trzeba będzie o te pieniądze się "wymodlić" w urzędach

Też mi przez neta pita nie wysłało, pisałam pismo i dostałam 20zł kary, ale to było 2 lata temu

Fajne są te małe dzieciaczki uczące się jazdy na nartach.

A miłość do teatru można przekazać jak już dziecko bardziej kumate. Mnie żal tego, że pewnie w tym roku już nie pujdę na żadną premierę, przedstawienie. Tymbardziej mi szkoda, że w poznańskich teatrach zaszło dużo zmian i jestem ciekawa tego co nowego będzie się działo.
może się uda ogarnąć i czasem odciągać mleko i maludę z tż-etem na wieczór zostawić

80zl na waciki; )

Wiadomo, że łatwo powiedzieć, ale też nic nikt nie robi by to zmienić, tylko wstawia się jakieś łaty i inne dziwne ustawy.
Nam się udało jeszcze parę razy pójść, ale miesiąc temu ciężko było mi już wysiedziec na prawie 4 godzinnej sztuce. Mi się udało męża zarazić teatrem, operą a
nawet filharmonią, bo nie był nauczony chodzić. W tym roku byliśmy jeszcze na cirque de soleil. Tez super

Cytat:
My z tz mamy plan uczyc mlodego jezdzic na nartach bo uwielbiamy ten sport i fajnie by bylo jak by zlapal bakcyla 😊
Rowerowa przyczepka tez jest w planach pozyjemy zobaczymy

Ja jestem zapalony narciarz, mąż jeszcze się doszkala i znalazłam kilka filmów na YouTube z jedną dziewczynka, która w wieku 4 lat robiła slalom zbijajac tyczki,ale to córka jakiś dobrych zawodników; )

Cytat:
A wg mnie z tym teatrem i ze wszystkim trzeba oczywiście edukować, pokazywać ale nie przesadzać i nie wciskać bo można równie łatwo zachęcić, jak i obrzydzić na całe życie.

A powiem Ci, że ja do końca nie wiem czy tak łatwo przesadzić. Mnie rodzice prowadzali odkąd pamiętam i miałam swoje ulubione sztuki, których nigdy nie miałam dość i chodziłam nawet po paręnaście razy. Jak się od małego przyzwyczai to dla dziecka jest wspaniała zabawa

tylko trzeba odpowiednio dobierać repertuar.

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
U mnie panowie założyli klimę dziś i jest mi CUDOWNIE

Zwolnienie przestaje obowiązywać wod dnia porodu, wtedy zaczyna się macierzyński

Mam nadzieję, że jutro trafisz do lepszego lekarza...

U mnie też od dzisiaj klima,mama powiedziała, że żałuję, że w lipcu nie założyła
Aż mi będzie żal wracać do domu.

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
No może ta pomoc jest zbyt szeroka ale naprawdę uważam ze studentce która dzięki takiemu zasiłkowi może wrócić na studia to też pomoże. Albo kobiecie która ma kilkoro dzieci a w związku z tym nie pracuje. Ona nie może liczyć na żadną emeryturę a narobi się nieźle a np pracuje tylko mąż. Ze społecznego punktu widzenia ta jej wielodzietnosc jest korzystna czemu więc i ona nie ma skorzystać z benefitu? Ta ustawa jest dobra powinna jedynie mieć pewne zastrzeżenia ze np nie będzie dotyczyła matek nie będących pod kontrolą lekarska albo mających problem alkoholowy i odmawiających leczenia. Na pewno dało by się to jakoś obostrzyć żeby prawdziwa patologia na tym nie zyskiwala.

Nie wiem czy to prawda, bo nie sprawdzałam, ale moja bezrobotna koleżanka w ciąży mi powiedziała, że tego nie dostanie, bo mąż ma etat, a oboje muszą być bezrobotni.
Przekazuje, bo może warto się wcześniej upewnić, ale przyznaje, że nie weryfikowalam tych informacji
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 22:16   #1120
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiemy ale dni otwarte na porodowce i tak będą bo sprawdziłam

Edytowane przez ridja devojka
Czas edycji: 2015-08-13 o 22:18
ridja devojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 22:23   #1121
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Na siłę zmuszać nie będę, ale nasze dziecię czy chce czy nie będzie w naszym świecie, moją miłością jest teatr, tż-eta pasją jest komiks.
Do tego ja, tż-et i moja mama żyjemy w artystycznym środowisku więc i w nim będzie wychowywać się nasze dziecko
Jasna sprawa. Ja także na pewno będę wychowywać syna w takim otoczeniu, moi rodzice są muzykami z wykształcenia i całego życia w filharmonii, operach. Drudzy dziadkowie są zapaleńcami teatru i muzyki poważnej. Także na pewno unikać nie zamierzamy bo by się po prostu nie dało.
Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
A powiem Ci, że ja do końca nie wiem czy tak łatwo przesadzić. Mnie rodzice prowadzali odkąd pamiętam i miałam swoje ulubione sztuki, których nigdy nie miałam dość i chodziłam nawet po paręnaście razy. Jak się od małego przyzwyczai to dla dziecka jest wspaniała zabawa

tylko trzeba odpowiednio dobierać repertuar.
No właśnie, repertuar. A poza tym jak człowiek sam czegoś nie lubi to nie ma sensu oszukiwać samego siebie i wszystkich wokół (tym bardziej swojego dziecka) że to jest takie super. Ja też uwielbiałam teatr od małego, latałam za kulisami jak mama była w pracy
Stary 2015-08-13, 22:32   #1122
ridja devojka
Zakorzenienie

Kurcze chyba każdy rodzic chcąc nie chcąc oswaja dzieci z tym czym sam żyje jeśli nie robi tego nachalnie i na siłę tylko naturalnie to chyba większe szanse ze dziecko podlapie ja też mam nadzieje ze moja mała naturalnie przyjmie pewne rzeczy które są obecne i oczywiste w naszym życiu

Stary 2015-08-13, 22:33   #1123
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Kurcze chyba każdy rodzic chcąc nie chcąc oswaja dzieci z tym czym sam żyje jeśli nie robi tego nachalnie i na siłę tylko naturalnie to chyba większe szanse ze dziecko podlapie ja też mam nadzieje ze moja mała naturalnie przyjmie pewne rzeczy które są obecne i oczywiste w naszym życiu

No pewno ale będzie presja żeby przekazać jednak więcej tych dobrych
Stary 2015-08-13, 22:38   #1124
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, gdzie są opisy dziewczyn z sierpniowego? Czy one je mają tylko dla siebie?

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Jasna sprawa. Ja także na pewno będę wychowywać syna w takim otoczeniu, moi rodzice są muzykami z wykształcenia i całego życia w filharmonii, operach. Drudzy dziadkowie są zapaleńcami teatru i muzyki poważnej. Także na pewno unikać nie zamierzamy bo by się po prostu nie dało.

No właśnie, repertuar. A poza tym jak człowiek sam czegoś nie lubi to nie ma sensu oszukiwać samego siebie i wszystkich wokół (tym bardziej swojego dziecka) że to jest takie super. Ja też uwielbiałam teatr od małego, latałam za kulisami jak mama była w pracy
U nas ten temat załatwia przedszkole Raz w miesiacu przyjeżdża filharmonia i często jeżdżą na spektakle.

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Za 1,5 h zaczynam 38 tydzień

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-08-13, 22:54   #1125
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, gdzie są opisy dziewczyn z sierpniowego? Czy one je mają tylko dla siebie?

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

U nas ten temat załatwia przedszkole Raz w miesiacu przyjeżdża filharmonia i często jeżdżą na spektakle.

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Za 1,5 h zaczynam 38 tydzień
To fajne przedszkole
Chociaż moim zdaniem nic przekazu rodzicielskiego nie zastąpi, ale super jak go wspiera
Gratulacje to już ostatnia prosta
Stary 2015-08-13, 22:57   #1126
bianeczkaa
Zakorzenienie

Kurde, że sklepy zamknięte to do mnie dotarło, ale zamknięte będzie wszystko a ja miałam iść badania robić, to muszę jutro śmigać, bo w poniedziałek mam na 14, a zeby mieć wyniki przed tą godziną to bym się musiała wcześnie zrywać a nie chce mi się No nic jutro pojadę.

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
To fajne przedszkole
Chociaż moim zdaniem nic przekazu rodzicielskiego nie zastąpi, ale super jak go wspiera
Gratulacje to już ostatnia prosta
My chodzimy do kina, ale wybieramy zazwyczaj te mądre bajki

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-08-13, 23:01   #1127
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Kurde, że sklepy zamknięte to do mnie dotarło, ale zamknięte będzie wszystko a ja miałam iść badania robić, to muszę jutro śmigać, bo w poniedziałek mam na 14, a zeby mieć wyniki przed tą godziną to bym się musiała wcześnie zrywać a nie chce mi się No nic jutro pojadę.

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

My chodzimy do kina, ale wybieramy zazwyczaj te mądre bajki
Uwielbiam bajkinawet teraz, bez dziecka chodzimy. Z ostatnich to zakochałam się w "jak wytresować smoka". Od dzieciństwa mam hopla na punkcie smoków i dinozaurów
Stary 2015-08-13, 23:41   #1128
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Uwielbiam bajkinawet teraz, bez dziecka chodzimy. Z ostatnich to zakochałam się w "jak wytresować smoka". Od dzieciństwa mam hopla na punkcie smoków i dinozaurów
Ja się zakochałam w Sekretach morza. Jezu, co za bajka, a jaka muzyka

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Takie coś znalazłam na temat masazu

Stymulacja brodawek - metoda rekomendowana przez położne zarówno do indukcji porodu, jak i w sytuacji, gdy poród się zatrzymał. Stymulacja brodawek sutkowych powoduje wydzielanie oksytocyny. Jak to robić:
  • Masuj każdą pierś oddzielnie.
  • Uchwyć brodawkę między kciuk a pozostałe palce dłoni. Roluj i delikatnie wyciągaj przez 2 minuty.
  • Odpocznij 3 minuty.
  • Powtarzaj cykl masaż/odpoczynek przez 20 minut.
Jeśli skurcze nie pojawiły się, możesz kontynuować, zwiększając czas masowania do 3 minut, a zmniejszając czas odpoczynku do 2 minut.
Zaprzestań stymulacji, jeśli skurcze występują co 3 minuty i trwają minutę lub dłużej.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-08-14, 00:08   #1129
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dziewczyny czy wasze rozstępy podchodzą krwią?

Właśnie zauważyłam, że kilka z nich jest o wiele czerwieńszych niż zwykle i jak jednego dotknęłam mocniej niż zazwyczaj to krew podeszła i teraz mnie strasznie to boli.

Pożaliłam się mężowi, który jest na nocce. Wyczytałam, że bardzo dobre efekty przynoszą zabiegi z mikrodermabrazji lub dermobrazja.
Stary 2015-08-14, 00:11   #1130
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wasze rozstępy podchodzą krwią?

Właśnie zauważyłam, że kilka z nich jest o wiele czerwieńszych niż zwykle i jak jednego dotknęłam mocniej niż zazwyczaj to krew podeszła i teraz mnie strasznie to boli.

Pożaliłam się mężowi, który jest na nocce. Wyczytałam, że bardzo dobre efekty przynoszą zabiegi z mikrodermabrazji lub dermobrazja.
Mam takie same

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-08-14, 00:18   #1131
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mam takie same
Po ciąży uderzam do kosmetyczki, która wykonuje takie zabiegi, koleżanka miała blizny po trądzikowe na twarzy. Aktualnie nie ma ani jednej ale jeździła na zabieg mikrodermabrazji.
Stary 2015-08-14, 00:25   #1132
agu23gda
Wtajemniczenie

O 19 pojechalam do siostry pogadac a dopiero co wrocilam do domu. Z deczka sie zasiedzialam. Dawno u nich nie bylam i jak weszlam to jej 4-letni syn na moj widok 'ooooooj ciocio Ago, dlaczego jestes taka gruba??' a pozniej po ich kapieli szlam schodami w dol z drugim maluchem za reke a ten starszy za nami. Probowal nas ominac az w koncu zrezygnowany poklepal mnie po plecach i mowi 'oj ciocio, ciocio...jestes taka grubiutka, ze nie da sie Ciebie ominac' poprawil mi humor jak nie wiem. Dzieci sa jednak OKRUTNE!! hahahaha
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 06:30   #1133
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
O 19 pojechalam do siostry pogadac a dopiero co wrocilam do domu. Z deczka sie zasiedzialam. Dawno u nich nie bylam i jak weszlam to jej 4-letni syn na moj widok 'ooooooj ciocio Ago, dlaczego jestes taka gruba??' a pozniej po ich kapieli szlam schodami w dol z drugim maluchem za reke a ten starszy za nami. Probowal nas ominac az w koncu zrezygnowany poklepal mnie po plecach i mowi 'oj ciocio, ciocio...jestes taka grubiutka, ze nie da sie Ciebie ominac' poprawil mi humor jak nie wiem. Dzieci sa jednak OKRUTNE!! hahahaha
Dzieci mowia prawde. Dlatego to jest takie słodkie. Nie rozumie że jesteś w ciąży wiec tłumaczy sobie ze jesteś gruba. Kochany maluch.

---------- Dopisano o 05:29 ---------- Poprzedni post napisano o 05:25 ----------

Nie umie spac. Masakra. Wczoraj włączył mi sie syndrom wicia gniazdka. wyszorowal cifem 4 szafki w kuchni. Na dziś zostały mi dwie. A dzisiaj pobudka o 4 i mysle co mam do prasowania co bym zjadla. A mala zaczela sie tak rozpychac ze stwierdzilam ze nie ma sensu dalej lezec. Wstalam zrobilam se kakao i zjadłam mufina. Ale zdrowe śniadanie. :sly:

---------- Dopisano o 05:30 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ----------

Aaa. Witam sie w 35 tc
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 06:44   #1134
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Dzieci mowia prawde. Dlatego to jest takie słodkie. Nie rozumie że jesteś w ciąży wiec tłumaczy sobie ze jesteś gruba. Kochany maluch.

---------- Dopisano o 05:29 ---------- Poprzedni post napisano o 05:25 ----------

Nie umie spac. Masakra. Wczoraj włączył mi sie syndrom wicia gniazdka. wyszorowal cifem 4 szafki w kuchni. Na dziś zostały mi dwie. A dzisiaj pobudka o 4 i mysle co mam do prasowania co bym zjadla. A mala zaczela sie tak rozpychac ze stwierdzilam ze nie ma sensu dalej lezec. Wstalam zrobilam se kakao i zjadłam mufina. Ale zdrowe śniadanie. :sly:

---------- Dopisano o 05:30 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ----------

Aaa. Witam sie w 35 tc
tylko 4 ?
żartuje oczywiście

ja szafki też wypucowalam ale na raty najpierw góra, później dół

widzisz jak to jest.. czlowiekowi się "nudzi" i sam se szuka zajecia hahaha :sly: :sly: :sly:

---------- Dopisano o 05:44 ---------- Poprzedni post napisano o 05:42 ----------

z tej duchoty zasranej wczoraj chyba wstałam z tak opuchnietymi stopami że aż się sama zdziwiłam że nie mam klapki za ciaske i drętwieją mi

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 06:50   #1135
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
tylko 4 ?
żartuje oczywiście

ja szafki też wypucowalam ale na raty najpierw góra, później dół

widzisz jak to jest.. czlowiekowi się "nudzi" i sam se szuka zajecia hahaha :sly: :sly: :sly:

---------- Dopisano o 05:44 ---------- Poprzedni post napisano o 05:42 ----------

z tej duchoty zasranej wczoraj chyba wstałam z tak opuchnietymi stopami że aż się sama zdziwiłam że nie mam klapki za ciaske i drętwieją mi
No właśnie z nudów. Siedzialam i myślałam ze mi się nudzi to wezne i wyszoruje. Masakra. A teraz siedze i prasuje :sly:
19.09.2015 Mała Mi.
Stary 2015-08-14, 07:02   #1136
Sandrusia91
Zadomowienie

no to już wiesz dlaczego ja se tak latam i ogarniam wszystko

ja siedzę właśnie na balkonie i piję sobie kawkę

wczoraj w nocy trochę popadalo i jest fajnie chłodno

---------- Dopisano o 06:02 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ----------

w ogóle to byłam wczoraj na zakupach i pojechaliśmy jeszcze na gofry przed i było tak duszno na dworze, jeszcze to ciepło tak walilo od nagrzanej ziemi że z klimą w aucie nie dawałam rady.. tak mi było słabo i duszno, że myślałam że padnę

i zaczęłam prawie płakać w samochodzie do tż że jakbym tak teraz zaczęła rodzić to nie dałabym rady i chyba bym od progu prosiła o cc - czego nie chcę ! :P

ale mam cichą nadzieję, że dzisiaj będzie chłodniej tak jak zapowiadają na najbliższe kilka dni

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-08-14, 07:10   #1137
fatal21
Wtajemniczenie

Ale miałam sen głupi....no comment

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-14, 07:18   #1138
Sandrusia91
Zadomowienie

no to dzisiaj będziemy mieli " naszego " pierwszego wątkowego dzidziusia :sly: :sly: :sly: :sly: :sly: :sly:

trzymam kciuki Olkma

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-08-14, 07:21   #1139
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
no to dzisiaj będziemy mieli " naszego " pierwszego wątkowego dzidziusia :sly: :sly: :sly: :sly: :sly: :sly:

trzymam kciuki Olkma
No juz niedługo.
19.09.2015 Mała Mi.
Stary 2015-08-14, 07:22   #1140
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Po ciąży uderzam do kosmetyczki, która wykonuje takie zabiegi, koleżanka miała blizny po trądzikowe na twarzy. Aktualnie nie ma ani jednej ale jeździła na zabieg mikrodermabrazji.
Hm, no to może dać całkiem fajne efekty ale zastanawia mnie cena. W końcu brzuch to będzie większa powierzchnia niż twarz, więc cena też podskoczy.A le brzmi ciekawie.

Na lewym sutku mam białą kropkę. Na samej brodawce. Myślałam, że to mleko i jak ścisnę to wyleci, ale to ani nie drgnie. Przyglądałam się z bliska już wczoraj wieczorem i ściskałam i nadal to tam jest. Strasznie dziwne. Wygląda jak taka mała kuleczka biała, jak ścisnę sutek to widać ją bardziej. To trochę jak pryszcz, który nie chce wyjść

Kurcze jakiś komar czy inny dziad ukąsił mnie w brzuch, z 3 cm pod pępkiem

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości