Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-16, 16:01   #331
sylwoha
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Dziewczyny jak lekko naduszam na podbrzusze albo chodze, mam wrazenie ze mam napiety brzuch i pobolewa mnie. To te cale wiezadla tak robia?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 16:03   #332
SweetViolet
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Cytat:
Napisane przez sandra_anastazja Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!
jestem tu pierwszy raz, mam na imie Sandra, lat 28, spodziewam sie dziewczynki - Anastazji , a termin mam na 8 grudnia. dopiero teraz mam czas by poczytac troche i dolaczyc do Was ! z tego co widze to bardzo duzo mnie ominelo, jakies ok 500 stron forum . Mam nadzieje, ze teraz bede juz z Wami na biezaco

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

pytanie ! czy Wy macie juz kupiona wyprawke?
witaj

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Wstawiłam właśnie ciasto jogurtowe. Pol z borówkami pól ze śliwkami
Dobre rozwiązanie ;D

Cytat:
Kurde ja chce urodzić w terminie lub +- 5 dni haha. Nie chce w listopadzie ale nie chce tez na święta.

a w ogóle to przeczytałam kiedys ze na podstawie pierwszych ruchów można policzyć czy sie urodzi w terminie bo one podobno pojawiają sie w połowie ciąży. Tylko ze nie wiem co autor miał na myśli pisząc ruchy
to ja czułam bulgotki w 18 tygodniu... To miałabym w 36 urodzić? Wolę nie ;P Za to kopniaki poczułam w 20.

Ja już po wizycie rodziców. Ale się olatałam. Teraz się położę i będę leżeć :P A co. Wolno mi.

Co do tego kursu z zapytajpolozna.pl, to ja go od dawna mam na poczcie, przeczytałam chyba jedną wiadomość, w której prawie nic nie było i tak sobie siedzi na poczcie ;D

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 16:04   #333
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

No, tylko u nas doradca hipoteczny jest też oprócz tego doradcą od wszystkiego... Włącznie z wplatami. Ale zwykli doradcy już na hipotece się znać nie muszą. Doradca hipoteczny to u nas funkcja, nie stanowisko chyba, że "starzy" doradcy, to co innego...

Sylwoha chyba tak...

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 16:04   #334
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Fajne to łóżeczko Next to me ja uparcie szukam czegos do salonu.. chyba jednak skończy się na wózku, bo mnie tz zabije jak mu wyskocze z kolejnym "meblem" - on ma fobie przed "zagraceniem się"
Halwaya a nie chciałabyś takiego lezaczka bujaczka? On nie zajmuje dużo miejsca?,a dzienniczek może też w tym spac

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
to łóżeczko też bardzo fajne ale ja chyba wybrałabym kołyskę
No właśnie leżaczek i tak kupie, bo on ma jeszcze inne funkcje i wezmę go ze sobą i do kuchni i do dziadków, tylko nie wiem czy kupować w ogóle coś przed lozeczkiem? Czy od małego kłaść Lile do lozeczka...

Benita na jakiej podstawie wybralabys kolysle? Co przewazylo?

Cytat:
Zaneta z jakiej str ten kurs masz?

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Właśnie torba torbą ale na kiedy planujecie miec juz przygotowane łóżeczko i ubranka w sensie poprane, poprasowane?

Bo ja chciałam w połowie listopada ale teraz tak mysle ze jakbym urodziła 2 tyg wczesniej to się nie wyrobie

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Zaneta tu same kalafiory przeciez zadna z nas nie zajarzyla ze październik jest po drodze haha
Ja termin mam pod koniec grudnia i jeśli chodzi o ubranka, to myślałam, żeby miec je gotowe tak na początku listopada, bo to różnie może wyjść, a lepiej mieć gotowe na zaś niż potem się denerwować, ze nie zdążyłam. A jak będą gotowe 2 miesiące wcześniej to raczej nic im się nie stanie

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-08-16 o 16:10
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 16:18   #335
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak lekko naduszam na podbrzusze albo chodze, mam wrazenie ze mam napiety brzuch i pobolewa mnie. To te cale wiezadla tak robia?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja tak mam, że jak chodzę, to mnie ciągnie boleśnie po bokach. Chyba więzadła.

synek
Stary 2015-08-16, 16:32   #336
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Halwaya ja jutro też glukoza. Ale powiedziałam już mężowi że ma ze mną jechać. Wolę z nim w aucie sobie czekać na pobranie niż siedzieć z tymi wszystkimi ludźmi.

Moj będzie w domu ze starszym dzieckiem siedzieć. Pier.dolca bym z nią dostała tam w szpitalu Wezmę sobie gazetkę, audiobooka i jakos zleci

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Halwaya a nie chciałabyś takiego lezaczka bujaczka? On nie zajmuje dużo miejsca?,a dzienniczek może też w tym spac
Bujaczek juz mam.. ale wolę, by dziecko spało raczej na płaskim. Kupię jednak ten kosz mojżesza, ale bez stojaka. Na ziemi czy sofie moze stac..
Córkę trzymałam na kocyku po prostu.. ale teraz w domu mam juz jedno dziecko, więc chce, by to drugie bylo przy niej po prostu bezpieczne.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 16:44   #337
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie torba torbą ale na kiedy planujecie miec juz przygotowane łóżeczko i ubranka w sensie poprane, poprasowane?

Bo ja chciałam w połowie listopada ale teraz tak mysle ze jakbym urodziła 2 tyg wczesniej to się nie wyrobie
Ja mam termin na 24 grudnia, do końca listopada musi być wszystko na tip top

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Ja tak mam, że jak chodzę, to mnie ciągnie boleśnie po bokach. Chyba więzadła.
Ja wczoraj w nocy przez taki ból stałam na przedpokoju na czterech i płakałam bo nie mogłam do łóżka dojść

Cytat:
Bujaczek juz mam.. ale wolę, by dziecko spało raczej na płaskim. Kupię jednak ten kosz mojżesza, ale bez stojaka. Na ziemi czy sofie moze stac..
Córkę trzymałam na kocyku po prostu.. ale teraz w domu mam juz jedno dziecko, więc chce, by to drugie bylo przy niej po prostu bezpieczne.
A może gondolę możesz sobie gdzieś stawiać?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-16, 16:59   #338
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość

Ja wczoraj w nocy przez taki ból stałam na przedpokoju na czterech i płakałam bo nie mogłam do łóżka dojść
Ojej, aż tak? Takiego bólu to na szczęście jeszcze nie miałam.

synek
Stary 2015-08-16, 17:08   #339
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
0enedue to ja na ostatnia chwilę zdążyłam zrobić zamówienie na smyku
We wtorek jadę do tesco po pajace bo bardzo uniwersalne można znaleźć i jak na moje 5 sztuk wa 55zł to tanio
Ja się załapałam jeszcze na 5 packi po 37,50 zł. Z tego co wczoraj widziałam, to jeszcze trochę rzeczy na przecenach jest więc jedź czy prędzej.

Cytat:
Dziewczyny a tak w związku z tymi butkami to nie trzeba kupować na początku co nie? Dopiero potem jak dziecko zacznie jeździć w spacerowce ?
Ja nie kupuję. Uważam, że to zbędne dla takiego maleństwa, bo albo będzie na jakąś drogę w kombinezonie, ale w samych skarpetkach.
O bucikach pomyśliy wiosną.

Cytat:
To ja wczoraj mowie do malej. Mama będzie teraz wymieniać imiona a ty kopnij jak które ci się spodoba
Hehe, chyba musisz kolejne czytać.

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość

Moja znajoma urodziła .. mały miał 3800 ona zero bioder itp. Po 12 h męki i mdleniu z bólu przyszedł lekarz popatrzył na nią z politowaniem i powiedział no dobra zrobię Ci ta cesarke tyle kawę wypije ..

Brak słów :/
Masakra! Zabiłabym długopisem albo czym innym co miałabym pod ręką.

Cytat:
Napisane przez sandra_anastazja Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!
jestem tu pierwszy raz, mam na imie Sandra, lat 28, spodziewam sie dziewczynki - Anastazji , a termin mam na 8 grudnia. dopiero teraz mam czas by poczytac troche i dolaczyc do Was ! z tego co widze to bardzo duzo mnie ominelo, jakies ok 500 stron forum . Mam nadzieje, ze teraz bede juz z Wami na biezaco

[/COLOR]pytanie ! czy Wy macie juz kupiona wyprawke?
Witaj. Gratuluję córci.

Co do wyprawki to ja niedawno zaczęłam - od ciuszków.
W najbliższych tygodniach mam zamiar dokupić co jeszcze potrzebuję, a późinej wziąć się za większe gabarytowo rzeczy. Pokój będziey robić na początku października, więc wtedy pewnie łóżeczko, itp.

Cytat:
a w ogóle to przeczytałam kiedys ze na podstawie pierwszych ruchów można policzyć czy sie urodzi w terminie bo one podobno pojawiają sie w połowie ciąży. Tylko ze nie wiem co autor miał na myśli pisząc ruchy
Przyjaciółka mi też kiedyś - jak sama w ciąży była, o tym wspomniała i u niej się sprawdziło. Ciekawe czy to faktycznie jest jakoś zależne.

Jeśli tak, to u mnie TP wychodzi na 4 grudnia (38tc).
Szczerze? Wcale bym się nie obraziła - ciąża donoszona, dzieć pewnie ciut mniejszy, ja nie taka styrana noszeniem nadbagażu i na Święta może bym go już trochę ogarniała.

Cytat:
[/COLOR]Właśnie torba torbą ale na kiedy planujecie miec juz przygotowane łóżeczko i ubranka w sensie poprane, poprasowane?
Myślałam, żeby tak jak rudaska (też mamy TŻ 24.12 z @) mieć na top top na koniec listopada, ale teraz to już nie wiem.. zdębiałam.

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Też mam czasem twardszy (czuję to ogólnie i przy dotykaniu), ale na szczeście szybko przechodzi. Mi się wydaje, że to ma zwiazem z ułożeniem maleństwa, albo ze zbierającymi się gazami w jelitach.

Ale sobie mój młody dzisiaj imprezuje.

W nocy spać nie mogłam - do 4 się walcowałam po łóżku, jakieś głupoty mi się próbowały śnić i często go czułam. Rano jeszcze przed wstaniem zrobił sobie pierwszą bibkę - chyba z 10 kopniaków mi zasadził. Chyba śniadanie chciał, bo później się uspokoił.
W ciągu dnia kilka razy jakieś akcje. Nie dawno drzemkę zrobiłam to też mnie skopał i teraz usiadłam i znów go czuję.
Normalnie adhd w czystej postaci.

Nie narzekam absolutnie, uwielbiam czuć, że tam jest.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2015-08-16 o 17:12
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 17:10   #340
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
A może gondolę możesz sobie gdzieś stawiać?
Myślałam o tym też.. i wsumie na jedno by wyszło..
u nas wózek stoi........... w kuchni

Stary 2015-08-16, 17:12   #341
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Ja pierwsze ruchy poczułam w 17t0d... Dla mnie to 18tc, więc wychodzi na to, że 36tc poród. Albo co gorsze 34tc - nie wierzę w to, znając moje zezowate szczęście - pojadę do szpitala tuż przed kolacją wigilijną

Mój za to dzisiaj leniwy, wyjątkowo. Jeszcze takiego dnia nie miałam, żeby tak rzadko się odzywał. Nawet w kościele mu się nie podobało, a zawsze wali ostro na mszy

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-16, 17:25   #342
SweetViolet
Zadomowienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52432264]Ja pierwsze ruchy poczułam w 17t0d... Dla mnie to 18tc, więc wychodzi na to, że 36tc poród. Albo co gorsze 34tc - nie wierzę w to, znając moje zezowate szczęście - pojadę do szpitala tuż przed kolacją wigilijną

Mój za to dzisiaj leniwy, wyjątkowo. Jeszcze takiego dnia nie miałam, żeby tak rzadko się odzywał. Nawet w kościele mu się nie podobało, a zawsze wali ostro na mszy

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Ja dzisiaj dużo chodziłam, więc przez parę godzin cisza była, ale tylko się położyłam to nadrabia

synek
Stary 2015-08-16, 17:33   #343
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Moj będzie w domu ze starszym dzieckiem siedzieć. Pier.dolca bym z nią dostała tam w szpitalu Wezmę sobie gazetkę, audiobooka i jakos zleci

Ale ten bujaczek Tiny Love to jest właśnie rozkładany na płasko i dziecko może wbnim spokojnie spac

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Ja się załapałam jeszcze na 5 packi po 37,50 zł. Z tego co wczoraj widziałam, to jeszcze trochę rzeczy na przecenach jest więc jedź czy prędzej.

Ja nie kupuję. Uważam, że to zbędne dla takiego maleństwa, bo albo będzie na jakąś drogę w kombinezonie, ale w samych skarpetkach.
O bucikach pomyśliy wiosną.

Hehe, chyba musisz kolejne czytać.

Masakra! Zabiłabym długopisem albo czym innym co miałabym pod ręką. ala:

Witaj. Gratuluję córci.

Co do wyprawki to ja niedawno zaczęłam - od ciuszków.
W najbliższych tygodniach mam zamiar dokupić co jeszcze potrzebuję, a późinej wziąć się za większe gabarytowo rzeczy. Pokój będziey robić na początku października, więc wtedy pewnie łóżeczko, itp.

Przyjaciółka mi też kiedyś - jak sama w ciąży była, o tym wspomniała i u niej się sprawdziło. Ciekawe czy to faktycznie jest jakoś zależne.

Jeśli tak, to u mnie TP wychodzi na 4 grudnia (38tc).
Szczerze? Wcale bym się nie obraziła - ciąża donoszona, dzieć pewnie ciut mniejszy, ja nie taka styrana noszeniem nadbagażu i na Święta może bym go już trochę ogarniała.

Myślałam, żeby tak jak rudaska (też mamy TŻ 24.12 z @) mieć na top top na koniec listopada, ale teraz to już nie wiem.. zdębiałam.

Też mam czasem twardszy (czuję to ogólnie i przy dotykaniu), ale na szczeście szybko przechodzi. Mi się wydaje, że to ma zwiazem z ułożeniem maleństwa, albo ze zbierającymi się gazami w jelitach.

Ale sobie mój młody dzisiaj imprezuje.

W nocy spać nie mogłam - do 4 się walcowałam po łóżku, jakieś głupoty mi się próbowały śnić i często go czułam. Rano jeszcze przed wstaniem zrobił sobie pierwszą bibkę - chyba z 10 kopniaków mi zasadził. Chyba śniadanie chciał, bo później się uspokoił.
W ciągu dnia kilka razy jakieś akcje. Nie dawno drzemkę zrobiłam to też mnie skopał i teraz usiadłam i znów go czuję.
Normalnie adhd w czystej postaci.

Nie narzekam absolutnie, uwielbiam czuć, że tam jest.
Kurczę ja pierwsze dwa pukniecia poczułam na koniec 16 tyg, dokładnie 16tyg 6d, potem przez kilka dni nic nie czułam, a potem z tydzień później zaczęło się coś pojawiać nieregularnie, to od kiedy powinnam liczyc?? 17 tyd czy ten pozniejszy?

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52432264]Ja pierwsze ruchy poczułam w 17t0d... Dla mnie to 18tc, więc wychodzi na to, że 36tc poród. Albo co gorsze 34tc - nie wierzę w to, znając moje zezowate szczęście - pojadę do szpitala tuż przed kolacją wigilijną

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

No to Gryzelda mamy podobnie, nawet bardzo, bo ja niby dzień wczesniej, ale ostatnio jakoś cały czas o tym myślę, żeby chociaż donosic tą ciaze, jakoś obawiam się, ze poród może zacząć sie wcześniej...

Stary 2015-08-16, 17:43   #344
rudaska
Zakorzenienie

Ja poczułam pierwsze pewne gilanie 16t 4d czyli wychodzi mi 34 tydzień? Połowa listopada??? No bez jaj, ja wtedy mam zamiar ciuszki prasować:O. Któraś z was pisała o macie FP rainforest. Sprawdzają się takie maty? Bo się w tej konkretnej zakochałam 😍
Stary 2015-08-16, 17:46   #345
ijaa
Zakorzenienie

Właśnie laski, nie dajmy się zwariować.
Jeszcze rozumiem, jak ktoś poczuł później, bo wiadoo prawdopodobieństwo porodu w 37 czy 38tc jest większe, ale w 34. Chyba stosunkowo mało takich jest.

Stary 2015-08-16, 17:47   #346
cienwiatru
Wtajemniczenie

Dobrze że mam w środę gina bo zaczynam się martwić. Podbrzusze mi twardnieje kilka razy dziennie, nie boli mnie to, ale wcześniej wcale nic takiego się nie działo a teraz od jakiegoś tygodnia prawie codziennie :/ któraś z Was miała podobnie?

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 17:52   #347
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Benita na jakiej podstawie wybralabys kolysle? Co przewazylo?
bo wydaje mi się że w kołysce można fajnie pobujać malucha i łatwiej zaśnie a to łóżeczko niby można do łóżka dostawić ale jednak do karmienia i tak trzeba dziecko przysunąć do siebie, później odbić, ululać i odłożyć więc i tak trzeba się podnieść. Co prawda nie miałam wcześniej kołyski ale teraz intensywnie o niej myślę.
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 17:52   #348
ijaa
Zakorzenienie

Cieńwiatru, mnie czasem twardnieje, ale tak jak pisałam na troche np. na pół godziny/godzinę. I zdarza się to może raz na kilka dni, albo np. jak przesadzę z czymś - ostatnio TŻ pomagałam, musieliśmy coś z rurami zrobić i się na kuckach trochę pościskałam i wtedy mnie tak złapało, że aż nospę później wzięłam bo nie chciało puścić.

Masz rację podpytaj gina, ale póki co się nie denerwuj, a jak coś się dzieje i nie boli to się kładź i odpoczywaj.

Stary 2015-08-16, 17:54   #349
halwaya
Zakorzenienie

Przeglądam imiona.. czytam tż znaczenie jednego, które mi się spodobało.. no i cechy jak: "porządek, dobrze zorganizowana, nie znosi lenistwa i marnotrastwa"
tż wziął i skomentował "o to takiej żony sobie poszukam" :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-16, 17:57   #350
Fionka_31
Zakorzenienie

No właśnie dlatego nie wiem co oni nazwali ruchami. Bulgotki czy dopiero kopniecia

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Ja poczułam pierwsze pewne gilanie 16t 4d czyli wychodzi mi 34 tydzień? Połowa listopada??? No bez jaj, ja wtedy mam zamiar ciuszki prasować:O. Któraś z was pisała o macie FP rainforest. Sprawdzają się takie maty? Bo się w tej konkretnej zakochałam 😍

Moja siostra jej uzywala a co za tym idzie dostaje w spadku.

Bardzo zachwalała ze względu na różnorodność zabawek

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 17:59   #351
benita84
Zadomowienie

Co do tych pierwszych ruchów i terminu porodu to tez mi sie coś obiło o uszy, tylko ja słyszałam wersję ze pierwsze ruchy plus 20tyg daje termin porodu.
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 18:00   #352
Fionka_31
Zakorzenienie

Cień mi tylko twardnieje jak za dużo arbuza zjem wiec nie pomoge

Stary 2015-08-16, 18:05   #353
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Co do tych pierwszych ruchów i terminu porodu to tez mi sie coś obiło o uszy, tylko ja słyszałam wersję ze pierwsze ruchy plus 20tyg daje termin porodu.
też to przeczytałam. Ale jest też informacja, że jeśli miało się w miare regularne cykle, to można polegać na terminie porodu z OM, a ja miałam cykle co 27-28 dni. I tego się trzymam. TŻ wraca tydzień przed terminem - oby zdążył na czas

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-16, 18:06   #354
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Przeglądam imiona.. czytam tż znaczenie jednego, które mi się spodobało.. no i cechy jak: "porządek, dobrze zorganizowana, nie znosi lenistwa i marnotrastwa"
tż wziął i skomentował "o to takiej żony sobie poszukam" :P
Psss Córka lepsza będzie taka

Dziewczyny, właśnie miałam przebłysk rozumu i uświadomiłam sobie, że już bliżej niż dalej, a my dalej z wyprawką w polu! Co my robimy???

To u mnie termin z OM pokrywałby się z ruchami dziecka ale ja miałam bardzo regularne cykle, jak w zegarku. wiedziałam o której godz okresu sie spodziewac.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 18:07   #355
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Psss Córka lepsza będzie taka

Dziewczyny, właśnie miałam przebłysk rozumu i uświadomiłam sobie, że już bliżej niż dalej, a my dalej z wyprawką w polu! Co my robimy???
siedzimy na wizażu!

Stary 2015-08-16, 18:09   #356
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
też to przeczytałam. Ale jest też informacja, że jeśli miało się w miare regularne cykle, to można polegać na terminie porodu z OM, a ja miałam cykle co 27-28 dni. I tego się trzymam. TŻ wraca tydzień przed terminem - oby zdążył na czas
U mnie się to nie sprawdziło.. ja miałam cykle równo 27 dni.. dlatego w ogóle byłam bardzo zdzwiona jak w terminie porodu nic się nie działo.. ani dzień później.. ani tydzień.. aż w końcu na siłę trzeba było wyciągać
Do porodu szyjka zamknięta i długa

Teraz mam cykle 35 dniowe.. więc mam nadzieję, że nie będę rodzić w styczniu

Stary 2015-08-16, 18:11   #357
czubasek20
Zakorzenienie

My po zakupach i odwiedzinach u chrzestnej
Jak na jeden dzien zamknietych sklepow to malo ludzi bylo.
Ale nadrabiania tutaj jak zwykle sporo.

Gadalam z ciocia o cc, ja chce sn rodzic

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 18:17   #358
Fionka_31
Zakorzenienie

Mi dzis apka pokazała że do porodu zostalo mi 111 dni

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Halwaya jakie imię?

Stary 2015-08-16, 18:24   #359
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Dobrze że mam w środę gina bo zaczynam się martwić. Podbrzusze mi twardnieje kilka razy dziennie, nie boli mnie to, ale wcześniej wcale nic takiego się nie działo a teraz od jakiegoś tygodnia prawie codziennie :/ któraś z Was miała podobnie?
Też tak ostatnio jakoś mialam kilka razy i też się martwilam, raz powiązane to było tak jakby z takim wybrzuszeniem z jednej strony, pisałam tu o tym i mogła to być macica, nie bolało, ale czułam dyskomfort. Z kolei w piątek ciągnęło mnie całe podbrzusze i nawet leżenie nie pomagało, żadna pozycja, naszykowalam nospe, jednak nie wzięłam, pomogło położenie małej poduszki pod prawy bok i jakoś zasnelam, wczoraj troszkę jeszcze czułam, ale dziś jest ok też zapytam o to giną, w ogóle mam wrażenie, że po tym powiększył mi się brzuch, może to też więzadła mnie ciagnely.

Cytat:
bo wydaje mi się że w kołysce można fajnie pobujać malucha i łatwiej zaśnie a to łóżeczko niby można do łóżka dostawić ale jednak do karmienia i tak trzeba dziecko przysunąć do siebie, później odbić, ululać i odłożyć więc i tak trzeba się podnieść. Co prawda nie miałam wcześniej kołyski ale teraz intensywnie o niej myślę.
Ciekawi mnie właśnie to bujanie, bo w kolysce buja się na boki, a dziecko u nas w brzuchu to chyba do przodu do tyłu, więc ciekawe czy takie bujanie w kołysze cos daje...
No tak przy takim łóżeczku to i tak raczej trzeba się podnosić z łóżka fajne jest to,ze widzisz cały czas dziecko i jest ono na tej samej wysokości, bo w tych kolyskach chyba tak się nie da?? One nie otwierają się z jednej strony?

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
No właśnie dlatego nie wiem co oni nazwali ruchami. Bulgotki czy dopiero kopniecia

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Moja siostra jej uzywala a co za tym idzie dostaje w spadku.

Bardzo zachwalała ze względu na różnorodność zabawek
Miejmy nadzieję, że to chodziło jednak o kopniaki

Cytat:
O to ta teoria bardziej mi się już podoba

A jak mniej więcej wiem którego dnia mogło nastąpić poczęcie, to z tego jak,można obliczyć datę porodu?? Też te 40 tygodni dodac?

Stary 2015-08-16, 18:27   #360
Fionka_31
Zakorzenienie

Sylwia kolyski sie lekko otwierają i można je obniżyć, ale i tak będzie wyżej niż lóżko. Przynajmniej u mnie tak jest.

A skąd wiesz ze w brzuchu to przod tyl sie buja?

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Od poczęcia 38 tygodni

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości