Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-17, 18:09   #751
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ciśnienie mam w normie póki co ale mam tendencje do podwyższonego
Ja też mam w normie, ale boję się że potem jak mi pociśnie to... ale zobaczymy. na razie mam wysokie tylko z wkur.ienia

Kalusia no niestety chyba jakieś ręczne robótki Cię czekają
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 18:09   #752
lobofylia
Raczkowanie

Halwaya Proszę Cię... babcia juz nie daje po moim opr... ale teściowa ma w poważaniu moje zdanie... jak zabronie to i tak da serio. Nawet przy mnie. Ja czasem mu to chowam do torebki albo zjadam jak nie widzi byle on tyle nie zjadł. Ale i tak to samo... i tak za każdym razem. W ogóle ona to temat rzeka trudno całość zrozumiec poza tym ona potem przy wszystkich robi ze mnie ta zla :/
lobofylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 18:09   #753
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Halwaya ja głównie po teściowej mam hard core. Babcia to po prostu wiesz bajek oglądanie nawet caly dzień i pozwalanie jedzenia ton słodyczy. Ale po teściowej to masakra. Mlody potrafi mi powiedzieć ze jak mu nie kupie zabawki to on do babci zadzwoni tj mojej teściowej bo ona go kocha itd. Albo cos robi ja mu mowie nie wolno to teściowa przy nim i przy mnie mówi ze brzydka mama itd i go wiesz RATUJE przed podłą matka (bo np zabraniam mu jeść słodyczy przed obiadem). i w domu mam to samo ;(;( wiem to pewnie tez hormony ciążowe ale dziś mi oznajmił jak mu powiedziałam ze nie kupie kolejnej zabawki ze woli babcie i ona mu da pieniążki. ;( bez histerii ze chce tylko tak po prostu. I tak jest... teściowa mu da te pieniądze ;( a mnie nie stać na kupno co chwila zabawek i nie chce żeby wyrósł n takiego człowieka
Cytat:
Halwaya rozmawiałam i co? Nie pomaga bo rzekomo babcie sa od rozpieszczania. :/

Ehh duzo takich akcji jest i nic to nie zmienia ewentualnie kiedyś się obrazila i ponad miesiąc się nie odzywala i ... nawet z wnukiem nie gadała. potem mlody tez to przeżywa bo wiadomo lubi tam jeździć. wiecie to tez moja wina teraz to widzę dokładnie ale wtedy nie było innego wyjścia bo z powodu choroby młodego żłobek odpadal ;(
a tz rozmawiał?
U nas tez było podobnie, mała miała zabronione słodycze a schodziła do babci na cukierki. Wyszło po jakims czasie.
No i ja na tyle bezczelna ze zazyczyłam sobie pieniadze na dentyste skoro maja na słodycze dla wnuka.

ciezka sytuacja z tymi babciami, z jednej strony pomagaja przy dziecku a z drugiej dziecko jest rozchwiane bo ma dwie osoby ,, rządzące '' i sobie wybiera lepsza według niego opcje.

A moze jakas rozmowa ze takie zywienie wychodzi dopiero w pozniejszym wieku?

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 18:10   #754
acapella
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Lobofylia, nie wiem co powiedzieć normalnie odebrało mi mowę... Przecież to jest niemożliwe! Jak można tak się zachowywać, co to dziecko biedne musi mieć w tej małej główce przez taką babę!!! Szok.
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 18:11   #755
ogolnie
Zakorzenienie

Mój ojciec jest taki sam do wnuczki...jak była mała i dostała karę na telewizor na cały tydzień to dziadek po kryjomu ją wołał żeby sobie coś obejrzała. a taka była cicha przy tym, że jako 5 latka potrafiła nawet wiadomosci obejrzec
Stary 2015-08-17, 18:12   #756
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Rozmaiwialiśmy generalnie o ryzykach.. ja z uwagi na wysokie BMI mogę mieć większe komplikacje (choć niekoniecznie). Już pierwszy poród dla mnie nie był łatwy.. teraz może być podobnie.. mogą być problemy ze znieczuleniem zzo - w pierwszej ciąży też pierwsza anestozjolog nie podjęła się - wołali innego :/ Znów mogę mieć poród asystowany.. tzn kleszcze, albo cesarka..
Halwaya nie martw się tym jeszcze na zapas, nie myśl o cesarce jako o złu koniecznym, bo w wielu przypadkach może okazać się najlepszym rozwiązaniem, poza tym może lepiej byś doszła do siebie po niej niż po śniadaniu, na to nie ma reguły. Znam osoby co po cc bardzo szybko smigaly a po sn nie dawały rady z łóżka sie zwlec. Dla każdej z nas poród to pewne ryzyko, ale dlatego rodzi się w szpitalu, nie będziesz sama, głowa,do,góry ;*wiem, że to łatwo powiedzieć, ale,nie możesz się tak zamartwiac.
Cytat:
Ehh wy juz kolejna część...

Ja to mam chandrę. Byłam z wizyta u teściowej i koszmar. Dziecko daje mi popalić głównie przez to ze próbuje teraz naprawić błędy kiedy zajmowała się nim teściowa i babcia... i nie wyrabiam. Mam ochotę schować się gdzieś i wypłakac. Maz niby wspiera ale wszystko ja jakby sama musze myslec co i jak...Mam krwawienia zacznę myśleć że ich natężenie to moje nerwy. Przepraszam. Musiałam chyba sie wygadac.
Cytat:
Halwaya ja głównie po teściowej mam hard core. Babcia to po prostu wiesz bajek oglądanie nawet caly dzień i pozwalanie jedzenia ton słodyczy. Ale po teściowej to masakra. Mlody potrafi mi powiedzieć ze jak mu nie kupie zabawki to on do babci zadzwoni tj mojej teściowej bo ona go kocha itd. Albo cos robi ja mu mowie nie wolno to teściowa przy nim i przy mnie mówi ze brzydka mama itd i go wiesz RATUJE przed podłą matka (bo np zabraniam mu jeść słodyczy przed obiadem). i w domu mam to samo ;(;( wiem to pewnie tez hormony ciążowe ale dziś mi oznajmił jak mu powiedziałam ze nie kupie kolejnej zabawki ze woli babcie i ona mu da pieniążki. ;( bez histerii ze chce tylko tak po prostu. I tak jest... teściowa mu da te pieniądze ;( a mnie nie stać na kupno co chwila zabawek i nie chce żeby wyrósł n takiego człowieka
Lobo strasznie mi Ciebie szkoda, domyślam się co czujesz, ale ją na 100% bym tego tak nie zostawiła, tylko przetłumaczyła babci i tesciowej, że to Ty wychowujesz dziecko i jeśli zostawiasz je z,nimi, to chciałabyś żeby dalej według takich zasad było wychowywane, bo co,z tego ze Ty się nameczysz, jak one to wszystko burza, a Ty tracisz autorytet i dziecka? Koniecznie z nimi porozmawiaj. Co Tz na to?

A tak w ogóle jesteś lekka na wspomnienia, bo miałam dzisiaj napisać, ze coś dawno sie nie odzywalas dbaj o siebie, teraz szczególnie, skoro jeszcze te krwawienia sie pojawiają, sama wiesz, że musisz się oszczędzać;*

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52444292]Lobo współczuję ale teściowej nie przegadasz niestety. Ona myśli tylko o tym, że dziecko było u niej przez tydzień i musiała mu nieba przychylić, a teraz to już nie jej zmartwienie oczywiście nie usprawiedliwiam jej w żaden sposób, ale tak się nie robi i jeszcze do tego te Twoje krwawienia...

Pokazałam mężowi wszystko koszyka allegro, wybraliśmy RAZEM! kolory i zamawiam i kombinezon też [/QUOTE]

Super, pochwal się jak dostaniesz paczkę

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 18:13   #757
lobofylia
Raczkowanie

Nie. o dentyscie tez mówiłam to mam mu zęby myc częściej itd itp i to ciągle tak jest. Jeszcze kilka dni i mu przejdzie ale po prostu mam dość
Stary 2015-08-17, 18:16   #758
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Czubasek nie powiedziałabym, że to bezczelne... Ty jesteś matką, płacisz za leczenie (nie tylko ogólnie, zębów tym bardziej), Twoje dziecko się męczy i płacze jak bolą ją zęby i Ty decydujesz co ma jeść. Ja osobiście zamierzam to rozwiązać tak, że słodycze owszem, ale wszystkie do moich rąk i to ja będę decydować co i kiedy dziecko zje...
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 18:17   #759
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Każda z nas chociaż raz w życiu przez to przechodziła :p

U mnie już 10 kg na plusie!:O Dawno się nie ważyłam...

Czytam sobie sierpniowki i matko, jakich niektóre mają kochanych TZ-ow!! Pomijam fakt, że dostały ogromne bukiety za urodzenie (mój TZ w życiu nie wpadłby na taki pomysł), to jeszcze jedna pisała, że w nocy w ogóle prawie nie wstaje, bo wszystko robi jej TŻ. Tylko pierś wyjmie na wierzch jak jej TZ małego podstawi do karmienia...
Wiem, że mój będzie też pomocny, ale o takim czyms nawet nie śnie....

No to faktycznie super taki tŻ. Mój to poszedł spać do drugiego pokoju bo on musi się wyspać do pracy ale ja taka jestem ugodowa że to rozumiem ale czasem bym chciała żeby mi mój więcej pomagał a on zawsze twierdzi że przecież Ci pomagam ( ale to może wychowanie bo u niego ojciec nic zupełnie nie robił także i tak jest lepszy) a o takim bukiecie to pomarzyć można ale mój mi nie dawał Wiecie co tak ostatnio skumałam że muszę mu trochę pościemniać że niby mnie brzuch boli albo coś to bierze starszego synka i go zabawia a ja mam chwilę odpoczynku
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 18:17   #760
Fionka_31
Zakorzenienie

Probuje was nadrobić ale co rusz dorabiacie posty

Co do wyprawki ja chce sie wyrobić w 1500 zl max + wózek ale dużo rzeczy dostane wiec tak oto sobie skalkulowalam.

Musze wrzucić w Excel wszystko.

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 18:17   #761
lobofylia
Raczkowanie

Ehh no teściowej temat to rzeka ide z malym się bawić. Bo przyszedł czy juz się nie gniewam... będę wieczorem moze tez się odstresuje. A rozmawiać rozmawiałam ale tylko na babcie podziałalo. Na teściowa NIE.
Stary 2015-08-17, 18:18   #762
czubasek20
Zakorzenienie

lobo przejdzie do nastepnej wizyty u babci i to jest najgorsze :/

moja tesciowa tez aniołkiem nie jest. Jak chcielismy sie wyprowwadzic to wzbudziła w nas takie wyrzuty sumienia ze masakra. Razem z tesciem nagadali nam ze taka zmiana dla 3 latki jest niedobra, że zniszczymy jej psychike, ze nie wolno jej srodowiska zmieniac itp. ( z perspektywy czasu wiemy ze to głupoty, ale ja musiałam pójsc do psychologa bo mi taki metlik zrobiła)
Byle tylko wnuczke przy sobie zatrzymać.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 18:20   #763
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja dostalam kwiaty w szoku bylam bo pocztka kwiatowa przyjechal jak tz w pracy byl.
A tz czasem potrafia milo zaskoczyc

sylwuska mnie tez przerazaja ale ja wypisuje sobie niezbedne minimum i na malego tak czy siak mi wychodzi 1,5 tys bez wozka, fotelika, lozeczka, poscieli itp.
Kiedys czytalam jakis artykul ze skompletowanie wyprawki to koszt 4 tys. Chyba jak sie ma wozek juz i fotelik.
Jeżeli chodzi o skompletowanie wyprawki to zależy co sie kupuje ile itp ale my kupowaliśmy tani wózek za 500zł fotelik używany za 100 i sie zmieściliśmy w 3 tys
Stary 2015-08-17, 18:21   #764
ogolnie
Zakorzenienie

Katarzyna jak działa na niego, że "boli Cię brzuch" to czemu nie skorzystać
Na mojego niestety nic nie działa, czasem wręcz zapomina że jestem w ciąży. Dziś mówi rano "Przepchniemy auto na inne miejsce?"
Ja tak patrzę na niego jak na idiotę, a on puknął się w czoło po chwili i mówi "Ale ja jestem kur.a głupi"
Stary 2015-08-17, 18:21   #765
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Nie. o dentyscie tez mówiłam to mam mu zęby myc częściej itd itp i to ciągle tak jest. Jeszcze kilka dni i mu przejdzie ale po prostu mam dość
A nie możesz powiedzieć, by zamiast słodyczy dawała np owoc czy jakąś zdrową przekąskę - powiedz jej, że więcej krzywdy robi dziecku i może mieć później w ten sposób problemy zdrowotne - kwiatków colą się nie podlewa nie bez powodu! Weź jej powiedz, że miłość nie polega na dawaniu słodyczy - niech lepiej bajkę poczyta lub pójdzie na spacer!

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 18:22   #766
Fionka_31
Zakorzenienie

Bylam jeszcze raz obejrzeć wózki i coraz bardziej jestem nastawiona na baby merc

A w ogóle to jak wysiadlam z samochodu to chyba za szybko to zrobiłam bo mnie brzuch zaczął ciągnąć aż nie mialam sil iść i musiałam sie zatrzymać przy jakimś slupie. Podeszła do mnie babka i sie pyta czy potrzebuje pomocy bo widzi ze ciaza. No to jej podziekowalam i oczywiście co? Znowu hormony placzu sie aktywowaly... Haha

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 18:23   #767
ogolnie
Zakorzenienie

Dziewczyny, wy serio mówicie o tych kwotach wyprawki 4 tys? Że bez wózka i fotelika? Straszne to, dla mnie nie do pomyślenia w ogóle...
Stary 2015-08-17, 18:24   #768
lobofylia
Raczkowanie

Halwaya tekst teściowej Nie bo on nie lubi owoców i ja specjalnie chce żeby on jej nie lubil. kiedyś dala mu i jablko i dp tego czekoladę i z wyższościa mi udowodniła ze zjadł czekoladę poza tym jak przy mnie nie da to wystarczy ze wyjdę i da nie działa

Albo np nie da ale mu powie gdzie sa i potem ze on sam wziął.
Stary 2015-08-17, 18:24   #769
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Bylam jeszcze raz obejrzeć wózki i coraz bardziej jestem nastawiona na baby merc

A w ogóle to jak wysiadlam z samochodu to chyba za szybko to zrobiłam bo mnie brzuch zaczął ciągnąć aż nie mialam sil iść i musiałam sie zatrzymać przy jakimś slupie. Podeszła do mnie babka i sie pyta czy potrzebuje pomocy bo widzi ze ciaza. No to jej podziekowalam i oczywiście co? Znowu hormony placzu sie aktywowaly... Haha
Takie wzruszające
U mnie widać dobrze jak kiecke ubiore, a jak legginsy to sie brzuch chowa. I nikt mi forów nie daje buuu
Stary 2015-08-17, 18:25   #770
katarzynaxxx89
Raczkowanie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52442061]Czubasek ja policzyłam sobie mniej więcej - ubranka ok. 1500 zł na początek wózek + fotelik 1100 zł, meble 1600 zł, leżaczek 400 zł, monitor oddechu 250 zł, kosmetyki, pampersy, proszki itp. 500 zł - prawie 5500 zł... Także nie ma bata, żeby się w 4000 zł zmieścić...[/QUOTE]

Wg mnie jest taka możliwość bo można nie kupować taniej a niektóre rzeczy można sobie darować no i zawsze z ciuszków można cos w lumpie albo ktoś da po swoim dziecku a monitoru oddechu nie kupowałam . A kosmetyki to i pampersy to mi wychodzi max 250zł a pewnie mniej mi wyjdzie bo octenisept mi mama da bo ma dostęp
Stary 2015-08-17, 18:30   #771
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Halwaya tekst teściowej Nie bo on nie lubi owoców i ja specjalnie chce żeby on jej nie lubil. kiedyś dala mu i jablko i dp tego czekoladę i z wyższościa mi udowodniła ze zjadł czekoladę poza tym jak przy mnie nie da to wystarczy ze wyjdę i da nie działa

Albo np nie da ale mu powie gdzie sa i potem ze on sam wziął.
Przez moją babcię, która miała podobne podejście, do tej pory nie lubię większości warzyw i owoców

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Z kolei moja siostra jako dziecko miała dużą nadwagę. Babcia najpierw karmiła ją słodyczami a potem mówiła: nie jedz tyle, grubasie
Stary 2015-08-17, 18:36   #772
Konto usunięte

Katarzyna ja nie mam na kogo liczyć w kwestii dostania czegoś. Moja mama zapowiedziała się, że kupi spacerówkę i to tyle. A jeśli po kupieniu wyprawki coś nam wpadnie extra to będzie zapas po prostu i tyle. Lumpami nie gardzę, pewnie sporo rzeczy przyniosę z lumpów sama się w lumpach ubieram, więc nie widzę w tym nic złego. Pewnie moje podejście nie jest do końca dobre i jest lekko szalone, ale tak jak wyżej pisałam - to moje pierwsze dziecko, długo na nie czekałam i sporo przeszłam w trakcie tego czekania, więc nie zamierzam oszczędzać. Meble mamy takie zaplanowane, że jak mały będzie rósł to się dokupi jedną-dwie szafki na rzeczy/zabawki i będzie miał aż do czasu pójścia do szkoły. Także to na początek się kumuluje dużo, a później będzie łatwiej. Nie chcę też mężowi zostawiać kwestii biegania do Tesco, Carrefoura czy gdziekolwiek indziej, żeby coś dokupował, bo uważam, że nie będzie na to czasu. Poza mną i dzieckiem w szpitalu będą jeszcze święta i goście w domu, więc tam też będzie musiał być...

Zakupy na allegro zrobione rozmiar 56 uważam za zamknięty, chyba, że coś w lumpku wpadnie
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 18:37   #773
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Twoja teściowa przegina pałę

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Katarzyna jak działa na niego, że "boli Cię brzuch" to czemu nie skorzystać
Na mojego niestety nic nie działa, czasem wręcz zapomina że jestem w ciąży. Dziś mówi rano "Przepchniemy auto na inne miejsce?"
Ja tak patrzę na niego jak na idiotę, a on puknął się w czoło po chwili i mówi "Ale ja jestem kur.a głupi"

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Przez moją babcię, która miała podobne podejście, do tej pory nie lubię większości warzyw i owoców

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Z kolei moja siostra jako dziecko miała dużą nadwagę. Babcia najpierw karmiła ją słodyczami a potem mówiła: nie jedz tyle, grubasie
Twoja babcia też widzę niezła.

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 18:37   #774
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Kochane po co wam 2 kombinezony? Gdyby nie fakt że dostałam polarowy i taki zimowy nie bralabym dwóch. Dla siebie ile kurtek macie? Dziecko moment wyrośnie a w. marcu kwietniu juŻ może być nie potrzebny. Wtedy kurteczka już. I zdazycie kupić do tego czasu. Karuzelka na pierwsze miesiące nie potrzebna poza tym będą święta może pod choinką znajdziecie??? Albo ktoś przyjdzie to zasugerujcke że by wam się przydało.
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 18:37   #775
halwaya
Zakorzenienie

Lobo - przegrana sytuacja nie kumam tego zachowania.. ja mojej teściowej wytłumaczyłam, że nie chcę, by dziecko wyglądało jak ja - zresztą ta w miarę zdrowo się odzywia, więc tutaj jest trochę łatwiej.. ale co chwilę mi ziecko i tak fasszeruje knapkami itp. A potem "ona tak mało je" - gów.no prawda.. pierwsze co jak się budzi to "mamo, chcę jeść"

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 18:41   #776
katarzynaxxx89
Raczkowanie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52443110]Acapella na kosmetyczne rzeczy 200 zł wydaje mi się dużo za mało... Paczka pampersów ta większa to jest koszt ok. 80 zł. A gdzie jakieś maści, kremy i inne... Oczywiście każdy jak woli, nic nikomu nie narzucamy, ale mi się to wydaje malutko...

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Ogolnie mnie też to drażni [/QUOTE]

Mi się nie wydaje mało
Stary 2015-08-17, 18:45   #777
sylwoha
Zakorzenienie

Punkt
Widzenia apropo tego ile jest duzo a ile mal, zAlezy od punktu siedzenia

Takze nie ma co duskutowac nt za wiele
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 19:06   #778
katarzynaxxx89
Raczkowanie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52443110]Acapella na kosmetyczne rzeczy 200 zł wydaje mi się dużo za mało... Paczka pampersów ta większa to jest koszt ok. 80 zł. A gdzie jakieś maści, kremy i inne... Oczywiście każdy jak woli, nic nikomu nie narzucamy, ale mi się to wydaje malutko...

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Ogolnie mnie też to drażni [/QUOTE]

pewnie te kupię choć trochę drogo za szt wychodzą ale starszemu bardzo pasowały na początku ewentualnie zielone http://www.rossnet.pl/Produkt/Pamper...6555,1666,6741 i te husteczki jak dla mnie są świetne a czasem są 4pak po 15zł http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...1083,1662,6081 a i jeszcze ten krem na buzie http://www.rossnet.pl/Produkt/Nivea-...6827,1663,6090 http://www.rossnet.pl/Produkt/Pamper...6486,1666,6743

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52444838]Katarzyna ja nie mam na kogo liczyć w kwestii dostania czegoś. Moja mama zapowiedziała się, że kupi spacerówkę i to tyle. A jeśli po kupieniu wyprawki coś nam wpadnie extra to będzie zapas po prostu i tyle. Lumpami nie gardzę, pewnie sporo rzeczy przyniosę z lumpów sama się w lumpach ubieram, więc nie widzę w tym nic złego. Pewnie moje podejście nie jest do końca dobre i jest lekko szalone, ale tak jak wyżej pisałam - to moje pierwsze dziecko, długo na nie czekałam i sporo przeszłam w trakcie tego czekania, więc nie zamierzam oszczędzać. Meble mamy takie zaplanowane, że jak mały będzie rósł to się dokupi jedną-dwie szafki na rzeczy/zabawki i będzie miał aż do czasu pójścia do szkoły. Także to na początek się kumuluje dużo, a później będzie łatwiej. Nie chcę też mężowi zostawiać kwestii biegania do Tesco, Carrefoura czy gdziekolwiek indziej, żeby coś dokupował, bo uważam, że nie będzie na to czasu. Poza mną i dzieckiem w szpitalu będą jeszcze święta i goście w domu, więc tam też będzie musiał być...

Zakupy na allegro zrobione rozmiar 56 uważam za zamknięty, chyba, że coś w lumpku wpadnie [/QUOTE]
No pewnie jak tylko masz kasę to kupuj jakbym więcej miała to też bym kupiła to i owo dodatkowo a że nie mam i też mało kto mi może pomóc bo jedynie takie drobiazgi dostanę to muszę tak robić żeby mi starczyło na wszystko kaski.

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

a co do tych teściowych to różnie jest niby ciągle powtarzam żeby nie kupować słodyczy ale i tak kupią i to nawet moja mama czy chrzestni można mówić oni swoje ale ja to nie daję małemu tylko odrazu chowam i daje wg siebie od czasu do czasu i przyznam sie oboje z mężem czasem małemu coś podjemy bo my lubimy oboje słodycze

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Punkt
Widzenia apropo tego ile jest duzo a ile mal, zAlezy od punktu siedzenia

Takze nie ma co duskutowac nt za wiele

Oj tak święta prawda
Stary 2015-08-17, 19:26   #779
evciap0
Wtajemniczenie

Poćwiczyłam teraz ten zestaw dla ciężarnych Ani Lewandowskiej, niefajne :/

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 19:28   #780
Konto usunięte

Evcia jak może być fajne coś, co dla ciężarnych wymyśliła dziewczyna, która nigdy w ciąży nie była...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości