![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mój mąż dziwnie się zachowuje.
no jak to go nie podejrzewasz,podejrzewasz i sama sobie zaprzeczasz,nie mozna byc zafascynowanym erotycznie mezczyzna i nie byc gejem,ok ewentualnie mozna byc bi
(nie wiem czy cos takie by ci przeszkadzalo) ja jestem w 100% hetero i nigdy przenigdy nie mialam zadnej fascynacji seksualnej inna kobieta,lubie kobiety,podobaja mi sie nie ktore ale nie seksualnie ale tak jak jakis np.ladny obraz nie ciagnie mnie zeby miec z nimi jakikolwiek fizyczny kontakt dlatego mowiac ze nie posadzasz meza o bycie gejem oklamujesz sama siebie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To o czym niby jest ten watek? ![]()
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Przeczytałam wątek ale nie chciałam się udzielać, dopóki nie przeczytałam, że chcesz wciągnąć w wasze sprawy szwagierkę. Uraziłaś męża a teraz jeszcze chcesz narobić większego gnoju. Nie masz z nią dobrego kontaktu, po co ją w to mieszasz? Mąż jeszcze bardziej się na Ciebie zdenerwuje i wcale nie będę mu się dziwiła i nie ważne jak wielkie masz podejrzenia i czy są one słuszne czy nie.
Najpierw z mężem się rozmawia. Powinnaś się skupić na tym, zeby on chciał z Tobą porozmawiać. Jak byś się czuła, gdyby ktoś Cię uraził a potem byś się dowiedziała, że jeszcze wciągnął w to Twoją rodzinę? Myślę, że nie miąłabyś ochoty wracać do kogoś takiego.
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Z moim facetem stwierdziliśmy, że jest to niespotykane zachowanie, ale normalne (w sensie zrozumiałe w kontekście ich przeszłości i nie budzi naszych podejrzeń o homoseksualizm Twojego męża)
Oboje zgodnie uważamy też, że jesteś zazdrosna o uwagę swojego małżonka Edytowane przez konesko Czas edycji: 2015-08-18 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() też się pogubiłam ![]() ale jak widać żyję w związku z wieloma ludźmi równolegle ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Wg mnie taka bliskosc miedzy facetami normalna nie jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Konto usunięte
|
A co To jest podejrzewanie o homoerotyczna fascynacje jak nie podejrzewanie o to ze jest gejem? Dla mnie jest to równoznaczne
wytłumacz różnice bo cię nie rozumiem Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2015-08-18 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#100 |
Konto usunięte
|
Zapętliłaś się i poza swoim podejrzeniem nie widzisz reszty. Chcesz rozwalić malżenstwo , a jak zaprosisz szwagierke i równie subtelnie jak przy mezu zaczniesz ja wypytywac o poczatki relacji meza to sorry...Ktoraś z Dziewczyn fajnie Ci wpisala, jak chcesz się rozwieść to to zrob a nie szukaj pretekstu siejąc ferment w rodzinie. Dalej nie widzisz, ze maz sie oddalil a Ty robisz wszystko zeby to poglębić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
Biedny ten Twój mąż. Naprawdę.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
To co mam zrobić, mądrale? Zaakceptować wszystko tak jak jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Puella Magi
|
Kierujesz się stereotypami i modelem wytworzonym przez społeczeństwo. Niektóre przyjaciółki całują się w policzek na przywitanie i pożegnanie, ale nie spotkałam się z zarzucaniem im homoseksualnych skłonności. Podwójne standardy. Przyjęło się, że mężczyznom nie wypada okazywać sobie czułości przez kontakt fizyczny, ale Twój mąż i jego kuzyn są indywidualnymi jednostkami. Nie oczekuj, że będą zachowywać się zgodnie z tym, co kiedyś uznano za jedyne słuszne i prawdziwe, skoro najwyraźniej mają inne potrzeby. Myślę, że dla nich to naturalne, bo nawet się z tym nie ukrywają.
Nie wykluczam, że Twój mąż odczuwa jakąś atrakcję do osób tej samej płci. Z tym, że pociąg jest nie tylko seksualny. W tym przypadku stawiałabym raczej na "sensual attraction" - nie znam prawidłowego określenia w języku polskim. Mimo wszystko, wciąż uważam, że to nie to, a po prostu okazują braterską miłość w niekonwencjonalny sposób, bez żadnych podtekstów. Jego odpowiedź na Twoją wiadomość była wybitnie chamska i obrzydliwa. Dziwię się, że odezwał się do swojej żony w taki sposób.
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Fakt, maz nie zachowal sie przykladnie, niemniej jednak widzac Twoja retoryke na tym forum, juz widze, w jak 'dyplomatyczny' sposob zaatakowalas go TYM pytaniem.
I na dodatek nie podejrzewasz go o homoseksualizm... Jedynie homoerotyczna fascynacje czlonkiem (nomen omen) jego rodziny. Dobrze, ze kuzyn chociaz pelnoletni, bo jeszcze wyjechalabys z podejrzeniem o fascynacje seksualna dziecmi (ale przeciez nie pedofilie!). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez koka_koks Czas edycji: 2015-09-01 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Konto usunięte
|
Pomyśl. Szwagierka nie jest blisko z Tobą, jest blisko z nimi. Jak zaczniesz wypytywać, to po czyjej stronie stanie wiedząc, że między nimi nic nie ma? Myślisz, że nie powtórzy bratu i kuzynowi? Dowiesz się czegokolwiek? Uspokoisz? Czy narobisz jeszcze większej obory?
tzn. o ile jeszcze o tym nie wie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Cały czas podajecie przykłady takich relacji między dziewczynami.
Ale naprawdę widziałyście taką relację między dorosłymi facetami - na żywo? Bo ja nigdy. Dla mnie obawy i zniesmaczenie autorki są całkowicie naturalne. Pozostaje jedynie kwestia awantury i słów jakie podczas niej padły.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2015-08-18 o 23:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Cytat:
zgadzam się, bliskość między kobietami (siostrami, kuzynkami, przyjaciółkami) jest bardziej powszechna i akceptowana ale to samo zachowanie u mężczyzn może już budzić konsternację i niesmak. owszem, są to podwójne standardy ale co poradzić? nam trudno jest ocenić zachowanie Twojego męża, bo to samo zachowanie w różnych kontekstach i sytuacjach może być różnie odebrane, poza tym dochodzi jeszcze mnóstwo sygnałów niewerbalnych i w ogóle "tło". dziwi mnie tylko, że napisałaś, że nie podejrzewasz męża o homo skłonności, a ja byłam przekonana, że to o tym jest ten wątek. jeśli już koniecznie chcesz sytuację skonsultować z kimś, kto męża zna (szwagierka) to zrób to bardzo dyskretnie. chociaż skoro nie masz z nią dobrych kontaktów... może jest ktoś inny, bardziej zaufany? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
przede wszystkim Ty widzisz problem nie tu, gdzie on rzeczywiście jest. jesteś chorobliwie zazdrosna o bliskość innego członka rodziny, bo Twój mąż wybiera jego kontakt nad czas spędzany z Tobą. Tu jest problem, nie w homoerotycznych fantazjach Twojej wyobraźni.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
To nie jest tak, że nie mam z nią dobrych kontaktów. Mam dobry, tylko rzadki. Chodziło mi o to, że nie widujemy się często.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma sensu podawać przykładów ani Aleksandra Macedońskiego, ani Indian z Ameryki południowej. Nie ma sensu także podawać przykładów osób z problemami dotyczącymi tożsamości płci. Facet. Heteroseksualny. Mąż. w Polsce.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wśród polskich górali (starszych) często nadal jest popularny pocałunek w usta jako powitanie - ot, taki przeżytek. nie ma to żadnego podtekstu seksualnego. no i nadal się pytam, czy spanie po pijaku, pożyczenie bielizny i dotykanie się barkami to takie znowu zachowanie nienormalne? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
samo w sobie, imho, nie jest. ale widocznie musiało być coś więcej (owo "tło sytuacyjne", że się tak wyrażę), skoro autorce przyszło do głowy, że coś jest nie halo. my o tym wiedzieć nie możemy, bo nas tam nie było, bo nie znamy gościa etc. etc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
tam było też przytulanie się na powitanie.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Konto usunięte
|
Czy Ty IMHO zauważyłaś, ze problem jest gdzie indziej? Małżenstwo nie spedza ze sobą czasu, to zona wpada na genialny pomysl-oskarzmy kuzyna, przeciez tak najłatwiej i najszybciej. I przy takim oskarzeniu wszyscy powinni sie nad nia litowac a maz ze strachu siedziec w domu powinien, zeby plotka kochanej zonki do niego nie przylgnela...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() O! Idź z duchem czasu, jeden chłop aż po grób jest w tym sezonie zdecydowanie passé ![]() Paaani! Tera to takie kamery som, że fszeńdzie zamontujesz i fszystko widać! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() #smóteg#rzal#bul#jestętro llę |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wspomniałam, żeby nie było, że z pozycji osoby obytej z kulturalną dyskusją piszę. A cóż jej pozostaje jak nie znalezienie nowego męża skoro z tym się ewidentnie nie potrafi dogadać, ani zakomunikować mu swoich potrzeb a zamiast tego planuje szeroko zakrojoną akcję demaskacyjną kazirodczą, homoseksualną miłość łączącą kuzyna i jej zdecydowanie niehomoseksualnego męża - z którym wszystko w sumie się układa, ale nie poświęca jej 100% swojego czasu i nie sprawia wrażenia gotowego do zerwania kontaktów z kuzynem, z którym się widuje raz na dwa tygodnie? Edytowane przez 201607040950 Czas edycji: 2015-08-19 o 01:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
BAN stały
|
czyli jakby miał taką zażyłość czułość i wtulenia z 26letnią kuzynką to też byłoby ok a ona psychotyczną wariatką mającą wrażenie, że chyba troszkę jest w 3kącie?
![]() Nie róbcie jej może wody z mózgu. ![]() Nie mieszajmy także innych kręgów kulturowych bez np. zastanowienia się, jak restrykcyjne podejście do seksu pozamałżeskiego bywa w jakiejś społeczności. ![]() I szacun dla faceta, który jadąc na kąpielisko nie tylko pamięta by spakować kąpielówki, ale jeszcze żeby dla innego też. ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2015-08-19 o 06:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.