Mój mąż dziwnie się zachowuje. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-08-18, 21:31   #91
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Dot.: Mój mąż dziwnie się zachowuje.

no jak to go nie podejrzewasz,podejrzewasz i sama sobie zaprzeczasz,nie mozna byc zafascynowanym erotycznie mezczyzna i nie byc gejem,ok ewentualnie mozna byc bi
(nie wiem czy cos takie by ci przeszkadzalo)
ja jestem w 100% hetero i nigdy przenigdy nie mialam zadnej fascynacji seksualnej inna kobieta,lubie kobiety,podobaja mi sie nie ktore ale nie seksualnie ale tak jak jakis np.ladny obraz nie ciagnie mnie zeby miec z nimi jakikolwiek fizyczny kontakt
dlatego mowiac ze nie posadzasz meza o bycie gejem oklamujesz sama siebie
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-18, 21:33   #92
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niepewna87 Pokaż wiadomość
Nie chcę jej mówić, że podejrzewam męża, że jest gejem, bo jak pisałam, o to go nie podejrzewam, tylko chciałabym poznać... Genezę tej zażyłości.
No nie, teraz to walnelas.
To o czym niby jest ten watek?

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-18, 21:33   #93
Nameria
Zadomowienie

Przeczytałam wątek ale nie chciałam się udzielać, dopóki nie przeczytałam, że chcesz wciągnąć w wasze sprawy szwagierkę. Uraziłaś męża a teraz jeszcze chcesz narobić większego gnoju. Nie masz z nią dobrego kontaktu, po co ją w to mieszasz? Mąż jeszcze bardziej się na Ciebie zdenerwuje i wcale nie będę mu się dziwiła i nie ważne jak wielkie masz podejrzenia i czy są one słuszne czy nie.
Najpierw z mężem się rozmawia. Powinnaś się skupić na tym, zeby on chciał z Tobą porozmawiać.
Jak byś się czuła, gdyby ktoś Cię uraził a potem byś się dowiedziała, że jeszcze wciągnął w to Twoją rodzinę? Myślę, że nie miąłabyś ochoty wracać do kogoś takiego.
Stary 2015-08-18, 21:34   #94
konesko
Raczkowanie

Z moim facetem stwierdziliśmy, że jest to niespotykane zachowanie, ale normalne (w sensie zrozumiałe w kontekście ich przeszłości i nie budzi naszych podejrzeń o homoseksualizm Twojego męża)
Oboje zgodnie uważamy też, że jesteś zazdrosna o uwagę swojego małżonka

Edytowane przez konesko
Czas edycji: 2015-08-18 o 21:36
konesko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-18, 21:36   #95
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Co ma Ci wyjasnić? że masz omamy, nie rozmawiasz z mężem i prędzej uwierzysz, ze Twoj mąż jest homo niż przyznasz, ze nie ma między Wami bliskości. Opowiedz jej jak rozpaczliwie lapiesz się niskich argumentow, bo maż zwyczajnie z Tobą nie spędza czasu.

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
No nie, teraz to walnelas.
To o czym niby jest ten watek?
też się pogubiłam

ale jak widać żyję w związku z wieloma ludźmi równolegle jeśli kąpiel nago w jeziorze i spanie na imprezie na łyżeczkę, plus nie daj borze! czochranie włosów rano jest tego miarą, to o tempora o mores!
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-18, 21:39   #96
niepewna87
Raczkowanie

Cytat:
- Nie podejrzewam mojego męża, że jest gejem w ukrytym związku z kuzynem i że oszukiwał mnie od początku, ale podejrzewam jakąś homoerotyczną fascynację (obopólną).
Mówiłam tak.
niepewna87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-18, 21:45   #97
_Supernova_
Zadomowienie

Wg mnie taka bliskosc miedzy facetami normalna nie jest.
_Supernova_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-18, 21:46   #98
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

A co To jest podejrzewanie o homoerotyczna fascynacje jak nie podejrzewanie o to ze jest gejem? Dla mnie jest to równoznaczne
wytłumacz różnice bo cię nie rozumiem

Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Czas edycji: 2015-08-18 o 21:55
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-18, 21:47   #99
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak widać żyję w związku z wieloma ludźmi równolegle jeśli kąpiel nago w jeziorze i spanie na imprezie na łyżeczkę, plus nie daj borze! czochranie włosów rano jest tego miarą, to o tempora o mores!
Wydaje mi sie, ze pare osob dzieki temu watkowi odkryje, ze sa poliamoryczni i ulegaja "homoerotycznej fascynacji"

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-18, 21:48   #100
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Mówiłam tak.
Zapętliłaś się i poza swoim podejrzeniem nie widzisz reszty. Chcesz rozwalić malżenstwo , a jak zaprosisz szwagierke i równie subtelnie jak przy mezu zaczniesz ja wypytywac o poczatki relacji meza to sorry...Ktoraś z Dziewczyn fajnie Ci wpisala, jak chcesz się rozwieść to to zrob a nie szukaj pretekstu siejąc ferment w rodzinie. Dalej nie widzisz, ze maz sie oddalil a Ty robisz wszystko zeby to poglębić.
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-18, 22:18   #101
201607111028
Konto usunięte

Biedny ten Twój mąż. Naprawdę.
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-18, 22:24   #102
niepewna87
Raczkowanie

To co mam zrobić, mądrale? Zaakceptować wszystko tak jak jest?
Stary 2015-08-18, 22:25   #103
Amaririsu
Puella Magi

Kierujesz się stereotypami i modelem wytworzonym przez społeczeństwo. Niektóre przyjaciółki całują się w policzek na przywitanie i pożegnanie, ale nie spotkałam się z zarzucaniem im homoseksualnych skłonności. Podwójne standardy. Przyjęło się, że mężczyznom nie wypada okazywać sobie czułości przez kontakt fizyczny, ale Twój mąż i jego kuzyn są indywidualnymi jednostkami. Nie oczekuj, że będą zachowywać się zgodnie z tym, co kiedyś uznano za jedyne słuszne i prawdziwe, skoro najwyraźniej mają inne potrzeby. Myślę, że dla nich to naturalne, bo nawet się z tym nie ukrywają.

Nie wykluczam, że Twój mąż odczuwa jakąś atrakcję do osób tej samej płci. Z tym, że pociąg jest nie tylko seksualny. W tym przypadku stawiałabym raczej na "sensual attraction" - nie znam prawidłowego określenia w języku polskim. Mimo wszystko, wciąż uważam, że to nie to, a po prostu okazują braterską miłość w niekonwencjonalny sposób, bez żadnych podtekstów.

Jego odpowiedź na Twoją wiadomość była wybitnie chamska i obrzydliwa. Dziwię się, że odezwał się do swojej żony w taki sposób.
Stary 2015-08-18, 22:38   #104
_Mia
Zakorzenienie

Fakt, maz nie zachowal sie przykladnie, niemniej jednak widzac Twoja retoryke na tym forum, juz widze, w jak 'dyplomatyczny' sposob zaatakowalas go TYM pytaniem.

I na dodatek nie podejrzewasz go o homoseksualizm... Jedynie homoerotyczna fascynacje czlonkiem (nomen omen) jego rodziny. Dobrze, ze kuzyn chociaz pelnoletni, bo jeszcze wyjechalabys z podejrzeniem o fascynacje seksualna dziecmi (ale przeciez nie pedofilie!).
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-18, 22:52   #105
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Doprowadzić do syfiastego rozwodu?
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-18, 22:55   #106
koka_koks
Raczkowanie

.

Edytowane przez koka_koks
Czas edycji: 2015-09-01 o 09:22
koka_koks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-18, 23:05   #107
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Pomyśl. Szwagierka nie jest blisko z Tobą, jest blisko z nimi. Jak zaczniesz wypytywać, to po czyjej stronie stanie wiedząc, że między nimi nic nie ma? Myślisz, że nie powtórzy bratu i kuzynowi? Dowiesz się czegokolwiek? Uspokoisz? Czy narobisz jeszcze większej obory?
tzn. o ile jeszcze o tym nie wie.
Stary 2015-08-18, 23:38   #108
Elfir
Zakorzenienie

Cały czas podajecie przykłady takich relacji między dziewczynami.
Ale naprawdę widziałyście taką relację między dorosłymi facetami - na żywo?

Bo ja nigdy.

Dla mnie obawy i zniesmaczenie autorki są całkowicie naturalne.

Pozostaje jedynie kwestia awantury i słów jakie podczas niej padły.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett

Edytowane przez Elfir
Czas edycji: 2015-08-18 o 23:39
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-18, 23:54   #109
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość

Bo ja nigdy.

zgadzam się, bliskość między kobietami (siostrami, kuzynkami, przyjaciółkami) jest bardziej powszechna i akceptowana ale to samo zachowanie u mężczyzn może już budzić konsternację i niesmak. owszem, są to podwójne standardy ale co poradzić?
nam trudno jest ocenić zachowanie Twojego męża, bo to samo zachowanie w różnych kontekstach i sytuacjach może być różnie odebrane, poza tym dochodzi jeszcze mnóstwo sygnałów niewerbalnych i w ogóle "tło".
dziwi mnie tylko, że napisałaś, że nie podejrzewasz męża o homo skłonności, a ja byłam przekonana, że to o tym jest ten wątek.

jeśli już koniecznie chcesz sytuację skonsultować z kimś, kto męża zna (szwagierka) to zrób to bardzo dyskretnie. chociaż skoro nie masz z nią dobrych kontaktów... może jest ktoś inny, bardziej zaufany?
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-19, 00:02   #110
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
przede wszystkim Ty widzisz problem nie tu, gdzie on rzeczywiście jest. jesteś chorobliwie zazdrosna o bliskość innego członka rodziny, bo Twój mąż wybiera jego kontakt nad czas spędzany z Tobą. Tu jest problem, nie w homoerotycznych fantazjach Twojej wyobraźni.

Cytat:

Bo ja nigdy.

Tak. W krajach basenu śródziemnomorskiego takie relacje braterskie (bo ok, to jest kuzyn, ale wyraźnie zostali wychowani jak bracia) są normalne. poza tym naprawdę tak dziwne jest to, że siedząc na kanapie się dotykali barkami, na imprezie po pijaku zasnęli razem, przytuleni (bo im pewnie było zimno), kąpali się nago w jeziorze (ja bym nawet zaraz wskoczyła i żaden kolega, przyjaciel czy kuzyn by mi w tym nie przeszkodził) i porzyczyli sobie ubrania, w tym bieliznę? jak dla mnie to to są relacje przyjacielskie, każdy z tych elementów zaszedł między (żeby nie było, że rzucam kobietami) moim partnerem a jego przyjaciółmi, nikt nigdy o podtekst seksualny nikogo nie posądzał.
Stary 2015-08-19, 00:02   #111
niepewna87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Damayanti Pokaż wiadomość
jeśli już koniecznie chcesz sytuację skonsultować z kimś, kto męża zna (szwagierka) to zrób to bardzo dyskretnie. chociaż skoro nie masz z nią dobrych kontaktów... może jest ktoś inny, bardziej zaufany?
To nie jest tak, że nie mam z nią dobrych kontaktów. Mam dobry, tylko rzadki. Chodziło mi o to, że nie widujemy się często.
Stary 2015-08-19, 00:07   #112
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
Tak. W krajach basenu śródziemnomorskiego takie relacje braterskie
Jesteśmy w Polsce.
Nie ma sensu podawać przykładów ani Aleksandra Macedońskiego, ani Indian z Ameryki południowej.
Nie ma sensu także podawać przykładów osób z problemami dotyczącymi tożsamości płci.

Facet. Heteroseksualny. Mąż. w Polsce.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Stary 2015-08-19, 00:10   #113
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteśmy w Polsce.
Nie ma sensu podawać przykładów ani Aleksandra Macedońskiego, ani Indian z Ameryki południowej.
Nie ma sensu także podawać przykładów osób z problemami dotyczącymi tożsamości płci.

Facet. Heteroseksualny. Mąż. w Polsce.
jesteśmy też w Europie i na świecie. stereotypy i pewne ograniczenie światopoglądowe nie muszą być wyznacznikami.

wśród polskich górali (starszych) często nadal jest popularny pocałunek w usta jako powitanie - ot, taki przeżytek. nie ma to żadnego podtekstu seksualnego.

no i nadal się pytam, czy spanie po pijaku, pożyczenie bielizny i dotykanie się barkami to takie znowu zachowanie nienormalne?
Stary 2015-08-19, 00:23   #114
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość

no i nadal się pytam, czy spanie po pijaku, pożyczenie bielizny i dotykanie się barkami to takie znowu zachowanie nienormalne?
samo w sobie, imho, nie jest. ale widocznie musiało być coś więcej (owo "tło sytuacyjne", że się tak wyrażę), skoro autorce przyszło do głowy, że coś jest nie halo. my o tym wiedzieć nie możemy, bo nas tam nie było, bo nie znamy gościa etc. etc
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-19, 00:24   #115
Elfir
Zakorzenienie

tam było też przytulanie się na powitanie.

T.Pratchett
Stary 2015-08-19, 00:26   #116
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Damayanti Pokaż wiadomość
samo w sobie, imho, nie jest. ale widocznie musiało być coś więcej (owo "tło sytuacyjne", że się tak wyrażę), skoro autorce przyszło do głowy, że coś jest nie halo. my o tym wiedzieć nie możemy, bo nas tam nie było, bo nie znamy gościa etc. etc
Czy Ty IMHO zauważyłaś, ze problem jest gdzie indziej? Małżenstwo nie spedza ze sobą czasu, to zona wpada na genialny pomysl-oskarzmy kuzyna, przeciez tak najłatwiej i najszybciej. I przy takim oskarzeniu wszyscy powinni sie nad nia litowac a maz ze strachu siedziec w domu powinien, zeby plotka kochanej zonki do niego nie przylgnela...
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-19, 00:57   #117
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Czy Ty IMHO zauważyłaś, ze problem jest gdzie indziej? Małżenstwo nie spedza ze sobą czasu, to zona wpada na genialny pomysl-oskarzmy kuzyna, przeciez tak najłatwiej i najszybciej. I przy takim oskarzeniu wszyscy powinni sie nad nia litowac a maz ze strachu siedziec w domu powinien, zeby plotka kochanej zonki do niego nie przylgnela...
oczywiście, że jest, ale autorka sobie wygodną teorię-przykrywkę wybrała, bo faktycznie wiele osób zacznie się czegoś dopatrywać w przytuleniu czy pożyczeniu bielizny i w ten sposób staje się bardziej wiarygodna. co nie zmienia faktu, że to ona powinna pracować nad swoją chorobliwą zazdrością, a nie mąż nad domniemaną fascynacją.
Stary 2015-08-19, 01:27   #118
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez adeedra Pokaż wiadomość
...
Ale ja wychowałam się w lesie a połowę życia spędziłam na niesympatycznych blokowiskach, moje metody komunikacji pozostawiają nieco do życzenia i dobrze wziąć na to poprawkę w czytaniu tych porad.
Mogłaś napisać wyboldowaną czerwienią, bo jeszcze ktoś tę twoją wyjątkowość przeoczy!
Cytat:
...
Jak powiedzieć, że nie cierpię oglądać jego kuzyna w majtkach mojego mężą, które jeszcze dwa dni temu ściagałam z niego zębami?
Rozum sobie ściągnij Nie wiem jak, ale zrób to, asap!
Cytat:
Napisane przez adeedra Pokaż wiadomość
Znajdź nowego męża
O! Idź z duchem czasu, jeden chłop aż po grób jest w tym sezonie zdecydowanie passé
Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Skąd ona wie, że śpią przytuleni? bardzo mnie to ciekawi
Paaani! Tera to takie kamery som, że fszeńdzie zamontujesz i fszystko widać!
Cytat:
mąż zerknął mi przez ramię i stwierdził, że dla niego to też jest dziwne.
"Also sprach Zarathustra"
Cytat:
Nie chcę jej mówić, że podejrzewam męża, że jest gejem, bo jak pisałam, o to go nie podejrzewam, tylko chciałabym poznać... Genezę tej zażyłości.
Tu tylko "Trudne sprawy" pomogą, ew. "Sędzia Anna Maria Wesołowska", no ale ona tak jakby nieobecna na antenie tv natenczas

#smóteg#rzal#bul#jestętro llę
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-19, 01:54   #119
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Mogłaś napisać wyboldowaną czerwienią, bo jeszcze ktoś tę twoją wyjątkowość przeoczy!
Moja wyjątkowość z pewnością nikomu nie umknie!
Wspomniałam, żeby nie było, że z pozycji osoby obytej z kulturalną dyskusją piszę.

A cóż jej pozostaje jak nie znalezienie nowego męża skoro z tym się ewidentnie nie potrafi dogadać, ani zakomunikować mu swoich potrzeb a zamiast tego planuje szeroko zakrojoną akcję demaskacyjną kazirodczą, homoseksualną miłość łączącą kuzyna i jej zdecydowanie niehomoseksualnego męża - z którym wszystko w sumie się układa, ale nie poświęca jej 100% swojego czasu i nie sprawia wrażenia gotowego do zerwania kontaktów z kuzynem, z którym się widuje raz na dwa tygodnie?

Edytowane przez 201607040950
Czas edycji: 2015-08-19 o 01:56
Stary 2015-08-19, 06:35   #120
Hultaj
BAN stały

czyli jakby miał taką zażyłość czułość i wtulenia z 26letnią kuzynką to też byłoby ok a ona psychotyczną wariatką mającą wrażenie, że chyba troszkę jest w 3kącie?

Nie róbcie jej może wody z mózgu.
Nie mieszajmy także innych kręgów kulturowych bez np. zastanowienia się, jak restrykcyjne podejście do seksu pozamałżeskiego bywa w jakiejś społeczności.

I szacun dla faceta, który jadąc na kąpielisko nie tylko pamięta by spakować kąpielówki, ale jeszcze żeby dla innego też. Zaiste, w interesujących okolicach krążą jego myśli.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2015-08-19 o 06:37
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości