![]() |
#1321 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe cz.5
Cytat:
![]() 1.Rajstop nie kupuje, mam 2 pary jako,komplet do sukienek, ale na wyjścia raczej będę zakładała śpiochy, albo,półspiochy, kombinezon i kocyk, wystarczy moim zdaniem ![]() ![]() 2.Mysle o werandowaniu na poczatku, czyli ubiorem i przed oknem, albo na balkon, chociaż muszę jeszcze poczytać bo nie zglebialam tematu. A na spacer chciałabym szybko o ile,pozwoli pogoda i moje samopoczucie ![]() 3.Planuje kp, ale kupię dwie butelki małe, czyli takie 150 ml, ktoś tu pisał, że w małej wolniej stygnie pokarm, no i dobrze mieć na zmiane, a 7 zł to nie duzo, jedną moze być na herbatki, wodę, drugą na mleko. 4.Ja mam spiworek, na początek,przez pierwsze 2 miesiące chce kupić rożek i w tym kłaść Lile spac, potem właśnie w śpiworki, kupiłam większy, ma rozmiar 6-12 miesięcy, na ramiączkach, raczej się,nim,nie,nakryje, a wystarczy na dłużej ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-08-19 o 12:49 Powód: K |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1322 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1323 |
Zakorzenienie
|
Mujer trafiam właśnie na all, że sprzedawca podaje w tabelce wymiary i dlatego zwątpiłam, bo nie wiem którym wymiarem z tych co mam się sugerować. Chyba zasugeruję się większym, a resztę ciuszków jak się doczekam to dobiorę od szwagierki...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52466526]Żaneta poczytaj opinie o spacerówce do camarelo. Bo ja widziałam camarelo Sevilla, bardzo mi się spodobał, to jest ten sam stelaż co w carera, ale spacerówka do Sevilla to ponoć tragedia. I zostałam przy kupowaniu wszystkiego osobno
![]() I znalazłam na allegro wózek z bardzo podobnym stelażem do carera i Sevilla ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Mogę prosić o linka? ![]()
![]() |
#1325 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chcemy pobyć po prostu razem z dala od codzienności. Dla mnie jakieś lekkie spacery. No i pooddychać innym powietrzem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Parę? ![]() Cytat:
![]() Szybko się wchłania, fajnie nawilża. Ogólnie jestem zadowolona. Już drugie opakowanie używam ![]() Cytat:
Mama moja ostatnio w te upały weszła specjalnie na strych żeby sprawdzić czy ma dla mnie jakieś małe ubranka i przeżyła ![]() Cytat:
![]() No i czytałam, że spacerówki kiepskie ![]() Cytat:
Może się okazać że będę musiała kupić kurtkę, ale to się zobaczy ![]() Ogólnie spodnie typowo ciążowe to dla mnie porażka, bo żaden z modeli nie był dobry na mnie i na dodatek niewygodne to strasznie ![]() Załamana jestem ![]() ![]() ![]() Zawsze mi sprawnie szło pakowanie, a tym razem mam taką pustkę w głowie...
![]() |
#1326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1328 |
Zakorzenienie
|
Napiszę odnośnie spiworka jak to u nas bylo..
Otóż na początku lepiej sprawdzał się otulak - taki elastyczny, krepujacy rączki. Dziecko w tym bylo spokojniejsze i ruchy rączkami ja nie wybudzaly.. ale to kwestia indywidualna - niektóre dzieci tego nienawidzą. Spiworek zaczęłam uzywac po 2 muesaiacu tak do roku czasu. Na roczek kupilam komplet pościeli i juz spała pod kołderką wtedy. W kocyki NIGDY sie nie bawiłam. Jak usuade na kompie wrzucę kilka zdjęć jak to bylo.
#1329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze nie założyłam. kosztowały 20 zł, zwykłe 20 den i wielkim pasem na brzuchu ![]()
![]() |
#1330 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj tak tak, mnie też wiele normalnych rzeczy teraz przerasta hehe rozkojarzenie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() trzymaj się ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ja widziałam jak kuzynka sadzała małą na miękkim łóżku i mała nie mogła równowagi złapac i sie wściekała, to mnie normalnie szlag trafiał. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo te z zewnątrz nie mają nic do powiedzenia
![]() |
#1333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
oo właśnie takie chcę sobie kupić na to wesele, czarny wyszczupla hehehe ![]() ![]() ![]() a marzy mi się delikatna, zwiewna, lekką kiecka jak już, może być długa nawet, wszystko mi jedno , z ładnym dekoltem, do tego balerinki i bym jakoś przetrwała to wesele... tylko wszystkie te ciążowe sukienki które nawet w sklepach oglądam to: - albo brzydkie worki, albo ogromne, - albo nawalone falbanek tak jakbym już nie była wystarczająca "falbaniasta z tym brzusiem", - albo mega krótkie mini - efekt namiotu, - albo sukienka w miarę = cena z kosmosu 300 -400 zł ![]() uhmm krawcowa? też to równie bywa, czy uszyje to co ja chce.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mimo wszystko jak "nacisnęłam rączkę" żeby wjechać na krawężnik to ciężej się podbijał niż baby merc
![]() |
#1335 |
Zakorzenienie
|
ile par niedrapek kupujecie?
![]() i ile czapeczek tych cienkich z bawełny po kąpieli np.? czy w szpitalu jak jestesmy jeszcze>? Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2015-08-19 o 13:31 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To coś takiego: http://m.aliexpress.com/item-desc/32243331421.html Bo ja planowałam cos takiego: http://allegro.pl/showitem/description/5590838681.html Jak myślisz, co będzie lepsze? ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-08-19 o 13:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
od jednej z nich też dostanę ciuszki dla małej, co prawda ma chłopca ale mówiła, że ma dużo takich neutralnych, no i prawie całe 56 dla mnie trzyma, a teraz nosi 62 (bo mały miał niską wagę urodzeniową) i też będą na mnie czekały nie wiem jak się jej odwdzięczę. wylukam jakich pieluch używa i przywiozę kilka paczek no i tym sposobem kolejna osoba z ciuszkami dla maleństwa. siostra też ma w weekend posegregować rozm. 0-3 i mi wysłać więc chyba nic nie kupuję
![]() |
#1338 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1339 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie zamiast nudy w pracy zaczyna byc wlasnie robota, wiec pewnie odezwe sie wieczorem jak bede moja wczorajsa inwentaryzacje wpisywac w excela ![]() Ejjj dzisiaj sie smiali ze mnie jak pochwalilam sie jakiego deala zrobila i ktorys - nie wiedzac - mowi tak - to teraz Ruda 3 dni wpisywania w tabelki w exxcelu... a ja delikatny burak - naprawde mamt abelki ![]() hahahaa smieja sie ze mnie e wariatka ![]() No cos za cos moi drodzy, prawda? ![]() Ktoras pytala o niedrapki, ja mam chyba 4? tez z jakiego bundle'a ![]()
![]() |
#1340 | |
Rozeznanie
|
dzięki dziewczyny za odp z tym balsamem, chyba podobny do kremu Palmersa więc może kupię. Tylko się zastanawiam jeszcze czy krem nie daje lepszego efektu niż balsam.
Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52466526]Żaneta poczytaj opinie o spacerówce do camarelo. Bo ja widziałam camarelo Sevilla, bardzo mi się spodobał, to jest ten sam stelaż co w carera, ale spacerówka do Sevilla to ponoć tragedia. I zostałam przy kupowaniu wszystkiego osobno ![]() I znalazłam na allegro wózek z bardzo podobnym stelażem do carera i Sevilla ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Dzięki, poczytam na pewno ;-) tylko jakoś wszystko na razie odkładam na potem... Chyba mam ten syndrom co Mujer pisała... Ze więcej wypoczynku mi się załącza :-D |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1341 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o lekarza to Twój lekarz prowadzący nawet jak jest z tego szpitala to i tak zwykle przy porodzie go nie ma. Jeśli jest spoza szpitala tym bardziej. Poza tym nie raz było ze lekarz prowadzący wypisuje skierowanie na cc a lekarz w szpitalu stwierdza że nie trzeba - słynny przykład córek tego olimpijczyka Bonka. Dlatego fajnie mieć lekarza z tego szpitala w którym się rodzi bo jego opinii raczej kolega z pracy nie będzie podważał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1342 |
Zadomowienie
|
jakoś nie mogę się wbić w rozmowę hehe
mi w rajstopach ciążowych było całkiem wygodnie, miałam dwie pary z gatty. Jedne mi się podziurawiły, więc pewnie jesienią zakupię znowu ![]() Ogólnie Twoje pytania ![]() 1. Czy będziecie kupować maleństwom rajstopki? mam kilka par po córce. dla syna też zamierzam ubierać. Zakładałam np pod spodnie jak już za ciepło było na kombinezony a moim zdaniem za zimno na same spodnie. Poza tym po domu, zamiast spodni i skarpetek zakładałam rajstopy, głownie na etapie kiedy moje dziecko namiętnie zdejmowało skarpetki ![]() ![]() 2. Kiedy planujecie pierwsze wyjście na krótki spacer? wszystko zależy kiedy faktycznie urodzę i jaka będzie pogoda. Ale pewnie ze względy na starszą córkę aby nie siedziała w domu to jak najwcześniej ![]() 3. Czy jeśli karmi się piersią, to czy i jakie potrzebne są butelki? Czy lepiej kupić od razu komplet do mm w razie "w"? miałam jedną 150 ml na początek na wyjścia, odciągałam mleko i mąż mógł karmić. Dokupić w razie "w" zawsze można, to nie prl żeby były braki w sklepach ![]() 4. Śpiworek zamiast kołderki - do którego miesiąca życia może w tym spać, jaki rozmiar wybrać i materiał? wszystko zależy od indywidualnych upodobań dziecka, widziałam śpiworki nawet na 2 lata, ale np moja córka jak już zaczęła raczkować to robiła wszystko żeby go zdjąć i nie chciała sypiać w śpiworku. |
![]() ![]() |
![]() |
#1343 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie dziwne jest to z tym skierowaniem na cc. Lekarz w szpitalu nie powinnien takiego zaswiadczenia podwazac.
Z reszta z tego moga wyniknac nie lada klopoty. Mi koj gin to tlumaczyl tak ze jesli mam zaswiadczenie od chirurga o rodzeniu cc a gin mi nie zrobi to chirurga nie moge oskarzac bo on swoje zrobil. Ewentualnie jak cos pojdzie nie tak to tylko osoby odbierajace porod a wiadomo ze walka ze szpitalem to walka z wiatrakami... |
![]() ![]() |
![]() |
#1344 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1345 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() o rajstopkach było niedawno, wniosek taki ze nie zaszkodzi mieć 2-3 pary, w końcu nie wiadomo jaka zima się trafi Ze spacerami to też zależy od zimy. Nie wiem czy jest sens kupować komplet butelek bo jak wyjdzie Ci kp to strata kasy, a butelki naprawdę raz dwa można zamówić nawet przez net wrazie "w". Ja miałam jedną razem z laktatorem i na pierwsze pół roku mi starczyła. Cytat:
http://allegro.pl/kombinezon-spiwore...568114029.html czytałam o tych składach chusteczek i naprawdę ręce opadają, niby to dla dzieci a taki syf ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W lecie spała w samej pieluszce, lub bodziaku. Podkładałam tetrówkę pod głowę - w razie jakby się ulało.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1349 | |
Zakorzenienie
|
Halwaya no właśnie mi o taki chodzi jak załączyłaś na ostatnim zdjęciu. Typowy śpiworek.
---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
![]() Tylko codzienne sprzatanie to tak pobieżnie bo konkretne sprzatanie domu to w piątki robię |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1350 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja miałam tylko śpiworek na pierwszą zimę a synek z czerwca, no to miał pół roku i w tym spał... wyboru w sumie nie miał... teraz jak widzę co robi z kołderką to zaczęłam się rozglądać znów za śpiworkiem dla niego i znalazłam nawet takie na 120cm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.