Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-19, 14:16   #1351
rudaska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Halwaya jaka słodziutka ta twoje Eva. Takie maleństwo
Stary 2015-08-19, 14:17   #1352
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Halwaya no właśnie mi o taki chodzi jak załączyłaś na ostatnim zdjęciu. Typowy śpiworek.
No to w takim śpiworku od 2 miesięcy do roku czasu. Po roczku dostała pościel i już spała pod kołdrą. U nas śpiworek się swietnie sprawdził - miałam lżejszy i grubszy (jak będziesz kupować zobacz - grubość oznacza się jak zwykłe kołdry - wartość TOG) i warto kupić taki rozsuwany na zamek od dołu - żeby mieć łatwiejszy dostęp do pieluszki. Wtedy można przewinąć nie wyciągając dziecka ze śpiworka.
Ja polecam takie rozwiązanie - przede wszystkim sprawdziło się jak mała zaczęła wędrować po łóżeczku - dzięki śpiworkowi nóżki w szebelki nie wepchała.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 14:19   #1353
syylwuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za odp z tym balsamem, chyba podobny do kremu Palmersa więc może kupię. Tylko się zastanawiam jeszcze czy krem nie daje lepszego efektu niż balsam.

Kochana, mi chodziło o echo serca u dziecka dlatego pisałam czy nie za późno już, ja właśnie zaczynam 25 tydzień. Znajoma robiła w ciąży, 300zł, wykryli jakąś wadę serca ale udało się lekami zaleczyć w czasie ciąży jeszcze i nie potrzebowali operacji po porodzie... Dlatego myślę że warto, muszę dzisiaj zapytać lekarza o to

Dzięki, poczytam na pewno ;-) tylko jakoś wszystko na razie odkładam na potem... Chyba mam ten syndrom co Mujer pisała... Ze więcej wypoczynku mi się załącza :-D
Aaaa ale orientalnych cos Ci wyszło nie tak z,serduszkiem? Dlaczego chcesz robić takie badanie? Chyba powinni wykryć jak coś jest nieprawidłowo?
Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ja do spania miałam ten z aliexpres, ale rożek też miałam - na nim mała spała w salonie na sofie - był uszywniany chyba gryką ?, więc pewnie wygodniej jej było.

W lecie spała w samej pieluszce, lub bodziaku.
Podkładałam tetrówkę pod głowę - w razie jakby się ulało.
I na Ali zamawialas, bo trochę, obawiam jakości materialu?

Ja rozek planowałam kupić nieusztywniany wlasnie, choćby do tego, Żeby łatwiej było mi lub dla Tz wziąć Małą na rece

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 14:25   #1354
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Halwaya jaka słodziutka ta twoje Eva. Takie maleństwo
Dziękuję no już teraz nie jest takie maleństwo.. 3 latka w listopadzie - duża pannica ale nieobiektywnie zgodzę się z Tobą, że jest słodziutka heheehe

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość

I na Ali zamawialas, bo trochę, obawiam jakości materialu?

Ja rozek planowałam kupić nieusztywniany wlasnie, choćby do tego, Żeby łatwiej było mi lub dla Tz wziąć Małą na rece
Ja kupiłam otulak używany z ebaya.. firma SwaddleMe Summer Infant. Na aliexpress jeszczze nigdy nic nie zamówiłam.

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2015-08-19 o 14:29
Stary 2015-08-19, 14:26   #1355
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
"szpitalna położna" nie wpadnie tylko będzie cały czas odbierać poród, nie ma opcji urodzić w szpitalu bez obecności personelu szpitala... no chyba ze w toalecie, ale raczej nie polecam to już lepiej w domu... wiec to ta "szpitalna położna" zdecyduje czy nacinać czy podać kroplówkę itp. Twoja jeśli będzie spoza szpitala może nie wiem masować Ci plecy, korocze cokowliek ale nie może ingerować w procedurę bo jak by coś poszło nie tak to co? skarżysz szpital a ona nie jest pracownikiem szpitala. No tak nam to tłumaczyła położna ze SR bo ona też pracowała jako doula.
Jeśli chodzi o lekarza to Twój lekarz prowadzący nawet jak jest z tego szpitala to i tak zwykle przy porodzie go nie ma. Jeśli jest spoza szpitala tym bardziej. Poza tym nie raz było ze lekarz prowadzący wypisuje skierowanie na cc a lekarz w szpitalu stwierdza że nie trzeba - słynny przykład córek tego olimpijczyka Bonka. Dlatego fajnie mieć lekarza z tego szpitala w którym się rodzi bo jego opinii raczej kolega z pracy nie będzie podważał.
Lekarza i tak nie chcę, to tylko teoretyczne pytanie było. Mojego prowadzącego też nie chciałam w zasadzie.
Zatem nie podoba mi się po raz kolejny wszystko jeszcze bardziej, bo zawsze tylko wybór między dżumą a cholerą W szpitalu, w którym chcę rodzić mi się nie podobają położne. Nic mi się nie podoba
Wiem, że personel będzie i tak, ale myślałam, że położna własna ma wiele do powiedzenia i po to ją biorę. Bosze, ale to beznadzieja jest Dlaczego nikogo tylko mnie to oburza :P
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 14:30   #1356
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:

Słooooodziak! Śliczna Gratuluję !
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 14:33   #1357
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
"I na koniec jedna ważna uwaga. Warto pamiętać, że nie wszystkie przyszłe mamy odczuwają syndrom wicia gniazda z równą siłą. Może się zdarzyć, że nie poczujesz go wcale. Albo przejawi się u ciebie jako zwiększona potrzeba wypoczynku."

Hehe, coś czuję, że u mnie właśnie syndrom objawi się zwiększoną potrzebą wypoczynku
Oooo to ja mam ten syndrom odpoczynku

Cytat:
No ale, ciąża, jak ciąża, ja teraz myślę o ciuchach na nadchodzący rok (około rok, tak myślę osobiście) karmienia... Bo w mojej szafie większość bluzek nie jest wygodną opcją do karmienia. Więc chyba obkupię się w jakieś rozpinane szmaty, choć generalnie takich nie lubię :/
A to też prawda że lepiej o tych ciuchach do karmienia pomyśleć teraz. Pamiętam jakie niemiłe zaskoczenie przeżyłam jak pierwszy raz chciałam gdzieś dalej z małym wyjść i okazało się że ani jedna bluzka nie nadaje się do karmienia poza domem.

Cytat:
ile par niedrapek kupujecie? Dwie to optymalnie będzie?

i ile czapeczek tych cienkich z bawełny po kąpieli np.? czy w szpitalu jak jestesmy jeszcze>?
niedrapek 0, przy pierwszym też nie miałam
czapeczkę bawełnianą mam 1 a i tak nie wiem czy jej użyję
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-19, 14:34   #1358
ogolnie
Zakorzenienie

czy jak sie wyloguje z alle to koszyk mi zostanie? kur...deeee, musze jechac wpłacic kase do banku bo nie zapłace
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 14:54   #1359
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Lekarza i tak nie chcę, to tylko teoretyczne pytanie było. Mojego prowadzącego też nie chciałam w zasadzie.
Zatem nie podoba mi się po raz kolejny wszystko jeszcze bardziej, bo zawsze tylko wybór między dżumą a cholerą W szpitalu, w którym chcę rodzić mi się nie podobają położne. Nic mi się nie podoba
Wiem, że personel będzie i tak, ale myślałam, że położna własna ma wiele do powiedzenia i po to ją biorę. Bosze, ale to beznadzieja jest Dlaczego nikogo tylko mnie to oburza :P
mnie to wszystko oburzało przed pierwszym porodem, a teraz po prostu wiem jak jest rzeczywistość, jaki mój wpływ na nią i emocje się wypaliły więc jedyne co przeżywam to żeby nikt krzywdy dziecku nie zrobił min dlatego zastanawiam się czy w moim przypadku cc nie byłaby lepsza.
A co do położnej to ja nie chce odradzać tylko piszę co wiem. Nie zaszkodzi spotkać się z taką położna i upewnić jaka jej rola i jakie ma uprawnienia. Podejrzewam jednak że jednak lepiej mieć przy sobie tżta niż położną z zewnątrz, bo ona tak nie zawalczy o Ciebie jak tż. W sensie ona wie jakie ma prawa (i kłócić się nie będzie bo następnym razem w ogóle jej nie wpuszczą do szpitala) a tżta zawsze emocje mogą ponieść i nikt mu tego nie zabroni
Stary 2015-08-19, 15:03   #1360
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
a u mnie było tak... weszłam do łazienki, żeby posprzątać, rozejrzałam się i doszłam do wniosku, że do jutra wytrzyma

Halwaya sliczniutka

Cytat:
czy jak sie wyloguje z alle to koszyk mi zostanie? kur...deeee, musze jechac wpłacic kase do banku bo nie zapłace
Nie wyrzuci

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 15:08   #1361
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
mój często spał na rożku, takim już rozłożonym jak kołderka i nawet jak przesikał pieluchę to rożek nigdy nie był mokry aż na drugą stronę. Jak spał w śpiworku to zdarzało się że śpiworek w środku mokry ale na zewnątrz już nie, także materac mocno nie ucierpiał... do póki nie zaczęliśmy odstawiać pieluchy

ja miałam tylko śpiworek na pierwszą zimę a synek z czerwca, no to miał pół roku i w tym spał... wyboru w sumie nie miał... teraz jak widzę co robi z kołderką to zaczęłam się rozglądać znów za śpiworkiem dla niego i znalazłam nawet takie na 120cm
A no to spoko, bo moja będzie w rozku, potem w spiworku, więc może do materaca siki nie dojdą

Cytat:
Dziękuję no już teraz nie jest takie maleństwo.. 3 latka w listopadzie - duża pannica ale nieobiektywnie zgodzę się z Tobą, że jest słodziutka heheehe

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Ja kupiłam otulak używany z ebaya.. firma SwaddleMe Summer Infant. Na aliexpress jeszczze nigdy nic nie zamówiłam.
Aha, a z jakiego materiału jest Twój otulacz?

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Jak wylaczysz allegro to nie zniknie, ale jak wylogujesz sie to nie wiem...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-19, 15:20   #1362
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
A no to spoko, bo moja będzie w rozku, potem w spiworku, więc może do materaca siki nie dojdą

Aha, a z jakiego materiału jest Twój otulacz?
otulacz 100% bawełna

mojej aż tak (jako niemowlaka) się nie zdarzyło zasikać by przemokło.
Jak była starsza i całą noc w pieluszce to owszem kilka takich akcji było. Rozwiązanie - większy rozmiar pieluszki

Stary 2015-08-19, 15:30   #1363
Fionka_31
Zakorzenienie

Jeny jaka mam dzis sahare w nosie, aż mi się dziwnie i niekomfortowo oddycha :/ do tego skrzepy mi sie robią z krwią i jeszcze bardziej podrażniają:/

Znacie jakies domowe sposoby na nawilżenie? Bo do apteki mogę dopiero za 3 godz isc

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 15:32   #1364
czubasek20
Zakorzenienie

Po dentyscie, nastepny raz 3 wrzesnia.
Mlody kopie wiec jenu chyba sie to podoba

My nie uzywalismy niedrapek, czapek po kapieli tez nie.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 15:39   #1365
ogolnie
Zakorzenienie

Fionka coś w powietrzu może "fruwa", bo ja od wczoraj też mam suszę straszną i zatkaną jedną dziurkę No i skrzepy krwiste mi buchną co jakiś czas od wczoraj Nawilżenie domowym sposobem - nie znam Jakoś daję radę. Kupiłam sobie oliwkę do nosa w aptece, ale jak dla mnie kiepska.

Dobra, dziewczyny, to ja już chyba ciuszków mam dość, zamówiłam przed chwilą kolejną pakę, no i będę czekać na te od siostry TŻ Powiem mu, żeby ją przyszpilił, to może da wcześniej...

Zamówiłam zestaw do paznokci Baby Ono, znacie? W necie fajne opinie miał, a że kosztował 10 zł to zamówiłam, najwyżej będzie niewypał Dla porównania, wczoraj w Piotrze i Pawle ten sam zestaw widziałam za 21,99

Idę robić sałatkę z selera naciowego

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

Ja idę 15 września Gorszy od ginekologa jest tylko dentysta.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 15:39   #1366
Fionka_31
Zakorzenienie

Halwaya ale sliczna malutka Eva.

My tez mamy otulacz i chce najpierw to wypróbować. Zobaczymy czy mala się w nim zaklimatyzuje

Stary 2015-08-19, 15:44   #1367
czubasek20
Zakorzenienie

fionka ja niestety domowych sposobów nie znam. Sama sie katuje woda morska albo inhalatorem.

Stary 2015-08-19, 15:50   #1368
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
ja też teraz chodzę regularnie, ale jak tylko siadam na fotel to od razu chcę znieczulenie, bez tego bym chyba uciekła, już chyba wolę poród niż dentystę i ból zebów hehe mam traumę z dzieciństwa :brzyda l: nienawidzę dentystów, to dla mnie przykry, bolący obowiązek żeby tam pójsć i nie uciec heheh
Mam to samo z dentystami

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
bedzie dobrze!

U mnie zamiast nudy w pracy zaczyna byc wlasnie robota, wiec pewnie odezwe sie wieczorem jak bede moja wczorajsa inwentaryzacje wpisywac w excela
Ejjj dzisiaj sie smiali ze mnie jak pochwalilam sie jakiego deala zrobila i ktorys - nie wiedzac - mowi tak - to teraz Ruda 3 dni wpisywania w tabelki w exxcelu... a ja delikatny burak - naprawde mamt abelki
hahahaa smieja sie ze mnie e wariatka

Jest postęp w pakowaniu Jeszcze tylko buty i jutro resztę dopakować. No i oczywiście czekam na męża, żeby sprawdził czy mu wszystko dobre wyciągnęłam, bo on znów cały dzień w pracy

Aaa no i przyszły moje majtki Trafiłam z rozmiarem więc czuję ulgę
Stary 2015-08-19, 15:53   #1369
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
fionka ja niestety domowych sposobów nie znam. Sama sie katuje woda morska albo inhalatorem.

A pomaga chociaz ta woda morska?

Stary 2015-08-19, 16:02   #1370
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
otulacz 100% bawełna

Jak była starsza i całą noc w pieluszce to owszem kilka takich akcji było. Rozwiązanie - większy rozmiar pieluszki
Popatrze poszukam i zdecyduje w końcu co kupić

A uwazasz, że rożek nie zda tak egzaminu jak otulacz?
Cytat:

Fajnie, ze już po wszystkim, dałaś radę

Cytat:
Fionka coś w powietrzu może "fruwa", bo ja od wczoraj też mam suszę straszną i zatkaną jedną dziurkę No i skrzepy krwiste mi buchną co jakiś czas od wczoraj Nawilżenie domowym sposobem - nie znam Jakoś daję radę. Kupiłam sobie oliwkę do nosa w aptece, ale jak dla mnie kiepska.

Dobra, dziewczyny, to ja już chyba ciuszków mam dość, zamówiłam przed chwilą kolejną pakę, no i będę czekać na te od siostry TŻ Powiem mu, żeby ją przyszpilił, to może da wcześniej...

Zamówiłam zestaw do paznokci Baby Ono, znacie? W necie fajne opinie miał, a że kosztował 10 zł to zamówiłam, najwyżej będzie niewypał Dla porównania, wczoraj w Piotrze i Pawle ten sam zestaw widziałam za 21,99

Idę robić sałatkę z selera naciowego

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Ja idę 15 września Gorszy od ginekologa jest tylko dentysta.
Jakie ubranka zamowilas?

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Mam to samo z dentystami

Jest postęp w pakowaniu Jeszcze tylko buty i jutro resztę dopakować. No i oczywiście czekam na męża, żeby sprawdził czy mu wszystko dobre wyciągnęłam, bo on znów cały dzień w pracy

O to na wyjazd będziesz miała wygodne Ale Wam fajnie

Mój na urlopie 3 dzień i przez ten czAs cały czas u teściów, na noc tylko wraca ;/

Stary 2015-08-19, 16:05   #1371
Ani_qa
Zakorzenienie

Wiecie co... dziś byłam w sklepie i tam sprzedaje taka Pani... Od jakiegoś czasu pytała mnie o płeć dziecka, ale ja wcześniej nikomu nie chciałam mówić, dopóki gin po raz trzeci potwierdzi dziewczynkę...
Dziś zapytała znowu, więc jej powiedziałam, bo to przecież żadna tajemnica... no i sumie pożałowałam szybko, bo tak strasznie mi pozazdrościła...
Cały czas mówiła do mnie, że będzie chłopak bo tak ładnie wyglądam, a jak dziś jej powiedziałam, że dziewczynka to od razu na twarzy zobaczyłam szczerą zazdrość (ale nie taką typu 'zazdroszczę', ale się cieszę... tylko taką żywą zazdrość)...
Mama mi zawsze mówiła, że jak ludzie tak zazdroszczą to źle, bo coś się psuje i mi to teraz w głowie strasznie siedzi...
W życiu bym nie pomyślała, że ktoś tak może pozazdrościć płci dziecka...

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
O to na wyjazd będziesz miała wygodne Ale Wam fajnie

Mój na urlopie 3 dzień i przez ten czAs cały czas u teściów, na noc tylko wraca ;/

Żebyś wiedziała

Może namów męża chociaż na weekend na jakiś wyjazd? Tak żeby poleniuchować i odpocząć?

Swoją drogą ja bym swojemu nie dała cały czas u rodziców na urlopie wiedzieć
Stary 2015-08-19, 16:10   #1372
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Popatrze poszukam i zdecyduje w końcu co kupić

A uwazasz, że rożek nie zda tak egzaminu jak otulacz?
Nie wiem - rożek był jak dla mnie za gruby i za sztywny.. wolałam 'czuć' dziecko. Kilka razy nawet w otulaczu karmiłam dziecko. Rożek był idealny, by dziecko na nim położyć - i do wózka na zimowe spacery.
To moja opinia - niektórzy własnie wolą w rożku dziecko trzymać, podnosić (jak usztywniany to od razu główkę podtrzymuje).

Stary 2015-08-19, 16:16   #1373
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
A pomaga chociaz ta woda morska?
Mi pomogla zwalczyc zatoki wiec chyba jrdnam jaks moc ma
Na pewno nawilza i mozna uzywac do woli.

Cytat:
Wiecie co... dziś byłam w sklepie i tam sprzedaje taka Pani... Od jakiegoś czasu pytała mnie o płeć dziecka, ale ja wcześniej nikomu nie chciałam mówić, dopóki gin po raz trzeci potwierdzi dziewczynkę...
Dziś zapytała znowu, więc jej powiedziałam, bo to przecież żadna tajemnica... no i sumie pożałowałam szybko, bo tak strasznie mi pozazdrościła...
Cały czas mówiła do mnie, że będzie chłopak bo tak ładnie wyglądam, a jak dziś jej powiedziałam, że dziewczynka to od razu na twarzy zobaczyłam szczerą zazdrość (ale nie taką typu 'zazdroszczę', ale się cieszę... tylko taką żywą zazdrość)...
Mama mi zawsze mówiła, że jak ludzie tak zazdroszczą to źle, bo coś się psuje i mi to teraz w głowie strasznie siedzi...
W życiu bym nie pomyślała, że ktoś tak może pozazdrościć płci dziecka...

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Żebyś wiedziała

Może namów męża chociaż na weekend na jakiś wyjazd? Tak żeby poleniuchować i odpocząć?

Swoją drogą ja bym swojemu nie dała cały czas u rodziców na urlopie wiedzieć
Z ta zazdroscia to chyba tak jak z innymi przesadami.
Nam szwagier tez syna zazdrosci bo on dwie coryva zona nie chce sie zgodzic na trzecie .
Predzej sie taka zazdrosc zemsci na tej babce niz na Was

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-19, 16:20   #1374
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Nam szwagier tez syna zazdrosci bo on dwie coryva zona nie chce sie zgodzic na trzecie .
Oby ja w przesądy nie wierzę, ale dziś naprawdę żałowałam, że się pochwaliłam...
No i mama mi zawsze tak kładła do głowy i jakieś ziarno niepokoju zostało dziś zasiane
Stary 2015-08-19, 16:22   #1375
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Mi pomogla zwalczyc zatoki wiec chyba jrdnam jaks moc ma
Na pewno nawilza i mozna uzywac do woli.

czubasek ma rację. Taka zazdrość oznacza tylko tyle, ze ktoś ma problem ze sobą. Niczym się nie przejmuj
Stary 2015-08-19, 16:25   #1376
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
:

Jakieś specjalne majtki zamawiałyście? Bo chyba mi to umknęło...

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 16:30   #1377
benita84
Zadomowienie

Cytat:
otulacz 100% bawełna

mój miał talent do przesikiwania zielonych pampersów i to nawet w dzien. Inne jakoś dawały radę

Cytat:
miałam taki zestaw z BabyOno dla synka: nożyczki, obcinak i chyba mały pilniczek? Używam tylko nożyczek ale już drugi rok i dają rade
Stary 2015-08-19, 16:31   #1378
czubasek20
Zakorzenienie

zaczerpnięte od mamus styczniowych

http://manyhappymums.blogspot.com/20...sledzenia.html

Stary 2015-08-19, 16:36   #1379
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Jeny jaka mam dzis sahare w nosie, aż mi się dziwnie i niekomfortowo oddycha :/ do tego skrzepy mi sie robią z krwią i jeszcze bardziej podrażniają:/

Znacie jakies domowe sposoby na nawilżenie? Bo do apteki mogę dopiero za 3 godz isc
Będę nudna... olej kokosowy?

Cytat:
mnie to wszystko oburzało przed pierwszym porodem, a teraz po prostu wiem jak jest rzeczywistość, jaki mój wpływ na nią i emocje się wypaliły więc jedyne co przeżywam to żeby nikt krzywdy dziecku nie zrobił min dlatego zastanawiam się czy w moim przypadku cc nie byłaby lepsza.
A co do położnej to ja nie chce odradzać tylko piszę co wiem. Nie zaszkodzi spotkać się z taką położna i upewnić jaka jej rola i jakie ma uprawnienia. Podejrzewam jednak że jednak lepiej mieć przy sobie tżta niż położną z zewnątrz, bo ona tak nie zawalczy o Ciebie jak tż. W sensie ona wie jakie ma prawa (i kłócić się nie będzie bo następnym razem w ogóle jej nie wpuszczą do szpitala) a tżta zawsze emocje mogą ponieść i nikt mu tego nie zabroni
No ale mój TŻ może nie zdążyć bądź go nie będzie akurat w okolicy (wysoce prawdopodobne), dlatego chcę położną choćby z zewnątrz. Ale już mam pewien plan
Zresztą, może i dobrz, jeśli TŻ nie będzie, bo potem będę się wiecznie wstydzić przed TŻ po porodzie
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 16:37   #1380
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
czubasek ma rację. Taka zazdrość oznacza tylko tyle, ze ktoś ma problem ze sobą. Niczym się nie przejmuj
Dzięki dziewczyny. Podniosłyście mnie trochę na duchu

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
Jakieś specjalne majtki zamawiałyście? Bo chyba mi to umknęło...
Specjalne- rozmiar większe

Cytat:
zaczerpnięte od mamus styczniowych

http://manyhappymums.blogspot.com/20...sledzenia.html

nie ma dla nas ratunku...kalafior nie mija jak ręką odjął po urodzeniu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości