![]() |
#1561 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe cz.5
Lobofylia co za ludzie... następnym razem też im powiedz że ciuszki możesz im sprzedać.
a sprzedawca od wózka król marketingu. Powieszałaś mu że właśnie stracił stałą klientkę? Karmazynowa jaka waga ![]() Kalusia moje dziecko nienawidziło mieć skrępowanych rączek, więc to zależy od indywidualnego widzimisię Twojego egzemplarza ![]() cienwiatru ![]() Żaneta super że malutka zdrowa, a Ty odpoczywaj i dbaj o siebie ![]() widzę że rozmawiacie o cc, też nie jest wszystko tak kolorowe. Problemy z karmieniem, blizną etc. Ja mam na bliźnie bliznowiec, pomimo 20 miesięcy blizna jest nadal mocno czerwona i wypukła... z karmieniem w miarę sobie poradziłyśmy ale czasem pokarm pojawia się dopiero w 3-5 dobie. My dziś zaczynamy 26 tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5
Ja mam zamiar sidzące (6-7 miesiący) do lekkiej spacerówki przerzucić, żeby sie z tym ciężkim wózkiem długo nie męczyć.
Przyjaciółka tak zrobiła i mówi, że to była najlepsza decyzja. ![]() Mnie chyba wraca faza na kawę. ![]() 5 miesięcy w ogóle mi się nie chciało, później może z dwa razy piłam. Wczoraj mnie taka ochota naszła, że kupiłam (akurat nie mieliśmy w domu, bo TŻ jak pije to w pracy) i czuję, że dzisiaj tez już mnie bierze. Chyba sobie zaraz zrobię taką z jednej łyżeczki. ![]()
![]() |
#1563 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1564 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52477623]Czubasek tak, to od tego sprzedawcy - jakość na teraz super, okaże się po praniu. Ale fajnie wykończone, mięciutkie
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() To ja tez zamowie ![]() I juz bede miala z glowy ubrankowe rzeczy. Jeszcze cos dla siebie bo 13.09 mamy chrzciny a mi nic na tylek nie wejdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1565 |
Zadomowienie
|
A tak się jeszcze zastanawiam.. zamawiala któraś z Was wózek przez internet? W jaki sposob do Was doszedł? Bo my najprawdopodobniej będziemy mieli naszego kombiaka zaladowanego po sufit w drodze powrotnej z Polski, dlatego rozważam przesłanie go sobie pocztą. Myślicie, że przesyłką priorytetowa się da czy tylko kurierem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1566 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Miałam już nic nie kupować dla małego, ale poszłam do wyprzedażowego namiotu pierdonki i były body za 20 zł 5 sztuk (2x długi rękaw, 3x krótki). Wzięłam rozm. 74, bo został najmniejszy ![]() ![]() ![]() Żaneta odpoczywaj dużo kochana i wytrwałości życzę ![]() benita już zamówiłam bez usztywnienia ![]() Byłam w pracy u dziewczyn na kawie, no i ta koleżanka co jest w ciąży musi leżeć do 34 tygodnia, a potem chyba cc ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- gryzelda a co to za sprzedawca przypomnisz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Znajoma zamawiała z Polski do Irlandii, przyszedł w pudelku zapakowany wszystko było ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1568 |
Konto usunięte
|
Ogolnie Sylwina5555
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1569 | |
Wtajemniczenie
|
Sylwoha, zależy od dnia...dzisiaj np nic nie czuję, ale wczoraj wieczorem dość mocno czułam. Nie wiem od czego to zależy?
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
P.S. Mnie też dużo wózków się nie podoba, ale jakieś typy jednak mam ![]() ![]()
![]() |
#1570 |
Zakorzenienie
|
a na której ścianie macicy powinno być łożysko i jakie to ma znaczenie? ja mam na tylnej, to źle czy dobrze?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1571 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1573 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1574 | ||
Wtajemniczenie
|
Muah ;*
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52477510]Wstawiam fotki zakupów i zbieram się do pracy na chwilę, bo szefowa ma urodziny dzisiaj ![]() Textil i pepco: ![]() ![]() ![]() Allegro: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pod kaftanikami są bodziaki ![]() Szalona matka-wariatka kupuje ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() piekneeee ![]() Cytat:
jak pier.dolec jst i po nocy siedze spradwzam licze kombinuje.. ale to juz nerwica natrectw jest ![]() Zobaczysz ze bedzie dobrze z cukrem : ) Marko kochana jak to leci wszystko... ;o Cytat:
na tylniej szybciej sie ruchy czuje ![]()
![]() |
#1575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogolnie wozek spoko, ale kurna wiezi nie czuje ![]() Ja ogolnie jestem masakrycznie wymagajaca co do ciuchow, rzeczy, wystrojU. Trudny temat :p Dlatego szukam wspoltowarzysza niedoli :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1577 |
Zakorzenienie
|
No to powinnam ruchy czuć wyraźnie. Chyba, że idąc tropem lekarki z połówkowych to nie powinnam w ogóle ruchów czuć i najlepiej leżeć w szpitalu od teraz, bo przecież zawsze może się coś stać.
Boże, jakie desperatki do niej chodzą na wizytę? ![]() Posegregowałam "język niemowląt" wreszcie rozdziałami i zacznę dziś w końcu czytać... |
![]() ![]() |
![]() |
#1578 |
Zadomowienie
|
A czytałas opinie o niej? Pewnie niezbyt pochlebne:p Ciężko jest trafić na dobrego lekarza.. chyba młodzi sa najlepsi, bo jeszcze im się cokolwiek chce..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1579 |
Wtajemniczenie
|
Sylwoha ja w dużym stopniu mam to co ty, ale ostatnio tłumaczę sobie, że ideału nie znajdę, bo każdy wózek ma jakiś minus, albo coś, co mogłoby być zrobione lepiej/inaczej, itp. Tak, jak wam pisałam, w pierwszej ciąży zupełnie nie byłam zainteresowana robieniem zakupów dla dziecka, jedyne, co kupiłam to ubranka (i to w małych ilościach). Resztę rzeczy załatwił mąż, bo ja gniłam w szpitalu...I teraz z perspektywy czasu powiem tak - niczym się nie martwiłam, miałam rzeczy, jakie miałam i było dobrze. Nie dumałam, co mogłabym mieć lepszego albo bardziej dostosowanego, ładniejszego, itp. A teraz (to główna różnica między obiema ciążami - oprócz samopoczucia) myślę, co kupić, gdzie, za ile...na razie myślę, ale wtedy nie poświęciłam na to 1/100000000 czasu, który teraz nad tym spędzam. I wiem, że różnica jest w moim podejściu, w doświadczeniu z dzieckiem, ale mimo wszystko - gorzej mi to ogarnąć, niż przy pierwszej ciąży...
![]() |
#1580 |
Zakorzenienie
|
adka dobrze pisze, na tylnej lepiej czuc ruchy
![]() Ja w pierwszej ciazy wszystko mialam, dokupilismy tylko w sumie troche ubranek i kombinezon plus czapeczke. Wozek, fotelik itp byl Teraz dla mlodego ubrankowe szalenstwo,chemia itp ale ja juz wiecej czytam itp z mala tak nie bylo. Chcialam po proaty kupic i miec z glowy. No i teraz czeka nas tez wydatej na spacerowke i juz zaczynam sie zastanawiac jaka kupic ![]() Jednak net to czaseeem zloo Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2015-08-20 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1581 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52477510]Wstawiam fotki zakupów i zbieram się do pracy na chwilę, bo szefowa ma urodziny dzisiaj ![]() Textil i pepco: ![]() ![]() ![]() Allegro: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pod kaftanikami są bodziaki ![]() Szalona matka-wariatka kupuje ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() szalona ![]() Dziewczyny powiedzcie mi jak tak wizyta wyglada? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() bylismy na zakupach .. tż pojechał z kursem to pewnie wróci wieczorem ;/ ![]() i moze wena mnie najdzie na allegro ;p szkoda ze pepco nie ma sklepu on line :P
![]() |
#1582 |
Zadomowienie
|
Moja córka przesiadka sie do parasolki okolo 1 roku życia ale kupiliśmy taka sztywniejszą lekko.
Ogólnie sciana na której jest łożysko nie wpływa na przebieg ciąży ewentualnie na odczuwanie ruchów. Problem jest np przy łożysku przodującym. Ja znów w pierwszej ciąży byłam bardziej nastawiona na kupowanie, teraz... Prawie 3 ci trymestr zacznę a ja prawie noc nie mam poza rzeczami po córce i kupionym okazyjnie śpiworkiem do fotelika. |
![]() ![]() |
![]() |
#1583 |
Rozeznanie
|
upolowałam dziś na ciuchu otulaczek nówka nie śmigana za 10 zł. Normalnie żal było nie wziąć.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1584 |
Zadomowienie
|
Nie dam rady nadrobić. Siedzę sama u teściów, głowa mi pęka a na 14 muszę jechać do domu wpuścić hydraulika. Mam wrażenie że ostatnio tylko narzekam.
Tż mnie wkurzył, bo miał wysłać paczkę do mojej koleżanki, rano jeszcze 2 razy mu przypominałam i oczywiście paczka jak stała przy drzwiach tak stoi :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1586 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wlasnie dostalam paczke druga czesc od tej kumpeli ![]() Ale mam cos wzruszliwy dzien, bede beczec zaraz.. Cytat:
Moj ma to samo ostatnio. a to podobno my mamy kalafiory.
![]() |
#1587 |
Zadomowienie
|
Wojnian, cudowny!
![]() Sylwoha, ja też tak mam... W ogóle mało co mi się podoba i pasuje do mojego poczucia estetyki... Ciuszki to naprawdę mało które mi się tak podobają na 100%, wiem, że to dla dzieci, ale zbyt infantylne mi się to wszystko wydaje. Nie podoba mi się to jak ubranka prawie wszystkie mają jakieś nadruki no i jak ja to potem nałożę to będzie miał body w misie, spodenki w autka, bluza w paski, czapka w groszki, smoczek z napisem itp. itd. Jakoś tak mi się nie widzi to wszystko... Wolałabym neutralne ubranka, żeby jakiś dodatek tylko był wyraźniejszy. No ale i tak nie mam dużego wyboru, bo kupuję na razie wszystko w lumpeksach, więc biorę co tanie i ładne i zobaczymy potem. Jak będzie większy i dłużej chodził w jednym ubranku to będę się bardziej martwić ![]() ![]() Ja też mam łożysko na przedniej ścianie i dość nisko. Niby nie jest przodujące, ale się nie podnosi wcale... A moja mama miała przodujące i mam stracha, choć wiem, że to nie genetyczna sprawa... |
![]() ![]() |
![]() |
#1588 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Zaneta duzo zdrówka dla ciebie, Czubasek ty też już nie smutaj ![]() Cytat:
Jeśli dojdzie do takiej sytuacji że będą wątpliwości co do sn (duże dziecko, nie tak ułożone, cokolwiek innego) a cc mimo to nie da się załatwić, to zrobię ten zabieg prywatnie. A co do oceny cc i sn to już kiedyś pisałam na ten temat i widziałam jak kobiety w mojej rodzinie wyglądały po cc i po sn. i tu mi bliżej do tego co pisze Lobofylia Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Moja aplikacja pokazała dziś 23 tydzień, i dziecko o wadze 400g i wielkości banana ![]() ![]()
![]() |
#1589 |
Rozeznanie
|
Hej, ogarnęłam się i nadrobiłam za wczoraj. Uwaga, odpowiadam! Będzie dłuuuugo!
Lobo co do twoich znajomych to niestety ale są tacy ludzie, sama takich spotkałam kilku... Szkoda tylko że dopiero teraz się o tym przekonałaś jak już im tyle rzeczy dałaś... Moze ktoś inny byłby szczęśliwszy ... A z tym wózkiem to niezły gościu :-D jak mu się nie chce pracować to niech nie pracuje! Ciekawe czy jego kierownik byłby zadowolony z jego obsługi klienta. Doczytałam że to był właściciel... Kalusia ja z suknia ślubna miałam podobnie. Mogłam przymierzyć tylko raz, pani powiedziała że jak się nie zdecyduje na nią od razu tylko będę się chciała zastanowić to już nie będę mogła drugi raz przymierzyć a zdjęcia oczywiście zrobić nie wolno. Od tej pory już kilka dziewczyn skierowałam w inne miejsca po sukienkę tylko nie tam. Dolinka czasami mam wrażenie że faceci są na prawdę z innej planety. Przez 7 lat akurat teraz przed porodem mu się przypomniało że trzeba by iść do lekarza??? Szkoda że jeszcze nie w listopadzie albo grudniu! Ijaa ładna mi tajemnica z tym leżaczkiem skoro wiesz :-D Karmazynowa gratuluję wiekiego chłopaka :-D super ze u was wszystko ok. A akcja z fotelem - fantastyczne są te nasze kalafiory :-D aż się roześmiałam jak to przeczytałam :-D Sylwuska trzymam kciuki za wizytę, o ile się nie spóźniłam ;-) Cienwiatru mam nadzieję że ta luteina wam pomoże na skurcze... Super ze pozostałe rzeczy w porządku, najważniejsze że synek zdrowy i wszystkie parametry w normie :-D Cienwiatru ja niestety w uroki wierzę... Widziałam na własne żywe oczy więc ten...całe szczęście że mam ciotkę na wsi która wie co robić żeby odwrócić :-D Adka miałabym próbę. Możesz zapisać wyprawkę w pliku starego Excela, czyli stare dobre xls? Bo chyba masz xlsx z tego co widziałam i ja u siebie nie mogę otworzyć :-( Gryzelda! Też trzymam kciuki za was! I dzięki dziewczyny za dobre słowo... Postaram się nie denerwować za bardzo. Na razie mam się nie przemeczać, odpoczywać, ale to w sumie i tak za dużo nie da. Będziemy obserwować co się z tym dalej dzieje ale widziałam że sam lekarz się zastanawia co z tym zrobić... A chodzę do naprawdę dobrego lekarza... Zobaczę jeszcze co mi ortopeda powie. A o cc to już gin wspomniał że tak chciałam rodzic sn ale ze chyba nic mi z tego nie wyjdzie... Wskazania mogę mieć też inne ze względu na nieprawidłowa budowę macicy a teraz doszło jeszcze to... SweetViolet poprawić się spojenie na razie samo raczej nie poprawi, byle się dalej nie rozchodziło... Sylwoha właśnie boli bożena, przy każdym ruchu. Czasami tak jakbyś jeździła tydzień na rowerze i cie boli od siodełka a czasami ostry ból że nie można się ruszyć nawet. Różnie boli ale praktycznie cały czas. mam bardzo dobrego lekarza od usg więc on sprawdził na usg. W sumie to jest takie duże rozejście że chyba każdy lekarz by to dojrzał... Czasem nawet ręcznie da się to wyczuć. Przeważnie spojenie rozchodzi się dopiero po porodzie a wtedy to rentgena można zrobić. I to już ortopeda. Dobra, na razie tyle. Potem nadrobię dzień dzisiejszy :-D miłego popołudnia dla was :-* |
![]() ![]() |
![]() |
#1590 |
Wtajemniczenie
|
Mam cos dla Was
![]() https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing Ktos chetny zeby sie wpisac ? ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.