Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-20, 12:15   #3061
TusiaeM
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Moja familia doprowadza mnie do szału, jak nie odbieram telefonu odbijają się jak szaleni zaczynają się smsy. Wszystko ok? Martwię się. . Przecież nie siedzę cały dzień przy telefonie i nie czekam na telefon od każdego z nich. I już mówiłam ze jak będzie się coś działo to zadzwonię do mamy! A oni dalej to samo, jak nie odbiorę od siostry to podnosi alarm dzwoni do mamy i wtedy wszyscy już do mnie dzwonią. Ale mają jazdy haah
Ja codziennie rano dostaję od siostry smsa, a babcia dzwoni codziennie i mówi, że 'Tak się martwi', 'Że będzie mnie boleć' "Czy się nie boję'...

Trochę spanikowałam tą wagą mojej gwiazdy, że zrobiłam zamówienie w h&m i kupiłam parę ubranek na 50, bo nic nie mam takiego małego.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 12:20   #3062
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
eh nie mogę pomacać, bo ikea najblizsza jest 250 km a tż wraca xa tydzień i ma za jechać kupić przewijak i zastanawiam się nad materacem. Może niech tż pomaca... chociaż dla niego to pewnie wszytsko jedno ) a Owieczko który masz ten piankowy za 120 ?
Vyssa skont.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Ja codziennie rano dostaję od siostry smsa, a babcia dzwoni codziennie i mówi, że 'Tak się martwi', 'Że będzie mnie boleć' "Czy się nie boję'...

Trochę spanikowałam tą wagą mojej gwiazdy, że zrobiłam zamówienie w h&m i kupiłam parę ubranek na 50, bo nic nie mam takiego małego.
Ja też mam takie "wycieczki", że wujek dzwoni, że teściowa brata się martwi, że mama się martwi, przyjaciółka dzwoni "czy to już". Bardziej mnie to stresuje niż cała ta sytuacja.

Jakby co to moja bratanica urodziła się z wagą 2700, bratowa ubierała ją w najmniejsze rzeczy z pepco bo idealnie pasowały. Nie przetrwały długo ale nie taka była ich rola więc może też tam poszperaj.
Stary 2015-08-20, 12:25   #3063
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Niestety w przychodni potrzebują jakiejś podkładki. Wiem jak to jest bo sama pracowałam w służbie zdrowia i niestety jak ktoś świecił na czerwono to była kaszana i musieliśmy mieć cokolwiek, co by mogło w razie czego udowodnić NFZ-owi, że pacjent był ubezpieczony. Bo oni uwielbiają takie świadczenia kwestionować i za nie nie płacić.
A nie wystarczy im RMUA jako podkładka? U nas jest nawet wymagana przy przyjęciu.
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 12:27   #3064
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Czasami są cieplejsze i bolą już od tygodnia, ale nie są nabrzmiałe. JA zawsze byłam zmarźluch ale teraz mi cały czas ciepło, to chyba hormony. No ale cycki czasami też mam ciepłe tak od tygodnia ale nie cały czas.

Dobre

O cie piiiip. Biedne maleństwa. Takie akrobacje.

Będziemy mieli kolejnego dzidzi na forum.

Zrzucisz szybko
no to u mnie tak samo
Cytat:
Mam pytanie
Położna dała mi jakieś zaświadczenie potrzebne do złożenia wniosku o becikowe (ten 1000zł jednorazowo).
Wiem, że tam jest limit finansowy ok 1900zł netto.

Dwa pytania:
1. Czy to jest dochód na osobę w rodzinie licząc dziecko?
2. Czy dochody liczy się na chwilę obecną czy np. z ostatniego roku?

Dzięki
to jest dochód na jedną osobę. Ty tz i dziecko i na kazdego przypada taka kwota.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 12:27   #3065
Mten
Rozeznanie

No właśnie na stronie jest straszna bieda a w dużych salonach Esotiq jest wybór. W wola parku np nie było nic kompletnie :-P a w Bluecity mało oczoplasu nie dostałam :-D
Dzisiaj testuje ten biustonosz do karmienia i juz go kocham taki jest wygodny.
A w nocy był test koszuli i jest super, bawełna z elastanem, ładny splot a nie taka szmatka. .. No i przeceniona z 90 na 25 ja to jestem straszna skanera i lubię kupować na promocjach :-D
A dzisiaj z tytułu zakupów zrobiłam porządek w komodzie i wypierdzielilam wszystkie stare piżamy/koszule nocne. Ale miałam radoche :-D

Edytowane przez Mten
Czas edycji: 2015-08-20 o 12:29
Mten jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 12:28   #3066
loudres
Zadomowienie

Cytat:

To ja mam na odwrót musze zrobić czystke w ko modzie i wszystkie ubranka które mam na 3kg mogę sobie schować do pudła. W sumie liczyłam się z tym ze będę miała klocka wiec nie czuje się zaskoczona ubranka zostawiam os rozmiaru 56. Mam nadzieje ze wlezie ;p
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 12:30   #3067
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie na szczescie nikt nie pyta. Babcia tz tylko mowi ze sieza nas modli
Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
A nie wystarczy im RMUA jako podkładka? U nas jest nawet wymagana przy przyjęciu.
U nas przyjmują bez rmua

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-08-20, 12:32   #3068
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
1.

2. Zależy kiedy złożysz - jeśli do listopada to za rok 2013, jeśli potem to za rok 2014.
Hm, a co jeśli ja od czerwca defacto jestem niezatrudniona, to czemu w ogóle we wrześniu brać moje dochody pod uwagę, bez sensu chyba się nie załapiemy.

Kurde koleżanka z zusu mi powiedziała jaki to niby wniosek mam wysłac, ale tam są jakieś dziwne rubryki i za bardzo nie wiem co wpisać. A nie chce mi się jechać do innego miasta do zusu. Jak znam życie, to coś wypełnię źle w jednej kratce i mnie oleją.
Stary 2015-08-20, 12:32   #3069
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
A w nocy był test koszuli i jest super, bawełna z elastanem, ładny splot a nie taka szmatka. .. No i przeceniona z 90 na 25 ja to jestem straszna skanera i lubię kupować na promocjach :-D
Ja też mam problem z kupowaniem w pełnej cenie, na palcach jednej ręki mogę policzyć takie "okazy". A krew mnie najbardziej zalewa jak kupię coś a potem to kosztuje jeszcze mniej. Potrafię mieć przez parę dni wyrzuty sumienia z tego powodu i pluć sobie w brodę "matko jaka ja byłam głupia, trzeba było poczekać" itd itp.
Stary 2015-08-20, 12:33   #3070
elcia88
Wtajemniczenie

Helol która na porodowce?!?
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 12:34   #3071
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hm, a co jeśli ja od czerwca defacto jestem niezatrudniona, to czemu w ogóle we wrześniu brać moje dochody pod uwagę, bez sensu chyba się nie załapiemy.

Kurde koleżanka z zusu mi powiedziała jaki to niby wniosek mam wysłac, ale tam są jakieś dziwne rubryki i za bardzo nie wiem co wpisać. A nie chce mi się jechać do innego miasta do zusu. Jak znam życie, to coś wypełnię źle w jednej kratce i mnie oleją.
Twoje dochody, jakie by nie były, to s traktowane jako utracone i nie są brane pod uwagę.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-08-20, 12:38   #3072
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
To ja mam na odwrót musze zrobić czystke w ko modzie i wszystkie ubranka które mam na 3kg mogę sobie schować do pudła. W sumie liczyłam się z tym ze będę miała klocka wiec nie czuje się zaskoczona ubranka zostawiam os rozmiaru 56. Mam nadzieje ze wlezie ;p
A dużo ich masz? Może dziecko się zmieści na początku

Cytat:

Wtedy chyba można jakoś liczyć dochód utracony czy coś, ale na tym się nie znam...

Owieczka, dzięki za info, może podejdę do tego Pepco, a tam są tanie rzeczy więc nie będzie mi tak żal

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 12:40   #3073
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja też mam problem z kupowaniem w pełnej cenie, na palcach jednej ręki mogę policzyć takie "okazy". A krew mnie najbardziej zalewa jak kupię coś a potem to kosztuje jeszcze mniej. Potrafię mieć przez parę dni wyrzuty sumienia z tego powodu i pluć sobie w brodę "matko jaka ja byłam głupia, trzeba było poczekać" itd itp.
Też tak mam. Nie prz szkadza mi oblatanie wszystkich sklepow zanim się ma coś zdecyduje. Czasami zwlekqm na promocję albo kupuje na zapas jak coś jest w dobrej cenie ogólnie to taka sknera jestem troche i jak wydam za dużo na coś to mam mega wyrzuty sumienia

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Ja to w ogóle nawet na 56 mam nuewiele. Na 62 raczej się nastawiam:-P
Stary 2015-08-20, 12:41   #3074
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Elcia
Żadna hehe

Współczuję dziewczyny, że tak was męczą telefonami. Do mnie rodzice dzwonia, ale to raczej w sprawach typu: "kupiłam wedzone kości dla psa"(moja mama uwielbia mojego psa ciągle coś do żarcia kupuje a jak przyjeżdża to pies szaleje z radości bo poznaje po zapachu skąd dostaje przysmaki). Siostra mnie wczoraj rozwalila. Napisała do mnie : "czy to mozliwe żebym odczuwala Twoje bóle?" no wpadlam w taki trans śmiechu w nocy, że nie mogłam się opanować . Nic mnie nie bolało a ta takie teksty. Odpisałam jej, że może jeszcze skurcze parte już czuje hahaha.
Stary 2015-08-20, 12:44   #3075
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Ja się w sobotę dowiem ile mój klocek waży .

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 12:45   #3076
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Niedobrze mi. Juz 3 razy bylam w toalecie na dwójce. Jakos zgaga mnie męczy. Mala sie jakos malo rusza. Tylko co jakis czas wypcha kolano. Chyba mam dola.

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Sorki zapomnialam do marudzenia dodać ze mnie krzyż boli

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

:sly:
Jak już marudzimy to musze się poskarzyc na mega ból krocza w nocy. Aż mi nogi odejmowalo jak miałam się przekręcić. Jak siadalam to normalnie jakbym miała kamień w Bożenie.
Stary 2015-08-20, 12:46   #3077
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Twoje dochody, jakie by nie były, to s traktowane jako utracone i nie są brane pod uwagę.
Aha. Ale to co wtedy mam załączyć? Bo podejrzewam, że nie wystarczy zaświadczenie o dochodach męża tylko 100 papierków dziwnego rodzaju? Czy lepiej po prostu iść z tym zaświadczeniem od położnej po urodzeniu dziecka do urzędu miasta i oni powiedzą? Czy to jest jakoś ujednolicone?
Stary 2015-08-20, 12:47   #3078
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Ja się tylko zastanawiam jak dziecko wyjdzie przez Bożenę... No nie umiem sobie tego wyobrazić!!!! Mój mały 2800 to jeszcze tragedii nie ma. A i waga od 2 tygodni stoi w miejscu. Położna powiedziała, że już nie przybędzie. Więc od wagi sprzed ciąży mam 7 kg na plusie.
Stary 2015-08-20, 12:50   #3079
Sandrusia91
Zadomowienie

dzień dobry )

ja wam powiem, że różnica pampersow z pampersa New Born 1 (2-5 kg ) a Dada 2 ( 3-6 kg )

to jest praktycznie pare mm

co do wagi dzieciaczków w pampersow to powiem wam, że babka co ze mna na sali lezala, to mały miał przeszlo 4kg i mial jeszcze za duże te z Pampersa

i powiem wam, że patrząc na te dzieciaczki z wagą 4-5kg a te mniej ważące to wzrostowo to różnie jest więc stwierdzam że waga nie ma nic wspólnego z tym jakie dziecko będzie długie

widziałam też temat ilości zuzywania pampersow i powiem wam że ja przez 1 dzień zuzylam gdzieś do pampersow.

teraz w domu idzie więcej bo co karmienie to kupa a nieraz zdarzy się tak że przebiore przed i po też bo kupa jest a raz to i zaraz jak przebiore to znowu jest za chwilę.

temat biustonoszy do karmienia...

zauważyłam u siebie, że mój jest za ciasny w obwidzie a kupiłam 2 rozmiary wiekszy i miseczkę tez i tak cyce bolą jak najdą pokarmem i do tego wkładka to za ciasny i wszystko jeszcze bardziej boli że wczoraj kupiłam sobie jeszcze większy..

co do małego to byliśmy wczoraj sprawdzić co i jak i mały przybrał 35g przez 1 dzień i położna stwierdziła ze to super bo przeważnie dzieciaczki tak 25 g przybierają więc jesteśmy zadowoleni

co do moich bolacych cyców to mam sobie pod prysznicem masować piersi tak zeby pokarm trochę schodził a później zimne okłady. Dostałam takie coś z żelem, trzymam sobie w lodówce i przystawiam i polecam bardzo bo nawet moje bolące sutki mają mega ulge , nawet jak mały ssie
położna tez mowila ze można sobie przykładać reczniczki schlodzone na piersi ale u mnie to żelowe coś pomaga wiec używamy narazie tego i po jednym dniu stosowania jestem zadowolona bo cyce tak nie bolą i w ogóle

idziemy dzisiaj na 1 spacerek

a w sobotę kolejna kontrola wagi i żółtaczki.

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 12:51   #3080
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Ja się tylko zastanawiam jak dziecko wyjdzie przez Bożenę... No nie umiem sobie tego wyobrazić!!!! Mój mały 2800 to jeszcze tragedii nie ma. A i waga od 2 tygodni stoi w miejscu. Położna powiedziała, że już nie przybędzie. Więc od wagi sprzed ciąży mam 7 kg na plusie.
Tez tego nie pojmuje! Tym bardziej przez moje mini biodra...
Stary 2015-08-20, 12:51   #3081
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wrócilam, dzięki Wam ogromne za kciuki

Jest wsio ok, mały ma MEGA dzień lenia, jednak mam juz liczyc ruchy, no i się dowiedziałam ze moge sie spodziewac wczesniejszego porodu, choc nie musi tak byc. Mały jest bardzo nisko i dosc solidnie napiera na szyjke, takze powoli musze się spakowac
No to super że jest ok. Spakuj się będziesz spokojniejsza:-D
Stary 2015-08-20, 12:52   #3082
Sandrusia91
Zadomowienie

napisałam tak w skrócie bo może którejś się przyda jak będzie też miała taki problem.

aaaa..
zapomniałam dodać, że napewno przyda się więcej niż 1 biustonosz do karmienia

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-08-20, 12:53   #3083
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
Jak już marudzimy to musze się poskarzyc na mega ból krocza w nocy. Aż mi nogi odejmowalo jak miałam się przekręcić. Jak siadalam to normalnie jakbym miała kamień w Bożenie.
Łączę się w bólu Ja mam to samo!!
mamcia092015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 12:53   #3084
Sandrusia91
Zadomowienie

i duzooo wkładek, bo jak przyjdzie nawał to masakra.

ja teraz jak mały pije z jednego cyca to z drugiego ciurkiem leci aż normalnie jak fontanna to wygląda

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

i stwierdzam też że pieluch tetrowych nigdy nie jest za dużo

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-08-20, 12:56   #3085
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
Bożenka się rozciągnie do granic możliwości i Dzidzia wyjdzie Bardzo mało przytyłaś i na pewno bardzo szybko to zrzucisz!
Stary 2015-08-20, 12:59   #3086
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Party
A rozszerzyły Ci się biodra? Mnie o 10 cm w obwodzie.

Sandrusia
To są kompresy zelowe. Chyba wcześniej już pisałam o tym bo polozna polecala. Kupiłam sobie dwa takie.

Fajnie, że mały przybiera. Oj to chyba miska biustonosza spora ja mam D, mam nadzieję, że nie wywali na E...

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Mamcia
No przed ciążą 59 kg teraz 66. Ale najniższy spadek w ciąży był do 54.5 ale ginekolog i polozna mówia że organizm najpierw nadrobil straty do prawidłowej wagi a potem dopiero ciazowe kg. Według nich powinnam przybrac 11-16 kg a tu 7....
Stary 2015-08-20, 12:59   #3087
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

słuchajcie mam normalnie pięty cejrowskiego, od tych klapek wiecznie brudne stopy , od ciężaru chyba mi popękały
co polecacie !! ?

wymianki
Stary 2015-08-20, 13:00   #3088
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
myszko jak to dobrze,że ... wszystko dobrze,a temu małemu leniuszkowi w twoim brzuszku za straszenie matki należy się

A ja mam od kilku nocy schizę by pójść spać
Leżę,czekam i modlę się by akurat w nocy się nie zaczoł poród. I najśmieszniejsze to jest to,że nie wiem dlaczego nie chcę by właśnie wody odeszły czy skurcze zaczeły łapać właśnie nocą
Racjonalnie se nie potrafię tych moich obaw wytłumaczyć.
Jak pielgrzymuję do wc na nocne siku to mam wielką schizę,ze mi wody chlustną wstajac z nowiuśkiego materaca albo,że robiac siusiu poleci Niagara. Ja do psychiatryka trafię jak tak dalej będzie. Sie mi mózg piepszy na końcówce widocznie
Z jednej strony chciałabym już urodzić a z drugiej boję się i mogłabym w tej ciaży chodzic i chodzić całe lata.

Boze u was też tak zimno? czyli 15 stopni?

Co wy bierzecie do szpitala dla malucha by go tam owinąć w coś,u mnie wymagają kocyka lub becika.
Kupiłam becik,wyprałam,pogniotło się toto,metki ni ma,wygląda cały jak by krokodyl wymemlał pięć razy razY na czczo i pięć razy wieczorem i wypluł...
Czy becik(rożek-zwał jak zwał) można prasować,jak już to w jakiej temperaturze,HELP ME!
Ja akurat rozka nie prasowalam ale chyba pitraktuke go gorąca para z żelazka dla dezynfekcji:-/
U mnie też nic dla dziecka nie wymagają i nie wiem czy coś brać. Koleżanka ma rodzic wcześniej to wypytam jak to wygląda w tym szpitalu.
Stary 2015-08-20, 13:01   #3089
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
Party
A rozszerzyły Ci się biodra? Mnie o 10 cm w obwodzie.

Sandrusia
To są kompresy zelowe. Chyba wcześniej już pisałam o tym bo polozna polecala. Kupiłam sobie dwa takie.

Fajnie, że mały przybiera. Oj to chyba miska biustonosza spora ja mam D, mam nadzieję, że nie wywali na E...

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Mamcia
No przed ciążą 59 kg teraz 66. Ale najniższy spadek w ciąży był do 54.5 ale ginekolog i polozna mówia że organizm najpierw nadrobil straty do prawidłowej wagi a potem dopiero ciazowe kg. Według nich powinnam przybrac 11-16 kg a tu 7....
Wiadomo każdy inaczej przybiera Przynajmniej nie będziesz się martwiła zbędnymi kilogramami. Ja np. przytyłam dokładnie tyle samo co w pierwszej ciąży Na chwilę obecną 13 kg tylko dziecko dużo większe jest i mega wielki brzuch mam... !
Stary 2015-08-20, 13:02   #3090
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
dzień dobry )

ja wam powiem, że różnica pampersow z pampersa New Born 1 (2-5 kg ) a Dada 2 ( 3-6 kg )

to jest praktycznie pare mm

co do wagi dzieciaczków w pampersow to powiem wam, że babka co ze mna na sali lezala, to mały miał przeszlo 4kg i mial jeszcze za duże te z Pampersa

i powiem wam, że patrząc na te dzieciaczki z wagą 4-5kg a te mniej ważące to wzrostowo to różnie jest więc stwierdzam że waga nie ma nic wspólnego z tym jakie dziecko będzie długie

widziałam też temat ilości zuzywania pampersow i powiem wam że ja przez 1 dzień zuzylam gdzieś do pampersow.

teraz w domu idzie więcej bo co karmienie to kupa a nieraz zdarzy się tak że przebiore przed i po też bo kupa jest a raz to i zaraz jak przebiore to znowu jest za chwilę.

temat biustonoszy do karmienia...

zauważyłam u siebie, że mój jest za ciasny w obwidzie a kupiłam 2 rozmiary wiekszy i miseczkę tez i tak cyce bolą jak najdą pokarmem i do tego wkładka to za ciasny i wszystko jeszcze bardziej boli że wczoraj kupiłam sobie jeszcze większy..

co do małego to byliśmy wczoraj sprawdzić co i jak i mały przybrał 35g przez 1 dzień i położna stwierdziła ze to super bo przeważnie dzieciaczki tak 25 g przybierają więc jesteśmy zadowoleni

co do moich bolacych cyców to mam sobie pod prysznicem masować piersi tak zeby pokarm trochę schodził a później zimne okłady. Dostałam takie coś z żelem, trzymam sobie w lodówce i przystawiam i polecam bardzo bo nawet moje bolące sutki mają mega ulge , nawet jak mały ssie
położna tez mowila ze można sobie przykładać reczniczki schlodzone na piersi ale u mnie to żelowe coś pomaga wiec używamy narazie tego i po jednym dniu stosowania jestem zadowolona bo cyce tak nie bolą i w ogóle

idziemy dzisiaj na 1 spacerek

a w sobotę kolejna kontrola wagi i żółtaczki.

wymianki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości