![]() |
#1741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe cz.5
Hejjj uprzedzam, że będzie bardzo długo :P
LIMONKA a ja jestem zdania takiego jak Lobofylia odnośnie cc i sama nie wiem, czy nie będę jej miała/czy się na nią nie zdecyduje. Możliwe, że ze względów medyczycznych mogę mieć, bo problemy z ciśnieniem mam, ale jeśli nie, to też o niej myśle. Boje się panicznie porodu, wiem czytałam mnóstwo o komplikacjach, o skutkach itd, więc nie musicie mówić, że jest szkodliwa, bo to operacja. Wiem o tym i jeśli podejmę taka decyzję, to jak najbardziej świadomie. Rownież boję się tego podduszania i nakłaniania na siłę rodzenia sn, jak kobieta da radę, owszem, ale jak zaczynają się komplikacje, a oni dlaje karzą Ci rodzić to sory... Wolę zapłacić i wiedzieć, że dziecko zostanie w pore wyjęte. Poza tym boje się porodu, nasza decyzja o posiadaniu dzieci też poniekąd została podjęta dopiero teraz, ze względu przez strach przed porodem. Moja siostra panicznie bała się rodzić i od początku po nocach nie spała, bo odkąd dowiedziała się, że jest w ciąży, to myślała tylko o porodzie, więc ja wolę spokojnie przeżyć ciąże, a nie zamartwiać się już porodem od początku. Tak jak mówiłam, decyzji jeszcze nie podjęłam, ale rozważam taka opcję, no i to jest tylko moje zdanie. A jeszcze co do samopoczucia po cc, moja siostra miała 2 i powiedziałaby, że jeśli miałaby znowu rodzić to byłoby na pewno cc, bratowa miała sn i cc i powiedziała, że sama nie wiedziałaby co wybrać, a z pracy mam dużo koleżanek po cc i każda była zadowolona i dosyć szybko dochodziła do siebie, wiem, że to bardzo indywidualna sprawa, ale jednak nie jest tak strasznie jeśli chodzi o funkcjonowanie po cc... chyba. LOBOFYLIA szkoda mi Ciebie, ile ta teściowa nerów Ci zje... ;/ IJAA jak się skontaktujesz z koleżanką, napisz koniecznie jak się czuję i jak dochodziła do siebie, ok? GRYZELDA no no, zakupowe szaleństwo Cię pochłonęło ![]() OGOLNIE moj "Język niemowląt" zacżety ze 3 tyg temu i stoi w miejscu, jakoś o nim zapomninam. WOJNIANN piękny ten otulaczek i z sówką ![]() ![]() ANDRIUSZKA ja od kilku dni, szczególnie rano staram się pamiętać przy sikaniu z tymi mięśniami. A co do słodkiego to zdecydowanie sie nie zgodzę, przez I trymestr nie mogłam na słodyccze patrzeć, a przed uwielbiałam, a ma być dziewczynka, teraz już mi trochę wróciło i skubnę ciastko albo żelka :P Ubranka śliczne ![]() ADKA gratulacje dla koleżanki, ale musi się cieszyć ![]() EVCIAPO miałaś pokazać chyba wczoraj Wasze przedwczorajsze szaleństwo zakupowe, fotki były?? bo nie zauważyłam ![]() GRYZELDA z tym rowerem?? Boskie!! ![]() ![]() ![]() ![]() Co do wątków, jesienią to jeszcze więcej będziemy pisać, bo nic się nie będzie chciało robić :P HALWAYA co za przemiana?? ![]() ![]() OENEDUE jej podaj przepis, na sama nazwę ślinka mi cieknie ![]() Dobrze, że z serduszkiem wszystko ok, wiedziałam, że tak będzie ![]() A zamierzasz karmić piersią czy butelka od razu? Bo ja już w końcu nie wiem ile ich zamówić ![]() RUDASKA pokaż butelki i smoczki ![]() GRYZELDA fajowo, że wszystko u Was cacy ![]() ![]() CIENWIATRU to jeszcze nie wiesz, że zakupy się tutaj pokazuje? Wrzycaj fotki ![]() OGOLNIE co do ruchów mam tak samo, dzisiaj Mała plecami do brzucha jest odwrócona np i wiem, że jak uderza do środka, tzn do wewnątrz to jest to mniej wyczuwalne, niż jak wali w brzuch ![]() SWEETVIOLET piękne ciuszki ![]() Nadrobiłam ![]() DZIEWCZYNY dzięki za kciuki, GRYZELDA, CZUBASEK jestem, jestem, nawet nie wiecie jakie to miłe, jak ktoś o Was wspomina, że się nie odzywałam długo, jesteście wszystkie Kochane ![]() ![]() Zaczynam, więc u nasz wszystko suuuuuper ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystkie narządy prawidłowe, ma już wszystko to co dorośli ludzie, wszystko jest wykształcone, ale jeszcze na tym etapie niedojrzałe. Ułożona była kiepsko, więc buźkę widzieliśmy słabo, ale dało się wszystko podejrzeć. Trzeci raz potwierdzone, że to Lila, a tak btw na wcześniejszej wizycie gin pytal, czy mamy imię i jak powiedziłam, to powiedział, że bardzo ładne, że zna kilka Lilek i to bardzo fajne kobiety ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pytałam o te wybrzuszenia, jakby coś mi wyrosło na podbrzuszu, bo kilka razy się tak zdarzyło, gin powiedział, że to normalne, to są skurcze macicy i teraz może pojawiać się to częściej, ale wszytko jest ok, jakby coś mnie niepokoiło mam się do niego odzywać ![]() Ostatnia rzecz to szyjka, powiedziałam, że czytałam o tym i może nie być objawów, zbadał ją dowcipnie, zmierzył ma 4,21 cm po linii prostej a biegnie łukiem, więc jest jeszcze dłuższa, także spoko, łożysko na ścianie przedniej wysoko ułozone, więc ja nie wiem jak ja i tak czasem dosyc mocno czuje ruchy ![]() A i na następne badanie 17 września mam mieć zrobioną glukozę, tak myślalam, że teraz mnie to będzie czekać :/ Pomidorowa to moja ulubiona zupa ![]() RUDASKA napisała, że w aplikacji na 23 tydzien waga to 400 g to u mnie jest 22 i już 511 g to az tak duzo?? Wózka jeszcze nie wybralam, ale chce zeby byl lekki, wygodny, zgrabny, wygodny do wskakiwania na krawężniki, z amortyzatorami, no i oczywiście ładny, bez zadnych kubełków, a ze bagaznik mam spory, to raczej jak lekki to też powinien się zmieścić. Heh całkiem mało, czyli w skrócie ma być idealny, tak jak u Was :P ![]() A i tez piszę tylko na tym wątku, tutaj ![]() ![]() Uff to chyba tyle, może ktoś to przeczyta ![]() Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-08-20 o 18:16 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
#1742 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5
Cytat:
Jak dobrze, że tylko raz miałam do czynienia z tą babą i więcej nie będę. A co więcej, poskarżę się mojemu ginowi, on mi ją polecił, to niech i on zyebę zbierze. A co! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1743 |
Zakorzenienie
|
A propos lekarzy w wyczuciem, mnie babcia zabrała kiedyś do lekarki (miałam może z 8 lat) która powiedziała, że jeśli nie zacznę jeść owoców to umrę
![]() Edytowane przez kalusia87 Czas edycji: 2015-08-20 o 18:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1744 | |
Zakorzenienie
|
sylwuska cieszę się, że wszystko dobrze
![]() ![]() Szyjka super, też mam podobnie do Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Super czytać, że z Lilą wszystko w porządku. Gratuluję 0,5 kg szcześcia. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1747 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jutro przez Was robie pomidorowke takiego smaka mi narobilyscie! !
|
![]() ![]() |
![]() |
#1748 |
Wtajemniczenie
|
Syylwuska, bardzo się cieszę, że wszystko dobrze
![]() ![]() ![]() P.S. O zdjęciach zapomniałam ![]() ![]() ![]()
#1749 |
Zakorzenienie
|
SYLWUSKA proszę, butelki nic szczególnego, Adka je wrzucała wcześniej
![]() SYLWUSKA gratuluję zdrowej córy. Jeśli chodzi o dane z aplikacji- mój dzieć regularnie je przekracza na plus. Dzięki za opis powstawania pierwszej kupy. Fajnie że lekarz dzieli się takimi ciekawostkami.
#1750 |
Zakorzenienie
|
Sylwuska super
![]() ![]() z jakiego materiału kupujecie kocyk? polar, mikrofibra?
#1751 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, jestem zła
![]() ![]() A ja nie mogę wziąć...Ech...Ale na pocieszenie kupiła mi kaftanik i śpiochy do kompletu, niebieskie, ale wydaje mi się, że identyczne zamówiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahaha jak bylam mala rwalam mamie korale i wpychalam spbie do nosa. Raz mi lekarz wyciagnal, nic. Drugi, nic. Za trzecim podadzil mnie na czyms wysokim, spojrzal mi w oczy i mowi: jezeli jeszcze raz wsadzisz sobie cos do nosa to umrzesz. Mama mowi, ze zamknelam sie wsekunde. Powazna bylam do konca. Traumy nie mialam, a korali juz nigdy do nosa nie wsadzilam :p Haha Sylwuska super ze wizyta tak fajnie . Lekarz Z. Bardzo lubi gadac i opowiadac, to u niego lubilam :p ale zrazilam sie tym ze z ciaza pozamaciczna kazal mi chodzic- ze samo sie oczysci. A drugi natychmiast do szpitala i na drugi dzien laparpskopia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit. sprawdziłam, zamówilam dokladnie takie same i nawet ten sam rozmiar ![]() Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2015-08-20 o 18:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1754 |
Zadomowienie
|
Sylwuska gratuluję
![]() Czubasek ja też jak wrocę do Krakowa mam plan umyć okna, bo zabieram się za to od kiedy się przeprowadziliśmy, nie wiem kto i kiedy wcześniej je mył... Mój dzieć też dzisiaj się mało rusza... Także solidaryzują się nasze wątkowe maluszki ![]() Iiiii nie pamiętam co więcej chciałam napisać ![]() ![]() O taki: http://www.pinkorblue.pl/warmies-pop...☠☠ A i jeszcze pieluchy tetrowe i flanelowe to przypominam jeszcze, że pisałam w aptece gemini sprawdźcie, wychodzi za sztukę 3 pln, bo są po 10 pakowane i są bardzo grube. Jeszcze nie kupowałam, ale ta firma ma dobre opinie ![]() ![]() Edytowane przez acapella Czas edycji: 2015-08-20 o 18:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1755 |
Wtajemniczenie
|
Uwaga nadrabiam i odpisuję
![]() Gryzelda super ciuszki ![]() Adka gratki dla koleżanki ![]() Wojnian ale łup ![]() Andriuszka my na rzeczy dla Małej mamy komodę i szafę ![]() Halwaya ekstra zakupy ![]() 0enedue cieszę się, że wszystko w porządku ![]() Gryzelda gratuluję udanej wizyty ![]() Sylwuska zapomniałam o tych zdjęciach ![]() ![]() I oczywiście cieszę się z udanej wizyty ![]() Ja dzisiaj zamówiłam zawieszkę do wózka, książeczkę, rożek, ochraniacz na materac i pampersy (promocja w smyku online jest, wychodzą koło 42gr za sztukę). Oprócz tego w biedrze kupiłam kocyk z kubusiem puchatkiem (to moja ulubiona postać z bajki ![]()
12.10.2013 ![]() 40/40 ![]() Edytowane przez evciap0 Czas edycji: 2015-08-20 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1756 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skad oni takie madrosci czerpia... A co do lekarzy i madrosci.... Od razu przypomina mi sie sytuacja opisana przez pacjentke naszego zawieszonego gina. Poszla na badania, robi jej usg podaje wymairy prawego jajnika, zaraz po nim lewego jajnika a Tu niesmialy glos pacjentki - Ale panie doktorzee ja nie mam lewego jajnika... ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- sylwuska gratuluje kolejnego potwierdzenia Lilki. Pol kg szczescia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1758 |
Wtajemniczenie
|
#1759 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
#1760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahaha, leżę i kwiczę. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Zadomowienie
|
Ogolnie...........
![]() Jak ja kocham bezę... I jak dawno nie jadłam... I jak bardzo zjadłabym TERAZ! |
![]() ![]() |
![]() |
#1762 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jej jakie to słodkie, malo sie nie poplakalam, jak przeczytałam, ze napisałaś o niej po imieniu:Love: dziękuję ![]() Cytat:
![]() Dziękujemy ![]() Wrzucaj, Wrzucaj ![]() Cytat:
![]() A butelki wiem jakie, a te smoczki to też z Tomme Teppe? Bo ja widziałam tylko jednokolorowe takie smutne. A czyli tez więcej wazy? ![]() Sorki, może nie powinnam o niej pisać, ale dla mnie to było takie zaskoczenie, ze pojęcia o tym nie mialam, mam nadzieję, że nie było to niesmaczne? Cytat:
![]() A no bo jakoś tak nie mogłam się opanowac i pisałam pod wpływem wielkiego szczęścia ![]() Ja zamierzam z minky, ale zobaczymy jak wyjdzie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiem, Sylwia, słyszałam o Twojej sytuacji, bo Elwira mi o tym cos wspominała i nie wiem co mam powiedzieć, mysle że każdy lekarz ma jakieś wady. Ją póki co, Jestem zadowolona, ale myślę że z kilku innych tez bym była, bo póki nic się nie dzieje, to każdy jest dobry. Lubię w nim to, ze nie wygania z gabinetu tylko spokojnie wszystko opowiada, można o wszystko zapytac, ma super sprzet, nie robi problemu z l4 i nie bierze dużo za wizytę, no i jest zabawny, chociaż czasem ma specyficzne żarty ;P Cytat:
![]() A po co termoforek dla dziecka? Potrzebny jest? Bo ja na allegro widziałam takie małe, to tanie były, po 20zł moze. Cytat:
![]() Czekamy, ja wszystko widze ![]() A ochraniacz jaki kupiłaś? Na allegro robiłaś zakupy? [QUOTE=czubasek20;52484459] ![]() Skad oni takie madrosci czerpia... A co do lekarzy i madrosci.... Od razu przypomina mi sie sytuacja opisana przez pacjentke naszego zawieszonego gina. Poszla na badania, robi jej usg podaje wymairy prawego jajnika, zaraz po nim lewego jajnika a Tu niesmialy glos pacjentki - Ale panie doktorzee ja nie mam lewego jajnika... ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- sylwuska gratuluje kolejnego potwierdzenia Lilki. Pol kg sszczescia/QUOTE] Dziękuję ;* Jej ale ona nie waży za dużo jak na 22t0d?? Hah teraz tym będę przezywac ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1763 |
Zakorzenienie
|
Sylwia wiem wiem, dalej uwazam ze jest fajny
![]() Tylko no coz, ze mna mu srednio wyszlo. To tylko czlowiek, moze sie pomylic jak kazdy. Teraz mam rak ze juz wieszkosc w bp przerobilam. Zostal mi ordynator i mlodzi :p |
![]() ![]() |
![]() |
#1764 |
Zakorzenienie
|
Sylwuska i jeszcze jest do tego dłuższy. Także wiesz, to tylko statystyka, a każdy maluch rośnie jak chce. A kupa mnie zaciekawiła na serio
![]()
#1765 |
Konto usunięte
|
Sylwuska u mnie dzisiaj dokładnie 21t6d
![]() ![]() Obwód głowy 5.34cm - 22t2d Brzuszka 19.74cm - 22t1d Kość udowa 3.99cm 22t6d Waga dokładnie 523g ostatnio 457g tydzień temu w środę, więc prawie 100g przybrał ![]() Lekarz mi powiedział, że nasz młody jest dokładnie w połowie normy dla tego wieku ciąży, więc to bardzo dobrze. I też jest prawie tydzień do przodu ![]() Też mam glukozę na następną wizytę, mam 15 września - Fionka zmienisz? Tylko mi powiedział, że po 5 września mam zrobić, żeby był skończony 24tc ![]() ![]() Pytałam się gina czy mogę melisę pić, więc od jutra do śniadania herbatka z melisą, może mi trochę humory miną... I pytałam się o witaminy, dr powiedział, że dopóki wyniki dobre, to nie ma potrzeby, żeby napędzać przemysł farmaceutyczny, w 3 trymestrze mam kupić symnatal pro baby i wtedy brać. Chyba, że morfologia poleci to każe brać szybciej. Tylko kwas foliowy nadal i nic więcej ![]() Acapella pod tym linkiem widzę tylko obuwie ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1766 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nasza w takim tygodniu jak Twoja ważyła 453gr, więc niewielka różnica ![]()
![]() |
#1767 |
Zadomowienie
|
Jak zwykle wpadnę tylko na chwilę...
Znacie gniazdka do spania? http://www.odnarodzin.pl/gniazda-nie...niemowlat.html Warto, nie warto? Znacz, to jest badziewne, bardziej mi się podobają takie eko, ale drogie jak cholera. |
![]() ![]() |
![]() |
#1768 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A skąd wiesz, że dluszy? U mnie już na ostatniej wizycie nie dało się jej zmierzyć. ![]() A slyszalyscie o czymś takim jak obojnactwo rzekome? Bo ja dziś też sie o tym dowiedziałam, ze np może urodzić się dziecko z narzadami zenskimi, a w brzuchu może mieć jądra!! To też jest wada i u połowu można ją wykryć, to się operuje po prodzie i wszystko,jest ok, lekarz powiedział, że może 30% homo to są niewykryte wady. No bo jak taka Helenka ma sobie poradzic jako nastolatka, jak chodzi w spódnicy a testosteron szaleje?? To tez taka mała ciekawostka ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1769 |
Zakorzenienie
|
sylwuska moja Hania w 23 tyg wazyla 662 g
![]() W 19 tyg 270g ![]() Edit. W 20 tyg 270 g Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2015-08-20 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1770 |
Zakorzenienie
|
I przede nade te wagi sa orientacyjne
![]() Sylwuska- a myslalam ze nie widzisz co pisze na fb ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.