Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-20, 18:11   #1741
syylwuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Hejjj uprzedzam, że będzie bardzo długo :P

LIMONKA a ja jestem zdania takiego jak Lobofylia odnośnie cc i sama nie wiem, czy nie będę jej miała/czy się na nią nie zdecyduje. Możliwe, że ze względów medyczycznych mogę mieć, bo problemy z ciśnieniem mam, ale jeśli nie, to też o niej myśle. Boje się panicznie porodu, wiem czytałam mnóstwo o komplikacjach, o skutkach itd, więc nie musicie mówić, że jest szkodliwa, bo to operacja. Wiem o tym i jeśli podejmę taka decyzję, to jak najbardziej świadomie. Rownież boję się tego podduszania i nakłaniania na siłę rodzenia sn, jak kobieta da radę, owszem, ale jak zaczynają się komplikacje, a oni dlaje karzą Ci rodzić to sory... Wolę zapłacić i wiedzieć, że dziecko zostanie w pore wyjęte. Poza tym boje się porodu, nasza decyzja o posiadaniu dzieci też poniekąd została podjęta dopiero teraz, ze względu przez strach przed porodem. Moja siostra panicznie bała się rodzić i od początku po nocach nie spała, bo odkąd dowiedziała się, że jest w ciąży, to myślała tylko o porodzie, więc ja wolę spokojnie przeżyć ciąże, a nie zamartwiać się już porodem od początku. Tak jak mówiłam, decyzji jeszcze nie podjęłam, ale rozważam taka opcję, no i to jest tylko moje zdanie.

A jeszcze co do samopoczucia po cc, moja siostra miała 2 i powiedziałaby, że jeśli miałaby znowu rodzić to byłoby na pewno cc, bratowa miała sn i cc i powiedziała, że sama nie wiedziałaby co wybrać, a z pracy mam dużo koleżanek po cc i każda była zadowolona i dosyć szybko dochodziła do siebie, wiem, że to bardzo indywidualna sprawa, ale jednak nie jest tak strasznie jeśli chodzi o funkcjonowanie po cc... chyba.

LOBOFYLIA szkoda mi Ciebie, ile ta teściowa nerów Ci zje... ;/

IJAA jak się skontaktujesz z koleżanką, napisz koniecznie jak się czuję i jak dochodziła do siebie, ok?

GRYZELDA no no, zakupowe szaleństwo Cię pochłonęło

OGOLNIE moj "Język niemowląt" zacżety ze 3 tyg temu i stoi w miejscu, jakoś o nim zapomninam.

WOJNIANN piękny ten otulaczek i z sówką za 10 zł to bardzo tanio, jak nowy do tego jeszcze A jak wygląda w środku, tzn jaki ma materiał??

ANDRIUSZKA ja od kilku dni, szczególnie rano staram się pamiętać przy sikaniu z tymi mięśniami.
A co do słodkiego to zdecydowanie sie nie zgodzę, przez I trymestr nie mogłam na słodyccze patrzeć, a przed uwielbiałam, a ma być dziewczynka, teraz już mi trochę wróciło i skubnę ciastko albo żelka :P
Ubranka śliczne

ADKA gratulacje dla koleżanki, ale musi się cieszyć

EVCIAPO miałaś pokazać chyba wczoraj Wasze przedwczorajsze szaleństwo zakupowe, fotki były?? bo nie zauważyłam Pokazuj, raz, dwa!

GRYZELDA z tym rowerem?? Boskie!! Ja na pinterescie ostatnio znalazłam body z napisem "My dad shoots better than your dad" i karabin narysowany, a że mój Mąż myśliwy, to jak mu pokazałam, to myślałam, że oszaleje tak mu się podobało i nie widział przeszkód, żeby dziewczynka takie nosiła No ale na takie teksty to na chłopca musi zaczekać Ale słodkie były

Co do wątków, jesienią to jeszcze więcej będziemy pisać, bo nic się nie będzie chciało robić :P

HALWAYA co za przemiana?? Piekne :lobo: w sklepie kupiłas?

OENEDUE jej podaj przepis, na sama nazwę ślinka mi cieknie

Dobrze, że z serduszkiem wszystko ok, wiedziałam, że tak będzie

A zamierzasz karmić piersią czy butelka od razu? Bo ja już w końcu nie wiem ile ich zamówić

RUDASKA pokaż butelki i smoczki

GRYZELDA fajowo, że wszystko u Was cacy Widzę, że mamy podobne parametry, który masz tydzień ciąży teraz i jak liczony? Napisze pod spodem, jak u mnie

CIENWIATRU to jeszcze nie wiesz, że zakupy się tutaj pokazuje? Wrzycaj fotki

OGOLNIE co do ruchów mam tak samo, dzisiaj Mała plecami do brzucha jest odwrócona np i wiem, że jak uderza do środka, tzn do wewnątrz to jest to mniej wyczuwalne, niż jak wali w brzuch

SWEETVIOLET piękne ciuszki

Nadrobiłam

DZIEWCZYNY dzięki za kciuki, GRYZELDA, CZUBASEK jestem, jestem, nawet nie wiecie jakie to miłe, jak ktoś o Was wspomina, że się nie odzywałam długo, jesteście wszystkie Kochane

Zaczynam, więc u nasz wszystko suuuuuper Nasze Szczęście wazy już 511 g, a ja dziś zaczynam 22 tydzień, czyli 22t0d, także jak popatrzyłam na Wasze wagi, to nie wiem czy to nie za duzo? Ale lekarz powiedział, że waga jest jak najbardziej ok w tym okresie, z USG niby wychodzi mi około tydzień do przodu termin i w sumie tak jakoś od początku było, ale mówił też, że to może się jeszcze 1000 razy zmienić
Wszystkie narządy prawidłowe, ma już wszystko to co dorośli ludzie, wszystko jest wykształcone, ale jeszcze na tym etapie niedojrzałe. Ułożona była kiepsko, więc buźkę widzieliśmy słabo, ale dało się wszystko podejrzeć. Trzeci raz potwierdzone, że to Lila, a tak btw na wcześniejszej wizycie gin pytal, czy mamy imię i jak powiedziłam, to powiedział, że bardzo ładne, że zna kilka Lilek i to bardzo fajne kobiety Mózg też już wyształcony, więc zapytaliśmy czy już śpi, bo nie wiem czy wiecie, dziecko nie spi od samego początku już, bo to jakoś od mózgu zależy, a teraz już też może sypiać Za około miesiąc będzie pierwsza kupa ten meszek co ma na ciele, będzie gubiła i razem z płynem owodniowym będzie to łykać i z tego jest pierwsza kupa, wiedziałyście? bo ja nie sorry że tak Wam zanudzam, ale jestem podekscytowana

Pytałam o te wybrzuszenia, jakby coś mi wyrosło na podbrzuszu, bo kilka razy się tak zdarzyło, gin powiedział, że to normalne, to są skurcze macicy i teraz może pojawiać się to częściej, ale wszytko jest ok, jakby coś mnie niepokoiło mam się do niego odzywać Pytałam też o wydzieline z piersi, powiedział że może być różnie, u niektórych kobiet wcześnie może się pojawić, a u innych później. Na piersi tworzy się czop i jeśli on wypadnie, wtedy może się sączyć wydzielina.
Ostatnia rzecz to szyjka, powiedziałam, że czytałam o tym i może nie być objawów, zbadał ją dowcipnie, zmierzył ma 4,21 cm po linii prostej a biegnie łukiem, więc jest jeszcze dłuższa, także spoko, łożysko na ścianie przedniej wysoko ułozone, więc ja nie wiem jak ja i tak czasem dosyc mocno czuje ruchy a i powiedział jeszcze, że on co badanie sprawdza szyjkę tylko przez brzuch, a ja nie wiedzialam, że tak można, poza tym nigdy nic nie mówił o niej i powiedzialam, że nic mi nie mówił i nie wiedziałam o tym, więc dla mojego spokoju sprawdził specjalnie dopochwowo i jest ok.

A i na następne badanie 17 września mam mieć zrobioną glukozę, tak myślalam, że teraz mnie to będzie czekać :/

Pomidorowa to moja ulubiona zupa

RUDASKA napisała, że w aplikacji na 23 tydzien waga to 400 g to u mnie jest 22 i już 511 g to az tak duzo??

Wózka jeszcze nie wybralam, ale chce zeby byl lekki, wygodny, zgrabny, wygodny do wskakiwania na krawężniki, z amortyzatorami, no i oczywiście ładny, bez zadnych kubełków, a ze bagaznik mam spory, to raczej jak lekki to też powinien się zmieścić. Heh całkiem mało, czyli w skrócie ma być idealny, tak jak u Was :P

A i tez piszę tylko na tym wątku, tutaj Wy mi wystarczycie

Uff to chyba tyle, może ktoś to przeczyta

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-08-20 o 18:16 Powód: .
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 18:11   #1742
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Głupia baba i tle!
Analogicznie: jak będzie trzeba panią i dziecko ratować to ktoś będzie wyciągać info które moga być niepewne? - chodź by ze wzgledu na stres czy szok!
Po to są dokumenty i po to mamy je nosić, żeby kazdy kto się z nami spotka w takie sytuacji zachował najwyższy stopień ostrożności.
No dokładnie. Ja już na drugiej wizycie u gina, jak potwierdził bijące serduszko, dostałam "teczkę przyszłej mamy" i kazał tam nosić wszystkie wyniki badań, wypisy ze szpitala, kartę ciąży, książeczkę z ciśnieniem, żeby faktycznie w razie "w" było od razu wiadomo np. na co choruję etc.

Jak dobrze, że tylko raz miałam do czynienia z tą babą i więcej nie będę. A co więcej, poskarżę się mojemu ginowi, on mi ją polecił, to niech i on zyebę zbierze. A co!
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 18:12   #1743
kalusia87
Zakorzenienie

A propos lekarzy w wyczuciem, mnie babcia zabrała kiedyś do lekarki (miałam może z 8 lat) która powiedziała, że jeśli nie zacznę jeść owoców to umrę

Edytowane przez kalusia87
Czas edycji: 2015-08-20 o 18:14
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 18:14   #1744
ogolnie
Zakorzenienie

sylwuska cieszę się, że wszystko dobrze niepotrzebnie się tak denerwowałas
Szyjka super, też mam podobnie do Ciebie

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
A propos lekarzy w wyczuciem, mnie babcia zabrała kiedyś do lekarki (miałam może z 8 lat) która powiedziała, że jeśli nie zacznę jeść owoców to umrę
Czasem się zastanawiam czy lekarzy tego uczą na studiach czy co
Stary 2015-08-20, 18:18   #1745
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Głupia baba i tle!
Analogicznie: jak będzie trzeba panią i dziecko ratować to ktoś będzie wyciągać info które moga być niepewne? - chodź by ze wzgledu na stres czy szok!
Po to są dokumenty i po to mamy je nosić, żeby kazdy kto się z nami spotka w takie sytuacji zachował najwyższy stopień ostrożności.
Dokładnie, pierwsze słyszę, żeby ktoś pytał pacjenta w szpitalu o wyniki badań. Nie bez powodu trzeba mieć ze sobą kartę ciąży
Stary 2015-08-20, 18:23   #1746
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
IJAA jak się skontaktujesz z koleżanką, napisz koniecznie jak się czuję i jak dochodziła do siebie, ok?
Pewnie. Jutro do niej napiszę to wyczuję czy mogę ją już męczyć pytaniami.

Super czytać, że z Lilą wszystko w porządku. Gratuluję 0,5 kg szcześcia.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 18:24   #1747
limonka_86
Zadomowienie

Dziewczyny jutro przez Was robie pomidorowke takiego smaka mi narobilyscie! !
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-20, 18:32   #1748
cienwiatru
Wtajemniczenie

Syylwuska, bardzo się cieszę, że wszystko dobrze i ekstra ci córka rośnie. Na następną wizytę idziemy w takim razie tego samego dnia, bo ja też mam 17 września i też mam do zrobienia m.in. glukozę, więc będziesz moim towarzyszem w niedoli
P.S. O zdjęciach zapomniałam poprawię się, obiecuję może dzisiaj wrzucę jak mi się uda

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 18:32   #1749
rudaska
Zakorzenienie

SYLWUSKA proszę, butelki nic szczególnego, Adka je wrzucała wcześniej wlaściwie to jeden mogłabym oddać.

SYLWUSKA gratuluję zdrowej córy. Jeśli chodzi o dane z aplikacji- mój dzieć regularnie je przekracza na plus.

Dzięki za opis powstawania pierwszej kupy. Fajnie że lekarz dzieli się takimi ciekawostkami.
Stary 2015-08-20, 18:39   #1750
Fionka_31
Zakorzenienie

Sylwuska super twój post jest tak naładowany pozytywna energia, ze aż się uśmiechałam jak go czytałam

z jakiego materiału kupujecie kocyk? polar, mikrofibra?

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 18:42   #1751
ogolnie
Zakorzenienie

Wiecie co, jestem zła Kuzynka uszykowała dla mnie worek ciuchów dla dziewczynki Taaakie ładne!
A ja nie mogę wziąć...Ech...Ale na pocieszenie kupiła mi kaftanik i śpiochy do kompletu, niebieskie, ale wydaje mi się, że identyczne zamówiłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-20, 18:43   #1752
sylwoha
Zakorzenienie

Cytat:

Hahaha jak bylam mala rwalam mamie korale i wpychalam spbie do nosa.
Raz mi lekarz wyciagnal, nic. Drugi, nic.
Za trzecim podadzil mnie na czyms wysokim, spojrzal mi w oczy i mowi: jezeli jeszcze raz wsadzisz sobie cos do nosa to umrzesz. Mama mowi, ze zamknelam sie wsekunde. Powazna bylam do konca. Traumy nie mialam, a korali juz nigdy do nosa nie wsadzilam :p

Haha

Sylwuska super ze wizyta tak fajnie .
Lekarz Z. Bardzo lubi gadac i opowiadac, to u niego lubilam :p ale zrazilam sie tym ze z ciaza pozamaciczna kazal mi chodzic- ze samo sie oczysci. A drugi natychmiast do szpitala i na drugi dzien laparpskopia
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 18:43   #1753
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Sylwuska super twój post jest tak naładowany pozytywna energia, ze aż się uśmiechałam jak go czytałam

Ja kupiłam poliester cienki, a grube mam z takiej miękkiej tkaniny, nie wiem co to ale na pewno nie poliester.

edit. sprawdziłam, zamówilam dokladnie takie same i nawet ten sam rozmiar

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2015-08-20 o 18:44
Stary 2015-08-20, 18:46   #1754
acapella
Zadomowienie

Sylwuska gratuluję Mój synek miał w 21 tyg 320 g, więc wydaje mi się dużo 500g, ale w sumie 22t0d to już 23 tydzień przecież? ;>

Czubasek ja też jak wrocę do Krakowa mam plan umyć okna, bo zabieram się za to od kiedy się przeprowadziliśmy, nie wiem kto i kiedy wcześniej je mył...

Mój dzieć też dzisiaj się mało rusza... Także solidaryzują się nasze wątkowe maluszki

Iiiii nie pamiętam co więcej chciałam napisać Chyba jutro wrócę do jednego lumpeksu po termoforek, bo się wahałam i nie wzięłam a sprawdziłam w necie, że 100pln nowy kosztuje, a tam 14... Mam nadzieję, że jeszcze będzie
O taki:
http://www.pinkorblue.pl/warmies-pop...☠☠

A i jeszcze pieluchy tetrowe i flanelowe to przypominam jeszcze, że pisałam w aptece gemini sprawdźcie, wychodzi za sztukę 3 pln, bo są po 10 pakowane i są bardzo grube. Jeszcze nie kupowałam, ale ta firma ma dobre opinie Dziś odebrałam swojego palmersa 315 ml za 2 dychy, muszę się zmobilizować do smarowania!

Edytowane przez acapella
Czas edycji: 2015-08-20 o 18:51
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 18:48   #1755
evciap0
Wtajemniczenie

Uwaga nadrabiam i odpisuję

Gryzelda super ciuszki
Adka gratki dla koleżanki
Wojnian ale łup
Andriuszka my na rzeczy dla Małej mamy komodę i szafę
Halwaya ekstra zakupy
0enedue cieszę się, że wszystko w porządku
Gryzelda gratuluję udanej wizyty
Sylwuska zapomniałam o tych zdjęciach obiecuję, że będę grzeczna i jutro wstawię
I oczywiście cieszę się z udanej wizyty

Ja dzisiaj zamówiłam zawieszkę do wózka, książeczkę, rożek, ochraniacz na materac i pampersy (promocja w smyku online jest, wychodzą koło 42gr za sztukę). Oprócz tego w biedrze kupiłam kocyk z kubusiem puchatkiem (to moja ulubiona postać z bajki )

40/40

Edytowane przez evciap0
Czas edycji: 2015-08-20 o 18:54
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 18:48   #1756
ogolnie
Zakorzenienie

Stary 2015-08-20, 18:52   #1757
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

Skad oni takie madrosci czerpia...

A co do lekarzy i madrosci....
Od razu przypomina mi sie sytuacja opisana przez pacjentke naszego zawieszonego gina.
Poszla na badania, robi jej usg podaje wymairy prawego jajnika, zaraz po nim lewego jajnika a Tu niesmialy glos pacjentki
- Ale panie doktorzee ja nie mam lewego jajnika...

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

sylwuska gratuluje kolejnego potwierdzenia Lilki. Pol kg szczescia

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 18:54   #1758
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość

40/40
Stary 2015-08-20, 19:03   #1759
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze ze mam w domu choć jedną bezę. Zjem ją z zazdrością spoglądając na lapka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-20, 19:08   #1760
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

Od razu przypomina mi sie sytuacja opisana przez pacjentke naszego zawieszonego gina.
Poszla na badania, robi jej usg podaje wymairy prawego jajnika, zaraz po nim lewego jajnika a Tu niesmialy glos pacjentki

Hahaha, leżę i kwiczę.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 19:14   #1761
acapella
Zadomowienie

Ogolnie...........
Jak ja kocham bezę... I jak dawno nie jadłam... I jak bardzo zjadłabym TERAZ!
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 19:30   #1762
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
sylwuska cieszę się, że wszystko dobrze niepotrzebnie się tak denerwowałas
Szyjka super, też mam podobnie do Ciebie

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Czasem się zastanawiam czy lekarzy tego uczą na studiach czy co
Dzięki, wiem, że niepotrzebnie, ale nie umiem sobie tego przetłumaczyć

Cytat:
Pewnie. Jutro do niej napiszę to wyczuję czy mogę ją już męczyć pytaniami.

Super czytać, że z Lilą wszystko w porządku. Gratuluję 0,5 kg szcześcia.
Ok

Jej jakie to słodkie, malo sie nie poplakalam, jak przeczytałam, ze napisałaś o niej po imieniu:Love: dziękuję

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Syylwuska, bardzo się cieszę, że wszystko dobrze i ekstra ci córka rośnie Na następną wizytę idziemy w takim razie tego samego dnia, bo ja też mam 17 września i też mam do zrobienia m.in. glukozę, więc będziesz moim towarzyszem w niedoli
P.S. O zdjęciach zapomniałam poprawię się, obiecujęmoże dzisiaj wrzucę jak mi się uda
O super, a glukoze zamierzasz wcześniej zrobic? Bo ja się boję swojej reakcji i chyba że 3 dni przed badaniem zrobię
Dziękujemy

Wrzucaj, Wrzucaj

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
SYLWUSKA proszę, butelki nic szczególnego, Adka je wrzucała wcześniej wlaściwie to jeden mogłabym oddać.

SYLWUSKA gratuluję zdrowej córy. Jeśli chodzi o dane z aplikacji- mój dzieć regularnie je przekracza na plus.

Dzięki za opis powstawania pierwszej kupy. Fajnie że lekarz dzieli się takimi ciekawostkami.
Dzięki
A butelki wiem jakie, a te smoczki to też z Tomme Teppe? Bo ja widziałam tylko jednokolorowe takie smutne.

A czyli tez więcej wazy?

Sorki, może nie powinnam o niej pisać, ale dla mnie to było takie zaskoczenie, ze pojęcia o tym nie mialam, mam nadzieję, że nie było to niesmaczne?
Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość

Dziękujemy
A no bo jakoś tak nie mogłam się opanowac i pisałam pod wpływem wielkiego szczęścia

Ja zamierzam z minky, ale zobaczymy jak wyjdzie.
Cytat:
Wiecie co, jestem zła Kuzynka uszykowała dla mnie worek ciuchów dla dziewczynki Taaakie ładne!
A ja nie mogę wziąć...Ech...Ale na pocieszenie kupiła mi kaftanik i śpiochy do kompletu, niebieskie, ale wydaje mi się, że identyczne zamówiłam
O kurczę, to szkoda ;/ może druga bedzie coreczka?

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Hahaha jak bylam mala rwalam mamie korale i wpychalam spbie do nosa.
Raz mi lekarz wyciagnal, nic. Drugi, nic.
Za trzecim podadzil mnie na czyms wysokim, spojrzal mi w oczy i mowi: jezeli jeszcze raz wsadzisz sobie cos do nosa to umrzesz. Mama mowi, ze zamknelam sie wsekunde. Powazna bylam do konca. Traumy nie mialam, a korali juz nigdy do nosa nie wsadzilam

Haha

Sylwuska super ze wizyta tak fajnie .
Lekarz Z. Bardzo lubi gadac i opowiadac, to u niego lubilam ale zrazilam sie tym ze z ciaza pozamaciczna kazal mi chodzic- ze samo sie oczysci. A drugi natychmiast do szpitala i na drugi dzien laparpskopia
Sytuacja z koralikami świetna

Wiem, Sylwia, słyszałam o Twojej sytuacji, bo Elwira mi o tym cos wspominała i nie wiem co mam powiedzieć, mysle że każdy lekarz ma jakieś wady. Ją póki co, Jestem zadowolona, ale myślę że z kilku innych tez bym była, bo póki nic się nie dzieje, to każdy jest dobry. Lubię w nim to, ze nie wygania z gabinetu tylko spokojnie wszystko opowiada, można o wszystko zapytac, ma super sprzet, nie robi problemu z l4 i nie bierze dużo za wizytę, no i jest zabawny, chociaż czasem ma specyficzne żarty ;P

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Sylwuska gratuluję Mój synek miał w 21 tyg 320 g, więc wydaje mi się dużo 500g, ale w sumie 22t0d to już 23 tydzień przecież? ;>

Czubasek ja też jak wrocę do Krakowa mam plan umyć okna, bo zabieram się za to od kiedy się przeprowadziliśmy, nie wiem kto i kiedy wcześniej je mył...

Mój dzieć też dzisiaj się mało rusza... Także solidaryzują się nasze wątkowe maluszki

Iiiii nie pamiętam co więcej chciałam napisać Chyba jutro wrócę do jednego lumpeksu po termoforek, bo się wahałam i nie wzięłam a sprawdziłam w necie, że 100pln nowy kosztuje, a tam 14... Mam nadzieję, że jeszcze będzie rosi:
O taki:
http://www.pinkorblue.pl/warmies-pop...☠☠

A i jeszcze pieluchy tetrowe i flanelowe to przypominam jeszcze, że pisałam w aptece gemini sprawdźcie, wychodzi za sztukę 3 pln, bo są po 10 pakowane i są bardzo grube. Jeszcze nie kupowałam, ale ta firma ma dobre opinie Dziś odebrałam swojego palmersa 315 ml za 2 dychy, muszę się zmobilizować do smarowania!
Heh mam nadzieję, że nie będzie z niej klusek ;P a Ty miałaś 320 g w 21t0d? Bo ja to właśnie inaczej liczę

A po co termoforek dla dziecka? Potrzebny jest? Bo ja na allegro widziałam takie małe, to tanie były, po 20zł moze.

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Uwaga nadrabiam i odpisuję

Gryzelda super ciuszki
Adka gratki dla koleżanki
Wojnian ale łup
Andriuszka my na rzeczy dla Małej mamy komodę i szafę
Halwaya ekstra zakupy
0enedue cieszę się, że wszystko w porządku
Gryzelda gratuluję udanej wizyty
Sylwuska zapomniałam o tych zdjęciach obiecuję, że będę grzeczna i jutro wstawię
I oczywiście cieszę się z udanej wizyty

Ja dzisiaj zamówiłam zawieszkę do wózka, książeczkę, rożek, ochraniacz na materac i pampersy (promocja w smyku online jest, wychodzą koło 42gr za sztukę). Oprócz tego w biedrze kupiłam kocyk z kubusiem puchatkiem (to moja ulubiona postać z bajki )
Dzięki

Czekamy, ja wszystko widze
A ochraniacz jaki kupiłaś? Na allegro robiłaś zakupy?

[QUOTE=czubasek20;52484459]
Skad oni takie madrosci czerpia...

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

sylwuska gratuluje kolejnego potwierdzenia Lilki. Pol kg sszczescia/QUOTE]

Dziękuję ;*

Jej ale ona nie waży za dużo jak na 22t0d??
Hah teraz tym będę przezywac za dużo złe, za mało zle i Wez nasz mądry;P

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-20, 19:34   #1763
sylwoha
Zakorzenienie

Sylwia wiem wiem, dalej uwazam ze jest fajny

Tylko no coz, ze mna mu srednio wyszlo.
To tylko czlowiek, moze sie pomylic jak kazdy.
Teraz mam rak ze juz wieszkosc w bp przerobilam.
Zostal mi ordynator i mlodzi :p

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-20, 19:34   #1764
rudaska
Zakorzenienie

Sylwuska i jeszcze jest do tego dłuższy. Także wiesz, to tylko statystyka, a każdy maluch rośnie jak chce. A kupa mnie zaciekawiła na serio
Stary 2015-08-20, 19:36   #1765
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Sylwuska u mnie dzisiaj dokładnie 21t6d gin mówi, że to 22/23 tydzień, ja liczę jutro 22t0d, że to 23tc
Obwód głowy 5.34cm - 22t2d
Brzuszka 19.74cm - 22t1d
Kość udowa 3.99cm 22t6d
Waga dokładnie 523g ostatnio 457g tydzień temu w środę, więc prawie 100g przybrał
Lekarz mi powiedział, że nasz młody jest dokładnie w połowie normy dla tego wieku ciąży, więc to bardzo dobrze. I też jest prawie tydzień do przodu
Też mam glukozę na następną wizytę, mam 15 września - Fionka zmienisz? Tylko mi powiedział, że po 5 września mam zrobić, żeby był skończony 24tc więc idę 7 - już sobie zapisałam w kalendarzu

Pytałam się gina czy mogę melisę pić, więc od jutra do śniadania herbatka z melisą, może mi trochę humory miną... I pytałam się o witaminy, dr powiedział, że dopóki wyniki dobre, to nie ma potrzeby, żeby napędzać przemysł farmaceutyczny, w 3 trymestrze mam kupić symnatal pro baby i wtedy brać. Chyba, że morfologia poleci to każe brać szybciej. Tylko kwas foliowy nadal i nic więcej

Acapella pod tym linkiem widzę tylko obuwie

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 19:39   #1766
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Dzięki

Czekamy, ja wszystko widze
A ochraniacz jaki kupiłaś? Na allegro robiłaś zakupy?

Jej ale ona nie waży za dużo jak na 22t0d??
Hah teraz tym będę przezywac za dużo złe, za mało zle i Wez nasz mądry;P

Na stronie smyka wszystko kupowałam ochraniacz jakiś oddychający nieprzemakalny
Nasza w takim tygodniu jak Twoja ważyła 453gr, więc niewielka różnica

40/40
Stary 2015-08-20, 19:41   #1767
mujer
Zadomowienie

Jak zwykle wpadnę tylko na chwilę...

Znacie gniazdka do spania? http://www.odnarodzin.pl/gniazda-nie...niemowlat.html Warto, nie warto?
Znacz, to jest badziewne, bardziej mi się podobają takie eko, ale drogie jak cholera.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 19:43   #1768
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Sylwia wiem wiem, dalej uwazam ze jest fajny

Tylko no coz, ze mna mu srednio wyszlo.
To tylko czlowiek, moze sie pomylic jak kazdy.
Teraz mam rak ze juz wieszkosc w bp przerobilam.
Zostal mi ordynator i mlodzi
No nie wyszło, szkoda, ze padło na Ciebie i dobrze, ze poszłas z tym do kogoś innego. Zapomniałam ze napisałaś mi na fb, o coś,chyba pytalas postaram się dziś albo,jutro odpisać
Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Sylwuska i jeszcze jest do tego dłuższy. Także wiesz, to tylko statystyka, a każdy maluch rośnie jak chce. A kupa mnie zaciekawiła na serio
Heh bo jakoś przeraża mnie myśl, ze będzie bardzo duża przy porodzie, skad? Jak ja niewielka, ale z kolei Tz niczego sobie

A skąd wiesz, że dluszy? U mnie już na ostatniej wizycie nie dało się jej zmierzyć.

a myślałam, że Cię obrzydzilam ;P

A slyszalyscie o czymś takim jak obojnactwo rzekome? Bo ja dziś też sie o tym dowiedziałam, ze np może urodzić się dziecko z narzadami zenskimi, a w brzuchu może mieć jądra!! To też jest wada i u połowu można ją wykryć, to się operuje po prodzie i wszystko,jest ok, lekarz powiedział, że może 30% homo to są niewykryte wady. No bo jak taka Helenka ma sobie poradzic jako nastolatka, jak chodzi w spódnicy a testosteron szaleje?? To tez taka mała ciekawostka

Stary 2015-08-20, 19:44   #1769
czubasek20
Zakorzenienie

sylwuska moja Hania w 23 tyg wazyla 662 g
W 19 tyg 270g
Edit. W 20 tyg 270 g

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2015-08-20 o 19:48
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 19:47   #1770
sylwoha
Zakorzenienie

I przede nade te wagi sa orientacyjne

Sylwuska- a myslalam ze nie widzisz co pisze na fb czy co :p
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości