Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-21, 10:43   #1861
evciap0
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

I dodaję dalej
Wieszaczki dla Małej

Ciuszki od Siostry

I łowy z lumpa

Przewijak z ikei w pudle stoi to wkleję go dopiero jak będzie złożony mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam

Aaa i muszę się Wam pokazać w klubie, ale to jak ogarnę jak się zdjęcia tam załącza

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 10:44   #1862
andriuszka77
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja w poprzedniej ciazy wizyty co dwa tyg mialam od 32 tyg.
Usg mam na kazdej wizycie a chodze prywatnie.
Szkoly rodzenia - nie chodzilam i teraz tez nie ide.

ooo widzisz, ja też chodzę prywatnie a USG ona nie chce mi robić na każdej wizycie, bo mówi że nie trzeba, że to tylko w określonych porach ciązy się robi, teraz poproszę żeby na życzenie mi zrobiła chyba.

u mnie bierze 70 zł za wizytę samą + 30 zł za USG jak jest to stówa wtedy.

W następnym tygodniu zrobię przed wizytą morfo+mocz+test na cukrzycę z glukozą (to najbardziej mnie odrzuca) ale trzeba będzie jakoś prztrwać.

Mi kazała brać żelazo + PREGNA PLUS te witaminy, bierzecie je też? czy jakieś inne?

Evcia jakie śliczne zakupy
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 10:44   #1863
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość

Wybilo mi wczoraj pepek na zewnatrz, a mialam nadzieje ze to nie nastapi. Niemile uczucie
mi też! i to jak tak nagle z minuty na minutę

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 10:47   #1864
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Wklejam zdjęcia ostatnich zakupów
Kosz na pampersy

Leżaczek

Szafa

Poukładałam już mniej więcej w komodzie

Fajne te przegródki, też muszę sobie takie skombinować
Stary 2015-08-21, 10:50   #1865
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Hej, powoli nadrabiam was z wczoraj i dzisiaj ;-) chyba trochę mi z tym zejdzie więc będę pisać tylko najważniejsze rzeczy :-D

Czubasek współczuję z tym żylakiem... Przerąbane masz, nawet nie będę próbowała sobie tego wyobrazić...

Gryzelda super zakupy.

Adka, jesteś wielka z tymi wózkami! Ja niby też tabelkowa jestem ale ostatnio nic mi się nie chce więc podziwiam, naprawdę! Super tabela!

W ogóle to wczoraj się zdenerwowałam... Udało mi się dodzwonić do przychodni dopiero koło południa, zapytać o ortopede a kobitka do mnie czy mogę przyjechać teraz. Sprawdzałam tego ortopede wcześniej w necie, miał kilka pozytywnych opinii, że niby dokładny dobry lekarz. Ok, no to jadę. Udało mi się dostać tylko dlatego że mam luxmed. I tak czekałam ponad godzinę ale ok. Mlody lekarz, nie powiem bo sympatyczny. Ale ja w ogóle pierwszy raz byłam u jakiegokolwiek ortopedy więc nie wiem jak z wiedzą i doświadczeniem. Najpierw spojrzał na zdjęcie z usg od gina, stwierdził że prawdopodobnie jest to rozejście ale musi zbadać. No to ok, na leżanke. Najpierw próbował wyczuć ręką i powiedział że no jest na palec, czyli tak ok 1cm właśnie ale jeszcze spr na usg swoim. No i kilka razy mierzył po czym powiedział że to jednak gin źle mierzył bo nie w tym miejscu, za wysoko i że tak na prawdę jest małe rozejście, max do 6mm czyli ze to jest w normie i że w ortopedii nie można nazwać tego jeszcze rozejściem. Ze jest wszystko prawidłowo i że on nie widzi żadnego problemu. A że tak bardzo boli? No boli i będzie bolało... I tyle! Kurczę, chyba jednak bardziej ufam ginowi mojemu... No i dalej nie wiem co i jak. Myślałam o jeszcze jednej konsultacji, ale chyba najpierw poczekam na wizytę u gina, za niecałe 2 tygodnie, zobaczę co on na to powie i wtedy poszukam innego ortopedy, może w łodzi albo gdzieś dalej...
Ja bym się z innym ortopedą skonsultowała

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość

Andriuszka pytałaś o komodę z Ikei, moja mama ją ma i fajna jest, pojemna i nie niszczy się

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Fajne te przegródki, też muszę sobie takie skombinować
W Ikei są te moje się trochę porozjeżdżały, poprawię to jak będę już układa poprane ubrania

Co do pępka, mój za niedługo też wyjdzie. Już jest u wylotu

40/40
Stary 2015-08-21, 10:55   #1866
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Kosz na pampersy

Leżaczek

Szafa

Ile ty masz już rzeczy dziewczyno a ja się podniecam, że śpiworek kupiłam i jedną czapeczkę

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
ooo widzisz, ja też chodzę prywatnie a USG ona nie chce mi robić na każdej wizycie, bo mówi że nie trzeba, że to tylko w określonych porach ciązy się robi, teraz poproszę żeby na życzenie mi zrobiła chyba.

W następnym tygodniu zrobię przed wizytą morfo+mocz+test na cukrzycę z glukozą (to najbardziej mnie odrzuca) ale trzeba będzie jakoś prztrwać.

Mi kazała brać żelazo + PREGNA PLUS te witaminy, bierzecie je też? czy jakieś inne?

Ja biorę Falvit Mama i póki co (tfu, tfu) wyniki mam rewelacyjne. Miałam na początku coś innego z kwasami DHA, ale mdliło mnie po nich okrutnie. A te Falvit mi bardzo pasują.

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 10:55   #1867
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Ile ty masz już rzeczy dziewczyno a ja się podniecam, że śpiworek kupiłam i jedną czapeczkę
Nic nie chcę mówić, ale to nie wszystko ja lubię mieć wszystko dużo wcześniej kupione

40/40

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-21, 10:57   #1868
andriuszka77
Zadomowienie

Uhmmm kosz na zużyte pieluszki, ciekawe rozwiązanie, mamuśki doświadczone kupowałyście, przydaje się?
Stary 2015-08-21, 10:58   #1869
Madziejka*
Raczkowanie

Adka, wpisałam nasz wózek ale zdjęcia wkleić nie umiem. Płaciliśmy za spacerówkę i fotelik, gondola była dokupiona później. Wózek był kupiony w 2008 i nie pamiętam ile płaciliśmy ale np. ok 2 tys.
Madziejka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 11:00   #1870
hope_35
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
na początek gratuluję wizyt i dzieciaczków i trzymam kciuki żaneta żeby wszystko szło do przodu dobrze

podczytuję i zaglądam ale mam tak kiepski tydzień, że sama z sobą nie mogę wytrzymać- najpierw te rewelacje z brzuchem- dwa dni się męczyłam i dwa kilo w dół, Iwo tak mi szalał w brzuchu że siedziałam i płakałam, że ma padaczkę jakąś
w środę zaczął się remont mieszkania- lecą z instalacjami i ciągle coś, więc musiałam tam biegać
dziś byłam u mojej gin na wizycie i się okazało, że wymaz mi źle wyszedł i badanie moczu też- więc dwie infekcje na raz... dostałam znów antybiotyk i globulki
na wizycie nie mogła znaleźć tętna tym małym urządzonkiem (bo w przychodni nie ma usg przecież, bo po co?!) dobrze, że po kilku minutach szturchania poczułam jak mnie kopnął, więc się uspokoiłam bo dziś ogólnie w brzuchu była cisza
jutro idę do niej do prywatnego gabinetu na usg bo chce podpatrzeć te nerki- powiedziała, że na trzecie prenatalne i tak muszę iść bo tam wszystko będzie w innej jakości, ale ona u siebie też chce zobaczyć jak rozwój itd
i już jestem posr*na że ona coś tam wypatrzy...a jutro chyba będę musiała sama tam iść bo TŻ ma misję zarabiania bo przecież kredyt i remont i dla dziecka jeszcze tyle nie mamy
a ja jedyne co mam w głowie to że coś usłyszę nie tak i się tam posypię
no już, wymarudziłam się wam, wybaczcie
mam jakiś kryzys końca 2 trymestru chyba

mervie, nie zamartwiaj się na zapas. Wszystko będzie dobrze. Ja tez tak sie pocieszczam i czekam na konsultacjękardiologiczną w środę. Z dwojga złego lepsza jest wiedza niż niewiedza, bo zawsze mozna jeszcze coś zrobić z tą wiedzą.
Przytulam!
Stary 2015-08-21, 11:01   #1871
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Ja biorę Falvit Mama i póki co (tfu, tfu) wyniki mam rewelacyjne. Miałam na początku coś innego z kwasami DHA, ale mdliło mnie po nich okrutnie. A te Falvit mi bardzo pasują.
Ja też miałam na początku jakiś inny ale miałam po nim taki metaliczny smak w ustach, nie do zniesienia.

O widzisz, ja biorę żelazo bo miałam lekką anemię, ale to może dlatego że głównie na warzywach jechałam, mięso mnie odrzucało"

Zobaczę jak teraz będą wyniki po tym braniu żelaza.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-21, 11:04   #1872
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie kasuje 140 zl ale na kazdej mam usg robione bez proszenia sie. No i genetyczne tez mialam.w cenie wizyty bo sprzet doktorek ma.super
Ja nie biore witamin od dwoch tyg bo mialam.zaparcia po nich a ten zylak boli przy ciezkiej dwojeczce.

zaneta tak jak pisza dziewczyny ja bym.jeszcze z innyn ortopeda sie skonsultowala.
Ehh z tym zylakiem przesrane, chodze jak kazczka inaczej boli.

Cytat:
Ja bym się z innym ortopedą skonsultowała

Andriuszka pytałaś o komodę z Ikei, moja mama ją ma i fajna jest, pojemna i nie niszczy się

W Ikei są te moje się trochę porozjeżdżały, poprawię to jak będę już układa poprane ubrania

Co do pępka, mój za niedługo też wyjdzie. Już jest u wylotu
Moj juz wywalilo, mam taki fajny guziczek :p
W ogole Ty to juz w polowie przygotoeana widze
My jedziemy w pon po meble dla starszej wiec komoda dla malego mi sie zwolni. Bedziemy wtedy kompletowac ostro wyprawke.

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Uhmmm kosz na zużyte pieluszki, ciekawe rozwiązanie, mamuśki doświadczone kupowałyście, przydaje się?
My nie mielismy ale mieszkamy w domku wiec pieluchy na biezacao trafialy do pieca ( nie wiem.na ile to malo ekologiczne )
Jak nie ma gdzie sie wyrzucic to to moze byc fajne rozwiazanie.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 11:07   #1873
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Mnie kasuje 140 zl ale na kazdej mam usg robione bez proszenia sie. No i genetyczne tez mialam.w cenie wizyty bo sprzet doktorek ma.super
Ja nie biore witamin od dwoch tyg bo mialam.zaparcia po nich a ten zylak boli przy ciezkiej dwojeczce.
Genetyczne w sensie co prenatalne? Bo ja to robiłam też bo lekarka moja mówiła że to pora że można zrobić i czy chcę to chciałam sama, także robiła mi z krwi + usg i wyszły bardzo dobrze. Ale to jakoś było wcześniej.

A potem na USG połówkowym wyszlo mi wszystko ok, dzieco zdrowe, a teraz mam 31 sierpnia wizytę i stresuję się, jak zwykle zresztą na zapas.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
My nie mielismy ale mieszkamy w domku wiec pieluchy na biezacao trafialy do pieca ( nie wiem.na ile to malo ekologiczne )
Jak nie ma gdzie sie wyrzucic to to moze byc fajne rozwiazanie.
o słonko, to kominiarz miał co robić potem hehe

no ja tego kosza narazie nie kupuję, 140 zł na kosz? uhmm muszę rozważyć
Stary 2015-08-21, 11:10   #1874
hope_35
Raczkowanie

evciap0 - super rzeczy

A mnie złapało przeziębienie ;(
Stary 2015-08-21, 11:12   #1875
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hope_35 Pokaż wiadomość
evciap0 - super rzeczy

OOO to polecam:
- wymoczyć stópki w gorącej wodzie, potem ciepluśkie skarpetki i pod kołdrę,
- herbata z cytrynką albo sokiem malinowym,
- miód wcinaj

i wygrzewaj się

Zdrowiej!
Stary 2015-08-21, 11:15   #1876
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Moj juz wywalilo, mam taki fajny guziczek :p
W ogole Ty to juz w polowie przygotoeana widze
My jedziemy w pon po meble dla starszej wiec komoda dla malego mi sie zwolni. Bedziemy wtedy kompletowac ostro wyprawke.
Czubaszek współczuję Ci z tym żylakiem, ale to musi być strasznie niekomfortowe

W sumie to już niewiele nam zostało do kupienia

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
evciap0 - super rzeczy

Zdrówka!

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Dziewczyny wkleiłam zdjęcie w klubie, ale nie wiem czy dobrze

40/40
Stary 2015-08-21, 11:22   #1877
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny wkleiłam zdjęcie w klubie, ale nie wiem czy dobrze
Ja widzę! Piękna z Was para
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 11:26   #1878
hope_35
Raczkowanie

Dziękuję do tego mam jeszcze syrop z cebuli
Stary 2015-08-21, 11:28   #1879
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Dziewczyny u nas dziś cały dzień prądu nie będzie:-( Masakra.

Myślicie że barszcz z burakem można gorący wlać do słoika i postoi z tydzień?
mysle że tak, a jak chcesz to przegotuj zakręcony słoik chwile, powinno byc ok

Cytat:
Ale z Was gaduły Witam seksowne mamuśki
Na każdej wizycie macie usg? bo moja ginekolog to robi USG głównie na tych wizytach zgodnych z czasem ciąży, nie zawsze zatem mam robione usg, teraz np. mam nie mieć, dopiero na następnej wizycie. Uhmm, zastanawiam się czy nie pójść właśnie teraz do innego lekarza żeby dla siebie sprawdzić, czy wszystko jest na pewno ok, żeby dwóch specjalistów jednak mnie obejrzało.

Macie już plan porodu? Bo ja jeszcze tego nie ogarniam?
W moim szpitalu są zajęcia ze szkoły rodzenia? Zastanawiam się czy iść na to, chodzicie? warto?
Ja u swojego prowadzacego miałam do tej pory dwa USG, bo on uważa, że jak np. miałam 2 tyg temu prenatalne i robił to lekarz z jego zespołu, to kolejne jest niepotrzebne. Więc w sumie miałam u prowadzącego 2 usg, prenatalne 1 usg u innego lekarza i jutro połówkowe też u innego lekarza. 2 robiłam prywatnie - wizyta z usg 90 zł.
Cytat:
[/COLOR]A co do wąskiej miednicy, bo widziałam że był taki temat, to mnie przy przyjęciu na porodówkę położna zmierzyła taką dziwną linijką i powiedziała, że może być problem, bo jestem wąska jak chłopak...a młody wystrzelił ze mnie jak z procy i poród miałam lekki, aż się dziwili, że ja pierworódka, a tak szybko i sprawnie poszło. Gin mi mówił kiedyś, że to jest po prostu kwestia wewnętrzna i tego, jak się miednica może rozejść. A wymiar zewnętrzny daje możliwość tylko oszacowania, a nigdy nie można na tej podstawie wnioskować, że będzie problem z porodem, albo nie. I powiedział, że jak dziecko jest powyżej np 4 kg to bez względu na miednicę, i tak trudniej się rodzi niż np 3 kg maluszka.
No to wychodzi na to że tak naprawdę poród zależy od tego jakie dziecko i jak ułożone, a nie od naszych "warunków". Czyli loteria

Cytat:
Mama powiedziała, że chyba miałam 59 cm jak się urodziłam więc nie wiem, czy rozmiar 56 cm w ogóle się przyda
ja urodziłam się 49 a tż 62 cm i czym tu się kierowac?

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
W ogóle to wczoraj się zdenerwowałam... Udało mi się dodzwonić do przychodni dopiero koło południa, zapytać o ortopede a kobitka do mnie czy mogę przyjechać teraz. Sprawdzałam tego ortopede wcześniej w necie, miał kilka pozytywnych opinii, że niby dokładny dobry lekarz. Ok, no to jadę. Udało mi się dostać tylko dlatego że mam luxmed. I tak czekałam ponad godzinę ale ok. Mlody lekarz, nie powiem bo sympatyczny. Ale ja w ogóle pierwszy raz byłam u jakiegokolwiek ortopedy więc nie wiem jak z wiedzą i doświadczeniem. Najpierw spojrzał na zdjęcie z usg od gina, stwierdził że prawdopodobnie jest to rozejście ale musi zbadać. No to ok, na leżanke. Najpierw próbował wyczuć ręką i powiedział że no jest na palec, czyli tak ok 1cm właśnie ale jeszcze spr na usg swoim. No i kilka razy mierzył po czym powiedział że to jednak gin źle mierzył bo nie w tym miejscu, za wysoko i że tak na prawdę jest małe rozejście, max do 6mm czyli ze to jest w normie i że w ortopedii nie można nazwać tego jeszcze rozejściem. Ze jest wszystko prawidłowo i że on nie widzi żadnego problemu. A że tak bardzo boli? No boli i będzie bolało... I tyle! Kurczę, chyba jednak bardziej ufam ginowi mojemu... No i dalej nie wiem co i jak. Myślałam o jeszcze jednej konsultacji, ale chyba najpierw poczekam na wizytę u gina, za niecałe 2 tygodnie, zobaczę co on na to powie i wtedy poszukam innego ortopedy, może w łodzi albo gdzieś dalej...
ja bym poszła do innego ortopedy. Ja jak zaczęliśmy starać sie o dziecko, zrobiłam sobie rentgen kręgosłupa. W dzieciństwie miałam dużą skoliozę i niezrośnięte kręgi w dolnej części kręgosłupa, co powoduje ogromny ból odkąd przestałam rosnąć. i trochę mnie te plecy martwiły. Jak powiedziałam lekarzowi o bólach, to patrząc na zdjęcie, bez czytania opisu, gdzie było coś o zmianach przeciązeniowych stwierdził: plecy panią bolą? wszystkich bolą wielkie mi co :/
Na chwile obecną jakoś mi nie dokuczają, więc się na razie tym nie interesuję, ale bliżej porodu zapytam gina, czy jest jakiś powód zmartwień.

Cytat:
cień dzięki za ten falvit, mi po tym femibionie chyba było źle. A teraz jest ok, dodatkowo biorę jeszcze DHA
Evciap fajnie że masz już tak dużo rzeczy Skarpetki kocham tatę przecudne, meble piękne. Nad koszem się zastanawiałam ale z braku miejsca i ceny odpadł.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-21, 11:29   #1880
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Żaneta ja też bym poszła do innego ortopedy.

Evcia super zakupy

Edytowane przez d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Czas edycji: 2015-08-21 o 11:32
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 11:30   #1881
hope_35
Raczkowanie

Kosz na pieluchy miała kuzynka i sobie chwaliła, tylko wkłady drogie. Ja jednak bedę korzytsać z woreczków i do smietnika - i tak codziennie opróźniam kosz.
Stary 2015-08-21, 11:32   #1882
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Kosz na pieluchy miała kuzynka i sobie chwaliła, tylko wkłady drogie. Ja jednak bedę korzytsać z woreczków i do smietnika - i tak codziennie opróźniam kosz.
Popieram, chyba też takie rozwiązanie wybiorę. No widzę że do tamtego kosza to wkłady trzeba jeszcze systematycznie dokupić, to już generuje troszkę kosztów;/

Po porodzie to ja się od razu piszę na wątek - chudniemy po ciąży, bo tak sobie czasami pozwalam na różne przysmaki, że na zdrowie mi to raczej nie wyjdzie. Ciasto z truskawkami - mój grzech! No wiecie, takie truskawki zalewane w galaretce u góry, a na dole biszkopt i masa. Ależ bym zjadła, szkoda że sezon się skończył truskawkowy

A dziś mam pokusę na zrobienie szarlotki, chyba się wezmę za to zaraz. Mój mąż się ucieszy

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-08-21 o 11:37
Stary 2015-08-21, 11:35   #1883
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Ja widzę! Piękna z Was para
Git, to już wiem jak wklejać

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość

ja bym poszła do innego ortopedy. Ja jak zaczęliśmy starać sie o dziecko, zrobiłam sobie rentgen kręgosłupa. W dzieciństwie miałam dużą skoliozę i niezrośnięte kręgi w dolnej części kręgosłupa, co powoduje ogromny ból odkąd przestałam rosnąć. i trochę mnie te plecy martwiły. Jak powiedziałam lekarzowi o bólach, to patrząc na zdjęcie, bez czytania opisu, gdzie było coś o zmianach przeciązeniowych stwierdził: plecy panią bolą? wszystkich bolą wielkie mi co :/
Na chwile obecną jakoś mi nie dokuczają, więc się na razie tym nie interesuję, ale bliżej porodu zapytam gina, czy jest jakiś powód zmartwień.

Evciap fajnie że masz już tak dużo rzeczy Skarpetki kocham tatę przecudne, meble piękne. Nad koszem się zastanawiałam ale z braku miejsca i ceny odpadł.
Chyba nasza wielkość przy porodzie nie ma większego znaczenia przy wielkości naszych dzieci
O lekarzach można by długo dyskutować, mało jest kompetentych.
Skarpetki sobie TŻ wybrał, chciał jeszcze jedne takie, ale mu nie dałam ich kupić
Nam na kosz dała teściowa, gdyby nie to, to bym go nie kupiła.

40/40
Stary 2015-08-21, 11:36   #1884
rudaska
Zakorzenienie

Przyszła druga paczka: Becik, przewijak termometr i majtki dla mnie

Stary 2015-08-21, 11:38   #1885
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:

No to wychodzi na to że tak naprawdę poród zależy od tego jakie dziecko i jak ułożone, a nie od naszych "warunków". Czyli loteria

Słyszałam, że dużą rolę odgrywa waga urodzeniowa matki
Ja miałam 62cm i ważyłam 4500, także tego... do tego oboje z TZ-em jesteśmy wysocy ale spoko! Jeszcze się nie martwię:p
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 11:39   #1886
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

ZANETA, ja nie grudniowa, a styczniowa, jednak też miałam przejścia z ortopedą. Jeden młodszy, w ciul kasy wydałam na wizytę, kompletnie zaprzeczył słowom lekarza operującego mnie w przeszłości, który już w wieku nastoletnim poinformował mnie, że mogę rodzić jedynie przez cc. Powiedział, że wszystko jest super, mam tylko ćwiczyć, poród sn i tyle... poszłam do drugiego lekarza, starszego i rozmowa była całkiem inna. Wg niego już po zdjęciu rtg sprzed kilku lat widać, że nie odwiodę nóg, że śruba w lewym biodrze może ograniczać znacznie ruchomość, a do tego istnieje ryzyko pęknięcia zrostów (pod blizna) bo są akurat tak od pachwin w górę. Ćwiczyć nie mogę, mam leżeć jak boli. I dostałam wskazanie cc bez łaski. Więc warto wybrać się drugi raz na konsultacje.

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 11:40   #1887
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:

a jaki termometr fajny

40/40
Stary 2015-08-21, 11:44   #1888
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Zakupy na calego widzę
Stary 2015-08-21, 11:46   #1889
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
sylwuska 24 tyds dlatego ze wlasbie od tego tyg cukrzyca ciazowa lubi sie aktywowac
A no to już wszystko jasne
Cytat:
Kosz na pampersy

Leżaczek

Szafa

Cytat:
I dodaję dalej
Wieszaczki dla Małej

Ciuszki od Siostry

I łowy z lumpa

Przewijak z ikei w pudle stoi to wkleję go dopiero jak będzie złożony mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam

Aaa i muszę się Wam pokazać w klubie, ale to jak ogarnę jak się zdjęcia tam załącza

Evcia cudne!! Ależ mi się ta Twoja komoda podoba i jaką pakowana, tyle rzeczy w nią włozysz

A zamierzasz na komodzie przewijac?
Cytat:

O jaki fajny przewijak! Ja widziałam tylko takie twardsze, co boki tak pod skosem miały, dużo kosztowal?

A ja jestem wariatka i zaprosilam wlasnie swoje rodzeństwo na jutro na imprezę, mieszkamy już ponad rok w mieszkaniu i nie miałam jak ich zaprosić, więc jutro będę miała imprezę na 10 osób! Nie wiem ile czego robić, bo tyle jeszcze nie miałam, ale jakoś będziemy musieli się pomieścić

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 11:51   #1890
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Macie już plan porodu? Bo ja jeszcze tego nie ogarniam? W moim szpitalu są zajęcia ze szkoły rodzenia? Zastanawiam się czy iść na to, chodzicie? warto?
w pierwszej ciąży chodziłam do SR, byłam zadowolona i sporo skorzystałam. Fakt że szkoła była bezpłatna Planu porodu nie robię bo nie wierzę ze ktoś na to będzie patrzył.

Cytat:
Mama powiedziała, że chyba miałam 59 cm jak się urodziłam więc nie wiem, czy rozmiar 56 cm w ogóle się przyda
synek miał 60cm to z rozmiaru 56 nadawały się tylko pół śpiochy i bluzeczki.

evciap0 szaleństwo zakupowe słodko wyglądają te rzeczy poukładane już na półkach
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości