Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-21, 17:41   #1981
syylwuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Nadrobiłam - super zakupy dziewczyny! Evcia - ten bujaczek Tiny Love to świetnie się prezentuje! w ogóle lubię oglądać kto co kupił wtedy i ja sobie przypominam to tym, czego mi brakuje hehee

Co do imion - u nas chcemy krótkie i uniwersalne, by funkcjonowało spokojnie i tu i w PL. Żeby rodzina sobie języka nie łamała i żeby nie było obciachu dziecka zawołać Przyczepiła mi się ta INGA. Ale jeszcze powertuje kalendarz.

My tak zrobiliśmy z mamuśkami 2012, bo po narodzinach nie było czasu na wizaż - a na FB to i łatwiej dyskutować, pytać się i odpowiadać na konkretne pytania.. więc jakby miała być taka grupa to ja jestem za
Teraz prkatycznie wszystkie na FB siedzimy a nie na wizażu.
Ja tez uwielbiam oglądać czyjeś zakupy, dlatego zawsze proszę, żeby fotki wstawiać

Inga mi się podoba, moją koleżanka urodziła 3 tym temu i ma być Iga

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

U nas lutowko styczniowki 2012 tez na fb siedza. Mamyvsie wszystkie w znajomych to i wiemy co sie u nas dzieje itp. Na forum pozniej bylo czasem krucho z czasem.

Ale nie ma.co sie teraz przenosicbo. Nam.watek bedzie zamierac jak.listopadowkom.
Skoro jesteście doświadczone i mówicie, że to zdaje egzamin to ja też jestem za bo w ogóle nie chce żeby się,kontakt urwał, tak się do Was przywiazalam, że smutno mi będzie bez Was, a po porodzie to różnie będzie z czasem, więc skoro fb sprawuje się lepiej, to czemu nie?

A no i teraz jasne, ze nie ma co, ale po porodzie można o tym pomyśleć

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-08-21 o 17:42
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 17:42   #1982
Fionka_31
Zakorzenienie

Żaneta a jak można odczynic urok?

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 17:46   #1983
kalusia87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Co zamowilas?
4 komplety body + półśpiochy http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5615602447 bardzo tanie ma ten sprzedawca, zobaczymy jak z jakością
Stary 2015-08-21, 17:47   #1984
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wszystkie zrobiłyście piękne zakupy, nie pamiętam już która co ale bardzo mi się podobały No i w końcu nadrobiłam i jestem na bieżąco. Ale teraz muszę zmykać trochę sprzątnąć delikatnie w pokoju, koleżanka ma przyjść a ja cały dzień leżę i syf masakryczny

Gryzelda, twoja tabelka podziel się liz:

Dla mnie co innego to uroczenie np. dziecka (ale nie tylko) a co innego zabobony. W zabobony nie wierzę, chociaż np łańcuszka nie noszę
Ale co do uroków... To było kilka ładnych lat temu, ale było. Moja ciocia przyjechała z synkiem od lekarza, po wizycie kontrolnej. Dziecko super zdrowe, wracali busem do domu. Siedziała jakaś stara znajoma ciotki i bardzo się małym zachwycała i wpatrywała się w niego aż w obrazek, ciotce głupio się było coś odezwać. Przyjechała do domu, opowiedziała wujowi o zachowaniu znajomej. Za niedługo, nie pamiętam dokładnie ile czasu minęło, ale tak do godziny, mały gorączka 40st, i dosłownie przelewa się przez ręce. Nieprzytomny, a w sumie dopiero wrócił zdrowiutki od lekarza. Żadne sposoby na zbijanie temperatury nie działały, pogotowie w sumie daleko, więc decyzja - w samochód i na IP. Wujo po samochód, ciotka zaczęła ubierać małego, ale jeszcze pomyślała o tej znajomej no i swoim sposobem spróbowała odczynić urok. Nie zdążył wujo podjechać autem pod dom - gorączka spadła, dziecko otworzyło oczy, radośnie gaworzy jak gdyby nigdy nic... Widziałam to na własne oczy jak pisałam, więc akurat w takie uroki wierzę. Nie wiem, może to była jakaś chwilowa reakcja organizmu na coś innego, ale... Przezorny zawsze ubezpieczony więc u mnie coś czerwonego będzie na pewno

Oenedue super, że u ciebie wszystko ok po wizycie

Gryzelda gratulacje wizyty dobrze że dr zaakceptowała imię, bo jakby jej się nie spodobało to co? kazałaby zmienić do następnej wizyty???

Adka ja też tylko tutaj zaglądam, na nic innego nie starczyłoby mi już czasu , tyle piszecie

Ogolnie!!! Niedobra ty!!! Teraz mam ochotę na bezę, aż musiałam zadzwonić do siostry żeby mi kupiła, ale zanim wróci do domu, to mi chyba język do d... ucieknie

Ijaa jakoś wcześniej mi umknęło, że ty z Łodzi jesteś gdzie chcesz rodzić?

Mervie mam nadzieję, że u ciebie wszystko ok, nie wiem czy już byłaś na wizycie, doczytam później, ale jak nie to trzymam kciuki

Rudaska mi się zrobiły rozstępy na piersiach... Ohyda... Zaczęłam intensywniej smarować brzuch, bo wcześniej to tak jak mi się przypomniało...

Czubasek ja też czuję ruchy głównie pod żebrami. Dzisiaj się chyba po raz pierwszy trochę przekręciła, bo przez jakiś czas na wysokości pępka, ale już wróciła do poprzedniego ułożenia z nogami pod żebrami...

Benita gratuluję wizyty a morfologią sie nie martw, będzie ok

Evcia ta komoda, a raczej to co w środku wygląda rewelacyjnie! Zakupy fantastyczne!

Dzięki dziewczyny za słowo o tym ortopedzie nieszczęsnym... Na pewno pójdę do innego jeszcze. Tylko ciężko znaleźć takiego, który ma jakieś doświadczenie w takich tematach ciążowych...

Fionka, mam usg. No i zmierzona odległość dużo niżej niż gin mierzył... Nie wiem, może to ortopeda się jednak lepiej zna... Ale w sumie o porodzie i tak decyduje gin a nie ortopeda. Zobaczę co mi powie, na razie i tak jeden i drugi zalecił jak najwięcej leżeć, nic innego nie da się teraz zrobić. a w międzyczasie będę jeszcze kogoś szukać

Czubasek mój mąż się gdzieś dowiadywał i podobno L4 jest wtedy 100% płatne. Ale jeszcze postaram się potwierdzić. jak się coś dowiem, to dam znać

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

A ja nie mam FB jakoś nie był mi potrzebny
Żaneta niezła historia, a możesz coś więcej napisać co ta m Twoja ciocia zrobila? Jak odczynila ten urok? Bo w najbardziej ciekawym momencie urwalas a skoro tam byłaś, to widziałaś co robiła dobrze, ze mu się polepszylo

A fb szybko założysz
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Tak tacierzysnki jest wykorzystywany ciagiem, nie mozna go rozbic.
Z ojcowskim tak jak piszesz.
U mnie te dwa dni zawsze odbieral tz.
Ja bede juz wtedy na macierzynskim.
Dwa dni opieki sa na obydwoje rodzicow. Czyli jak Ty je bierzesz to tz juz nie.
Czasem ludzie praktykuja sobie ze obydwoje biora ta opieke jak sa w innych firmach alr jak dla mnie glupie ryzyko.
Dziękuję za wyjaśnienie, muszę sobie to zapisać w moim magicznym zeszyciku, zeby nie zapomnieć

Stary 2015-08-21, 17:50   #1985
Madziejka*
Raczkowanie

ewciapo, jak pięknie poukładane ubranka !!skorzystam z pomysłu i chętnie kupię takie przegródki dla starszej i młodszej, na bieliznę mam takie materiałowe przegródki z ikei
jaką masz komodę? patrzyłam na stronę ikei, samych białych jest chyba z kilkanaście...

rudaska, super zakupy - bardzo podoba mi się przewijak i termometr

andriuszka, a może masz jakieś rady jak uszyć przybornik wiszący dla dziecka, coś takiego z kieszonkami na różne drobiazgi, niby mam dużą sypialnię ale już urządzoną i nie mam pojęcia jak teraz zmieścić kolejne meble - pomyślałam o przyborniku, trochę szyję i z tym powinnam dać radę, ale potrzebuję inspiracji

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
My tak zrobiliśmy z mamuśkami 2012, bo po narodzinach nie było czasu na wizaż - a na FB to i łatwiej dyskutować, pytać się i odpowiadać na konkretne pytania.. więc jakby miała być taka grupa to ja jestem za
Teraz prkatycznie wszystkie na FB siedzimy a nie na wizażu.
Jestem za
Madziejka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 17:51   #1986
acapella
Zadomowienie

Cześć dzisiaj!
Evcia spore masz już zapasy... Nie mogę się doczekać aż swoje łupy wypiorę i poukładam w komodzie. Tylko chyba zrobię to jakoś pionowo, żeby wszystko było widać co jest... Nie wiem jeszcze jak to zrobić, żeby się trzymało, kojarzycie o co mi chodzi?
Sylwuśka pisałaś o dwóch komodach, bardziej mi się ta z Ikei podoba, w tamtej są brzydkie (dla mnie) uchwyty
Rudaska fajne te prześcieradełka... Ja koniecznie muszę nauczyć się szyć!!!
Żaneta skonsultuj się z kimś innym koniecznie, nie można ufać jednemu lekarzowi... Jak obaj mówią to samo to fajnie, gorzej jak każdy co innego a trzeci jeszcze coś innego wymyśli, wtedy mętlik

Ja dziś odebrałam wynik tego swojego wycinka z kolana, jeśli pamiętacie, że miałam taki zabieg w ogóle No i niestety okazało się, że to znowu odrósł mi nowotwór (łagodny), a nie blizna po prostu. A co gorsze w miejscu gdzie pobrali wycinek znowu mi takie coś się pojawiło... ;/ Nie było mojego lekarza prowadzącego, a babka, która wydawała mi wynik powiedziała tylko, że wycinać już nie będą (no bo i tak ciągle odrasta, więc nie ma sensu) i będę musiała sobie z nowotworem na kolanie żyć, później mogę mieć z nim problemy, ale jakie i kiedy później nie mówiła... Jutro chyba dorwę tego mojego lekarza mam nadzieję

A no i mam ten termoforek z sową, jednak trochę inny niż wczoraj wstawiałam, bo sugerowałam się zdjęciami z google. Mój jest firmy Warmies Hooty, koszt ok. 10 funtów.
http://www.intelex.co.uk/hooty-brown.html
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 17:52   #1987
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Żaneta a jak można odczynic urok?
Też jestem ciekawa lol

są ludzie wampiry energetyczne, że jak z takim pogadasz 10 minut to wyssie z Ciebie całą energię ta narzeka, tak marudzi, tak mu źle ja omijam takich z daleka.

Ale kurde w uroki nie wierzę
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 17:52   #1988
ogolnie
Zakorzenienie

Sylwuska właśnie ze względu na szafki, a dla mnie głównym powodem byłby wygląd pewnie, bo po prostu bardziej w oko mi wpadła
Tacierzyński 2 tygodnie w ciągu 24 miesięcy może tata dziecka wykorzystać. Nie wiem czy ta nowelizacja już weszła czy nie, ale kiedyś (czy teraz jeszcze) na wykorzystanie był tylko rok od dnia urodzenia.
No z tymi ruchami to dopiero zaczną się schizy, ja już teraz mam małe schizowanie, ale rozum podpowiada, że przecież to wcześnie i nie zawsze dziecia czuć, bo ma dużo miejsca jeszcze
U mnie w niektórych pozycjach rusza się bardziej, np. jak siedzę przy biurku na lapku albo jak leżę na plecach to fika jak oszalały

Sorry laski za tą bezę

A ja właśnie zrobiłam sernik bez sera Dawno nie robiłam, miałam zrobić w poniedziałek, ale coś weny nie było. Przynajmniej będzie na weekend na podjedzenie.

Adka też tak czuję, że w końcu fb ruszy

Co do przesądów, zabobonów i uroków Ja nie wierzę, ale wierzę w okropną nieżyczliwość ludzką Dlatego mam czerwony samochód I większość czerwonych gaci A dziecko będzie miało na pewno medalik w wózku i czerwoną wstążeczkę - ot, taka tradycja u mnie w domu

Muszę wam powiedzieć, że coraz ciężej znaleźć mi pozycję do spania mimo, że ja mam malutki brzuszek Wysiadanie z samochodu też okraszone jest okrzykami i westchnieniami Aż mi głupio czasem, że tak stękam

A chciałam Was pytać jak musicie się po coś schylić nisko, np. spadnie wam coś na podłogę to jak się schylacie? Bo ja jakoś nie potrafię opracować sobie dobrej metody i rozdzieram spodnie w kroku
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 18:01   #1989
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziejka* Pokaż wiadomość
ewciapo, jak pięknie poukładane ubranka !!skorzystam z pomysłu i chętnie kupię takie przegródki dla starszej i młodszej, na bieliznę mam takie materiałowe przegródki z ikei
jaką masz komodę? patrzyłam na stronę ikei, samych białych jest chyba z kilkanaście...

rudaska, super zakupy - bardzo podoba mi się przewijak i termometr

andriuszka, a może masz jakieś rady jak uszyć przybornik wiszący dla dziecka, coś takiego z kieszonkami na różne drobiazgi, niby mam dużą sypialnię ale już urządzoną i nie mam pojęcia jak teraz zmieścić kolejne meble - pomyślałam o przyborniku, trochę szyję i z tym powinnam dać radę, ale potrzebuję inspiracji

Jestem za
Kochana zaraz coś znajdę i dam namiary na ten przybornik na łóżko, ja na forum o szyciu długo siedzę i czasami jak nie mam weny to tam znajdę hehe choć amator ze mnie szyciowy ale coś tam sobie działam na miarę wolnego czasu wogóle to znalazłam na rosyjksiej stronie taką cuuudną szyta miarkę dla dziecka, też zaraz poszukam w notatkach to dam Ci tutka, chce to uszyć genialna
tu macie namiary:
http://majalena.blogspot.com/2012/08...i-wzrostu.html

http://almuhametova.blogspot.ie/2015/05/blog-post.html

tu możecie takie kupić też jak ktoś nie lubi szyć: http://in-dee.ru/Bonitas

Ja sobie doskonale radzę po rosyjsku, więc nie wiem czy Wam ta strona podejdzie, ale wizualnie też zobaczycie o co kaman

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Ja dziś odebrałam wynik tego swojego wycinka z kolana, jeśli pamiętacie, że miałam taki zabieg w ogóle No i niestety okazało się, że to znowu odrósł mi nowotwór (łagodny), a nie blizna po prostu. A co gorsze w miejscu gdzie pobrali wycinek znowu mi takie coś się pojawiło... ;/ Nie było mojego lekarza prowadzącego, a babka, która wydawała mi wynik powiedziała tylko, że wycinać już nie będą (no bo i tak ciągle odrasta, więc nie ma sensu) i będę musiała sobie z nowotworem na kolanie żyć, później mogę mieć z nim problemy, ale jakie i kiedy później nie mówiła... Jutro chyba dorwę tego mojego lekarza mam nadzieję
Kochana skonsultuj to z innymi lekarzami.
Ja wiem, że lekarze to często gęsto potrafia nastraszyć.

Raz poszłam z zaczerwienioną nogą bo mnie coś ugryzło, to mi wmówił boreliozę, zabeczana pojechałam do Pani dermatolog, to go wyśmiała, bo to tylko lekkie uczulenie bylo na błonkoskrzydłe, dala maść i przeszło. A ten już mi wmówił taką chorobę.

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość

Co do przesądów, zabobonów i uroków Ja nie wierzę, ale wierzę w okropną nieżyczliwość ludzką

Muszę wam powiedzieć, że coraz ciężej znaleźć mi pozycję do spania mimo, że ja mam malutki brzuszek Wysiadanie z samochodu też okraszone jest okrzykami i westchnieniami Aż mi głupio czasem, że tak stękam

A chciałam Was pytać jak musicie się po coś schylić nisko, np. spadnie wam coś na podłogę to jak się schylacie? Bo ja jakoś nie potrafię opracować sobie dobrej metody i rozdzieram spodnie w kroku
Ja w rozkroku się schylam, no z tym brzuchem też stękam jak wsiadam do auta albo sie na łóżku przekręcam Mąż się śmieje

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-08-21 o 18:08
Stary 2015-08-21, 18:02   #1990
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Też jestem ciekawa lol

są ludzie wampiry energetyczne, że jak z takim pogadasz 10 minut to wyssie z Ciebie całą energię ta narzeka, tak marudzi, tak mu źle ja omijam takich z daleka.

Ale kurde w uroki nie wierzę

W wampiry energetyczne tez wierze

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 18:04   #1991
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:

Co do przesądów, zabobonów i uroków Ja nie wierzę, ale wierzę w okropną nieżyczliwość ludzką

Ja w rozkroku się schylam, no z tym brzuchem też stękam jak wsiadam do auta albo sie na łóżku przekręcam Mąż się śmieje
Stary 2015-08-21, 18:04   #1992
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dzisiaj!
Evcia spore masz już zapasy... Nie mogę się doczekać aż swoje łupy wypiorę i poukładam w komodzie. Tylko chyba zrobię to jakoś pionowo, żeby wszystko było widać co jest... Nie wiem jeszcze jak to zrobić, żeby się trzymało, kojarzycie o co mi chodzi?
Sylwuśka pisałaś o dwóch komodach, bardziej mi się ta z Ikei podoba, w tamtej są brzydkie (dla mnie) uchwyty
Rudaska fajne te prześcieradełka... Ja koniecznie muszę nauczyć się szyć!!!
Żaneta skonsultuj się z kimś innym koniecznie, nie można ufać jednemu lekarzowi... Jak obaj mówią to samo to fajnie, gorzej jak każdy co innego a trzeci jeszcze coś innego wymyśli, wtedy mętlik

A no i mam ten termoforek z sową, jednak trochę inny niż wczoraj wstawiałam, bo sugerowałam się zdjęciami z google. Mój jest firmy Warmies Hooty, koszt ok. 10 funtów.
http://www.intelex.co.uk/hooty-brown.html
Powiem tak, mi się bardziej podoba z Ikei jeśli chodzi o wygląd, tylko właśnie jakby miała jeszcze szafki, a nie same szuflady, no ale nic, jeszcze podglądam te uchwyty tez serca mi nie skradły, można byłoby wymienić, ale kupić nową i wymieniać...?

O kurczę, przykra sprawa. Od dawna sie z tym borykasz? Koniecznie szukaj lekarza co Ci doradzi w takiej sytuacji ;*

A termoforek slodki

Cytat:
Sylwuska właśnie ze względu na szafki, a dla mnie głównym powodem byłby wygląd pewnie, bo po prostu bardziej w oko mi wpadła
Tacierzyński 2 tygodnie w ciągu 24 miesięcy może tata dziecka wykorzystać. Nie wiem czy ta nowelizacja już weszła czy nie, ale kiedyś (czy teraz jeszcze) na wykorzystanie był tylko rok od dnia urodzenia.
No z tymi ruchami to dopiero zaczną się schizy, ja już teraz mam małe schizowanie, ale rozum podpowiada, że przecież to wcześnie i nie zawsze dziecia czuć, bo ma dużo miejsca jeszcze
U mnie w niektórych pozycjach rusza się bardziej, np. jak siedzę przy biurku na lapku albo jak leżę na plecach to fika jak oszalały

Sorry laski za tą bezę

A ja właśnie zrobiłam sernik bez sera Dawno nie robiłam, miałam zrobić w poniedziałek, ale coś weny nie było. Przynajmniej będzie na weekend na podjedzenie.

Adka też tak czuję, że w końcu fb ruszy

Co do przesądów, zabobonów i uroków Ja nie wierzę, ale wierzę w okropną nieżyczliwość ludzką Dlatego mam czerwony samochód I większość czerwonych gaci : A dziecko będzie miało na pewno medalik w wózku i czerwoną wstążeczkę - ot, taka tradycja u mnie w domu

Rozumiem, dzięki za opinie

O to jak coś ktoś będzie wiedział, to dajcie znać z tym tacierzynskim i tym l4 po porodzie czy jest na 100% czy na 80%.

Uwielbiam serniki, wszelakie, ale jak może być sernik bez sera?

A do czego jest medalik w wozki? Jaki medalik? Wstążka już czaje, ale ona ma być tylko przy wózku, czy przy foteliku i innych sprzetach tez? Ja nic o tym nie słyszałam ;P

Rozsmieszylas mnie tym samochodem i gaciami

Ja kucam, tzn zginął kolana, nie zginam sie wpół tylko właśnie plecy mam proste a kolana zgiete, zeby kręgosłupa dodatkowo nie nadwyrezac.

Spac też za wygodnie to mi się nie śpi, trochę bolą mnie ostatnio plecy, więc wczoraj pod prawy bok włożyłam sobie małego jaska i bylo mi dużo lepiej

Stary 2015-08-21, 18:06   #1993
Madziejka*
Raczkowanie

Cytat:
Kochana zaraz coś znajdę i dam namiary na ten przybornik na łóżko, ja na forum o szyciu długo siedzę i czasami jak nie mam weny to tam znajdę hehe choć amator ze mnie szyciowy ale coś tam sobie działam na miarę wolnego czasu wogóle to znalazłam na rosyjksiej stronie taką cuuudną szyta miarkę dla dziecka, też zaraz poszukam w notatkach to dam Ci tutka, chce to uszyć genialna
tu macie namiary:

Ja sobie doskonale radzę po rosyjsku, więc nie wiem czy Wam ta strona podejdzie, ale wizualnie też zobaczycie o co kaman

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------
Andriuszka, z nieba mi spadłaś, ja raczej jestem amatorką szyciową, szyję dla siebie i rodziny, ostatnio skracałam parę rzeczy sąsiadce i tyle, maszynę mam zwykłą i umiejętności podstawowe.

Miarki są cudowne !!! u mnie muszą być dwie bo starsza córa nie odpuści mi takiej... niestety ja rosyjskiego w ząb nie rozumiem ale może po obrazkach
Madziejka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 18:07   #1994
ogolnie
Zakorzenienie

Sylwuska nie wiem czemu medalik, ale u mnie się wiesza, tylko że to dopiero po chrzcie, bo zazwyczaj w naszej rodzinie rodzice chrzestni kupowali medalik do wózka jakaś rodzinna tradycja chyba, nie wiem
Stary 2015-08-21, 18:08   #1995
rudaska
Zakorzenienie

Acapella oby to nie było nic poważnego, skonsultuj to jeszcze i zdrowiej szybko
Cytat:
tu macie namiary:

Dzięki za linki. Ja w ogóle nie umiem szyć. Znaczy do tej pory szyłam w ręku, tak żeby było dobrze, maszynę dostałam na zeszłe święta i sama się uczę. I szczerze to mogłabym te prześcieradła kupić, ale tak mam okazję trochę wprawić się w obszywaniu itd.
Ja już się nie schylam. Ja kucam. Mam mały brzuch ale mi się tak wysoko zaczyna że nawet siedzenie to dla mnie problem już :/
Stary 2015-08-21, 18:10   #1996
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
Uhmmm kosz na zużyte pieluszki, ciekawe rozwiązanie, mamuśki doświadczone kupowałyście, przydaje się?
ja miałam, z tej samej firmy..niestety zepsuł się po paru miesiącach, więc dla drugiego już nie mam
Stary 2015-08-21, 18:11   #1997
acapella
Zadomowienie

Andriuszka, Sylwuska
We wrześniu zeszłego roku przewróciłam się i na kolanie dziwna blizna mi po tym została, taka nieładna sina no i wycięli i w badaniu, że nowotwór. Po wycięciu znowu odrosło, pobrali wycinek i znowu nowotwór i znowu odrosło. Nie będą mi tego wycinać w nieskończoność, sama nie widzę sensu, skóry mi zabraknie Tylko co dalej?...
No bez sensu wymieniać od razu uchwyty, może jeszcze znajdziesz coś z szufladami i szafką... My w nowym mieszkaniu, które wynajmujemy właśnie mamy taką komodę, ma chyba 6 szuflad a z boku sporą szafkę.Drewniana. Tylko za wysoka na przewijanie, szkoda, a byłaby idealna
Rudaska, dzięki Nowotwór łagodny, więc chyba przeżyję, ale po co go mieć jak można nie :P

Edytowane przez acapella
Czas edycji: 2015-08-21 o 18:12
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 18:11   #1998
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
W wampiry energetyczne tez wierze
w pracy mam takich ludzi, ciekawscy i chcą żyć Twoim życiem, ich chleb dnia powszedniego to ploteczki, obgadać kogoś...wrrrrr
nie rozumiem tego, co mnie obchodzi czyjeś życie, oni się cieszą jak Tobie się noga potknie, jak coś masz gorzej, dorobią Ci zaraz tysiąc scenariuszy do jakiejś sytuacji, ehhh

muszę tolerować niestety, ale nie lubię,do tego przy nich zero gadania o sobie, totalne wampiry energetyczne!

no od takich ludzi to chcę faktycznie chronić moje dziecko
Stary 2015-08-21, 18:13   #1999
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
tu macie namiary:

Kochana skonsultuj to z innymi lekarzami.
Ja wiem, że lekarze to często gęsto potrafia nastraszyć.

Raz poszłam z zaczerwienioną nogą bo mnie coś ugryzło, to mi wmówił boreliozę, zabeczana pojechałam do Pani dermatolog, to go wyśmiała, bo to tylko lekkie uczulenie bylo na błonkoskrzydłe, dala maść i przeszło. A ten już mi wmówił taką chorobę.

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Jejjju, jakie cudowne, extra są!! Ależ ja bym chciała takie uszyć
Cytat:
Sylwuska nie wiem czemu medalik, ale u mnie się wiesza, tylko że to dopiero po chrzcie, bo zazwyczaj w naszej rodzinie rodzice chrzestni kupowali medalik do wózka jakaś rodzinna tradycja chyba, nie wiem
A ta wstążka to tylko do wozka?
Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość

Dzięki za linki. Ja w ogóle nie umiem szyć. Znaczy do tej pory szyłam w ręku, tak żeby było dobrze, maszynę dostałam na zeszłe święta i sama się uczę. I szczerze to mogłabym te prześcieradła kupić, ale tak mam okazję trochę wprawić się w obszywaniu itd.
Ja już się nie schylam. Ja kucam. Mam mały brzuch ale mi się tak wysoko zaczyna że nawet siedzenie to dla mnie problem już :/
Mam tak samo, brzuszek maly, Ale jak się wykapie juz i ubiore w piżamie to siedzieć już nie mogę normalnie bo pod cyckami skóra mi się załamuje i to niekomfortowe jest, nie wiem czy tak się grabie czy co ;/

A jeszcze takie pytanie odnośnie przegrodek cos takiego jak Evciapo pokazywała w swojej komodzie, to tylko w Ikei cos takiego kupie?? Bardzo fajna sprawa, a jak mówiłam do Ikei mam daleko niestety ;/

Stary 2015-08-21, 18:13   #2000
ogolnie
Zakorzenienie

Acapella na pewno to nic poważnego Może po ciąży chcą się tym zająć?
Śliczna sówka Ja zamówiłam rożek dla syna w sówki Kocham sowyyyyyy
Stary 2015-08-21, 18:13   #2001
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość

Jak nie spróbujesz uszyć czegoś bardziej skomplikowanego to się nie dowiesz, czy nie potrafisz szyć

tutorial i jedziesz uwierz mi, też czasami myślałam że nie potrafię czegoś, a potem powoli nauczyłam się
Stary 2015-08-21, 18:15   #2002
ogolnie
Zakorzenienie

Sylwuska do wózka to konieczność Ja jeszcze na łóżeczku powieszę. Takie malutkie to, żeby widać nie było
Stary 2015-08-21, 18:15   #2003
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Andriuszka, Sylwuska
We wrześniu zeszłego roku przewróciłam się i na kolanie dziwna blizna mi po tym została, taka nieładna sina no i wycięli i w badaniu, że nowotwór. Po wycięciu znowu odrosło, pobrali wycinek i znowu nowotwór i znowu odrosło. Nie będą mi tego wycinać w nieskończoność, sama nie widzę sensu, skóry mi zabraknie Tylko co dalej?...
No bez sensu wymieniać od razu uchwyty, może jeszcze znajdziesz coś z szufladami i szafką... My w nowym mieszkaniu, które wynajmujemy właśnie mamy taką komodę, ma chyba 6 szuflad a z boku sporą szafkę.Drewniana. Tylko za wysoka na przewijanie, szkoda, a byłaby idealna
Rudaska, dzięki Nowotwór łagodny, więc chyba przeżyję, ale po co go mieć jak można nie :P
To współczuję kochana, ale dbaj o siebie i cały czas miej to kolanko pod nadzorem lekarza:/
Stary 2015-08-21, 18:15   #2004
ogolnie
Zakorzenienie

Rudaska a jak kucasz to do końca czy na półzgiętych kolanach?
Stary 2015-08-21, 18:17   #2005
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Andriuszka, Sylwuska
Rudaska, dzięki Nowotwór łagodny, więc chyba przeżyję, ale po co go mieć jak można nie
Jej o to,m po prostu od upadku, straszne ;/ przykro mi, ze Cię to spotkało, najważniejsze ze jest łagodny i koniecznie pytaj lekarza co z tym robić

Komody jeszcze poszukam, może coś na żywo znajde i wiesz też myślałam trochę o komodzie jako o miejscu na przewijanie i chyba właśnie zmieniam zdanie, bo musiałaby byc dosyć niska, a na łóżku też powinno się dobrze przewidując, siostra mówiła że jej było tak najwygodniej, więc wole kupić ładną i funkcjonalna komodę, niż patrzeć tylko,na wysokość i czy dziecko mi się tam zmieści

Stary 2015-08-21, 18:17   #2006
ogolnie
Zakorzenienie

Nie chcą mi się zdjęcia dodać
Stary 2015-08-21, 18:22   #2007
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Acapella na pewno to nic poważnego Może po ciąży chcą się tym zająć?
Śliczna sówka Ja zamówiłam rożek dla syna w sówki Kocham sowyyyyyy
Ja dla Lilci też zamierzam rożek w sowki kupić, nawet Tz powiedział, że właśnie taki mu się podoba i pieluszki mam z sowami, no i te łóżko co Wam pokazywałam też ma sowki, a w ogóle wiecie co znalazłam kilka dni temu? Taka świetna rzecz, jakbym kupiła te łóżeczko i miała jej robić oddzielny pokój to na pewno kupilabyn jeszcze to

Cos takiego np

https://www.wish.com/m/c/53fd7d4e610b030a83bdceb2

Albo takie

https://www.wish.com/m/c/548bdcf8b9b7e756e82327f1

No super to jest, tak mi się podoba i pasowałoby łóżeczko, albo na ścianie mogłabym coś takiego namalować farbami, zeby nie kleić, w każdym badz razie bardzo mi się to spodobało:Love:
Cytat:
Jak nie spróbujesz uszyć czegoś bardziej skomplikowanego to się nie dowiesz, czy nie potrafisz szyć

tutorial i jedziesz uwierz mi, też czasami myślałam że nie potrafię czegoś, a potem powoli nauczyłam się
Ja może gdybym miała maszynę do szycia to bym próbowała
Cytat:
Sylwuska do wózka to konieczność Ja jeszcze na łóżeczku powieszę. Takie malutkie to, żeby widać nie było
Sprytnie

Stary 2015-08-21, 18:26   #2008
ogolnie
Zakorzenienie

Zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1440172512462.jpg (67,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1440174157665.jpg (67,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1440174169809.jpg (78,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1440174182742.jpg (81,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1440174195848.jpg (76,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1440174208869.jpg (84,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1440174221324.jpg (68,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1440174233510.jpg (71,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1440174243912.jpg (70,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1440174264316.jpg (81,0 KB, 8 załadowań)
Stary 2015-08-21, 18:28   #2009
ogolnie
Zakorzenienie

nie wszystkie sie dodały, postaram sie dodac raz jeszcze...
Stary 2015-08-21, 18:32   #2010
andriuszka77
Zadomowienie

DLA TYCH CO SZUKAJĄ WYKROJÓW CIEKAWYCH, może ktos ma chęć sobie poszyć, więc wklejam:

BUCIKI:
http://lubieczasem.blogspot.com/2012...ki-wykroj.html

http://etiblog.com.pl/buciki-kapcie-...otowac-wykroj/

BUCIKI NIEMOWLĘCE NA SZYDEŁKU:
https://www.youtube.com/watch?v=7XK_cSwVOXc

https://www.youtube.com/watch?v=9f5o5sTDm5w

https://www.youtube.com/watch?v=oWc-IZD1pmY

https://www.youtube.com/watch?v=bw_ckB3nO-I

KOCYK:
http://martolowe.blogspot.com/2013/1...my-kocyki.html

ŚPIWOREK DO SPANIA:
http://pl.dawanda.com/zrob-to-sam-di...orek-do-spania

OPASKA DLA DZIECKA NA SZYDEŁKU:
https://www.youtube.com/watch?v=qZG5E08Zxgc

https://www.youtube.com/watch?v=O1nKUFco3m8

ROŻEK:
http://la-nina-blog.blogspot.com/201...wlaka-diy.html

http://etiblog.com.pl/rozek-dla-niem...krok-po-kroku/

SUKIENKA:
http://lubieczasem.blogspot.com/2012...ienka-dla.html

ZABAWKI SENSORYCZNE:
http://mafia-mam.blogspot.com/2014/0...dukacyjna.html

http://etiblog.com.pl/kostka-edukacy...a-dziecka-diy/

http://www.odkrytelitery.pl/2014/10/...-tutorial.html

OCHRANIACZ NA ŁÓŻECZKO:
http://etiblog.com.pl/ochraniacz-na-...ropk-po-kroku/

ORGANIZER NA ŁÓŻECZKO (tu można szaleć we wszystkich kierunkach, inne kieszonki, szersze, głębsze, inne kształty, co komu potrzeba):
http://novinkowo.blogspot.com/2010/0...-tutorial.html

http://nicizszycia.blogspot.com/2014...iemowlece.html

http://etiblog.com.pl/organizer-na-szieciece-lozeczko/

MIARKI WZROSTU:
http://almuhametova.blogspot.ru/2012...t_22.html#more

ZABAWKI (szycianki, przytulanki, tildy, książeczki dla niemowlaków):
http://almuhametova.blogspot.ie/2012...g-post_11.html

http://almuhametova.blogspot.com/2011/04/2.html

http://almuhametova.blogspot.com/2013/10/2014.html

http://www.kreatywnezycie.pl/jak-uszyc-krolika-tilde/

http://almuhametova.blogspot.com/201...g-post_07.html

http://almuhametova.blogspot.com/201...g-post_12.html

http://almuhametova.blogspot.com/201...g-post_16.html

http://pl.dawanda.com/zrob-to-sam-di...ieciutki-kocyk

https://mamotoja.pl/diy-kocyk-z-metk...3441,r3p1.html

http://pl.dawanda.com/zrob-to-sam-di...bsenprinzessin

http://pl.dawanda.com/zrob-to-sam-di...u-mollie-makes

http://etiblog.com.pl/maskotka-malpk...-kroku-wykroj/

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-08-21 o 19:21
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości